Massagekudde bäst i test 2024

Massagekudde bäst i test 2024

Massagekudde bäst i test 2024 – Vi jämfört 6 av dagens bästa massagekuddar från populära varumärken. Flowlife Flowpillow Heat blir vårt tips och testvinnare i genomgången – en mycket bekväm massagekudde med infraröd värme. Se vidare för info om alla produkter i testet.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test

Massagekudde bäst i test 2024 - Flowlife Flowpillow Heat

Flowlife Flowpillow Heat

Värme/Shiatsumassage

Bra köp

Massagekudde med Shiatsumassage från Beurer

Beurer MG 147

Shiatsumassage

Budget

Massagekudde bäst i test budget från Medisana

Medisana MC 840

Shiatsumassage

Produkterna har utvärderats på:

Kraft

Batteritid

Hastigheter

Kundbetyg

Testets betyg:
5
(4)
  • Massagekudde eller massagedyna? En massagekudde har fler fördelar jämfört med massagedyna. Den ger bra effekt på trötta muskler. Är bra för nacke, rygg, skuldror, men fungerar även bra för armar, ben och fötter. Den är kompakt, väger lite och är lätt att ta med till sommarstugan exempelvis. En massagedyna tar mer plats i hemmet.
  • Shiatsumassage ger dig en knådande och mer intensiv massage. Den liknar vad en proffsig massör gör vid massage. Kulorna når djupt ner i muskelfästet, och kommer åt triggerpunkter bättre. Det är rullande kulor som ger effekten av knådande massage, de knådar med-samt motsols.
  • Med värmefunktion får du bättre effekt där du har smärta. Värmen mjukar snabbt upp och går djup ner i muskeln, vilket ger bättre effekt och snabbare återhämtning.
Bäst i test 2024
Massagekudde bäst i test 2024 - Flowlife Flowpillow Heat

Flowlife Flowpillow Heat

Bra batteritid

Värme/Shiatsumassage

Infraröd värme

3 hastigheter

Batteritid: 1,5-2 tim

Massagekudde bäst i test 2024

Flowlife Flowpillow Heat är en effektiv massagekudde med knådande kulor och infraröd värme med 3 hastigheter, från mjuk till hårdare triggermassage. Modellen är sladdlös och har en bra batteritid på 1,5-2 timmar.

Flowlife massagekudde

Flowpillow Heat från Flowlife har utsetts flera gånger till vinnare i olika produkttest tävlingar samt har testats och utvecklats av utvalda sjukgymnaster, massörer och idrottare. Med infraröd värme samt knådande kulor får du djup och effektiv massage.

Massagekudden löser upp triggerpunkter effektivt samt ger dig avslappnande massage där du behöver. Batteriet ger dig 1,5-2 timmars massage, beroende av hastighet. Den är tillverkad av slitstarkt material, och har ett mjukt, avtagbart tyg. 

Fler typer av massage

Med Flowpillow Heat kan du välja en snabbare massage för att mjuka upp trötta muskler. Du kan även behandla specifika triggerpunkter där du når djupare ned i muskeln. Med den infraröda värmen löser du upp spänningar snabbare, blodcirkulationen ökar, vilket hjälper kroppen att få in mer syre. Återhämtning förbättras, kroppen blir piggare och mer avslappnad. Med värme förhindrar du även inflammation i musklerna, upp till 30%. 

Styr hastigheten

Det finns två knappar på sidan av kudden. En knapp för att slå på massagedynans infraröda värme, och en knapp för att styra massagekulornas hastighet. Här kan du välja mellan tre hastigheter, en mjukare, medel samt hårdare massage.

Elastiskt band

Flowpillow Heat är trådlös, du kan placera den var du vill. Kudden har ett elastiskt band på baksidan så att du kan fästa den på en stolsrygg. Perfekt för att massera nedre delen av ryggen där man ofta får spänningar efter att ha suttit för länge. Du kan även använda den för vader, lår, underarmar samt fötter. 

Bra batteritid

Du kan massera i ca 1,5-2 timmar, därefter måste den laddas upp, vilket tar några timmar. Hur länge du kan massera beror på vilken hastighet du väljer. En högre hastighet drar mer batteritid vilket kan vara värt att tänka på.

