Tangentbord Bäst i test 2022

Senast uppdaterad: 2022-04-14

Bästa tangentbord 2022. Vi tittar på både standardbord och tangentbord för gaming. Vi har jämfört konsumenttester med användarnas egna recensioner för att komma fram till vilka tangentbord som är populärast och får de bästa betygen.

BÄST I TEST 2022

Bästa tangentbord 2021

Logitech
Craft

5/5

PRISVÄRD

Bästa tangentbord 2021

Logitech
MX Keys

4.6/5

BLUETOOTH

Logitech
K400 Plus

4/5

GAMING

Xtrfy
K4 RGB TKL

5/5

1 | Logitech Craft - Bästa Tangentbord 2022

Bästa Tangentbord 2022

Logitech Craft är ett fullstort trådlöst tangentbord med ergonomiskt skålade knappar och ett mycket behagligt anslag.

Modellens speciella edge är ett smart inmatningshjul som kan styra programspecifika inställningar efter ditt tycke i alla större program som Ms Office eller Adobes olika grafiska program, eller t.ex användas som volymkontroll till musik. Craft kommer dessutom med programmeringsbara knappar för att t.ex. öppna webbläsare, mail, program med mera.

 Här finns en välavvägd bakgrundsbelysning som aktiveras automatiskt via en rörelsedetektor när händerna närmar sig och anpassar sedan ljusstyrkan efter det omgivande ljuset. Du kan också självfallet även välja ett fast läge via programvaran om så önskas.

Craft kopplas enkelt via  usb unify eller bluetooth. För användning vid spel med snabba sekvenser rekommenderas usb varianten för mindre input lag och bättre spelkontroll.

Sammanfattning

Sammantaget är Logitech Craft ett utmärkt tangentbord, med sin speciella edge mot grafisk formgivning, musikproduktion, office och övriga program med många funktioner som lätt kan anpassas till inmatningshjulet för snabbare åtkomst.

Självklart är Logitech Craft även ett utmärkt tangentbord för all form av skrivande med dess höga kvalité på produkten rent generellt. Användare plussar främst för att tangentbordet andas kvalité och har en bra känsla i anslaget på knapparna, att bordet har bra funktioner med det smarta inmatningshjulet samt en både tydlig och och behaglig bakgrundsbelysning. Vårt val av Bästa tangentbord 2022.

Innehåll

2 | Logitech MX Keys - Populärt

Logitech MX Keys

Logitech MX Keys är ett tangentbord med en riktigt bra ratio mellan kvalité och pris – kanske det bästa på marknaden vilket också avspeglar sej i modellens popularitet. Användare ger höga betyg och stortrivs med bordet. Den höga byggkvalitén ger ett tystgående, stabilt tangentbord med bekvämt skålade tangenter och ett medföljande handledstöd för ytterligare komfort vid längre pass. X-Keys kommer med uppladdningsbart batteri som laddas via USB-C porten.

Även detta bord från Logitech kommer med en inbyggd sensor så att bakgrundsbelysningen automatiskt aktiveras när händerna närmar sej tangenterna. Användarvänligt och energieffektivt. Med belysningen aktiverad håller batteriet ca 10 dagar innan det behöver laddas, utan belysning räcker batteriet i hela 5 månader. Vårt val av mest prisvärda tangentbord 2022.

Specifikationer

LED-belysning.
Multimediaknappar.
Numeriskt tangentbord.
Unify, Bluetooth.
Uppladdningsbart batteri.
Bredd: 430 mm.
Djup: 131 mm.
Höjd: 20,5 mm.

3 | Logitech K400 - Bästa Tangentbord 2022 Bluetooth

Logitech-K400x3x200

Logitech K400 Plus är ett lite enklare men mycket prisvärt trådlöst bluetooth tangentbord med membran-teknik och mjuka, tysta knappar. K400 passar både som standardbord och som multimedia-bord med den inbyggda 3,5 tums styrplattan och tydliga styrknappar för ljud just ovanför plattan t.ex. Med 10 meters räckvidd fungerar tangentbordet också bra att flytta runt i rummet utan att tappa kontakten med bluetooth.

Sammanfattning
Ett populärt & bra tangentbord överlag och speciellt bra som tangentbord i soffan för att styra tv eller dator/laptop kopplad till tv. Vårt val av bästa tangentbord 2022 – bluetooth.

4 | Xtrfy K4 RGB TKL - Bästa Tangentbord 2022 Gaming

Xtrfy K4 RGB TKL

K4 RGB TKL från Xtrfy är ett mycket populärt och prisvärt val av tangentbord med inriktning på spel. Detta t-bord skiljer sej från övriga med att ha mekaniska Kailh Red brytare istället för membran brytare som standardborden har.

Detta gamebord kan registrera hela 1000 tangent-tryckningar i sekunden och kommer med den i game-situationer viktiga N-key-rollover funktionen.

Köpare gillar sina  Xtrfy bord  och ger höga betyg och det är ingen tillfällighet att bordet är ett av de mest säljande i kategorin för gaming.

Xtrfy K4 RGB TKL blir alltså vårt val som det bästa  tangentbord 2022 – gaming. Bra omdömen, bra pris vs kvalité.

Specifikationer

 • Typ: Mekaniskt.
 • 6-zon färganpassning.
 • 100% anti-ghosting.
 • N-key rollover.
 • Hållbarhet: 70 miljoner anslag.

