Blender bäst i test 2022

Senast uppdaterad: 2022-04-22

Bästa Blender 2022

Med en bra blender  är en näringsrik och varierad kost lätt att fixa. Alla vet vi att frukt och grönt är bra för kropp och sinne, men med ett hektiskt schema kan det ibland vara svårt att prioritera att få i sig de mängder som kroppen behöver för att fungera optimalt. Då är en smoothie mixer / blender hjälten som inte räds att jobba för dej – ett enkelt, praktiskt och gott sätt att få i sig både vitaminer, mineraler och makronutrienter. 

Vi har granskat marknaden för att hitta de bästa blenders på marknaden, och sammanställt en bäst i test lista baserat på vad användare och experter säger. I testet har vi tagit hänsyn till produktens kvalitet, funktioner, prisvärdhet och hur väl mixern hanterar svårare utmaningar som is, nötter och frön. 

Efter produkterna hittar du en guide med tips och råd. Där kan du läsa mer om vilka funktioner som kan vara bra att ha i en blender. Lycka till att hitta en bra blender som passar just dej!

BÄST I TEST

Bästa Blender 2022

NutriBullet PRO 900

4.7/5

BRA KÖP

OBH Nordica

4.7/5

POPULÄR

Bästa Blender 2022

Philips Avance

4/5

PREMIUM

Bästa Blender 2022

NutriBullet Extractor

4.4/5
Innehåll

1 | NutriBullet PRO 900 - Bästa Blender 2022

Bästa Blender 2022

Bästa Blender 2022 – Letar du efter en snygg och praktisk blender så är NutriBullet det självklara bäst i test valet. Nutribullet 900 är en kraftfull och liten blender som klarar av även de tuffare frukter, grönsaker och nötter. Och det bästa – man dricker direkt ur bägaren som man mixar i, vilket gör det superenkelt att hålla produkten ren.

NutriBullet Pro 900 har en kraftfull motor, och kan med lätthet hantera både frusen frukt, jordnötssmör, sega dadlar, kål, vetekorn och hårda grönsaker. Själva mixern och tar väldigt liten plats, vilket är en fördel om man har begränsad plats hemma på köksbänken.

Mixern kommer i olika färger, och kan bereda upp till 710 ml juice. Kombinerat med ett attraktivt pris är NutriBullet ledande i marknaden vad gäller smoothie mixers.

Experttester

Experterna har testat denna modell, och då använt lite grövre grönsaker, jordnötssmör m.m , och de är mycket nöjda med resultatet. Smoothien blir slät och fin. Testerna nämner även att blendern är mycket lättanvänd och tar liten plats. 

Testvinnare hos bl.a. amerikanska Thewirecutter.com

Kraftfulla knivar

Blendern har Extractor Bladeknivar som arbetar kraftfullt, och som lätt mosar ihop ingredienserna, så att du får en fin och näringsrik smoothie. Konsumenter tycker att den är mycket enkel att använda, är snabb, och gör klumpfria smoothies samt är lätt att diska. Sammantaget med pris och kvalité blir NutriBullet PRO 900 vårt toppval och Bästa Blender 2022.

Vill du uppgradera din NutriBullet med Bluetooth och inbyggd våg? Kika då närmre på nästkommande premiumvarianten i detta test, NutriBullet Extractor 1200W.
 • Tillbehör: Två bägare inklusive to-go lock medföljer
 • Effekt: 900 W
 • Antal hastigheter: 1
 • Kapacitet: 0.71 liter

2 | OBH Nordica LH4358S0 Blendforce - Bra köp

Kraftfull med motor på 800 W. Mosar allt ifrån frysta bär, frukter, nötter till is. Har även pulsfunktion samt enkel rengöring med avtagbara delar. Tål maskindisk.

Denna blender gör sitt jobb bra. Du kan göra smoothies, milkshakes, barnmat, och du kan även krossa is. Den krossar frysta frukter utan problem. Blendern har två hastighetsinställningar samt en pulsfunktion, motorn är på 800 W, vilket är en kraftfull motor med bra prestanda.

