Glassmaskin bäst i test 2023

Vi jämför fyra populära glassmaskiner på dess funktioner, byggkvalitet, omdömen och pris. Wilfa ICMSB-C1 blir bäst i test, en prisvärd glassmaskin som erbjuder bra funktioner och enkel rengöring. Se vidare för den glassmaskin som passar dig bäst.

Premium

Glassmaskin - Sage Appliances Smart Scoop

Sage Appliances Smart Scoop

Extra funktioner

Budget

Krups Perfect Mix GVS2 glassmaskin

Krups Perfect Mix GVS2

Enkel och prisvärd

Produkterna har utvärderats på:

Funktioner

Användarbetyg

Volym

Prisvärde

Testets betyg:
()
Rikard Hedlund skribent

Av Rikard Hedlund

  • Volym: 1 liter glass passar bra för ca. 3 personer.
  • Mer än bara glass: Exempel inkluderar sorbet och liknande efterrätter.
  • Rengöring: löstagbara delar gör det enkelt för dig att diska delarna i diskmaskin.
Bäst i test 2023
Glassmaskin bäst i test 2023 - Wilfa ICMS C15 

Wilfa Glassmaskin ICMS-C15

Prisvärd

Lätt att rengöra

Effekt: 150W

Volym: 1.5 liter glass

Bäst i test

Wilfa ICMS-C15 är vårt toppval som ger oss glassälskare bra valuta för pengarna med alla de funktioner vi behöver för smarrig glass.

Glass, sorbet eller yoghurtglass

Med Wilfa ICMS-C15 har du friheten att skapa allt från traditionell glass och sorbet till yoghurtglass och gelato. Det enda du behöver göra är att tillsätta dina favoritingredienser och starta maskinen, därefter börjar glassmaskinen jobba. Med en kapacitet på 1,5 liter kan du enkelt tillfredsställa hela familjens sötsug.

Tillsätt fler ingredienser

Medan glassmaskinen är igång kan du tillsätta fler ingredienser, exempelvis strössel, nötter eller krossad choklad.

Glassmaskin med LCD-skärm

Wilfa ICMS-C15 har en LCD-skärm och en inbyggd timer, vilket gör det enkelt att övervaka tillagningen. Vanlig glass tar ungefär en timme att tillverka, och med den inbyggda timern kan du vara säker på att resultatet blir perfekt, utan att du behöver hålla koll på tiden.

Enkel rengöring

Maskinen är designad med löstagbara delar, vilket förenklar rengöringsprocessen avsevärt. Delarna kan diskas både för hand och i diskmaskin, och insidan kan enkelt torkas av med en trasa.

Sammanfattning

Wilfa ICMS-C15 är en högst prisvärd och användarvänlig glassmaskin som inte kompromissar med kvaliteten. Med en kapacitet på 1,5 liter och en tillagningstid på under en timme, är detta det optimala valet för oss alla som älskar glass.

Premium
Glassmaskin Premium - Sage Appliances Smart Scoop

Sage Appliances Smart Scoop

Extra funktioner

Snyggare design

Effekt: 200W

Volym: 1 liter glass

Sage Appliances Smart Scoop är en populär glassmaskin med många uppskattade och unika funktioner som sätter den i en klass för sig.

Funktioner

För den något högre prislappen får du tillgång till funktioner som sällan finns att hitta i andra modeller. Dessa inkluderar bland annat:

  • Tolv hårdhetsinställningar: Vare sig du föredrar yoghurtglass, gelato, mjölkglass eller sorbet, kan du anpassa konsistensen efter ditt eget tycke och smak.
  • Blandningsfunktion: Efter att din glass är klar, kan du enkelt tillsätta extra ingredienser som frukt, nötter eller krossad choklad direkt i maskinen.
  • Håll kall funktion: Oroa dig inte för att din glass ska smälta. Denna maskin håller din skapelse kall i upp till tre timmar.

Förprogrammerade inställningar

Sage Appliances Smart Scoop kommer med fyra förprogrammerade inställningar: sorbet, frusen yoghurt, gelato och glass. Men om du föredrar att ha full kontroll, kan du också skräddarsy processen efter dina egna preferenser.

Sammanfattning

Vill du kunna anpassa din glass till fullo så är Sage Appliances Smart Scoop ett fantastiskt val i premiumprisklassen.