5 | Asus TUF Gaming K5 - Alternativ Gaming

Bästa tangentbord 2021

Asus TUF Gaming K5. Ett lite billigare alternativ inriktat på gaming är detta Asus bord som är kittade med tysta Mech-Brane membranbrytare med feel & känsla som ett mekaniskt bord. Tangentbordet har fina 24-key roll over anti-ghosting för att motverka otrevliga miss-klicks.

Då bordet kommer från Asus finns oxo stöd för utmärkta Aura Sync – RGB-belysningen kan justeras dynamiskt via fem individuellt anpassningsbara zoner. Möjlighet att programmera & spara macron i det inbygga minnet samt media-knappar för t.ex volymjustering.

En bra funktion på bordet är det integrerade handledsstödet som tillsammans med bordets 2 justerbara höjdlägen hjälper till att orka längre sessions utan trötthet/smärta i handleder / armar.

Nej vi vet – ha inte ha drycker stå intill bordet för förr eller senare har du drickat i botten på t-bordet. Få av oss lyssnar såklart – dryck behövs helt enkelt. Asus bord säger sig klara upp till 60 ml vätska om du råkar knuffa omkull din ”sportdryck” över tangenterna. Inget vi varken testat eller rekommenderar – men vi plussar för att man jobbat med det & hoppas det funkar irl.

Sammantaget får bordet bra recensioner, har bra funktioner till ett rimligt pris och Asus är alltid Asus – de kan gaming.

Asus-TUF-Gaming-K5x2

Specifikationer

 • Trådbundet – sladd 1.8 m.
 • 24-key roll over antighosting.
 • Mech-Brane tysta membranbrytare 3,7 mm.
 • RGB-belysning med Aura Sync.
 • 5 anpassningsbara RGB zoner.
 • Integrerad ergonomisk handledsstöd.
 • 60 ml spillsäker.

6 | Logitech MK330 - Trådlöst Tangentbord & Mus

Logitech-Wireless-Comboxx3x

Logitech MK330. Letar man efter en kombo med både trådlöst tangentbord & mus i bra kvalité för standardbruk till en rimlig peng tycker vi Logitech MK330 är ett riktigt bra val. Bordet kommer med media-tangenter, snabbknappar och bra batteritid. Musen är här smart anpassad för att passa såväl höger som vänsterhänta. USB mottagaren som följer med hanterar samtidigt bägge enheterna.

Användare är överlag nöjda, några kommentarer om högt ljud på tangenterna har dock noterats bör tilläggas.

Specifikationer

 • Trådlöst.
 • Tangenter: Membran.
 • Räckvidd 10 m.
 • Pc / Mac kompatibelt.
 • Mus: Optisk.
 • Anpassats för både höger och vänstehänta

KÖPGUIDE

 

Bästa Tangentbord 2022

Vilket bord passar bäst ?

Att välja rätt tangentbord är kanske inte alltid det första man tänker på när ny dator inhandlas eller när tangenterna börjat vicka o lossna på det som hängde med vid senate köpet. Visst – tillhör man gaming kretsarna eller skriver tjocka böcker så vet man vikten av vad ett skönt, responsivt och behagligt bord kan göra för humöret bakom skärmen.

Likväl knatar många på med tröga bord fulla med kaksmulor och knappar som glappar och svarar när de behagar. Gör inte det – hjälp finns att få till en rimlig peng. Ett bra tangentbord är en bra investering du inte kommer ångra.

Borden vi gått igenom är BRA bord – allt utifrån vad man tänkt att mest använda det till. Nedan går vi igenom lite om skillnaderna i hur borden är byggda – vilka för och nackdelar de olika typerna av bord har osv. 

Allround bord med Membran-brytare
I denna kategori hittar vi standardborden, borden är utrustade med membranbrytare, även benända som ”rubber dome” och har ett relativt lågt anslag och är tysta. 

Tangentbord med Sax-brytare
Kallas även ”scissor-switch,” detta är en teknik med minimal höjd på anslaget och används som tangentbord på bärbara datorer med fördelen att producera slimma datorer.

Mekaniska tangentbord
Mekaniska tangentbord är gruppen där borden har störst skillnader sinsemellan både i pris och utföranden. Borden är främst riktade mot gaming och har en mycket snabbare responstid på tangenttrycken än övriga tekniker vilket kan vara avgörande för resultatet i en tät game situation.
Brytare finns i  olika varianter och har ett högre anslag, är mer högljudda  och tunga – konfigurerbara  och avsevärt mer hållbara än de de övriga teknikerna.

Bakgrundsbelysning
Bakgrundsbelysning är numer nästan standard på laptops i mellanprisklassen och uppåt. Tekniken lyser oftast upp konturerna på  tangenterna, men varianter med genomlysning finns också vilket är trevligt och underlättar speciellt när det är mörkt. På vissa modeller, främst mekaniska bord anpassat för gaming går det också att med hjälp av m mjukvara ställa in vilka färger eller varierande färgscheman – RGB – man vill ha på bordet.

Styrplatta 
Finns som vi alla vet som standard på bärbara datorer men finns även på externa bord, och då ofta på de bord speciellt anpassade för multimedia. de har ofta stöd för med stöd för multi-touch. Med multi-touch går det att utföra olika typer av fingergester eller trycka med olika många fingrar på pekdonet för olika resultat. Två fingrar kan ge ett högerklick, ett svep med fler fingrar stänga aktivt program osv. 

Vi hoppas vår guide Bästa tangentbord 2022 vart till hjälp. 

RELATERADE ARTIKLAR