65 Tum Tv bäst i test

65 tum tv Bäst i Test​ 2022

2022-04-19

Produkttestarna samarbetar med annonsprogram i syfte att få provision via affiliate-länkar.

Bästa 65 tum tv 2022. För dig med ett större vardagsrum – eller dig som vill kunna uppleva det bästa för film och spel, så kan en 65 tums TV vara en bra storlek. I takt med att 65 tums TV blir allt vanligare så har även konkurrensen, utbudet och priserna blivit bättre för dig som konsument. Som självutnämnda tv-fantaster har vi tittat på marknaden för att hitta de bästa alternativen just nu. 

Produkterna har utvärderats på:

BÄST I TEST

Bästa 65 tum tv 2022

LG
OLED65 C1​

5/5

PRISVÄRD

Bästa 65 tum tv 2022 Qled

Samsung
QE65Q70

4.7/5

NANO

LG 65 NANO75 Prisvärde

LG
65NANO81

4.4/5

BUDGET

Bästa 65 tv 2022 Budget

Samsung
UE65TU6905

4.3/5
Bästa 65 Tv 2022

1 | LG OLED65C1 - 65 tum TV Bäst i test 2022

Bästa 65 tum tv 2022

Bästa 65 tum tv 2022 – Om man endast accepterar topp kvalité, är nog denna TV från LG en produkt som uppfyller kraven. LG OLED65C1 är en häpnadsväckande tunn 4K TV med alla de senaste teknikerna. Med detta kommer inte oväntat en lite tyngre prislapp –  rekommenderas till dig som vill åt en ultimat bildupplevelse med prestanda i purfärsk toppklass.

Filmkvällen

Med Oleds breda färgspektra, höga kontrast samt en svärta andra inte kommer nära av är modellen självklart ett toppval för både vardagligt tv-tittande som för filmentusiasten. Här finns självklart stöd för ledande  standarder som Dolby Vision, HDR10 och Dolby Vision IQ  som automatiskt anpassar det material som sänds/visas på panelen till optimal bildkvalité.

Vidare hittar vi finesser som t.ex Bluetooth Surround Ready  som tillåter dej ansluta befintliga bluetooth högtalare att spela med under filmkvällen. En ny version av LG Magic Remote kan också nämnas. Men C1 modellen har som premiumval än mer i bakfickan att locka med.

Nya a9 Gen4 AI 4K

Den största skillnaden gentemot föregångaren och storfavoriten LG CX-serien är den nya processorn α9 Gen4 AI 4K. Nya 4:an med 8K kapacitet ska via dynamic tone mapping ge en bättre kontrast samt högre kvalité generellt och specifikt när äldre material skalas upp. 

WebbOs 6

Med C1 kommer även en uppgradering i form av nya WebOs 6. 6:an har utvecklats med ett lite smidigare gränssnitt men i stort sett samma funktioner finns dock kvar.

Gametime

Oled panelen med sin höga kvalité där 100 miljoner självlysande subpixlar maximerar upplevelsen är med oled-teknikens snabba responstid ner till 1ms, även väl anpassad för de som gillar att koppla upp sin gamekonsol eller pc till skärmen. I spelen kan du förutom att dra nytta av modellens goda ljudegenskaper i form av Dolby Atmos hitta gameanpassningar som VRR och Auto Low Latency.  

Mer godis att glädjas åt är att såväl Nvidias G-Sync som AMD FreeSync stöds. Tekniker som ger en synkroniserad och smidigare spelupplevelse.  Med HDMI 2.1 kan du dessutom spela dina favoritspel i 4K med 120 frames per second. En förbättrad Game Optimizer som ska sänka input lag ett par snäpp specifikt i 60Hz läget – från ca 13 till ca 10ms kan bockas av också.

Sammanfattning

C1 är testet bästa Tv 2022 65″ – lite nyare, lite vassare och något av det bästa man  överhuvudtaget kan hämta hem på marknaden idag. Det kommer som alltid med ett pris i samklang och om det är värt det är som alltid en smaksak.

