Brödrost bäst i test 2023

Vi jämför 4 av marknadens bästa brödrostar i olika prislägen och Dualit Lite 2 Slot 2 Slice blir bästa brödrost 2023. Testvinnaren ger dig god funktionalitet, bredare fack för rostning av mer än bara brödskivor och en praktisk löstagbar smulbricka – allt till en prisvärd peng. Nedan kan du läsa mer som alla testade produkter.

Produkterna har utvärderats på:

Resultat

Användarbetyg

Funktioner

Prisvärde

Testets betyg:
()
Rikard Hedlund skribent

Av Rikard Hedlund

  • En löstagbar smulbricka är ett måste för smidig rengöring – slipp brända brödrester i din brödrost
  • Ett eller två fack? Hur många du behöver i din brödrost beror på hur många ni är och hur mycket bröd ni äter
  • Smart funktionalitet i en brödrost gör morgonen lite smidigare, men glöm inte att det även innebär en dyrare prislapp
  • Upptiningsfunktionalitet är att rekommendera för större hushåll som ofta fryser brödet
Bäst i test 2023
Brödrost bäst i test 2023 - Dualit Lite 2 Slot 2 Slice​

Dualit Lite Brödrost

Prisvärde

Bredare fack

Effekt: 1100W

Antal brödskivor: 2

Löstagbar smulbricka: Ja

Dualit Lite: Den bästa brödrosten just nu

Dualit Lite utmärker sig med sin tidlösa estetik vilket gör den till ett elegant tillskott i alla kök medans rostens funktioner säkerställer att varje skiva bröd rostas till perfektion. Trots sin högkvalitativa konstruktion kommer Dualit Lite även till ett överkomligt pris.

Perfekta rostade bröd

Alla brödrostar kan självklart rosta bröd, men tveksam och ojämn rost är nog inte riktigt det du är ute efter. Med Dualit Lite får du perfekt rostat bröd till frukosten varje dag.

Med brödrostens patenterade Peek & Pop-funktion kan du se så att rostningen går som planerat. För fryst bröd erbjuder produkten även en praktisk upptiningsfunktion som först tinar brödskivan innan rostningen börjar automatiskt.

Brödrost med bredare fack

För rostning av bagels, croissanter, frallor och annat som inte får plats i en vanlig brödrost har Dualit Lite bredare fack. Dessutom ingår en speciell bagelfunktion.

Löstagbar smulbricka

Den löstagbara smulbrickan gör det enkelt att hålla Dualit Lite skinande ren och ser till att inga brända rester blir kvar i facken. Slipp lukten av bränt bröd i ditt kök!

Sammanfattning

Dualit Lite är en populär brödrost att plocka upp till en prisvärd peng. Brödrosten erbjuder dig all funktionalitet som du förväntar dig från en produkt av denna typ, men även det där lilla extra som behövs för perfekt rostat bröd.

Premium

SMEG TSF02

Extra stor för familjen

Premiumfunktionalitet

Effekt: 1500W

Antal brödskivor: 4

Löstagbar smulbricka: Ja

Frukost sägs vara dagens viktigaste måltid, och för att avnjuta den perfekt behöver vi också de bästa köksapparaterna. SMEG tar plats i premiumsegmentet för brödrostar och kombinerar en sofistikerad design med funktioner av högsta klass.

Brödrostens funktioner

Med SMEG TSF02 får du alla de funktioner du behöver för den ultimata frukosten. Den tillåter dig att:

  • Ställa in olika rostningsgrader
  • Tina upp ditt bröd innan rostning
  • Värma upp muffins och andra bakverk
  • Återuppvärmningsfunktion
  • Bagelfunktion
  • En praktisk löstagbar smulbricka för enkel rengöring

50-tals Premiumdesign

TSF02:s klassiska 50-tals design säkerställer att den blir en stilren detalj i ditt kök. Den finns i ett urval av åtta färger, inklusive klassiska nyanser som svart, rött, ljusblått och rosa.

Idealisk För Stora Frukostar

Utrustad med extra breda fack kan brödrosten lätt rymma fyra tjocka brödskivor. Den är idealisk för stora familjer eller de morgnar när tiden är knapp och varje sekund räknas.

Sammanfattning

Om du letar efter en brödrost som inte kompromissar med kvalitet, är SMEG TSF02 ditt bästa val. Med sin sofistikerade design, breda fack och flera funktioner får du en brödrost som verkligen lever upp till ”top of the line” beteckningen.

