Powerbank bäst i test 2022

Senast uppdaterad: 2022-05-06

Bästa Powerbank 2022

Vi lever idag i en värld av portabel elektronik där i princip alla bär på en smartphone. Det är många som tar med sig surfplattan när de är ute och reser, eller Nintendo Switchen när det är dags att pendla till jobbet.

Problemet med dessa produkter är dock att batteriet endast varar i några timmar, särskilt om det är något mer intensiv användning man talar om. Har du använt samma smartphone i några år nu har du nog dessutom märkt att batteriet dör snabbare än det gjorde förr. Hur löser du dessa problem, utan att tvingas köpa nya produkter eller ersätta batterier varje år?

Den mest ekonomiska lösningen till ovan nämnda problem är en powerbank. Med en gedigen powerbank kan du surfa, spela spel, och fota omgivningen utan att behöva bekymra dig för att batteriet på din smartphone dör. Ett vanligt batteri har en kapacitet på omkring 3000mAh. En powerbank kan däremot ha en kapacitet på över 30,000mAh. Det är alltså 10 laddningar man talar om. Med en powerbank kan du alltså använda dig av mobilen utan avbrott, och avancerade modeller gör det även möjligt att samtidigt ladda din Nintendo Switch, surfplatta, eller kompisens smartphone. En powerbank var förut en väldigt dyr produkt, men så är det inte längre. Även en billigare produkt kan ladda din mobil flera gånger om.

I listan nedan hittar du de allra bästa produkterna av denna typ på marknaden idag. Produkterna vi valt ut har olika kapacitet, olika funktioner, och ingår i väldigt olika prisklasser. Det finns därför något för alla i Produkttestarnas lista!

BÄST I TEST 2022

Bästa Powerbank 2021

Mophie Powerstation
19500 mAh

4.6/5

TRÅDLÖST

Xiaomi Mi Wireless
10000 mAh

4.4/5

PRISVÄRD KVALITÉ

Bästa Powerbank

GP Batteries PowerBank
10000 mAh

4.5/5

PRISVÄRD BUDGET

Linocell Powerbank
7800 mAh

4/5

Köptips | Se hela guiden

Innehåll

1 | Mophie Powerstation - Powerbank Bäst i Test

Bästa Powerbank 2021

Powerbank Bäst i test 2022

Med Mophie Powerstation får du en kraftfull powerbank med ett flertal smidiga funktioner och en kapacitet på 6000 eller 19.500 mAh. Med en USB-C-PD port på 18W för den mindre modellen och 30W för den större är dessa utmärkta för dig som t.ex äger en MacBook eller annan kompatibel laptop.

Modellerna laddas här via USB-C porten vilket innebär en betydligt snabbare laddningstid än enklare varianter. Utöver USB-C-porten får du dessutom en kraftfull USB-A-port som gör att du kan ladda ltvå produkter samtidigt,

Avancerade funktioner

Med det som företaget benämner som Priority+-laddning kan du använda dig av powerbanken som en laddstation. Teknologin fungerar som så att ström först skickas till anslutna enheter innan produktens interna batteri sedan laddas. Som hjälp att ha koll på stationens status finns LED-indikatorer som talar om för dig hur pass mycket laddning produkten har kvar. 

Stötfångare

För att förebygga skador på produkten kommer modellen med ett stötisoleringssystem i form av invändiga stötfångare för att ge extra skydd vid bankens kanter och hörn. Vill du ha en extra säker powerbank som är tålig och kraftfull är detta alltså ett utmärkt alternativ för dig.

Rewiev: androidguys.com

Specifikationer: 

Kapacitet: 6000/19,500 mAh
Snabbladdning: Ja
LED-indikator: Ja
Antal outputs: 1xUSB-A, 1xUSB-C
Input: USB-C PD 18/30W
Vikt: 514g

2 | Xiaomi Mi Wireless - Powerbank Trådlös Laddning

Xiaomi Mi Wireless. Är du på jakt efter en powerbank som har smidig trådlös laddning ? Då har du hitta rätt med Xiaomi Mi Wireless. Modellen stödjer som namnet också anntyder just det – och är kompatibel med enheter som följer standarden Q1. Produkten klarar av att  ladda mobiler med skal på upp till  5mm tjocklek.

Med Mi Wireless får du förutom den trådlösa lösningen även 1 USB A port för laddning via sladd. Laddning av enheten sker via en  USB-C-port. 

Tillverkarens info.