 • Upplösning: 4K Ultra HD 3840×2160
 • Bildskärmsteknik: OLED
 • Uppdateringsfrekvens: 120 Hz
 • HDR: Dolby Vision IQ, HDR10, HLG
 • Ljud: Dolby Atmos. Dolby Digital
 • HDMI 2.1: 4 st
 • USB 2.0: 3 st
 • Streaming: Miracast, AirPlay 2
 • Röststyrning: Google Assistant
 • Ethernet & Wi-Fi 5
 • Spelanpassningar: G-Sync, FreeSync, VRR, HGiG, ALLM
LG Alternativ 2022 - A1 & B1
Bästa tv 2022 65 tum mellanklass

A1 serien är LG:s instegsklass och ett prisvärt alternativ om man vill åt Oled panelens utmärkta bildegenskaper. Serien är bestyckad med kompetenta Alpha 7 Gen 4n med mycket snarlika egenskaper som nya a9:an. Här får man dock klara sej utan övriga modellers HDMI 2.1 support med stöd för 120 Hz – här gäller standard 60 Hz.

A1:an saknar även förmågan att synka bildhastighetens output från spelkonsoler – variable refresh rate. Man har alltså främst bantat på gaming-specifika funktioner gentemot övriga modeller. Ett gamemode finns likväl med Auto Low Latency funktion och modellen matchar gott och väl med sin snabbt responsiva Oled-panel andra tillverkares midrange-modeller vad gäller gaming.

B1 är LG:s midrange serie och kommer likt A1:an med en Alpha 7 Gen 4 processor men har här HDMI 2.1 support med stöd för 120 Hz och alla funktioner för bästa möjliga gamingegenskaper. Två färre HDMI 2.1 portar vs modell C1 får man dock stå ut med här. B1:an levererar enligt labbtester en ljusstyrka knappt märkbart snäppet under kung C1 och hanterar skuggor av färgnyanser t.o.m bättre än toppvalet för utmärkt HDR.

Prisvärda 65 tum tv modeller med höga betyg av branchmedia.
Labbtester: C1 vs B1 B1 vs A1.

2 | Samsung QE65Q70 – 65 tum TV Bäst i Test Mellanklass

Bästa 65 tum tv 2022 Qled

Om man är ute efter en TV i den högre klassen är det nog företaget Samsung som de flesta främst kommer att tänka på. Denna populära och mycket prisvärda 65-tums QLED TV är en av Samsungs bättre utmanare till Oled-panelerna från LG. Q70 serien i 55-75 tum är tveklöst ett utmärkt val för dig som vill åt biokänslan hemma i vardagsrummet.

QLED

QLED står för Quantum Light-Emitting Diode, och är en teknologi för bildåtergivning . En QLED-TV är i grunden en  LED-TV, men här används små nanopartiklar som kallas quantum dots för att kunna producera en bild som kan prestera högre ljusstyrka och bättre kontrast.

Ultra HD – 4K

1080p-eran är över. Idag är det 4K som gäller med en upplösning på 3840 x 2160 pixlar. Det är alltså fyra gånger fler pixlar än tidigare generationer vilket innebär mer skärpa, mer detaljer och en mer realistisk Tv-upplevelse.

Quantum 4K processor

Q70 kommer utrustad med en kraftig inbyggd processor för att hantera funktioner och bildhantering som t.ex Adaptive Picture. Tekniken justerar här smart skärmens ljusstyrka efter ljusförhållandet i rummet för att säkerställa en optimal bildupplevelse oavsett väder eller tid på dygnet. Med Samsungs erkända övertag vad gäller ljusstyrka och färgrymd presenteras bilden också utmärkt bra när HDR material används. Modellen är kompatibel med HDR10+ samt HLG10.

Gaming Mode

Även denna tv från Samsung är ett gott val för att koppla upp playstation & Xbox till.  Q70 kommer med Super Ultra Wide Game View och nya gamesäkra HDMI2.1,  tv:n kan alltså utnyttja skärmens fina 120 Hz fullt ut.  Q70A är dessutom kompatibel med FreeSync Premium Pro, som matchar bildfrekvensen på TVn med bildfrekvensen i spelen för smidigare flyt och en bekvämare spelupplevelse.

Med tanke på modellens utmärkta specifikationer, goda omdömen från dess användare tycker vi Q70 -serien är en värdig utmanare som bästa tv 2022 med tanke på ett mycket fördelaktigt prisläge.

 • Upplösning: 4K Ultra HD 3840×2160
 • Bildskärmsteknik: QLED
 • Samsung Picture Quality Index: 3400
 • HDMI 2.1: 4 st
 • USB 2.0: 2 st
 • HDR: HDR 10+, HDR10, HLG
 • Ljudformat: Dolby Digital Plus
 • Streaming-standard: AirPlay, AirPlay 2
 • 3D surroundljud med en inbyggd centerkanal
 • Ethernet/Wi-Fi

3 | LG 65NANO75 - Bästa 65 tum TV 2022 Nano

LG 65 NANO75 Prisvärde

LG 65NANO75. 65 tum tv Tv med nya Nano-tekniken har börjat dyka upp på marknaden och LG:s Nano81 serie är idag den populäraste med många nöjda köpare.

