Powerbank bäst i test

Senast uppdaterad: 2021-02-10

Bästa Powerbank 2021

Vi lever idag i en värld av portabel elektronik där i princip alla bär på en smartphone. Det är många som tar med sig surfplattan när de är ute och reser, eller Nintendo Switchen när det är dags att pendla till jobbet. Problemet med dessa produkter är dock att batteriet endast varar i några timmar, särskilt om det är något mer intensiv användning man talar om. Har du använt samma smartphone i några år nu har du nog dessutom märkt att batteriet dör snabbare än det gjorde förr. Hur löser du dessa problem, utan att tvingas köpa nya produkter eller ersätta batterier varje år?

Den mest ekonomiska lösningen till ovan nämnda problem är en powerbank. Med en gedigen powerbank kan du surfa, spela spel, och fota omgivningen utan att behöva bekymra dig för att batteriet på din smartphone dör. Ett vanligt batteri har en kapacitet på omkring 3000mAh. En powerbank kan däremot ha en kapacitet på över 30,000mAh. Det är alltså 10 laddningar man talar om. Med en powerbank kan du alltså använda dig av mobilen utan avbrott, och avancerade modeller gör det även möjligt att samtidigt ladda din Nintendo Switch, surfplatta, eller kompisens smartphone. En powerbank var förut en väldigt dyr produkt, men så är det inte längre. Även en billigare produkt kan ladda din mobil flera gånger om.

I listan nedan hittar du de allra bästa produkterna av denna typ på marknaden idag. Produkterna vi valt ut har olika kapacitet, olika funktioner, och ingår i väldigt olika prisklasser. Det finns därför något för alla i Produkttestarnas lista!

BÄST I TEST

Bästa Powerbank 2021

Mophie Powerstation
19500 mAh

4.6/5

PRISVÄRD

Bästa Powerbank

Xiaomi Mi 3 Pro
10000 mAh

4.2/5

HÖG KVALITÉ

Bästa Powerbank

GP Batteries PowerBank
10000 mAh

4.5/5

PRISVÄRD MELLANKLASS

Linocell Powerbank
7800 mAh

3.3/5

Köptips | Se hela guiden

Innehåll

1 | Mophie Powerstation - Bästa Powerbank 2021

Bästa Powerbank 2021

Bäst i test

Med Mophie Powerstation får du en kraftfull powerbank med ett flertal smidiga funktioner och en kapacitet på 19.500 mAh. Med en USB-C-port på 30W är denna produkt utmärkt för dig som t.ex äger en MacBook eller annan kompatibel laptop.

Det går dessutom att ladda powerbanken via USB-C, vilket innebär en rekordsnabb laddningstid. Utöver USB-C-porten får du dessutom en kraftfull USB-A-port som innebär att du kan ladda upp till två produkter oerhört snabbt med denna powerbank.

Avancerade funktioner

Med det som företaget dubbat Priority+-laddning kan du använda dig av powerbanken som en laddstation. Teknologin fungerar som så att ström först skickas till anslutna enheter, innan det används till att ladda produktens interna batteri. Mophie Powerstation erbjuder dessutom LED-indikatorer som talar om för dig hur pass mycket laddning produkten har. 

Stötfångare

För att förebygga skador på produkten kommer modellen med ett stötisoleringssystem i form av invändiga stötfångare för att ge extra skydd vid bankens kanter och hörn. Vill du ha en extra säker powerbank som är både estetiskt tilltalande och kraftfull är detta alltså ett utmärkt alternativ för dig.

Specifikationer: 

Kapacitet: 19,500 mAh
Snabbladdning: Ja
LED-indikator: Ja
Antal outputs: 1xUSB-A, 1xUSB-C
Input: USB-C (45W)
Vikt: 514g

Rewiev: androidguys.com

2 | Xiaomi Mi 3 Pro - Bästa Powerbank Prisvärde

Bästa Powerbank

Xiaomi Mi 3 Pro. Är du på jakt efter en powerbank som levererar hög prestanda till en prisvärd peng? Då är denna powerbank från Xiaomi värd att titta på. Med 10.000 mAh kapacitet räcker det gott och väl för snabb samtidig laddning av t.ex din smartphone och surfplatta.

Har du en laptop som går att ladda via USB-C kan du ladda även den, och på så sätt arbeta på din dator även under längre resor. Slipp stressen av att behöva leta upp ett vägguttag när du sitter på kaféet med denna smidiga powerbank.

Portar

Med Xiaomi Mi Power Bank 3 Pro får du tre portar. Laddning sker via en  USB-C-port. Utöver det finns två USB-A-portar som också erbjuder snabbladdning: 18W i single-mode, och 15W vardera om du använder dig av produkten i dual-mode. 

Säkerhet först

Det sista du vill när du köper en powerbank är att den överhettar i fickan eller blir trasig. Denna produkt från Xiaomi är en powerbank du kan känna dig trygg med, eftersom den är utrustad med skydd för höga temperaturer och kortslutning. Det finns även inbyggt skydd för hög spänning som färdas såväl in som ur produkten. 

