Blender bäst i test 2024

Blender bäst i test 2024

Vi tittar på blender bäst i test 2024 med våra tips inom olika prisklasser. Se guiden & hitta rätt blender för dig.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Vi har jämfört:

Hur bra motorn är på att blenda ingredienserna

Blenderns byggkvalitet

Hur mycket som får plats i aktuell blender

Utmärkelser och kundomdömen

BÄST I TEST

Bästa Blender 2024 - NutriBullet PRO 900

NutriBullet PRO 900

Betyg

10

Klarar av alla ingredienser

Effekt: 900 W​

Hastighet: 25000 rpm​

Volym: 0.95 l

Testad av oss: Ja

Läs rescension

Bäst pris hos:

BÄSTA TRÅDLÖSA BLENDER

Blender bäst i test 2024 - trådlös - MyBlend 3

MyBlend 3

Betyg

8.5

Bästa portabla valet

Motor: 7 v​

Laddningstid: 3 h​

Volym: 0.5 l

Testad av oss: Ja (Läs test)

Läs rescension

Bäst pris hos:

Till MyBlend

BÄSTA BUDGET

Blender bäst i test 2024 - Budget - OBH Nordica Blendforce

OBH Nordica Blendforce

Betyg

8

Mest prisvärdhet

Effekt: 800 W​

Inställningar: 2 + puls​

Volym: 1.25 l

Testad av oss: Ja

Läs rescension

Bäst pris hos:

  • Motor: Välj en blender med kraftfull motor om du vill kunna hacka hårdare grönsaker/nötter/is.
  • Bluetooth: En mixer med bluetooth-funktion kan kopplas till recept direkt.
  • To-go: Välj en modell där om du snabbt vill göra en enkel smoothie att ta med.
Bästa Blender 2024 - NutriBullet PRO 900

Blender bäst i test: NutriBullet PRO 900

Kraftfull motor

Enkel att använda

2 bägare med to-go lock medföljer

Volym: 0.95 L

Effekt: 900W

Hastighet: 25000 varv/min

Bäst pris:

Blender bäst i test 2024

NutriBullet PRO 900 utmärker sig med en kraftfull motor som är kapabel att hantera en mängd olika ingredienser. Vi testar allt från motståndskraftiga frukter och nötter till hårda grönsaker, denna blender klarar det mesta utan problem.

Utmärkt Prisvärdhet

Kvalitet behöver inte alltid kosta skjortan. Med NutriBullet PRO 900 får du en high-end prestanda till ett attraktivt pris, vilket gör det till en ledande produkt på smoothie blender-marknaden. Själva mixern och tar väldigt liten plats, vilket är en fördel om man har begränsad plats hemma på köksbänken.

Färgval och kapacitet

Är färg och stil viktiga för dig? NutriBullet PRO 900 kommer i en rad olika färger, vilket gör det enkelt att matcha med ditt köks inredning. Dessutom har den en imponerande kapacitet på upp till 710 ml juice, vilket är perfekt för större portioner eller flera serveringar.

Experttester

Experterna har testat denna modell, och då använt lite grövre grönsaker, jordnötssmör med mera och de är mycket nöjda med resultatet. Smoothies blir släta och fina och testerna nämner även att NutriBullet PRO 900 är lättanvänd.

Kraftfull blender

Denna blender har Extractor Blade-knivar som arbetar kraftfullt och därför mixar ihop ingredienserna enkelt till en fin och näringsrik smoothie. Konsumenter tycker att PRO 900 är mycket enkel att använda, är snabb och gör klumpfria smoothies samt att modellen är lätt att diska.

