Slowjuicer bäst i test 2024

Slowjuicer bäst i test 2024

Vi jämför 5 populära slowjuicer där Philips Avance HR1921 blir vårt val som slowjuicer bäst i test 2024, en populär, kraftfull och tystgående råsaftcentrifug i mellanprisklassen. Läs vidare för mer information om alla slow juicer i testet.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test

Slowjuicer bäst i test 2024 - Philips Avance Collection HR1921

Philips Avance HR1921

Betyg

9.5

Mycket rymlig

Premium

Slowjuicer bäst i test 2024 Premium - Philips Avance Collection HR1949

Philips Avance HR1949

Betyg

9

Micro-masticering

Budget

Philips viva collection HR1889​ slowjuicer

Philips Viva Collection

Betyg

8

Enkel & lätt att rengöra

Produkterna har utvärderats på:

Prestanda

Rengöring

Rymlighet

Omdömen

Testets betyg:
5
(7)
  • Vill du kunna använda hela frukter, utan att skära dem i bitar först, välj en modell med extra brett inmatningsrör. De större brukar vara på ca 7 decimeter.
  • Med vissa slowjuicers kan du göra glass. Det medföljer då en speciell insats för frysta bär eller frukter, vilket gör att du kan göra just detta. Till exempel Panasonic MJ-L500 har denna möjlighet.
  • Vill du ha en tystgående Slowjuicer, då finns alternativ som: Kenwood JMP800SI, samt Philips Viva Collection HR1887.
  • Vill du ha 2 stycken inmatningsrör, för bär/frukt? Vissa modeller har detta, bl a Kenwood JMP800.
Bäst i test
Slowjuicer bäst i test 2024 - Philips Avance Collection HR1921

Philips Avance HR1921

Mycket rymlig

Behållare: 1 L

Fruktköttsbehållare: 2.1 L

Effekt: 1100 W

Storlek: 43 x 25 x 29 cm

Slowjuicer bäst i test 2024

En slow juicer med extra stort inmatningsrör för frukter/grönsaker, lätt att rengöra med PreClean mellan olika ingredienser och efter användning med löstagbara delar. Så låt oss titta på de funktioner som gör denna slowjuicer till vår bäst i test vinnare.

Philips Viva Collection HR1921 är en populär slowjuicer med fina betyg av konsumenter. Alla delar fyller en funktion och den är lätt att plocka isär (och montera ihop) och rengöra, samtidigt som den är väldigt tystlåten.

Överlag är konsumenter nöjda, även om någon tyckte att modellen tar hyffsat stor plats. Bra betyg ges för snygg design, att den snabbt gör en god juice eller smoothie, och att den är lätt att plocka isär och rengöra. Juicepressen har droppstopp vilket innebär att du slipper onödigt spill.

Lägg i hela frukter

Philips Viva Collection har ett extra stort matarrör så att du kan pressa hela frukter eller grönsaker direkt utan att behöva skära dem i bitar först. Den pressar långsamt frukter/grönsaker under ett starkt tryck, vilket gör att näringsämnen, fibrer och enzymer bevaras. Du kan pressa äpplen, rödbetor, grönkål m.m.

Fiffig Fiberboost

Råsaftscentrifugen kommer med 2 hastigheter samt en fiffig funktion vid namn FiberBoost. Med ett knapptyck bestämmer du enkelt hur mycket fruktkött du vill att din juice ska innehålla. Behållaren för juice är här på 1 liter medans behållaren för fruktkött rymmer hela 2.1 L. Philips har även en app som du kan ladda ner för tips på goda och näringsrika juicer. Vår testvinnare och val som slowjuicer bäst i test 2024.

Premium
Slowjuicer bäst i test 2024 Premium - Philips Avance Collection HR1949

Philips Avance HR1949

Micro-masticering

Behållare: 1 L

Fruktköttsbehållare: 1 L

Effekt: 200 W

Storlek: 37 x 11,5 x 36 cm

Bästa slowjuicer 2024 premium

Att få i sig näringsrik kost är som alltid viktigt, och med Philips slowjuicer blir det enklare via hälsosamma drycker i din dagliga rutin. HR1949 kombinerar hög prestanda med användarvänlighet och ger oss högkvalitativ juice fylld med näring.

