Värmedyna bäst i test 2024

Värmedyna bäst i test 2024

Vi listar 6 populära värmedynor & värmefiltar, och bäst i test 2024 blir Beurer HK Comfort värmedyna med bekväm turbo-uppvärmning. Läs vidare för att se alla vinnande värmedynor i testet.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test

Värmedyna Beurer HK Comfort

Beurer HK Comfort värmedyna

Snabb uppvärmning

Mysig

Värmefilt OBH Nordica Cosy Hug

OBH Nordica Relief

Tål maskintvätt

Prisvärd

Värmedyna Rubicson

Rubicson värmedyna

6 värmelägen

Produkterna har utvärderats på:

Värmefunktion

Betyg

Kvalitet

Pris

Testets betyg:
5
(8)
 • CE-märkning: En elektriska värmedyna bör vara CE-märkt.
 • Rengöring: Kan man tvätta produkten?
 • Inställningar: Vilka inställningar finns, och hur många värmelägen vill du ha?
 • Storlek: Hur stor är värmedynan?
 • Användning: Kan man fästa värmedynan runt kroppen?
Bäst i test
Värmedyna bäst i test 2023 - Beurer HK Comfort

Beurer HK Comfort Värmedyna

Automatisk avstängning: 90 minuter

Storlek: 33 x 44 cm

Nivåer: 3

Turbofunktion för snabb uppvärmning

Automatisk avstängning

Bäst i test

Vårt bäst i test val Beurer HK Comfort är en snabbvärmande och mysig värmedyna för lite extra värme när det behövs som gör gott för trötta muskler, dynan kommer med automatisk säkerhetsfunktion samt ett praktiskt tvättbart överdrag till ett bra prisläge.

Funktioner

Beurers värmedyna har tre olika värmeinställningar och stänger av sig själv efter 90 minuter. En och en halv timme är också en rätt lång tid att sitta och för de flesta har dynan gjort sitt jobb efter den tiden.

Dynan är kompakt på 33 x 44 cm vilket gör den smidig att förvara. Ett stort plus är att den har en snabbvärmande turbofunktion vilket värmer upp dynan på nolltid även under de kallaste av vinterdagar.

Sammanfattning

Beurer HK Comfort är mjuk och omtyckt värmedyna med turbouppvärmning och tre värmeinställningar, samt en automatisk säkerhetsfunktion med avstängning efter 90 minuter.

Populär
Värmefilt OBH Nordica Cosy Hug

OBH Nordica Relief Värmefilt

10 inställningar

Bra omdömen

OBH Nordica 4010 Relief är en uppskattad och populär värmefilt för den kalla ruggigare årstiden.

Funktioner

Värmefilten har här tio nivåer av värme att välja på och användare tycker att filten är mjuk och skön att använda samt att den värms upp väldigt snabbt. Cosy Hug har funktioner som automatisk avstängning och en avtagbar strömbrytare för att enkelt kunna köra den i tvättmaskin (40 grader). Som säkerhetsfunktion finns även ett inbyggt överhettningsskydd.

Sammanfattning

Användare är mycket nöjda med denna värmefilt från OBH Nordica då den fyller sin funktion på ett bra sätt och är superskön och mysig. En bra och populär värmefilt till ett rimligt pris tycker vi.

Prisvärd
Värmedyna Rubicson

Rubicson Värmedyna

Nöjda användare & prisvärd

Storlek: 85 x 45 cm

Nivåer: 6

Värme: Upp till 65 grader

Automatisk avstängning

Vill du ha en stor värmedyna så är denna variant från Rubicson värd att titta närmre på. Rubicsons värmedyna är populär och får bra omdömen samt kommer med en vänlig prislapp.

Funktioner

Värmedynan har sex värmenivåer vilket är fler än de flesta värmedynor. Effekten är på 100 W och dynan blir upp till 65 grader varm samt stängs automatiskt av efter 90 minuter.

Dynan är här tillverkad i ett mysigt fleecetyg som uppskattas av användarna. Längden är på 85 cm vilket gör att du kan massera både rygg och ben samtidigt medans bredden är 45 cm och kabellängden mäts till 2,3 m.

Sammanfattning

Vill du ha en större värmedyna till bra pris så är Rubicsons värmedyna ett bra val.

Värmefilt
Elektrisk Värmefilt Rubicson

Rubicson Värmefilt

Nöjda användare

Storlek: 160 x 130 cm

Nivåer: 9

Effekt: 120 W

Denna gosiga värmefilt från Rubicson är mycket populär och får väldigt bra betyg från användare då värmefilten är gjord av mjuk fleece och har 9 nivåer av värme.

Funktioner

Här finns en ställbar timer på 1 till 9 timmar, där de insydda värmetrådarna ger jämn och bra värme. Filten kommer med en fjärrkontroll där du kan styra nio nivåer för värmen. Värmefilten är tvättbar i 40 grader och som säkerhet finns här en inbyggd temperatursäkring.

Sammanfattning

Vill du ha en riktigt mysig värmefilt så är detta valet för dig. Men bli inte allt för överraskad om någon familjemedlem knycker värmefilten från dig.

Populär
Mirakelpåsen

Mirakelpåsen

Mycket fina användaromdömen

Avstressande effekt

Storlek: 18 x 65 cm

Det är inte alla som känner sig bekväma med att använda elektriska värmedynor då rekommendationen är att inte sova med dessa påslagna. Så vad gör man om värmen ändå behövs för att man ska kunna sova bra? Då tar man en närmare titt på Mirakelpåsen.

Funktioner

Kudden värms antingen i mikrovågsugn i 1-3 minuter eller i ugnen på 100 grader i 10-15 minuter. Ett plus är att man även kan lägga kudden i frysen, till exempel om man har stukat foten och vill lägga något kylande på den. I så fall bör man lägga den i en plastpåse och låta den ligga i frysen i 1-3 timmar.

