65 tum tv bäst i test

2021-10-26

För dig med ett större vardagsrum – eller dig som vill kunna uppleva det bästa för film och spel, så kan en 65 tums TV vara en bra storlek. I takt med att 65 tums TV blir allt vanligare så har även konkurrensen, utbudet och priserna blivit bättre för dig som konsument. Som självutnämnda tv-fantaster har vi tittat på marknaden för att hitta de bästa alternativen just nu. 

BÄST I TEST

Bästa tv 55 tum 2021

LG OLED
65C1

5/5

PRISVÄRD

Bästa tv 2021

Samsung
QE65Q70A

4.8/5

NANO

Bästa 65 tum tv 2021 Nano

LG
NANO756PR

4.7/5

BUDGET

Samsung
UE65TU6905

4.5/5

Innehåll

1 | LG OLED65C15 - Bästa 65 tum Tv 2021

Bästa tv 55 tum 2021

Om man endast accepterar topp kvalité, är nog denna nya TV från LG en produkt som uppfyller kraven. LG OLED65C15 är en häpnadsväckande tunn 4K TV med alla de senaste teknikerna. Med detta kommer inte oväntat en lite tyngre prislapp –  rekommenderas till dig som vill åt en ultimat bildupplevelse med prestanda i purfärsk toppklass.

Filmkvällen

Med Oleds breda färgspektra, höga kontrast samt en svärta andra inte kommer nära av är modellen självklart ett toppval för både vardagligt tv-tittande som för filmentusiasten. Här finns självklart stöd för ledande  standarder som Dolby Vision, HDR10 och Dolby Vision IQ  som automatiskt anpassar det material som sänds/visas på panelen till optimal bildkvalité.

Vidare hittar vi finesser som t.ex Bluetooth Surround Ready  som tillåter dej ansluta befintliga bluetooth högtalare att spela med under filmkvällen. Men C15 modellen har som premiumval än mer i bakfickan att locka med.

Gametime

Oled panelen är med sin höga kvalité där över 33 miljoner självlysande subpixlar maximerar upplevelsen och oled-teknikens snabba responstid även väl anpassad för de som gillar att koppla upp sin gamekonsol eller pc till skärmen. I spelen kan du förutom att dra nytta av modellens goda ljudegenskaper i  form av Dolby Atmos.

Mer godis att glädjas åt är att såväl Nvidias G-Sync som AMD FreeSync stöds. Tekniker som ger en synkroniserad och smidigare spelupplevelse.  Med HDMI 2.1 kan du dessutom spela dina favoritspel i 4K med 120 frames per second. 

Nya a9 Gen4 AI 4K

Den största skillnaden gentemot föregångaren och storfavoriten LG CX-serien är den nya processorn α9 Gen4 AI 4K. Nya 4:an som via dynamic tone mapping ska ge en bättre kontrast samt högre kvalité när äldre material ska skalas upp.

WebbOs 6

C15 kommer även med en uppgradering i form av nya WebOs 6. 6:an har utvecklats med ett lite smidigare gränssnitt men i stort sett samma funktioner finns dock kvar.

Övrigt

Den nyare modellen har en nyutvecklad och förbättrad Game Optimizer som ska sänka input lag ett par snäpp i 60Hz läget – från ca 13 till ca 10ms. C15 har med andra ord utmärkta game-egenskaper och kommer med 120Hz & Hdmi 2,1, VVR och Auto Low Latency.  En ny version av LG Magic Remote finns också här.

Sammanfattning

C15 är testet bästa Tv – lite nyare, lite vassare och något av det bästa man  överhuvudtaget kan hämta hem på marknaden idag. Det kommer som alltid med ett pris i samklang och om det är värt det är som alltid en smaksak.

