Massagedyna bäst i test 2024

Massagedyna bäst i test 2024

Visst vore det härligt att kunna få unna sig lite skön massage där hemma? Vi granskar marknaden och sammanställer en lista av de bästa massagedynorna och Beurer MG320 blir vårt tips som bästa massagedyna 2024,

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test

Bästa massagedyna 2024

Beurer MG320

Betyg

9.5

3-i-1 tryckluftsmassage

Premium

Medisana Medisana Massagedyna MC-828MC - Massagedyna bäst i test 2023

Medisana MC 828

Betyg

9

Värme & kylfunktion

Budget

Massagedyna Champion CHMD210 3D - Massagedyna bäst i test 2023 Budget

Champion Massagedyna

Betyg

7.5

3 Massagezoner

Produkterna har utvärderats på:

Funktioner

Byggkvalitet

Nivåer

Pris

Testets betyg:
4.8
(16)
  • Vill du ha en mer avkopplande massage: Välj en massagedyna med akupressur.
  • Infraröd värme: Infraröd värme gör det mer effektivt att lösa upp svåra muskelspänningar.
  • Värme: Massagedynor med värme ger bättre resultat.
Bäst i test 2024
Bästa massagedyna 2024

Beurer MG320 – Bäst i Test

Nöjda användare

Lufttrycksmassage

Valbar ljus och värmefuntion

Vikt: 6.5 kg

Massagedyna bäst i test 2024

Beurer MG 320 kan ge en kraftfull och behaglig massage vare sig du jobbar mot ett problemområde eller bara önskar avslappning. MG320 är bra på att arbeta bort spänningar och knutor som behöver lösas upp via både nackmassage, ryggmassage och sätesmassage. Vårt val som bästa massagedyna 2024.

3 intensitetsnivåer

På denna modell kan du välja mellan 3 olika intensitetsnivåer. Här får du Djupverkande 3-i-1 tryckluftsmassage för att lindra spänningar, Shiatsumassage, punktmassage och rullande massage. Du kan välja om du vill ha värme under din behandling.

Kraftfull Shiatsu-massage

Shiatsu-massage är den massagebehandling som är mest populärt då den ger en kraftfull massage. Vill du ha en mjukare massage så kan du välja en modell som ger en mjukare akupressurmassage, som exempelvis Medisana MC 825.

Men många köpare uppskattar en lite hårdare form av massage som denna modell använder, som effektivt och snabbare löser upp onda punkter och ryggvärk.

Sammanfattning

MG 300 ger dig kraftfull Shiatsumassage, punktmassage och rullande massage, även med värme. Du får massage för nacke, rygg, svank och lår, med infraröd värme som är valbart. Vårt val som bästa massagedyna 2024.

Premium
Medisana Medisana Massagedyna MC-828MC - Massagedyna bäst i test 2023

Medisana Massagedyna MC 828

Värme & kylfunktion

Bra luftflöde med meshtyg

Vikt: 8,8 kg

Bästa Massagedyna 2024 Premium

Medisana MC 828 är en kraftfull multifunktionell massagedyna som med en effekt på 140 W i verktygslådan kan lindra muskelsmärta och ge välbehövlig avslappning efter en tuff dags aktiviteter.

MC 828 ger här en högkvalitativ massage med stöd för nacke, axlar, rygg och svank via de 4 automatiska massageprogrammen. Behöver värme adderas så finns även det till hands här.

Massagedynans tekniker

Med roterande massagehuvuden simuleras nästintill massageterapeutens arbete för att nå de även de djupare muskelgrupperna vid en mer intensiv massage. Här finns 3 distinkta intensitetsnivåer som du anpassar tillsammans med den separata vibrationsmassagen i sitsen för massagen efter dina egna preferenser.

De tre massageteknikerna vi har till hand för just ryggen är: Shiatsu, knack & punktmassage, här finns även möjlighet att justera höjdinställningar för precist anpassad nackmassage.

Sammanfattning

Med vårt toppval som massagedyna bäst i test 2024 i premiumklassen så ges en avancerad massagedyna för att lindra värk och ge en stunds skönt avslappnande massage. Ett säkert alternativ värt att ha i åtanke för en mer professionell massageupplevelse.

Budget
Massagedyna Champion CHMD210 3D - Massagedyna bäst i test 2023 Budget

Champion Massagedyna

3 Massagezoner

Vibration i 3 intensitetsnivåer

Värmefunktion

Vikt: 4,5 kg

Massagedyna bäst i test 2024 Budget – Champion CHMD210 3D är en massagedyna i den lägre prisklassen med bra egenskaper sett till priset.

