Slowjuicer bäst i test

Slowjuicer bäst i test

Bäst i test

Kenwood
JMP800

5/5

Rymlig

Bästa Juicepress 2022

Philips
Avance Collection

4.2/5

Prisvärde

Philips
viva collection

4.5/5

Budget

Bästa Juicepress 2022 Budget

Andersson
JCR 2.1

4.5/5

Vilken slowjuicer är bäst i test 2022?

Kenwood JMP800 blir utsedd till Slowjuicer bäst i test 2022 – en kraftfull, tystgående slowjuicer med goda omdömen. Nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips inför ditt köp.

Produkterna har utvärderats på:

Uppdaterad 4 oktober, 2022

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Produktöversikt

1 | Kenwood JMP800 - Bäst i test

Bästa Slowjuicer 2022 – Kraftfull motor, tystgående med stort matarrör som rymmer hela frukter. Testvinnare av norska tek.no.

Kenwood JMP800 sticker ut bland många produkter på marknaden, och denna modell har fått fint betyg av norska tech.no. Även konsumenter är väldigt nöjda med denna Slowjuicer. En av konsumenterna skriver: Jag är jättenöjd med köpet. Har juicat exempelvis rödbeta, morot, selleri, ingefära, gröna blad och äpple utan problem. Lätt att hantera och diska.

Med sin snygga design, starka motor och låga ljudnivå på endast 39 dB, är den en populär modell. Kannan rymmer 1 liter juice eller smoothie.

Bra för större frukter

Kenwood JMP800 har 2 olika matarrör, ett för större frukter, som till exempel päron eller apelsiner, samt ett rör för bär eller nötter/frön.

Du får ca 70 % juice från frukt och grönsaker, och du kan lägga ner ganska stora bitar, eller hela frukter, som den sen mosar/krossar till en puré eller juice. Det finns endast en hastighetsinställning, men denna hastighet räcker för ett gott resultat. Näringsämnen och vitaminer bibehålls, och du får snabbt en god och nyttig juice eller smoothie.

Hög prestanda

Med en kraftfull motor på 280 W-motor, så får du snabbt en god juice. Eftersom motorn är kraftfull, så innebär det att dina frukter, grönsaker eller bär mosas effektivt, och längden du väljer att mosa på, beror på om du vill ha en juice, puré eller smoothie.
Ljudnivån är på endast 39 dB, vilket gör den väldigt tyst. Den har en snygg design, och passar i de flesta kök.

2 kannor för bra effektivitet

Det finns en behållare för juice på 1,5 liter, samt en avfallsuppsamlare på 1 liter, där din frukt samlas efter mosning. Modellen har också en droppstoppfunktion, vilket gör att det inte droppar från röret, och inte blir något spill.
En borste medföljer, för rengöring av kannor och de avtagbara delarna, och det är väldigt lätt att rengöra dem.

Produktöversikt

2 | Philips Avance Collection HR1922 - Rymlig

Bästa Juicepress 2022

En slowjuicer med extra stort inmatningsrör för frukter/grönsaker, lätt att rengöra med PreClean mellan olika ingridienser och efter användning med löstagabara delar.

Philips Viva Collection HR1922 är en populär Slowjuicer med fina betyg av konsumenter. Alla delar fyller en funktion och den är lätt att plocka isär (och montera ihop) och rengöra, samtidigt som den är väldigt tystlåten. 

Överlag är konsumenter nöjda, även om någon tyckte att modellen tar hyffsat stor plats.  Bra betyg ges för snygg design, att den snabbt gör en god juice eller smoothie, och att den är lätt att plocka isär och rengöra. Maskinen har droppstopp, vilket innebär att du slipper spill.

Lägg i hela frukter

Philips Viva Collection har ett extra stort matarrör så att du kan pressa hela frukter eller grönsaker direkt utan att behöva skära dem i bitar först. Den pressar långsamt frukter/grönsaker under ett starkt tryck, vilket gör att näringsämnen, fibrer och enzymer bevaras. Du kan pressa äpplen, rödbetor, grönkål m.m.

Fiffig Fiberboost

Modellen kommer med 2 hastigheter samt en fiffig funktion vid namn FiberBoost. Med ett knapptyck bestämmer du enkelt hur mycket fruktkött du vill att din juice ska innehålla. Behållaren för juice är här på 1 liter medans behållaren för fruktkött rymmer hela 2.1 L.

Tips!
Philips har en app som du kan ladda ner för tips på näringsrika juicer/drycker.

3 | Philips viva collection HR1889 - Slowjuicer Prisvärde

Bästa Slowjuicer 2022 Prisvärde – Uppskattad Slowjuicer med stort inmatningsrör, där du kan lägga ner hela äpplen etc. Vilket underlättar för dig att göra en god dryck. Samt enkel att rengöra!

Philips viva collection HR1889 är en uppskattad modell av Slowjuicers. Den får fint betyg av konsumenter. Det är en kraftfull modell som kan pressa allt från rödbetor, till morötter. Du kan även pressa äpple, apelsiner, nötter m.m.

