Slow Cooker Crockpot bäst i test 2024

Slow Cooker Crockpot bäst i test 2024

Slow Cooker Crockpot bäst i test 2024 – Vi jämför 6 av de bästa crockpot slow cooker i detta test. Crockpot Countdown är en populär crockpot slow cooker som blir testvinnare enligt användarbetyg och prisvärde. Läs vidare för mer info om alla testade crockpots.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test

Slow Cooker bäst i test 2024 - Crockpot Countdown

Crockpot Countdown

Höga användarbetyg

Budget

Slow Cooker bäst i test 2024 Budget - Russell Hobbs Compact Home 25570

Russell Hobbs 25570

Prisläge

Produkterna har utvärderats på:

Användarbetyg

Program

Funktioner

Rengöring

Testets betyg:
5
(7)
 • Slow cookers kommer i varierande storlekar, vilket avgör vilka rätter du kan laga.
 • Vissa slow cookers erbjuder dig möjligheten att bryna till exempel lök och kött.
 • Välj en större modell om du vill laga hela kycklingar, julskinka och revbensspjäll.​
 • Många (men inte alla) slow cooker kommer med en uppvärmningsfunktion som håller maten varm efter tillagning. Denna funktion är ibland automatisk.
 • Vissa slow cookers går att diska i maskin.
Bäst i test 2024
Slow Cooker bäst i test 2024 - Crockpot Countdown

Crockpot Countdown

Testvinnare i media

Fina användarbetyg

Volym: 4.7 L

Effekt: 220 W

Övrigt: Tmer, Non-stickbeläggning.

Slow Cooker Crockpot bäst i test 2024

Populära Crockpot Countdown ges ett gott betyg hos oss och även hos ICA-kuriren, Aftonbladet och WiseGuide. Storleken är perfekt till en familj på upp till 4 personer, med en stabil varmhållnings-funktion och attraktivs pris. 

Denna modell är uppföljaren till klassiska 4,7 modellen med en förbättrad gångjärn-funktion för locket är helt enkelt den bästa varianten för de flesta hem. Crock Pot är den ursprungliga, klassiska tillverkaren av slow cookers sedan 70-talet och de är fortfarande bäst på att leverera dessa hjälpsamma köksapparater som gör att vi kan slänga ihop en gryta, pastasås, stek eller curry snabbt på morgonen för att komma hem till en doftande, varm middag på kvällen.

Härliga smaker med Slow Cooker

Volymen ligger alltså på 4,7 liter och det är en bra storlek för de flesta recepten och passar perfekt till en familj på fyra personer. Det kan också bli lite övers som man kan frysa in eller lägga i morgondagens lunchlåda. Smakerna är gudomliga tack vare den långsamma processen som gör att alla smaker har tid att verkligen blomma ut och mixa sig med varandra ordentligt, vilket de inte hinner göra när man slänger ihop middagen på en timme.

Anpassa

Ställ in din Crock Pot Countdown Slow Cooker på hög eller låg värme och justera tillagningstiden med timern som du kan ställa in själv, från 30 minuter upp till 20 timmar. När tiden går ut går din slow cooker över till värmehållningsfunktionen per automatik för att maträtten ska vara varm och redo att servera när du kommer hem. Det enda du behöver göra är att fylla på med ingredienserna på morgonen så är maten redo när ni ska äta middag.

Välj mellan hundratals recept

Om du aldrig har lagat mat med en slow cooker förut så kommer du att uppskatta recepthäftet som ingår i detta köp. Det kan vara klurigt att få till sina egna recept till en början (tricket är att minska lite på vätskemängden eftersom en slow cooker bevarar ångan), så det är jättebra att använda specifika anpassade recept till en början. Bruksanvisningen bjuder också på bra tips och beskriver hur man tillagar olika livsmedel.

Det har aldrig varit enklare att laga utsökta pastarätter, härliga soppor och smakrika grytor. Köttet blir mört och smälter i munnen. Det är den långa koktiden kombinerat med den vätskebevarande tillagningen som gör att en slow cooker får till så goda maträtter; i ugnen kan man lätt torka ut kött, men ångan bevaras i din Crock Pot och därför blir köttet mört och saftigt, precis som man vill ha det.

