Om oss

Produkttestarna är en jämförelsetjänst som hjälper konsumenter att ta ett informativt köpbeslut.

När produkttestarna.se startades 2020 så saknades det jämförelsetjänster som fokuserade på att hjälpa användaren. Vi utformade webbplatsen så som vi själva önskade att en jämförelsetjänst skulle se ut, med konsumenten i fokus.

Över åren har vi kunnat hjälpa hundratusentals svenskar att hitta rätt produkt. Detta bär vi med både stolthet och stort ansvar i att alltid rekommendera de produkter som vår research genuint anser vara bäst.

Hur kan er tjänst vara gratis?

Vi samarbetar med Prisjakt, Adtraction och Adrecord. Detta gör det möjligt för oss att fortsätta färdigställa och uppdatera tester kostnadsfritt.

Om du väljer att klicka på länkar till återförsäljare via prisjakt så får vi en provision. Om du klickar på en länk via Adtraction eller Adrecord så får vi provision om du handlar något hos återförsäljaren.

Vem skriver testerna?

Vem som skriver varje test framkommer i introduktionen på alla våra tester och recensioner. Alla tester skrivs samt korrekturläses av någon som har gjort research och dämed har expertis i området, för att säkerställa att all information är korrekt och hjälpsam för dig som konsument.

Hur väljer ni ut produkter?

Vi börjar med att identifiera vilka behov användare har när de vill köpa sagd produkt. Därefter granskar vi marknaden på vilka produkter som bäst kan bemöta dessa behov. Vi tittar på populära produkter, prissegment, omdömen från användare och expertutlåtanden. Vi undersöker även vilka specifikationer och funktioner som är viktigast för olika konsumenter. Störst tid går till att samla all information som behövs för att kunna färdigställa ett hjälpsamt test.

Produkterna i testen utvärderas främst på hur bra de är på att lösa användarens problem. Vi tar i beaktning deras specifikationer, funktioner, användarrecensioner, expertomdömen och pris. Några exempel på vad vi jämför produkter på är byggkvalitet, prestanda, ergonomi och design.

När vi har en lista av produkter så sållar ut de som inte platsar i testet. Därefter väljer vi ut vilka produkter som är bäst i test, premium och budget. Om det finns andra behov eller problem som dessa produkter inte löser så lägger vi till fler produkter i testet.

Testar ni produkter själva?

Ja, vi testar så många produkter som möjligt själva, och om vi har testat en produkt så framkommer det i texten. Vår målsättning är att ha testat så många av produkterna i testet som möjligt så att vi kan ge vårt perspektiv på produkten.

Jobbar ni med samarbeten och sponsrade produkter?

Ja, och om en produkt har testats av oss så förekommer det tidigt i produktens text. Vanligtvis finns även då bilder som vi själva tagit på produkten.

Ett samarbete med produkttestarna.se garanterar inte att produkten syns i våra tester, och avgör heller inte vilken placering produkten kan få. Som konsumenter själva är vårt mål att informationen ska vara korrekt, genuin och hjälpsam för dig som besökare. Det tror vi blir bäst i längden, både för besökare, oss och de vi samarbetar med.

Om du vill höra av dig med frågor eller synpunkter så når du oss enkelt på [email protected].

Teamet bakom Produkttestarna

Linus Samuelsson grundare

Linus Samuelsson

Grundare

[email protected]

Facebook

Adam Lundgren skribent

Adam Lundgren

Skribent inom teknik

Sara Engberg skribent

Sara Engberg

Skribent

Frida Hansson skribent

Frida Hansson

Skribent inom skönhet

Rikard Hedlund skribent

Rikard Hedlund

Skribent inom kökstillbehör