Datorhögtalare bäst i test

Datorhögtalare bäst i test

Bäst i test

Logitech Z906 datorhögtalare bäst i test

Logitech Z906​

5/5

Premium

razer nomo datorhögtalare

Razer Nommo Pro​

5/5

Budget

logit z533 datorhögtalare

Logitech Z533

4.5/5

Vilka datorhögtalare är bäst i test 2023?

Logitech Z906 blir bäst i test 2023 hos Produkttestarna tack vare dess ljudkvalitet i förhållande till pris. Nedan kan du läsa mer samtliga testvinnare och få tips inför ditt köp.

Produkterna har utvärderats på:

Uppdaterad 26 januari, 2023

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Produktöversikt

1 | Logitech Z906 - Bäst i Test

Logitech Z906 erbjuder hela 1000 W effekt, en kraftfull subbas och ljudkvalitet i toppklass. Med detta och prisbild i åtanke finns bara et alternativ – Z906 koras förstaplats.

Perfekt för hemmabiokvällar, men dessutom helt otroligt för alldaglig användning. Här får du äkta surroundsound som inte går att slå. Det går dessutom att ansluta systemet till mer än enbart datorer, exempelvis spelkonsoler, TV:n och smartphones. Allt detta till en otroligt prisvärd summa, vilket är varför Logitech Z906 blir bäst i test här på Produkttestarna.

Surroundsound

Med detta 5.1-högtalarsystem får du äkta surroundsound som inte går att slå. Det ger dig mer inlevelse i all den media du konsumerar, oavsett om det är gaming eller videor saken gäller. Det blir dessutom perfekt för dig som älskar att lyssna på musik, eftersom du kan koppla såväl mobilen som datorn till dessa högtalare för en riktigt fantastisk upplevelse. Högtalarna uppfyller THX-certifiering och stöder Dolby Digital och DTS.

Kompakt men kraftfull

Kraftfullt ljud innebär mer än endast högre volym och tung bas. Med mer kraft blir det mycket enklare att både känna av och höra de mindre detaljerna i det du lyssnar på. Du hör vinden susa, regnet falla och hör varje instrument i din favoritlåt. Detta blir därför de perfekta högtalarna för dig som vill ha en riktigt realistisk upplevelse.

Flexibilitet

En flexibel produkt är en produkt som du får användning av var och varannan dag. När du köper en ny TV kan du koppla dessa till TV:n istället för datorn, eller ansluta mobilen när du vill lyssna på lite Spotify. Möjligheterna blir alltså oändliga. Logitech Z906 stöder dessutom flera ingångar samtidigt. Du kan ansluta flera olika enheter via olika ingångar såsom 3.5mm och RCA. Du kan dessutom justera inställningar för högtalarna via kontrollpanelen eller den trådlösa fjärrkontrollen.

Sammanfattning

Logitech Z906 är alltså en riktigt prisvärd produkt som erbjuder dig en hel del prestanda sett till pengarna. Här får du ett 5.1-högtalarsystem som heter duga, med 1000W effekt, upp till 6 enheter anslutna samtidigt och ett kompakt format. Det är just därför som denna produkt blir bäst i test 2023.

Produktöversikt

2 | Razer Nommo Pro - Premium

Här får du virtuellt surroundljud, ordentligt med kraft och en riktigt snygg design. Med Dolby Virtual Surround får du en upplevelse utöver det vanliga. 

När det kommer till datortillbehör vill man förstås kolla in produkterna från populära företaget Razer, förutsatt att budgeten tillåter detta. Dessa högtalare ligger alltså i den högre prisklassen, men det är väl värt pengarna för dig som uppskattar bra ljud. Razer Nommo Pro har en riktigt snygg och elegant design, samt ordentligt med kraft i ett kompakt format. Riktigt bra alternativ för dig som vill ha det allra bästa ljudet!

Premiumkvalitet

Detta är en premiumprodukt som lever upp till dess titel. Razer Nommo Pro har nämligen en premiumkänsla i allt från designen till materialet och – förstås – det utomordentliga ljudet. Diskanthögtalarna på 20 mm är silkesvävd och drivrutinerna kommer med Kevlar-fiber. Produkten är självklart THX-certifierad.

