Smart hemlarm - bäst i test

2022-04-05

Bästa smarta hemlarmet 2022

Smart funktionalitet har spridit sig till alla aspekter av våra liv. Från vitvaror till TV:n – och dessutom larmsystem. Med ett smart hemlarm håller du både hemmet och familjen säker. Det innebär att du slipper bekymra dig över inbrott när det är läggdags, och att ditt hem förblir tryggt när du åker ut på semester.

Men vilket larm är allra bäst? Svaret beror förstås en del på dina behov och din budget. Här på Produkttestarna har vi sammanställt listan nedan över de allra bästa larmen på marknaden idag. Längst ner hittar du dessutom information om övervakningssystem och lite extra info som är bra att ha nära till hands. Lycka till med köpet!

BÄST I TEST

Yale SR-3200i

5/5

FÖR LÄGENHETEN

Ajax Alarm Kit

4.7/5

BUDGET

Minut Point

4.4/5

POPULÄR

Arlo Pro 3 VMS4340P

4.1/5
Innehåll

1 | Yale SR-3200i - Bäst i Test

Detta startpaket erbjuder dig smart övervakning – helt utan månadsavgifter eller jobbiga abonnemang. Du får alltså äga det du köper till fullo. Det som ingår i paketet är siren, kamera, rörelsemonitor samt två magnetkontakter. Systemet ansluter du till din router och alla komponenter kommunicerar med varandra via WiFi eller ethernet. Här får du en allt-i-ett lösning som även går att styra via en app i mobilen.

Ett otroligt paket som ger dig mycket för pengarna! Det är just därför som Yale SR-3200i blir bäst-i-test här på Produkttestarna.

Stillbildskamera

Stillbildskameran har inbyggda rörelsesensorer som reagerar när någon obehörig rör sig framför kameran. Kameran har dessutom en ljusblixt för mörkare ljusförhållanden. Om någon rör sig framför kameran när larmet är aktiverat tar den en bild och skickar detta vidare till systemet som därefter laddar upp bilden till molnet. Yales kostnadsfria molnlagring sparar upp till 50 bilder och filmer – utan att du behöver betala en enda krona utöver köppriset!

Mobilanslutning

Via Yales app i mobilen, som finns tillgänglig för både Androidmobiler och iPhones, kan du kontrollera systemet direkt i fickan. Du kan exempelvis slå på en lampa eller aktivera sirenen när det behövs. Du kan även se det som händer på kameran direkt i mobilen. På så vis kan du övervaka hemmet, husdjuren och barnen när du befinner dig utomhus.

Utbyggbar

Systemet går att utöka med upp till 40 ytterligare komponenter. Dessa kan inkludera allt från rörelsevakter anpassade för dina husdjur, rökdetektor, temperatursensor och mycket mer. Detta innebär ett smart hemlarm som kan hålla dig i flera år framöver, oavsett dina behov. Systemet drivs förstås via eluttag, men skulle strömmen gå finns ett internt batteri som håller allt det nödvändigaste i drift i upp till 72 timmar. Det innebär att du alltid förblir säker oavsett vad som händer.

Sammanfattning

Yale SR-3200i är ett riktigt prisvärt startpaket för dig som värnar om säkerheten i ditt hem. Här får du ett komplett paket som räcker till de allra flesta behov. Stillbildskameran ger dig ett smidigt sätt att övervaka tomten på via den medföljande mobilappen. Systemet är dessutom utbyggningsbart vilket innebär enorm flexibilitet. Ett riktigt kap, och bästa smarta hemlarmet 2022.

2 | Ajax Alarm Kit - För lägenhet

Du som är på jakt efter ett larmsystem till din lägenhet behöver inte ett larm med flera olika sensorer eller övervakningskamera för trädgården (som du inte har). Ajax hemlarm är ett mindre startpaket som du kan plocka upp till ett väldigt rimligt pris, och duger alldeles utmärkt för lägenhetsbruk.

Larmet går givetvis bra att använda även till hus, men färre sensorer innebär att du kan behöva köpa till fler enheter – särskilt om du bor i en större bostad. Med detta grundpaket får du en centralenhet, rörelsedetektor, dörrsensor och en smart fjärrkontroll. Du kan dessutom styra larmet via en app i din mobil!

Snygg design

Designen på ditt larmsystem är givetvis inte den viktigaste aspekten av produkten, men det är förstås ändå positivt om larmet inte stör utseendet på ditt hem. Med den snygga, svarta designen och en minimalistisk approach får du här sensorer och en hub som inte sticker ut i lägenheten, och som samtidigt erbjuder dig otrolig funktionalitet.

