Grovdammsugare bäst i test

Grovdammsugare bäst i test 2022

Bäst i test

Bästa Grovdammsugare 2022

Kärcher Puzzi 8/1 C

5/5

Premium

Bästa Grovdammsugaren 2022

Kärcher Puzzi 10/1

4.5/5

Budget

Kärcher WD 3

4.2/5

Ibland dyker en arbetsuppgift upp som din vanliga maskinen inte klarar av. För sådana stunder behöver du en ordentlig grovdammsugare. Grovdammsugare är designade att hantera i princip allt: sågspån, metall, hårdplast och mycket mer. Du kan dessutom suga upp vätskor med en grovdammsugare, något som skulle utgöra en brandrisk med en vanlig modell. För dig som exempelvis hobbysnickare är en produkt av denna typ rentav nödvändig, eftersom du snabbt tar kål på en standard variant om du använder den till grövre partiklar och vätskor.

Här på Produkttestarna har vi sammanställt listan nedan över de allra bästa grovdammsugarna på marknaden idag, sett till såväl pris som prestanda. Välj en produkt som passar just dina behov. Lycka till med köpet!

Uppdaterad maj 20, 2022

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Dela testet
Grovdammsugare 2022

1 | Kärcher Puzzi 8/1 C - Bäst i Test 2022

Bästa Grovdammsugare 2022

Bästa Grovdammsugare 2022 – Du som vill ha både prestanda och bra pris måste spana in Kärcher Puzzi 8/1 C. Denna grovdammsugare utgör nämligen det perfekta valet för dig som behöver professionell städning oavsett situation. Vätskor och partiklar blir inga problem med denna prestandastarka produkt. 

Här får du otrolig sugkraft, inbyggd spray för rengöringsmedel och löstagbar tank. Allt du behöver för städning på elitnivå! Det är den otroliga prestandan sett till priset som gör Kärcher Puzzi 8/1 C till bäst-i-test produkten på vår lista.

Mäktig sugkraft

En unikt designad sugturbin i denna produkt ger dig en kraftfull sugkraft som klarar av allt. Bättre sugkraft innebär förstås en smidigare städning, varför du behöver en maskin som detta som erbjuder lite extra kraft. För dig som arbetar i garaget eller som vill dammsuga snabbt och enkelt blir denna unika sugturbin ett måste. Vätskor sugs upp på direkten och du slipper vänta på att det ska torka. Otroligt, särskilt med tanke på priset!

Inbyggd spray

När smutsen ligger djupt inrotad behöver du mer än vanlig dammsugning. Det är därför som Kärcher Puzzi 8/1 C kommer utrustad med en inbyggd spray som fördelar rengöringsmedel på ytan du dammsuger. Detta löser upp smuts, och smutsen och rengöringsmedlet sugs därefter upp av din Puzzi. Perfekt när du behöver städa upp en oljespillning eller suga upp matrester ur en tjockare matta.

Löstagbar tank

När det är dags att rengöra maskinen vill du förstås att det ska gå snabbt och smidigt. Smutsvattentanken är lösbar, vilket gör att du lätt kan tömma den på gammalt vatten och byta ut mot rent vatten och eventuellt lite rengöringsmedel. Tillbehören till denna härliga grovdammsugare går dessutom smidigt att förvara vid sidan av maskinen!

Sammanfattning

Du som vill ha otrolig prestanda sett till pengarna måste definitivt spana in Kärcher Puzzi 8/1 C. Här får du nämligen sugkraft utöver det normala, användbar funktionalitet såsom en inbyggd spray för rengöringsmedel, samt en löstagbar tank. Praktisk och användarvänlig design! Kärcher Puzzi 8/1 C blir därför bäst i test 2022 här på Produkttestarna.

2 | Kärcher Puzzi 10/1 - Grovdammsugare Premium

Bästa Grovdammsugaren 2022

Ja, det blir ännu en produkt från Kärcher på listan! Men när man talar om grovdammsugare måste man alltid nämna Kärcher. De är bäst på marknaden – det är en sanning som inte går att undvika! 