Spar på disk och enkel förvaring

För att göra rengöringsprocessen lika smidig som allting annat kan du lägga grytan i diskmaskinen. Den avtagbara sladden gör det också enkelt för dig, eftersom du kan ställa fram hela grytan på matbordet och förvara den smidigt i skåpet genom att lägga sladden i grytan för att spara lite plats. Sammantaget ges modellen tack vare dess mångsidighet och ett bra pris samt goda användaromdömen en stark rekommendation i prisklassen.

Premium
Slowcooker bäst i test - Crockpot Turbo Express Multicooker

Crockpot Turbo Express

Turbofunktion

Mängder av funktioner

Volym: 5.6 L

Effekt: 1400 W

Övrigt: Slowcooking, tryckkokning, ångkokning, Sous Vide, stekfunktion & steriliseringsfunktion.

Slow Cooker bäst i test 2024 Premium – Här har du en mångsidig crockpot slow cooker som bl. a kan ångkoka, tryckkoka, bryna och du behåller näringsämnen bättre med denna då den lagar maten på lång tid. Den har 8 förinställda program, timerfunktion och en nonstick-beläggning via stor gryta med kapacitet för 5,6 liter. 

 Crock-Pot Turbo Express Multi-Cooker är en mycket populär crockpot slow cooker med många tillagningsfunktioner och förinställda program. Den får bra betyg av konsumenter, som uppskattar denna för god kvalitet och många funktioner.
Med kapacitet på 5,6 liter är den idealisk för stora familjer, eller för dig som vill komma hem till en färdiglagad måltid.

Du får många måltider på en och samma gång med denna Crock-Pot, och den bevarar näringsämnen bättre än vid traditionell matlagning. Du kan frysa in ett antal matlådor, och få färsk och god mat. Det finns 8 förinställda program som är anpassat för vad du ska tillreda, och du kan även koka ris i denna.

Många alternativ

Med denna mångsidiga slow-cooker kan du bland annat steka, sous vide & ångkoka. Den kan även användas som en mini-ugn. Med de förinställda programmen så behöver du inte ha koll. Programmen sköter detta själv, och du kan göra annat under tiden. Du lägger bara i alla ingredienser. Det kan vara kött, grönsaker, kanske kokosmjölk eller annan smak, för att få den lite godare.

Näringsrik mat med långsam tillagning

Denna slow cooker, som har mångsidiga funktioner gör den idealisk för större familjer, eller för dig som vill ha maten färdig efter jobbet, och den bevarar näringsämnen bättre, därför blir maten du tillagar i en crock-pot mycket bättre. Det är enkelt att förbereda en god gryta eller vad du vill. Lägg bara i ingredienserna du vill tillaga, välj anpassat program, och vill du försteka något så går det bra i denna, som även har denna funktion.

Tillagningstiden kan variera beroende på vad du vill laga, men det tar cirka 6-8 timmar med en slow-cooker att tillaga grytor i. Genom långsam kokning eller ångteknik bevaras näringsämnen bäst. 

Håller värmen länge

Crock-Pot Express har automatisk värmefunktion. Maten håller sig varm i grytan, därför kan du lätt ta en till portion utan att maten blivit kall, och med locket som finns överst, förblir den i låst läge tills grytan är klar. Därefter kan maten hållas varm i upp till 4 timmar utan att bli dålig. Med Keep-warm-läget kan du även starta om när tiden är slut, så håller sig maten varm längre. 

Design och funktioner

Turbo Express Multi-Cooker har användarvänlig panelkontroll. Det finns en knapp för varje program, och du kan välja mellan 8 program. Det finns en timer samt knappar för att justera trycket eller temperaturen. Den har en stor och tydlig digital display.

Här finns ett lock som lätt låses på plats, en ångventil på baksidan som kan ändras med och utan tryck samt en kondensuppsamlare som måste tömmas efter tillagning. Det ingår ett glaslock, därför kan du lätt se din mat puttra under locket. Under tryckkokning förblir det lufttäta låslocket låst tills trycket släppts, detta ger dig mer säkerhet. Det finns en nonstick kastrull samt en tallrik som du placerar inuti crock-potten, som är perfekt för grönsaker och fisk.