Sammanfattning

Med pris vs kvalité i åtanke blir NutriBullet PRO 900 vårt val som blender bäst i test 2024. På pluskontot lägger vi även gärna till bägarens fiffiga konstruktion som man smidigt kan dricka ur direkt om man vill – smart. Testvinnare hos bl.a. amerikanska Thewirecutter.com

Populär Portabel Blender - MyBlend 3

Bästa trådlösa: MyBlend 3 Smoothie-mixer

Trådlös och effektiv

Motor: 7V

Kapacitet: 0.5 L

Vikt: 0.6 kg

Kapacitet: 0.5 L

Laddningstid: 3 h

Läs hela testet här

Bäst pris:

Blender bäst i test 2024 – Portabel

Vi har testat MyBlend 3 – en trådlös, portabel mixer som är enkel att ta med sig och dricka direkt ur. Motorn på 1000 watt säkerställer att du kan blanda frusen frukt, grönsaker, nötter och is – även när du är på språng.

Laddas med USB-C

Mixern laddas med medföljande USB-C, och efter en laddning på 3 timmar så kan du använda din blender ungefär 14 gånger. Behållaren på 0,5 l gör det smidigt att kunna ta med blendern till jobbet, picknicken eller dagsutflykten. Behållaren är även BPA-fri, och bladen är i rostfritt stål vilket gör att de håller sig vassa.

Enkel rengöring

Att rengöra MyBlend 3 är enkelt – det är bara att fylla behållaren med vatten, is, diskmedel och börja mixa. 

Sammanfattning

Vill du ha en smidig och portabel blender som bara fungerar? Då är MyBlend 3 det bästa blender valet 2024.

Bästa Blender 2023 - Premium - Magimix Power Blender

Bästa blender premium: Magimix Power Blender

Tystgående

Förinställda program

Volym: 1.8 L

Effekt: 1300 W

Hastighet: 22000 rpm

Bäst pris:

Blender bäst i test 2024 – Premium

Magimix Power Blender är en kraftfull blender och jämförelsevis tystgående blender vilket många uppskattar. Modellen får mycket bra omdömen av både köpare och branschmedia som ger höga betyg för prestanda och funktioner.

Smoothien mixas i glaskannan som här rymmer 1,8 liter via blenderns kraftfulla motor på hela 1300 W som utvecklar hela 22 000 varv per minut vid full effekt.

Blender med förinställda program

Magimix Power kommer här med fyra förinställda program vilket är mycket bra – och du väljer enkelt ett program för vad som står på menyn. Vill du göra en smoothie, proteinshake eller du kanske vill kunna krossa is? Detta fixar denna blender lätt då Magimix Le Blender har åtta olika hastigheter för att leverera en perfekt konsistens samt en rejäl Turbo pulse-funktion när det behövs.

80 recept ingår

Med blender kommer över 80 olika recept och det ges massvis med tips om vad du kan göra, allt efter tycke och smak. 3 års garanti ges med denna kvalitet blender som även hos oss blir topp-tipset som bästa blender 2024 när premiumprisklassen granskas.

Blender bäst i test 2024 - Budget - OBH Nordica Blendforce

Bästa budget: OBH Nordica Blendforce

Prisvärd

Tål Maskindisk

Volym: 1.25 L

Effekt: 800W

2 hastigheter + puls

Bäst pris:

Blender bäst i test 2024 – Budget

Kraftfull blender med en motor på 800 W. Mosar allt ifrån frysta bär, frukter, nötter till is. Har även pulsfunktion samt enkel rengöring med avtagbara delar. Tål maskindisk.

Denna blender gör sitt jobb bra. Du kan göra smoothies, milkshakes, barnmat, och du kan även krossa is. Den krossar frysta frukter utan problem. Blendern har två hastighetsinställningar samt en pulsfunktion, motorn är på 800 W, vilket är en kraftfull motor med bra prestanda.

Blenderns betyg

En konsument betygsätter: ”Är mycket nöjd med denna blender, den mosar kraftfullt bär, nötter så att det inte blir klumpar. Den har sugproppar, så den står stadigt på diskbänken. Kan rekommendera denna.”

