Massagepistol bäst i test

Massagepistol bäst i test

Bäst i test

Bästa Massagepistol 2022

Flowgun GO 2.0

5/5

Premium

ELEEELS X3

4.5/5

Budget

Flowlife Pocket

Flowgun Pocket

4.2/5

Vilken massagepistol är bäst i test 2022?

Flowgun GO 2.0 blir utsedd till bästa massagepistolen 2022 hos Produkttestarna. Nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips inför ditt köp.

Produkterna har utvärderats på:

Uppdaterad 1 oktober, 2022

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Produktöversikt

1 | Flowgun GO 2.0 - Bäst i Test

Tystgående, kraftfull och lättmanövrerad – några av anledningarna vi tilldelar Flowgun GO förstaplats.

Precis som storebror Flowgun PRO ges här 10 mm slaglängd vilket gör att du kan komma in på djupet och frigöra triggerpunkter och spänningar i muskulaturen. GO har ett spann på 2000-3200 slag per minut, fördelat på 5 nivåer som enkelt justeras med ett knapptryck lägligt placerad på toppen av massagepistolen.

Med prestandan i åtanke är GO ett bra val för dig som tränar, har ett stillasittande jobb eller bara upplever stelhet i musklerna.

Gott med tillbehör

Till Flowgun GO får man med 6 olika huvuden som alla har sina användningsområden. Två av dessa är utformade som klot, varav en är betydligt mjukare för en mer avslappnande och behaglig massage. Vill man gå in på djupet och jobba med precision så väljer man Pointy cone. Samtliga tillbehör inklusive massagepistolen får plats i en mycket smidig väska.

Med upp till 3200 slag per minut och får du kraft nog, och oftare än inte räcker de två lägre vibrationsnivåerna gott och väl för att jobba bort trötta muskler samt främja återhämtningen efter ett träningspass. I övrigt är massagepistolen välkonstruerad med ett behagligt, vinklat grepp som gör det möjligt att nå skulderbladen.

Sammanfattning

För vardaglig användning är populära Flowgun GO 2.0 svårslagen i segmentet och vår topp-rekommendation som massagepistol 2022. Vill man däremot, med ett pris-påslag ha det bästa marknaden kan erbjuda så finns självklart kategorins ledande massagepistol – Flowgun PRO.

Produktöversikt

2 | ELEEELS X3 - Bra val

ELEEELS är en massagepistol som kan erbjuda allt ifrån avslappnande till knackande massage på djupet. Du kommer lätt åt ryggen med denna då handtaget är vinklat. ELEEELS når via 4 nivåer upp till utmärkta 3200 slag per minut och är ultralätt med endast 790 gr för enkel manövrering. Bra val!

Extra bra för rygg och axlar

Med ELEEELS X3 är en lätt och väl genomtänkt massagepistol med vinklat ergonomiskt handtag vilket gör att du kommer åt ryggpartiet och nedre skulderbladen. Dessa ä vanlig områden av stelhet för dig med ett stillasittande arbete. Batteriet är uppladdningbart och har en drifttid på upp till 10 timmar – betydligt mer än många andra massagepistoler.

Genom det vinklade handtaget når du lätt ryggen samt ner på skulderbladen, där man ofta kan bli trött i musklerna vid stillasittande arbete. Du får kraftig, pulserande/knackande massage som går djupt in i bindväven och musklerna så att de slappnar av. Dessutom förbättras blodcirkulationen för optimal återhämtning efter träning.

Lätt och ergonomisk 

ELEEELS är mycket smidig att ta med sig till både gymmet, kontoret och resan. Handtagets utformning som nämnt ovan i samband med övriga specifikationer gör ELEEELS till en av de bättre massagepistolerna på markanden.

3 | Flowlife Flowgun Pocket - Liten

Här har du en kompetent, kompakt och kraftfull massagepistol på endast 0,5 kg. Med 3 vibrationshastigheter, batteritid på ca 2-4 timmar samt väl utformad konstruktion som gör att du kommer åt rygg och skuldror lättare så är Flowgun Pocket en favorit hos användare. 

