Popcornmaskin bäst i test

Popcornmaskin bäst i test 2022

1 vecka sedan

Produkttestarna samarbetar med annonsprogram i syfte att få provision via affiliate-länkar.

Bästa popcornmaskinen – Älskar du popcorn? Då har du hittat rätt! Med en popcornmaskin kan du poppa popcorn och smaksätta det helt efter eget tycke, på ett snabbt, enkelt, roligt och smidigt vis. Äkta vara här till skillnad från micro-popcorn, som vanligtvis innehåller alldeles för mycket salt och onaturliga smaktillsatser. En bra popcornmaskin är även väldigt lätt att rengöra efter en rolig biokväll i vardagsrummet eller kanske en hemmafest, medan kastruller och dylikt kan vara lite jobbigare att diska rent.

Popcornmaskiner finns i flera olika modeller, stilar och storlekar, vilket gör det enkelt att hitta en produkt som passar dig . Längtar du efter en maskin som du ser i biografer finns det ett flertal ute på marknaden för personligt bruk ,men vill du istället ha en mindre, praktisk popcornmaskin så finns även det. Här nedan hittar du en lista över de absolut bästa popcornmaskinerna på marknaden idag för att göra valet lite enklare. Lycka till!

Produkterna har utvärderats på:

BÄST I TEST

Popcornmaskin bäst i test

Great Northern Popcorn Company Little Bambino

5/5

POPULÄR

OBH Nordica
Big Popper

4.7/5

BUDGET

Bästa Popcornmaskin 2022

Rubicson
Popcornmaskin

4.4/5

GIGANTEN

Bästa Popcornmaskin 2022

Great Northern Popcornvagn All Star

4.5/5
Popcorn 2022

1 | Great Northern Popcorn Little Bambino
- Bästa Popcornmaskinen 2022

Popcornmaskin bäst i test

Bästa popcornmaskin 2022 – Little Bambino är en popcornmaskin med en klassisk retrostil som alltid levererar utomordentligt goda popcorn. Utseendet på produkten kan liknas vid de enorma popcornmaskiner man kan se på bio eller på tivoli, men självklart i ett mindre format mer lämpligt för hemmabruk. Med en volym på fyra liter blir det gott om popcorn för alla gäster redan vid den första omgången.

Avtagbar skål för servering

Skålen du poppar dina snacks i går utmärkt att använda för serveringen, och går även lätt att rengöra efter bruk. Skålen kan hålla upp till 4 liter popcorn, vilket är cirka sex portioner. Företaget erbjuder även portionspåsar för dig som inte vill behöva bekymra dig över recept och dylikt. Portionspåsarna har smörsmak, men det går självklart bra att hälla i extra krydda vid behov.

Populär produkt

Little Bambino är en väldigt populär produkt som hamnat på topp på ett flertal olika listor på nätet. Enligt kunder smakar popcorn poppade med denna maskin bättre än det gör på bio, och produkten bidrar därför till att skapa en mysigare känsla när det är dags för fredagsmys. Little Bambino får höga betyg överlag av användare och är att rekommendera för alla som älskar popcorn.

Hela tre års garanti

Med denna produkt behöver du inte oroa dig över att något går trasigt. Som premiumval ingår här tre års garanti på produkten. Detta innebär att du kan använda dig av maskinen utan att behöva bekymra dig över om slitage, bara att poppa på !

Kommer i flera färger 

Little Bambino går att köpa i tre olika färger: svart, röd, eller rosa. Den klassiska retrodesignen passar utmärkt i hemmet oavsett hur din inredning ser ut i dagsläget, och det faktum att det finns flera färger att tillgå är en bonus för denna typ av produkt.

 • Volym: 4l.
 • Vikt: 3.7kg.
 • Färgval: Svart, Röd, eller Rosa.
 • Effekt: 300W.

2 | OBH Nordica Big Popper – Populär

OBH Nordica Big Popper Popcornmaskin

OBH Nordica Big Popper är en toppsäljande popcornmaskin och checkar in med en kapacitet att poppa fina 4,5 liter popcorn. Det är definitivt nog för familjens filmkväll eller för när popcorn-suget börjar kicka igång efter middagen. 

Popcorn för hela familjen

Big Popper tar enbart några minuter på sig att poppa tillräckligt med popcorn för en hel familj att njuta av. Maskinen måste dock få vila en längre period efter användning, vilket kan ses som en nackdel om du vill kunna erbjuda popcorn till en större grupp gäster. Du måste även själv hålla ett öga på maskinen vid användning, eftersom det inte finns någon timer eller dylikt.

