Sous vide bäst i test 2024

Sous vide bäst i test 2024

Sous vide bäst i test 2024 – Vi jämför fem Sous Vide på temperatur, omdömen och pris. OBH Nordica 7970 blir bäst i test med god prestanda, volym och prisvärdhet. Se vidare för att hitta vilken Sous Vide som passar dig bäst.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test

Sous vide bäst i test OBH Nordica 7970

OBH Nordica 7970

Betyg

9.5

800W effekt

Premium

Sous vide Anova Precision Cooker Pro

Anova Precision Cooker Pro

Betyg

9

1200W effekt

Budget

Melissa Sous Vide

Betyg

8

LED-skärm

Produkterna har utvärderats på:

Effekt

Expertomdömen

Användarbetyg

Prisvärde

Testets betyg:
5
(9)
Bäst i test 2024
Sous vide bäst i test OBH Nordica 7970

OBH Nordica 7970

Prisvärd

Hög effekt

Effekt: 800W

Temperatur: 25-90 °C

Vikt: 2,16kg

Sous vide Bäst i test 2024

Med sin imponerande effekt på 800 watt, kan denna Sous Vide tillaga över 2 kg mat per omgång. Du får full kontroll över temperaturen under tillagningen, vilket säkerställer att resultatet blir riktigt bra.

Temperaturkontroll

OBH Nordica 7970 ger dig full kontroll över din matlagning genom att hålla en exakt temperatur. Detta eliminerar risken för bränd mat eller underkokta rätter. Oavsett om du lagar kött, fisk, eller grönsaker, kan du vara säker på att få perfekt resultat varje gång. Allt från stek, till kyckling och pocherade ägg blir perfekta, likaså grönsaker och svamp som kokas till precis rätt.

Sous Vide med hög kapacitet

Tack vare dess höga effekt kan OBH Nordica 7970 användas med vattenbehållare som har en kapacitet på mellan 5 och 15 liter. Dessutom kan du justera temperaturen från 25 till 90 grader Celsius, vilket ger dig den flexibilitet du behöver för olika typer av rätter.

Sammanfattning

OBH Nordica 7970 Immersion Pro imponerar med sin kraftfulla 800-wattsmotor, som kan hantera över 2 kg mat per omgång. Med fullständig temperaturkontroll eliminerar den risken för bränd eller underkokt mat, vilket gör den idealisk för allt från kött och fisk till grönsaker och ägg.

Den höga kapaciteten och flexibiliteten i temperaturinställningar gör den till en mångsidig tillägg i alla kök, oavsett din erfarenhetsnivå. Därför tilldelas OBH Nordica 7970 förstaplatsen i genomgången av Sous vide bäst i test 2024.

Premium
Sous vide Anova Precision Cooker Pro

Anova Precision Cooker Pro

LED-skärm

Temperaturkontroll

Effekt: 1200W

Kapacitet: 12 liter/minut.

Temperatur: 0-92 °C

Bluetooth / Wifi

Vikt: 1,29 kg

Sous vide bäst i test 2024 Premium – Anova Precision Cooker Pro är en Sous Vide med kvalité, prestanda och temperaturkontroll i fokus. Via appen kan du följa recept steg-för-steg och få perfekta resultat med bara några få knapptryck.

Sous Vide Kapacitet

Vattenbehållaren på 100 liter gör denna Sous Vide lämplig även för familjen eller när du ska ha gäster över. Effekten är här på väl tilltagna 1200W vilket är nog för alla typer av rätter. Via displayen ställer du enkelt in temperaturen enligt önskemål med en imponerande temperaturprecision på +/- 0,05°C.

Stänkskydd och gedigen garanti

Anova Precision Cooker har ett stänkskydd för att hantera mindre vattenstänk och göra Sous Viden mer robust mot fukt. Du får även en garanti på två år.

Styrning via display och Bluetooth / WiFi

Du kan styra Sous Viden via displayen eller genom att koppla upp produkten via Anova Culinary appen för iOS eller Android med Bluetooth- och Wi-Fi-kompatibilitet. Via appen kan du välja bland ett stort urval av recept och tillaga maten med endas ett knapptryck.

Sammanfattning

Letar du efter en högpresterande Sous Vide med exakt precision av temperatur samt bluetooth kompabilitet? Då är Anova Precision Cooker vårt bästa Souse Vide tips för dagen.

Budget

Melissa Sous Vide

Pris

LED-skärm

Effekt: 800W

Temperatur: 0-90 °C

Vikt: 1 kg

Bästa Sous vide 2024 Budget – Önskas en enklare men prisvärd Sous Vide-lösning kan Melissas Sous Vide vara det perfekta valet för dig. Denna cirkulator passar till grundläggande matlagning av exempelvis kyckling, lax och stek, och kommer med alla nödvändiga funktioner till ett mycket bra pris.

