Sous Vide bäst i test 2022

Senast uppdaterad: 2022-04-05

Bästa Sous Vide 2022

Om du inte hört talas om en Sous Vide förr så är detta rätt artikel för dig. Med en produkt av denna typ kan du specificera en konstant temperatur i en behållare med vatten. Du kan därmed tillaga stek eller kyckling vid precis rätt temperatur – med en Sous Vide finns det absolut ingen risk att du överkokar din mat.

Slå på Sous Viden, placera din mat i en vakuumtät påse, och placera därefter påsen i din vattenbehållare. Sedan kan du unna dig en siesta på ett par timmar. När du återvänder är din mat lagad till restaurangkvalitet, utan någon som helst ansträngning från din sida. Om det är kött du lagar, stek gärna maten på båda sidor, för en framhävd grillsmak. Det är riktig lyx! En Sous Vide gör livet lättare för dig, och ser till att du slipper spendera onödigt med tid på att laga mat, varför det är en produkt som borde finnas i alla kök.

Vare sig du är på jakt efter en Sous Vide sedan tidigare, eller om du precis nu fått lust att köpa en produkt av denna typ, så har du hittat till rätt sida. Här på Produkttestarna har vi sammanställt en lista över dem absolut bästa Sous Vide apparaterna på marknaden idag. Förenkla matlagningen idag med en Sous Vide!

BÄST I TEST 2022

Bästa Sous Vide 2022

OBH Nordica 7974

4.9/5

LYXIG

Bästa Sous Vide 2022

Sansaire Sous Vide

4.7/5

BUDGET

Melissa Sous Vide

4.2/5

PREMIUM

Anova Precision Cook

4.1/5

Innehåll

1 | OBH Nordica Immersion PRO - Bästa Sous Vide 2022

Bästa Sous Vide 2022

Bästa Sous Vide 2022 – OBH Nordica 7974 har en effekt på hela 800 Watt och kan användas till att tillaga över 2 kg mat per omgång. Sett till priset är den nivån av prestanda helt otrolig, och det är just därför som OBH Nordica 7974 Immersion Pro blivit vårt val av  Bästa Sous Vide 2022 här på Produkttestarna.

Temperatur är nyckelordet när man talar om matlagning. Fel temperatur kan leda till bränd mat med dålig tuggkänsla, eller rentav utgöra en hälsorisk om din mat inte når upp till rätt temperatur. Det är där OBH Nordica 7974 Immersion Pro kommer in. Med denna sous vide får du full kontroll över temperaturen på din mat, vilket gör det lätt att följa ett recept online för suveräna resultat på köksbordet. Med denna produkt kan du laga allt från stek, till kyckling och pocherade ägg. Du kan även koka grönsaker eller svamp till precis rätt temperatur.

En Sous Vide är en utmärkt produkt för dig som inte är en särskilt erfaren kock. Med OBH Nordica 7974 Immersion Pro kan du laga perfekt, mör kyckling oavsett dina matlagningskunskaper. Om du är en hobbykock känner du nog redan till varför en Sous Vide är så pass bra att ha i ett fullt utrustat kök.

Hög kapacitet
Tack vare den högre effekten kan du använda denna produkt till vattenbehållare med kapacitet mellan 5 och 15 liter. Temperaturen kan ställas in på mellan 25 och 90 grader Celsius, vilket innebär att du kan göra det riktigt hett.

2 | Sansaire Sous Vide Machine – Lyxig

Bästa Sous Vide 2022

Om du är villig att spendera lite extra för ytterligare lyx och funktionalitet, så är detta rätt produkt för dig. Du får här 1100 Watt, god vattencirkulation och kan värma upp över 23 liter vatten. Sansaire Sous Vide Machine är dessutom lätt att använda, och erbjuder dig ytterligare säkerhet vid användning.

Safety Overheat

Om vattennivån är för låg eller temperaturen på maskinen är alldeles för hög slår produktens Safety Overheat igång, och skyddar din Sous Vide från att överhettas eller från att bränna hål på din vattenbehållare.

Full kontroll över temperaturen.

Med denna produkt får du bra temperaturstabilitet samt en stor bredd av möjliga temperaturer att välja bland. Du kan ställa in produkten på temperaturer mellan 0 och 100 grader Celsius. Det innebär att du kan få ditt vatten kokande hett eller rentav iskallt. Vid högre temperaturer är det dock viktigt att du använder Sous Vide bollar för att dämpa avdunstningen.

3 | Melissa Sous Vide - Budget

En Sous Vide behöver inte vara en särskilt komplicerad produkt. Om du endast vill ha en simpel produkt för att laga kyckling, lax, eller stek, kan denna Sous Vide från företaget Melissa vara något för dig. Här får du allt du behöver för grundläggande matlagning, till ett extremt lågt pris.

LED-skärm

Med hjälp av den snygga LED-skärmen kan du kontrollera temperaturen, se information om din Sous Vide, samt justera diverse inställningar. En skärm av denna typ är en stor bonus, och något man inte ofta hittar i en budgetprodukt.

Billigt pris

Det är inte ofta man hittar en Sous Vide för under tusenlappen. Här får du en köksapparat som leverar mat som håller restaurangkvalitet, utan att budgeten behöver lida. Trots det lägre priset, är denna Sous Vide passande för behållare på upp till 15 liter, och temperaturen kan justeras mellan 0 och 90 grader Celsius.

