Hushållsassistent bäst i test 2024

Hushållsassistent bäst i test 2024

Fem av dagens bästa hushållsassistent testas via dess funktioner, kapacitet, byggkvalitet, tillbehör och kundomdömen. Baserat på detta utser vi KitchenAid Artisan 175 till vårt val som hushållsassistent bäst i test 2024.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test

Hushållsassistent bäst i test 2024 - KitchenAid Artisan 175

KitchenAid Artisan 175

Direktdriven motor

Budget

Hushållsassistent bäst i test 2024 Budget - Bosch Serie 2

Bosch Serie 2

Prisvärdhet

Produkterna har utvärderats på:

Motorstyrka

Byggkvalitet

Kapacitet

Funktioner

Testets betyg:
5
(13)
  • Motorstyrka: En mer kraftfull motor kan jobba snabbare.
  • Kapacitet: Välj en hushållsassistent som har tillräckligt mycket kapacitet.
  • Vikt: Kom ihåg att hushållsassistenter kan väga mycket.
  • Tillbehör: Ofta så tillkommer användbara tillbehör med din hushållsassistent.
Bäst i test

KitchenAid Artisan 175

Stark motor

Snygg

Många tillbehör att köpa till

Motor: 300 W

Utrymme: 4,25 L

Hushållsassistent bäst i test 2024

Som vårt val av bästa hushållsassistent utmärker sig KitchenAid Artisan 175 med sin snygga deisgn, kraftfulla motor och de många tillbehören som finns tillgängliga för denna köksassistent.

Kraftfull motor

Motorn på KitchenAid Artisan 175 är direktdriven, vilket betyder att den med sina 300 W kan likställas med degmaskiner som har 1000 W. Med dess kraftfulla motor och effektiva degkrok kan du enkelt knåda allt från en enkel pizzadeg till surdegsbröd och mycket mer. Den direktdrivna motorn säkerställer att även de tuffaste ingredienserna blandas till perfektion.

Förutom bakning, är Artisan 175 också en utmärkt partner i matlagning. Använd flatblandaren för att snabbt och effektivt blanda ingredienser till pannkakssmet, muffins eller till och med köttfärs till hamburgare.

Medföljande tillbehör

Artisan 175 kommer med många användbara och uppskattade tillbehör. Förutom den klassiska ballongvispen och degkroken får du också en flatblandare med en silikonlist. Detta redskap fungerar som en slickepott och ser till att ingredienserna blandas ordentligt och inte fastnar i kanterna. En extra skål ingår också, vilket underlättar när du ska förbereda nästa rätt. Det ingår även ett stänkskydd.

Smidig och stadig köksassistent

Denna köksmaskin är kompakt men står stadigt via sina 9,3 kg. Det underlättar för att hålla köksmaskinen stabil, men är inte optimalt om du enkelt vill kunna ställa undan köksmaskinen ofta. Det kan vara bra att ha i åtanke innan köp.

Mångsidig

Om du vill utöka maskinens funktionalitet finns det en mängd extra tillbehör att välja bland, som en köttkvarn, pastatillsats, rivjärn, citruspress, slow juicer och mycket mer.

Sammanfattning KitchenAid Artisan 175

KitchenAid Artisan 175 är en kompakt men kraftfull hushållsassistent som både är en snygg prydnad för köket och en effektiv arbetspartner. Med en skålkapacitet på 4,25 liter och en rad smarta tillbehör, är denna maskin en utmärkt investering för alla som älskar att baka och laga mat.

Robust
Ankarsrum Assistent Orginal - Hushållsassistent

Ankarsrum Orginal

Kraftfull motor

Rymlig

Motor: 1500 W

Utrymme: 7 L

Ankarsrums hushållsassistent är en rymlig och kraftfull hushållsmasin som kombinerar sin klassiska retro charm med modern funktionalitet.

Hög kapacitet

En av hushållsassistens mer framträdande fördelar är dess generösa kapacitet. Med en 7-liters skål som kan hantera upp till 5 kilo deg, är denna maskin en dröm för stora familjer eller de som älskar att baka mycket. Dess höga kanter minimerar spill, vilket gör att du kan fokusera på matlagningen snarare än städningen.

Bra tillbehör

För den som älskar att experimentera i köket kommer Ankarsrums köksassistent med en rad tillbehör. Från en köttkvarn och skärskiva till en citruspress, har du allt du behöver för att ta dina kulinariska färdigheter till nästa nivå. Plus, visp och degkrok ingår som standard.

