Laserskrivare bäst i test 2021

2021-09-11

Bästa Laserskrivaren 2021

En laserskrivare ger mer högkvalitativa textutskrifter än klassiska bläckstråleskrivare, samtidigt som de kostar mindre i längden. Laserskrivare använder sig av en toner som håller betydligt längre än bläckpatronerna i en bläckskrivare och blir i slutrutan billigare i drift. Den något högre inköpskostnaden av en laserskrivare sparar man därav relativt snabbt in. Många laserskrivare har även stöd för appar för smidig hantering av utskrifter, scanning med mera.

Ledande i världen av laserskrivare är Brother och HP, men det finns många tillverkare och modeller att välja bland. Vilken laserskrivare som passar dig beror uppenbart på dina behov. I detta test tittar vi tittar närmre på tre populära laserskrivare som blir bäst i test inom sina respektive segment baserat på funktion, pris samt omdömen. Se gärna våra topprankade produkter nedan samt ta en titt på vår guide för ytterligare info till ett mer träffsäkert & bättre köp.

BÄST I TEST

Bästa Laserskrivaren 2021

Brother DCP-L3550CDW

4.9/5

BÄSTA BUDGET

Bästa Laserskrivaren 2021

Brother HL-L2350DW

4.6/5

FÄRG

Bästa Laserskrivare 2021

HP Color Laser 150nw

4.5/5
Innehåll

1 | Brother DCP-L3550CDW - Bästa Laserskrivaren 2021

Bästa Laserskrivaren 2021

Multifunktion

Brother DCP-L3550CDW är en multifunktionskrivare med med laserteknik, bra funktioner och rimligt pris, och blir bäst i test. Att modellen är populär är lätt att förstå. Förutom utmärkta utskrifter finns här även möjlighet att både scanna, kopiera och skicka fax.

Modellen stödjer WebConnect för att kunna scanna direkt till molntjänster som Google Drive, Dropbox™ eller Microsoft® OneDrive.

Användare plussar främst för den enkla installationen, de många funktionerna modellen erbjuder utifrån priset, att skrivaren är tystgående samt helt tyst i stand-by läget.

Med Brother DCP-L3550CDW får man mycket för sina pengar. En kompetent laserskrivare med färgutskrift, kopiering, scanner och fax-funktion samt goda testresultat och fina omdömen av dess användare. Ett bra köp och vår vinnare i klassen.

Fördelar:

 • Kopiera, scanna, faxa.
 • Skriv ut från smartphone.
 • Automatisk dubbelsidig utskrift i färg eller svart.
 • Utskriftshastighet upp till 18 sid/min.
 • Trådlöst och trådbundet nätverk.
 • 9,3 cm färg- pekskärm.
Toner

2 | Brother HL-L2350DW - Bästa Laserskrivaren 2021 Budget

Bästa Laserskrivaren 2021

Prisvärd Monolaser

Brother HL-L2350DW är smidig och lättplacerad (356 mm bred) monolaserskrivare med mycket goda omdömen och bra recensioner. Modellen passar utmärkt för både användning i hemmet eller kontoret. Med en utskriftshastighet på 30 sidor/min går utskrifter snabbt oavsett usb eller wifi-koppling.

HL-L2350DW kommer med trådlös utskrift via dator, platta eller telefon, men har även stöd för att kopplas trådat via usb-anslutning. Skrivaren ger även möjlighet till dubbelsidiga utskrifter med en upplösning av 2400×600 dpi.

Medföljer vid köp gör en starttoner för upp till 700 sidors utskrift.

Sammantaget får man här mycket skrivare för en rimlig peng och användare är också mycket positiva till sina köp. Man plussar på bred front framförallt för dess prisvärde, snabba skarpa utskrifter, den dubbelsidiga utskriften samt en enkel installation av skrivaren.

Brother HL-L2350DW uppfyller kraven för miljöstandarder som Svanen och Blå Ängeln.