Bra köp
Massagekudde med Shiatsumassage från Beurer

Beurer MG 147 Massagekudde

Värmefunktion

Shiatsumassage

Hastighet: 2

Fjärrkontroll

Tyg: Ventilerande mesh

Här hittas en bra massagekudde av den högre klassen med värme och 4 roterande kulor som masserar dig med shiatsumassage. Mjukt för avslappning eller mer direkt på triggerpunkter. Tyget är av mesh, tvättbart och du styr dina val med en fjärrkontroll.

Beurer MG147

Med Beurer MG147 Shiatsu Massagekudde får du en avslappnande massage eller mer kraftfull massage med de 4 kulorna som roterar med- eller moturs. Har du värk i muskler eller leder kommer du att märka skillnad, och du motverkar även smärta, kroppen slappnar av bättre. Med inbyggd värme får du även bättre effekt. Du har två hastigheter att välja mellan.

Shiatsumassage

Konceptet bakom Shiatsumassage ska efterlikna massage hos en professionell massör. Tekniken som används är; gnugga, klämma, knåda och knacka, vilket hjälper till att släppa blockeringar, mjuka upp triggerpunkter/låsningar, vilket ger ökat blodflöde och mer avslappning.

Värmefunktion

Beurer MG147 har inbyggd värmefunktion, vilket snabbar på läkning av ömma muskler. Syre och blodcirkulation ökar och värmen når djupt ner och löser snabbare upp låsningar.

Roterande kulor

De 4 kulorna ger dig en avslappnande eller mer kraftfull massage, just på de specifika områden där du önskar få lindring. Du kan välja att kulorna ska rotera med- eller motsols, för att bättre komma åt områden där du behöver massage. Bäst är att variera riktning för mer intensiv massage. 

Kompakt massagekudde

Beurers massagekudde är liten och lätt att ta med sig till sommarstugan eller liknande. Det finns kardborreband som du kan fästa på en stol för att få massage på ryggen eller vid svanken. Det mjuka meshtyget är avtagbart samt tvättbart.

Justerbar massageintensitet

Du kan enkelt justera vilken intensitet du vill ha. Här finns 2 hastigheter, allt ifrån lugn avkopplande massage eller mer kraftfull. 

Skydd mot överhettning

Beurer MG147 har överhettningsskydd som gör att massagkuddens motor automatiskt stänger av sig efter 20 minuter. Du kan sätta på den igen manuellt, om du behöver mer massage. Det tar endast 1-2 minuter för kudden att svalna. Tack vare överhettningsskyddet förlängs livslängden avsevärt. MG147 har ett överdrag som du enkelt kan avlägsna från dynan. Tyget är producerat av ventilerande mesh och kan tvättas i maskin på 30 grader.

Budget
Massagekudde bäst i test budget från Medisana

Medisana MC 840

Infraröd värme

Shiatsumassage

Fjärrkontroll

Tyg: Konstläder/polyester

4 roterande massagehuvuden

Massagekudde bäst i test 2024 – Budget

Medisana MC 840 är en riktigt prisvärd massagekudde som med sin shiatsumassage via 4 roterande kulor som ger dig en både lätt eller mer kraftfull massage. Med fjärrkontrollen styr du hastighet, kulornas riktning samt väljer om du vill ha värme.

Med Medisana MC 840 ges en effektiv massage via shiatsu samt valbar värme. Kudden har 4 roterande massagekulor som når djupt ner för att behandla triggerpunkter. Du får en avslappnande massage för din nacke, din rygg eller ben m.m. Med värme ges en bättre effekt då värmen tränger djupt ner i musklerna. Här finns en fjärrkontroll som du kan styra vilken hastighet du vill ha, med eller utan värme. Massagekudden är tillverkad av konstläder och polyester och är lätt att rengöra.

Med fjärrkontroll

Massagekudden är trådlös så du kan flytta den var du vill. Batteriet håller i ca 1-2 timmar beroende på hastighet. Med fjärrkontrollen kan du styra hastighet, ändra rotationsriktning på massagekulorna samt aktivera värmefunktionen. 

Elastiskt band

MC 840 har ett elastiskt band som du enkelt fäster på stolen för att få rätt höjd där du vill ha massage.  Du kan även massera dina vader eller fötter. Lägg fötterna på massagekudden så kommer du att få skön massage som även stimulerar blodtillförseln. Här har du en perfekt massagekudde till ett mycket bra pris.