Lätt rengöring

Crock-Pot Turbo Express har en avtagbar behållare där maten tillagas, med nonstick beläggning som kan diskas i diskmaskinen. Med avtagbar sladd så är den enkel att förvara samt att diska de medföljande delarna för Crock-pot.

Tips på mat – Slow Cooker

Du kan laga en god kycklinggryta, och kan för-steka köttet innan. Blanda i goda grönsaker, som exempelvis broccoli, sparris, champinjoner. Grönsakerna behåller sin spänst och köttet blir riktigt mört och med skyn kan du göra en god sås, häll i lite grädde och krydda.

Budget
Slow Cooker bäst i test 2024 Budget - Russell Hobbs Compact Home 25570

Russell Hobbs Slow Cooker

Pris

3 värmelägen

Volym: 2 L

Effekt: 145 W

Övrigt: Varmhållningsfunktion, Tempererat glaslock

Slow Cooker bäst i test 2024 Budget – Russell Hobbs Compact Home 25570 är en mycket prisvärd slowcooker med två års garanti och alla nödvändiga funktioner. Välj mellan hög eller låg temperatur och håll maten varm med den inbyggda varmhållningsfunktionen.

Den höga inställningen är perfekt när man vill få sin soppa eller pastasås till perfekt konsistens och för grytor och andra långkok rekommenderas den låga temperaturen. Det är när du tillagar dina maträtter i låg temperatur under flera timmar som du får otroligt mört kött, exploderande smaker och extra näringsämnen.

Smart och smidig design

Det här är ett perfekt val om man bor själv eller med sin partner och inte vill lägga ner för mycket pengar på en slow cooker och föredrar smidig förvaring. Eftersom detta är en mindre variant är den enkel att förvara i köksskåpet. Den keramiska innergrytan plockas ur och ställas på köksbordet för enkel servering. Man kan även ställa innergrytan på sin spisplatta för att bryna löken innan man kör igång med långkoket.

Russell Hobbs Compact Home 25570 har ett starkt och hållbart tempererat glaslock som sitter tätt och kapslar in både värme och fukt för optimala resultat. Fördelen med glaslock är dessutom att du inte behöver lyfta på locket och släppa ut både värme och ånga för att hålla koll på tillagningsprocessen.

Godare soppor och grytor

Det är ett faktum att du får godare soppor och grytor med en slow cooker. Hacka upp ingredienserna, fyll på din slow cooker, välj värmeläge och låt maskinen göra jobbet åt dig i några timmar. När du är nöjd med resultatet kan du välja värmehållningsläget fram tills det är middagsdags.

Om du vill konvertera dina egna recept, som exempelvis familjens speciella pastasås, så brukar man rekommendera lite mindre vätska eftersom en slow cooker bevarar all ånga. Det finns också hundratals spännande recept på internet som är helt gratis. Laga ärtsoppa, köttfärssås, grytor, curryrätter och så mycket mer med en slow cooker i hemmet.

Maskindisk

Crockpot Slowcooker 5,7L

Timer upp till 20h

Kapacitet för 6 personer

Volym: 5.7 L

Effekt: 230 W

Övrigt: Recept medföljer, timerfunktion, masindisk.

Crock Pot Slow Cooker 5,7 L kan vara den perfekta kökskompisen för familjer på 5-7 personer. Här finns alltså gott om plats i den ovala grytan med en keramik-beläggning som kan diskas i maskin!

Det är så klart en viktig detalj när det rör sig om en stor familj. Apparaten har en timer från 30 minuter upp till 20 timmar och två värmeinställningar – låg eller hög. Det ingår också en värmehållningsfunktion som aktiveras automatiskt när timern går ut på tid, vilket innebär att ni har en varm, underbar middag som väntar på er när ni kommer hem. Denna slow cooker har två års garanti.

Unik funktion

Magin med en slow cooker är att man fyller upp den med ingredienser på morgonen, ställer in sin timer, väljer värmeläge och sedan ger man sig av till jobbet. Den långa koktiden kombinerad med konstruktionen som stänger in all ånga behåller matens vätska istället för att torka ut den. Det är inte många som vill lämna ugnen på när man inte är hemma av säkerhetsskäl och en ugn torkar dessutom ut maten eftersom all vätska försvinner – det är därför en slow cooker kan göra det som ingen annan köksapparat kan.