Lätt rengöring

OBH Nordicas blender har avtagbara delar vilket gör den lätt att rengöra. Den har glaskanna på 1,25 liter som enkelt diskas i din diskmaskin. Blender har 6 blad i rostfritt stål, vilket räcker gott och väl för vad du vill mixa.

Blender - Philips Avance

Philips Avance Blender

Höga användarbetyg

Höga 2 TakeAway Behållare

Smoothies, puré, milkshake

Volym: 2 L

Effekt: 1400 W

Hastighet: 35000 varv/min

Bäst pris:

Philips Avance blender är en storsäljare med fina omdömen från sina användare. Modellen är med sin motor på 1400 W en kraftfull maskin som glatt mixar både is & frysta bär i en hastighet på imponerande 35 000 varv per minut.

Här finns förinställda program för att fixa både smoothies & krossa is enkelt och snabbt. Glasskannan är här på stabila 2L & två 600 ml take-away behållare följer med på utflykten om du vill. Mycket blender för en rimlig peng och att modellen länge vart populärast i klassen är ingen hemlighet.

Funktioner & handhavande

Förutom den starka motorn och förinställda program finns möjlighet att mixa via Puls & valfri steglös hastighet samt via 4 förinställda hastighetslägen. Med denna modell har Philips utvecklat något man benämner som ”ProBlend 6 3D-teknik”. Tekniken ska maximera hur näringsämnen frigörs från sin cellstruktur för att enklare absorberas av kroppen.

Blenderns delar är enligt köpare lätta att plocka isär för rengöring, som förutom masterenheten och skärkniven även tål att diskas i maskin.

Bra omdömen

Användare plussar mest för blenderns genomgående känsla av kvalitet, relativt tysta gång samt den effektiva motorn. Ett generellt enkelt handhavande samt de goda smoothies maskinen snabbt bjuder på ges även det tummen upp på. Med kommentarer som ”Mycket nöjd” – ”Grymt bra”, tycker vi Philips Avance är väl värd att fundera på.

Blender - OBH Nordica 7744 Twister Go

OBH Nordica 7744 Twister Go

Pris

Bra Pulsfunktion

Volym: 600 ml

Effekt: 300 W

2 x BPA-fria Take away-flaskor

Bäst pris:

Twister Go blender från OBH Nordica är din pålitliga följeslagare för att skapa näringsrika smoothies med en effekt på 300 W. Den eleganta designen smälter smidigt in överallt, medan den kompakta storleken gör den enkel att förvara och hantera.

Snabbt och enkel blender

Fixa dina favoritsmoothies med Twister Go som snabbt och enkelt mixar dina . frukter, frysta bär med mera via sin effektiva pulsfunktion till en jämn konsistens. Med en motor på 300 watt har du tillräckligt med kraft för att krossa is, frusen frukt och grönsaker.

Bär med dig hälsan

De medföljande 2 BPA-fria take away-flaskorna om 0,6 liter med drickpip gör det enkelt att mixa och ta med din smoothie när du är på väg till gymmet, jobbet eller kanske bara en utflykt i vardagen. En lätthanterlig partner för en hälsosam livsstil på språng till ett bra pris säger vi.

Blender Rubicson Juice'n-go

Rubicson Smoothiemixer

Pris

Liten & lättplacerad

Volym: 0.6 L

Effekt: 300 W

Bäst pris:

Rubicson Juice’n go. Är man på jakt efter enbart funktionen hos en smoothie-mixer klarar en enklare produkt att göra jobbet. Rubicson Juice’n go är då en prisvärd produkt för uppgiften.

Med en motor på 300 W är modellen tillräcklig stark att krossa både is och frysta bär när det är smoothie-time. Två flaskor med lock får man dessutom med här på köpet. Prisvärt, tar liten plats och framförallt nyttigt & gott.