Startpaket

Ajax Alarm Kit är ett startpaket som går att utöka för dig som behöver fler sensorer. Startpaketetet inkluderar:

 • En centralenhet (Ajax Hub Plus)
 • En rörelsedetektor
 • En dörrdetektor
 • En fjärrkontroll
 • Batterier för alla sensorer (med livslängd på flera år)

Det ingår dessvärre ingen siren i paketet, men som tur nog går det smidigt att integrera en separat siren i detta larmsystem. Via WiFi eller ethernet larmar systemet ifall det märker av misstänksamt beteende. Detta håller din familj, ditt hem och dina ägodelar säkra.

Mobilanslutning

Ajax Alarm Kit går att styra via en gratis app på Android eller iOS-mobiler. Via appen kan du armera larmet, slå av det och se över sensorerna. Det går dessutom att installera ett SIM-kort i själva centralenheten. När det blir larm testar centralenheten att använda ethernet eller WiFi, men fungerar dessa alternativ inte kan den använda sig av simkortet (köps separat). Detta i samband med ett internt batteri säkerställer att larmet fortfarande förblir aktivt även ifall strömmen går.

Sammanfattning

Ajax Alarm Kit erbjuder dig en optimal säkerhetslösning för lägenheten. Detta eftersom det är ett kompakt system där allt du behöver för en mindre lägenhet ingår. Systemet går dessutom att utöka för installation i större lägenheter eller hus. Med detta system slipper du betala extra för funktionalitet som du inte behöver. En snygg design och mobilapp ingår även det.

3 | Minut Point - Budget

För dig som är ute efter ett mindre smart hemlarm som hanterar det allra mesta, och som dessutom går att plocka upp till en billigare peng, är Minut Point helt rätt val! Här får du ett kameralöst larm som innebär ett mer privat hem samtidigt som du varnas för inbrott och håller hemmet säkert.

Trådlös kommunikation, praktiskt format och en ökad integritet är det du får med detta budgetvänliga paket. Det mindre formatet innebär att detta är det perfekta larmet för det mindre hemmet. Minut Point fungerar alldeles utmärkt i lägenheter!

Trådlös kommunikation

Trådlös kommunikation är förstås otroligt smidigt i ett smart hemlarm. Minut Point ansluter du till din router via WiFi. Systemet kan därefter kommunicera med din mobil genom den medföljande appen, som går att hitta både på Android och iOS. Via mobilen kan du justera inställningar och armera systemet vid behov.

Praktiskt format

Det mindre men praktiska formatet gör detta larm till ett utmärkt val för det mindre hemmet eller för dig som bor i en lägenhet. Systemet täcker ett rum på upp till 50 kvadratmeter. Detta är alltså en enda enhet som sköter allt, vilket blir den perfekta lösningen för dig som inte har plats med flera olika apparater i hemmet, men som ändå vill ha ett komplett smart hemlarm.

Smart funktionalitet

Trots det kompakta formatet får du här en hel del smart funktionalitet för pengarna. Bland annat ingår:


 • Inbyggd rörelsesensor, temperatursensor, tryck- och ljudsensor. Dessa sensorer reagerar på omgivningen och talar om för dig ifall det är något lustigt som pågår i rummet. Vid misstänkt inbrott tjuter sirenen till
 • Bluetooth-funktionalitet som armerar larmet när din registrerade mobiltelefon lämnar bostaden
 • Sabotageskydd som notifierar dig ifall larmet manipuleras.
 • Möjlighet till flera användare och grannsamverkan via ett abonnemang
 • Batteritid på 3 månader

   

Sammanfattning

För dig som är ute efter ett mer kompakt larm för exempelvis en mindre lägenhet, och som vill spara pengar på ditt köp av smart hemlarm, är Minut Point helt rätt val. Här får du trådlös kommunikation, ett praktiskt format och en lång rad av olika smarta funktioner. Allt detta till en riktigt billig peng!

4 | Arlo Pro 3 VMS4340P - Bra köp

De flesta larmsystem är inte kompletta utan en ordentlig övervakningskamera. Arlo Pro 3 är en trådlös övervakningskamera som hjälper dig hålla koll på omgivningen både inomhus och utomhus och i regn, storm och snö – Arlo Pro 3 klarar allt. Du kan köpa kamerorna i ett 3-pack, och en smarthub ingår för bättre kontroll. Här får du inbyggd spotlight, inbyggd siren, 2K-upplösning och en betraktningsvinkel på 160 grader. Små och smarta kameror som heter duga!