En uppsjö av recept

Med en Crock Pot kan du vara på jobbet medan middagen tillagar sig själv där hemma. Laga allt från grytor, curry, pastasåser och soppor till hela kycklingar, revbensspjäll och julskinka! Ja, du kan till och med laga lasagne och bröd i en slow cooker, så det är inte bara köttgrytor som gäller. Du får med ett recepthäfte när du köper denna maskin och sedan finns det en uppsjö av underbara recept som är helt gratis på nätet. Sedan kan du givetvis konvertera dina egna recept till din slow cooker, men kom ihåg att reducera vätskemängden eftersom en slow cooker ”stänger in” ångan med tätt åtsittande lock.

Nyttiga middagar med underbara smaker

Har du tänkt på hur smakerna växer ju längre en sås får stå och puttra på spisen? Detsamma gäller när man använder en slow cooker och eftersom du kan ställa in din timer på upp till 20 timmar kan du låta din köttfärssås, curry eller gryta bli oändligt smakrik med möra och saftiga köttbitar. Med en slow cooker i köket slipper du stå och stressa vid spisen efter en lång dag på jobbet och det kommer hela familjen att tacka dig för med tanke på hur gott det dessutom blir.

Ett till plus med att förbereda middagen kvällen innan när man har lite perspektiv och inte känner sig så stressad, är att det är större chans att man lagar lite nyttigare maträtter, vilket hela familjen vinner på. När middagen ska serveras kan du enkelt ta bort den avtagbara sladden och ställa fram grytan på bordet. När alla är mätta och belåtna skickar du in innergrytan i diskmaskinen och vips så har du sparat på tid, disk och energi. Lägg den avtagbara sladden i grytan för enkel förvaring.

Premium
Slow cooker CrockPot DuraCeramic 5.0L

Crockpot DuraCeramic

Keramisk gryta

3 inställningsnivåer

Volym: 5 L

Effekt: 250 W

Övrigt: Varmhållningsfunktion. timer

Crock Pot DuraCeramic 5.0 L är en programmerbar och funktionell slow cooker som passar perfekt för dig som vill kunna använda din gryta till att bryna ingredienser när du förbereder din maträtter.

Med en kapacitet på 5 liter kan man lätt laga mat till en familj på 4 personer och möjligtvis ha lite till övers. Använd  Crock Pot DuraCeramic för att göra smaskiga kycklinggrytor, soppor, pastasåser, curryrätter, med mera.

Crock Pot är det ledande varumärket när det kommer till slow cookers, så du kan lita på att det är bra kvalitet och hög hållbarhet, vilket betyder att du kan använda din apparat i många år framöver.

Crockpot med DuraCeramic non-stick

Som namnet skvallrar har grytan en DuraCeramic non-stickbeläggning för att du ska kunna bryna hackad lök, grönsaker, kött och räkor innan du kör igång långkoket. Crock Pots non-stickbeläggning är fyra gånger starkare än vanlig non-stick. Det betyder att du slipper hålla på med stekpannor och liknande när du förbereder din maträtt och ändå få fram rätt smak på dina såser. Lyft ur innergrytan och ställ den direkt på din spisplatta för att bryna. Funkar även på induktionsspisar.

När du har brynt färdigt lägger du innergrytan på plats i din Crock Pot, väljer temperatur – hög eller låg – och låter maskinen göra resten. Kryddor och ingrediensernas unika smaker växer under tidens gång och blandar sig perfekt med varandra medan du går till jobbet eller vad du än har planerat för dagen, utan att behöva röra om i grytan eller bekymra dig om temperatur. Just därför är en slow cooker en ovärderlig vän i köket.

Smidiga funktioner

Crock Pot DuraCeramic 5.0 L har en inbyggd digital timer som går upp till 20 timmar. Ställ in hur länge du vill att maten ska tillagas och när tiden har gått ut aktiveras värmehållningsfunktionen automatiskt. När du kommer hem står maten varm på köksbänken, redo att serveras. DuraCeramic beläggningen är inte bara extra hållbar, utan även resistent mot repor och lätt att rengöra. Det är ett tryggt val för familjen då det är fritt från kemikalierna PTFE och PFOA.

