Termosmugg bäst i test 2024

Termosmugg bäst i test 2024

I vår genomgång jämför vi 5 populära termosmuggar och bäst i test blir Eva Solo To Go Cup, ens snygg och spillsäker termosmugg som håller värmen bra. Läs vidare för att hitta resekompisen för varma & kalla drycker.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Produkterna har utvärderats på:

Värmehållning

Design

Omdömen

Prisvärde

Testets betyg:
5
(9)
 • Värmehållning: Välj en termosmugg som håller värmen hela resan.
 • Grepp: Ett grepp i silikon eller någon form av handtag brukar vara uppskattat hos användare.
 • BPA-fri plast: Välj BPA-fri plast. BPA har nämligen kopplats till negativa hälsoeffekter.
 • Diskmaskin: Vissa termosmuggar går att diska i diskmaskin.
Bäst i test 2024
Termosmugg bäst i test 2024 - Eva Solo To Go Cup​

Eva Solo To Go Cup

Snygg design

Tät och spillsäker

Rymmer: 35 cl

Håller värme: 3-4 timmar

Diskmaskin: Ja

BPA-Fri

Bästa Termosmugg 2024

Eva Solo To Go Cup är en populär och funktionell termosmugg som passar perfekt för dig som pendlar till skolan eller jobbet eller älskar att fika utomhus. Termosmuggen håller både värmen och spiller inte i väskan.

Trendig och snygg termosmugg

Utseendemässigt är Eva Solo To Go Cup minimalistisk och lätt att tycka om. Du kan välja mellan många olika färger på locket och remmen i silikon är både snygg och praktisk. Du kan bära muggen i den eller använda den för att fiska upp muggen ur väskan.

One hand

Något som gör att denna resemugg sticker ut på marknaden är att den går att manövrera med endast en hand. Du kan alltså öppna locket med samma hand som du håller muggen i, och detta gör livet mycket lättare när du till exempel bär på shoppingpåsar i andra handen, rastar hunden eller kör en barnvagn.

Premium
Termosmugg bäst i test 2024 Premium - Stanley The Iceflow Flip Straw Tumbler

Stanley The Iceflow Flip

25-års garanti

Rymmer: 89 cl

Kyler upp till 48 h med is

BPA-fritt 18/8 rostfritt stål

Diskmaskin: Ja

Flip-straw lock med upprättstående pip

Stanley The Iceflow Flip Straw Tumbler är en mycket rymlig termosmugg på 89 cl och utvecklad för att hålla dina drycker kalla eller varma under längre perioder, vilket gjort denna termosmugg mycket uppskattad för dagliga pendlingar, utflykter och andra typer av resor. 25-års garanti – Premium.

Termosmugg bäst i test 2024 Premium

Denna premiummugg kombinerar hållbarhet, stil och funktionalitet med sin robusta konstruktion och användarvänliga flip-straw lock. Med sin avancerade isoleringsteknik och praktiska funktioner är det inte konstigt att Stanley The Iceflow Flip Straw Tumbler snabbt blir en favorit bland konsumenterna.

Premium isolering

Stanley The Iceflow Flip Straw Tumbler använder sig av en högkvalitativ dubbelväggig vakuumisoleringsteknik som effektivt håller dina drycker kalla upp till 12 timmar eller hela 48 timmar om du adderar iskuber i termosen.

Hållbar Konstruktion

Tillverkad med BPA-Fritt 18/8 rostfritt stål av högsta kvalitet är denna termosmugg byggd för att motstå både värme och en & annan stöt. Termosmuggen är här är inte bara rostbeständig utan också stötsäker vilket gör den till en pålitlig kompanjon på resan.

Design

Med sitt läckagesäkra flip-straw lock & pip-funktion är den här termosmuggen smidigt enkel att dricka från och dess speciella design ger också att The Iceflow passar perfekt i stanardiserade mugghållare anpassade för bil, löpband med mera – Termosmuggen finns här i 6 valbara färgalternativ som + i kanten.

