2-i-1-datorer bäst i test

2-i-1 dator bäst i test

1 månad sedan

Produkttestarna samarbetar med annonsprogram i syfte att få provision via affiliate-länkar.

Bästa 2-i-1 dator 2022. Produktiviteten av en laptop med användarvänligheten av en surfplatta. Det är precis vad du får med en 2-in-1 dator, som är en typ av bärbar dator med möjlighet att vika undan eller helt koppla ur tangentbordet.

Skärmen är en pekdisplay, vilket innebär att du kan använda den som en surfplatta. Perfekt för när du vill se på YouTube-videor på sängen eller chatta med kompisarna. När det är dags för mer seriöst skrivande eller arbete, omvandlar du din 2-in-1 dator till en vanlig laptop, och skriver snabbt och effektivt med ett standardtangentbord. Detta är alltså en allt-i-ett produkt som går att använda till allt möjligt – perfekt för dig som vill slippa flera separata enheter!

Nedan hittar du en lista över våra val av de bästa 2-i-1 datorerna 2021. Produkterna nedan är prisvärda, pålitliga och kraftfulla. Vi hoppas att du hittar något som passar. Lycka till med köpet!

Produkterna har utvärderats på:

BÄST I TEST 2022

Bästa 2 i 1 Dator 2022

Asus Zenbook Flip S

5/5

TUNN OCH LÄTT

Acer Chromebook Spin

4.7/5

BUDGET

Bästa 2-i-1-Dator 2021 Budget

Lenovo IdeaPad Duet

4.4/5

STUDIER & NÖJEN

HP Envy x360

4.5/5
Läs om produkterna

1 | Asus Zenbook Flip S UX371EA-PURE4 - Bäst i Test

Bästa 2-i-1-Dator 2022

Bästa 2-i-1 dator 2022. För dig som är villig att satsa lite extra för en populär premium produkt med god prestanda finns Asus Zenbook Flip S som kanske är den bästa 2-i-1 dator marknaden har att erbjuda. Precis som namnet antyder är detta en 2-in-1 dator som lätt går att vika för att användas som en surfplatta. Här får du ett elegant och snyggt chassis samt utmärkt bra prestanda – men priset är en hel del dyrare relativt till övriga produkter på  listan. Bäst för dig som även vill ha gamingprestanda i din 2-1 modell, eller för dig som arbetar eller studerar med prestandakrävande program såsom CAD & bild/video behandling

Suverän 4K OLED-skärm

Med en skärm som detta kan du ta din video- och bildredigering till nästa nivå. OLED-teknologi innebär att du får en mycket mer realistisk och djupare svärta, vilket är fantastiskt för dig som ofta håller på med redigering eller som helt enkelt gillar att se på film och dylikt på din dator. Upplösning på 4K är rentav ett måste för dig som håller på med fotografi, och innebär dessutom kristallklar kvalitet på allt du gör med din Asus Zenbook Flip S. Högre kontrast och HDR ger dig bildkvalitet som du aldrig upplevt förr.

Supersnabb

Fokuset hos denna dator är just prestanda. Med Intels nya processorer får du utomordentlig  grafikprestanda trots det mindre formatet. Det innebär att du kan få riktigt bra resultat i allt som har med grafik att göra som t.ex spel. Asus Zenbook Flip S startar på mindre än en sekund, erbjuder dig snabbladdning och levererar hög prestanda med en batteritid på över tio timmar.

Utomordentlig byggkvalitet

Även med 2-in-1 datorer gäller sanningen att en högre prislapp ofta presterar bättre. Speciellt eftersom formatet kräver en mer sofistikerad konstruktion för att kunna hantera specifikt högpresterande & mer värmeintensiva komponenter. Med Asus Zenbook Flip S får du en mycket välbyggd dator i aluminium, med en smart & snygg design som imponerar. Vårt val av Bästa 2-i-1 Dator 2022.

2 | Acer Chromebook Spin 513 - Tunn och lätt

Lätt, tunn och kraftfull laptop/surfplatta med 64 GB lagring samt 8 GB RAM, 13,3” full HD-pekskärm, 14 timmars batteritid. Använder sig av Google Chrome OS som operativsystem, smidigt och lätt får du tillgång till dina favoriter via Google Play. Kan användas som pekskärm, vilket underlättar ditt surfande.

Letar du efter en tunn och lätt laptop med hög prestanda samt pekskärm, då är Acer Chromebook Spin 513 ett perfekt val. Du får en tunn och lätt laptop som du enkelt bär med dig, endast 1,29 kg. Den har 13,3″ Full HD pekskärm, och använder sig av Google Chrome OS som operativsystem, vilket innebär att du smidigt får tillgång till dina favoriter via Google Play, som ger dig tillgång till ca 3 miljoner appar, bara att surfa runt och ladda ner. En fördel med Spin 513 är att den är tystgående. Acer ComfyView reducerar ljusreflektioner, vilket innebär att du behöver inte störas av ljusreflexer. 