Lätt att förvara

Det blir lätt en del apparater i köksskåpen och därför tycker vi om designen på Crock Pot DuraCeramic 5.0 L, som är hög och rund och därmed inte tar upp för mycket skåpplats. Så när du inte använder din slow cooker kan du ställa undan den till nästa gång. Den är 36 cm bredd, 29 cm djup och 27 cm hög. Det ingår även en receptbok för att underlätta för nybörjare.

Guide – Slow Cooker Crockpot bäst i test 2024

Med en bra slow cooker spar du en massa tid och energi i köket där hemma, samtidigt som maten blir både smakrik och behåller fler näringsämnen. Det är vad som sker när man tillagar maträtter under längre tid i lägre temperatur.

Slow cookers har varit populära sedan 70-talet och nu har de åter hittat tillbaks till köket tack vare de smarta egenskaperna.

Praktisk köksmaskin

Hacka upp ingredienserna lite snabbt på morgonen eller kvällen innan, fyll din slow cooker, ställ in temperatur och timer med ett par klick och gå till jobbet. Du behöver inte tänka på maten som tillagas där hemma en enda sekund och när du kommer hem väntar där en varm och näringsrik middag.

En slow cooker kan vara en trogen och pålitlig vän i köket många år framöver, så det lönar sig att välja ut en modell som verkligen uppfyller dina behov. Här går vi igenom de olika funktionerna och komponenterna med lite tips om vilka maträtter man kan laga så att du kan hitta en modell som passar dig perfekt.

Vanliga frågor och svar

Timer

Det här är väl en av de största fördelarna med dagens slow cookers, eftersom du kan köra igång apparaten på morgonen och komma hem sent på kvällen till en varm, vällagad och utsökt gryta. Utan en timer är det ganska lätt att man bränner eller över-kokar rätter så att de tappar både smak och konsistens. Med en timer kan man ställa in exakt tid och/eller använda sig av olika förinställda program för enkelhetens skull.

Steka och bryna

Nu finns det många slow cookers med extra funktioner som gör att man till exempel kan bryna lök och steka på kött och grönsaker innan man kommer till själva matlagningsprocessen, för att man ska slippa hantera olika kärl i köket och få onödig disk. Om man vill ha denna funktion får man vanligtvis betala lite mer, men det kan väl vara värt det.

Temperaturinställningar

Slow cookers har ofta två olika temperaturinställningar: låg och hög. Låg brukar ligga på 80 grader medans den höga inställningen är någonstans mellan 80-85 grader. Många varianter har också en värmefunktion som håller maten varm. Modeller som har en timer klickar över till värmefunktionen automatiskt när tillagningstiden är över, precis som en riskokare.

Vill du göra storkok eller bor du ensam och föredrar att laga mat i små mängder åt gången? Vissa gillar att göra storkok just för att man kan frysa in exempelvis grytor och bara plocka ut ur frysen när man vill, men du kanske inte gillar fryst mat och då kanske det passar bättre med en mindre slow cooker.

Det beror också på hur mycket plats du har i ditt kök, eftersom de större modellerna tar upp mer rum på arbetsbänken och i skåpet. Man kan också ha i åtanke att man kan använda sin slow cooker till att tillaga en hel kyckling eller kalkon och då krävs det lite svängrum.

 • 2-4 liter – Passar bra om man bor själv eller med sin partner och inte har några planer på att tillaga hela kycklingar eller revbensspjäll.
 • 4.5 liter – Bra storlek för hushåll på en eller två personer, men det kan bli trångt om man vill tillaga en hel kyckling till exempel.
 • 5 liter – Bra till familjer och många olika rätter.
 • 7 liter – Med denna storlek kan du laga mat till hela familjen och ha gott om plats för hela kycklingar, revbensspjäll, med mera.
 • 8 liter – Här har du gott om utrymme för alla slags maträtter och stora sällskap.

Som du säkert redan vet kan du använda din nya kökskamrat för att laga en mängd olika rätter. Du kan till och med laga dillkött,  entrecote och testa ett  recept fläskkarré. Eller gör en curry med lamm, nötkött eller fläsk. Är julen runt hörnet? Lätta på julstressen med en  skinkstek och revbensspjäll. Laga vilket kött som helst i din slow cooker.