Specifikationer: 

Kapacitet: 10.000 mAh
Snabbladdning: Ja
LED-indikator: Nej
Antal outputs: 2 x USB-A
Input: 1 x USB-C (18W)
Vikt: 530g

Tillverkarens Produktinfo.
Rewiev: powerupguide.com.

3 | GP Batteries Voyage 2 Bästa Powerbank Premium

Bästa Powerbank

GP Batteries PowerBank Voyage 2 10000 MP10. Voyage 2 är en populär kvalité-produkt med fina omdömen och bra testresultat. Just denna variant kommer med en kapacitet på 10.000 mAh. Designad med metallhölje och gummibeklädda kanter ger för bättre grepp ger GP:s bank också ett gediget intryck.

Denna powerbank är inte lika kraftfull som ovanstående modeller men med sina 10.000 mAh räcker det gott och väl att ladda upp din smartphone 4 gånger.

Portar
Här finns 2 stycken standard USB-A portar samt en Typ C port vilket gör att du kan ladda 3 st enheter samtidig. Modellen har även en funktion man kallar genomströmning vilket gör att du samtidigt även kan ladda upp powerbanken under tiden du laddar t.ex en smartphone och ett par hörlurar.

Sammantaget tycker vi produkten är ett bra och prisvärt köp med bra funktioner i den lite mindre klassen.

Specifikationer: 

• Kapacitet: 10.000 mAh.
• Metallhölje.
• 2 USB-portar / 1 Typ-C-port.
• Laddar din smartphone 4 gånger.
• Ladda tre enheter samtidigt.
• Genomströmsladdning – ladda enheter och powerbanken samtidigt.
•LED-Indikator.
•3A Smart charge för optimal hastighet.
•Gummibeklädda kanter för bättre grepp.
• Säkerhet:
Överströmsskydd, Övertemperatursskydd,
Låg/överspänningsskydd, Kortslutningsskydd.
• Vikt: 245g.

Tillverkarens Produktinfo.
Rewiev: M3.

4 |Linocell Powerbank Budget

Linocell Powerbank. Med sina 180g är banken från Linocell en liten och smidig modell i mellanklassen att ta med sej i fickan. Banken är på 7800 mAh som ger en kapacitet att ladda två till tre mobiler beroende på modell.

Produkten med överlag bra omdömen har här 2 USB A portar för samtidig laddning av två enheter. En prisvärd variant som kommer med flertalet färgval.

Specifikationer: 

• Kapacitet: 7800 mAh

• LED-indikator: Ja

• Antal outputs: 2 x USB A

• Input: Micro-USB C

• Vikt: 180g

5 |SiGN Extremt Kraftfull Q.C

SiGN Q.C Powerbank. Denna powerbank från företaget SiGN är kraftfull, smidig, och har en hög kapacitet på 20,000 mAh. Det räcker gott och väl till att ladda såväl mobilen som surfplattan flera gånger om. Med denna powerbank får du bra prestanda till ett riktigt billigt pris och är därför vårt budgetalternativ på listan.

Kompakt och stilig

SiGN Extremt Kraftfull Q.C Powerbank är en kompakt produkt med en snygg design, och du får lätt plats med denna powerbank i fickan. Den väger endast 430g, trots den höga kapaciteten och dubbla USB-portar.

Avancerad säkerhet

Eftersom denna produkt erbjuder snabbladdning, blir den snabbt varm under intensiv användning, särskilt om du exempelvis har den i fickan medan du laddar dina enheter. Det är därför som SiGN implementerat ett överhettningsskydd i powerbanken. Detta skyddar såväl powerbanken som enheterna du laddar.

LED-indikatorer

För att förenkla användningsprocessen har SiGN utrustat powerbanken med tydliga LED-indikatorer. Du kan med hjälp av dessa klart se om din mobil faktiskt laddar och hur mycket laddning din powerbank har kvar. Smidigt.

Sammantaget är modellen populär och får bra betyg av sina användare – mycket kraft för mindre peng. Vår anmärkning är att produkten är mindre genomlyst än övriga vilket gör ett köp mer osäkert vad gäller livslängd och kvalité aspekt.

Ej i lager

Specifikationer: 

• Kapacitet: 20,000 mAh

• Snabbladdning: Ja

• LED-indikator: Ja

• Antal outputs: 2xUSB-A

• Input: Micro-USB

• Vikt: 430g

KÖPGUIDE

Bästa Powerbank 2021

Är powerbanks laddade när man köper dem?

De flesta elektroniska produkter har något av en laddning när du köper dem, men är inte fullt laddade. En powerbank är alltså laddad när du köper den, men laddningen ligger vanligtvis på omkring 50%. Det är därför viktigt att planera kring detta om du tänkt använda dig av produkten direkt efter köp!