En av konsumenterna säger: Är mycket nöjd med denna blender, den mosar kraftfullt bär, nötter så att det inte blir klumpar. Den har sugproppar, så den står stadigt på diskbänken. Kan rekommendera denna.

Lätt rengöring

OBH Nordicas blender har avtagbara delar, vilket gör den lätt att rengöra. Den har glaskanna på 1,25 liter som enkelt diskas i din diskmaskin. Blendern har 6 blad i rostfritt stål, vilket räcker gott och väl för vad du vill mixa.

 • Volym: 1.25 liter
 • Effekt: 800 W
 • 2 hastighetslägen

3 | Philips Avance HR3655 - Bästa Blender 2022 Populär

Bästa Blender 2022

Philips Avance blender är en storsäljare med fina omdömen från sina användare. Modellen är med sin motor på 1400 W en kraftfull maskin som glatt mixar både is & frysta bär i en hastighet på 35 000 varv per minut. Här finns förinställda program för att fixa både smoothies & krossa is enkelt och snabbt. Glasskannan är här på stabila 2L & två 600 ml take-away behållare följer med på utflykten om du vill.

Funktioner & Handhavande

Förutom den starka motorn och förinställda program finns möjlighet att mixa via Puls & valfri steglös hastighet samt via 4 förinställda hastighetslägen. Med denna modell har Philips utvecklat något man benämner som ”ProBlend 6 3D-teknik”. Tekniken ska maximera hur näringsämnen frigörs från sin cellstruktur för att enklare absorberas av kroppen. Maskinens delar är enligt köpare lätta att plocka isär för rengöring, som förutom masterenheten och skärkniven även tål att diskas i maskin.

Bra Omdömen

Användare plussar mest för modellens genomgående känsla av kvalité, relativt tysta gång samt den effektiva motorn. Ett generellt enkelt handhavande samt de goda smoothies maskinen snabbt bjuder på ges även det tummen upp på. Med kommentarer som ”Mycket nöjd” – ”Grymt bra”, tycker vi Philips Avance är väl värd att fundera på, speciellt med tanke på att även priset ligger bra till för kategorin.

 • Tillbehör: Två take-away behållare.
 • Effekt: 1400 W
 • Antal hastigheter: 4.
 • Kapacitet: 2 liter.

4 | NutriBullet Pro 1200 - Bästa Blender 2022 Premium

Bästa Blender 2022

Nutribullet 1200 är en kraftfull och exklusiv blender med bluetooth och bra betyg av konsumenter. Modellen plussas för sina fina smoothies samt att den är väldigt lättanvänd och enkel att rengöra, då delarna kan maskindiskas.

Motorn är kraftfull och har en effekt på 1200 W, vilket gör att den kan hantera lite grövre grönsaker, den kan mixa, mosa, puréa. Blendern har s.k Extractor Blade, vilket innebär att knivarna är något större än på andra modeller, vilket gör den mycket kraftfull. 

Experter som testat denna tycker att den gör en slät smoothie eller proteinshake utan att skalen känns av. Smoothien blir jämn och fin. Blendern har en thermo-isolerad mugg på 820 ml i rostfritt stål. Det medföljer även två stora muggar på 946 ml samt lock till dessa, så att man lätt kan ta med sig sin dryck.

Funktioner

NutriBullet 1200 har s.k One Touch Smart Technology, vilket underlättar användning. Du trycker bara på en knapp och därefter väljer blendern själv rätt program för det som ska mixas. Blendern/mixern har inbyggd våg samt en Bluetooth-aktiverad Smart Nutrition sensor. Anslut din mobil, dator eller padda till NutriBullet® Balance App så ger den dig ett exakt näringsvärde genom kalkylering. Det finns appar med över 100 olika recept. 

Medtagbar smoothie

Du får med 12 st smarta tillbehör med mixern, bl a en thermo-isolerad mugg i rostfritt stål på 820 ml.  Muggen har ett bekvämt säkerhetsgrepp och håller juice/smoothies kalla i upp till 8 timmar! Du får även med 2 st extra stora muggar på 946 ml vardera samt lock till dessa, så att man kan ta smoothien med sig. Mixern är lätt att använda och alla tillbehör går att tvätta i diskmaskinen, vilket många konsumenter uppskattar.