 • Upplösning: 4K Ultra HD 3840×2160
 • Bildskärmsteknik: OLED
 • Uppdateringsfrekvens: 120 Hz
 • HDR: Dolby Vision IQ, HDR10, HLG
 • Ljud: Dolby Atmos. Dolby Digital
 • HDMI 2.1: 4 st
 • USB 2.0: 3 st
 • Streaming: Miracast, AirPlay 2
 • Röststyrning: Google Assistant
 • Ethernet & Wi-Fi 5
 • Spelanpassningar: G-Sync, FreeSync, VRR, HGiG, ALLM

2 | Samsung QLED QE65Q90T – Bästa 65 tum Tv 2021 Mellanklass

Bästa tv 2021

Om man är ute efter en TV i den högre klassen är det nog företaget Samsung som de flesta främst kommer att tänka på. Denna populära och mycket prisvärda 65-tums QLED TV är en av Samsungs bättre utmanare till Oled-panelerna från LG. Q70A serien i 55-75 tum är tveklöst ett utmärkt val för dig som vill åt biokänslan hemma i vardagsrummet.

QLED

QLED står för Quantum Light-Emitting Diode, och är en teknologi för bildåtergivning . En QLED-TV är i grunden en  LED-TV, men här används små nanopartiklar som kallas quantum dots för att kunna producera en bild som kan prestera högre ljusstyrka och bättre kontrast.

Ultra HD – 4K

1080p-eran är över. Idag är det 4K som gäller med en upplösning på 3840 x 2160 pixlar. Det är alltså fyra gånger fler pixlar än tidigare generationer vilket innebär mer skärpa, mer detaljer och en mer realistisk Tv-upplevelse.

Quantum 4K processor

Q70A kommer utrustad med en kraftig inbyggd processor för att hantera funktioner och bildhantering som t.ex Adaptive Picture. Tekniken justerar här smart skärmens ljusstyrka efter ljusförhållandet i rummet för att säkerställa en optimal bildupplevelse oavsett väder eller tid på dygnet. Med Samsungs erkända övertag vad gäller ljusstyrka och färgrymd presenteras bilden också utmärkt bra när HDR material används. Modellen är kompatibel med HDR10+ samt HLG10.

Gaming Mode

Även denna tv från Samsung är ett gott val för att koppla upp playstation & Xbox till.  Q70A kommer med Super Ultra Wide Game View och nya gamesäkra HDMI2.1,  tv:n kan alltså utnyttja skärmens fina 120 Hz fullt ut.  Q70A är dessutom kompatibel med FreeSync Premium Pro, som matchar bildfrekvensen på TVn med bildfrekvensen i spelen för smidigare flyt och en bekvämare spelupplevelse.

Med tanke på modellens utmärkta specifikationer, goda omdömen från dess användare tycker vi Q70A -serien är en värdig utmanare  med tanke på ett mycket fördelaktigt prisläge.

 • Upplösning: 4K Ultra HD 3840×2160
 • Bildskärmsteknik: QLED
 • Samsung Picture Quality Index: 3400
 • HDMI 2.1: 4 st
 • USB 2.0: 2 st
 • HDR: HDR 10+, HDR10, HLG
 • Ljudformat: Dolby Digital Plus
 • Streaming-standard: AirPlay, AirPlay 2
 • 3D surroundljud med en inbyggd centerkanal
 • Ethernet/Wi-Fi

3 | LG 50NANO756PR - Bästa Nano 65 tum Tv 2021

Bästa 65 tum tv 2021 Nano

LG 50NANO756PR. Tv med nya Nano-tekniken har börjat dyka upp på marknaden och LG:s Nano75 serie är idag den populäraste med många nöjda köpare.

Nano ?

Nano tekniken är som sagt ny och frågan man ställer sej hur tekniken står sej i konkurrensen jämfört med Oled, Qled och andra tekniker för att producera högkvalitativ återgivning.