Specifikationer: 

Kapacitet: 10.000 mAh
Snabbladdning: Ja
LED-indikator: Ja
Antal outputs: 1 x USB-A
Input: 1 x USB-C (18W)
Vikt: 300g

3 | GP Batteries Voyage 2
Bästa Powerbank 2021 Prisvärde

Powerbank Bäst i test Budget

GP Batteries PowerBank Voyage 2 10000 MP10. Voyage 2 är en populär powerbank med fina omdömen och bra testresultat. Just denna variant kommer med en kapacitet på 10.000 mAh. Designad med metallhölje och gummibeklädda kanter ger för bättre grepp ger GP:s bank också ett gediget intryck.

Denna powerbank är inte lika kraftfull som ovanstående modeller men med sina 10.000 mAh räcker det gott och väl att ladda upp din smartphone 4 gånger.

Portar
Här finns 2 stycken standard USB-A portar samt en Typ C port vilket gör att du kan ladda 3 st enheter samtidig. Modellen har även en funktion man kallar genomströmning vilket gör att du samtidigt även kan ladda upp banken under tiden du laddar t.ex en smartphone och ett par hörlurar.

Sammantaget tycker vi GP Batteries Powerbank är ett bra och prisvärt köp med bra funktioner i den lite mindre klassen.

Tillverkarens Produktinfo.
Rewiev: powerupguide.com.

Specifikationer: 

• Kapacitet: 10.000 mAh..
• 2 USB-portar / 1 Typ-C-port.
• Laddar din smartphone 4 gånger.
• Ladda tre enheter samtidigt.
• Genomströmsladdning – ladda enheter och powerbanken samtidigt.

•LED-Indikator.
•3A Smart charge för optimal hastighet.
•Gummibeklädda kanter för bättre grepp.
• Säkerhet:
Överströmsskydd, 
Låg/överspänningsskydd, Kortslutningsskydd.
• Vikt: 245g.

Variant: 10.000 mAh.

Variant: 15.000 mAh.

4 | Linocell Powerbank - Budget

Linocell Powerbank. Med sina 180g är banken från Linocell en liten och smidig modell i mellanklassen att ta med sej i fickan. Banken är på 7800 mAh som ger en kapacitet att ladda två till tre mobiler beroende på modell.

Produkten med överlag bra omdömen har här 2 USB A portar för samtidig laddning av två enheter. En prisvärd variant som kommer med flertalet färgval.

Specifikationer: 

• Kapacitet: 7800 mAh
• LED-indikator: Ja
• Antal outputs: 2 x USB A
• Input: Micro-USB C
• Vikt: 180g

Variant: 7800 mAh

Variant: 15.600 mAh.

5 | SiGN Mini Powerbank

SiGN Mini Q.C. Denna lilla powerbank från företaget SiGN är smidig, och har en bra kapacitet på 10,000 mAh. Tillräckligt för att att ladda  mobilen flera gånger om. Med denna powerbank får du bra prestanda till ett riktigt billigt pris.

Kompakt och stilig

SiGN Mini Q.C Powerbank är en kompakt produkt med en snygg design, och du får lätt plats med denna powerbank i fickan. Den väger endast 180g, trots den relativt höga kapaciteten och dubbla USB-portar.

LED-indikatorer

För att förenkla användningsprocessen har SiGN utrustat powerbanken med tydliga LED-indikatorer. Du kan med hjälp av dessa klart se om din mobil faktiskt laddar och hur mycket laddning din powerbank har kvar.

Sammantaget är modellen smidig och kommer med ett bra pris.

Specifikationer: 
• Kapacitet: 10,000 mAh
• LED-indikator: Ja
• Antal outputs: 2xUSB-A
• Input: Micro-USB
• Vikt: 180g

KÖPGUIDE

Bästa Powerbank 2022

Är powerbanks laddade när man köper dem?

De flesta elektroniska produkter har något av en laddning när du köper dem, men är inte fullt laddade. En powerbank är alltså laddad när du köper den, men laddningen ligger vanligtvis på omkring 50%. Det är därför viktigt att planera kring detta om du tänkt använda dig av produkten direkt efter köp!

Vilken powerbank är bäst för barn?

Det kan vara svårt att köpa elektronik för ditt barn. Använder ditt barn sig av mobilen ofta räcker förmodligen inte laddningen på hens smartphone dagen ut, och det kan därför vara värt att investera i en powerbank. Det är dock viktigt att du köper en produkt som har gott om kapacitet, håller i längden, och som helst är något billigare. Ett utmärkt alternativ om du vill köpa en powerbank till ditt barn är budgetalternativet SiGN Extremt Kraftfull Q.C Powerbank. Med denna produkt får du hela 20,000 mAh i kapacitet, och eftersom det är en billigare produkt går den lätt att ersätta ifall ditt barn skulle tappa bort den eller dylikt.