 • Värmekomponenterna sitter på undersidan av din slow cooker, så det är bäst att man börjar med att lägga ner de ingredienser som tål hög värme och inte förlorar sin konsistens under tidens gång. Potatis, kål och morötter tål höga temperaturer väldigt bra medan fisk och kött bör placeras på toppen.
 • Du får bäst resultat när du fyller din slow cooker till hälften eller högst två tredje delar.
 • Välj en slow cooker med glaslock så att du inte går miste om värme eller ånga när du lyfter på locket. Det finns också lock med gångjärn.
 • Om du har ingredienser som är väldigt värmekänsliga, som känsliga grönsaker och räkor, så kan du linda in dem i ett foliepaket först så att de över-kokas och behåller sin smak.
 • Du kan välja att bryna ingredienser före du kokar dem och du kan också grilla på dem lite snabbt i ugnen efteråt för att få en krispig yta.

De flesta slow cookers kommer med receptböcker och du kan också konvertera dina egna recept. En slow cooker använder låga koktemperaturer och behåller fukten under tidens gång, så när du ska konvertera ett vanligt recept kan du minska vätskemängden med en tredjedel.

Man kan säga att tillagningsprocessen med en slow cooker är raka motsatsen till hur ugnen fungerar, eftersom ugnen torkar ut maten med värmen och en slow cooker bevarar fukten. Så det går inte att använda en slow cooker till att laga rätter som du normalt lagar i ugnen. Tänk mer på grytor, pastasåser, pajer, ris-rätter och soppor.

Ärtsoppa

Du kan använda din slow cooker för att laga en underbar ärtsoppa. Lägg i alla ingredienser i gryta och låt det koka på hög temperatur i åtta timmar. Men istället för att hacka löken så skalar du den bara och lägger ner den högst upp i grytan och efter de åtta timmarna har gått kan du ta ut löken, hacka den och hälla i det i grytan en stund om du vill. Det samma gäller om du vill ha fläsk i ärtsoppan; vänta med att strimla det. För ett halvt kilo torkade gula ärtor kan du använda lika mycket rimmat sidfläsk, två tärningar buljong (kött eller vegetarisk) och 1,5 liter vatten.

Bolognese

Du kommer aldrig vilja återgå till det vanliga sättet att göra Spaghetti Bolognese på när du har testat slow cook varianten, eftersom såsen får tid på sig att koka ihop och smakerna växer och växer till en kulinarisk explosion. Du kanske har märkt att din Bolognese brukar smaka bättre dagen efter? Det är för att såsen blir godare ju längre tid den får ”marinera”. Detta rekommenderar vi verkligen! Tillaga en Bolognese på låg värme i 6-8 timmar.

Ja, nu går det till och med att baka bröd i maskinen! Det härliga med att baka bröd i en slow cooker är att allt fukt bevaras i brödet, vilket gör att det blir väldigt mjukt och mumsigt. 

Butter chicken

Det här är en väldigt populär rätt och den kommer i många olika varianter. Grundreceptet är att man använder t.ex. ett kilo kycklingfiléer, lök och vitlök, en massa härliga kryddor och smör, en dl kokosnötsmjölk och en burk krossade tomater. Om man har tid så kan man bryna lök och vitlök i kryddor och smör först och även steka på kycklingen liten för att få en krispig yta, men det är inte ett måste. Låt allt koka ihop sig i 4-5 timmar på låg värme eller 3-4 timmar på hög värme.

Chili con carne & köttfärssås

Precis som med Bolognese, är slow cooker chili con carne och även köttfärssås ännu bättre än de klassiska varianterna. Din slow cooker ger smakerna chansen att växa och blanda sig med varandra, vilket ger en helt ny dimension till dessa klassiska maträtter. Låt de tillagas i 6-8 timmar på den låga temperaturen. Gå till jobbet och kom hem till en utsökt middag.

Lasagne

Det låter inte så långsökt att man kan göra grönsakssoppa, köttgrytor och torskrätter med sin slow cooker, men går det verkligen att göra lasagne också ? Inga problem alls. Det blir en väldigt saftig och god lasagne, speciellt om du gör den i två vändor genom att först tillaga köttfärssåsen och sedan lasagnen som ska tillagas på låg värme i fyra timmar.

Senast färdigställda tester