Effektiv Micro-masticering teknik

Philips slowjuicer använder den unika Micro-masticering tekniken som pressar upp till 90% av frukten och grönsakerna. Egenskapen gör den till ett effektivt verktyg för att få ut det mesta möjliga av ingredienser som är svåra att pressa, likt hårda grönsaker och frukter som t.ex. mango och bananer.

Tekniken pressar här ingredienserna extra långsamt och under högt tryck, vilket inte bara pressar ur saften utan också öppnar cellerna i ingredienserna. Med denna teknik frigörs näringsämnen som vitaminer, fibrer, antioxidanter och enzymer på ett effektivare sätt vilket gör varje glas juice till en hälsobomb.

Lätt att använda och rengöra

Denna slowjuicern har en rad förbättringar som gör den både effektiv och användarvänlig. För det första är inmatningsöppningen dubbelt så stor som i den tidigare modellen, vilket dramatiskt minskar förberedelsetiden. Detta gör det också möjligt att juica snabbare med större bitar av frukt och grönsaker.

Vidare erbjuder HR1949 en enkel rengöring med sin QuickClean-funktion. Tack vare den inbyggda förrengöringsfunktionen kan du göra hela apparaten ren på mindre än en minut. Dessutom är den designad med löstagbara delar, vilket gör det möjligt att enkelt skölja av den med vanligt kranvatten.

Slutligen eliminerar den kantlösa designen risken för att fibrer eller partiklar från ingredienserna fastnar, vilket gör att rengöringsprocessen kan slutföras på bara några sekunder.

Slowjuicer design

Philips Avance HR1949 kombinerar bra funktioner med en elegant och kompakt design. Dess smarta och sillösa utformning ser till att juicen filtreras direkt ner i glaset, där eventuella oönskade bitar effektivt separeras. Med ett integrerat droppstopp undviker du också spill och håller köksbänken trevligt kladdfri.

Utöver sin smidiga metallkonstruktion har slowjuicern en kompakt storlek vilket gör den lättplacerad på köksbänken. Med en bredd på endast 11 cm kan du alltid ha den framme och vara tillgänglig utan att ta upp mycket utrymme.

HR1949 är dessutom praktiskt helintegrerad juicepress vilket ger att du inte behöver några externa behållare då alla mindre löstagbara delar, som brickan, matarröret och juicebehållaren bekvämt förvaras inuti fruktköttsbehållaren.

Sammanfattning Philips Avance HR1949

Med höga användarbetyg är denna högkvalitativa, effektiva och användarvänliga slowjuicer vårt tips som bästa alternativ i den finare premiumklassen. Via råsaftscentrifugens avancerade tekniker och användarvänliga design kan du enkelt njuta av både nyttiga och goda juicer varje dag. Levereras med en receptbok och ett extra filter för tjockare juice.

Budget
Philips viva collection HR1889​ slowjuicer

Philips viva collection Slowjuicer

Enkel & lätt att rengöra

Juicebehållare: 1 L – avtagbar

Fruktköttsbehållare: 0.75 L

Effekt: 150 W

Storlek: 36 x 13.7 x 36 cm

Slowjuicer bäst i test 2024 – Budget

Philips viva HR1889 är en uppskattad juicepress med stort inmatningsrör där du kan lägga ner hela äpplen etc. vilket underlättar att göra en god dryck. Enkel att rengöra!

Viva collection HR1889 är en populär modell av slow-juicer. Den får fint betyg av konsumenter. Det är en kraftfull modell som kan pressa allt från rödbetor, till morötter. Du kan även pressa äpple, apelsiner, nötter m.m.

Pressa hela frukter

HR1889 kommer med ett väl tilltaget einmatningsrör där frukter eller grönsaker placeras. Tack vare det extra breda inmatningsröret på 70 mm kan du pressa till exempel hela äpplen, och behöver inte skära det i småbitar innan du ska göra din juice eller smoothie.

