Brödrost bäst i test

Brödrost bäst i test

Bäst i test

Dualit Lite 2 Slot 2 Slice​

Dualit
Lite 2 Slot 2 Slice

5/5

Budget

Philips Daily Collection HD2581

Philips
Daily Collection

4.2/5

Premium

SMEG TSF02

Smeg
TSF02

4.8/5

Smart

Sage Appliances The Smart Toast

Sage Appliances
The Smart Toast

4.5/5

Vilken är den bästa brödrosten 2023?

Dualit Lite 2 Slot 2 Slice blir utsedd till bästa brödrost 2023 hos Produkttestarna. Testvinnaren ger dig god funktionalitet, bredare fack för rostning av mer än bara brödskivor och en praktisk löstagbar smulbricka – allt till en prisvärd summa.

Produkterna har utvärderats på:

Uppdaterad 2 februari, 2023

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Produktöversikt

1 | Dualit Lite 2 Slot 2 Slice - Bäst i test 2023

Brödrost bäst i test 2023 – En klassisk design, god funktionalitet och en robust konstruktion gör att Dualit Lite 2 Slot 2 Slice blir utsedd till bäst i test hos oss på Produkttestarna. Brödrosten garanterar perfekt rostat bröd och det till en attraktiv prislapp.

Smidiga funktioner för perfekt rostat bröd

Alla brödrostar kan självklart rosta bröd, men halvbränt bröd är nog inte riktigt det du är ute efter. Med den goda funktionaliteten som Dualit Lite 2 Slot 2 Slice erbjuder kan du känna dig säker i att du får perfekt gyllenbrunt bröd till frukosten varje morgon.

Med brödrostens patenterade Peek & Pop-funktion kan du snabbt se ifall rostningen fortlöper som planerat. För fryst bröd erbjuder produkten även en praktisk upptiningsfunktion som först tinar brödskivan innan rostningen börjar automatiskt.

Bredare fack

För rostning av bagels, croissanter, frallor och annat som inte får plats i en vanlig brödrost har Dualit Lite 2 Slot 2 Slice bredare fack. Dessutom ingår en speciell bagelfunktion.

Löstagbar smulbricka

Den löstagbara smulbrickan gör det enkelt att hålla Dualit Lite 2 Slot 2 Slice skinande ren och ser till att inga brända rester blir kvar i facken. Slipp lukten av bränt bröd i ditt kök!

Sammanfattning

Dualit Lite 2 Slot 2 Slice är en allt-i-ett produkt som du kan plocka upp till en prisvärd peng. Brödrosten erbjuder dig all funktionalitet som du förväntar dig från en produkt av denna typ, men även det där lilla extra som behövs för perfekt rostat bröd. Dualit Lite 2 blir därför vårt val som bästa brödrost 2023 hos oss på Produkttestarna.

Produktöversikt

2 | Philips Daily Collection HD2581 - Bästa budget 2023

Bästa brödrost 2023 i den lägre prisklassen – Philips Daily Collection HD2581 är en budgetvänlig produkt som trots det billigare priset håller i längden. Dessutom ingår en garanti på två år. Brödrosten rekommenderas till studenten, det mindre hushållet eller till dig som helt enkelt vill ha en praktisk brödrost till ett bra pris.

Löstagbar smulbricka

Med en löstagbar smulbricka blir rengöringen smidig och enkel. Genom att avlägsna gamla, brända smulor kan du säkerställa en god smak i varje brödskiva.

Automatisk avstängning och praktiskt uppvärmningsgaller

För extra säkerhet inkluderar produkten en funktion som automatiskt slår av värmen för att undvika den potentiella brandrisken som kan uppstå ifall något fastnar i apparaten utan att du märker det. 

Uppvärmningsgallret är ännu en praktisk funktion. För uppvärmning av exempelvis kanelbullar, muffins eller bagels kan du använda dig av uppvärmningsgallret för att få ett bättre resultat än med mikrovågsugnen.

Sammanfattning

Philips Daily Collection är en budgetvänlig serie av produkter som passar utmärkt till det mindre köket eller till studenten. Brödrosten HD2581 erbjuder en praktisk löstagbar smulbricka och smidig funktionalitet för rostat bröd på nolltid.

3 | Smeg TSF02 - Bästa brödrost premium 2023

Frukost sägs vara dagens viktigaste måltid, och för en god frukost behövs köksapparater som håller måttet. SMEG TSF02 är en brödrost i segmentets premiumklass med en snygg design och all funktionalitet som du kan tänkas behöva. Brödrosten har dessutom extra breda fack och plats för fyra brödskivor – perfekt för den större familjen.