Flowlife Flowgun Pocket är en händig liten pryl som hjälper dig lindra muskelstelhet och ömhet, främja blodcirkulationen, och påskynda återhämtningen efter både träning och idrottsskador. Tack vare de tillhörande massagehuvuden kan du komma åt annars svåråtkomliga triggerpunkter. Trots sitt kompakta format och med låg vikt så är denna verkligen kraftfull och kräver sällan full effekt för att kunna jobba på djupet.

3 hastigheter med god kraft

Pocket från Flowlife har 3 vibrationshastigheter som tar dig genom lättare avslappnande massage till hårdare bindvävsmassage. Du laddar upp batteriet på ca 4 timmar och kan därefter använda massagepistolen i 2-4 timmar beroende på vilken hastighet du använder.

Lättviktare men kraftfull

Med en vikt på endast 500 gram så är denna massagepistol mycket lättmanövrerad, och trots detta mycket kraftfull. Perfekt att plocka med på resor eller till gymmet. Tack vare detta lämnas många goda omdömen från konsumenter för denna produkt. För dig som vill kunna ta med dig massagepistolen på ett smidigt vis så är Flowgun Pocket ett mycket bra val.

4 | Gymstick Massage Gun - Populär​

Gymstick Massage Gun är en populär massagepistol i budgetprisklassen med 5 utbytbara  massagehuvuden, 3 hastigheter och 1200-2800 slag per minut. Batteriet håller upp till 5 timmar. Denna modell är en av de lättare med sina 0,79 kg för enkel användning. Med priset i åtanke är detta ett bra val.

Fem unika massagehuvuden

Massagepistolen hjälper till med återhämtning efter träning genom att öka blodflödet och lindra ömma muskler eller smärta efter träning. Den lindrar effektivt spänningar och stelhet i nacke och rygg som är vanligt att man får vid stillasittande arbete. Med Gymsticks fem unika massagehuvuden får du anpassad massage för olika delar av kroppen.

5 | Rubicson Massagepistol Mini - Prisvärd

Rubicson Massagepistol Mini

Här har du en uppskattad massagepistol med 4 massagehuvuden och 4 olika hastigheter upp till 3200 pulserande slag per minut, Du kan massera i 3-4 timmar innan laddning som sker vi via medföljande USB-C kabel.

4 olika massagehuvuden       

Rubicson Massagepistol Mini kommer med 4 olika massagehuvuden, som både kan täcka större ytor eller massera med precision och är lämplig för användning både före och efter ett träniningspass – eller när man bara känner för det. 

  • Konhuvud för djup massage av triggerpunkter samt leder.
  • Runt huvud anpassat för mjukare & känsligare partier.
  • Platt huvud där större muskelgrupper som lår och rygg masseras.
  • Gaffelhuvud anpassat för nacke och hälsenor.

4 olika hastighetsinställningar

Massagepistolen har 4 olika hastigheter upp till 3200 rpm, vilket är bra för en massagepistol i denna prisklass.

Användare är positiva till produkten som man anser vara behändig i sitt mindre format, att prisvärdet är högt samt att funktion / resultat är riktigt bra.

Med Rubicson Massagepistol Mini får du helt enkelt mycket för pengarna.

BEURER MG55 - Massageapparat

Beurer MG55 är inte en massagepistol men en massageapparat med värmefuktion till ett attraktivt pris – därför finns denna modell med i vårt test av massagepistoler.

Beurer MG55 passar bra för en värmande och avslappnande massage som hjälper att mjuka upp dina muskler. Trots att den enligt vissa användare upplevs något tung så är har handtaget tacksamt nog en ergonomisk konstruktion och är mycket enkel att använda. Du kan justera intensiteten steglöst från lätt vibrerande till lite tyngre knackande massage.

För en enklare variant i budgetprisklassen kan du kika närmre på MG55 från Beurer. 

För dig med ett stillasittande arbete eller aktiv vardag – vänd dig till massagepistolen. Med hjälp av en massagepistol mjukar du upp stela muskler, vilket kan hjälpa dig med att både förhindra smärtor samt snabba upp återhämtningen efter ett träningspass. Detta sker genom ökad blodcirkulation till det område där massagepistolen används.

En massagepistol går in på djupet – i jämförelse med andra typer av massageprodukter. Du når nämligen bindväven, vilket bidrar till en mer effektiv massage. Till massagepistolen medkommer vanligtvis olika typer av huvuden som alla har sitt syfte, vare sig det gäller en behaglig massage eller en djupgående återhämtningssession. För dig med ischias eller ledvärk så kan massagepistolen ha en lindrande effekt, och vid frekvent användning kan du även förhindra muskelnedbrytning.