Genom långsam pressning av frukter eller grönsaker, så behåller du viktiga vitaminer, näringsämnen samt fibrer, antioxidanter och enzymer. De bevaras pga ett kraftigt tryck vid pressning.

Här finns ett droppstopp vid mynningen vilket gör att du slipper spill. Det finns ett så kallat halkskydd i botten på maskinen, så att den inte halkar omkring då du har den på hög hastighet.

Snygg och praktisk design

Designen är snygg, och delarna är runda eller plana, för enkel hantering och för att kunna plocka isär delarna för diskning.

Enkel rengöring

Philips Viva Collection är enkel att rengöra, de avtagbara delarna tas lätt isär för rengöring under rinnande vatten eller köras i diskmaskin. Det tar under minuten att få delarna rena. Vårt tips som slowjuicer bäst i test 2024 i den lägre prisklassen.

Kompetent
Slowjuicer Kenwood Limited JMP600

Kenwood Slowjuicer

Kraftfull & tystgående

Juicekanna: 1 L

Avfallsuppsamlare: 0.5 L

Effekt: 150 W

Ljudnivå: 39 dB

Storlek: 41 x 19 x 15 cm

Kenwoods kompetenta slowjuicer har en kraftfull motor, tyst gång och ett stort matarrör samt antidropp-funktion.

JMP600 sticker ut bland många råsaftcentrifuger på marknaden, och seriens större modell 800 har fått fint betyg av norska tech.no. Även konsumenter är väldigt nöjda med denna slow-juicer. En av konsumenterna skriver: ”Jag är jättenöjd med köpet. Har juicat exempelvis rödbeta, morot, selleri, ingefära, gröna blad och äpple utan problem. Lätt att hantera och diska”.

Med sin snygga design, starka motor och låga ljudnivå på endast 39 dB, är den en populär råsaftscentrifug. Kannan rymmer 1 liter juice eller smoothie.

Bra för större frukter

Du får ca 70 % juice från frukt och grönsaker, och du kan lägga ner ganska stora bitar, eller hela frukter, som den sen mosar/krossar till en puré eller juice. Det finns endast en hastighetsinställning, men denna hastighet räcker för ett gott resultat. Näringsämnen och vitaminer bibehålls, och du får snabbt en god och nyttig juice eller smoothie.

Hög prestanda

Med en kraftfull motor på 150W-motor, så får du snabbt en god juice. Eftersom motorn är kraftfull, så innebär det att dina frukter, grönsaker eller bär mosas effektivt, och längden du väljer att mosa på, beror på om du vill ha en juice, puré eller smoothie. Ljudnivån är på endast 39 dB, vilket gör den väldigt tyst. Den har en snygg design, och passar i de flesta kök.

2 kannor för bra effektivitet

Det finns en behållare för juice på 1 liter, samt en avfallsuppsamlare på 0.5 liter, där din frukt samlas efter mosning. Modellen har också en droppstoppfunktion, vilket gör att det inte droppar från röret, och inte blir något spill.

Kan göra glass
Panasonic MJ L500​ slowjuicer

Panasonic Slowjuicer

Gör även glass

Juicekanna: 1 L

Avfallsuppsamlare: 1,3 L

Effekt: 150 W

Storlek: 43 x 17.6 x 18.5 cm

Panasonic MJ-L500 är en omtyckt slowjuicer bland konsumenter. Juicepressen har en snygg och stilren design och tar inte så stor plats på din köksbänk. Motorn är kraftfull och den är lätt att rengöra.

En av modellens användare tycker att denna slowjuicer har många bra funktioner då du här kan göra både din egen glass och sylt, och priset är bra för alla olika drycker, smoothie, milkshake och puréer man också enkelt kan fixa.

Gör egen glass

Med Panasonic slowjuicer kan du enkelt göra en god juice, milkshake, smoothie, eller varför inte tillverka din egna glass. Du byter bara ut till det tillbehör som medföljer för frysta bär, därefter, då du fått en fin och krämig puréliknande massa, så fryser du bara in den. Du kan blanda med lite grädde för en mer glass-liknande produkt, annars får du mer en sorbetglass.