Pressa hela frukter

Philips Viva Collection HR1889 har ett stort inmatningsrör där frukter eller grönsaker placeras. Tack vare det extra breda inmatningsröret på 70 mm kan du pressa till exempel hela äpplen, och behöver inte skära det i småbitar innan du ska göra din juice eller smoothie.

Genom långsam pressning av frukter eller grönsaker, så behåller du viktiga vitaminer, näringsämnen samt fibrer, antioxidanter och enzymer. De bevaras pga ett kraftigt tryck vid pressning.

Här finns ett droppstopp vid utmynningsröret, vilket gör att du slipper spill. Det finns ett s.k halskydd i botten på maskinen, så att den inte halkar omkring då du har den på hög hastighet.

Snygg och praktisk design

Designen är snygg, och delarna är runda eller plana, för enkel hantering och för att kunna plocka isär delarna för diskning.

Enkel rengöring

Philips Viva Collection är enkel att rengöra, de avtagbara delarna, behållare etc, tas lätt isär för rengöring under rinnande vatten, du kan även diska delarna i din diskmaskin. Det tar under minuten att få delarna rena.

4 | Panasonic MJ-L500 - Design

Kraftfull motor, snygg och kompakt design, med rostfria stålblad och enkel rengöring. Gör egen glass!

Panasonic MJ-L500 är en uppskattad slowjuicer bland konsumenter. Den har en snygg och stilren design, och tar inte stor plats på din köksbänk. Motorn är kraftfull och den är lätt att rengöra. En av konsumenterna tycker att denna Slowjuicer har många bra funktioner, du kan t.o.m göra din egen glass eller sylt, och priset är bra för alla olika drycker och puréer man kan göra, som kan bli en smoothie, milkshake.

Gör egen glass

Med Panasonic slowjuicer kan du enkelt göra en god juice, milkshake, smoothie, eller varför inte tillverka din egna glass. Du byter bara ut till det tillbehör som medföljer för frysta bär, därefter, då du fått en fin och krämig puréliknande massa, så fryser du bara in den. Du kan blanda med lite grädde för en mer glassliknande produkt, annars får du mer en sorbetglass.

Kraftfull motor

Panasonic MJ-L500 har en kraftfull motor, och den klarar av att även mosa hårdare grönsaker. Denna Slowjuicer är även relativt tyst, vilket många uppskattar. Den pressar långsamt ur frukter så att du behåller viktiga näringsämnen, och frukterna skadas då inte av den värme som uppstår i motorn.

Mindre bitar av frukt

Det finns en behållare för frukt eller grönsaker, efter mosning, samt en behållare för juice, och du kan göra upp till ca 1 liter juice eller smoothie.
Du behöver dock med denna modell dela frukterna eller grönsaker i mindre bitar innan du lägger ner dem i inmatningsröret. Den kan ej ta hela frukter, vilket är ett minus, men många konsumenter är ändå nöjda med denna modell p.g.a vad den kan leverera.

Egen glass

Du kan även göra din egna glass i denna mixer. Du måste först byta ut insatsen som medföljer, och som är anpassad för frysta bär och frukter. Då får du en sorbetliknande massa, som du kan ställa i frysen så att den blir glass. Vill du ha en mer krämig glass, så kan du hälla i lite grädde eller mjölk och blanda.

Barnmat

Du kan även göra mindre portioner av puré till ditt barn, som en god efterrätt. Du kan även tillverka din egna sylt.

Rostfritt stål

Stålbladen i maskinen har rostskydd, och är tillverkade i rostfri metall, vilket innebär att de ej kommer att rosta. Du diskar lätt denna Slowjuicer under rinnande vatten.

5 | Andersson JCR 2.1 - Prisvinnare Juicepress

Med juicepressen från Andersson görs dina hemmapressade favoriter smidigt till ett inköpspris som får betecknas som klart bäst i klassen. JCR 2.1 kommer med 2 hastigheter + puls-funktion med en effekt på stabila 800W för effektiv & snabb tillverkning av det man vill åt – goda och näringsrika fräscha juicer från frukt och grönsaker.

Funktioner

Här finns en liten finess värd att nämna – önskar du mer fruktkött än i standard inställningarna så tas separatorn enkelt bort innan du pressar ingredienserna, trevligt för oss som emellanåt önskar en lite fylligare juice.

För säker hantering hittas en säkerhetsbygel som hindrar att maskinen startar om innehållet skulle vara felaktigt placerat. Att produkter av denna typ behöver stå stadigt på bord/bänk är uppenbart viktigt så här har man satt rejäla sugproppar på slowjuicerns undersida. Tummen upp på det.

Sammanfattning

En snygg karaff på 0.8L följer med på köpet, som juicepress i den lägre prisklassen har vi svårt, för att inte säga omöjligt att hitta en likvärdig produkt – och köpare är nöjda med sitt val. Bästa slowjuicer 2022 i prisklassen.