 • Tillbehör: Två bägare inklusive to-go lock medföljer
 • Effekt: 1200 W
 • Antal hastigheter: 1
 • Kapacitet: 0.93 liter

5 | Magimix Power Blender - Kraftfull & rymlig

Magimix Power Blender är en kraftfull blender och jämförelsevis tystgående blender vilket många uppskattar. Modellen får mycket bra betyg av köpare. Även flertal expert testare ger den ett högt betyg för prestanda och funktioner.

Smoothien mixas i glaskannan, som är på 1,8 liter. Blendern drivs av en kraftfull motor på 1300 W, vilket är mycket bra för en blender. 

Förinställda program

Blendern har fyra förinställda program, vilket är mycket bra, och du väljer enkelt ett program för ditt ändamål. Vill du göra en smoothie, proteinshake eller du kanske vill kunna krossa is? Detta fixar denna blender lätt. Magimix Le Blender har åtta olika hastigheter samt en Turbo pulse-funktion.

80 recept ingår

Det ingår över 80 olika recept, och här får du massvis med tips om vad du kan göra, allt efter tycke och smak. Du får 3 års garanti på denna blender.

 • Tystgående.
 • 5 förinställda program.
 • Glaskanna på 1,8 liter.
 • 4 val av hastighet.
 • 80 recept ingår.

6 | Rubicson Juice’n go - Budget smoothie mixer

Bästa Smoothiemixer 2022

Rubicson Juice’n go. Är man på jakt efter enbart funktionen hos en smoothie-mixer klarar en enklare produkt att göra jobbet. Rubicson Juice’n go är då en prisvärd produkt för uppgiften.

Med en motor på 300 W är modellen tillräcklig stark att krossa både is och frysta bär när det är smoothie-time. Två flaskor med lock får man dessutom med här på köpet. Prisvärt, tar liten plats och framförallt nyttigt & gott.

Rubicson-Juice2

7 | Electrolux ESB 2500 - Liten & enkel Smoothiemixer

Electrolux ESB2500 är en enkel blender som gör en smoothie på ca 30 sekunder om du använder mjuka frukter och grönsaker. Du gör även enkelt en soppa eller protein-shake. Den lämpar sig även bra för att göra cocktails.

Simpel men effektiv

Denna blender är en enklare modell med kanna i tritan som rymmer 600 ml. Modellen har steglös  justerbar hastighet samt funktioner som  Puls/Turboläge och iskross. Konsumenter är överlag nöjda med mixern för att den är så lättanvänd, bara mixa, så har du på kort tid en god smoothie, du kan även  ta med bägaren som har ett lock mot läckage. Mixern kommer designad i Rostfri/krom, Svart, Silver

Det medföljer två bärbara bägare på 600 ml vardera med lock som förhindrar läckage.  Det här är en lättanvänd liten smoothie blender som snabbt mixar ihop frukt, bär och frön till en näringsrik smoothie.

Lätt att rengöra

Electrolux ESB 2500 är väldigt enkel att rengöra. Den har en stilren design och är relativt billig att köpa.

 • Två bägare med säkerhetslock ingår.
 • Smoothie på 30 sekunder.
 • Puls – läge & Iskross.

8 | Braun PureMix JB 7192 - Kraftfull Blender

Braun JB7192 är en tystgående smoothie mixer / blender med många bra funktioner. Mixern har 5  förprogrammerade inställningar, och du kan både blanda, puréa, hacka, mixa och krossa is, det finns även en pulsfunktion, som optimerar då du blandar ingredienserna.

Braun JB7192 har kraftfull motor på 1000 W. Kannan är kyl- och värmetålig, är i termoglas och rymmer 1,6 liter. Du får med två “To Go-muggar”, praktiskt då du snabbt vill kunna ta med din smoothie. 

Förprogrammerade inställningar

Mixern har så kallad “PowerAssist technology”, vilket innebär att den automatiskt känner av innehållet och bibehåller optimal hastighet tills alla ingredienserna är mixade. Du kan även göra en god juice, då mixern via inställningarna även kan göra tunn dryck. 

