Termosmugg bäst i test 2022

Senast uppdaterad: 2022-04-03

Bästa Termosmuggen 2022

En bra termosmugg är din bästa vän i vardagen och på resan. Tyvärr finns de som har mindre bra erfarenheter av termosmuggar. Ofta di i form av termosar som läcker och inte håller värmen.  Därför beslutade vi oss för att ta fram ett test och hitta de bästa termosmuggarna med flest nöjda användare. Dessa termosmuggar är både är snygga, håller värmen, och kanske viktigast av allt, läcker inte. 

I nedan lista hittar du termosmuggar som vi både gillar själva att använda och muggar som har fått bra användaromdömen, så att du kan hitta den bästa termosmuggen för dig. Efter produkterna finns även en guide med tips och råd inför och efter ditt köp. Vi hoppas att du hittar en läcker termosmugg som inte läcker!

BÄST I TEST

Bästa Termosmugg 2022

Eva Solo To Go Cup

4.8/5

FÖR FRILUFTSLIVET

Bästa Termosmuggen 2021

Klean Kanteen TKWide

4.4/5

FÖR VARDAGEN

Bästa Termosmuggen 2022

Tefal Travel Mug

4/5

EXTRA SPILLSÄKER

Bodum Travel Mug

4/5

Köptips | Se hela guiden

Innehåll

1 | Eva Solo To Go Cup - Bäst i Test 2022

Bästa Termosmugg 2022

Bäst i test

Eva Solo To Go Cup är en snygg, populär och funktionell termosmugg som passar perfekt för dig som pendlar till skolan eller jobbet eller älskar att fika utomhus. Den håller både värmen och spiller inte i väskan.

Trendig och snygg

Utseendemässigt är den minimalistisk och lätt att tycka om. Du kan välja mellan många olika färger på locket och bärremmen i silikon är både snygg och praktisk. Du kan bära muggen i den eller använda den för att fiska upp muggen ur väskan.

One hand

Något som gör att denna resemugg sticker ut på marknaden är att den går att manövrera med endast en hand. Du kan alltså öppna locket med samma hand som du håller muggen i, och detta gör livet mycket lättare när du till exempel bär på shoppingpåsar i andra handen, rastar hunden eller kör en barnvagn.

Specifikationer:

Rymmer: 35 cl.
BPA-fri ? Ja.
Håller värme i: 3-4 timmar
Diskmaskin: Ja.

2 | Klean Kanteen TKWide - För friluftslivet

Bästa Termosmuggen 2021

Om det viktigaste för dig när du väljer termosmugg är själva termosfunktionen, ja, då är det Klean Kanteen TKWide du ska köpa. Den både håller värmen bra när du är ute hela dagen och har en praktisk ögla på locket som du kan dra en kabinhake igenom för att hänga den på väskan.

Oslagbar temperaturhållning

Det som gör denna mugg till ett av de bästa alternativen är helt klart att den håller temperaturen så ofattbart bra. Varma drycker kan hållas varma i upp till 11 timmar, och kalla är kylda i upp till 38 timmar! Plastlocket är BPA-fritt så att du inte behöver oroa dig för giftig plast.

Fin men känslig mot diskmaskin

Denna termosmugg ser sportig ut och finns i flera fina färger. En sak som vi tycker är lite synd är att Klean Kanteen rekommenderar att man handdiskar den. Vi har märkt att diskmaskin ofta är det mest effektiva sättet att få bort dålig lukt ur termosar, så att man inte kan köra den i maskinen är ett minus. Men har du inget emot handdisk är den ett riktigt bra alternativ!

Sammanfattning: Suverän till skogsutflykten.

Specifikationer
Rymmer: 3,55 cl.
BPA-fri ? Ja.
Håller värme i: 11 timmar
Diskmaskin: Nej.

3 | Tefal Travel Mug - Perfekt för vardagen

Bästa Termosmuggen 2022

Om funktion är viktigare än form för dig så kanske du vill titta närmare på Tefal Travel Mug. Denna mugg håller värmen väl i några få timmar, är bra att dricka ur, går att köra i diskmaskin och öppnas med en knapp på ovansidan, vilket man kan göra med en hand.

Slipp spill och kladd

Det är också mycket positivt att plasten i locket är fri från BPA och att locket sluter helt tätt så att du inte spiller kaffe överallt. Om du vet med dig att du inte brukar kunna hålla muggen upprätt hela tiden är den ett bra val som underlättar vardagen väsentligt.

Ingen designdrottning

Det enda som talat mot denna mugg är utseendet. Den är inte direkt en skönhet – men det är såklart en smaksak. Den finns dock i några olika färger som gör det hela lite roligare i alla fall.

Sammanfattning: Smidig när du pendlar till jobbet.

Specifikationer:
Rymmer: 3,6 cl.
BPA-fri ? Ja.
Håller värme i: 4 timmar.
Diskmaskin: Ja.

4 | Bodum Travel Mug - Slipp spill

Denna mugg är snygg, lagom stor och skön att dricka ur. Men det är viktigt att du ser till att det är modellen med skruvlock du lägger vantarna på.

Välj rätt modell med rätt lock

Bodum har en del olika modeller av termosmuggar. De har dels resemuggar i plast, dels i stål. Det finns tre olika sorters lock på stålmuggarna, ett med ett litet spänne som sätts över locket, ett lock med pressfunktion så att man kan brygga sitt kaffe eller te direkt i muggen och ett med skruvlock.