Bra kapacitet med smart pekskärm

Spin 513 har en skärm på 13,3 ”Full HD (1920 x 1080). Processorn är en Qualcomm Snapdragon 7c Kryo 468-processor. Med 64 GB SSD lagring samt 8 GB RAM klarar du dig bra för allt du vill göra på laptopen. Det finns 2 usb-portar, HD-webbkamera, dubbla mikrofoner, bakgrundsbelyst tangentbord samt touchpad, vilket underlättar för det du ska göra. Batteritiden är upp till 14 timmar, vilket är mycket bra.

Inbyggt antivirus

Du får tillgång till ett brett utbud av spel, appar, filmer och mer via Google Play. Du behöver inte oroa dig för dataintrång eller virus, då det inbyggda antivirusskyddet skyddar dig mot hackare och virus, vilket ger dig god säkerhet om du vill spara bilder och filmer på “molnet” bland annat.

360-graders rotation

Spin 513 ger dig full 360-graders rotation så att du kan se bra ur alla vinklar. Du kan ha den på högkant eller vrida hur du vill, den fungerar som en surfplatta med pekskärm, så smidigt och smart. Sparar tid och är väldigt behändigt.  

Sammanfattning

Här har du verkligen en laptop/surfplatta som har allt. Kraftfull och väldigt lätt och tunn. Med Google Chrome OS som operativsystem, så har du över 3 miljoner appar att välja bland, bättre kan det inte bli.

3 | Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ZA6F - Budget

Bästa 2-i-1-Dator 2021 Budget

En bra 2-in-1 dator för ett så pass billigt pris som detta är alltid intressant och hittar alltid en bred målgrupp. Med denna 10.1-tums hybrid får du upp till 10 timmars batteritid och utomordentlig hållbarhet. Med en dator från prissäkra Lenovo kan du känna dig säker på att du får en välkonstruerad produkt för en konkurrenskraftig peng.

Chrome-OS

För dig som vill slippa Windows konstanta tjat kring uppdateringar och vill ha en enklare upplevelse med din arbetsdator, finns Googles operativsystem Chrome. Med Chrome OS får du smidig tillgång till en lång rad av olika appar, bland annat Microsoft Word. Detta är alltså ett perfekt operativsystem för dig som vill fokusera på arbete, men samtidigt vill ha åtkomst till YouTube och dylikt på fritiden.

Smidig och löstagbar design 

Lenovo IdeaPad Duet kan du använda som en bärbar dator när det passar, med ett fullt tangentbord. Tangentbordet är kopplat till skärmen med hjälp av Pogo-stift och magneter, vilket innebär att den är helt löstagbar. När du endast vill ha en surfplatta är det bara att lossa tangentbordet och använda dig av pekskärmen, helst med en touchpenna. Det ingår dessutom ett stand för skärmen för bekvämare användning.

USB-C 2.0 Power Delivery

Med en PD-compliant USB-port blir det lätt att ta med dig en kraftfull powerbank för on-the-go laddning. Det innebär att du kan få upp till 20-30 timmars batteritid med denna produkt, beroende på kapaciteten på din powerbank. Denna dator är ultraportabel och enormt prestandarik, med god batteritid. Vårt val av Bästa 2-i-1-Dator 2022 Budget.

4 | HP Envy x360 - Studier & Nöje

Prisvärd 2-i-1 dator för studier & nöjen. HP är ett företag som alltid levererar prisvärda och hållbara produkter. Med denna snyggt designade dator får du en AMD Ryzen-processor som lämpar sig utmärkt både som laptop för studier / arbete & nöje. Modellen kommer med 8 GB DDR4 RAM samt en NVMe SSD på 512 GB. Det innebär en för kategorin mycket snabb 2-i-1 dator till ett rimligt pris anser vi.

Suverän ljudkvalitet

Högtalare från Bang & Olufsen samt HP Audio Boost ger dig en suverän ljudupplevelse med denna modell. Ljudet är här nämligen specialanpassat av ljudexperter från branschledande Bang & Olufsen för ett garanterat utmärkt resultat.

HP Fast Charge

HP Envy har en batteritid på upp till 11,5 timmar, vilket är riktigt bra med tanke på prestandan hos Ryzen-processorn i denna dator. För dig som ofta arbetar utanför hemmet erbjuder HP dessutom HP Fast Charge. Genom att stänga av datorn och sätta den i laddning går du från 0 till 50% batterikapacitet på under en halvtimme. Pluspoäng på det !

Övrigt att nämna

Envy kommer med många förutom ovanstående bra funktioner såsom ett utmärkt tangentbord som dessutom är bakgrundsbelyst. Fingeravtrycksläsare, USB-C 3.2 Gen 2 med support för DisplayPort, HDMI, Miracast, Bluetooth 5.2, WiFi 6, Wide Vision HD Webkamera samt en utmärkt multi-touch IPS 15,6 skärm med mera.