Här får du massage med valbar värmefunktion och dynan kommer med 3 varierade massagezoner i form av övre, nedre samt full ryggmassage medans sittdynan har tre 3 vibrationsinställningar att välja på. Massagedynan sitter stadigt fast på stolen via massagedynans tillhörande resårband. 

Akupressur
Medisana MC 825 massagedyna

Medisana MC 825

Värmefunktion

Akupressurmassage

Vikt: 8.8 kg

Beurer MG 295 får bra betyg av köpare samt danska Test Magasinet. Här får du en härlig shiatsumassage som ger dig avslappning över hela ryggen eller punktmassage på ett specifikt ställe.

Medisana MC 825 är en massagedyna som ger dig härlig Akupressurmassage samt Shiatzumassage. En fördel med denna modell är att det även i sittdynan finns akupressurmassage, vilket ger dig mjuk massage även på lår och rumpa.

Kombinerad massage

Med Medisana 825 får du massage för både huvud och axlar, samt massage för övre och nedre ryggen. Du får inbyggd värme som du styr med hjälp av fjärrkontrollen.

Du får en komplett massage med denna modell, som ger dig både värme, shiatsumassage samt Akupressur Massage, en unik kombination av olika massagetekniker, vilket är ovanligt för massagedynor generellt.

Sammanfattning

Med Medicana MC 825 får du Akupressurmassage, som är en mjukare massage samt Shiatzumassage med värme för effektiv massage, speciellt för onda ryggar.

Populär
Beurer MG 295 massagedyna

Beurer Massagedyna MG 295

3D massage

Fyra program

Vikt: 7.3 kg

Beurer MG 295 får bra betyg av köpare, samt får bra betyg på Amazon och rekommenderas av danska Test Magasinet. Här får du en härlig shiatsumassage som ger dig massage över hela ryggen eller punktmassage på ett specifikt ställe. Det finns 4 program att välja mellan.

3D-massage

Beurer MG295 har en penetrerande 3D-massage som arbetar in och ut längs med ryggraden, en form av shiatsumassage som använder en 3D rocker-teknologi. Detta är speciellt för just denna modell, och är ett extra plus.

Shiatsumassage

Shiatsu härstammar från Asien, och ger dig en mjuk och avslappnande massage som känns mjuk över ryggen. Denna massageteknik hjälper dig med speciellt spända muskelgrupper. Den använder sig av en känsla av fingertryck så som fingrarna, tummarna men också handflatan. Den passar utmärkt för de personer som gillar en mjukare massage.

Automatisk avstängning

Du kan via handkontrollen välja det program som passar dig bäst, från 5 minuter och upp till 15 minuter. Därefter stänger handkontrollen av massagen för att inte överhettas. Det är även bra att ta en paus efter ca 15 minuter, därefter kan du massera lite till efter en stunds vila.

Massagedyna med punktmassage

Om du behöver extra massage, och har ont på vissa punkter, då kan du välja punktmassage, du får då massage koncentrerat på ett ställe där du är extra stel eller har ont.

Sammanfattning

Kraftfull massage, Shiatsumassage, samt även punktmassage. Masserar rygg och nacke. Du kan välja mellan 4 olika program.

För Bilen
Massagedyna för bilen Medisana MCH

Medisana MCH

Biladapter ingår

Budgetvänlig och kompakt

Vikt: 1.1 kg

Om du vill unna dig en massage i bilen är denna portabla och budgetvänliga massagedyna att rekommendera. Med fem program att välja mellan samt fyra massagezoner kan du koppla av under längre bilresor med Medisana MCH.

Här får du en komplett massage tack vare fem massageprogram, fem vibrationsmotorer och tre intensitetsnivåer. Den inbyggda värmefunktionen går dessutom att använda med eller utan massage – perfekt för kalla vinterkvällar.

Massagedyna för bilen

När du köper en massagedyna för bilen behövs kanske inte ett alternativ med massvis av funktioner. Mer avancerade produkter kan ofta ge en bättre massage, men när du sitter framför ratten passar en enkel massagedyna som du lätt kan styra med den medföljande fjärrkontrollen.

Sammanfattning

Detta är ett billigare alternativ jämfört med de andra massagedynorna i vårt test och det innebär förstås en del kompromisser. Men om du är ute efter en produkt för bilen är Medisana MCH dock ett utmärkt val med inbyggd värmefunktion och avkopplande massage. Vårt tips som massagedyna bäst i test 2024 för bilstolen kan vara en lämplig produkt för dig som kör ofta och länge – och biladaptern ingår.