Kraftfull motor

Råsaftcentrifugen har en kraftfull motor, och den klarar av att även mosa hårdare grönsaker. Denna modell är även relativt tyst, vilket många uppskattar. Den pressar långsamt ur frukter så att du behåller viktiga näringsämnen, och frukterna skadas då inte av den värme som uppstår i motorn.

Mindre bitar av frukt

Det finns en behållare för frukt eller grönsaker, efter mosning, samt en behållare för juice, och du kan göra upp till ca 1 liter juice eller smoothie.
Du behöver dock med denna modell dela frukterna eller grönsaker i mindre bitar innan du lägger ner dem i inmatningsröret. Den kan ej ta hela frukter, vilket är ett minus, men många konsumenter är ändå nöjda med denna modell på grund av vad den kan leverera.

Egen glass

Du kan även göra din egna glass i denna mixer. Du måste först byta ut insatsen som medföljer, och som är anpassad för frysta bär och frukter. Då får du en sorbetliknande massa, som du kan ställa i frysen så att den blir glass. Vill du ha en mer krämig glass, så kan du hälla i lite grädde eller mjölk och blanda.

Barnmat

Du kan även göra mindre portioner av puré till ditt barn, som en god efterrätt. Du kan även tillverka din egna sylt.

Rostfritt stål

Stålbladen i maskinen har rostskydd, och är tillverkade i rostfri metall, vilket innebär att de ej kommer att rosta. Du diskar lätt denna slowjuicer under rinnande vatten.

Prisvärd
Andersson JCR 2.1

Andersson JCR 2.1

Enkel användning

Juicekanna: 0.8 L

Avfallsuppsamlare: 2 L

Effekt: 800 W

Med juicepressen från Andersson görs dina hemmapressade favoriter smidigt till ett inköpspris som får betecknas som klart bäst i klassen. JCR 2.1 kommer med 2 hastigheter + puls-funktion med en effekt på stabila 800W för effektiv & snabb tillverkning av det man vill åt – goda och näringsrika fräscha juicer från frukt och grönsaker.

Funktioner

Här finns en liten finess värd att nämna – önskar du mer fruktkött än i standard inställningarna så tas separatorn enkelt bort innan du pressar ingredienserna, trevligt för oss som emellanåt önskar en lite fylligare juice.

För säker hantering hittas en säkerhetsbygel som hindrar att maskinen startar om innehållet skulle vara felaktigt placerat. Att produkter av denna typ behöver stå stadigt på bord/bänk är uppenbart viktigt så här har man satt rejäla sugproppar på modellens undersida. Tummen upp på det.

Sammanfattning

En snygg karaff på 0.8L följer med på köpet, som juicepress i den lägre prisklassen har vi svårt, för att inte säga omöjligt att hitta en likvärdig produkt – och köpare är nöjda med sitt val.

Guide – Slowjuicer bäst i test 2024

Vill du kunna dricka en god nypressad juice, eller kanske en smoothie på morgonen till din frukost? Då är ett inköp av en slowjuicer ett perfekt val! Du får massor av nyttiga vitaminer och fibrer på bara några minuter! Juicen ger dig god energi som du kan behöva för att kunna prestera, och känna dig piggare!

Fördel slowjuicer

En Slow Juicer, även kallad råsaftscentrifug mosar dina frukter eller grönsaker, och ger dig en god juice eller smoothie, beroende på vad du önskar. Fördelen med en slowjuicer är att den på låga varv pressar ur saften ur frukterna/grönsakerna, därför bevaras näringsämnen bättre, särskilt C-vitamin och fibrer. Därför är en slowjuicer bättre än en vanlig juicepress, dessutom kan du bevara juicen från en slow-juicer i kylen i ca 72 timmar utan att förlora näringsämnen eller smak, till skillnad mot en vanlig juicepress, som inte har samma hållbarhet.

Du kan mosa alltifrån äpplen, apelsiner, bär, nötter, eller kanske selleri, som är så nyttigt. Du får snabbt en god juice eller smoothie på några minuter.