Påsen är gjord i 50% linne och 50% bomull och mäter 18 x 65 cm samt väger ett kilo och ytterpåsen går att tvätta i maskin på 40 grader. Den finns tillgänglig i flera fina färger som till exempel gammelrosa och beige.

Svenskt vete

Värk kan hålla en vaken hela natten om man har otur vilket gör Mirakelpåsen till ett bra komplement att ha hemma, då den både kan värma och kyla. Vetekudden är tillverkad i Sverige med 100% svenskt vete, fördelat i sex stycken kanaler inuti kudden så att värmen sprids ut jämnt.

Sammanfattning

Om du är ute efter en vetekudde är Mirakelpåsen ett utmärkt alternativ. Det som utmärker den från andra vetekuddar är att den är svensktillverkad samt att den har sex stycken kanaler där vetet är fördelat i så att inte allt åker ihop i en enda klump, vilket alla som använt en vanlig vetekudde känner till hur jobbigt det kan vara. Den är också riktigt vacker då ytterpåsens tyg är gjort av en linneblandning.

Bäddvärmare
Värmedyna Beurer TS 15

Beurer TS15 Bäddvärmare

Kryp ner i en varm säng

Justerbar värme i 3 steg

Spännband som håller fast madrassen

Beurer Safety System

Nivåer: 3

Storlek: 150 x 80 cm

Beurer TS15 är räddningen när sängen mest känns som att man bäddat i kylskåpet. Att värma sängen med Beurer TS15 är enkelt: starta bara upp värmedynan 20 minuter innan läggdags så slipper du fryschocken under de kalla vintermånaderna.

Funktioner

Bäddvärmaren är uppbyggd med värmetrådar med en översida i quiltad bomull och en undre sida av fleece. Dynan fästs med band runt bäddmadrassen och denna modell har tre nivåer av uppvärmning som kan syras via fjärrkontroll.

Som säkerhetsfunktioner finns en inbyggd temperatursäkring och automatisk avstängning efter 3 timmar och bäddvärmaren är här tvättbar i maskin 30 °C och kommer med två års garanti.

Sammanfattning

Användare är mycket nöjda med denna fantastiska bäddvärmare. Den är enkel och prisvärd och framförallt värmer dynan alldeles perfekt. Vissa recensenter skulle önska att produkten hade en valbar timer, men det är också den enda kritik vi kan hitta om Beurer TS15.

Köpguide

För dig som vill värma upp soffan, öka mysfaktorn eller upplever rygg- och nackvärk så kan en värmedyna vara din bästa vän. Vilken värmedyna eller värmefilt som passar just dig beror på vad du ska ha den till och hur mycket du planerar att använda den.

Vanliga frågor och svar

Förutom att värma upp dig när du fryser så är värmedynor främst använda för att lindra olika typer av värk. Om du har ont i ryggen, axlarna eller nacken kan det vara väldigt skönt och avslappnande att värma upp dessa.

Värmedynor är även väldigt effektiva mot mensvärk och många föredrar att använda en värmedyna när de har ont för att undvika att äta smärtstillande medicin i onödan. Om du är osäker på om en värmedyna passar till just dina besvär kan det vara en bra ide att fråga din läkare.

I genomgången tittar vi närmare på både elektriska värmedynor och värmedynor som måste värmas upp, exempelvis i ugnen. De elektriska värmedynorna pluggar man i med en kontakt i väggen vilket gör att de håller värmen så länge du vill.

Värmedynor i form av exempelvis vetekuddar håller visserligen värmen bra men de svalnar efter ett tag vilket gör att du måste värma upp dem på nytt. Men i mikron går detta på några minuter så många tycker inte att det är ett problem.

Precis som med alla annan elektronik så finns det en minimal risk att elektriska värmedynor kan börja brinna så därför är det självklart viktigt att du inte sover med värmedynan på. Som säkerhetsfunktion har alla värmedynor i testet dock mekanismer för att stängas av efter ett antal timmar och en temperatursäkring.

Läs bruksanvisningen för din värmedyna noga. Det är också smart att byta ut värmedynan över tid då isoleringen inuti den åldras oavsett hur mycket du har använt dynan. Viktigt är även att dynan är CE-märkt så att den håller en bra och säker standard.

Att använda en värmedyna exempelvis i nacken är inga problem när du är gravid. Däremot verkar det råda delade meningar om huruvida det är bra att använda den på magen och vi har läst både om barnmorskor som rekommenderar det och som avråder från det. Vårt råd är att du läser bruksanvisningen noga samt pratar med din barnmorska innan du använder en värmedyna på magen.

Fördelar med elektrisk värmedyna

 • Minimal ansträngning krävs för att värma den, bara sätt i kontakten och ställ in rätt värme.
 • Håller värmen hela tiden medans du använder den utan att svalna.

Nackdelar med elektrisk värmedyna

 • Sladden begränsar din rörelsefrihet och den bör ej användas när du sover.

Fördelar med vetekudde

 • Naturlig och väldigt säker och kan användas säkert när du sover.

Nackdelar med vetekudde

 • Svalnar efter en stund och måste värmas om.

Infraröd värme är naturligt och ofarlig då vi exempelvis får infraröd energi från solens strålar.

Till djur som bor exempelvis i en lada som inte är uppvärmd eller sjuka eller nyfödda djur finns det särskilda värmedynor som är bättre än de som vi behandlar i den här artikeln. Generellt är det lite mer riskfyllt att använda en elektrisk värmedyna till djur och man bör hålla uppsikt över djuren när den används.

Senast färdigställda tester