Budget
Philips Daily Collection HD2581 brödrost

Philips Daily Collection

Budgetvänlig

Automatisk avstängning

Effekt: 830W

Antal brödskivor: 2

Löstagbar smulbricka: Ja

I jakten på den bästa brödrosten i budgetklassen står Philips Daily Collection HD2581 ut som ett toppval. Denna enkla och praktiska modell ger oss både ett högt prisvärde och trevlig design.

Löstagbar smulbricka

Med en löstagbar smulbricka blir rengöringen smidig och enkel. Genom att avlägsna gamla, brända smulor kan du säkerställa en god smak i varje brödskiva.

Säkerhet och funktionalitet

Med den inbyggda funktionen för automatisk avstängning kan du vara trygg. Den minskar risken för olyckor genom att avbryta värmen om något oförutsett händer med apparaten. För de som älskar kanelbullar, muffins eller bagels kommer uppvärmningsgallret att vara en uppskattad funktion. Det ger bättre resultat än uppvärmning i mikrovågsugnen.

Varför välja Philips HD2581?

Denna brödrost är del av Philips Daily Collection vilket är en serie budgetvänliga produkter perfekta för mindre kök eller studenter. Med HD2581 får du en riktigt bra kombination av kvalitet, funktionalitet och prisvärdhet.

Smart
Brödrost Sage Appliances The Smart Toast

Sage The Smart Toast

Innovativ

Smarta och unika funktioner

Effekt: 1900W

Antal brödskivor: 4

Löstagbar smulbricka: Ja

The Smart Toast är en mångsidig brödrost i företagets populära Appliances serie av köksapparater av den finare klassen. The Smart Toast är en innovativ och smart produkt som levererar funktioner som inte går att hitta i någon annan produkt.

Smarta funktioner

Om du är lite extra petig med ditt rostade bröd kan den smarta funktionalitet som The Smart Toast bjuder på vara att rekommendera. Produkten har innovativa funktioner som “A bit more”, “A Quick Look”, “Bagel” och “Frozen”. Funktionerna är framtagna och utvecklade utifrån feedback från konsumenter.

Automatisk brödrost

Med ett knapptryck kan du automatiskt sänka ner brödet för att se till att skivan håller sin form under rostningen. En lysdiod på produkten talar om för dig hur lång tid som är kvar och hjälper dig att få till en perfekt gyllenbrun skiva.

Sammanfattning

Sage The Smart Toast är ett trevligt alternativ som premiumprodukt i snygg design som erbjuder bra inställningar för att få sin sitt bröd rostat med precision utefter sina egna önskemål.

Köpguide

Nedan har vi summerat en lista över vanliga frågor och svar om brödrostar.

Vanliga frågor och svar

Hur många fack din brödrost behöver beror på hur mycket bröd familjen äter och hur många ni är. En brödrost för två skivor är mer kompakt, vilket kan vara en fördel i det mindre köket. Om ni är flera rekommenderas dock en brödrost som kan rosta fyra skivor samtidigt. Det sparar tid och ser till att hela familjen kan äta frukost samtidigt.

Automatisk avstängning är en funktion som gör din brödrost säkrare genom att slå av värmen automatiskt. Det förhindrar en potentiell brandrisk ifall exempelvis en bit bröd fastnar i produkten.

Om du rostar bröd från fryst i en vanlig brödrost blir resultatet långt ifrån perfekt. Med en inbyggd upptiningsfunktion kan brödrosten först tina brödet innan apparaten automatiskt slår över till att rosta brödet. Att frysa ditt bröd är ett utmärkt sätt att hålla brödet färskare längre och med upptiningsfunktionen slipper du kompromissa med slutresultatet.

För dig med en striktare budget går det alldeles utmärkt med en billigare brödrost, men noterbart är att du i så fall går miste om mer avancerad funktionalitet som exempelvis det patenterade “Peek & Pop”.

Smart funktionalitet kan tillföra det där lilla extra till ditt rostade bröd, men är samtidigt inte en absolut nödvändighet. Om du är intresserad av smarta funktioner som automatisk nedsänkning blir prislappen förstås något dyrare

Om du föredrar tjockare skivor av bröd behöver du en brödrost som får plats med skivorna utan problem. Några exempel från vårt test är Philips Daily Collections brödrost och Dualit Lite 2 Slot 2 Slice.

Det kan vara knepigt att rengöra en vanlig brödrost med tanke på alla rörliga delar i produkten. Mer moderna varianter inkluderar ofta en löstagbar smulbricka vilket gör rengöringen avsevärt enklare. Skaka loss alla smulor och dra ut smulbrickan för att sedan kasta resterna i papperskorgen

Senast färdigställda tester

Sockervaddsmaskin bäst i test 2023

Luftrenare bäst i test 2023

Babysitter bäst i test 2023

Doftpinnar bäst i test 2023

Riskokare bäst i test 2023