För dig som vill experimentera med fler tillbehör finns exempelvis kaksprits, pastatillbehör, müslikvarn och rivjärn. En annan fördel som kommer att uppskattas av många är att de flesta delar och tillbehör är diskmaskinssäkra.

Vidare kan hushållsassistenten anpassa varvtalet automatiskt baserat på innehållet i själva bägaren. Det finns även ett överbelastningsskydd som säkerställer att ingenting går sönder om du pressar för hårt.

Praktiska funktioner

Ankarsrums köksassistent är inte bara stor och kraftfull, den är också smart. Sugfötterna säkerställer att maskinen står stadigt även vid full effekt. En inbyggd timer och en avtagbar sladd på två meter ger ytterligare bekvämlighet.

En annan fördel som kommer att uppskattas av många är att de flesta delar och tillbehör är diskmaskinssäkra.Vidare kan hushållsassistenten anpassa varvtalet automatiskt baserat på innehållet i själva bägaren. Det finns även ett överbelastningsskydd som säkerställer att ingenting går sönder om du pressar för hårt.

Ser vi till nackdelarna med AKM6230 så är det främst inlärningskurvan för denna hushållsassistent. Ljudnivån är något högre än KitchenAid. Den är även något mer komplicerad att använda, men med den medföljande manualen blir det enkelt att börja baka. Det finns även informativa videos på youtube som visar hur du använder de olika tillbehören.

Sammanfattning Ankarsrum AKM6230

Vill du ha en kraftfull och rymlig hushållsassistent i retrodesign så är Ankarsrum Orginal ett givet val. Tillbehör såsom köttkvarn och citruspress ingår, och det finns många tillbehör att köpa till. Maskinen är lätt att rengöra och de flesta delarna går till och med att köra i diskmaskinen.

Budget
Hushållsassistent bäst i test 2024 Budget - Bosch Serie 2

Bosch Serie 2

4 hastigheter + puls

Degkrok, visp, omrörare & stänkskydd.​

Motor: 700 W​

Utrymme: 3,8 L​

Hushållsassistent bäst i test 2024 – Budget

Bosch Serie 2 erbjuder en prisvärd lösning för dem som söker en grundläggande köksassistent. Även om den saknar vissa av de finesser och tillbehör som finns i dyrare modeller levererar den likväl pålitlig prestanda till ett bra pris.

Lättanvänd

Bosch Serie 2 är en stilren och kompakt köksmaskin med en kapacitet upp till 2,4 kg kaksmet eller 1,7 l jäsdeg med en 3,8 l genomskinlig bunke i hållbar Tritan. Maskinen upplevs som mycket enkel att använda och delarna kan rengöras i diskmaskinen.

Bra Prestanda

Bosch modellen har 4 hastighetsnivåer samt pulsfunktion och kommer med en effektiv Multi-Motion-Drive-teknik som bearbetar ingridienserna både i sid- och höjdled för ett optimalt smidigt resultat. En kompromiss som kan vara något att ha i åtanke gentemot premiumvalen är dock dess mindre motor på 700 W vilket gör den mindre lämpad för att hantera de allra tyngsta degsatserna.

Tillbehören som medföljer är ballongvisp, lock, degkrok och en grovvisp. Det finns även mängder av extra tillbehör att köpa vilket gör att maskinen kan byggas ut efter hand vid behov – plus på det!

Sammanfattning Bosch Serie 2

Om du är ute efter en budgetvänlig köksassistent som klarar av de grundläggande uppgifterna är Bosch Serie 2 köksmaskin ett vettigt val och produkten fick omdömet ”Bra köp” i genomgången av Råd & Rön.

Betyg!

Kenwood Limited Titanium Chef Baker XL

Digital ChefMotor

Inbyggd EasyWeigh Våg

EasyClean Verktyg

Motor: 1200 W​

Utrymme: 6,7 L​

Kenwood Limited Titanium Chef Baker XL är en kraftfull hushållsassistent som hanterar de flesta utmaningar; du kan mala, knåda, mosa, mixa och mycket mer. Dess höga användarbetyg intygar att du gör ett bra val med Chef Baker XL.

Hushållsassistentens konstruktion

Chef Baker XL hushållsassistent är konstruerad i rostfritt stål, ett material som ger lång hållbarhet och enkel rengöring. Den drivs av Kenwoods avancerade Digital ChefMotor, utrustad med en kraftfull 1200 watt som enkelt klarar även de mest krävande uppgifterna. För att ytterligare förenkla rengöringen, ingår fyra EasyClean-verktyg som är maskindiskbara.

Kenwood Limited kommer med en rymlig 6,7-liters stålskål, LED-belysning för bättre sikt, och en elektronisk hastighetskontroll med pulsfunktion. Dessutom är den utrustad med en på/av-brytare som är lätt att använda även i mörka förhållanden.