Utöver det lyxigare materialet har Razer Nommo Pro dessutom en elegant, slät design på högtalarna som är riktigt häftig och unik. Mitt på subbasen ser du dessutom den populära Razer-loggan!

Virtual Surround Sound

Med Dolby Virtual Surround får du en upplevelse som liknande produkter inte kan mäta sig med. Virtuellt surroundljud är idag bättre och mer realistiskt än någonsin förr. Du kan höra motståndaren smyga sig på dig bakifrån i spel och får en inlevelse i film som du inte upplevt förut. Helt otroligt för ett 2.1-system!

Razerstandarden

Datortillbehör från Razer håller en helt annan standard jämfört med konkurrenterna, och Razer Nommo Pro är absolut inget undantag. Om du redan har en Razer-mus eller Razer-tangentbord vet du redan om hur bra och ergonomiska deras produkter är. Razer är det perfekta märket för dig som gamer, men Razer Nommo Pro passar alla som vill ha riktigt bra högtalare!

Sammanfattning

Razer Nommo Pro är suveräna högtalare för dig som vill ha det allra bästa för dina pengar. Här får du virtuellt surroundljud, ordentligt med kraft och en riktigt snygg design. Högtalarna är dessutom tillverkade med premiummaterial såsom Kevlar-fiber. Razer-produkter håller alltid en riktigt hög standard!

3 | Logitech Z-623 - Populär

Dessa högtalare från Logitech är designade just för datoranvändning. Logitech Z-623 är ett 2.1-högtalarsystem från det välrenommerade Logitech. Högtalarna erbjuder dig god prestanda sett till pengarna, samt ett riktigt kompakt format.

Högtalarsystem med två högtalare är rentav perfekta för datoranvändning, eftersom du får en högtalare på var sida av datorskärmen! Tillsammans med den medföljande subbasen blir detta alltså en riktigt bra ljudupplevelse för dig som vill ha ett system att använda till din dator.

Förstärkt ljud

Här får du kraftigt ljud som passar alla situationer. Lyssna på musik, spela spel eller se på film med en effekt på 200 watt RMS, samt en toppeffekt på hela 400 watt. Riktigt imponerande med tanke på att detta endast är ett 2.1-högtalarsystem! Den högre kraften ger ett riktigt förstärkt ljud som inte låter brusigt vid högre volymer.

Flera enheter

Det allra bästa med datorhögtalare är deras flexibilitet. Via 3.5mm-ingång eller RCA kan du ansluta upp till tre kompatibla enheter till Logitech Z-623. Det innebär att du slipper krångla med sladdar och dylikt när du hoppar från enhet till enhet. Du kan dessutom använda högtalarna som en allt-i-ett lösning för ditt ljud; koppla enkelt TV:n, datorn och surfplattan på en och samma gång!

THX-certifierat

Vid köp av nya högtalare vill du förstås känna dig säker i att du köper en riktigt bra produkt som håller i längden. Logitech Z-623 är THX-certifierad, vilket innebär att de når upp till en väldigt hög standard. THX-certifiering är nämligen en guldstandard inom ljudvärlden, och en produkt som är THX-certifierad innebär bland det bästa som marknaden har att erbjuda.

Sammanfattning

Logitech Z-623 är riktigt bra datorhögtalare som ger dig en komplett ljudupplevelse när du använder dig av datorn. Vare sig det är YouTube, Netflix eller spel, är du garanterad kraftigt ljud som lever upp till förväntningarna. Du kan dessutom ansluta flera enheter på samma gång. Produkten är förstås THX-certifierad.

4 | Logitech Z533 - Budget

Du kommer lätt igång med Logitech Z533. Med en integrerad kontrollenhet nära till hands kan du slå produkten på och av, samt justera volym och bas. Flertal ingångar. Bra ljud för mindre peng.

Du som är ute efter nya datorhögtalare, men inte vill justera budgeten, kan ta en titt på detta budgetvänliga alternativ från Logitech. När man talar om de bästa datorhögtalarna blir det svårt att inte nämna Logitech flera gånger om, eftersom företaget är en jätte inom industrin med en lång historia av att producera bra högtalare i alla prisklasser. Logitech Z533 är ett 2.1-högtalarsystem med en snygg design och bra ljud som du kan plocka upp för en riktigt prisvärd peng!

