Våffeljärn bäst i test 2024

Våffeljärn bäst i test 2024

Åviken Dubbelt Nobless 2.0 blir vårt val som våffeljärn bäst i test 2024 – Ett svensktillverkat våffeljärn med non-stick, justerbar termostat och givetvis, riktigt frasiga våfflor.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test

Våffeljärn bäst i Test 2024 - Åviken Nobless Double 906

Åviken Nobless Double 906

Frasiga våfflor!

Premium

Bästa våffeljärn 2024 Premium - Wilfa WAD-518M

Wilfa WAD-518M

Extra tjocka våfflor

Produkterna har utvärderats på:

Funktioner

Betyg

Rengöring

Pris

Testets betyg:
5
(2)
  • Funktioner: Ett billigare våffeljärn gräddar förstås våfflorna på precis samma sätt, men de saknar en del funktionalitet som gör hela processen enklare. För dig som är skicklig våffelgräddare behövs kanske inte den extra funktionaliteten!​
  • Non-stick: Med non-stick blir det enklare att laga våfflor, då inget bränns fast på våffeljärnet. Rengöringen blir även den mycket enklare. Ett måste i ett bra våffeljärn.​
  • Antal våfflor: Vill du kunna tillaga flera våfflor så finns även varianter för detta​
Bäst i test 2024
Våffeljärn bäst i Test 2024 - Åviken Nobless Double 906

Åviken Nobless Double 906

Extra gjutgärnsbeläggning

Effekt: 1600W

Non-stick-beläggning

Svensktillverkad

Våffeljärn bäst i test 2024

Åviken Nobless Double 906 är ett prisvärt och populärt våffeljärn med fina omdömen. Våffeljärnet uppskattas av användare för dess jämna bakning, trevliga design och snabba uppvärmning. Åviken har tillverkat utmärkta svenska våffeljärn alltsedan 1950-talet och blir vårt bäst i test våffeljärn 2024.

Åviken Nobless Double 906 är robust och mycket enkel att använda. Resultatet blir smarriga och välgräddade våfflor som alltid lever upp till förväntningarna.

Hög effekt och snabb uppvärmningstid

Effekten på 1600W innebär att det endast tar sju minuter innan våffeljärnet är redo att använda. Att grädda en våffla tar därefter två minuter. Våffeljärnet gräddar jämnt och ger dig frasiga samt något tjockare våfflor. Formen på järnet ger dig två perfekta våfflor per omgång. Åviken Nobless Double 906 signalerar när våfflorna är färdiga.

Användarvänligt våffeljärn

Med en medföljande manual och smidig justering av temperaturen är detta en användarvänlig produkt utan konstigheter. Dessutom har du här en non-stick-beläggning som gör rengöringen till en bagatell och ser till att våfflorna håller sin form.

Denna svensktillverkade produkt erbjuder dig även två års garanti. Med en hög effekt samt en non-stick-beläggning får du färdiga våfflor på nolltid.

Sammanfattning

Åviken Nobless Double 906 är våffeljärnet för dig som vill ha ett praktiskt, prisvärt och användarvänligt alternativ. Att våffeljärnet dessutom är svensktillverkat är ett plus i kanten.

Premium
Bästa våffeljärn 2024 Premium - Wilfa WAD-518M

Wilfa Våffeljärn WAD-518M

Extra tjocka våfflor

Effekt: 1700W

Signallampor

Kabelförvaring

Justerbar termostat

Våffeljärn bäst i test 2024 – Premium

Wilfa WAD-518M är ett dubbelvåffeljärn i toppklass som med en mer exklusiv design och fina användaromdömen för knapriga våfflor & kvalitet blivit ett av de mest populära våffel-valen på den svenska marknaden.

Funktioner

Våffeljärnet är utrustad med ett 1700-watt uppvärmningselement som ger modellens koniska plattor snabb uppvärmning via en spiralteknik för optimalt jämnt värmefördelning över järnets hela yta. Här hittas även en dubbel non-stick beläggning för att ytterligare säkra upp att våfflan släpper smidigt från ytan och levereras i perfekt skick. Hela fina våfflor och inget skrubbande av järnet efteråt med andra ord.

För bättre koll på vilken effekt du önskar finns här en justerbar termostat till hjälp som indikerar förloppet via en signallampa. Välj styrkan på värmeeffekten i 3 distinkta variationer. En säkerhetsfunktion med automatisk avstängning finns naturligtvis om järnet skulle riskeras att överhettas.

Sammanfattning

Med hög produktkvalitet är Wilfa´s populära dubbelvåffeljärn verktyget som levererar perfekta våfflor med en grädd & knapernivå efter tycke och smak utan krångel med minimal ansträngning. Designen är liksom valet av mängden grädde & sylt på våfflan en smaksak men här har här lagt manken till och vi ger en tumme upp även där och Wilfa WAD-518M blir alltså vårt tips som våffeljärn bäst i test 2024 i premiumprisklassen.

