Airfryer bäst i test 2023

Vi har granskat marknaden på luftfuktare för att hitta de bästa inom sina prisklasser.
Läs om produkterna nedan och hitta den airfryer som passar dig bäst.

Vi har jämfört:

Hur bra maten tillagas.

Vilka program som finns.

Vilka övriga funktioner som finns.

Hur många personer airfryern passar för.

Hur enkel airfryern är att rengöra.

BÄST I TEST

Cosori Dual Blaze airfryer

Cosori Dual Blaze

Rymlig & enkel att rengöra

Kapacitet: 6.4 l​

Passar för: 6 personer​

Effekt: 1700 w

Program: 12​

Läs rescension | Läs vårt test

PREMIUM

Philips Premium XXL

Många bra omdömen

Kapacitet: 7.3 l​

Passar för: 7 personer​

Effekt: 2225 w

Program: 5​

Läs rescension

BUDGET

Xiaomi Mi Smart

Prisvärd

Kapacitet: 3.5 l​

Passar för: 4 personer​

Effekt: 1500 w

Program: saknar info​

Läs rescension

Bäst i testPremiumBudgetPrisvärdDubbla korgarKapacitetPrisvärdeBra betygBudget
Airfryer bäst i test - Cosori Dual BlazeCosori Premium airfryerAirfryer med dubbla korgar - Instant Pot Vortex Plus ClearCook Dual BasketAirfryer - Philips Avance Collection HD9650'Airfryer - Philips HD9270-70Airfryer - OBH Nordica Easy Fry & Grill 3in1 Steam+Airfryer budget - Nedis KAAF120FBK
Cosori
Dual Blaze
Philips
Premium XXL
Xiaomi
Mi Smart
Cosori
Premium Airfryer
Instant Pot
Vortex Plus
Philips
Avance XXL
Philips
Essential XL
OBH Nordica
Easy Fry & Grill
Nedis
Airfryer
Betyg9.89.69.298.78.68.58.27.9
Kapacitet6.4 l7.3 l3.5 l5.5 l7.6 l7.3 l6.2 l6.5 l2.4 l
Passar för upp till6 personer7 personer4 personer6 personer8 personer7 personer6 personer6 personer3 personer
Effekt1700 W2225 W1500 W1700 W1700 W2225 W2000 W1550 W1000 W
Mått (BxDxH)36.5 x 46.5 x 43.5 cm32.1 x 43.3 x 31.5 cm25.2 x 30.4 x 3.35 cm32 x 30 x 30 cm17.8 x 45.2 x 15.4 cm43.3 x 32.2 x 31.6 cm31.5 x 40.3 x 30.7 cm41.4 x 41.4 x 44.5 cm21.5 x 26.9 x 30.5 cm
Vikt6.2 kg7.99 kg4.21 kg5.2 kg5 kg7.99 kg5.55 kg6.7 kg2.59 kg
Program12513657712
AppJaJaJaJaNejJaJa
VarmhållningJaJaJaJa
Automatisk avstängningJaJaJaJaJa
MaskindiskJaJaJaJaJaJaJaJa
Out of Stock
  • Mindre olja: Vill du undvika olja i din mat så är en airfryer ett bra val. En god cirkulation av den varma luften innebär krispigare pommes och bra karamellisering av stekytan.
  • Uppvärmning: Vill du lätt kunna värma upp matrester och undvika mikrovågen bör du köpa en produkt med en uppvärmningsfunktion.
  • Kapacitet: Vill du kunna laga laga mat till flera personer? Välj en airfryer med högre kapacitet. Produkten med högst kapacitet på denna lista är Princess Digital Family XXL, som får plats med 5.2 liter mat.
  • Rengöring: Föredrar du olja i din mat är det rekommenderat att du köper en produkt med inbyggd fettuppsamlare. Denna funktion ser till att din airfryer inte fylls upp med fett och dylikt, utan allt samlas i ett fack för att du sedan ska kunna hälla ut oljan och rengöra facket.
Bäst i test
Cosori Dual Blaze - Airfryer bäst i test