Budget
Glassmaskin - Krups Perfect Mix GVS2

Krups Perfect Mix Glassmaskin

Pris

Automatisk avstängning

Effekt: 36W

Volym: 1,6 l glass

Om du inte äter glass så ofta och inte behöver alla klockor och visslor som kommer med dyrare modeller så kan Krups Perfect Mix Glassmaskin vara valet för dig. Detta budgetalternativ har allt du behöver att kunna göra god glass.

Automatisk avstängning och LCD-skärm

Häll i ingredienserna, starta maskinen, och låt glassmaskinen sköta resten. När din glass är klar, signalerar maskinen med en tio sekunders pip och stänger av sig automatiskt. Den inbyggda LCD-skärmen håller dig uppdaterad om återstående tid, så du vet exakt när det är dags att njuta.

Glassmaskinens konstruktion

Maskinens dubbelisolerade behållare håller glassen kall för servering. Locket har även en bred öppning som gör det enkelt att addera ingredienser. Dessutom ingår en skrapa och ett flexibelt förvaringslock, och behållaren rymmer upp till en liter färdig glass.

Sammanfattning

Krups Perfect Mix GVS2 är en utmärkt glassmaskin för den som vill spara en slant och inte behöver avancerade funktioner. Det är en pålitlig och användarvänlig maskin som levererar god glass.

Två skålar
Glassmaskin för dubbla smaker - Cuisinart ICE 40 

Glassmaskin Cuisinart ICE-40

Rymlig

Två skålar

Effekt: 50W

Volym: 2 x 1 liter glass

Glassmaskin Cuisinart ICE-40 är för dig som älskar att experimentera med olika smaker, eller om du helt enkelt har en familj med olika favoritsmaker. Denna maskin låter dig göra två olika sorters glass samtidigt – eller varför inte en iskall sorbet – på under 30 minuter.

Två skålar

Cuisinart ICE-40 Duo kommer med två skålar, vilket gör det möjligt att tillverka två olika typer av glass samtidigt. Varje skål har en kapacitet på en liter, vilket ger dig totalt två liter färdig glass. För att förbereda, placera skålarna i frysen i upp till 22 timmar. När du kan skaka skålarna utan att höra kylvätskan skvalpa, är de redo att användas.

Borstad aluminium

Glassmaskinen är av borstad aluminium för en elegant finish och tidlös estetik, men även för enkel rengöring. Detta hållbara material garanterar att glassmaskinen ser skinande ny ut och kommer hålla i många år framöver.

Sammanfattning

Cuisinart ICE-40 Duo är den optimala glassmaskinen för familjer och de som älskar att variera sina glassalternativ. Med en kapacitet på upp till två liter och en premiumdesign i borstad aluminium, är detta ett utmärkt val i mellanprisklassen.

Vanliga frågor och svar

Produktnamnet till trots går det att använda en glassmaskin till mycket mer än bara glass. Frusen yoghurt, choklad, sorbet och även glassvarianten gelato går alldeles utmärkt att göra i en vanlig glassmaskin. Det innebär att du får god valuta för pengarna även om du inte äter glass väldigt ofta.

En glassmaskin är något av en lyx, men jämfört med att köpa glass i butik blir resultatet mycket bättre. Det innebär även att du kan få glassen till precis rätt konsistens och smak. Det gäller förstås inte när du köper glass i butik. Glassmaskiner rekommenderas därför till sanna glassälskare.

Vad för funktioner du behöver beror på hur ofta du äter glass samt vad för typ av glass som du är intresserad av.

Vårt premiumalternativ erbjuder dig mest funktionalitet, med exempelvis en kylhållningsfunktion, blandningsfunktion och mycket mer. Om du inte behöver den mer avancerade funktionaliteten går det dock alldeles utmärkt att välja vårt budgetalternativ, medan produkten som blev bäst i test erbjuder en god balans mellan prisvärdhet och prestanda.

Om glassmaskinen inte fryser kan det innebära att du inte har haft bunkrarna i frysen tillräckligt länge. Vanligtvis kan det ta mellan 6 till 22 timmar att få bunkrarna tillräckligt kalla, men det varierar självklart från produkt till produkt. Om du inte kan få glassmaskinen att frysa din glass även efter en längre tid i frysen kan produkten eventuellt behöva reklameras.

Senast färdigställda tester

Sockervaddsmaskin bäst i test 2023

Luftrenare bäst i test 2023

Babysitter bäst i test 2023

Doftpinnar bäst i test 2023

Riskokare bäst i test 2023