Kaffemaskin bäst i test 2023

Vi har jämfört 5 av dagens mest populära kaffemaskiner. Moccamaster Manual MOC53 blir bäst i test, en bryggare godkänd av ECBC. Läs vidare för att se alla produkter i testet.

Bäst i test

Moccamaster Manual MOC53

Moccamaster Manual MOC53

Godkänd av ECBC

Premium

Moccamaster Optio

Moccamaster Optio

10 koppar på 6 minuter

Budget

Electrolux EKF7700

Electrolux EKF7700

Prisvärd

Produkterna har utvärderats på:

Smak

Pris

Bryggtid

Omdömen

Testets betyg:
()
Rikard Hedlund skribent

Av Rikard Hedlund

 • Bryggkaffe eller kaffekapslar? Allra enklast och billigast blir det med en kaffemaskin för bryggkaffe, men vissa kaffemaskiner erbjuder både och.
 • En inbyggd timer är ett måste ifall du vill att kaffet ska vara färdigbryggt så fort du vaknar.
 • Kaffe behöver inte vara komplicerat. Avancerade funktioner i all ära, men det viktigaste är att kaffemaskinen är pålitlig och brygger gott kaffe.
 • Hur många i hushållet dricker kaffe? Spara värdefull tid varje morgon med en rymlig kaffemaskin.
Bäst i test 2023
Moccamaster Manual MOC53

Moccamaster Manual MOC53

Handgjord i Nederländerna

Automatisk avstängning: Ja

Värmehållning: Ja

Volym: 1.25 liter

Moccamaster Manual brygger tio koppar kaffe på bara några minuter. Produkten är lätt att använda, lätt att rengöra och levererar perfekt kaffe varje gång, utan en massa komplicerade funktioner som du förmodligen aldrig kommer att använda.

Om du är ute efter riktigt gott kaffe är denna kaffemaskin rätt val. Handgjord i Nederländerna och med en hållbar samt elegant design.

Tio koppar på knappt sex minuter

Trots en kompakt design kan Moccamaster Manual brygga tillräckligt med kaffe för en hel arbetsdag på nolltid. Fyll termosen med tio koppar kaffe efter bara sex minuter.

Handgjord i Nederländerna

Moccamaster Manual är handgjord i Nederländerna och kommer utrustad med en hållbar design av slitstarkt aluminium. Med de klassiska färgerna silver och svart är detta en elegant kaffemaskin som du inte behöver gömma undan i ett skåp.

Utöver den välbepövade konstruktionen får du här även god service och en lång garanti på upp till tio år.

Kaffet i fokus

Denna klassiska kaffemaskin har allt du behöver för att brygga perfekt kaffe.

 • Två resistorer och ett effektivt element säkerställer att temperaturen hålls på en perfekt nivå under både filtreringen och när kaffet är klart.
 • Manuell justering av droppstoppet ger dig mer kontroll.
 • Tack vare kaffemaskinens aromlock blandas kaffet automatiskt under filtreringen.
 • Kaffet hålls varmt i 40 minuter innan maskinen automatiskt slår av värmen.

Sammanfattning

Kaffemaskinen är handgjord i Nederländerna med gott kaffe och hållbarhet i fokus. På knappt sex minuter brygger den tio koppar färdigblandat kaffe som håller en optimal temperatur på 80 grader.

Premium
Moccamaster Optio

Moccamaster Optio

Två värmeelement för bryggning och servering

Volym: 1.25 liter

Om prislappen inte är den avgörande faktorn kan Moccamaster Optio vara kaffemaskinen för dig. Moccamasters toppmodell kommer utrustad med alla funktioner du behöver och lite till.

Här får du bland annat optimerad bryggning, automatiskt droppstopp och automatisk avstängning. Oavsett hur mycket kaffe du brygger eller hur bråttom du har garanterar kaffemaskinen att du kan unna dig en perfekt kopp – eller flera!

ECBC-certifierat kaffe

Med två separata element kan Moccamaster Optio säkerställa en optimal temperatur genom hela bryggprocessen. Produkten är därför godkänd av European Coffee Brewing Centre (ECBC). Det innebär att kaffet håller högsta standard på den europeiska marknaden.

Det första elementet värmer vattnet till mellan 92 och 96 grader för perfekt bryggning och godare smak. När kaffet är färdigbyggt håller det andra elementet automatiskt kannan vid rätt temperatur för servering, omkring 80 grader.

Handgjord för hållbarhet

Varje Moccamaster Optio tillverkas och testas för hand innan de åker ut till dig som kund. Kaffemaskinen är robust och stryktålig, men utifall att något skulle bli trasigt ingår en garanti på upp till tio år.

Med Moccamaster Optio slipper du kompromissa med kaffet. Toppmodellen brygger tio koppar kaffe åt gången och gör processen så enkel som möjligt med all funktionalitet du behöver.

 • Välj mellan att brygga en halv eller full kanna kaffe
 • Automatiskt droppstopp
 • Automatisk avstängning
 • Löstagbara delar för enklare rengöring
 • Unikt aromlock
 • Två värmeelement

Sammanfattning

Oavsett hur mycket kaffe du brygger har maskinen all funktionalitet som du behöver för perfekt resultat varje gång. Kvalitativ handgjord konstruktion och upp till tio års garanti.