Budget Alt.
Massagekudde Champion

Champion Massagekudde

Värme

Shiatsumassage

Tyg: Konstläder

Roterande kulor: 4

Som populärt budgetalternativ presenterar vi en svensktillverkad massagekudde. Med shiatsumassage får du effektiv massage med valbar värmefunktion för avslappning eller direkt på triggerpunkter. Massagekudden får också bra betyg av konsumenter – ”Mycket effektiv, och med värme så är den väldigt skön att använda”, säger en av användarna.

Shiatsumassage

Med de 4 roterande kulorna som både roterar med- samt moturs så får du en knådande och effektiv massage där du önskar. Du kan fästa den på en stol för att kunna komma åt ländryggen som ofta är väldigt utsatt om du sitter och arbetar mycket. Med värme blir den ännu bättre och löser upp stelhet i muskler snabbare och mer effektivt.

Kompakt massagekudde

En lätt och kompakt kudde. Måtten är 31x10x18 cm, vilket gör den enkel att ta med till stugan. Med några hastigheter att välja mellan, värme, knådande massage samt ett mycket bra pris i budgetnivå, så har du som är ekonomisk här den perfekta massagekudden som till ett bra pris kommer att få din kropp att må bättre. Kudden är trådlös och har en praktisk elastisk rem för att sätta fast på stolsryggen.

Microfleece
Massagekudde  Beurer MG 145

Beurer MG 145

Infraröd värme

Shiatsumassage

Fjärrkontroll

Roterande kulor: 4

Tyg: Mjukt microfleece

Beurer MG 145 ger dig en avslappnande eller mer kraftfull shiatsumassage. Här har du en skön och extra mjuk kudde i microfleece som är testad med CE-märkning. Fler hastigheter, värme samt 3 års garanti gör den till ett bra val.

Beurer MG 145

Här har du en liten och kompakt massagekudde från Beurer. Du får avkopplande shiatsumassage med värme. De 4 roterande massagekulorna masserar lätt eller mer kraftfullt triggerpunkter. Det mjuka fleecetyget är avtagbart och kan tvättas, vilket är en fördel. Beurer är kända för sina testade och godkända massagekuddar med CE-märkning. Här har du kvalitet i litet och kompakt format. 

Shiatsu massage

Shiatsumassage har sitt ursprung i Asien och innebär att du får en avslappnande knådande massage, lätt eller hårdare. Beurers massagekuddar försöker efterlikna en proffsig massörs massage. Shiatsumassage kan även lösa upp energiblockeringar och återställa energiflödet och balansen längs meridianpunkterna. Med shiatsu-massage får du perfekt avslappning, och din kropp kommer att må bättre helt enkelt. 

Ergonomisk massagekudde

Tack vare den ergonomiskt lätt böjda kudden lämpar den sig bra för din nacke där man oftast har mest spänningar. Men den kan även användas på andra delar av kroppen, även fötter. 

Kompakt format

Massagekudden är liten och kompakt, perfekt att ta med på resan eller till sommarstugan. Motorn är tystgående. Överdraget är tillverkat av allergivänligt andningsbart material som inte drar till sig fukt och lukt. Extra mjukt tyg i fleece gör den extra skön. Med 3 års garanti så är det generellt ett mycket bra köp!

Bra Betyg
Massagekudde Rubicson

Rubicson Massagekudde

Infraröd värme

Shiatsumassage

3 hastigheter

Tyg: Konstläder

Roterande kulor: 4

 Shiatsumassage med 3 hastigheter, värme samt bra batteritid på 1,5 timma hittar vi i massagekudden från Rubicson. Fina recensioner från konsumenter adderas också på pluskontot.

Rubicson massagekudde

Med shiatsumassage, 3 hastigheter, sladdlös, bra batteritid på 1,30 så är den ett bra köp. Du laddar upp den på 3 timmar. De 4 roterande kulorna masserar/knådar dina ömma muskler effektivt och löser upp spänningar. Den har dessutom värme, vilket ger en bättre effekt på musklerna. Den har fått bra betyg av köpare.

