Elvisp bäst i test 2024

Elvisp bäst i test 2024

I elvisp bäst i test 2024 jämförs fem populära elvispar på byggkvalitet, effekt, funktioner, prisvärdhet och omdömen. Elvispen från Bosch som blir bäst i test är en kraftfull och prisvärd kompis i köket. Läs om alla elvispar i genomgången nedan.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test

Elvisp bäst i test 2024 - Bosch MFQ36440

Bosch MFQ36440

Betyg

9.5

Kraftfull

Premium

Elvisp Bäst i test 2024 Premium - SMEG HMF01

Smeg HMF01PBEU

Betyg

9

Snygg design & effektiv

Budget

Bosch MFQ3030

Bosch MFQ3030

Betyg

8

Bra budgetval

Produkterna har utvärderats på:

Effekt

Pris

Hastighetslägen

Omdömen

Testets betyg:
5
(4)
  • Effekt: Motorstyrkan skiljer sig åt mellan olika modeller och är avgörande för hur tjocka saker man kan vispa. Välj en som passar dina behov. De starkare modellerna ligger runt 300–450 W.
  • Funktioner: Hur mångsidig elvispen är beror på hur många funktioner den har. Flera hastigheter gör den mer flexibel för ingredienser, och vissa modeller har indragbar slad.
  • Sladd eller batteri: Med en sladd kan du vispa hur länge du vill. En batteridriven elvisp gör däremot att du slipper sladden under användning och förvaring, men batteriet kan ta slut när du behöver det.
  • Tillbehör: Bladvisp ingår alltid och degkrokar är ett mycket vanligt tillbehör. Stavmixerfot förekommer också. Med vissa modeller ingår även bunkar eller bägare.
Bäst i test 2024
Elvisp bäst i test 2024 - Bosch MFQ36440

Bosch Elvisp MFQ36440

Kraftfull

Motoreffekt: 450 W

Antal hastigheter: 5

Turbofunktion: Ja

Vikt: ca 1,2 kg

Elvisp Bäst i test 2024

Bosch MFQ36440 är en kraftfull men lätt elvisp i mellanprisklassen. Den visar att man inte behöver gå upp i premiumpriser för att få ett starkt resultat som klarar det mesta en elvisp kan assistera med i köket.

Stark motor på lätt elvisp

Med en robust 450 W-motor och fem justerbara hastighetsinställningar erbjuder denna elvisp skräddarsydd kraft för varje kulinarisk uppgift. Oavsett om du vispar grädde eller blandar en tjock deg, ger dess högeffektiva motor dig den kraft du behöver för att uppnå perfektion.

Trots sin kraftfulla prestanda väger elvispen endast 1,2 kg. Detta minimerar armtrötthet och gör den idealisk för längre användningssessioner i köket.

Tillbehör till olika tillfällen

De olika redskapen som medföljer elvispen gör sitt för att underlätta i köket. Vridna turbovispar tar hand om ägg, såser och kaksmet. Degkrokarna klarar faktiskt av ganska tunga degar, en funktion som man snarare förväntar sig hos en assistent än en elvisp.

Utöver standardvisparna kommer Bosch elvisp med en rad tillbehör designade för att göra ditt köksliv enklare. De specialdesignade turbovisparna är effektiva för ägg, såser och kaksmet. De robusta degkrokarna hanterar även de mest krävande degarna, en funktion man annars bara hittar i dyrare elvispar.

Praktisk stavmixerfot

Som bonus inkluderar detta paket en praktisk stavmixerfot, vilket ökar elvispens användbarhet ytterligare. Perfekt för att mixa soppor eller frukt direkt i pannan eller kastrullen. Det är också snabbt och smidigt att byta redskap, för en mer behaglig effektiv matlagningsupplevelse.

Sammanfattning Bosch MFQ36440

Med sin kraftfulla motor och lätta konstruktion blir matlagningen till en fröjd. Bosch MFQ36440 är både kostnadseffektiv och funktionell, och definitivt värd att överväga för dina köksbehov.

Premium
Elvisp Bäst i test 2024 Premium - SMEG HMF01

Smeg HMF01PBEU

Snygg & effektiv

Motoreffekt: 250 W

Antal hastigheter: 9

Turbofunktion: Ja

Vikt: ca 1,2 kg

Bästa elvisp 2024 – Premium

Med Smeg HMF01PBEU får du en elvisp med många smidiga funktioner och tillbehör. Men den här elvispen är inte bara ett praktiskt redskap, den är också en snyggt designad inredningsdetalj inspirerad av 1950-talet men skapad för det moderna köket.

Tekniska funktioner på hög nivå

Smegs elvisp har många tekniska funktioner som kan hjälpa dig i köket. En bakgrundsbelyst LED-skärm på ovansidan visar vald hastighet och hur länge du har vispat. Med hela nio hastigheter är det enkelt att ställa in precis den hastigheten du behöver. En mindre teknisk pryl som följer med är en tygpåse i bomull för förvaring av visparna.