LED-display

Trots sin budgetvänliga prislapp, erbjuder denna Sous Vide en högkvalitativ LED-skärm. Den gör det enkelt att övervaka och justera temperaturen, samt ger dig tillgång till andra viktiga inställningar och information. En sådan display är sällsynt i produkter i denna prisklass och ger definitivt extra värde.

Prisvärdhet och kompabilitet

Det är sällan man stöter på en Sous Vide-maskin som kostar under tusen kronor och ändå levererar mat av restaurangkvalitet. Denna modell är kompatibel med behållare som rymmer upp till 15 liter och erbjuder en temperaturomfång mellan 0 och 90 grader Celsius.

Sammanfattning

Letar du efter prisvärde så kan denna Sous Vide från Melissa vara toppvalet för dig.

Betyg

Sansaire Sous Vide Machine

Hög kapacitet

Safety Overheat

Effekt: 1100W

Temperatur: 0-100 °C

Vikt: 1,8kg

Sansaire Sous Vide Machine är en Sous Vide som ges höga betyg av sina användare. Med en imponerande effekt på 1100 Watt och kapabilitet att värma upp över 23 liter vatten, erbjuder denna enhet en överlägsen vattencirkulation och ett utmärkt resultat.

Temperaturkontroll

Sansaire Sous Vide Machine erbjuder både hög temperaturstabilitet och ett stort temperaturomfång att välja mellan. Du kan justera temperaturen från 0 till 100 grader Celsius, vilket möjliggör allt från kokande hett till iskallt vatten. Vid användning av högre temperaturer rekommenderas det att använda Sous Vide-bollar för att minimera avdunstning.

Överhettningsskydd

Produkten kommer med ett safety overheat-skydd. Om vattennivån blir för låg eller om maskinens temperatur blir farligt hög, aktiveras detta skydd automatiskt, vilket förhindrar överhettning och skyddar vattenbehållaren från potentiella skador.

Populär

SousVide Supreme Demi

Populär

Lagar upp till: 2 kg

Temperatur: 30-99 °C

Timer: Ja

SousVide Supreme Demi är en elegant och modern Sous Vide. Med sin ståldesign och plastskal är den inte bara visuellt tilltalande, utan också kompakt och lättplacerad i ditt kök.

Sous Vide kapacitet

Med en kapacitet att tillaga upp till 2 kg kött, är den perfekt för både små och större måltider. Oavsett om du förbereder en romantisk middag för två eller en festmåltid, kommer denna Sous Vide-maskin att uppfylla dina behov.

Temperaturstyrning

När det kommer till temperaturstyrning, erbjuder SousVide Supreme Demi enastående precision. Med en digital LED-skärm kan du ställa in temperaturen mellan 30 och 99 °C, i intervaller om 0,5 °C. Dessutom skiftar temperaturen högst med +/- 0,5 °C i genomsnitt, vilket garanterar konsekventa och pålitliga resultat varje gång.

Timer

För ytterligare bekvämlighet kommer denna modell med en inbyggd timer som kan ställas in på mellan 1 minut och 99 timmar. Detta ger dig full kontroll över din matlagningstid och säkerställer att dina rätter alltid är perfekt tillagade.

Sammanfattning

SousVide Supreme Demi är en imponerande Sous Vide-maskin som kombinerar en modern och kompakt design med hög funktionalitet. Med en volym på 8,7 liter och en vikt på endast 5,9 kg, är den både praktisk och lätt att hantera. Dess precisa temperaturstyrning och inbyggda timer gör den till en välkommen del till det moderna köket. Dessutom är den energisnål och ljudlös vid användning.

Guide – Sous vide bäst i test 2024

Om du inte hört talas om en Sous Vide förr så är detta rätt artikel för dig. Med en produkt av denna typ kan du specificera en konstant temperatur i en behållare med vatten. Du kan därmed tillaga stek eller kyckling vid precis rätt temperatur – med en Sous Vide finns det absolut ingen risk att du överkokar din mat.

Slå på Sous Viden, placera din mat i en vakuumtät påse, och placera därefter påsen i din vattenbehållare. Sedan kan du unna dig en siesta på ett par timmar. När du återvänder är din mat lagad till restaurangkvalitet, utan någon som helst ansträngning från din sida. Om det är kött du lagar, stek gärna maten på båda sidor, för en framhävd grillsmak. Det är riktig lyx! En Sous Vide gör livet lättare för dig, och ser till att du slipper spendera onödigt med tid på att laga mat, varför det är en produkt som borde finnas i alla kök.

Vad betyder Sous Vide?

Sous Vide är ett franskt ord som betyder att vakuumpacka. Det är alltså en metod där man tillagar mat i vakuumtäta påsar. Med en Sous Vide-apparat gör du detta under en konstant temperatur, där vattnet ständigt cirkulerar. Detta ger dig bättre kontroll över temperaturen på din mat, och gör matlagningsprocessen mer avslappnad jämfört med att steka protein och dylikt i en stekpanna.