Nanoteknik

Nano tekniken är som sagt ny och frågan man ställer sej hur tekniken står sej i konkurrensen jämfört med Oled, Qled och andra tekniker för att producera högkvalitativ återgivning.

Teknik

Nano panelen tillverkas liksom standard paneler utan Quantum Dot teknik. Uppbyggnaden av skärmen är också standard bakgrundsbelyst LED/LCD IPS, men med Nano adderas här en ny typ av beläggning som vässar panelen för klarare och framför allt mer ljusstarka bildegenskaper. Nano kan särskilja upp till makalösa 1 miljard färger och återge dessa exakt oavsett din betraktningsvinkel vilket är unikt för tekniken. Vi har alltså att göra med en Tv i absolut teknisk framkant,

Bra ljusstyrka

Fördelarna är främst dess ljusstyrka, färghantering och utmärkta betraktnings-vinkel. Här ser de som sitter lite på sidan och den som knipt mittpositionen lika bra. Gott så, men det finns även situationer där den nya Nano tekniken inte klår de andra toppmodeller på fingrarna. 

Nackdelarna är avsaknaden att kunna släcka individuella pixlar varför kontrasten och förmågan att hantera HDR material inte kan matcha Oled & Qleds Quantum Dot paneler med sin närmast absolta svärta. Här används en full-array lokal dimning på zon-nivå för kontrastförbättring – bra men inte bäst.

Nano paneler har även en relativt Oled & Qled långa svarstider vilket gör panelen till ett sämre val om man har tänkt att använda tv:n för gaming via spelkonsol.

Sammanfattning

Sammantaget är LG 65NANO75 en riktigt bra 65 tum familje-modell för de som prioriterar ”normal tittande” med en ljusstyrka som levererar även när solen strålar in i rummet. Med bäst betraktningsvinkel och färghantering ger skärmen dessutom en utmärkt likvärdig upplevelse till alla som bokat plats i soffor & fotöljer.

För konnässören som mörklägger innan filmvisning och vill åt den mest distinkta kontrasten samt tv-konsol entusiaster är ändå Qled & Oled det bättre valet.

4 | Samsung UE65TU6905 - Bästa 65 tum TV 2022 Budget

Bästa 65 tv 2022 Budget

Samsung UE65TU6905 är en 65 tum 4K modell i instegsklassen med bra proportion mellan specs och prisläge. Med sin Crystal Display teknik och 4K processor ges bra förutsättningar för att optimera bildens egenskaper.

Färger, kontrast och HDR funktionen ges här bra betyg av modellens köpare.  Även ljudupplevelsen plussas för av användare vilket sticker ut – och man rekommenderar även modellen rent generellt.

Förinställda lägen

UE65TU6905 har fyra distinkta lägen för att ge en optimal upplevelse utifrån  vilken typ av material du vill titta på. Du kan välja mellan ett speciellt Filmläge,  ett naturligt läge,  ett läge specialanpassat för spel – Auto Game Mode som optimerar din spel-konsols prestanda samt ett Filmskaparläge.

För navigation finns Samsungs  lättanvända & omtyckta Tizen med mängder av appar att tillgå.

Sammanfattning

En 65 tum tv med bra funktioner, goda omdömen och med ett riktigt bra pris. Ett gott alternativ som Bästa Tv 2022 i 65 tum budgetklassen.

 • Upplösning: 4K Ultra HD 3840×2160
 • Bildskärmsteknik: LCD/LED
 • Samsung Picture Quality. 2000
 • HDMI: 2 st
 • USB 2.0: 1 st
 • HDR: HLG, HDR10+
 • Ljudformat: Dolby Digital Plus
 • Streaming-standard: Google Cast/Chromecast, AirPlay 2
 • LAN / WiFi 5 / DLNA
 • Google Assistant

5 | Philips 65PUS9206 - Ljusshow under filmen

Philips 65PUS9206 Ambilight

Philips 65PUS är en toppklassad 4K LED-TV med 4-sidig ambilight-belysning som presenterar en bild i toppnivå till ett bra prisvärde. Med denna 65 tums TV från Philips fås allt som du förväntar dig av en modern 65 tums TV 2022.