Smaksätt själv

Du kan själv välja vad för typ av fett du vill använda dig av för dina popcorn, samt peppra till det med popcornkrydda efter eget tycke. Popcornmaskinens lock är enkel att rengöra och är även multifunktionell, eftersom den också kan användas som en skål. Detta gör OBH Nordica Big Popper till den bästa produkten för dig med en striktare budget och som vill ha en liten och smidigare poppare.

 • Volym: 4,5l.
 • Vikt: 2.65kg.
 • Färg: Svart.
 • Effekt: 1000W.

3 | Rubicson Popcornmaskin - Budget

Bästa Popcornmaskin 2022

Rubicson Popcornmaskin. För de som letar efter en minimalistisk  variant för en mindre peng, finns Rubicsons modell – en popcorn-poppare som ges fina betyg av sina köpare. 1 dl majskorn kan poppas åt gången, och en ny omgång kan laddas efter att apparaten svalnat efter ca 12 minuter.

Maskinen poppar fiffigt direkt ner i den behållare du ställer under utmatningen. Här poppas det självklart nyttigt utan att tillsätta en gnutta fett. Ett doseringsmått kommer med på köpet. Snabbt, smidigt och prisvärt som ofta från Rubicson.

4 | Great Northern Popcornvagn All Star
- För popcornfanatikern

Bästa Popcornmaskin 2022

Denna popcornmaskin från Great Northern Popcorn är enorm jämfört med resterande produkter på listan, en gigant som erbjuder dig som popcornälskare elegans och en autentisk biokänsla. Den kan anses vara ”storebror” till Little Bambino, eftersom den är tillverkad av samma företag och kan poppa upp till 10 liter per omgång.

Movie Popper har till skillnad från Little Bambino en inbyggd värmelampa som håller popcornen varma – kalla popcorn vill man ju inte ha.

En produkt som tar bra med plats

All Star är inte lika stor som de maskiner som du kanske sett på bio, men den är definitivt stor när man talar om hemmabruk. Produkten väger hela 26 kg,

Enkel användning

Genom knapparna och spaken på framsidan av maskinen går det lätt att poppa popcornen efter eget tycke. Du kan styra lampan, uppvärmningen av popcornen, samt röra om i maskinen med enkla knapptryck. Företaget erbjuder även portionspåsar med korrekt dosering, som består av amerikanska majskärnor.

För dig som verkligen älskar popcorn

Denna produkt rekommenderas för dig som vill ha en ordentlig hemmabioupplevelse och som älskar popcorn. Har du ett dedikerat biorum hemma kan denna produkt ses som ett måste, eftersom den förhöjer biokänslan drastiskt. Den är en hel del dyrare än resterande produkter på listan, men gör tillräckligt med popcorn oavsett om det är hemmafest eller biokväll med familj och vänner som det gäller. Movie Popper går endast att köpa i rött.

 • Volym: 10 l
 • Vikt: 26 kg
 • Färg: Röd eller Svart
 • Effekt: 850W

5| Ariete Popcornmaskin – Poppa popcorn utan fett

Ariete-Popcorn-2957

Denna poppare från Ariete använder varmluft för att poppa popcorn, och du behöver därför inte tillsätta något fett. Detta är bra för dig som bekymrar dig över kalorier eller helt enkelt föredrar popcorn utan tillsatt fett.

Ariete Retro kan poppa 60 gram popcorn på under 2 minuter vilket motsvarar cirka 1.5l popcorn. Retrostilen är snygg och den kompakta storleken innebär att produkten passar utmärkt på köksbänken.

Amerikansk design

Produkten är designad i amerikansk stil och har dragit inspiration från typiska amerikanska produkter från 50-talet. Popcornmaskinen går att köpa i varianter av Vit, Blå och Röd.

Mindre produkt som lätt får plats

Denna popcornmaskin är en aning mindre än resterande produkter på listan, varför den är perfekt för dig som inte vill använda alltför mycket utrymme i köket. Med en vikt på dryga kilot samt en begränsning på 60 gram popcorn per omgång är detta en portabel produkt som inte drar till sig alltför mycket uppmärksamhet.

Två års garanti

Med produkten ingår även två års garanti, samt en el-kabel, bruksanvisning, och mått för popcornen. Produkten erbjuder dock ej en avtagbar skål.

 • Volym: cirka 1.5 L.
 • Vikt: 1.22kg.
 • Färg: Vit, Blå, Röd
 • Effekt: 1100W.

