Dammsugare bäst i test 2024

Dammsugare bäst i test 2024

Dammsugare bäst i test 2024 – Vi jämför 5 dammsugare via funktioner, omdömen och prisvärde där Electrolux D8 Pure blir bästa dammsugare, nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips inför ditt köp.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test

Dammsugare bäst i test 2024 - Electrolux D8 Pure

Electrolux D8 Pure

Kraftfull

Premium

Dammsugare bäst i test 2024 Premium - Miele Complete C3 Active Petrol Powerline

Miele Complete C3

Bra funktioner

Budget

Dammsugare bäst i test 2024 Budget -  Philips-FC9330

Philips FC9330

Påslös

Produkterna har utvärderats på:

Effekt

Funktioner

Ljudnivå

Pris

Testets betyg:
5
(2)
Bäst i test
Dammsugare bäst i test 2024 - Electrolux D8 Pure

Electrolux D8 Pure

Energieffektiv

PureSound-system

Fjärrkontroll på handtaget

AeroPro 3-i-1-munstycke

Dammsugare bäst i test 2024

AeroPro 3-i-1 munstycke och handtag med fjärrkontroll. Den här dammsugaren har sådant du inte ens visste att du ville ha eller behövde, men du kommer med troligen snabbt uppskatta hur det underlättar städningen. En dammsugare med extra allt som gör dammsugningen effektiv.

Dammsugare för bekymmersfri städning

Att städa är kanske inte det mest spännande man kan göra, men Electrolux D8 Pure har förändrat det. Dammsugaren kommer med den avancerade SmartMode-tekniken som listigt känner av golvtypen och automatiskt justerar till den sugeffekten som behövs för att hantera smuts och damm.

Fjärrkontroll i handtaget

För manuell kontroll styr du dammsugaren enkelt med det ergonomiska handtagets fjärrkontroll. Justera sugeffekten eller slå av och på dammsugaren utan att böja dig ner – smidigt säger vi.

AeroPro 3-i-1 munstycke

AeroPro 3-i-1 munstycket gör det enkelt att nå alla ytor och vrår. Växla enkelt mellan OneGo Power Clean, fogmunstycke och möbelmunstycke där de senare förvaras direkt i dammsugaren för enkel åtkomst.

Tyst, energieffektiv men kraftfull

Tro det eller ej, men denna dammsugare är både tyst och energieffektiv utan att kompromissa med prestandan. Nyutvecklade PureSound systemet ger här en rejäl effekt där ljudnivån pressas till utmärkta 57 db. De större hjulen som är utformade med mjuka gummibeläggningar, säkerställer att du inte får repor på dina golv och minimerar dessutom ljudet när du förflyttar dammsugaren.

Modern snygg design

Electrolux D8 Pure har en stilfull design och färg som inte bara gör städningen lättare, men också ger din inredning ett lyft. Varför gömma undan dammsugaren när den faktiskt ser bra ut?

Medföljer:

  • OneGo Power Clean-munstycke, Aeropro 3-i-1-munstycke.
  • AeroPro Parketto Pro-borste, Kombinationsmunstycke.
  • AeroPro teleskopiskt rör med spärr.

Sammanfattning

Electrolux D8 Pure är dammsugaren som tar din städning till en helt ny nivå. Med användarvänliga funktioner som ergonomiskt handtag med inbyggd fjärrkontroll, och PureSound teknologi får du en dammsugare som både är trevligare och effektivare att använda.

Om du söker en pålitlig och effektiv golvdammsugare som är tystast i klassen utan att kompromissa med prestanda samt miljöanpassad via 55% återvunnet material och verkligen lever upp till ”bäst i test 2024” så hittar du den här.

Premium
Dammsugare bäst i test 2024 Premium -  Miele Complete C3 Active Petrol Powerline

Miele Complete C3 Active Petrol Powerline

AirClean-filter

Bekvämt handtag

Hög sugkraft

Fotdrift

Teleskoprör

Vippfunktion

Dammsugare bäst i test 2024 – Premium

Smarta funktioner som gör vardagen enklare tar snabbt nya steg, och Miele som ofta är ledande i denna utveckling visar just detta med sin dammsugare Complete C3 Active Petrol Powerline. Om du vill underlätta i vardagen med effektiv premium dammsugningen är detta en golvdammsugare som är värt att titta lite extra på.

Högkvalitativa filter för renare luft

Ett av dammsugarens mest framstående egenskaper är det avancerade AirClean-filtret. Det neutraliserar oönskade lukter och garanterar en renare inomhusluft. Dessutom erbjuder denna modell tre olika utblåsningsfilter, vilket gör att du inte behöver göra något extra för att förbättra luftkvaliteten.

