Smart hemlarm bäst i test 2024

Smart hemlarm bäst i test 2024

Vi har tittat på 6 populära smarta hemlarm. Eufy eufyCam 2 Pro blir bäst i test; ett smidigt startpaket med rörelsedetektor, larm och trasselfri uppsättning. Fortsätt läsa för att se mer om alla hemlarm i testet.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test

Eufy eufyCam 2 Pro smart hemlarm bäst i test

Eufy eufyCam 2 Pro

Sony Sensor 2K

Budget

Luxorparts

4 Sensorer

Produkterna har utvärderats på:

Funktioner

Omdömen

Uppsättning

Pris

Testets betyg:
5
(5)
  • Hur stor är bostaden? Storleken på din bostad avgör förstås den typ av smart hemlarm som du behöver. För dig med en större bostad behövs ett mer utökat larmsystem, vilket givetvis blir dyrare. Men för dig som bor i lägenhet kan ett mindre system duga alldeles utmärkt.
  • Internt batteri: Skulle strömmen gå, antingen spontant eller till följd av sabotage, vill du förstås fortfarande ha larmet igång. Ett internt batteri i ditt valda larm blir därför otroligt användbart. Ett batteri kan hålla larmet igång i flera dagar efter strömavbrott.
  • App: Med en medföljande app till din Android eller iOS-enhet går det mycket enklare att armera larmet, justera inställningar och mycket mer. Välj därför ett smart hemlarm som erbjuder dig äkta smart funktionalitet via en mobilapp.
  • Budget: Många larm idag utgörs av ett startpaket, vilket innebär att du inte alltid får all funktionalitet du behöver till grundpriset. En lägre budget innebär ett mer grundläggande startpaket, men systemet kan alltid utökas i efterhand.
Bäst i test
Eufy eufyCam 2 Pro smart hemlarm bäst i test

Eufy eufyCam 2 Pro

Sony Sensor 2K

AI Ansiktsdetektion

Typ av sensor: Larm, rörelse

Batteri: 365 dagars kapacitet

Väderbeständig: IP67

Upplösning: 2K

Synfält: 140 grader

Månadsavgift: Nej

Detta startpaket erbjuder dig smart övervakning helt utan månadsavgifter eller abonnemang. Förutom visuell information kan du tala direkt med de som närmar ditt hem via tvåvägs röstkommunikation.

Ett populärt paket som ger dig mycket säkerhet för pengarna och hög IP67-klassning för svenskt klimat.

Systemet ansluts med stöd för både Apple HomeKit och Google Assistant. Här får du en allt-i-ett lösning som även går att styra via en app i mobilen. Testvinnare med 5 plus i Aftonbladets stora genomgång.

Kamera

Kameran kommer med en högkvalitativ Sony Sensor på 2560×1440 pixlar med 2K upplösning. Modellen har inbyggda rörelsesensorer som reagerar när någon obehörig rör sig framför kameran. Kameran har dessutom en inbyggd spotlight för tydligare information även under svagare ljudförhållanden.

Mobilanslutning

Via Eufy Security app i mobilen för iPhone och Android kan du kontrollera systemet direkt, och se det som händer på kameran. På så vis kan du övervaka hemmet, husdjuren och barnen när du befinner dig utomhus.

Sammanfattning

Eufy eufyCam 2 Pro är ett mycket prisvärt hemlarm för dig som värnar om säkerheten i ditt hem. Här får du ett komplett paket som räcker till de allra flestas behov.

Prisvärd
Ring Alarm 2.0

Ring Alarm 2.0

Trådlös övervakning

Låter vid larm

Typ av sensor: Rörelse & Kontakt

Sensorer: 5

Månadsavgift: Nej

Kraftfull utomhussiren

Stöd för övervakningskameror

Nya Ring Alarm 2.0 är en populär och prisvärd säkerhetslösning som arbetar med diskreta sensorer som larmar vid rörelse. Hemlarmet har alltså inga kameror och är därför väldigt smidig att installera. Placera ut sensorerna, anslut basstationen och aktivera ditt system via Ring-appen så är det klart.

Sensorer

Med Ring Alarm systemet kommer fem sensorer av två olika typer; kontaktsensorer som är anpassade att aktiveras när dörrar och fönster öppnas, och rörelsedetektorer som känner av aktivitet i rummet.