Det här fallet är lite intressant, för de två första locken är dåliga på att hålla tätt, och många kunder är väldigt missnöjda med dem. Men skruvlocket däremot sluter helt tätt om man drar åt det ordentligt. Det är alltså den modellen vi rekommenderar och som vi har testat personligen.

Praktisk och tät

Termosmuggen från Bodum håller värmen i cirka 3-4 timmar och är skön att hålla i tack vare silikonhöljet. Den finns i flera fina färger. Locket öppnas i mitten genom att skruva på en avtagbar del som man kan klicka loss när man diskar muggen. När du har öppnat locket kan du dricka från var som helst på muggen.

En annan bra funktion med denna mugg är att den även har silikon undertill, vilket gör att den inte glider omkring om du till exempel ställer av den på tåget eller bussen.

Sammanfattning: En bra allround-mugg för vardag och utflykter.

Specifiktioner:
Rymmer: 35 cl.
BPA-fri ? Ja.
Håller värme i: 4 timmar.
Diskmaskin: Ja.

5 | Contigo West Loop - Låst lock för extra säkerhet

Alla muggar vi har valt att ta med i denna lista är täta, håller värmen rätt bra och håller hög kvalitet. Men det är ändå vissa småsaker som gör att de är ganska olika. Denna mugg sticker ut lite extra i listan eftersom den är både praktisk och snygg.

Smidig låsfunktion och droppskydd

Det som gör Contigo West Loop unik är att den har en låsfunktion. Du kan alltså låsa fast locket så att det inte kan råka öppna sig när den ligger i väskan och guppar. 

En annan stor fördel med detta lock är att det har ett bra droppskydd. Du kan alltså lita på att drycken antingen är i muggen eller i din mun, ingenstans däremellan!

Stor och skön att hålla i

Detta är en bra mugg som är skön att hålla i tack vare den lite kurviga formen. Men något som drar ner betyget lite är att det bara är locket som går att diska i diskmaskin, själva resemuggen får man diska för hand. För övrigt håller den värmen i 4 timmar och kyla i 12 timmar och är lite större än många andra muggar, 470 ml.

Sammanfattning: En bra termosmugg i lite större format där du inte behöver vara  orolig för att muggen ska läcka i väskan.

Specifikationer:
Rymmer: 4.7 cl.
BPA-fri ? Ja.
Håller värme i: 4 timmar.
Diskmaskin: Ja.

KÖPGUIDE

Bästa Termosmugg 2022

Vad är en termosmugg?

En termosmugg är vad det låter som – en mugg med lock som håller din dryck varm eller kall. Vissa termosmuggar håller värmen i många timmar, precis som en vanlig termos, medan vissa modeller mer är tänkta att vara ett alternativ till en pappersmugg när du vill dricka ditt kaffe på språng och inte håller värmen riktigt lika länge. 

Vilken termosmugg är bäst?

Vilken mugg som passar dig allra bäst beror lite på vad du ska ha den till. Om du vill ha en snygg mugg som känns lite smålyxig att dricka morgonkaffet på tåget ur, då rekommenderar vi Eva Solo To Go Cup. Den funkar även bra i bilen då man kan hantera den med en hand.

Om du däremot ska ut och vandra på vintern när det är kallt och vill att din varma choklad ska vara rykande het när du pausar, då är det bättre att satsa på Klean Kanteen TKWide. Denna termosmugg håller nämligen varma drycker varma i upp till 11 timmar!

Är det viktigaste för dig att muggen ska kunna råka hamna uppochner i handväskan utan att läcka, då är Bodums resemugg med skruvlock rätt väg att gå – den läcker inte en droppe när den är stängd!

Finns det verkligen läckfria termosmuggar?

Svaret är att ja, det finns termosmuggar som inte läcker när man har stängt dem ordentligt. Men om man skulle fråga ifall det finns billiga läckfria termosmuggar skulle vi nog inte våga svara ja lika självsäkert… Precis som med så mycket annat så får man vad man betalar för.

Vad ska man tänka på om man vill köpa en bra termosmugg?

Här är några saker att tänka på när man väljer mugg. Varför inte skriva ner vilka av punkterna du kräver av din nya mugg så att du kan hitta en som exakt motsvarar dina förväntningar?

  • Storlek
  • Hur länge håller den värme/kyla?
  • Band att bära den i.
  • Handtag
  • Botten i gummi som inte glider.
  • Hanteras med en hand.
  • Lätt att ta isär och diska.
  • Går att diska i diskmaskin.
  • Utseende, design och material.
  • BPA-fri plast.

Vad kan man ha en termosmugg till?

Att man kan hälla kaffe, te eller varm choklad i en termosmugg är nog de flesta med på, men visste du att man även kan använda dem till att hålla kylda drycker kalla? Vissa använder dem till och med till att ha glass i på sommaren, så att den inte smälter när man åker iväg! Man kan även använda dem till soppa eller kokt korv om man vill kunna ta med sig en varm lunch.

Oavsett om det är något varmt eller kallt du ska ha med dig är det smart att temperera muggen innan genom att antingen hälla kokhett eller kallt vatten i den. Du kan även lägga den i frysen en stund för att göra den riktigt kall. På så vis ger du dryckerna en god chans att hålla rätt temperatur när det är dags att börja sörpla!

Ett annat tips är att ta med sig termosmuggen till ditt favoritkafé. På så vis värnar man om miljön eftersom man inte behöver slänga bort en pappersmugg med plastlock efter en ynka användning. Dessutom ger många kaféer rabatt på varma drycker om man tar med sig sin egen mugg.

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Röster: 6

RELATERADE ARTIKLAR