Vill du kunna dricka en god nypressad juice, eller kanske en smoothie på morgonen till din frukost? Då är ett inköp av en Slowjuicer ett perfekt val! Du får massor av nyttiga vitaminer och fibrer på bara några minuter! Juicen ger dig god energi som du kan behöva för att kunna prestera, och känna dig piggare!

En Slow Juicer mosar dina frukter eller grönsaker, och ger dig en god juice eller smoothie, beroende på vad du önskar. Fördelen med en Slowjuicer är att den på låga varv pressar ur saften ur frukterna/grönsakerna, därför bevaras näringsämnen bättre, särskilt C-vitamin och fibrer. Därför är en Slowjuicer bättre än en vanlig juicepress, dessutom kan du bevara juicen från en Slowjuicer i kylen i ca 72 timmar utan att förlora näringsämnen eller smak, till skillnad mot en vanlig juicepress, som inte har samma hållbarhet.

Du kan mosa alltifrån äpplen, apelsiner, bär, nötter, eller kanske selleri, som är så nyttigt. Du får snabbt en god juice eller smoothie på några minuter.

De flesta slowjuicers kan även göra milkshake, mandelmjölk, babymat, puréer, även glass. Här kan du spara pengar om du vill göra puréer till din bebis och samtidigt en mer näringsrik barnmat med viktiga vitaminer och fibrer. Efterrätter är även utmärkt att göra.

En Slowjuicer är ett bra val om du snabbt vill göra en god juice, smoothie, milkshake eller annat. Vissa modeller kan även tillverka glass och sylt. Det medföljer en insats speciellt anpassad för detta.

Fördelen med en Slowjuicer till skillnad mot en råsaftcentrifug eller juicepress, är att en Slowjuicer pressar sakta ur saften ur frukter och grönsaker, vilket gör att näringsämnen, enzymer och fibrer bibehålls något bättre, särskilt C-vitamin, där har man sett att mängden C-vitamin bibehålls bättre, därför får du ut mer av C-vitaminet, jämfört med andra maskiner som gör juice. Även fibrer bibehålls bättre med en Slowjuicer.

Experter från Lantbruksuniversitetet i Wien har testat ett antal modeller Slowjuicers och Råsaftcentrifuger, och har funnit att båda är lika bra på att bevara näringsämnen och enzymer, däremot har har andra experter som testat skillnaden funnit att mängden C-vitamin samt fibrer bevarades bättre i en Slowjuicer, jämfört med en råsaftcentrifug eller juicepress.

En slowjuicer mosar sakta frukten/grönsakerna, men med ett högt tryck, därför bevaras näringsämnen bättre jämfört med andra juicepressare eller råsaftcentrifuger.

Slowjuicers kan mosa lite hårdare grönsaker, men är mer effektiv på att mosa mjukare grönsaker, frukter, örter eller nötter.
Viktigt att tänka på är motorns kapacitet, som skiljer sig genom olika modeller, och ju kraftigare motor, desto hårdare frukter/grönsaker kan du pressa/mosa.

Genom att en Slowjuicer arbetar relativt långsamt, men ändå effektivt. Att den sakta mosar dina frukter eller grönsaker gör att viktiga näringsämnen, fibrer och enzymer bibehålls bättre.
Juicen i en Slowjuicer utsätts inte i lika hög grad för syre i luften, därför ger det mindre oxidation, vilket gör att näringsämnen och juicens smak bevaras bättre.

En råsaftcentrifug har en större motor i sig, och kan därför göra en större mängd på en och samma gång, så denna är ett bättre val om du vill göra juice eller smoothies till den stora familjen.
En Slowjuicer har vanligtvis en mindre motor på ca 100-250 W, och den är generellt mindre, och tar därför mindre plats på din köksbänk.
Slowjuicer ger lite mer fibrer, de bibehålls bättre, samt en den gör något tjockare juice med mer fruktkött i än i en Råsaftcentrifug, som ger dig en tunnare juice med mindre fruktkött.

Råsaftcentrifugen är mer kraftfull, och bättre på att mosa hårda grönsaker, och du får mer en klar juice. Vissa Slowjuicers kan även hantera lite hårdare grönsaker eller frukter, dock ej alla. En Slowjuicer är speciellt lämpad för gröna blad, örter eller nötter, och då får du även en mer näringsrik dryck. Vill dock tilläggas att även Slowjuicers kan hantera relativt hårda grönsaker, som t. ex morötter, rödbetor m.m. Mycket beror på motorns kapacitet.

Du kan, förutom ren juice göra smoothies, milkshake, glass, barnmat, sylt. Du kan även göra din egna saft. Du kan ej göra glass med alla modeller, så kolla upp detta först, om du vill kunna göra en egen glass, eller sorbet. Det medföljer då en speciell insats för frysta bär eller frukter, vilket gör att du kan göra just detta.

Inte i alla modeller, men vissa modeller har ett tjockare matarrör för att möjliggöra detta.

Vissa modeller har 2 olika matarrör, en för bär och en för frukt, Kenwood JMP800SI har bl.a detta. Men de flesta Slowjuicers har endast ett rör för frukt/grönsaker.

Senast framtagna tester

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Antal betyg: 3

Relaterade tester