Teknik

Nano panelen tillverkas liksom standard paneler utan Quantum Dot teknik. Uppbyggnaden av skärmen är också standard bakgrundsbelyst LED/LCD IPS, men med Nano adderas här en ny typ av beläggning som vässar panelen för klarare och framför allt mer ljusstarka bildegenskaper. Nano kan särskilja upp till makalösa 1 miljard färger och återge dessa exakt oavsett din betraktningsvinkel vilket är unikt för tekniken. Vi har alltså att göra med en Tv i absolut teknisk framkant,

För & Emot

Fördelarna är främst dess ljusstyrka, färghantering och utmärkta betraktnings-vinkel. Här ser de som sitter lite på sidan och den som knipt mittpositionen lika bra. Gott så, men det finns även situationer där den nya Nano tekniken inte klår de andra toppmodeller på fingrarna. 

Nackdelarna är avsaknaden att kunna släcka individuella pixlar varför kontrasten och förmågan att hantera HDR material inte kan matcha Oled & Qleds Quantum Dot paneler med sin närmast absolta svärta. Här används en full-array lokal dimning på zon-nivå för kontrastförbättring – bra men inte bäst.

Nano paneler har även en relativt Oled & Qled långa svarstider vilket gör panelen till ett sämre val om man har tänkt att använda tv:n för gaming via spelkonsol.

Sammantaget är LG 50NANO756PR en riktigt bra familje-modell för de som prioriterar ”normal tittande” med en ljusstyrka som levererar även när solen strålar in i rummet. Med bäst betraktningsvinkel och färghantering ger skärmen dessutom en utmärkt likvärdig upplevelse till alla som bokat plats i soffor & fotöljer.

För konnässören som mörklägger innan filmvisning och vill åt den mest distinkta kontrasten samt tv-konsol entusiaster är ändå Qled & Oled det bättre valet.

4 | Philips 65PUS9206 – Ljusshow under filmen

Bästa 65 tum tv 2021

 Det är inte lätt att hitta en 4K LED-TV med  4-sidig ambilight-belysning som presenterar en bild i toppnivå till ett så pass bra pris som denna modell. Med denna 65 tums TV från Philips fås allt som du förväntar dig av en modern 65 tums TV.

Ambilight

Ambilight står såklart för Ambient Light, och ger dig en ljusshow bakom TVn som matchar det som visas upp på skärmen. Detta ger en mysigare känsla, likt den du får när du går på bio. Ambilighten sitter bak på skärmen och består av tre sidor, vilket ger hela showen ytterligare djup. Ljustekniken går dessutom att ställa in på olika lägen, exempelvis spelläge eller musikläge.

Android Smart-TV

Denna smarta TV kommer med operativsystemet Android, vilket innebär att du får tillgång till appar, spel, och dylikt som går att hitta på Googles Play Store. Populära appar såsom Netflix är redan förinstallerade, för att du snabbt ska kunna komma igång med ditt filmtittande. TVn stöder dessutom röststyrning via Google Assistant eller Amazon Alexa.

 • Android TV
 • Upplösning: 4K Ultra HD 3840×2160
 • Bildskärmsteknik: LED-backlit LCD
 • Paneltyp: VA
 • HDMI 2,1: 4 st
 • USB: 3 st
 • Spelläge Adaptiv synk-teknik, Varaible Refresh Rate,  Freesync
 • HDR: Dolby Vision, HLG, HDR10+
 • Ljudformat: Dolby Atmos, Dolby Digital 5.1, DTS Play-Fi
 • Streaming: Chromecast built-in
 • LAN / WiFi 5 / Bluetooth 5.0
 • Inbyggd Ambilight + hue
 • 2400 Picture Performance Index
 • Google Assistant

5 | Samsung UE65TU6905 - Bästa 65 tum Tv 2021 Budget

Samsung UE65TU6905 är en 4K modell i instegsklassen med bra proportion mellan specs och prisläge. Med sin Crystal Display teknik och 4K processor ges bra förutsättningar för att optimera bildens egenskaper.

Färger, kontrast och HDR funktionen ges här bra betyg av modellens köpare.  Även ljudupplevelsen plussas för av användare vilket sticker ut – och man rekommenderar även modellen rent generellt.