6 | Champion Popcornmaskin Retro - Retrodesign

Bästa Popcornmaskin 2022 - Champion Retro CHPCM120

Popcornmaskinen Retro från Champion har en trevlig biostil samt inbyggd belysning för en mysig känsla. Du kan med denna produkt få färdiga popcorn på bara ett par minuter, och kan lätt servera popcornen från luckan som befinner sig på framsidan. En praktisk måttkopp ingår vid köp. Se popcornen hoppa runt tack vare den inbyggda belysningen

Med stora fönster runtom maskinen samt inbyggd belysning kan hela familjen njuta av processen när popcornen hoppar runt. Det finns en kastrull inuti maskinen där du häller i ditt valda fett samt dina majskärnor. När popcornen väl är färdiga kan du lätt servera dem genom luckan på framsidan.

Snygg retrostil

Produkten liknar de gamla popcornmaskinerna som man ofta ser i amerikanska filmer. Denna popcornmaskin från Champion går att köpa i rött eller svart, och det finns även en miniversion av produkten för dig som inte känner att du behöver den extra storleken.

 • Volym: –
 • Vikt: 4kg.
 • Färg: Röd eller Svart.
 • Effekt: 1200W.

7 | Andersson PNM 3.2 – Poppa Gott

Andersson-Popcornmaskin-PNM

Andersson Popcornmaskin PNM 3.2 är en poppare med höga betyg i mellanprisklassen i klassisk retrodesign. 2 liter popcorn kan serveras inom loppet av 5 minuter.

Den trevliga designen accentueras med modellens stämmningshöjande intern belysning för lättere ”besiktning” av popperi-processen. Specifikationerna ligger här på en effekt av 310 W och måtten landar på en höjd av 315 mm ett djup på 490 mm samt bredden 490 mm – en stadig maskin med andra ord.

Användare är som sagt överlag nöjda med sin popcornmaskin och man plussar mest för att resultatet blir BRA. Modellen beskrivs som lätt att rengöra men där råder det mer delade meningar bland användarna. Inga stora ord men inte helt lätt säger man, vilket iofs är lite standard i segmentet – men bör likväl påpekas.

Med bra pris, snygg design med belysning och verifierat goda popcorn tycker vi maskinen är ett bra alternativ att överväga.

 • Volym: cirka 2 L /  5 minuter
 • Vikt: 4,6 kg.
 • Färg: Vit och Röd.
 • Effekt: 310 W.

Tillbehör

Köpguide

Bästa Popcornmaskinen 2021

Hur använder man sig av en popcornmaskin?

De flesta popcornmaskiner använder sig av fett, exempelvis smör, för att värma upp majskärnorna och få dem att poppa. Allt du behöver göra för att använda dig av dessa maskiner är att hälla i valfritt fett samt majskärnor, och starta maskinen. Sedan är det bara att vänta tills dina popcorn är färdiga. Vid behov kan du även tillsätta popcornkrydda. Vissa andra maskiner fungerar likt en luftfritös, och behöver alltså inget tillsatt fett. Sådana maskiner använder vanligtvis mer energi, eftersom luften måste hettas upp rejält innan majskärnorna poppas.

Vad för storlek behöver man?

Storleken på popcornmaskinen är något som bör väljas utifrån dina behov. Förväntar du dig ofta ett högt antal gäster och vill imponera kan  Great Northern Popcorn Matinee Movie Popper vara rätt maskin för dig. Vill du bara använda dig av en popcornmaskin för eget bruk kan en mindre produkt, exempelvis Ariete Retro, vara att föredra.

Popcorn fastnar på sidorna av maskinen

Har du problem med att popcorn fastnar på sidorna av maskinen är det förmodligen till följd av att du inte använt tillräckligt med fett, alternativt att det är för mycket popcorn i maskinen. Det är bäst att följa bruksanvisningen när du använder dig av en popcornmaskin, och alltid rengöra den efter användning. Annars riskerar du att popcorn bränns vilket kan förstöra smaken.

Vad är bäst: varmluft eller fett?

Popcorn som tillagats med fett brukar vanligtvis smaka bättre, men är självklart inte lika nyttiga som varmluftspopcorn. Detta är helt en smaksak, och beror på var prioriteten ligger. Med rätt popcornkrydda kan varmluftspopcorn mäta sig i kvalitet med popcorn som poppats med fett.

Rengöring av maskinen

Det är viktigt att rengöra maskinen efter användning, eftersom popcorn annars kan brännas fast vid nästa användning. Detta kan tyckas vara jobbigt, men vissa maskiner är enklare att rengöra än andra. Popcornmaskiner med avtagbar skål är bekvämare att rengöra, eftersom det är samma skål som du poppar popcornen i.

Lycka till med ditt val av popcornmaskin!

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 4.6 / 5. Röster: 7

Relaterade artiklar