Medföljande tillbehör inkluderar en degkrok, visptillsats, K-visp, skumvisp, urskrapare och ett stänkskydd, vilket gör den till en komplett lösning för alla dina köksbehov.

Sammanfattning Kenwood Limited

Sammanfattningsvis är Kenwood Limited Titanium Chef Baker XL en kraftfull och mångsidig köksmaskin med höga användarbetyg och många bra medföljande tillbehör.

Design
SMEG SMF01 - Stilfull Hushållsassistent

SMEG SMF01/02

Snygg design

Gör glass

Motor: 800 W

Utrymme: 4,8 L

Vill du ha en köksassistent som även agerar snygg inredningspryl? Med Assistent Smeg SMF01/02 kan du både baka, laga mat och hålla högsta stil i köket.

Retrodesign

Smeg är kanske mest kända för sina retrokylskåp, men deras köksassistenter håller lika hög standard när det kommer till både funktionalitet och design. Med sin charmiga retroestetik och en färgpalett som är både trendig och tidlös, finns det en Smeg-assistent som passar varje kök.

Prestanda

Denna hushållssassistent är idealisk för standardanvändning och klarar de flesta vardagliga uppgifter med bravur. Om du dock planerar att knåda stora, tunga degar regelbundet, kan det vara värt att överväga en mer robust modell.

Tillbehör och finesser

När det gäller tillbehör, levereras denna hushållsassistent med följande; en skål, en visp, en flatblandare, en degkrok och ett hällskydd. Men det som verkligen gör denna maskin unik är dess förmåga att omvandlas till en glassmaskin med ett extra tillbehör. För den glassälskande hemmakocken är detta en fantastisk bonus. Bland utbudet av tillbehör finns även pastatillbehör, köttkvarn och grönsaks-skärare som exempel.

Sammanfattning SMEG SMF01/02

Även om hushållsassistent Smeg SMF01/02 kanske inte är den mest kraftfulla maskinen på marknaden men kompenserar detta med sin oöverträffade stil och mångsidighet. En bra maskin för dig som värdesätter både estetik och funktionalitet. Om du vill ha en pålitlig och snygg maskin för kulinariska äventyr, är Smeg SMF01/02 ett utmärkt val.

Guide – Hushållsassistent bäst i test 2024

Oavsett om du gillar att laga mat och baka eller inte så kan en bra hushållsassistent vara en riktigt bra vän i köket. Den fungerar som en magisk bunke där du lägger i saker och den gör jobbet. En arbetsfördelning man kan leva med.

Hushållsassistenter eller köksmaskiner som man ofta kallar dem, har använts i många år och har bara blivit bättre med åren. Glöm att stå och knåda tunga degar för hand eller manuellt vispa en liter grädde till släktkalaset– hushållsassistenten står gärna till tjänst!

Det är bara att fundera igenom vad du brukar baka och laga och vad du skulle vilja göra mer av, men inte orkar på grund av det manuella arbetet. Sedan väljer du en maskin som kan hjälpa till med just detta på bästa vis.

Egentligen är det helt korrekta ordet för denna apparat köksmaskin, men i folkmun säger man ofta hushållsassistent vilken kan bero på att Electrolux redan 1940 tog fram en köksmaskin som hette just Assistent.

Vanliga frågor och svar

En hushållsassistent är en köksmaskin som kan användas till lite allt möjligt, beroende på vilka tillbehör man använder. Ett klassiskt sätt att använda den är att använda en degkrok till att knåda deg, eller att använda ett visptillbehör så att du inte behöver stå och hålla vispen.

Vissa har köttkvarn och pastamaskin eller tillbehör för att göra glass. Lite av varje, med andra ord. Perfekt om du tycker om att testa nya saker i köket.

Hushållsassistenten kan göra det mycket lättare att baka och laga mat och dessutom spara tid eftersom den arbetar snabbare än vi gör och du kan göra annat under tiden, som diska eller göra nästa steg i receptet.

För dig som verkligen är seriös i köket och vill ha en så stor bunke som möjligt och möjlighet att använda tillbehör som noviser aldrig skulle våga sig på är Ankarsrum ett bra alternativ. Denna maskin har blivit utnämnd till Bäst i test av Expressen.

Om du däremot vill spara pengar kan OBH Nordica passa bättre. Oavsett vilka krav du har på din maskin så har vi bara tagit med köksmaskiner i test som verkligen håller hög kvalitet och har fått väldigt goda betyg av användarna.

Senast färdigställda tester