Vilken powerbank är bäst för bärbara datorer?

En vanlig bärbar dator laddas via ett DC-output och drar vanligtvis en effekt på minst 40W. På sistone har dock mindre bärbara datorer av exempelvis Apple lanserats som använder går att ladda via USB-C. Dessa datorer är inte kraftfulla nog för dig som gamer, men fungerar utmärkt om du vill ha en smidig och praktisk arbetsdator. 

Vill du ha en powerbank för en bärbar dator behöver du först skaffa dig en laptop som laddas via USB-C, exempelvis en MacBook. Den bästa powerbanken för dessa laptops är kanske Mophie Powerstation USB-C 3XL, eftersom den har en väldigt hög kapacitet och erbjuder en effekt på 45W. Den är dock en aning dyr, och produkten som blev bäst i test, det vill säga Xiaomi Mi Power Bank 3 Pro, är den produkt som vi på Produkttestarna rekommenderar allra högst för dig som vill kunna ladda en MacBook.

Jag vill ha en powerbank för friluftsliv

Om du behöver en powerbank för hiking eller camping vill du ha en produkt med väldigt hög kapacitet och flera portar. Vanligtvis använder du dig av en bil för transport till och från din campingplats, och det är därför även bra om produkten går att ladda via cigguttaget i din bil. Den produkt på denna lista som passar bäst för dig som vill ha en powerbank för friluftsliv är Sandberg Survivor PowerBank 42000, eftersom du med den produkten får extremt hög prestanda och gott om laddningskapacitet. Den enda nackdelen är att den något högre vikten kan visa sig vara en besvärlighet för dig som älskar att hajka. 

Hur många mAh behöver jag?

Svaret på denna fråga beror självfallet på hur dina behov ser ut, men helst vill du ha en powerbank med över 10,000 mAh i kapacitet. Dagens powerbanker erbjuder dig mer än detta i kapacitet för endast ett par hundra kronor, och det är alltså inte värt att köpa en produkt med en lägre kapacitet än 10,000 mAh. Med 10,000 mAh kan du ladda en vanlig smartphone tre gånger om, vilket kan förlänga din batteritid från det vanliga 15 timmar till hela 60 timmars användning. 

Det är även värt att tänka på att en del energi förloras i laddningsprocessen (det omvandlas till värme allteftersom elektroner färdas genom din laddkabel), och det är därför rekommenderat att du köper en powerbank med omkring 30% högre kapacitet än du egentligen behöver för att se till att du faktiskt får ut 10,000 mAh om det är det du vill åt.

Vad för storlekar finns det? Jag vill inte ha en alltför stor powerbank

I vår lista har vi angett vikter för alla produkter, för att du ska kunna hitta en produkt som passar dina behov. En powerbank med högre kapacitet väger vanligtvis även mer, och det är något du bör tänka på när du beslutar dig för en produkt. Den powerbank på vår lista med högst kapacitet, det vill säga Sandberg Survivor Powerbank 42000, är även den tyngsta produkten på listan med hela 1,5kg. Är du ute efter en produkt som inte väger särskilt mycket men har hög kapacitet kan du vända dig till den produkt som blev bäst i test här på Produkttestarna!

Stora prisskillnader

Det går att hitta powerbanks för en hundralapp, men det går även att hitta produkter av denna typ som går för flera tusen. Är du ute efter en prisvärd produkt vill du nog inte gå för lågt eller för högt vad gäller pris. Dyrare powerbank erbjuder dig något nischade funktioner och elegantare design, men i grund och botten fungerar de precis på samma sätt som budgetprodukter. Vill du bara ha en vanlig powerbank utan några avancerade funktioner eller dylikt kan du inte göra fel med vårt budgetalternativ: SiGN Extremt Kraftfull Q.C Powerbank.

EXPERTTESTER

Vill du läsa mer om olika powerbank och hur de relaterar till varandra kan du klicka in dig på detta test av produkter utfört av experter på Aftonbladet. Testet är några år gammalt, men kan fortfarande vara av intresse för dig som vill se vilka märken som presterade bäst, och vad du kan förvänta dig på marknaden. Lycka till med ditt köp!

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Röster: 4

ANDRA ARTIKLAR