För dig som vill ha det absolut bästa som pengar kan köpa erbjuder Kärcher premiumalternativet Puzzi 10/1, en grovdammsugare på toppnivå. Puzzi kostar en del extra relativt till resterande produkter på listan, men du får en hel del för pengarna här. Bland annat ingår god ergonomi, en snygg och praktisk design, samt oerhörd sugkraft.

God ergonomi

Om du ofta städar undan svår smuts blir ergonomin på din grovdammsugare oerhört viktig. God ergonomi utgör skillnaden mellan en effektiv städningssession och flera dagars ryggont som helt tar kål på din produktivitet. Handtaget är designad med ergonomi som fokus och gör det lätt att flytta runt på maskinen. Längst ner på maskinen hittar du fyra hjul: två mindre och två större för smidig förflyttning vid behov.

Snygg och praktisk design

Designen på din produkt ska självklart vara både praktisk och snygg. Med en minimalistisk och kompakt design är detta en grovdammsugare som inte sticker ut på ett negativt sätt. Kärcher Puzzi 10/1 ser riktigt professionell ut, och levererar dessutom professionella resultat. Den kompakta designen gör det enklare att förvara produkten när du ej använder den. Tillbehör går att förvara på höger sida av denna grovdammsugare.

Kraftfull

Om du vill ha allra starkast sugkraft på denna lista så är Kärcher Puzzi 10/1 rätt grovdammsugare för dig – inte så underligt med tanke på det högre priset! Grovdammsugaren kommer med en unik sugturbin som erbjuder ett riktigt bra luftflöde på 74 liter per sekund. Effekten ligger på 1250W, vilket blir högst på vår lista!

Sammanfattning

För dig som inte vill kompromissa med något alls, och som vill ha en grovdammsugare som håller livet ut, är Kärcher Puzzi 10/1 det allra bästa valet på marknaden. Här får du ergonomi i spader, en snygg och praktisk design, samt otrolig sugkraft som definitivt imponerar. En premiumprodukt som verkligen lever upp till namnet!

3 | Kärcher WD 3 - Budget

För dig med en strikt budget rekommenderas en kompakt och enkel grovdammsugare som använder dammsugarpåsar. Kärcher WD 3, som kostar precis under tusenlappen, blir ett alldeles utmärkt alternativ. Detta är en grovdammsugare som hanterar alla former av smuts, både grövre och finare variant, samt vätskor. Till priset blir det absolut inte bättre än såhär, och trots den lägre summan får du otrolig funktionalitet för pengarna! Det som ingår är ett smidigt patronfilter, unik och väldesignad sugslang, samt en hel del extrafunktioner.

Patronfilter

Tack vare patronfiltret kan du hantera allt från vått och torrt och det mittemellan utan att du för den delen behöver byta ut filter. Patronfiltret kan filtrera ner till en bråkdels mikron och kan sålla bort metaller, trä och andra partiklar helt utan problem. Filtreringsförmågan gör rengöringen mycket enklare och förenklar avsevärt för dig vid användning. Suger du upp vätskor kan du dessutom känna dig säker i att grovdammsugaren är helt elsäker.

Väldesignad sugslang

Med en längre och väldesignad sugslang är Kärchers budgetalternativ bättre än någonsin förr. Du kommer åt hörn som du inte kunnat drömma om med tidigare varianter, och den bättre konstruktionen innebär att slangen blir riktigt hållbar. Perfekt för dig som känt missnöje med tidigare grovdammsugare i samma serie!

Extrafunktioner

Trots det lägre priset får du här en hel del extrafunktioner som förenklar vid användning. Exempelvis blåsfunktion för att blåsa bort trästroff och liknande partiklar, smidig kabelförvaring, en lucka för dina tillbehör samt ett riktigt ergonomiskt handtag. Med tanke på priset blir det särskilt imponerande!