När sensorerna aktiveras så startar systemet utifrån dina val antingen en ljudsignal eller en mobilavisering i realtid. Rörelsedetekteringen särskiljer automatiskt på önskad och oönskad rörelse, så att larmen inte aktiveras när exempelvis husdjur rör på sig i hemmet.

Basstation

Stationen är en slags knappsats där man kan anpassa säkerhetsnivåer utifrån aktuellt behov. Välj mellan inställningarna hemma, borta och avstängd. Här finns även SOS-knappar som aktiverar den kraftfulla utomhus-sirenen för att snabbt påkalla uppmärksamhet. SOS-knappen är konfigurerbar och har fyra lägen att välja bland.

Med en prenumeration på tillägget Ring Protect Plus sänds även meddelanden till dina nödkontakter. Kostnaden för tjänsten ligger här på hanterbara 350 kr per år.

App

Via appen kan du konfigurera dina säkerhetsnivåer på distans. De är även där du får aviseringar i realtid när rörelse sker i ett rum eller om ett fönster skulle öppnas.

Detta följer med i paketet: Basstation med inbyggd sirenhögtalare, knappsats, rörelsedetektorer, kontaktsensor för dörr eller fönster och räckviddsförlängare.

Sammanfattning

Nya Ring Alarm 2.0 är med ett lite lägre inköpspris och bra säkerhetsfunktioner ett gott alternativ till kameraövervakning. Hemlarmet är lätt att installera och det går snabbt att komma igång. Som stort plus har larmet lämnats många positiva omdömen.

Budget

Luxorparts Trådlöst fönster- och dörrlarm 4-pack

Bra budgetalternativ för mindre hem

Typ av sensor: Rörelse

130 dB siren

Trådlös

Strömförsörjning: Batteri

För dig som är ute efter ett enklare men smart hemlarm som dessutom går att plocka upp till en billigare peng så kan Luxorparts 4 brytare vara helt rätt val. Här får du ett kameralöst larm som varnar för intrång och håller hemmet säkert.

Larmet passar bra att användas som fönster- och dörrlarm där en rejäl ljudsignal aktiveras då sensorernas magnetkontakt bryts. Inga svåra installationer och larmet sätts på och stängs av via den medföljande fjärrkontrollen.

Populär
Arlo Pro 4

Arlo Pro 4

Trådlös övervakning

Låter vid larm

Typ av sensor: Rörelse

Strömförsörjning: Batteri

Upplösning: 2k

Kameror: 3

Månadsavgift: Nej

Arlo Pro 4 är ett trådlöst hemlarm som hjälper dig hålla koll på omgivningen både inomhus och utomhus och i regn, storm och snö. Du kan köpa upp till fyra kameror, och en smarthub ingår i paketet för bättre kontroll. Här får du inbyggd spotlight, inbyggd siren, 2K-upplösning och en betraktningsvinkel på 160 grader. Kamerorna är kompakta och av hög byggkvalitet.

2K-upplösning

2K-upplösning, eller 1440p som det även heter, innebär dubbelt så många pixlar som vanlig Full HD (1080p). Detta resulterar i en mycket skarpare bild. I samband med den kraftiga spotlighten innebär detta fantastisk bild under alla ljusförhållanden samt full färg för tydligare detaljer.

Kameran kan reagera till rörelser och börjar då spela in video automatiskt, för att därefter skicka detta material till dig via email eller via den medföljande appen. Kameran kan med hjälp av mjukvara skilja mellan människor, djur och objekt.

Ytterligare funktioner

Detta hemlarm gör mycket mer än enbart spela in video. En inbyggd siren i Arlo Pro 4 tjuter till ifall rörelsesensorn plockar upp rörelse, vilket skrämmer bort potentiella inbrottstjuvar och uppmärksammar grannar och familjen. Du kan dessutom styra sirenen från den medföljande appen.

Utöver detta får du dessutom livestreaming via appen och tre månaders gratis prenumeration på Arlos egna molnlagring, Arlo Smart. Efter dessa tre månader krävs en prenumeration för att få tillgång till molnlagring. Du kan annars helt enkelt spela in videor lokalt och lagra dem på centralenheten.

Internt batteri

Dessa trådlösa kameror går att ladda på enbart några timmar, och laddningen varar därefter i upp till ett halvår. Du slipper alltså krångla med kablar, borra hål och dylikt vid köp av detta övervakningssystem. Helt fantastiskt med tanke på den avancerade funktionaliteten och den höga upplösningen. Kamerorna meddelar dig när batteriet börjar bli lågt. Efter några timmars laddning är de fulladdade igen.