Förinställda lägen

UE65TU6905 har fyra distinkta lägen för att ge en optimal upplevelse utifrån  vilken typ av material du vill titta på. Du kan välja mellan ett speciellt Filmläge,  ett naturligt läge,  ett läge specialanpassat för spel – Auto Game Mode som optimerar din spel-konsols prestanda samt ett Filmskaparläge.

För navigation finns Samsungs  lättanvända & omtyckta Tizen med mängder av appar att tillgå.

En 65 tum tv med bra funktioner, goda omdömen och med ett riktigt bra pris. Ett gott alternativ som Bästa 65 tum Tv i budgetklassen.

 • Upplösning: 4K Ultra HD 3840×2160
 • Bildskärmsteknik: LCD/LED
 • Samsung Picture Quality. 2000
 • HDMI: 2 st
 • USB 2.0: 1 st
 • HDR: HLG, HDR10+
 • Ljudformat: Dolby Digital Plus
 • Streaming-standard: Google Cast/Chromecast, AirPlay 2
 • LAN / WiFi 5 / DLNA
 • Google Assistant

6 | Philips 70PUS7855 – Prisvärd

Philips 70PUS7855. Har man plats och lust med 5″ till att kika på finns denna Philips just nu till ett svårslaget pris att begrunda. Modellen kommer med en hel del teknik och många nöjda köpare. 

Med en ny prislapp att förundras över gissar vi att lagret snart är slut – så vi lämnar bara ett snabbt konsument tips här. Mer djupgående info hittar du såklart hos återförsäljaren. 

7 | LG 65UN7300 – Bästa Budget Alternativ

Längs vägen från de dyrare till kanske den allra billigaste modellen när vi håller oss till  större kvalitetstillverkare hittar vi poulära LG 65UN7300. Trots ett lägre pris ger modellen ett duktigt lyft från en ett par år äldre variant och en bra uppgradering av upplevelsen under filmkvällen.

4K UHD

Med tanke på priset och storleken är det rentav lite ögonbrynshöjande att denna TV kommer med en 4K upplösning. Det innebär 3840 x 2160 pixlar, och säkerställer en tät & tydlig bildupplevelse. Här finns även möjlighet till 4K uppskalning av material i lägre upplösnngs samt blidförbättringsteknik som HDR Dynamic Tone Mapping. 

HDR

Modellen kommer med stöd för HDR via HLG, HDR10 Pro samt 4K Active HDR. HDR står för High Dynamic Range, och en TV med HDR-funktionalitet har förmågan att visa upp ett bredare färgspektrum, vilket innebär en högre kontrast och en mer verklighetstrogen bild, särskilt under mörkare scener.

 • Upplösning: 4K Ultra HD 3840×2160
 • Bildskärmsteknik: LED-backlit LCD
 • Uppdateringsfrekvens: 50 Hz
 • Paneltyp: IPS
 • HDMI 2,0: 3 st
 • USB 2.0: 2 st
 • HGiG/Autolow latensläge för spel
 • HDR: 4K Active HDR
 • Ljudformat: Ultra Surround
 • Streaming-standard: Miracast
 • LAN / WiFi 5 / Bluetooth 5.0
 • Inspelning via USB
 • Google Assistant
 • Skärmdelning, Ljuddelning,
 •  Filmskaparläge
Ej i lager

KÖPGUIDE

Tips att tänka på vid köp av en 65-tums TV

EXPERTTESTER

Experttester på just 65-tums TV-apparater går inte att hitta. Det finns dock en hel del tester utförda på TV-apparater i stort. Ett exempel är detta test av över 200 olika TV-apparater utfört av experter hos Råd och Rön. Ytterligare ett test går att hitta här, där experter hos Aftonbladet försökt reda ut vilken TV år 2020 som var allra bäst.

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 10

RELATERADE ARTIKLAR