Blender Electrolux E3SB1-4ST

Electrolux E3SB1-4ST

5 års garanti

Take-away-flaska

Volym: 0.92 L

Effekt: 300 W

Hastighet: Puls läge

Bäst pris:

Electrolux E3SB1-4ST är en prisvärd och högeffektiv blender som levererar optimala prestanda utan att kompromissa på designen. Med en motor på 300 W och höga användarbetyg, passar denna blender perfekt för dig som lever ett aktivt liv och vill ha snabba och läckra smoothies på ett enkelt sätt.

Blender med 300 W kapacitet

Denna Electrolux-blender är utrustad med en 300 W motor, vilket gör den till en kraftfull apparat för alla dina blandningsbehov. Oavsett om det gäller smoothies, juicer eller krossad is, hanterar den uppgiften med lätthet.

TruFlow® Blad för optimal blandning

TruFlow®-bladet erbjuder pålitliga och effektiva blandningsegenskaper. Den är utrustad med fyra knivar tillverkade av rostfritt stål som säkerställer en jämn och effektiv blandning varje gång.

Lätt med touch-knapp

Blendern har en enkel och intuitiv touch-knapp för reglering av effekt och konsistens. Håll knappen intryckt för ett jämnare resultat, eller tryck flera gånger för att krossa frysta bär och is.

Take-Away-Flaska

Denna blender kommer med en medföljande 3-i-1 take-away-flaska. Blanda dina ingredienser direkt i flaskan, sätt på locket och du är redo att ta med din smoothie när du är på språng.

Lätt att Rengöra

Alla delar, inklusive flaskan och bladen, kan diskas i diskmaskin, vilket gör rengöringen till en snabb sak.

Sammanfattning

Electrolux E3SB1-4ST är en prisvärd blender med bra standardfunktioner och en kraftfull 300 W motor, TruFlow® blad för optimal blandning och en medföljande take-away-flaska sticker här ut på pluskontot. Dess kompakta design och enkelhet att rengöra gör den till ett utmärkt val för alla som söker en mångsidig, pålitlig och effektiv blender.

Blender NutriBullet RX

NutriBullet RX Blender

Handsfree-drift

Uppvärmningsfunktion

Inbyggd våg & Bluetooth

Volym: 1,34 L

Effekt: 1700 W

Hastighet: 1 fast

Bäst pris:

Nutribullet RX är en kraftfull och exklusiv blender med bra betyg av konsumenter. Modellen plussas för sina fina smoothies samt att den är väldigt lättanvänd och enkel att rengöra då delarna kan maskindiskas.

Kraftfull motor för ultimat prestanda

Denna blender utmärker sig med sin otroligt kraftfulla motor på 2.3 hästkrafter och 1700 W effekt. Denna motor är designad för att effektivt hantera allt från färska frukter till de mest motståndskraftiga grönsakerna. Inget är för svårt att mixa, mosa eller göra till puré med denna skönhet.

Unika knivblad

NutriBullet RX kommer med de patenterade och effektiva Extractor Blade-knivbladen. Dessa blad är något större än de på standardmodeller, vilket garanterar att din smoothie eller proteinshake blir helt jämn och finkornig, utan oönskade bitar eller skal.

Smart blender teknologi

Ett annat stort plus med denna modell är dess användarvänlighet. Tack vare One Touch Smart Technology kan du njuta av en handsfree-upplevelse i köket. Dessutom har NutriBullet RX en innovativ värmefunktion, perfekt för att förbereda soppor direkt i blendern.

Mängder av recept

Om du någonsin går tom på idéer kan du enkelt ladda ner NutriBullet Recipes-appen för att få tillgång till en rad spännande och hälsosamma recept direkt i din smartphone eller surfplatta.

Praktiska tillbehör

RX kommer inte direkt ensam i förpackningen. Den levereras med 10 smarta tillbehör, inklusive en generös 1340 ml bägare, en 1-liters Souperblast Pitcher, ett ”Stay Fresh”-lock och en extra 900 ml bägare. Alla dessa tillbehör är diskmaskinssäkra för enkel och bekväm rengöring.