Auto-timer

Massagekudden stänger automatiskt av sig själv efter 15 minuter. Vill du fortsätta så sätt bara på den igen. Du kan massera i ca 1,5 tim, och måste därefter ladda upp batteriet under 3 timmar för full effekt. 

Bra recensioner

Här gör du ett bra val av massagekudde, med kraftfullt masserande kulor så kommer dina muskler att må bättre. Du kan även välja en avslappnande massage för god återhämtning. Din kropp kommer att må så bra, och blodtillförseln ökar, vilket är bra för kroppen.
Med många bra omdömen så kan det bara bli rätt, och priset är helt överkomligt.

Guide – Massagekudde bäst i test 2024

En bra massagekudde med shiatsu ger dig avkoppling i hela kroppen. Perfekt för ömmande muskler, rygg och trött nacke. Avslappning eller djup, intensiv massage på vissa ställen? Fördelar: Du får massage när du kan och önskar. Kostnad hos professionell massör är dyrare. Massagekudden är liten och lätt, oftast trådlös för valfri placering. Du förebygger smärta och din kropp blir piggare.

Vanliga frågor och svar

Massagekudden är perfekt för att lindra trötta muskler, komma åt triggerpunkter, öka blodflödet i kroppen, syresättning ökar vilket ger dig en hälsosammare och välmående kropp. Du förebygger smärta och kan t.o.m förhindra uppkomst av åderbråck på benen genom massage.

Både massagekuddar och massagedynor kan ge bra hjälp för avslappning och lindring av muskelspänningar, men det finns några skillnader att komma ihåg när man väljer mellan de två:

Storlek och form: En massagekudde är oftast mindre och mer kompakt än en massagedyna. Detta gör det lättare att rikta in massagen på specifika områden, såsom nacke eller rygg. En massagedyna å andra sidan täcker större områden som ryggen och kan också användas på andra delar av kroppen, såsom ben och fötter.

Portabilitet: En massagekudde är mindre och vanligtvis utformad för att användas medan du sitter. Den mindre massagekudden ger dig därför fördelen att smidigt kunna användas inte bara hemma då den lätt kan tas med till arbetet eller när man är på resande fot. En massagedyna däremot används oftast medan du ligger på en säng eller soffa och med sin storlek begränsas uppenbart dess smidighet att ta med sej hemifrån.

Intensitet och variation: En massagedyna tenderar att ha fler inställningar och möjligheter för att justera massagens intensitet, hastighet och riktning. Detta gör det lättare att anpassa massagen efter dina behov. En massagekudde har oftast färre inställningar och ger en mer begränsad massageupplevelse.

Pris: Massagekuddar är vanligtvis billigare än massagedynor.

En massagekudde tar mindre plats, och du tar enkelt med den till sommarstugan eller liknande. I princip kan du massera hela kroppen. Rygg, ben, axlar eller vad du önskar. Den är kompakt och väger lite, därför mer smidig. En massagedyna tar mer plats, och även om den masserar större områden så kan en massagekudde vara lika effektiv, och som sagt, tar mindre plats, är billigare i inköp dessutom.

Shiatsumassage är ursprungligen från Japan, där massage är en viktig del för att kroppen ska må bättre. Med shiatsumassage försöker man efterlikna vad proffesionella massörer utför. Kulorna i kudden knådar kraftfullt musklerna så att massagen blir mer effektiv, samt går djupt ner i musklerna. Med vibration samt pulserande kulor som roterar med- samt moturs får du effektiv massage. Det finns mjuk samt hårdare massage, du väljer hastighet. 

Värmen mjukar snabbare upp dina muskler och ger bättre effekt. Den går ner djupt i musklerna och löser upp spänningar. Återhämtning sker snabbare och du förebygger eventuell smärta efter träning exempelvis. 

Visste du om att endorfinproduktionen ökar då kroppen får massage. Massage kan även förhindra att sjukdomar uppstår. Blodcirkulation samt syresättning ökar, vilket gör din kropp friskare och piggare. Visste du att massage även hjälper till att reducera gifter i kroppen, vilket i slutändan ger dig en sundare kropp. Blodtrycket kan gå ner med massage, vilket är bra ur ett hälsoperspektiv, så fördelarna är många.

Senast färdigställda tester