Ljud med närvaro

Med en toppeffekt på 120 W och 60 W RMS får du här ett kraftfullt ljud i ett mindre format. Högtalarsystemet består av två högtalare och en kraftig subbas som fyller hela rummet. Vid högre volymer får du hela huset att skaka, trots det lägre priset! Logitech Z533 erbjuder dig dock inte endast rå kraft; här får du ett balanserat ljud som passar alla situationer.

Allt-i-ett system

Logitech Z533 stöder ett flertal ingångar. Upp till tre enheter kan anslutas samtidigt via 3.5mm eller RCA. Du behöver alltså inte koppla bort någon enhet när du växlar mellan olika ljudkällor, varför dessa datorhögtalare kan användas som ett allt-i-ett system för dina ljudbehov. Perfekt för dig som inte vill ha flera separata högtalarsystem i hemmet!

Enkel att använda

Du kommer lätt igång med Logitech Z533. Med en integrerad kontrollenhet nära till hands kan du slå produkten på och av, samt justera volym och bas. Du kan dessutom koppla in hörlurarna direkt i kontrollenheten för de stunder då du inte vill störa grannarna med dundrande bas.

Sammanfattning

Dessa datorhögtalare är alldeles perfekta för dig som vill ha riktigt bra ljud men till en billigare peng. Här får du en god effekt, bra funktionalitet och smidig användarupplevelse. Det går att använda sig av dessa högtalare till alla enheter i hemmet samtidigt.

Det kanske viktigaste datortillbehöret, utöver det självklara, mus och tangentbord, är nog datorhögtalare. Datorhögtalarna påverkar varje aspekt av din datoranvändning, vare sig det gäller musiklyssning, YouTube, gaming eller film. Med ett par bra datorhögtalare tar du din upplevelse till nästa nivå. Dagens alternativ är dessutom billigare och bättre än någonsin förr.

Detta går förstås alldeles utmärkt. Datorhögtalare är kompakta högtalare som lämpar sig utmärkt till datoranvändning, men fungerar lika bra till andra produkter i hemmet såsom din TV. Du ansluter TV:n till datorhögtalarna vanligtvis via en 3.5mm kabel.

Du som vill använda dina datorhögtalare till TV:n borde satsa på en mer premium produkt, eftersom det garanterar dig ett bättre ljud för hemmabiokvällar

Du har förmodligen sett billiga datorhögtalare som går att ansluta via USB och som säljs för endast ett par hundra spänn. Det bästa man kan säga om dessa högtalare är att de är dugliga; de spelar upp ljud via en USB-anslutning. Du borde dock inte förvänta dig ljud av hög kvalitet med sådana produkter. Välj hellre ordentliga datorhögtalare som håller i längden och ger dig en god ljudupplevelse. Även budgetvänliga datorhögtalare blir mycket bättre än de högtalare som du ansluter via USB!

De allra bästa budgetvänliga datorhögtalare blev i vårt test Logitech Z533. Högtalarna går att använda som ett allt-i-ett system och erbjuder dig riktigt bra prestanda, särskilt med tanke på priset. Ett alldeles utmärkt alternativ för dig som vill spara en peng på ditt köp av högtalare!

Om du vill köpa in datorhögtalare primärt för att lyssna på musik vill du förstås ha riktigt bra högtalare som kan mäta sig med det allra bästa på marknaden. Produkten som blev bäst-i-test här på Produkttestarna rekommenderas därför till dig som vill ha datorhögtalare för musik. Logitech Z906 är riktigt bra högtalare som erbjuder dig allt du behöver i ett kompakt format!

Du som är på jakt efter datorhögtalare för gaming borde ta en titt på Razer Nommo Pro. Högtalarna från Razer erbjuder dig otroligt bra ljudkvalitet och virtuellt surroundljud som lämpar sig utmärkt till gaming. Razer är dessutom ett gaming-centriskt företag som vet vad som krävs för en bra gamingupplevelse.

Om du upplever att dina datorhögtalare producerar en hel del brus vid användning kan det vara interferens från andra elektroniska produkter i hemmet. Se till att alla kablar som leder till högtalarsystemet inte överlappar varandra samt att de inte överlappar resterande kablar i rummet. Se även till att allt sitter kopplat ordentligt. Om problemet kvarstår kan du eventuellt behöva ta in produkten för lagning.

Senast framtagna tester

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: / 5. Antal betyg:

Relaterade tester