All funktionalitet du behöver

Till det något högre priset får du all funktionalitet du kan tänkas behöva. Ställ in produkten på olika rostningsgrader, tina brödet innan du rostar och värm upp muffins och mycket mer med SMEG TSF02

Funktioner inkluderar:

  • Återuppvärmningsfunktion
  • Upptiningsfunktion
  • Bagelfunktion
  • Löstagbar smulbricka

Premiumdesign

En design i klassisk 50-talsstil gör att SMEG TSF02 passar utmärkt till alla kök. Det går dessutom att välja mellan åtta olika färger, bland annat svart, rött, ljusblått och rosa.

För familjen

Med extra breda fack och utrymme för fyra tjockare brödskivor kan denna brödrost rosta tillräckligt med bröd för hela familjen med en omgång. Detta blir därför rätt produkt för familjen och för dig som har bråttom tidigt på morgonen.

Sammanfattning

SMEG TSF02 blir vårt rekommenderade premiumalternativ 2023 för dig som inte vill kompromissa med kvaliteten. Med extra breda fack och smarta funktioner är detta rätt produkt när man önskar att en top of the line version rostar sitt bröd .

4 | Sage Appliances The Smart Toast - Smart brödrost

The Smart Toast är Sage:s mångsidiga brödrost i företagets populära Appliances serie av köksapparater i den finare klassen. The Smart Toast är en innovativ och smart produkt som levererar funktioner som inte går att hitta i någon annan produkt.

Smart funktionalitet

Om du är lite extra petig med ditt rostade bröd kan den smarta funktionalitet som The Smart Toast bjuder på vara att rekommendera. Produkten har innovativa funktioner som “A bit more”, “A Quick Look”, “Bagel” och “Frozen”. Funktionerna är framtagna och utvecklade utifrån feedback från konsumenter.

Automatisk nedsänkning

Med ett knapptryck kan du automatiskt sänka ner brödet för att se till att skivan håller sin form under rostningen. En lysdiod på produkten talar om för dig hur lång tid som är kvar och hjälper dig att få till en perfekt gyllenbrun skiva.

Sammanfattning

Sage The Smart Toast  är ett trevligt alternativ som premiumprodukt i snygg design som erbjuder bra inställningar för att få sin sitt bröd rostat med precision utefter sina önskemål.

Nedan har vi sumerat en lista över vanliga frågor och svar samt tips för dig som är på jakt efter en bra brödrost 2023.

Hur många fack din brödrost behöver beror på hur mycket bröd familjen äter och hur många ni är. En brödrost för två skivor är mer kompakt, vilket kan vara en fördel i det mindre köket. Om ni är flera rekommenderas dock en brödrost som kan rosta fyra skivor samtidigt. Det sparar tid och ser till att hela familjen kan äta frukost samtidigt.

Automatisk avstängning är en funktion som gör din brödrost säkrare genom att slå av värmen automatiskt. Det förhindrar en potentiell brandrisk ifall exempelvis en bit bröd fastnar i produkten.

Om du rostar bröd från fryst i en vanlig brödrost blir resultatet långt ifrån perfekt. Med en inbyggd upptiningsfunktion kan brödrosten först tina brödet innan apparaten automatiskt slår över till att rosta brödet. Att frysa ditt bröd är ett utmärkt sätt att hålla brödet färskare längre och med upptiningsfunktionen slipper du kompromissa med slutresultatet.

Vilken testvinnare som är bäst beror på dina behov. Produkten som passar de allra flesta är Dualit Lite 2 Slot 2 Slice, som blev bäst i test hos oss på Produkttestarna.

För dig med en striktare budget går det alldeles utmärkt med en billigare brödrost, men noterbart är att du i så fall går miste om mer avancerad funktionalitet som exempelvis det patenterade “Peek & Pop”.

Smart funktionalitet kan tillföra det där lilla extra till ditt rostade bröd, men är samtidigt inte en absolut nödvändighet. Om du är intresserad av smarta funktioner som automatisk nedsänkning blir prislappen förstås något dyrare.

Om du föredrar tjockare skivor av bröd behöver du en brödrost som får plats med skivorna utan problem. Några exempel från vårt test är Philips Daily Collections brödrost och Dualit Lite 2 Slot 2 Slice.

Det kan vara knepigt att rengöra en vanlig brödrost med tanke på alla rörliga delar i produkten. Mer moderna varianter inkluderar ofta en löstagbar smulbricka vilket gör rengöringen avsevärt enklare. Skaka loss alla smulor och dra ut smulbrickan för att sedan kasta resterna i papperskorgen.

Senast framtagna tester

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 3.7 / 5. Antal betyg: 3

Relaterade tester