Sammanfattning

När du söker efter en termosmugg i premiumklassen hittas flera skäl till att Stanley The Iceflow sticker ut från mängden. En överlägsen isoleringsteknik säkerställer att våra drycker håller sig kalla längre än de flesta andra muggar och med en produktgaranti på 25 år visar företaget att man menar allvar. Här får du en termosmugg som inte kompromissar med kvalitet, funktion eller stil kort o gott.

Budget

Tefal Travel Mug

Öppnas med en knapp

Går att diska i diskmaskin

Rymmer: 36 cl

Håller värme i 4 timmar

Diskmaskin: Ja.

BPA-Fri

Bästa termosmuggen 2024 Budget – Om funktion är viktigare än form för dig så kanske du vill titta närmare på vårt budgetval som termosmugg bäst i test 2024 – Tefal Travel Mug.

Denna mugg håller värmen väl i upp till 4 timmar, är smidig att dricka ur, går att köra i diskmaskin och öppnas med en knapp på ovansidan, vilket man kan göra med en hand.

Slipp spill och kladd

Det är också mycket positivt att plasten i locket är fri från BPA och att locket sluter helt tätt så att du inte spiller kaffe överallt. Om du vet med dig att du inte brukar kunna hålla muggen upprätt hela tiden är den ett bra val som underlättar vardagen väsentligt.

Design

Designen sticker ut lite här och gillar man den så finns Tefal Travel termosmugg i flera olika färgval. Smidig termosmugg när du pendlar till jobbet.

Klean Kanteen TKWide

Kyler upp till 38 h

Håller värmen upp till 11h

Rymmer: 35 cl

Diskmaskin: Nej

BPA-fritt plastlock

Om det viktigaste för dig när du väljer termosmugg är själva termosfunktionen, ja, då är det Kl Kanteen TKWide du ska köpa. Den både håller värmen bra när du är ute hela dagen och har en praktisk ögla på locket som du kan dra en kabinhake igenom för att hänga den på väskan.

Utmärkt temperaturhållning

Det som gör denna termosmugg till ett av de bästa alternativen är helt klart att den håller temperaturen så ofattbart bra. Varma drycker kan hållas varma i upp till 11 timmar, och kalla är kylda i upp till 38 timmar! Plastlocket är BPA-fritt så att du inte behöver oroa dig för giftig plast.

Fin men känslig mot diskmaskin

Denna termosmugg ser sportig ut och finns i flera fina färger men det bör påpekas att denna rekommenderas att handdiskas. Vi har märkt att diskmaskin ofta är det mest effektiva sättet att få bort dålig lukt ur termosar, så att man inte kan köra den i maskinen är ett minus. Men har du inget emot handdisk är den ett riktigt bra alternativ tack var dess utmärkta temperaturförmåga.

Bodum Steel Vacuum Travel Mug

Spillsäker

Behagligt grepp

Rymmer: 34 cl

Håller värme i 4 timmar

Diskmaskin: Ja

BPA-Fri

Termosmuggen från Bodum är elegant & lagom stor att dricka ur. Men det är viktigt att du ser till att det är modellen med skruvlock du lägger vantarna på.

Välj modellen med rätt lock

Bodum har en del olika modeller av termosmuggar. De har dels resemuggar i plast, dels i stål. Det finns tre olika sorters lock på stålmuggarna, ett med ett litet spänne som sätts över locket, ett lock med press-funktion så att man kan brygga sitt kaffe eller te direkt i muggen och ett med skruvlock.

Det här fallet är lite intressant, för de två första locken är dåliga på att hålla tätt, och många kunder är väldigt missnöjda med dem. Men skruvlocket däremot sluter helt tätt om man drar åt det ordentligt. Det är alltså den modellen vi rekommenderar och som vi har testat personligen.