Cosori Dual Blaze Airfryer

Bra konstruktion

Enklast att rengöra

Volym: 6.4 L

Kapacitet: 2.5 kg

Program: 12

Läs hela testet här

Bäst i test

Vi har testat Cosori Dual Blaze Airfryer, en rymliga funktionsrik airfryer som är mycket enkel att rengöra. Den fyrkantiga konstruktionen ger mer plats och är enklare att rengöra en de typiskt rundade modeller.

Inställningar och funktioner

Denna airfryer från Cosori gör matlagningen till en fröjd. En touch-display på den övre framsidan låter dig justera temperatur (upp till 205 grader), tid och program. Du kan även starta och stoppa airfryern direkt från displayen. En rad förinprogrammerade inställningar för olika maträtter finnr tillgängliga, som kyckling, kött och grönsaker. Dessutom kan du välja mellan olika tekniker som air fry, steka, baka och återuppvärma.

Enkel rengöring

Cosori Dual Blaze Airfryer förtjänar extra beröm för sin enkla rengöring. Bottenplattan kan enkelt tas bort och rengöras separat, och det är också lätt att skölja ur och rengöra botten. Detta är en betydande fördel om du planerar att använda din airfryer regelbundet.

App och röststyrning

Den tillhörande appen erbjuder ytterligare funktionalitet, inklusive möjligheten att styra airfryern och få notifikationer när maten är klar. Dessutom är enheten kompatibel med röstassistenter som Google Home och Amazon Alexa. Appen innehåller även en mängd recept för att inspirera ditt nästa kulinariska äventyr.

Sammanfattning

Cosori Dual Blaze Airfryer har imponerat oss till den grad att vi nu rekommenderar den över vår tidigare favorit, Philips Premium. De mest framstående egenskaperna inkluderar den rymliga men ändå kompakta designen, enkelheten av rengöring och naturligtvis det utmärkta resultatet av matlagningen.

Bästa premiumvalet

Philips Premium XXL

Populär & många positiva omdömen

Volym: 7,3 liter

Effekt: 2 225 w

Kapacitet: 1,4 kg

Philips Premium HD9650 Airfryer erbjuder en kombination av generöst utrymme och högt luftflöde, vilket eliminerar behovet av olja vid tillagning. Den höga luftcirkulationen säkerställer att maten blir krispig på utsidan, samtidigt som den förblir saftig inuti.

Jämn tillagning

Denna modell skiljer sig från konkurrenterna genom sitt höga luftflöde, vilket inte bara gör maten krispig men också håller temperaturen konstant under hela tillagningen. Detta minimerar risken för att maten grillas snarare än friteras, och ger en mer tillfredsställande matupplevelse.

Tidsbesparande matlagning

Med Philips Premium HD9650 kan du uppnå önskad temperatur på rekordtid, vilket sparar dig värdefull tid i köket. Den snabba luftcirkulationen minskar dessutom tillagningstiden med upp till 50% jämfört med traditionell ugnstillagning.

Smarta funktioner

Denna airfryer är utrustad med smarta sensorer som automatiskt justerar temperatur och tid baserat på mängden och typen av mat du tillagar. För extra bekvämlighet kan du även spara dina egna inställningar, vilket gör det enkelt att återskapa dina favoritmåltider med ett knapptryck.

Sammanfattning

Philips Premium HD9650 Airfryer är en toppmodell från kanske det mest populära varumärkent inom kategorin. Om du söker en airfryer som kombinerar rymlighet med hög prestanda och smarta funktioner, är detta ett utmärkt val. Den levererar krispig och saftig mat snabbt, och de intelligenta funktionerna gör det enkelt att laga dina favoriter med perfekt resultat varje gång.

