Bästa Brödrost Test 2024

Bästa Brödrost Test 2024

Vi tittar på bästa brödrost 2024 för att utse dagens populäraste brödrostar i olika prisklasser. Läs mer om testvinnarna nedan och ta del av köpguiden för att hitta bäst i test brödrosten för just dig.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Vi har jämfört:

Hur bra brödrosten rostar & hur jämnt resultatet blir

Om smulbrickan är avtagbar

Om man även kan rosta annat än vanligt bröd

Brödrostens betyg av användare

BÄST I TEST

Bästa Brödrost - Test 2024 - Dualit Lite 2 Slot 2 Slice​

Dualit Lite

Betyg

9

Bäst rostresultat

Antal brödskivor: 2-4

Löstagbar smulbricka: Ja

Effekt: 1100 W

Läs rescension

PREMIUM

Brödrost bäst i test 2024 Premium - Smeg-TSF02

SMEG TSF02

Betyg

8.5

Bäst design

Antal brödskivor: 4

Löstagbar smulbricka: Ja

Effekt: 1500 W

Läs rescension

BUDGET

Brödrost Philips Daily Collection HD2581

Philips Daily Collection

Betyg

8

Bäst prisvärdhet

Antal brödskivor: 2

Löstagbar smulbricka: Ja

Effekt: 830 W

Läs rescension

  • En löstagbar smulbricka är ett måste för smidig rengöring – slipp brända brödrester i din brödrost
  • Ett eller två fack? Hur många du behöver i din brödrost beror på hur många ni är och hur mycket bröd ni äter
  • Smart funktionalitet i en brödrost gör morgonen lite smidigare, men glöm inte att det även innebär en dyrare prislapp
  • Upptiningsfunktionalitet är att rekommendera för större hushåll som ofta fryser brödet
Bäst i test
Bästa Brödrost Test 2024 - Dualit Lite 2 Slot 2 Slice​

Dualit – Bästa Brödrost Test 2024

Prisvärde

Bredare fack

Effekt: 1100W

Antal brödskivor: 2-4

Löstagbar smulbricka: Ja

Bästa Brödrost Test 2024

Testets vinnare 2024 från Dualit utmärker sig med sin tidlösa estetik vilket gör den till ett elegant tillskott i alla kök medan rostens funktioner säkerställer att varje skiva bröd rostas till perfektion. Trots sin högkvalitativa konstruktion kommer Dualit Lite också till ett mer än överkomligt pris.

Perfekt rostat bröd

Alla brödrostar kan självklart rosta bröd – men tveksam och ojämn rost är nog inte riktigt det du är ute efter. Med Dualit Lite får du perfekt rostat bröd till frukosten varje dag.

Med brödrostens patenterade Peek & Pop-funktion kan du se så att rostningen går som planerat. För fryst bröd erbjuder produkten även en praktisk upptiningsfunktion som först tinar brödskivan innan rostningen smidigt påbörjas automatiskt.

Brödrost med bredare fack

För rostning av bagels, croissanter, frallor och annat som inte får plats i en vanlig brödrost har Dualit Lite bredare fack, dessutom ingår en speciell bagelfunktion.

Löstagbar smulbricka

Den löstagbara smulbrickan gör det enkelt att hålla brödrosten skinande ren och ser till att inga brända rester blir kvar i facken. Här slipper vi lukten av bränt bröd i våra kök.

Sammanfattning

Dualit Lite blir alltså vår populära brödrost bäst i test som finns att plocka upp till en rimlig peng. Brödrosten erbjuder dig all funktionalitet som du förväntar dig men även det där lilla extra som behövs för perfekt rostat bröd.

Premium
Brödrost bäst i test 2024 Premium - Smeg-TSF02

SMEG – Bäst i test premium

Extra stor för familjen

Premiumfunktionalitet

Effekt: 1500W

Antal brödskivor: 4

Löstagbar smulbricka: Ja

Brödrost bäst i test 2024 Premium

Frukost sägs vara dagens viktigaste måltid och för att avnjuta den perfekt frukosten behöver vi också bra köksapparater. SMEG hittas i premiumsegmentet för brödrostar och kombinerar en sofistikerad design med funktioner av högsta klass.

Brödrostens funktioner

Med SMEG TSF02 får du alla de funktioner du behöver för den ultimata frukosten. Brödrosten tillåter dig bland annat att ställa in olika rostningsgrader, tina brödet innan rostning samt värma upp muffins och andra bakverk. Här finns även möjlighet till återuppvärmning samt en trevlig bagelfunktion.

50-tals Premiumdesign

TSF02:s klassiska 50-tals design säkerställer att den blir en stilren detalj i ditt kök. Den finns i ett urval av åtta färger, inklusive klassiska nyanser som svart, rött, ljusblått och rosa.

Extra breda fack

Utrustad med extra breda fack kan brödrosten lätt rymma fyra tjocka brödskivor vilket passar speciellt bra till den större familjen eller kanske de morgnar när tiden är knapp och varje sekund räknas.