Elvispen med olika färger

Smeg säljer för närvarande bara en typ av elvisp men i många olika färger. Den pastellgröna Smeg HMF01PBEU är vår personliga favorit, men det enda som skiljer den från de andra i serien är färgen då de alla har samma funktioner i övrigt.

Budget
Elvisp Bosch MFQ3030

Bosch MFQ3030 Elvisp

Billig men kraftfull

Motoreffekt: 350 W

Antal hastigheter: 4

Turbofunktion: Ja

Vikt: ca 0,85 kg

Bäst i test elvisp 2024 – Budget

Bosch MFQ3030 är vårt starka budgetalternativ som trots ett lågt pris ger bra prestanda. En ytterligare fördel är att degkrokar följer med köpet.

Mycket elvisp för mindre peng

Elvispen är ergonomiskt utformad så att man får ett bra grepp. Den är också väldigt lätt med en vikt på under ett kilo. Modellen är en av de tystare i vårt test och passar därför bra till barnfamiljer och djurägare.

Justerbar hastighet

Bosch MFQ3030 har fyra hastigheter att välja mellan, där den lägsta är mycket tystlåten och passar om man exempelvis vill få till luftiga kakor. Med sin motor på 350 W klarar den smidiga elvispen även av alla basfunktioner man förväntar av en elvisp. Turbofunktionen är ett bra hjälpmedel när det behövs mer kraft.

Sammanfattning Bosch MFQ3030

Letas prisvärde så kan Bosch MFQ3030 vara det rätt valet. Den är användarvänlig, kommer med effektiv turbofunktion och har även fyra hastighetsnivåer där den första nivån är mycket tystlåten. Ett utmärkt val för både vardagliga och mer specialiserade matlagningsuppgifter.

Populär
Elvisp Bosch MFQ4030

Bosch MFQ4030

Populär

Motoreffekt: 500 W

Antal hastigheter: 5

Turbofunktion: Ja

Bosch MFQ4030 är en omtyckt elvisp som erbjuder en utmärkt blandning av effektivitet, hållbarhet och användarvänlighet. Med sin robusta konstruktion och högkvalitativa komponenter är den idealisk för en rad olika uppgifter i köket. Om du är ute efter en pålitlig och högpresterande elvisp, så kan Bosch MFQ4030 vara ditt bästa val.

Kraftfull motor

Med en motor på 500 watt ger denna elvisp en imponerande prestanda för att snabbt och effektivt blanda ingredienser.

Flerväxlad inställning

Utrustad med 5 hastighetsinställningar och en turbofunktion, vilket ger dig full kontroll över blandningsprocessen. Användare nämner att ljudnivån är mycket låg, speciellt för de lägre hastigheterna.

Tillbehör

Du får med rostfria vispar och degkrokar, vilket gör den lämplig för en mängd olika uppgifter, från att vispa äggvitor till att knåda deg.

Ergonomisk design

Handtaget är utformat för bekväm grepp, och knapparna är lättillgängliga, vilket gör den enkel och bekväm att använda.

Prisvärd
Elvisp Philips HR3745

Philips HR3745

Bra medföljande tillbehör

Motoreffekt: 450 W

Antal hastigheter: 5

Turbofunktion: Ja

Philips HR3745 är elvispen för dig som önskar att du hade en assistent men inte har plats för eller tycker de är väl dyra. HR3745 kan användas som en vanlig elvisp eller sättas i stativet och den medföljande bunken. Sedan är det bara att blanda kaksmet och vispa grädde utan att behöva hålla i den elvispen.

Elvisp med stativ

Detta är inte den första elvispen med stativ på marknaden, men alternativen har ofta varit av ganska låg kvalitet eller i en mycket högre prisklass. Med Philips HR3745 får du en bra kombination av kraft och ett riktigt bra stativ till ett fullt rimligt pris.

Roterande bunke och stark motor

Denna elvisp tar bekvämligheten ett steg längre med sin självroterande bunke, som automatiskt blandar ingredienser medan vispen gör sitt arbete. Denna funktion frigör dig att fokusera på andra köksuppgifter. Dessutom inkluderar den degkrokar som är kapabla att hantera upp till 500 gram deg, vilket gör den mångsidig nog för de flesta bakprojekt.

Sammanfattning Philips HR3745

Sammanfattande erbjuder HR3745 från Philips en kompakt och kostnadseffektiv lösning som tar de bästa egenskaperna från både en traditionell elvisp och angränsande kategoriert. Med dess tilläggsfunktioner och balanserade prissättning är den ett attraktivt val för den prismedvetne konsumenten.

Guide – Elvisp bäst i test 2024

Om du tänker blanda tyngre saker, se till att elvispen har en tillräckligt hög effekt. De starkare ligger från 300 W, upp till omkring 450 W. Om du vill kunna blanda degar med elvispen bör den ligga på de högre nivåerna och ha medföljande degkrokar.

Senast färdigställda tester