Bästa budgetvalet

Xiaomi Mi Smart Air Fryer

OLED skärm

Wi-Fi & Google Assistant

Volym: 3.5 L

Kapacitet: 4.21 kg

Xiaomi Mi Smart Airfryer erbjuder en mängd högkvalitativa funktioner till ett överkomligt pris. Den kompakta designen och mångsidigheten att grilla, baka och fritera utan olja gör den till en stark konkurrent i budgetsegmentet.

OLED-skärm & 100+ recept i appen

Denna airfryer är utrustad med en OLED-touchpanel som gör det enkelt att navigera mellan förinställda program och anpassade inställningar. Med ett temperaturintervall på 40–200 grader Celsius och 360-graders varmluftscirkulation, garanteras en krispig yta och saftig kärna på din mat. En unik 24-timmars timer sätter den i en klass för sig jämfört med andra modeller.

Kompakt utformning

Xiaomi Mi Smart Airfryer har en kompakt men rymlig konstruktion, vilket gör den lätt att förvara och en perfekt passform för alla köksbänkar. Detta gör den särskilt lämplig för mindre kök eller för dem som prioriterar effektivt utnyttjande av utrymme.

Enkel rengöring

Att rengöra Xiaomi Smart Airfryer är smidigt. Korgen är utrustad med en nonstick-beläggning och är diskmaskinsäker. För en grundligare rengöring kan delarna enkelt demonteras och placeras i diskmaskinen.

WiFi och Google Assistant

Xiaomi Mi Smart Airfryer tar användarvänlighet till en ny nivå med WiFi-kompatibilitet och Google Assistant-integration. Detta möjliggör fjärrstyrning av matlagningen och användning av röstkommandon för att finjusteringar, vilket gör det enklare att uppnå optimala resultat.

Sammanfattning

Xiaomi Mi Smart Airfryer är en utmärkt investering för den prismedvetna konsumenten. Den kombinerar en kompakt design med avancerade funktioner som en intuitiv OLED-panel, en unik 24-timmars timer och smarta anslutningsmöjligheter. Allt detta gör den till ett prisvärt och effektivt val för modern matlagning.

Prisvärdhet
Airfryer bäst i test - Cosori Premium

Cosori Premium Airfryer

Funktioner

Bra programval

Volym: 5.5 L

Kapacitet: 2.2 kg

Program: 11 Förinställda

Vi har testat Cosori Premium Airfryer, en prisvärd modell som imponerar med sina mångsidiga program och enkelhet i rengöring. Den är en budgetvänlig variant av den mer avancerade Cosori Dual Blaze.

Programval

Denna airfryer kommer med 11 förinställda program, inklusive alternativ för kyckling, kött, fisk och pommes. Den upplysta displayen gör det enkelt att manuellt justera tid och temperatur. Ett särskilt program för fryst mat har visat sig vara mycket effektiv när vi själva använt funktionen på fryst kyckling.

Funktioner

Cosori Premium erbjuder smarta funktioner som ”Shake Reminder”, som meddelar när det är dags att vända maten, och Keep Warm för att hålla maten varm. Auto off pausar tillagningen om du tar ut korgen, vilket ger extra säkerhet och bekvämlighet.

Kompakt och genomtänkt design

Med sin lättviktiga och kompakta design är Cosori Premium ett utmärkt val för mindre kök. Den vann Red Dot Award 2019 för sin eleganta design och har en matt finish som ger en premiumkänsla. Displayen är användarvänlig och ger en klar översikt över program och inställningar. Kapaciteten är 5,5 liter, vilket motsvarar 2,2 kg mat.

Enkel rengöring

Cosori Premium Airfryer briljerar när det gäller rengöring. Korgen är tillverkad av non-stick material, vilket förhindrar att fett fastnar och gör rengöringen smidig. Dessutom är korgen diskmaskinsäker för ännu enklare rengöring.