Samlade betyg

Mixern får gott betyg av experter för att att smoothien både blir krämig och mjuk. Även mixerns kapacitet att mala kaffebönor får gott betyg. Med de förprogrammerade inställningarna kan du även justera hastigheten manuellt, vilket många konsumenter uppskattar. 

Lättanvänd

Blendern är mycket lätt att använda, kannan har ett bekvämt handtag, och kontrollpanelen är enkel att förstå. Delarna är löstagbara och kan köras i diskmaskinen.

Köpguide

Bästa Blendern 2022

Vad kan man använda en blender till?

En blender är inte bara ett alldeles utmärkt sätt att få i sig nyttigheter på. Det kan även vara supergott, och en alldeles underbar start på dagen. Valet är ditt – mixa frukter, grönsaker, nötter, bär eller annat.

En blender kan användas till mycket, men de flesta söker en enkel mixer som snabbt kan göra vitaminrik smoothie/proteindryck. Mixa grönsaker, frukt och bär till en näringsrik smoothie eller juice. Konsistensen väljer du själv, allt ifrån en tjockare, till en flytande smoothie som du dricker.

Du gör lätt en god milkshake, och kan då blanda i vitaminrika bär, blandat med glass, kanske lite kokosmjölk som förgyller smaken.

Hur skiljer sig blenders åt ?

Den största skillnaderna mellan olika mixers är motorn, knivbladen och storleken på bägaren. En motor på 900W klarar vanligtvis av de flesta utmaningar, dock spelar det även roll hur pass bra bladen är. Så var noggrann i din research och lyssna in på vad andra användare skriver om produkten. 

Bluetooth

På vissa modeller finns även valmöjlighet med Bluetooth-aktiverad Smart Nutrition sensor, denna är kopplad till en app som du tar fram på mobilen eller surfplattan. Med en smart funktion i blendern så väger den själv det som ska blandas, du behöver inte ha decilitermått eller liknande. 

Vad kan jag bereda i en blender ?

Juicer

Om du vill göra juice i blendern sparar du alla näringsämnen från ingredienserna. I en juicepress försvinner det nyttiga som sitter i fruktköttet, därför är en mixer mycket bättre och blir mer näringsrik. 

Proteindryck

Att blanda i ett proteinpulver med valfri smaksättning är sällan fel. Utöver proteinpulver kan man experimentera med chiafrön, linfrön eller andra ingredienser som exempelvis ägg och jordnötssmör. Utmärkt proteinkick för den tränande individen.

Såser

En blender är perfekt för att göra din egna sås. Du gör lätt en god guacamole, aubergineröra eller ajvar, eller kanske tzatziki.

Barnmat

En blender är perfekt för att göra egen barnmat. Den blir dessutom näringsrik, och du kan blanda i kött och fisk, potatis, samt frukt och bär till efterrätt. Man kan även frysa in barnmaten i en s.k isform, då får du många portioner, och sparar mycket pengar, istället för att köpa dyr barnmat i affären. Välj då en större modell med kraftigare motor samt större blad som klarar av svårare grönsaker eller annat.

Ska jag välja en blender eller en stavmixer?

En blender har starkare motorer som lämnar en juiceliknande konsistens. De kan mixa ihop lite grövre grönsaker, nötter m.m. till en proteindryck. Du kan även bereda en större mängd.

En stavmixer kan mosa en mindre mängd ingredienser, som heller inte får vara för hårda, då orkar den inte med, då motorn är mindre på en stavmixer.

En fördel kan dock vara att du kan använda stavmixern direkt i en gryta, bunke eller stort glas och mosa ingredienser.

Bortser man från nutribullet så är stavmixers även enklare att hålla rent. Men vill du kunna göra en större mängd samt blanda ihop även lite hårdare grönsaker eller nötter, så är en blender/mixer att föredra.

Vi hoppas denna guide har varit hjälpsam i ditt letande av blenders och önskar dig lycka till med ditt köp!

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Röster: 6

Relaterade artiklar