60 tum TV bäst i test

60 tum TV bäst i test

Bäst i test

Bästa Tv 60 Tum 2022

LG 60UQ8100

5/5

Populär

Samsung UE60BU8005

4.5/5

Alternativ

LG 60UU640C

4.5/5

Vilken 60 tum TV är bäst i test 2022?

LG 60UQ8100 blir utsedd till bästa 60 tums TV:n 2022 hos Produkttestarna. Nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips inför ditt köp.

Produkterna har utvärderats på:

Uppdaterad 11 oktober, 2022

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Produktöversikt

1 | LG LG 60UQ8100 - Bäst i Test

Bästa Tv 60 Tum 2022
Out of Stock
Out of Stock

Bästa 60 tum tv 2022 – LG 60UQ8100 kommer med det stabila operativsystemet webOS i version 22 som ger dej möjligheten att styra TV:n via en app på din telefon och streama direkt. Med HDR10, & 4K-upplösning ges en kontrastrik och naturlig bild – vårt toppval och bäst i test sett ur ett pris vs kvalité perspektiv.

LG är som bekant en av tv världens mest välrenommerat utvecklare & producenter av Tv paneler och har nu under många år levererat produkter av hög kvalité och högt prisvärde som glatt nöjda konsumenter över hela världen.

Denna snygga smart-TV på 60 tum är inget undantag. Här får du en bildskärm med en upplösning på 4K, alltså Ultra HD, med stöd för HDR10 och HLG. LGs egna uppskattade webOS ger dig enkel tillgång till en lång rad av olika appar. Med webOS kan du styra TV:n med en app på din telefon om så önkas och streama innehåll från din smartphone till den större skärmen.

Detta är en riktigt bra 60″ TV som du dessutom kan införskaffa för en i sammanhanget prisvärd peng. LG 60UN7100 blir därför bäst i test här på Produkttestarna.

4K-upplösning

4K, eller Ultra HD som det även heter, är idag standarden för en bra bildskärm. Du får här fyra gånger så många pixlar som vanlig 1080p (d.v.s. Full HD) upplösning. Det innebär en mycket skarpare bild – nästan som att se ut ur fönstret. Det du får se blir dock mycket mer än enbart grannskapet. Förlora dig i de senaste filmerna, eller njut av dem allra senaste spelen med grafik som du knappt kan särskilja från verkligheten. En högre upplösning är särskilt viktigt för en något större TV på 60 tum.

LG 60UQ8100 erbjuder även möjlighet för 4K-upscaling. Det innebär att videor och dylikt som ligger på en lägre upplösning bearbetas av TV:ns inbyggda processor, och ”luckorna” i videon fylls in för en skarpare bild. Oavsett vad för media du kollar på kan du alltså med denna TV njuta av det i 4K-upplösning. Det öppnar upp en helt ny värld av film och videor!

HDR

Inbyggd HDR innebär ett bredare färgspektrum för mer kontrast och mer realistisk bildåtergivning. Här får du mörkare svart färg och ljusare vitt. HDR står för ”High Dynamic Range” och gör din bild mer dynamisk, därav namnet. Med HDR blir dina spel mer realistiska, och filmupplevelsen förbättras även den. För dig som värdesätter naturliga färger är detta ett måste i din nästa TV!

Smart funktionalitet

De senaste åren har smarta TV-apparater dominerat marknaden helt, men många ”smarta” TV:n är i praktiken mindre smarta med buggar i mjukvaran.  Men med ett bra operativsystem blir det helt annorlunda. Här får du tillgång till LG:s trevliga webOS. Du kan ansluta TV:n till internet och få tillgång till applikationer såsom Youtube, Netflix och Viasat med några få knapptryck. Med LGs webOS slipper du dessutom buggar och kraschar som vissa andra system idag lider av.

LG 60UQ8100 ger dig en hel del funktioner för pengarna. 4K-upplösning, HDR10 och en smart processor presterar en bra TV upplevelse. Med LG kan du dessutom känna dig säker i att din TV kommer ha stöd med uppgraderingar i flera år framöver.

Out of Stock
Produktöversikt

2 | Samsung UE60BU8005 - Prisvärd

HDR och 4K ger dig hög upplösning och tydligare kontrast. Med ett för klassen rimligt ljudsystem och Crystal 4K Processorns starka hantering av färgernas balans är modellen ett av få riktigt bra val i den lite smalare 60″ tum klassen.

High Dynamic Range och 4K

HDR och 4K-upplösning är en utmärkt kombination för att leverera en högkvalitativ bild även för de med lite större krav. Via den höga upplösningen får du en kristallklar upplevelse och kan identifiera varje grässtrå på marken och varje skiftning i din favoritskådis ansikte.

I samband med HDR material ges här via panelens kompabilitet djupa färger och en ökad kontrast. Det leder alltså till en mer naturlig bild som blir svår att särskilja från verkligheten. Förinställda anpassningar finns för: Filmläge, Auto Game Mode, Autolågt latensläge för gaming, Filmskaparläge samt HGIG-läge.