Budget
Bästa våffeljärn Budget - Wilfa Tradition

Wilfa Tradition Våffeljärn

5 våffelhjärtan

Effekt: 750W

Termostat

Non-stick

Våffeljärn bäst i test 2024 – Budget

Wilfa Tradition (SWA-516W) är ett klassigt single våffeljärn som ger oss lika klassiska 16 centimeters frasiga våfflor med 5 hjärtan. Det här är ett prisvärt järn som ger dig mycket våffla för pengen.

Kvalitetssäkra Wilfa har här en dubbelslipbeläggning som gör gräddningen smidig och rengöringen smärtfri då järnet ”släpper” våfflan utan motstånd. Tittar vi på de tekniska bitarna så har Tradition en effekt på 750 watt och en justerbar termostat för att anpassa frasighet efter tycke och smak

Sammanfattning

Inga konstigheter med andra ord utan ett klassiskt våffeljärn till ett bra pris – en signallampan som ger oss grönt ljus när våfflan är klar är den high-tech som finns – vilket många av oss är mer än nöjda med. Bäst i test 2024 i den lägre prisklassen.

Stora våfflor
Wilfa BELL

Wilfa BELL Våffeljärn

Extra gjutgärnsbeläggning

Effekt: 1400W

Non-stick

Medföljande slev

Signalljud

Populära Wilfa Bell – Med våffeljärnet Bell blir det enkelt att göra goda våfflor – Här får du ett klassiskt prestandajärn med bra funktioner och stora smarriga våfflor.

Här finns smarta detaljer som du inte hittar i gamla våffeljärn du ärvt från mor- och farföräldrarna. Produkten är dessutom kompakt för smidig förvaring och kommer med hela 5 års garanti. Våffeljärnet håller dock självklart mycket längre än så om du tar hand om den på rätt sätt.

Smart design

Med våffeljärnet kommer en slev som mäter upp precis rätt mängd smet för varje våffla. Sleven är designad till att användas just för detta våffeljärn, vilket garanterar en smidig upplevelse utan att eftertraktad smet går till spillo. När våfflan väl är färdig piper ett larm för att säkerställa perfekta våfflor varje gång. En bra design på Wilfas våffeljärn gör dessutom rengöringsprocessen mycket enklare.

Form

Formen på många våffeljärn ger dig ofta relativt små våfflor, men så är inte fallet för WAS-623. Med Wilfa Bell ges dina våffelhjärtan en trevlig diameter på 23 cm för toppning av grädde & sylt att mumsa på. Gjutjärnen under plattan är här extra tjocka, vilket garanterar dig en perfekt våffla utan ansträngning.

Kompakt och enkel att förvara

Den kompakta designen på detta våffeljärn gör det enkelt att förvara utom synhåll när våffel-kalaset väl är över. Det går dessutom att förvara järnet vertikalt för smidigt placering även i köksskåpet. Sladden rullas dessutom enkelt upp i fästen.

Sammanfattning

Wilfa WAS-623 BELL är ett riktigt bra val. Goda våfflor varje gång även för dig som inte gått kock-utbildning. Bra form som gör det enkelt att grädda våfflor för hela familjen och när våfflorna väl är färdiga är produkten enkel att förvara.

Prisvärd
OBH Nordica Select

OBH Nordica Select

Praktiskt Dubbeljärn

Effekt: 1600W

Non-stick beläggning

Inställbar temperatur

När det är en hel familj som sitter och väntar på våfflor duger inte ett vanligt våffeljärn. Då behövs istället ett större järn som snabbt kan leverera våfflor till alla under kort tid. Det är precis vad OBH Nordica Select sysslar med.

Detta är alltså ett större och tyngre våffeljärn som kan grädda två stora våfflor samtidigt. Utmärkt för oss med flera barn, och som gärna undviker väntande barns relativa toleransnivå. OBH 6969 är därför ett gott val av våffeljärn för många familjer.

Inställbar temperatur

Alla vill inte ha sina våfflor tillagade på samma sätt, vissa föredrar lite mjukare våfflor medan andra vill ha det riktigt knaprigt. Med OBH Nordica 6969 kan du därför justera temperaturen i fem olika inställningar. Perfekt också för dig som kanske använder en något annorlunda egenkomponerad smet, eller för dig som vill laga exempelvis en god omelett i ditt våffeljärn.

Dubbla våfflor

OBH Nordica 6969 har som ovan nämnt plats för två finfina våfflor samtidigt eller 8 hjärtformar om man så vill. Det gör det lättare att alla får smaka på frasiga våfflorna samtidigt och ingen snopet behöver vänta. För den större familjen är det alltså ett dubbeljärn av denna kaliber som rekommenderas.