Ambilight
Ambilight står såklart för Ambient Light, och ger dig en ljusshow bakom TVn som matchar det som visas upp på skärmen. Detta ger en mysigare känsla, likt den du får när du går på bio. Ambilighten sitter bak på skärmen och består av tre sidor, vilket ger hela showen ytterligare djup. Ljustekniken går dessutom att ställa in på olika lägen, exempelvis spelläge eller musikläge.

Android Smart-TV
Denna smarta TV kommer med operativsystemet Android, vilket innebär att du får tillgång till appar, spel, och dylikt som går att hitta på Googles Play Store. Populära appar såsom Netflix är redan förinstallerade, för att du snabbt ska kunna komma igång med ditt filmtittande. TVn stöder dessutom röststyrning via Google Assistant eller Amazon Alexa.

 • Android TV
 • Upplösning: 4K Ultra HD 3840×2160
 • Bildskärmsteknik: LED-backlit
 • Paneltyp: VA
 • HDMI 2,1: 4 st
 • USB: 3 st
 • Spelläge Adaptiv synk-teknik, Varaible Refresh Rate, Freesync
 • HDR: Dolby Vision, HLG, HDR10+
 • Ljudformat: Dolby Atmos, Dolby Digital 5.1, DTS Play-Fi
 • Streaming: Chromecast built-in
 • LAN / WiFi 5 / Bluetooth 
 • Inbyggd Ambilight + hue
 • 2400 Picture Performance Index

6 | Philips 65PUS7556 - Prisvärd 65" Tv

Philips 65PUS7556

Philips 65PUS7556. En prisvärd modell med en hel del av den senaste tekniken i form av Dolby Vision och Dolby Atmos kommer med denna 4K UHD 65″:a med Philips P5 Perfect Picture Engine. Vidare finns även HDR10, HDR10+ samt HLG10 som stöd för HDR material som tillsammans med modellens micro-dimning presenterar en bild av bra kvalité i förhållande till prisläget.

Modellen ges bra betyg för sin goda färgåtergivning, betrakningsvinkel och klara bildåtergivning av 4k material. HDR återges här rimligt men når inte upp till toppmodellernas utmärkta konstraster.

I övrigt finns här ett dedikerat game-mode med förbättringar för ett lågt input lag för de som vill koppla upp en spelkonsol till sin tv. Wifi, Ethernet, Auto Volume Leveller, eARC, Dolby-basförstärkning samt Google Assistant är andra exempel på tekniker som denna prisvänliga variant har att erbjuda.

LG 65UN7300 - Tidigare Recencerad

LG 60UN7100

Längs vägen från de dyrare till kanske den allra billigaste modellen när vi håller oss till  större kvalitetstillverkare hittar vi poulära LG 65UN7300. Trots ett lägre pris ger modellen ett duktigt lyft från en ett par år äldre variant och en bra uppgradering av upplevelsen under filmkvällen.

4K UHD

Med tanke på priset och storleken är det rentav lite ögonbrynshöjande att denna TV kommer med en 4K upplösning. Det innebär 3840 x 2160 pixlar, och säkerställer en tät & tydlig bildupplevelse. Här finns även möjlighet till 4K uppskalning av material i lägre upplösnngs samt blidförbättringsteknik som HDR Dynamic Tone Mapping. 

HDR

Modellen kommer med stöd för HDR via HLG, HDR10 Pro samt 4K Active HDR. HDR står för High Dynamic Range, och en TV med HDR-funktionalitet har förmågan att visa upp ett bredare färgspektrum, vilket innebär en högre kontrast och en mer verklighetstrogen bild, särskilt under mörkare scener.

 • Upplösning: 4K Ultra HD 3840×2160
 • Bildskärmsteknik: LED-backlit LCD
 • Uppdateringsfrekvens: 50 Hz
 • Paneltyp: IPS
 • HDMI 2,0: 3 st
 • USB 2.0: 2 st
 • HGiG/Autolow latensläge för spel
 • HDR: 4K Active HDR
 • Ljudformat: Ultra Surround
 • Streaming-standard: Miracast
 • LAN / WiFi 5 / Bluetooth 5.0
 • Inspelning via USB
 • Google Assistant
 • Skärmdelning, Ljuddelning,
 •  Filmskaparläge

Köpguide

Att tänka på vid köp av en 65-tums TV

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Röster: 14

Relaterade artiklar