Praktisk och tät

Bodum Steel Vacuum håller värmen i cirka 3 – 4 timmar och är skön att hålla i tack vare silikonhöljet. Den finns i flera fina färger. Locket öppnas i mitten genom att skruva på en avtagbar del som man kan klicka loss när man diskar muggen. När du har öppnat locket kan du dricka från var som helst på muggen.

En ytterligare fördel med denna termosmugg är att den även har silikon undertill, vilket gör att den inte glider omkring om du till exempel ställer av den på tåget eller bussen.

Sammanfattning: En bra allround-mugg för vardag och utflykter.

Contigo West Loop

Bra Droppskydd

Lock med låsfunktion

Rymmer: 47 cl

Håller värme i 3-4 timmar

Diskmaskin: Ja

BPA-Fri

Alla termosmuggar vi har valt att ta med i denna lista är täta, håller värmen rätt bra och håller hög kvalitet. Men det är ändå vissa småsaker som gör att de är ganska olika. Denna termosmugg sticker ut lite extra i listan eftersom den är både praktisk och snygg.

Smidig låsfunktion och droppskydd

Det som gör Contigo West Loop unik är att den har en låsfunktion. Du kan alltså låsa fast locket så att det inte kan råka öppna sig när den ligger i väskan och guppar. 

En annan stor fördel med detta lock är att det har ett bra droppskydd. Du kan alltså lita på att drycken antingen är i muggen eller i din mun, ingenstans däremellan!

Bekväm termosmugg att hålla i

Detta är en bra termosmugg som är skön att hålla i tack vare den lite kurviga formen. Men något som drar ner betyget lite är att det bara är locket som går att diska i diskmaskin, själva resemuggen får man diska för hand. För övrigt håller den värmen i 4 timmar och kyla i 12 timmar och är lite större än många andra muggar, 470 ml.

Sammanfattning: En bra termosmugg i lite större format där du inte behöver vara  orolig för att muggen ska läcka i väskan.

Guide: Termosmugg bäst i test 2024

En bra termosmugg är din bästa vän i vardagen och på resan. Tyvärr finns de som har mindre bra erfarenheter av termosmuggar och ofta då i form av termosar som läcker och inte håller värmen.  Därför beslutade vi oss för att ta fram ett test och hitta de bästa termosmuggarna med flest nöjda användare. Dessa resekompisar är både är snygga, håller värmen, och kanske viktigast av allt, läcker inte. 

I nedan lista hittar du termosmuggar som vi både gillar själva att använda och muggar som har fått bra användaromdömen, så att du kan hitta den bästa termosmuggen för dig. Efter produkterna finns även en guide med tips och råd inför och efter ditt köp. Vi hoppas att du hittar en läcker termosmugg som inte läcker!

Vanliga frågor och svar

En termosmugg är vad det låter som – en mugg med lock som håller din dryck varm eller kall. Vissa termosmuggar håller värmen i många timmar, precis som en vanlig termos, medan vissa modeller mer är tänkta att vara ett alternativ till en pappersmugg när du vill dricka ditt kaffe på språng och inte håller värmen riktigt lika länge. 

Svaret är att ja, det finns termosmuggar som inte läcker när man har stängt dem ordentligt. Men om man skulle fråga ifall det finns billiga läckfria termosmuggar skulle vi nog inte våga svara ja lika självsäkert… Precis som med så mycket annat så får man vad man betalar för.

Här är några saker att tänka på när man väljer mugg. Varför inte skriva ner vilka av punkterna du kräver av din nya mugg så att du kan hitta en som exakt motsvarar dina förväntningar?

 • Storlek
 • Hur länge håller den värme/kyla?
 • Band att bära den i.
 • Handtag
 • Botten i gummi som inte glider.
 • Hanteras med en hand.
 • Lätt att ta isär och diska.
 • Går att diska i diskmaskin.
 • Utseende, design och material.
 • BPA-fri plast.

Senast färdigställda tester