Non-stick beläggning

Kanske den allra viktigaste egenskapen hos ett våffeljärn är en non-stick beläggning. Den ser till att våfflorna gräddas ordentligt utan att gobitarna bränns fast. Att rengöringen dessutom blir mycket enklare gör ju inget heller direkt. Non-stick beläggning är därför ett måste för en produkt av denna typ.

Sammanfattning

Denna OBH Nordica är ett våffeljärn som väl passar barnfamiljen med sina 2 samtidigt tillverkade våfflor. Du kan dessutom justera temperaturen för att säkerställa att våfflorna blir precis så frasiga som du vill ha dem.

Belgiska våfflor
Våffeljärn Cloer CL1445

Cloer CL Våffeljärn

Enkel rengöring

Effekt: 930W

Non-stick

Droppbricka

Längtar du efter klassiska belgiska våfflor? Då behöver du förstås ett våffeljärn i klassisk stil. Det är precis vad du får med Cloer CL1445; en härlig produkt som ger dig perfekta frasiga våfflor snabbt, smidigt och enkelt.

Kompakt design

Stora våffeljärn tar upp stor plats på köksbänken – en naturlag som är svår att trolla bort. I ett mindre kök passar därför kanske ett mindre våffeljärn med en kompakt design bättre. Cloer CL1445 kan då vara våffel alternativet för dej.

Bästa Belgiska våfflor

Ibland duger inte vanliga svenska våfflor. Då och då kanske du suktar efter att ta en tur ut till Belgien för landets formidabelt kända krispiga och fluffiga våfflor. Med Cloer CL1445 sparar du dock pengar på flygresan. Du lagar upp till två våfflor samtidigt och en indikator visar när våfflorna är färdiga för transport mot tallriken.

Enkel rengöring

När våfflorna väl hamnat trivsamt i magen är det förstås dags för rengöringen. Cloer CL1445 har ett inre gångjärn samt en droppbricka, vilket gör rengöringen till en barnlek. Detta är förstås en viktig aspekt då det ofta är själva rengöringen som tar emot när våfflor önskas till matdags.

Sammanfattning

Cloer CL1445 är det perfekta våffeljärnet för dig som älskar belgiska våfflor. Designen är kompakt, vilket gör produkten enkel att förvara. Rengöringen går även den smidigt. Till belgiska våfflor krävs dock en något annorlunda smet kan vara bra att veta för de som ännu inte provat denna delikatess.

Dubbeljärn

Champion Våffeljärn

Prisvärd

Effekt: 1000W

2 x 15,8 cm våfflor

Justerbar temperatur

Våffeljärn går att hitta i många olika prisklasser, men även för dig som är en erfaren våffelmästare kan ett enklare belgiskt dubbeljärn räcka långt.

Ett klassiskt våffeljärn med dubbla rutor kan bli den perfekta produkten för dig. Modellens indikator lyser praktiskt upp när järnet uppnått en lämplig temperatur.

Två våfflor åt gången

Varje omgång ger dig två frasiga våfflor och passar alltså bra för alla som är hungriga och sugna på våffelfest i belgisk design.

Justerbar temperatur och indikator

En justerbar temperatur på ditt våffeljärn gör det mycket enklare att grädda våfflorna efter egen smak. En indikator lyser upp när våffeljärnet nått upp till en lämplig temperatur, men här får du faktiskt själv bestämma när våfflorna kan anses vara redo.

Non-stick beläggning

Trots ett lågt pris kommer järnet en bra non-stick beläggning för enkel hantering och bra resultat i slutrutan. Det gör också som tidigare påpekats rengöringen mycket enklare och håller humörsvängningarna vid diskbänken på stabil nivå.

Sammanfattning

Detta klassiskt belgiska våffeljärn är ett bra köp för dig som vill spara en slant men ändå kunna bjuda på & njuta av smarriga våfflor.

Köpguide – Våffeljärn bäst i test 2024

Finns det något bättre än härliga våfflor på en söndagsmorgon? Men bakom de bästa av våfflor gömmer sig ett riktigt bra våffeljärn. Nedan finns svar på några vanliga frågor om våffeljärn.

Vanliga frågor och svar

Belgiska våffeljärn fungerar bäst med en belgisk våffelsmet. Belgiska våfflor görs med jäst, nästan som kanelbullar, men de är en aning sötare än bullar. Traditionella belgiska våfflor måste förstås gräddas i ett belgiskt våffeljärn.

Du som föredrar svenska våfflor kan förstås använda dig av ett vanligt våffeljärn. Svenska våfflor liknar mer pannkakor än bullar, men är minst lika goda.

Senast färdigställda tester