Smidig
Beurer MG55 massagepistol

Beurer MG 55

Steglös intensitet

Värmefunktion

Beurer MG 55 är en enklare handhållen massageapparat för att lindra stelhet och värk i muskler. Modellen kommer med 3 olika typer av massagekuddar för stimulering & ökad cirkulation i det valda området.

En bra funktion på denna modell är att du kan addera värmetillförsel till kuddarna under behandlingen. Intensitetsnivån är här steglös att väljas efter behov.

Modellen ges gott betyg av de som använder produkten. Med tanke på ett lågt prisläge i kategorin samt bra omdömen kan Beurer MG 55 vara ett bra alternativ att fundera över för smärtlindring & massage av lite mindre områden.

Köpguide – Bästa massagedyna 2024

Vill du bearbeta jobbiga låsningar och knutar? Eller vill du bara ha en behaglig massage? Oavsett så finns massagedynan där och ställer upp när du som mest behöver den. Numer finns väldigt effektiva elektriska massagedynor som ger dig bra massage för både rygg och axlar.

En massagedyna är användbar för dig som är stillasittande till vardags, då detta vanligtvis leder till ömma punkter och smärtor i ryggen. Likväl kan det vara bra för dig som är aktiv till vardags eller tränar, för att mjuka upp och proaktivt motverka problemområden.

Tips

Du kan använda massagedynan till specifika triggerpunkter/muskelknutor där du har låsningar och du kommer att märka en stor skillnad. Det finns även massagekuddar som ger relativt bra massage, men en massagedyna ger en mer spridd massage för både rygg, axlar och lår.

Att må bra i kroppen och inte ha ont eller spänningar är viktigt men ofta har vi inte tid eller råd att gå och få massage. Då är det ett bra alternativ en ha massagedyna i hemmet. Du kan sätta dig när som helst, kanske framför tv:n och avnjuta en härlig Shiatsumassage. Du kommer må mycket bättre efter då din kropp blir mer avslappnad när spänningar släpper. Har du väldigt ont i ryggen, så rekommenderar vi de med Shiatsumassage.

Vanliga frågor och svar

Det finns olika massagetekniker som ger olika typ av massage. Vissa går mer på djupet och ger en hårdare massage, vilket är att föredra om du har väldigt ont och behöver behandling på specifika ställen på nacke eller rygg. Det finns även en mjukare form av massage, som har en vibrerande massage som mjukar upp kroppen i form av vibrerande massage eller lätt tryckande, som Akupressurmassage.

Roterande massagehuvuden som ger shiatsumassage är det bästa alternativet för massage som tar bort smärta och spänningar mer på djupet. Den mest effektiva metoden får du med massagehuvuden som rör sig upp och ner från övre rygg/nacke och ned till svanken. Du kan även pausa via fjärrkontrollen om du vill massera på ett specifikt ställe.

Massagedynor med roterande massagehuvuden kan endast användas 15-20 minuter per gång, annars riskerar de att överhettas, samt är det bra att vila efter denna tid för att efter ett tag återuppta massagen om du fortfarande har ont. De flesta modeller har inbyggd automatisk avstängning.

Önskar du endast en lättare massage enbart för avkoppling, då kan du välja en massagedyna med vibration, som ger dig en mjuk och skön avkoppling, vilket ibland är endast vad som behövs för att släppa på spänningar.

Med värme kombinerat med din massagebehandling ger dig en bättre effekt, musklerna mjukas upp och och slappnar bättre efter en massage med värme i kombination med Shiatsumassage eller liknande. Det finns s.k infraröd värme på vissa modeller som gör din massage mer effektiv då värme snabbar löser upp spänningar.

Att ibland kunna stänga av värmen är även bra, denna valmöjlighet finns på de flesta modeller. På sommaren exempelvis kanske man inte vill ha värme, medan det kan ha en bättre effekt på vintern då våra kroppar vanligtvis är mer spända av kylan.

Vill du kunna ha massagedyna i bilen, så finns det några modeller som är anpassade för det. Men det måste finnas ett 12 volts uttag i bilen. Vissa massagemodeller levereras med 12 volts adapter, t ex Medisana MC 810. Dessa massagedynor för bilen har endast vibrationsmassage, en lättare massage för avkoppling.

De dyrare modellerna har oftast starkare motorer, fler valbara program, bättre material som även är tvättbara, samt har de även större massagezoner, där du får massage ända ifrån nacke och ner till låren. Så det kan vara värt att investera i en dyrare modell om du ofta har ont och behöver ordentlig massage. Vill du bara ha en mer vibrerande massage så kanske en billigare modell räcker.
Vi är övertygade om att oavsett vilken modell du väljer så kommer din kropp att må bättre och bli mer avslappnad.

Senast färdigställda tester