Allsidiga tillbehör för varje behov

Miele Complete C3 Active Petrol Powerline kommer med tre praktiska tillbehör: ett möbelmunstycke, ett fogmunstycke och en dammborste. Dessa tillbehör är smart placerade inuti dammsugaren, så du har dem alltid inom räckhåll. Det eliminerar behovet av att leta efter dem varje gång de ska användas.

Golvdammsugare med ergonomisk design

Har du någonsin känt dig obekväm medan du dammsuger? Denna dammsugare råder bot på detta med sin ergonomiska design och fotdrift. Komforthandtaget och fotdriften gör att hanteringen blir smidig och ansträngningsfri.

Enkel sladdhantering med vippfunktion

Efter att du har dammsugit klart, kan du enkelt rulla upp sladden med den integrerade fotknappen. Men denna modell tar det ett steg längre med sin unika vippfunktion – med bara ett enkelt knapptryck kan du rulla upp hela sladden.

Utmärkt räckvidd och effektivitet

Med en energieffektiv motor och imponerande sugkraft, klarar denna dammsugare av att rengöra även större ytor utan problem. Den 12 meter långa sladden ger dig dessutom en utmärkt räckvidd.

Sammanfattning

Miele Complete C3 Active Petrol Powerline erbjuder en rad fördelar såsom högkvalitativa AirClean-filter, enastående sugkraft, ergonomisk design och utmärkt räckvidd. Om du är ute efter en dammsugare som gör dammsugningen enkel och bekväm i premiumklass, kan detta vara rätta valet för dig.

Budget
Dammsugare bäst i test 2024 Budget - Philips-FC9330

Philips FC9330 dammsugare

TriActive-munstycke

Påslös

PowerCyclone 5-teknologi

Dammsugare bäst i test 2024 – Budget

Denna prisvärda dammsugaren har trots sitt låga pris en hel del fördelar och beskrivs bäst som: Enkel. Men då menar vi inte att det är en enkel modell utan funktioner och finesser. Vi syftar snarare på att den är enkel att hantera i kompakt design kompakt som kan användas helt utan påsar.

Bekvämt utan påsar

Har du någonsin stått redo att dammsuga bara för att upptäcka att dammsugarpåsarna är slut? Med Philips FC9330 slipper du det irritationsmomentet. Denna påslösa modell har en behållare med en generös kapacitet på 1,5 liter vilket ger färre tömningar och en smidigare städning.

Enkel tömning och hantering

Inte nog med att dammsugaren är påslös, den är också konstruerad för enkel tömning. Detta sparar dig både tid och energi och gör hela rengöringsprocessen ännu smidigare.

Högeffektiv dammsugare

Philips FC9330 stoltserar med en högeffektiv 900 W motor och avancerade funktioner som PowerCyclone 5-teknologi och ett TriActive-munstycke för tre olika tekniker och en dammupptagning på imponerande 99,9 procent.

Sammanfattning

FC9330 erbjuder mycket mer än bara ett lågt pris. Den är också lätthanterlig, bekväm att använda och imponerar med en hög dammupptagnings-förmåga. Tillsammans med användarvänliga funktioner som allergifilter och enkel tömning, är detta en dammsugare som ger dig valuta för pengarna. En bra golvdammsugare till ett riktigt bra pris kort o gott.

Smarta funktioner
Dammsugare bäst i test 2023 - Electrolux PD82 GREEN

Electrolux PD82-GREEN

Tystgående

Kraftfull

Bra tillbehör medföljer

LED-belysning

Söks en både effektiv och tystgående dammsugare? Electrolux PD82-GREEN är då ett utmärkt val som en av de mest tystgående dammsugarna på marknaden med en ljudnivå på endast 57 dB.

Kraftfull motor med allergivänligt filter

Utrustad med en 600-watts motor, gör PD82-GREEN städningen snabb och smidig. Dessutom kommer den med ett HEPA 13-filter, som effektivt tar bort 99,95% av allergener. Det gör denna dammsugare till ett perfekt val för allergiker och de med extra känsliga andningsvägar.

Lättmanövrerad golvdammsugare

Med en vikt på endast 5 kg är denna golvdammsugare enkel att hantera och flytta runt, vilket är särskilt fördelaktigt för större städytor. Den har dessutom hjul som glider lätt över trösklar och andra små hinder, och ges även utmärkta omdömen för sin användarvänlighet.