Ljudsystem

Ljudet på dessa tunna paneler brukar inte vara att skryta med direkt, här hittar vi ändå rimligt ljud via 2 x 10W med Dolby Digital Plus-utmatning och en ljuddekoder i form av Dolby Digital MS12. På ljudsidan hittar vi även stöd för eARC, Adaptivt ljud, Q-Symphony och Object Tracking Sound Lite tekniken

Smarta Tizen OS

Här får du ett smart och simpelt operativsystem som kan hantera allt från Netflix, YouTube och internetbläddring. Du ansluter lätt TV:n till internet för mediastreaming i 4K via Wifi eller ethernet-porten. Njut av dina favoritserier på den stora skärmen!

Denna Samsung Tv erbjuder dig en hel del för pengarna. Här får du nämligen en LED-skärm på 4K med stöd för HDR10+ samt en utmärkt färghantering via modellens Crystal 4K Processor.

3 | LG 60UU640C - & 60 Tum 4K

LG med 4K som ger kristallklar bild. Bra ljudsystem med två inbyggda högtalare som ger jämförelsevis bra ljud. 

Ännu en produkt från LG har gjort sig förtjänt av en plats på denna lista. Med LG60UU640C får du ett komplett paket med allt du kan tänkas behöva i en TV. Med ett lite högre pris får du det allra senaste inom TV-teknologi, med funktioner som nätbaserad kontroll, en tidsplan för din mediekonsumtion och full kontroll över strömkonsumtionen som xtra finesser.

Ultra HD-upplösning

Här får du förstås en upplösning på 4K för en kristallklar bild som ger bra inlevelse. Den höga upplösningen lämpar sig utmärkt till spel, film och TV-serier.

Smart funktionalitet – perfekt för kontoret

Med funktioner såsom Wake-On-Lan och Embedded Content&Group Management får du här full kontroll över din TV. 

Med Wake-On-Lan kan du starta TV:n från varsomhelst, förutsatt att du har en internetuppkoppling. Det gäller dock att TV:n är ansluten via LAN-kabel. Det passar perfekt dig som företagare, eftersom du får total kontroll över TV:n i kontoret / skyltfönstret. 

Med Embedded Content&Group Management kan du själv sätta upp ett programschema. Serier eller videor spelas då på bestämda tider och datum – som du helt själv får välja ut! Du kan även redigera media direkt på TV:n, och kontrollerar allt via mobilen, fjärrkontrollen eller till och med en datormus. 

Kraftfullt ljudsystem

När du betalar för en premiumprodukt vill du förstås ha ett komplett alternativ som erbjuder dig allt du vill ha. Utöver den suveräna bildkvaliteten och den smarta funktionaliteten får du dessutom ett bra ljudsystem på köpet. Med två inbyggda högtalare på 10W vardera får du här jämförelsevis bra kraft i ett kompakt och tunt format. Du kan även ställa in ljudsystemet på 6 olika inställningar: Standard, Cinema, Clear Voice, Sports, Music och Game. Du bestämmer alltså själv över den upplevelse du får, vilket innebär en bättre upplevelse både visuellt och för dina öron. 

LG 60UU640C är ett komplett 4K alternativ som erbjuder dig hög prestanda både vad gäller bild och ljud i ett tunt och snyggt format!

För dig som vill ha en större TV kan 60 tum vara ett riktigt bra alternativ. Just 60 tum standarden tillverkas i lite mindre omfattning, men kan vid begränsningar av utrymme ändå vara det optimala valet.

En TV på 60 tum lämpar sig självklart utmärkt till såväl film som spel, och passar även bra som draglok i hemmabiosystemet. Om du är på jakt efter en ny 60-tums TV finns ett antal prisvärda alternativ att välja bland.

Upplösningen är viktigast. En högre upplösning är i princip alltid bättre, såvida det inte gäller en otroligt liten skärm som i en mindre mobiltelefon. Med en TV på 60 tum blir varje pixel något större vid en lägre upplösning, vilket innebär att en upplösning på 4K (eller eventuellt om några år 8K) är helt nödvändig. Det ger dig en skarp och detaljerad bild som förhöjer filmtittandet. En upplösning på 1440p går även det bra, men 4K-TV:n är numera så pass prisvärda att det inte känns rimligt att kompromissa med detta. Allra helst vill du ha en 4K-TV med stöd för HDR10, eftersom det leder till en otroligt bra bildkvalitet som garanterat slår TV:n du köpte in för några år sedan.

Typen av skärm spelar dock också en stor roll. Helst vill du ha en LED eller IPS-skärm. Med sådana skärmar får du en klar bild oavsett din synvinkel, och får dessutom möjlighet till mer realistiska färger. Med LED kan du dessutom få en högre kontrast, vilket passar utmärkt till HDR-funktionaliteten som moderna TV:n numera erbjuder. 

Sist men inte minst kommer operativsystemet. Du vill ha ett operativsystem som inte hänger sig för varje lilla småsak och som kan hantera det allra viktigaste. Det innebär stöd för Netflix, YouTube och eventuellt andra streamingtjänster såsom Viasat. Med en riktigt bra TV får du dessutom funktionalitet såsom 4K-upscaling och internetsurf.

 

Senast framtagna tester