Minus för korgen

Den enda svagheten vi noterade var korgens byggkvalitet, som inte matchar robustheten hos konkurrerande modeller som Philips Premium XXL och Cosori Dual Blaze. Den kan skramla lite och vara något bökig att ta ut. Detta är dock en mindre anmärkning i en annars stark produkt.

Det enda vi noterade som en svaghet var korgens byggkvalitet, som inte kändes lika robust som hos vissa konkurrerande modeller som Philips Premium XXL och Cosori Dual Blaze. Detta är dock en mindre anmärkning i en annars imponerande produkt.

Sammanfattning

Cosori Premium Airfryer erbjuder en utmärkt balans mellan pris och prestanda. Den har ett brett utbud av program, en genomtänkt design som optimerar utrymmet trots sin kompakta storlek, och den är exceptionellt enkel att rengöra.

Dubbla korgar
Airfryer med dubbla korgar - Instant Pot Vortex Plus ClearCook Dual Basket

Instant Pot Vortex Plus ClearCook Dual Basket

Laga två olika rätter samtidigt

ClearCook fönster

Volym: 7.6 L

Program: 8

Övrigt: Frityrkorgar med lampor, Smart Sync Finish funktion

Airfryer med dubbla korgar

Instant Pot Vortex Plus ClearCook Dual Basket är en airfryer som erbjuder dubbel kapacitet och mångsidighet, vilket gör den till ett utmärkt val i mellanprisklassen för dem som önskar effektiv och varierad matlagning.

Korgar som kan styras separat

Denna airfryer har två oberoende korgar som kan tillaga olika rätter samtidigt, var och en med sina egna temperatur- och tidsinställningar. En innovativ synkroniseringsfunktion garanterar att båda rätterna blir klara samtidigt, vilket eliminerar behovet av manuell timing.

Användarvänlig med insyn

En digital pekskärm med åtta programval gör det enkelt att navigera mellan olika tillagningsmetoder som fritering, rostning, bakning och grillning. Det unika ClearCook-fönstret och inbyggda lampor ger dig möjlighet att övervaka maten under tillagningen utan att öppna locket, vilket ger en förbättrad användarupplevelse.

Bra kapacitet

Med en total kapacitet på 7,6 liter, uppdelat i två korgar om 3,8 liter vardera, passar denna airfryer utmärkt för större hushåll eller för dem som gillar att experimentera i köket. Det ger dig friheten att testa olika inställningar på samma mat för att finna den optimala smaken och konsistensen.

Smidig rengöring

Korgarna är utformade för enkel rengöring och har en non-stick-beläggning. Alla avtagbara delar är dessutom diskmaskinsäkra, vilket gör rengöringsprocessen ännu mer bekväm.

Sammanfattning

Instant Pot Vortex Plus ClearCook Dual Basket är det självklara valet för dig som söker en airfryer med dubbla, oberoende korgar. Den kombinerar användarvänlighet med mångsidighet och kapacitet, vilket gör den till en stark kandidat i mellanprisklassen.

Kapacitet
Airfryer - Philips Avance Collection HD9650'

Philips Premium XXL HD9650

Höga betyg

Rapid Air-teknik

Volym: 7.3 L

Kapacitet: 1.4 kg

Program: 5

Philips Avance HD9650 är en av de mest populära luftfritöserna på marknaden, och med god anledning. Den kombinerar rymlig interiör med många positiva omdömen och ett attraktivt pris, vilket gör den till ett utmärkt val för de flesta hushåll.

Reducerar fett i din mat

Denna airfryer är utrustad med Twin TurboStar-teknologi, som cirkulerar varm luft runt maten för att minska fettinnehållet samtidigt som saftigheten bevaras. Överflödigt fett samlas i en inbyggd behållare, vilket förenklar rengöringen.

Varmhållningsfunktion

Varmhållningsfunktionen håller din mat varm i upp till 30 minuter, vilket löser problemet med att synkronisera tillagningen av olika rätter och bevarar matens konsistens.