Budget
Electrolux EKF7700

Electrolux EKF7700

LCD-skärm och timer

Volym: 1.08 liter

Electrolux EKF7700 är en prisvärd kaffemaskin som erbjuder kaffenjutaren flera smarta funktioner till ett rimligt pris. Den kompakta kaffemaskinen kommer utrustad med bland annat en inbyggd display, en smart timer och automatisk avstängning.

Flera smarta funktioner och designval

Trots det billigare priset bjuder Electrolux EKF7700 på flera funktioner som kan sätta guldkant på frukosten.

Med den användarvänliga LCD-skärmen kan du lätt justera inställningar vid behov
Ställ in timern upp till 24 timmar i förväg och vakna till den härliga doften av kaffe
Efter 40 minuter slår maskinen automatiskt av värmen
Trots den kompakta designen kan du brygga upp till tio koppar kaffe åt gången
Med funktionen Arom kan du anpassa kaffets styrka utefter egen smak

Fem års garanti

Electrolux erbjuder sina kunder upp till fem års garanti för fabrikationsfel. Noterbart är att flera kunder har rapporterat att kaffemaskinen slutat fungera inom några år, vilket är vanligt för produkter i denna prisklass ifall man använder dem ofta. Som tur nog är garantin lång och priset lågt.

Sammanfattning

För dig som vill att kaffet ska bryggas snabbt och enkelt är detta budgetalternativ att rekommendera. Electrolux EKF7700 kommer utrustad med flera smarta funktioner som förenklar vardagen. Till det billiga priset ingår dessutom fem års garanti för att du ska kunna känna dig trygg med ditt köp.

Kapselmaskin
Philips Senseo Switch 3-in-1 HD6594

Philips Senseo Switch 3-in-1

Termoskanna i rostfritt stål

Värmehållning: Ja (termos)

Volym: 1 liter

Med Philips Senseo Switch 3-in-1 kan du välja mellan kaffekapslar och vanligt bryggkaffe. Det går att anpassa både styrkan och volymen på kaffet beroende på vad du känner för i stunden.

Med denna hybridprodukt slipper du ha två olika kaffemaskiner och resultatet blir minst lika bra som på ditt favoritkafé.

3-in-1

Tack vare Philips TripleBrew-teknologi blir kaffet härligt oavsett vilken inställning du väljer. Senseo-kaffepads kommer i storlekarna mellan och stor, men bägge storlekar ger samma resultat: härligt kaffe toppat med crema.

Om du istället vill ha vanligt bryggkaffe blir resultatet lika gott tack vare en genomtänkt design som brygger långsamt för en djupare smak. Du kan även snabbt och smidigt anpassa kaffestyrkan genom att välja mellan två olika nivåer.

Upp till sju koppar kaffe per omgång

Den unika designen på Philips Senseo Switch 3-in-1 betyder inte att produkten kompromissar med volymen. Här får du upp till sju koppar bryggkaffe per omgång.

När du använder Senseo-kaffepads brygger du en snabb kopp på knappt en minut.

Termoskanna i rostfritt stål

Istället för att hålla produkten varm länge, vilket har en negativ inverkan på både miljön och elräkningen, håller Philips Senseo Switch 3-in-1 kaffet varmt med en termoskanna i rostfritt stål. Värmen bevaras i upp till två timmar – perfekt för dig som jobbar hemifrån.

Sammanfattning

Philips Senseo Switch 3-in-1 ger dig det bästa av båda världar. Välj mellan vanligt bryggkaffe eller kaffekapslar och håll kaffet varmt tack vare en praktisk termoskanna i rostfritt stål.

Denna hybridmaskin har mycket att erbjuda, men noterbart är att kaffekapslar blir dyra i längden och dessutom inte är särskilt miljövänliga.

Design
SMEG DCF02 Kaffemaskin

SMEG DCF02t

Snygg design

Volym: 1.4 liter

Det italienska märket SMEG är starkt associerat med innovation, pålitlighet och klassisk design. Företagets motto är ”Technology with style”, och det är något som SMEG DCF02 utan tvekan lever upp till.

Med en design från 50-talet och god funktionalitet är detta en kaffemaskin som du stolt vill visa upp på köksbänken.

Klassisk retrodesign

Tillverkad av rostfritt stål, plast och glas är denna retromaskin i färgerna svart och silver minst sagt elegant. Designen påminner om kaffemaskiner från 50-talet, men när det gäller funktionalitet är SMEG DCF02 förstås modern och lätt att använda. Med en digital display och skimrande knappar i silver är designen en fröjd för ögonen, särskilt för dig som älskar retrostilen.

Praktisk och prisvärd

Med justerbar kaffestyrka, en inbyggd timer med automatisk start och värmehållning är detta en praktisk kaffemaskin utan kompromisser. Kannan rymmer 1.4 liter vatten vilket blir gott om kaffe för hela familjen. Halkfria fötter ser till att kaffemaskinen står kvar där du ställer den. Dessutom ingår en gratis kaffeskopa på köpet.

Sammanfattning

SMEG DCF02 är en okomplicerad kaffemaskin med en retrodesign som aldrig kommer gå ur modet. Tillverkad av rostfritt stål och glas i färgerna svart och silver är detta ett elegant tillägg till vilket kök som helst. Samtidigt ingår moderna funktioner och en praktisk display för dig som vill att kaffebryggandet ska vara enkelt.