Justerbar sugkraft och filterindikator

För ytterligare bekvämlighet har denna dammsugare en inbyggd skärm där du kan justera sugkraften efter behov. Detta är särskilt användbart om du behöver dammsuga senare på kvällen utan att störa andra. Alla dessa inställningar är också tillgängliga direkt från handtaget, vilket sparar dig besväret att böja dig ner för att göra justeringar. Dessutom finns det en indikator som signalerar när det är dags att byta filter eller dammsugarpåse.

Dammsugare med LED-Belysning

En av de funktioner som ofta uppskattas av användare är den inbyggda LED-belysningen. Den lyser upp golvet och gör det mycket enklare att se damm och smuts, så att du kan vara säker på att inte missa något under din städning.

Sammanfattning

Electrolux PD82-GREEN är en bekväm, effektiv och tystgående dammsugare som inte bara imponerar med sin prestanda men också med sin smidighet.

Populär

Electrolux EUOC9GREEN

Kraftfull

Miljöval

Energisnål

Sugkontroll

Teleskoprör

Denna kraftfulla dammsugare kombinerar egenskaper som låg ljudnivå och energiförbrukning med effektivitet och kraft. Den är även återvinningsbar och tillverkad av 70 procent återvunnen plast. Ett miljömedvetet alternativ och som kommer med många fler fördelar.

Energisnål och effektiv

Vid första anblicken kanske Electrolux EUOC9GREEN verkar vara en vanlig golvdammsugare, men låt inte dess utseende lura dig. Detta kraftpaket är optimerat för låg energiförbrukning, vilket inte bara gynnar plånboken utan också planeten. Och inget behöver offras i form av sugkraft; med en motor på 700 watt och högt luftflöde klarar denna dammsugare av att hålla ditt hem skinande rent.

Låg ljudnivå för en behaglig städupplevelse

Om du är trött på högljudd dammsugning som gör det omöjligt att tänka, prata eller njuta av tystnaden, kommer EUOC9GREEN att vara en fröjd för dina öron. Med en ljudnivå på endast 65 dB ges en tyst men effektiv städupplevelse.

Miljövänlig tillverkning och återvinning

Electrolux EUOC9GREEN tar miljöansvaret på allvar. Dammsugaren är tillverkad av 70% återvunnen plast och är dessutom 100% PVC-fri. När dammsugaren har tjänat ut sin tid kan hela 92% av den återvinnas, vilket gör den till ett utmärkt val för den miljömedvetna konsumenten.

+ även för den låga energiförbrukningen som samtidigt minskar ditt koldioxidavtryck. Här är även förpackningen är i linje med detta tänk, då den också är tillverkad av återvunnet material.

Sammanfattning

Electrolux EUOC9GREEN är det smarta valet för den som söker en effektiv, låg-ljudnivå och miljövänlig dammsugare. Med dess genomtänkta design och egenskaper som spänner från låg energiförbrukning till hög återvinningsbarhet.

Guide – Dammsugare bäst i test 2024

Att välja rätt dammsugare kan vara en utmanande uppgift. Det finns en rad olika faktorer att ta hänsyn till, och det rätta valet varierar beroende på dina personliga behov och förutsättningar. I denna guide går vi igenom de viktigare aspekterna att fundera över innan du gör ditt köp.

Identifiera dina behov

Innan du börjar jämföra olika modeller och märken, fundera över vad du faktiskt behöver. Har du allergier och behöver en dammsugare som filtrerar luften effektivt? Har du husdjur och därmed behov av en dammsugare som är effektiv på att suga upp djurhår? Genom att identifiera dina behov kan du snabbt minska antalet alternativ och göra det enklare att välja.

Ljudnivå: Tyst eller tystare

Många föredrar en dammsugare med låg ljudnivå. Som en tumregel är dammsugare med en ljudnivå under 70 dB ansedda som tysta. Om ljudnivån är en viktig faktor för dig, sök efter modeller som uppfyller detta kriterium.

Sladdlös, robot eller golvdammsugare?

  • Sladdlösa Dammsugare: Dessa är praktiska för snabb och enkel städning.
  • Dammsugarrobotar: Bra för dig som vill automatisera städningen.
  • Traditionella golvdammsugare: Ofta kraftfulla och lämpade för omfattande städning.

Påse eller påslös: Vad är mest praktiskt för dig?

Vissa föredrar påslösa dammsugare eftersom de slipper köpa och byta dammsugarpåsar. Om du väljer en påslös modell, titta efter en med enkelt tömningssystem för bästa komfort.

Extra funktioner: Välj smart, inte mer

Moderna dammsugare kan komma med allt från LED-belysning till avancerade munstycken. Även om dessa funktioner kan vara trevliga, är de inte alltid nödvändiga. Fokusera på funktioner som faktiskt kommer att göra din städning enklare och mer effektiv.

Senast färdigställda tester