En massagepistol är ett bra hjälpmedel när du vill lindra muskelvärk, stelhet eller bara få avslappnande massage. En massagepistol hjälper musklerna att slappna av och hjälper blodcirkulationen vilket gör att näringsämnen når muskulaturen bättre. Massagepistolen kommer även djupt ner i vävnader och muskler, vilket kan hjälpa din återhämtning.

Utöver att hjälpa vid muskelvärk, stelhet och ökad blodcirkulation kan en massagepistol även minska nedbrytning av muskler vid återkommande användning.

En massagepistol arbetar med vibrationer och stötar, och används även ofta vid professionell massage inom kiropraktiken samt av sjukgymnaster.
Massagepistoler drivs av ett batteri som du enkelt laddar upp via USB. 

Batterikapaciteten varierar mellan olika modeller, och det skiljer en del på hur länge du kan massera innan du måste ladda upp den på nytt, allt ifrån 2-10 timmar, beroende på vilken hastighet du använder då du masserar. Att ladda upp ett batteri tar ca 2-5 timmar beroende på modell.

En massagepistol är mycket effektiv, därför används den även av kiropraktorer och sjukgymnaster för effektivare behandling. Genom massagepistolens pulserande och stötande teknik fås snabbare lindring.

Massagepistoler är mycket effektiva direkt efter träning. Pulsmassage som som ges direkt efter träningen och upprepas återkommande ökar blodflödet och tillför syre till musklerna samt ger bättre proteinflöde, vilket även påskyndar muskelbildning. 

Att använda en massagepistol innan träning är också bra. Genom att öka blodflödet till riktade områden kan du förbereda dina muskler inför träning.
Att använda en massagepistol som en del av uppvärmning innan ett träningspass kan göra att dina muskler återhämtar sig snabbare. Studier pekar på att 15 minuters massage före träningspass ger dig mindre ömhet i muskler i upp till 72 timmar. 

För de som lider av dålig blodcirkulation rekommenderar experter 2-3 gånger om dagen, högst 15 minuter per gång. Du kommer att få bästa långsiktiga resultat om du gör det varje dag. Blodcirkulationen förbättras, och kroppen och musklerna mår bättre, och bibehåller sin spänst. Men var försiktig och kom ihåg att de lägre nivåerna räcker långt. Använder man en massagepistol felaktigt så kan det göra en befintlig skada värre.

Har du ont i leder och muskler, eller har du Ischias? Då kan massagepistolen vara värt ett försök. En studie gjord av Karin Kraft och Susanne Kanter fann att djupare massage gav avsevärt bättre livskvalitet för personer med Ischias och symtomen minskade med hjälp av massage. Om du masserar med mjuk vibration löser det upp muskelknutor, och då massagepistolen når djupt ner i vävnader så kan det bidra till bättre rörlighet mindre värk. 

  • En böjd/vinklad massagepistol gör att du lättare kommer åt ryggpartiet samt skuldror.
  • Slaglängden på massagepistolen är en viktig del i hur kraftfull massagepistolen är. Även antal slag / minut påverkar detta.
  • En lång batteritid kan vara behagligt för att slippa ladda massagepistolen lika ofta.
  • Angåande ljudnivån så är det främst antal slag per minut samt konstruktionen som avgör dB. För de flesta massagepistoler kan du välja bland olika vibrationsnivåer, där de lägre vanligtvis räcker gott och väl och erbjuder en mer hanterbar ljudnivå. 
  • Om du ska använda en massagepistol på större muskler som höfter, lår eller mage bör du välja ett större huvudfäste. För att massera ett mindre område på kroppen bör du använda ett mindre huvud som då når ner på djupet. Dessa tillbehör brukar följa med.

Du bör undvika massage på utsatta områden där du har muskelsträckning, inflammation, stukning/vrickning eller åderbråck, samt där du upplever att det bara gör ont. Börja med de lägre intensitetsnivåerna först och tryck inte hårt med massagepistolen till en början.

Senast framtagna tester

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Antal betyg: 8

Relaterade tester