Köpguide

Vad är bäst när det gäller processorer: AMD eller Intel?

Vad som är bäst beror självklart på dina behov och din budget. Intel har länge varit ledaren inom industrin, men på senare tid har AMD lyckats komma ikapp, till stor del tack vare deras nya Ryzenprocessorer. Ryzenprocessorerna erbjuder rejäl kraft och mycket bra inbyggd grafikprestanda till vanligtvis lägre priser än Intel. AMDs support har även det förbättrats avsevärt, med smidigare leverering av drivrutiner och dylikt. Om du är ute efter prestanda på en budget är AMDs billigare processorer definitivt värd att kika in, men för dig som är ute efter ultimat prestanda är nog Intel fortfarande bäst.

Vad för typ av powerbank behöver jag till min 2-in-1 dator?

Om din 2-in-1 dator går att ladda via USB-C, behöver du dessutom en PD-compliant powerbank. PD står för ”Power Delivery” och innebär att powerbanken har nog med kraft att leverera ström till datorn. Om powerbanken inte är stark nog börjar din dator istället ladda powerbanken, vilket skiljer sig en del från det du förmodligen vill åt. Det är även viktigt att du spanar in hur många Watt som krävs för att ladda din dator, eftersom din powerbank behöver kunna matcha detta. Även spänningen och strömmen som din powerbank kan leverera bör lämpa sig för just din dator.

Laptop med pekskärm eller surfplatta med tangentbord?

Allra helst vill du ha en laptop med inbyggd pekskärm, eftersom du då får bättre prestanda samt tillgång till Windows 10. Det innebär en fullständig datorupplevelse, samtidigt som du kan använda dig av pekskärmen för enklare användning. Datorer av denna typ tenderar dock att vara en hel del dyrare än surfplattor med tangentbord. Om budgeten är en större faktor, och du inte har något emot att använda dig av ett mindre populärt operativsystem, kan en surfplatta med Chrome OS vara något för dig.

2-in-1 dator för gaming?

Om du är ute efter en 2-in-1 dator som lämpar sig för gaming kan det vara svårt att hitta en passande produkt. De allra flesta datorer av denna typ har ingen dedikerad GPU och är inte tänkta att användas för gaming. Trots det finns det passande alternativ på marknaden. Ett exempel är Asus Zenbook Flip S. Med den datorn kan du få en Intel Core i7-1165G7, som ger dig rätt stabila framerates på populära spel såsom Fortnite, CS:GO och Dota. För gameprodukter generellt kan ett besök hos vår syster-site gamerigg.se vara ett tips.

Hur stor skärm behöver jag?

Hur stor skärm du behöver beror en del på vad dina behov är. För en ultraportabel upplevelse är självklart en mindre skärm bättre, men allra helst vill du inte gå under runt 10 tum på din skärm, eftersom det blir svårt att läsa mindre text på skärmen då. Du vill inte heller ha en dator av denna typ med en skärmstorlek långt över 13 tum. Det blir rentav omöjligt att använda datorn som en surfplatta vid storlekar på cirka 15 tum och över, varför det rekommenderas att du inte går för stort eller för litet med en hybriddator av denna typ.

Begagnade 2-in-1 datorer

En begagnad dator av denna typ är inte att rekommendera, eftersom det är väldigt lätt att repa skärmen med en hybriddator. Gångjärnen kan dessutom vara väldigt ömtåliga, och det finns ingen garanti att personen du köper din dator från tagit väl hand om dem. Sist men inte minst får du ingen garanti om något skulle bli fel. Köper du dock begagnat är det väldigt viktigt att datorn du köper har minst 8GB RAM och gott om SSD-minne, eftersom äldre datorer kan ha en hårddisk istället samt segare RAM. Med en nyare CPU får du mycket bättre inbyggd grafik än tidigare generationer kan erbjuda, varför det rekommenderas starkt att du köper en nyare dator av denna typ om du vill spela spel på den.

Hur mycket lagringsminne behöver jag?

För Windows är det rekommenderat att du köper en dator med minst 128GB i huvudsakligt minne. Det innebär numera en NVMe SSD på minst 128GB. Med lägre minne än så får du inte plats med allt du behöver, och din dator kan komma att bli seg, särskilt om du inte har mycket RAM installerat i din dator. Mer är däremot alltid bättre, så sikta på 1TB om budgeten tillåter detta.

Experttester

Experttester på just 2-in-1 datorer går inte att hitta, men det finns en hel del information om bärbara datorer på internet. Om du är intresserad av en specifik 2-in-1 dator kan det vara värt att kolla in recensioner på nätet från andra användare. Alla datorer i listan ovan är 2-in-1 och utgör suveräna val för dig som är ute efter en ny dator av denna typ.

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 4.3 / 5. Röster: 6

Relaterade artiklar