Vilken powerbank är bäst för barn?

Det kan vara svårt att köpa elektronik för ditt barn. Använder ditt barn sig av mobilen ofta räcker förmodligen inte laddningen på hens smartphone dagen ut, och det kan därför vara värt att investera i en powerbank. Det är dock viktigt att du köper en produkt som har gott om kapacitet, håller i längden, och som helst är något billigare. Ett utmärkt alternativ om du vill köpa en powerbank till ditt barn är budgetalternativet SiGN Extremt Kraftfull Q.C Powerbank. Med denna produkt får du hela 20,000 mAh i kapacitet, och eftersom det är en billigare produkt går den lätt att ersätta ifall ditt barn skulle tappa bort den eller dylikt.

Vilken powerbank är bäst för bärbara datorer?

En vanlig bärbar dator laddas via ett DC-output och drar vanligtvis en effekt på minst 40W. På sistone har dock mindre bärbara datorer av exempelvis Apple lanserats som använder går att ladda via USB-C. Dessa datorer är inte kraftfulla nog för dig som gamer, men fungerar utmärkt om du vill ha en smidig och praktisk arbetsdator. 

Vill du ha en powerbank för en bärbar dator behöver du först skaffa dig en laptop som laddas via USB-C, exempelvis en MacBook. Den bästa powerbanken för dessa laptops är kanske Mophie Powerstation USB-C 3XL, eftersom den har en väldigt hög kapacitet och erbjuder en effekt på 45W. Den är dock en aning dyr, och produkten som blev bäst i test, det vill säga Xiaomi Mi Power Bank 3 Pro, är den produkt som vi på Produkttestarna rekommenderar allra högst för dig som vill kunna ladda en MacBook.

Jag vill ha en powerbank för friluftsliv

Om du behöver en powerbank för hiking eller camping vill du ha en produkt med väldigt hög kapacitet och flera portar. Vanligtvis använder du dig av en bil för transport till och från din campingplats, och det är därför även bra om produkten går att ladda via cigguttaget i din bil. Den produkt på denna lista som passar bäst för dig som vill ha en powerbank för friluftsliv är Sandberg Survivor PowerBank 42000, eftersom du med den produkten får extremt hög prestanda och gott om laddningskapacitet. Den enda nackdelen är att den något högre vikten kan visa sig vara en besvärlighet för dig som älskar att hajka. 

Hur många mAh behöver jag?

Svaret på denna fråga beror självfallet på hur dina behov ser ut, men helst vill du ha en powerbank med över 10,000 mAh i kapacitet. Dagens powerbanker erbjuder dig mer än detta i kapacitet för endast ett par hundra kronor, och det är alltså inte värt att köpa en produkt med en lägre kapacitet än 10,000 mAh. Med 10,000 mAh kan du ladda en vanlig smartphone tre gånger om, vilket kan förlänga din batteritid från det vanliga 15 timmar till hela 60 timmars användning. 

Det är även värt att tänka på att en del energi förloras i laddningsprocessen (det omvandlas till värme allteftersom elektroner färdas genom din laddkabel), och det är därför rekommenderat att du köper en powerbank med omkring 30% högre kapacitet än du egentligen behöver för att se till att du faktiskt får ut 10,000 mAh om det är det du vill åt.

Vad för storlekar finns det? Jag vill inte ha en alltför stor powerbank

I vår lista har vi angett vikter för alla produkter, för att du ska kunna hitta en produkt som passar dina behov. En powerbank med högre kapacitet väger vanligtvis även mer, och det är något du bör tänka på när du beslutar dig för en produkt. Den powerbank på vår lista med högst kapacitet, det vill säga Sandberg Survivor Powerbank 42000, är även den tyngsta produkten på listan med hela 1,5kg. Är du ute efter en produkt som inte väger särskilt mycket men har hög kapacitet kan du vända dig till den produkt som blev bäst i test här på Produkttestarna!

Stora prisskillnader

Det går att hitta powerbanks för en hundralapp, men det går även att hitta produkter av denna typ som går för flera tusen. Är du ute efter en prisvärd produkt vill du nog inte gå för lågt eller för högt vad gäller pris. Dyrare powerbank erbjuder dig något nischade funktioner och elegantare design, men i grund och botten fungerar de precis på samma sätt som budgetprodukter. Vill du bara ha en vanlig powerbank utan några avancerade funktioner eller dylikt kan du inte göra fel med vårt budgetalternativ: SiGN Extremt Kraftfull Q.C Powerbank.

EXPERTTESTER

Vill du läsa mer om olika powerbank och hur de relaterar till varandra kan du klicka in dig på detta test av produkter utfört av experter på Aftonbladet. Testet är några år gammalt, men kan fortfarande vara av intresse för dig som vill se vilka märken som presterade bäst, och vad du kan förvänta dig på marknaden. Lycka till med ditt köp!

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 4

ANDRA ARTIKLAR