4| Anova Precision Cooker - Premium

Anova Precision AN500EU00. För ultimat prestanda är denna Sous Vide från Anova definitivt att rekommendera. Med Anova Precision Cooker krävs ingen kulinarisk talang eller komplicerade matlagningsmetoder. Med hjälp av den medföljande appen kan du följa recept med din Sous Vide steg-för-steg, och få ut perfekta resultat med endast några få knapptryck.

Passar bachelorn lika väl som den större familjen

En bra Sous Vide kommer utrustad med extra kraft, för att du ska kunna laga perfekt mat oavsett om du lagar för dig själv, för din dejt, eller för familj och vänner. Med en effekt på 1000W har du gott om kraft i din Sous Vide, och kan använda den i vattenbehållare som rymmer upp till 100 liter. Med hjälp av den stiliga displayen kan du ställa in temperaturen precis så som du vill ha den, och få ut suveräna resultat inom ett par timmars matlagning.

Stänkskydd och gedigen garanti

Olyckor är oundvikliga när du lagar mat. Ibland spiller du olja över hela diskbänken, och ibland kan du till och med tappa din Sous Vide i golvet. Det är därför som denna lyxiga Sous Vide kommer inkluderad med stänkskydd, som säkerställer att din Sous Vide klarar av lite fukt då och då, samt en god garanti på hela två år. Du kan alltså känna dig säker i att detta är en produkt du kommer kunna använda i flera år framöver.

Bluetooth / Wifi

Koppla apparaten till Anovas egna mobilapp via Bluetooth, så kan appen sköta matlagningen åt dig. Med denna premiumprodukt blir det extremt enkelt att laga god mat, varför Anovas Sous Vide definitivt är värd det något högre priset.

Köpguide

Vad betyder Sous Vide ?

Sous Vide är ett franskt ord som betyder att vakuumpacka. Det är alltså en metod där man tillagar mat i vakuumtäta påsar. Med en Sous Vide-apparat gör du detta under en konstant temperatur, där vattnet ständigt cirkulerar. Detta ger dig bättre kontroll över temperaturen på din mat, och gör matlagningsprocessen mer avslappnad jämfört med att steka protein och dylikt i en stekpanna.

Sous Vide temperaturer

Det kan vara svårt att veta vilken temperatur du bör ställa in din Sous Vide på för optimala resultat. Temperaturen varierar självklart beroende på typen av mat du vill tillaga, samt tiden du tänkt laga maten. En lägre temperatur över en längre period kan döda bakterier lika bra som en högre temperatur över en kortare period. Nedan följer några exempel på rekommenderade temperaturer för vanliga maträtter:

Vakuumförpackare och Sous Vide

För optimala resultat i en Sous Vide kan det vara bra att köpa till en vakuumförpackare. Med en sådan kan du extrahera all luft i din vakuumtäta påse, och därmed garantera optimala förhållanden för din Sous Vide. Detta är dock inte helt nödvändigt, och utgör självklart ytterligare en kostnad. Det går att hitta vakuumförpackare för omkring 500 kr.

Är det säkert att använda en Sous Vide ?

Det är viktigt att du kollar upp rekommenderade temperaturer samt rekommenderade matlagningstider när du lagar med en Sous Vide. Gör du det är det absolut säkert att använda en Sous Vide till matlagning, och förmodligen säkrare än andra matlagningsmetoder eftersom du vet precis vad temperaturen ligger på.

Vissa produkter av denna typ inkluderar dessutom funktioner såsom ”Safety Overheat” som automatiskt slår av produkten när temperaturen blir alldeles för hög, eller vattennivån sjunker för lågt. En sådan funktion gör din Sous Vide ännu säkrare, och är definitivt att rekommendera.

Sous Vide direkt från frysen ?

Detta går självklart utmärkt, men matlagningstiden blir förstås en del längre. Det är även viktigt att tänka på vakuumförpackningen. Det är vanligtvis enklare att vakuumförpacka tinad mat, varför det rekommenderas att du förpackar och marinerar din mat innan du placerar den i frysen. Allt du behöver göra då är att plocka maten ur frysen och tillaga den med din Sous Vide. Denna form av matlagning är extremt enkel men producerar väldigt goda resultat.

Fördelarna med en Sous Vide

Att vakuumförpacka mat och koka det i en gryta går förstås det också, men det blir avsevärt svårare att göra detta ordentligt utan en Sous Vide. Detta eftersom temperaturen inte hålls konstant, och vattnet cirkulerar inte såsom det gör med en Sous Vide. Risken blir då att du överkokar maten.

Hoppas du hittar en Sous Vide att trivas med i köket!

Experttester

Det finns flera experttester som utförts på Sous Vide apparater. Ett exempel är detta test utfört av experter hos Råd och Rön. I testet fick alla apparater höga betyg vid tillagning av kött och kyckling, men resultaten varierade en del vid tillagning av grönsaker och lax.

Ännu ett intressant test är detta test utfört av experter hos Aftonbladet. Enskilda test av: Anova Precision CookerSansaire Sous VidAnova Precision Cooker/Sansaire Sous Vid. Läs gärna mer om apparaterna på denna lista, och se hur de presterade i diverse tester! Lycka till med ditt köp!

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Röster: 7

Relaterade artiklar