Sammanfattning

Om du letar efter en brödrost som inte kompromissar med kvalitet, är brödrosten från SMEG ett säkert val. Med sin sofistikerade design, breda fack och flera funktioner får du en brödrost som verkligen lever upp till ”top of the line” beteckningen.

Budget
Brödrost Philips Daily Collection HD2581

Philips Daily – Bäst i test budget

Budgetvänlig

Automatisk avstängning

Effekt: 830W

Antal brödskivor: 2

Löstagbar smulbricka: Ja

Bästa Brödrost Test 2024 Budget

I jakten på den bästa brödrosten i budgetklassen står Philips Daily Collection HD2581 ut som ett topp-val. Denna enkla och praktiska modell ger oss både ett högt prisvärde och trevlig design.

Löstagbar smulbricka

Med en löstagbar smulbricka blir rengöringen smidig och enkel. Genom att avlägsna gamla, brända smulor kan du säkerställa en god smak i varje brödskiva.

Brödrostens funktioner

Med den inbyggda funktionen för automatisk avstängning kan du vara trygg eftersom det minskar risken för olyckor om något oförutsett händer med apparaten. Vi som älskar kanelbullar, muffins eller bagels kommer även uppskatta uppvärmningsgallret då detta ger ett betydligt bättre resultat än uppvärmning i mikrovågsugnen.

Varför välja Philips HD2581?

Denna bäst i test brödrost i budgetklassen är del av Philips Daily Collection vilket är en serie prisvänliga produkter perfekta för mindre kök eller studenter. Med HD2581 får du en riktigt bra kombination av kvalitet, funktionalitet samt prisvärdhet.

Smart
Brödrost Sage Appliances The Smart Toast

Sage The Smart Toast

Innovativ

Smarta och unika funktioner

Effekt: 1900W

Antal brödskivor: 4

Löstagbar smulbricka: Ja

The Smart Toast är en mångsidig brödrost i företagets populära Appliances serie av köksapparater av den finare klassen. The Smart Toast är en innovativ och smart produkt som levererar funktioner som inte går att hitta i någon annan produkt.

Smarta funktioner

Om du är lite extra petig med ditt rostade bröd kan den smarta funktionalitet som The Smart Toast bjuder på vara att rekommendera. Brödrosten har innovativa funktioner som “A bit more”, “A Quick Look”, “Bagel” och “Frozen”. Funktionerna är framtagna och utvecklade utifrån feedback från konsumenter.

Automatisk brödrost

Med ett knapptryck kan du automatiskt sänka ner brödet för att se till att skivan håller sin form under rostningen. En lysdiod på produkten talar om för dig hur lång tid som är kvar och hjälper dig att få till en perfekt gyllenbrun skiva.

Sammanfattning

Sage The Smart Toast är ett trevligt alternativ som premiumprodukt i snygg design som erbjuder bra inställningar för att få sin sitt bröd rostat med precision utefter sina egna önskemål.

Guide – Bästa Brödrost Test 2024

Hur många fack din brödrost behöver beror på hur mycket bröd familjen äter och hur många ni är. En brödrost för två skivor är mer kompakt, vilket kan vara en fördel i det mindre köket. Om ni är flera rekommenderas dock en brödrost som kan rosta fyra skivor samtidigt då det sparar tid och ser till att hela familjen kan äta frukost samtidigt.

Automatisk avstängning är en funktion som gör din brödrost säkrare genom att slå av värmen automatiskt då det förhindrar en potentiell brandrisk.

Om du rostar bröd från fryst i en vanlig brödrost blir resultatet långt ifrån perfekt, så med en inbyggd upptiningsfunktion kan brödrosten först tina brödet innan apparaten automatiskt slår över till att rosta brödet. Att frysa ditt bröd är ett utmärkt sätt att hålla brödet färskare längre och med upptiningsfunktionen så slipper du kompromissa med slutresultatet.

För dig med en striktare budget går det alldeles utmärkt med en billigare brödrost men noterbart är att du i så fall går miste om mer avancerad funktioner som exempelvis det patenterade “Peek & Pop”.

Smart funktionalitet kan tillföra det där lilla extra till ditt rostade bröd men är samtidigt inte en absolut nödvändighet. Om du är intresserad av smarta funktioner som automatisk nedsänkning blir prislappen förstås något dyrare

Om du föredrar tjockare skivor av bröd behöver du en brödrost som får plats med skivorna utan problem. Några exempel från vårt test är Philips Daily Collections brödrost och Dualit Lite 2 Slot 2 Slice.

Det kan vara knepigt att rengöra en vanlig brödrost med tanke på alla rörliga delar i produkten. Mer moderna varianter inkluderar ofta en löstagbar smulbricka vilket gör rengöringen avsevärt enklare. Skaka loss alla smulor och dra ut smulbrickan för att sedan kasta resterna i papperskorgen.

Senast färdigställda tester