Digital skärm med programval

En digital skärm med fem matlagningsprogram gör det enkelt att välja rätt inställning för allt från pommes frites till fisk. Manuell inställning är också möjlig för de som önskar full kontroll över tillagningen.

Rengöring är enkel med denna modell. Korgen har ett löstagbart nät, vilket underlättar rengöringsprocessen. Dessutom är korgen diskmaskinsäker, vilket sparar både tid och ansträngning.

Mer än bara fritering

Denna airfryer är inte begränsad till enbart fritering. Med möjligheten att ställa in temperatur och tid kan du även grilla och baka olika typer av mat, som potatis, fisk och grönsaker. Detta gör det möjligt att laga en komplett måltid med minimal efterföljande rengöring.

Sammanfattning

Philips Avance HD9650 erbjuder en kombination av allsidighet, effektivitet och användarvänlighet. Med dess fettreducerande teknologi, varmhållningsfunktion och enkel rengöring, är detta en airfryer som levererar på alla fronter.

Prisvärde
Airfryer - Philips HD9270-70

Philips HD9270 Essential XL

Rapid Air-teknik

Volym: 6.2 L

Kapacitet: 1.2Kg

Program: 7

Övrigt: Nonstick-beläggning, Kakfunktion, Pekskärm.

Philips HD9270 Airfryer, utrustad med Rapid Air-teknik, erbjuder en snabb och hälsosam matlagning med upp till 90% mindre fett. En intuitiv pekskärm med sju förinställda program gör det enkelt att anpassa tillagningen för olika typer av mat, från fritering och stekning till rostning.

Effektiv tillagning

Denna airfryer är särskilt populär bland konsumenter för sin effektivitet och kvalitet. Den kan tillaga en mängd olika rätter, inklusive pommes frites, kött och fisk, snabbare än en traditionell ugn. Rapid Air-tekniken säkerställer att maten blir krispig på utsidan och väl genomstekt på insidan.

Bra kapacitet

Med en volym på 6,2 liter och en kapacitet på 1,2 kg, är denna modell perfekt för att tillaga en middag för upp till sex personer. En akustisk signal indikerar när maten är klar, och en integrerad timer låter dig anpassa tillagningstiden upp till 30 minuter.

Funktioner

Airfryern har flera värmelägen, med en maximal temperatur på 200 grader. Den stänger automatiskt av sig när maten är klar, och om du väljer varmhållningsprogrammet, hålls maten varm i upp till 30 minuter.

7 inställningar

Den tydliga displayen gör det enkelt att välja bland de 7 förinställda programmen och inställningarna för din matlagning. Du kan också manuellt justera temperaturen för att få det resultat du önskar.

Bakning

För de som är intresserade av bakning erbjuder denna airfryer möjligheten att baka snabbt och enkelt. En särskild insats för muffins kan köpas separat. Philips hemsida och app erbjuder dessutom en mängd recept som är anpassade för airfryer-tillagning.

Sammanfattning

Philips HD9270 Airfryer är en mångsidig och effektiv apparat som erbjuder en rad användarvänliga funktioner och en generös kapacitet. Med Rapid Air-tekniken och de förinställda programmen kan du njuta av snabb och hälsosam matlagning med minimal ansträngning.

Hög mellanprisklass
Luftfritös - OBH Nordica Easy Fry & Grill 3in1 Steam+

OBH Nordica Easy Fry & Grill

Höga konsumentbetyg

Air fryer, Grill & Ångkokare

Volym: 6.5 L

Kapacitet: 6.5 kg

Program: 7

Övrigt: Touchscreen, Timer, Nonstick

OBH Nordica Easy Fry & Grill har snabbt etablerat sig som en populär luftfritös på marknaden, tack vare sin 3-i-1 funktionalitet och energibesparande varmluftsteknik. Den erbjuder en hälsosammare måltid som bevarar både smak och näring, allt till ett pris som är mycket konkurrenskraftigt.