Sammanfattning

Du som är ute efter ett budgetalternativ har hittat rätt val i Kärcher WD 3. Denna prisvärda grovdammsugare är en förbättrad iteration av Kärchers budgetserie. För under en tusenlapp får du en grovdammsugare med patronfilter, god sugförmåga, samt en lång rad av

4 | Kärcher WD 6 P - Populär

Bästa Grovdammsugaren 2022

Kärcher WD 6 P gör sig förtjänt av en plats på listan tack vare sin otroliga prisvärdhet. Kärcher är ett märke som erbjuder dig det allra bästa inom just grovdammsugare, och alternativen är många och fyller olika behov. Kärcher WD 6 P hittar en perfekt balans mellan premiumfunktionalitet och budgetvänlighet. Här får du enkel filterhantering, avtagbart handtag samt en hel del funktionalitet.

Enkel filterhantering

Det allra jobbigaste med en grovdammsugare är förstås att behöva kämpa med filtren. Med Kärcher WD 6 P slipper du det problemet helt och hållet! Borttagning av filtret blir riktigt smidigt. Allt du behöver göra är att dra ut filterbehållaren, dra ut filtret och ersätta det med ett nytt. Det är dock sällan du behöver byta filter, eftersom filtret ej behöver bytas då du växlar mellan torr- och våtsugning – vilket inte stämmer för många andra liknande grovdammsugare i samma prisklass.

Avtagbart handtag

Tack vare det avtagbara handtaget kan du ansluta munstycken direkt på slangen, vilket ger dig bättre kontroll över din dammsugning. Med direkt montering av munstycken kommer du enklare åt trånga utrymmen och hörn. Olika munstycken för olika bruk följer med paketet.

Extra funktioner

Det som utmärker denna grovdammsugare är den extra funktionaliteten som den erbjuder. Kärcher WD 6 P erbjuder bland annat:

  • Automatisk filterrengöring (med ett enda knapptryck) och innovativ filterborttagnignsteknik
  • Inbyggt uttag som gör det möjligt att arbeta med andra verktyg samtidigt
  • Nya och unikt designade tillbehör

Sammanfattning

Kärcher WD 6 P är ett prisvärt alternativ som heter duga. Här får du (nästan) all funktionalitet du kan tänkas behöva i en grovdammsugare. Bland annat ingår enkel filterhantering, avtagbart handtag och funktionalitet såsom automatisk filterrengöring.

Grovdammsugare eller vanlig?

Att städa undan är förstås en nödvändighet i alla hem, men är det en grovdammsugare du behöver eller duger en vanlig en?

En grovdammsugare kan hantera sådant som en vanlig standardmodell inte orkar med, exempelvis suga upp grövre material och vätskor. Dessa maskiner har dessutom kraftigare motorer, vilket innebär en bättre sugförmåga i allmänhet. Om du ofta jobbar med exempelvis trä eller metall i ditt hem är en grovdammsugare rentav en nödvändighet, men denna typ av produktkan även rekommenderas till dig med husdjur och barn: det blir mycket spill och smuts då!

För dig som bor i en mindre bostad och som inte stökar till det alltför mycket kan en vanlig standard  istället vara att rekommendera. Vanliga modeller är designade att hantera damm, smulor och mindre stök, men inte mycket mer än så.

Grovdammsugare för hemmabruk

För hemmabruk behövs inte en stor och tung grovdammsugare designad för verksamhetslokaler. Budgetalternativet på vår lista, Kärcher WD 3, kan då duga alldeles utmärkt. Det beror dock en del på dina behov och din budget!

Att hyra en grovdammsugare är bara att rekommendera om du endast tänkt använda dig av den en eller två gånger. Det är sällan du inte behöver dammsuga oftare än så, och därför rekommenderar vi på Produkttestarna att du köper en dedikerad grovdammsugare till hemmet eller verkstaden om du ofta behöver suga upp grövre material eller vätskor.

Du som är ute efter en grovdammsugare med automatisk filterrengöring kan ta en titt på vårt prisvärda alternativ, Kärcher WD 6 P. Där får du både ett innovativt filtersystem och automatisk filterrengöring med ett enda knapptryck.

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 0 / 5. Röster: 0

Relaterade artiklar