Sammanfattning

Arlo Pro 4 är ett hemlarm som ger dig mycket funktionalitet för pengarna. I paketet finns 3 kameror och en centralenhet. Här får du 2K-upplösning, inbyggd rörelsesensor och siren, samt ett internt batteri som varar i upp till 6 månader.

Övervakning
Cleverio övervakningskamera

Cleverio Smarthome CC-110

Tvåvägskommunikation via App

Full HD

Motordriven Panorering

Mörkerseende 10m

Cleverio WiFi Smart är ett enkelt och prisvärt alternativ för övervakning. Kameran är för inomhusbruk och kan styras via mobilen med appen Smart Life som finns för både iOS och Android.

Cleverio WiFi Smart fungerar tack vare ett mörkerseende på upp till 10 m både på dag och under natten. Kameran spelar in vilket kan ses efterhand och produkten får riktigt bra betyg med över 100 omdömen.

Till lägenheten
Ajax Alarm Kit hemlarm

Ajax Alarm Kit

Rörelsedetektor

Typ av sensor: Larm, rörelse, dörr

Strömförsörjning: Elnät, batteri

Månadsavgift: Nej

Du som är på jakt efter ett larmsystem till din lägenhet behöver inte ett larm med flera olika sensorer eller övervakningskamera för trädgården (som du inte har). Ajax hemlarm är ett mindre startpaket som du kan plocka upp till ett väldigt rimligt pris, och duger alldeles utmärkt för lägenhetsbruk.

Larmet kan även användas hus, men färre sensorer innebär att du kan behöva köpa till fler enheter – särskilt om du bor stort. Med detta grundpaket får du en centralenhet, rörelsedetektor, dörrsensor och en smart fjärrkontroll. Du kan dessutom styra larmet via en app i din mobil.

Snygg design

Designen på ditt larmsystem är givetvis inte den viktigaste aspekten av produkten, men visst är det trevligt om larmet passar in bra i ditt hem. Med den snygga, svarta designen och en minimalistisk approach får du här sensorer och en hub som inte sticker ut i lägenheten, och som samtidigt erbjuder dig otrolig funktionalitet.

Startpaket

Ajax Alarm Kit är ett startpaket som går att utöka för dig som behöver fler sensorer. Startpaketet inkluderar:

  • En centralenhet (Ajax Hub Plus)
  • En rörelsedetektor
  • En dörrdetektor
  • En fjärrkontroll
  • Batterier för alla sensorer (med livslängd på flera år)

Här ingår dessvärre ingen siren i paketet, men som tur nog går det smidigt att integrera en separat siren i detta larmsystem. Via WiFi eller ethernet larmar systemet ifall det märker av misstänksamt beteende. Detta håller din familj, ditt hem och dina ägodelar säkra.

Mobilanslutning

Ajax Alarm Kit går att styra via en gratis app på Android eller iOS-mobiler. Via appen kan du armera larmet, slå av det och se över sensorerna. Det går dessutom att installera ett SIM-kort i själva centralenheten. När det blir larm testar centralenheten att använda ethernet eller WiFi, men fungerar dessa alternativ inte kan den använda sig av simkortet (köps separat). Detta i samband med ett internt batteri säkerställer att larmet fortfarande förblir aktivt även ifall strömmen går.

Sammanfattning

Ajax Alarm Kit erbjuder dig en optimal säkerhetslösning för lägenheten. Detta eftersom det är ett kompakt system där allt du behöver för en mindre lägenhet ingår. Systemet går dessutom att utöka för installation i större lägenheter eller hus. Med detta system slipper du betala extra för funktionalitet som du inte behöver. En snygg design och mobilapp ingår även det.

Köpguide

Smarta funktioner har spridit sig till alla aspekter av våra liv. Från vitvaror till TV:n – och inte minst smarta hemlarm. Med ett smart hemlarm håller du både hemmet och familjen säker. Det innebär att du slipper bekymra dig över inbrott när det är läggdags, och att ditt hem förblir tryggt när du åker ut på semester.

Vanliga frågor och svar

För dig med husdjur kan rörelsedetektorer i hemmet utgöra ett problem. Moderna alternativ kan genom mjukvara ofta skilja på rörelsen av ett husdjur, som exempelvis din katt, och rörelsen av en potentiell tjuv. Om du har husdjur är det därför rekommenderat att du köper sensorer till ditt larmsystem som har denna typ av funktionalitet.

Senast färdigställda tester