Program

Denna luftfritös kommer med sju förprogrammerade inställningar, vilket gör det enkelt att grilla kött och grönsaker, fritera eller till och med göra en hemgjord pizza. Inställningarna väljs enkelt via en touchscreen på den digitala panelen. För de som föredrar att ångkoka mat som fisk, grönsaker eller kyckling, finns en varningsfunktion som meddelar om vattennivåerna är låga.

Easy Fry & Grill är utrustad för att hantera en rad olika rätter, inklusive efterrätter, kött, fisk, kyckling, pommes frites, nuggets och pizza.

Extrafunktioner

För att ytterligare förenkla matlagningen inkluderar denna modell ett larm som indikerar när det är dags att vända eller röra om maten, samt när den är färdig att serveras. En 60-minuters timer ger ytterligare bekvämlighet. Som en extra touch har grillgallret en klassisk randig design för en autentisk grillkänsla.

Sammanfattning

OBH Nordica Easy Fry & Grill är en mångsidig och prisvärd luftfritös som erbjuder en rad användarvänliga funktioner och inställningar. Med sin 3-i-1 funktionalitet och energibesparande teknologi är detta en utmärkt investering för de som söker en allsidig airfryer.

Budget
Airfryer budget - Nedis KAAF120FBK

Nedis Airfryer

Maskindisk

Bra användarbetyg

Volym: 2.4 L

Kapacitet: 2.59 kg

Övrigt: Timer, Signallampa, Automatisk avstängning.

Nedis Airfryer är en kompakt modell som har fått höga omdömen och erbjuder en volym på 2,4 liter eller en kapacitet på 2,59 kg. Om du är ute efter en mindre och budgetvänlig airfryer, är detta en modell värd att överväga.

Laga mat utan olja

Denna airfryer kan enkelt tillaga pommes frites för upp till två personer utan att tillsätta någon olja, vilket gör den till ett hälsosammare alternativ för snabb och enkel matlagning.

Användarvänlig

Modellen kommer med en non-stick-beläggning som underlättar rengöringen. Dessutom är de avtagbara delarna diskmaskinsäkra, vilket sparar tid och ansträngning.

Praktisk

Nedis Airfryer är utrustad med en 30-minuters timer som inkluderar en ljudsignal, samt en justerbar termostat för flexibel matlagning.

Sammanfattning

Nedis Airfryer är en kompakt och budgetvänlig modell som inte kompromissar med funktion eller kvalitet. Med sin oljefria tillagning och enkla rengöring är detta en utmärkt investering för mindre hushåll eller för de som söker en sekundär, mer specialiserad köksapparat.

Nedis Airfryer är en mindre modell med bra omdömen och en volympå  2,4 liter eller 2.59 kg.

Gillas en mindre modell kan denna budget airfryer vara något att fundera på. Fixar fries för 2 personer utan behov av att tillsätta någon olja. Bra Non-stick-beläggning för lätt rengöring.

I övrigt hittar vi en 30-minuters timer med ljudsignal, justerbar termostat och avtagbara delar som tål att diskas i maskin.

Bra Betyg

Princess Digital

Prisvärd

Användarbetyg

Volym: 4,5 liter

Kapacitet: 1,2 kg

Princess Digital Airfryer utmärker sig med sin unika och stilfulla design. Med en volym på 4,2 liter och en kapacitet på 1,2 kg, är denna airfryer tillräckligt rymlig för att tillaga allt från hela kycklingar till en familjeportion av pommes frites.

Sju olika förinställda program

Denna modell kommer med sju förinställda program, vilket gör det enkelt att tillaga en rad olika rätter. Vare sig det är pommes frites, kött, fisk, kyckling, räkor eller till och med vaniljkakor, kan du enkelt starta matlagningen med några få knapptryck.