Sous Vide temperaturer

Det kan vara svårt att veta vilken temperatur du bör ställa in din Sous Vide på för optimala resultat. Temperaturen varierar självklart beroende på typen av mat du vill tillaga, samt tiden du tänkt laga maten. En lägre temperatur över en längre period kan döda bakterier lika bra som en högre temperatur över en kortare period. Nedan följer några exempel på rekommenderade temperaturer för vanliga maträtter:

  • Kyckling. Perfekt tillagad kyckling uppnås vid omkring 66 grader Celsius. Ställ in din Sous Vide på denna temperatur, placera din kyckling i behållaren, och tillaga kycklingen i 1-4 timmar, eller tills dess att innertemperaturen på kycklingen är 66 grader.
  • Stek. Temperaturen på din stek beror på hur du personligen föredrar stek. För medium rekommenderas en temperatur mellan 57 och 62 grader Celsius. Tillaga steken i minst en timme, men gärna längre. Det är viktigt att du bryner steken i en stekpanna efter att rätt innertemperatur uppnåtts.
  • Lax. Vill du ha din lax medium behöver du ställa in din Sous Vide på 57 grader Celsius. Fisk är ett väldigt ömtåligt protein, och det är därför viktigt att du inte lämnar laxen i vattnet i mer än en timme. Laxen bör vara klar inom 20-30 minuter. Bryn därefter laxfilén i en stekpanna.

Tips

  • Det är bra att köpa till Sous Vide-bollar med din nya apparat. Sous Vide-bollar flyter ovanpå vattenytan, och ser till att inte alltför mycket vatten avdunstar medan du lagar mat. Detta är särskilt viktigt om du tänkt använda din Sous Vide vid en högre temperatur och i över två timmar. Har du inte Sous Vide-bollar till hands går det att använda pingisbollar för samma resultat.
  • Glöm inte dina vakuumtäta påsar! För optimala resultat vill du inte ha för mycket luft i din matpåse, risken finns då exempelvis att påsen spricker, och köttet du lagar kan få en obehagligt grå färg av ångan. Med en vakuumtät påse kan du få perfekta resultat, och du kan dessutom marinera din mat i påsen redan kvällen innan du tänkt laga med din Sous Vide.
  • Vattenbehållaren du använder med din Sous Vide kan vara en gryta, en plastbehållare, eller vad som helst, i princip. Det är dock inte rekommenderat att du använder en glasbehållare om du tänkt använda din Sous Vide vid högre temperaturer. Har du redan en passande behållare är det bara att använda den med din Sous Vide, annars blir det att köpa in en större gryta.
  • Om du inte är en särskilt erfaren kock kan det vara bra att kolla upp hur man använder en Sous Vide, samt kolla upp passande recept. Det är väldigt lätt att använda en Sous Vide även om du inte är särskilt van vid matlagning, men se till att det är nog med vatten i din behållare, och att vattnet inte avdunstar alltför fort. Grilla gärna din mat i en stekpanna när rätt temperatur väl uppnåtts. Detta förhöjer smaken på din mat. Testa även olika marinader för annorlunda resultat!

Vanliga frågor och svar

För optimala resultat med en Sous Vide kan det vara bra att köpa till en vakuumförpackare. Med en sådan kan du extrahera all luft i din vakuumtäta påse, och därmed garantera optimala förhållanden för din Sous Vide. Detta är dock inte helt nödvändigt, och utgör självklart ytterligare en kostnad. Det går att hitta vakuumförpackare för omkring 500 kr.

Det är viktigt att du kollar upp rekommenderade temperaturer samt rekommenderade matlagningstider när du lagar med en Sous Vide. Gör du det är det absolut säkert att använda en Sous Vide till matlagning, och förmodligen säkrare än andra matlagningsmetoder eftersom du vet precis vad temperaturen ligger på.

Vissa produkter av denna typ inkluderar dessutom funktioner såsom ”Safety Overheat” som automatiskt slår av produkten när temperaturen blir alldeles för hög, eller vattennivån sjunker för lågt. En sådan funktion gör din Sous Vide ännu säkrare, och är definitivt att rekommendera.

Detta går självklart utmärkt, men matlagningstiden blir förstås en del längre. Det är även viktigt att tänka på vakuumförpackningen. Det är vanligtvis enklare att vakuumförpacka tinad mat, varför det rekommenderas att du förpackar och marinerar din mat innan du placerar den i frysen. Allt du behöver göra då är att plocka maten ur frysen och tillaga den med din Sous Vide. Denna form av matlagning är extremt enkel men producerar väldigt goda resultat.

Att vakuumförpacka mat och koka det i en gryta går förstås det också, men det blir avsevärt svårare att göra detta ordentligt utan en Sous Vide. Detta eftersom temperaturen inte hålls konstant, och vattnet cirkulerar inte såsom det gör med en Sous Vide. Risken blir då att du överkokar maten.

Senast färdigställda tester