Sammanfattning

NutriBullet RX är en premium blender som erbjuder en kombination av kraft, effektivitet och användarvänlighet. Med sin kraftfulla motor, unika knivblad och smarta teknologi är det ingen överdrift att säga att denna blender sätter guldkant på ditt blender-momet.

Linus Samuelsson

Redaktör inom kosttillskott och hem & hushåll

Linus har grundat produkttestarna.se och är redaktör inom kosttillskott och hem & hushåll. Han har flera års erfarenhet i hälsobranschen och har tävlat i bodybuilding. På fritiden håller han sig uppdaterad om det senaste inom smarta hem och teknikprylar.

Guide – Blender bäst i test 2024

Vanliga frågor och svar

De största skillnaderna mellan olika mixers är motorn, knivbladen och storleken på bägaren. En motor på 900W klarar vanligtvis av de flesta utmaningar, dock spelar det även roll hur pass bra bladen är. Så var noggrann i din research och lyssna in på vad andra användare skriver om produkten.

En blender har starkare motorer som lämnar en juiceliknande konsistens. De kan mixa ihop lite grövre grönsaker, nötter m.m. till en proteindryck. Du kan även bereda en större mängd.

En stavmixer kan mosa en mindre mängd ingredienser, som heller inte får vara för hårda, då orkar den inte med, då motorn är mindre på en stavmixer. En fördel kan dock vara att du kan använda stavmixern direkt i en gryta, bunke eller stort glas och mosa ingredienser.

Bortser man från nutribullet så är stavmixers även enklare att hålla rent. Men vill du kunna göra en större mängd samt blanda ihop även lite hårdare grönsaker eller nötter, så är en blender/mixer att föredra.

En blender är inte bara ett alldeles utmärkt sätt att få i sig nyttigheter på. Det kan även vara supergott, och en alldeles underbar start på dagen. Valet är ditt – mixa frukter, grönsaker, nötter, bär eller annat.

En blender kan användas till mycket, men de flesta söker en enkel mixer som snabbt kan göra vitaminrik smoothie/proteindryck. Mixa grönsaker, frukt och bär till en näringsrik smoothie eller juice. Konsistensen väljer du själv, allt ifrån en tjockare, till en flytande smoothie som du dricker.

Du gör lätt en god milkshake, och kan då blanda i vitaminrika bär, blandat med glass, kanske lite kokosmjölk som förgyller smaken.

Juicer

Om du vill göra juice i blendern sparar du alla näringsämnen från ingredienserna. I en juicepress försvinner det nyttiga som sitter i fruktköttet, därför är en mixer mycket bättre och blir mer näringsrik. 

Proteindryck

Att blanda i ett proteinpulver med valfri smaksättning är sällan fel. Utöver proteinpulver kan man experimentera med chiafrön, linfrön eller andra ingredienser som exempelvis ägg och jordnötssmör. Utmärkt proteinkick för den tränande individen.

Såser

En blender är perfekt för att göra din egna sås. Du gör lätt en god guacamole, aubergineröra eller ajvar, eller kanske tzatziki.

Barnmat

En blender är perfekt för att göra egen barnmat. Den blir dessutom näringsrik, och du kan blanda i kött och fisk, potatis, samt frukt och bär till efterrätt. Man kan även frysa in barnmaten i en s.k isform, då får du många portioner, och sparar mycket pengar, istället för att köpa dyr barnmat i affären. Välj då en större modell med kraftigare motor samt större blad som klarar av svårare grönsaker eller annat.

En blender är perfekt för att göra egen barnmat. Den blir dessutom näringsrik, och du kan blanda i kött och fisk, potatis, samt frukt och bär till efterrätt. Man kan även frysa in barnmaten i en s.k isform, då får du många portioner, och sparar mycket pengar, istället för att köpa dyr barnmat i affären. Välj då en större modell med kraftigare motor samt större blad som klarar av svårare grönsaker eller annat.

Senast uppdaterade tester

Kommentarer är stängda.