Ingen olja behövs

Den avancerade konvektionsteknologin eliminerar behovet av olja, vilket inte bara gör matlagningen hälsosammare, men också förenklar rengöringsprocessen. Den konstanta luftcirkulationen i korgen säkerställer en krispig yta och en saftig insida på din mat.

Uppvärmning utan kompromiss

Om du behöver värma upp rester är Princess Digital Airfryer ett utmärkt alternativ till en mikrovågsugn. Den bevarar matens textur och smak, utan de vanliga problemen som uttorkning eller ojämn uppvärmning.

Bakplåt medföljer

För de som är intresserade av bakning, inkluderar denna modell en extra bakplåt. Detta gör det möjligt att enkelt och snabbt baka kakor eller bröd direkt i airfryern.

Sammanfattning

Princess Digital Airfryer är en elegant och funktionell köksapparat som erbjuder en rad användarvänliga funktioner och en generös kapacitet. Med dess mångsidiga förinställda program och oljefria matlagning är detta en utmärkt investering för de som söker en allsidig och effektiv airfryer.

Köpguide

En airfryer är superhjälten när du vill laga god mat både snabbt och enkelt. Airfryern tillagar maten snabbare än om du friterar i olja, samtidigt som du undviker även en tidskrävande rengöringsprocess. En airfryer kan användas som en fritös utan olja.

Maten tillagas med varm luft samt en liten mängd olja (eller ingen olja alls), och efter ett par minuter har du perfekta pommes och krispig schnitzel – varje gång. Allt du behöver göra är att placera maten i airfryern och ställa in temperatur samt tid, och resten ordnar airfryern. Det är alltså ett enklare och samtidigt mer hälsosamt sätt att fritera mat på.

Vanliga frågor och svar

Det är svårt att ge ett definitivt svar på denna fråga, eftersom det helt enkelt beror på vad du är ute efter. En airfryer är främst till för att fritera mat, något som inte går att göra ordentligt i en ugn. Däremot går det utmärkt att baka och grilla i en airfryer, vilket innebär att det alternativet är mer flexibelt än en varmluftsugn.

En av de största fördelarna med en airfyer är att den kan användas som en fritös utan olja, vilket gör airfryern till ett nyttigt alternativ för matlagning. Givetvis spelar råvarorna in, och det finns enn uppsjö med hälsosamma, goda och näringsrika recept – för att inte nämna enkla att tillaga.

Det går att laga i princip vadsomhelst med en bra airfryer, och grönsaker och dylikt kan bli fantastiskt goda med rätt inställningar. Det går även mycket snabbare att grilla grönsaker i en airfryer gentemot en vanlig ugn.

Det går utmärkt att baka paj och dylikt i en airfryer, bara du ställer in den på rätt temperatur. Det krävs dock att korgen i produkten har en tillräckligt stor diameter för att få plats med en hel paj.

Att laga bacon går bra, men bacon innehåller en hel del fett, något som kan leda till problem när du rengör produkten senare. Har din airfryer en fettuppsamlare går det mycket smidigare, och du kan då även använda baconfettet till annan matlagning senare.

Blir dina pommes brända har du antingen temperaturen eller tillagningstiden alldeles för högt. En bra airfryer friterar dina pommes tills de är gyllenbruna, men lite olja kan hjälpa i friteringen om det inte går bra annars. Med rätt inställningar bör du inte ha problem med varken brända eller råa pommes, så det gäller att testa dig på olika tider och temperaturer.

Läs gärna igenom manualen för att se vilka tillagningstider som rekommenderas för olika maträtter, eftersom detta varierar från produkt till produkt. Blir det inte rätt även efter att du gjort allt detta kan detta vara fel på produkten, och du bör då skicka in den för lagning.

Senast färdigställda tester

Steamer bäst i test 2023

Sockervaddsmaskin bäst i test 2023

Luftrenare bäst i test 2023

Babysitter bäst i test 2023

Doftpinnar bäst i test 2023