2K-upplösning

2K-upplösning, eller 1440p som det även heter, innebär dubbelt så många pixlar som vanlig Full HD (1080p). Detta resulterar i en mycket skarpare bild. I samband med den kraftiga spotlighten innebär detta fantastisk bild under alla ljusförhållanden samt full färg för tydligare detaljer. Kameran kan reagera till rörelser och börjar då spela in video, för att därefter skicka detta material till dig via email eller via den medföljande appen. Kameran kan med hjälp av mjukvara skilja mellan människor, djur och objekt.

Ytterligare funktionalitet

Detta övervakningssystem gör mycket mer än enbart spela in video. En inbyggd siren i Arlo Pro 3 tjuter till ifall rörelsesensorn plockar upp någon, vilket skrämmer bort potentiella inbrottstjuvar och uppmärksammar grannar och familjen. Du kan dessutom styra sirenen från den medföljande appen.

Utöver detta får du dessutom livestreaming via appen och tre månaders gratis prenumeration på Arlos egna molnlagring, Arlo Smart. Efter dessa tre månader krävs en prenumeration för att få tillgång till molnlagring. Du kan annars helt enkelt spela in videor lokalt och lagra dem på centralenheten.

Internt batteri

Dessa trådlösa kameror går att ladda på enbart några timmar, och laddningen varar därefter i upp till ett halvår. Du slipper alltså krångla med kablar, borra hål och dylikt vid köp av detta övervakningssystem. Helt fantastiskt med tanke på den avancerade funktionaliteten och den höga upplösningen! Kamerorna meddelar förstås dig när batteriet börjar bli lågt. Efter några timmars laddning blir de därefter redo igen.

Sammanfattning

Arlo Pro 3 är övervakningskameror som ger dig mycket för pengarna. I paketet finns 3 kameror och en centralenhet. Här får du 2K-upplösning, inbyggd rörelsesensor och siren, samt ett internt batteri som varar i upp till 6 månader. Komplett övervakningssystem!

Köpguide

Smart hemlarm utan abonnemang

Ett exempel på ett smart hemlarm utan abonnemang och månadsavgift för full funktionalitet är produkten som blev bäst-i-test på vår lista, Yale SR-3200i. Med SR-3200i får du tillgång till allt som produkten har att erbjuda, även molnlagring, helt utan extra avgifter!

Smart hemlarm för lägenhet

Du som är ute efter ett smart hemlarm för din lägenhet behöver inte ett större system som är designat för hus. Ajax Alarm Kit eller Minut Point utgör båda utmärkta alternativ för lägenhetsbruk, men Minut Point täcker endast omkring 50 kvadratmeter. För större lägenheter rekommenderas alltså Ajax Alarm Kit.

Enklare smart hemlarm

Hemlarm behöver inte vara särskilt avancerade, med tio olika sensorer och flera kameror. Du som vill ha ett enklare smart hemlarm borde ta en titt på Minut Point. Minut Point är ett allt-i-ett larm som sköter allt det grundläggande på ett enkelt och smidigt sätt. Perfekt för dig som vill ha en enkel lösning för det mindre hemmet!

Hemlarm och husdjur

För dig med husdjur kan rörelsedetektorer i hemmet utgöra ett problem. Moderna alternativ kan genom mjukvara ofta skilja på rörelsen av ett husdjur, som exempelvis din katt, och rörelsen av en potentiell tjuv. Ifall du har husdjur är det därför rekommenderat att du köper sensorer till ditt larmsystem som har denna typ av funktionalitet.

Övervakningskamera för smart hemlarm

Är du ute efter övervakningskameror att kombinera med ditt smarta hemlarm? Ett bra alternativ är förstås Arlo Pro 3. Dessa övervakningskameror erbjuder dig hög upplösning, avancerad funktionalitet och otroligt lång batteritid. Den långa batteritiden innebär att du slipper krångla med kablar. Installationen blir därför riktigt enkel!

Experttester

Tyvärr finns det inga experttester att tillgå för just smarta hemlarm, eftersom dessa produkter är relativt nya på marknaden. Det var ju inte så länge sen den första iPhonen introducerades på marknaden, men numera går allt att koppla till mobilen, inklusive hemlarm. Du som vill läsa mer om övervakningskameror kan dock ta en titt på detta test av kameror på marknaden idag. I testet presterrade Arlo Pro 3 riktigt bra!

Vi hoppas ni hittar ett HEMLARM att trivas med!

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Röster: 1

Relaterade artiklar