De flesta varianterna kan även göra milkshake, mandelmjölk, babymat, puréer, även glass. Här kan du spara pengar om du vill göra puréer till din bebis och samtidigt en mer näringsrik barnmat med viktiga vitaminer och fibrer. Efterrätter är även utmärkt att göra.

Vanliga frågor och svar

En slowjuicer är ett bra val om du snabbt vill göra en god juice, smoothie, milkshake eller annat. Vissa modeller kan även tillverka glass och sylt. Det medföljer en insats speciellt anpassad för detta.

Fördelen med en slowjuicer till skillnad mot en råsaftcentrifug eller juicepress, är att en slowjuicer pressar sakta ur saften ur frukter och grönsaker, vilket gör att näringsämnen, enzymer och fibrer bibehålls något bättre, särskilt C-vitamin, där har man sett att mängden C-vitamin bibehålls bättre, därför får du ut mer av C-vitaminet, jämfört med andra maskiner som gör juice. Även fibrer bibehålls bättre med en slow-juicer.

Experter från Lantbruksuniversitetet i Wien har testat ett antal modeller slowjuicers och Råsaftcentrifuger, och har funnit att båda är lika bra på att bevara näringsämnen och enzymer, däremot har andra experter som testat skillnaden funnit att mängden C-vitamin samt fibrer bevarades bättre i en Slowjuicer, jämfört med en råsaftcentrifug eller juicepress.

En slowjuicer mosar sakta frukten/grönsakerna, men med ett högt tryck, därför bevaras näringsämnen bättre jämfört med andra juicepressare eller råsaftcentrifuger.

Slowjuicers kan mosa lite hårdare grönsaker, men är mer effektiv på att mosa mjukare grönsaker, frukter, örter eller nötter.
Viktigt att tänka på är motorns kapacitet, som skiljer sig genom olika modeller, och ju kraftigare motor, desto hårdare frukter/grönsaker kan du pressa/mosa.

Genom att en Slowjuicer arbetar relativt långsamt, men ändå effektivt. Att den sakta mosar dina frukter eller grönsaker gör att viktiga näringsämnen, fibrer och enzymer bibehålls bättre.
Juicen i en Slowjuicer utsätts inte i lika hög grad för syre i luften, därför ger det mindre oxidation, vilket gör att näringsämnen och juicens smak bevaras bättre.

En råsaftcentrifug har en större motor i sig, och kan därför göra en större mängd på en och samma gång, så denna är ett bättre val om du vill göra juice eller smoothies till den stora familjen.
En Slowjuicer har vanligtvis en mindre motor på ca 100-250 W, och den är generellt mindre, och tar därför mindre plats på din köksbänk.
Slowjuicer ger lite mer fibrer, de bibehålls bättre, samt en den gör något tjockare juice med mer fruktkött i än i en Råsaftcentrifug, som ger dig en tunnare juice med mindre fruktkött.

Råsaftcentrifugen är mer kraftfull, och bättre på att mosa hårda grönsaker, och du får mer en klar juice. Vissa Slowjuicers kan även hantera lite hårdare grönsaker eller frukter, dock ej alla. En Slowjuicer är speciellt lämpad för gröna blad, örter eller nötter, och då får du även en mer näringsrik dryck. Vill dock tilläggas att även Slowjuicers kan hantera relativt hårda grönsaker, som t. ex morötter, rödbetor m.m. Mycket beror på motorns kapacitet.

Du kan, förutom ren juice göra smoothies, milkshake, glass, barnmat, sylt. Du kan även göra din egna saft. Du kan ej göra glass med alla modeller, så kolla upp detta först, om du vill kunna göra en egen glass, eller sorbet. Det medföljer då en speciell insats för frysta bär eller frukter, vilket gör att du kan göra just detta.

Inte i alla modeller, men vissa modeller har ett tjockare matarrör för att möjliggöra detta.

Vissa modeller har 2 olika matarrör, en för bär och en för frukt, Kenwood JMP800SI har till exempel just detta. Men de flesta slowjuicers har endast ett rör för frukt/grönsaker.

Senast färdigställda tester