Svanen och Blå ÄngelnSvanen och Blå Ängeln

Fördelar:

 • Utskriftshastighet på upp till 30 sidor per minut.
 • Tystgående: 30 – 48 dB.
 • Dubbelsidig utskrift.
 • Magasin upp till 250 ark.
 • Trådlöst nätverk.
 • Minneskapacitet 64 MB.
 • Nöjda användare.
Toner

3 | HP Color Laser - Bästa Laserskrivare Färg/Pris 2021

Bästa Laserskrivare 2021

Prisvärd Färglaser

HP Color Laser 150nw är en smidig och mycket lättplacerad färglaser, och HP själva säger att modellen faktiskt är världens minsta färglaserskrivare i sin klass. Med en utskriftsupplösning vid både svartvit och färg på 600×600 dpi ges bra och tydliga utskrifter. Modellens utskriftshastighet är på goda 18 sidor per minut i svart/vit och 4 sidor per minut i färg.

Anslutning kan ske via usb och wifi men modellen har även stöd för fast anslutning via ethernet samt för utskrifter via Wi-Fi Direct om åtkomst till nätverk skulle saknas.

Som brukligt numer kommer denna HP med appar för Android och iOS. Med HP-Smart appen kan du även skriva ut material från din smartphone, surfplatta samt från Google Cloud Print och Apple Airprint. Utskrifter kan ske förutom på normalt skrivarpapper även på anpassat returpapper, glansigt papper, kort, etiketter, OH-film samt kuvert.

Användare plussar för bra tydliga utskrifter, enkel installation – även om viss kritik mot wifi-anslutningen också finns –  samt ett bra inköpspris.

Fördelar:

 • Minneskapacitet: 64 MB.
 • Dokumentstöd: A4, A5, B5, ANSI A.
 • Utskriftshastighet: sv/v – 18 sidor/min.
 • Utskriftshastighet: färg – 4 sidor/min.
 • Utskriftsupplösning: 600×600 dpi.

Guide Laserskrivare

Vilken skrivare passar mig?

Nog kan det vara knepigt att välja rätt bland alla olika typer av skrivare som finns på marknaden. En uppsjö av mer eller mindre nyttiga funktioner finns tillgängliga och prisintervallet är stort. Bläckstråleskrivare eller laser, trådlöst, ethernet eller inget nätverk alls ? Svartvit eller färgutskrift, dubbelsidig utskrift och kanske en scanner ? Vi går igen de vanligaste alternativen som finns att välja på. Fördelar och nackdelar.

Utskriftsbehov

Visst vore det trevligt att ha en skrivare med alla high-end funktioner stå och glänsa vid utskriftsplatsen. Men handen på hjärtat, vilka behov har du/ni egentligen ? Att köpa funktioner som inte används är en dyr hobby och inte minst gäller det skrivare. Exklusiva funktioner ger rejäla utslag på prislappen så investera i en skrivare som är kompatibel med dina/era behov.

Laserskrivare

Fördelar: En mono-laserskrivare (svart/vit) är det klart billigaste alternativet i längden om man ska skriva ut text och inte behöver färger. En mono-laserskrivare i bra kvalité kan fås runt tusenlappen idag. Färglaserskrivare har kommit ner i pris ordentligt senaste tiden och är numer ett bra alternativ även för hemmabruk.Utskriften sker betydligt snabbare med en laserskrivare, utskriftsresultatet är tydligare och riskerar inte bli kladdigt som i fallet med bläckstråleskrivare.

Nackdelar: Generellt högre inköpspris. Färglaserskrivare specifikt ger fortfarande relativt dyra utskrifter vid färgutskrift.

Bläckstråleskrivare

Fördelar: En bläckstråleskrivare är generellt lite billigare i inköp, även de med färgutskrift och wifi går att hitta i hyfsad kvalité under tusenlappen. En annan fördel är att bläckstråle-modellerna ofta är lite mindre och därför mer lättplacerade – även om just den skillnaden i och med teknikutvecklingen blir allt mindre. Fotoutskrifter – även en relativt enkel bläckstråleskrivare kan skriva ut fotografier med bra färgspektra.

Nackdelar: Nackdelen med bläckstråleskrivare är att Utskrifterna är ”blöta”  innan bläcket hinner torka och riskerar att bli kladdiga. Bläckpatronerna tar slut jämförelsevis fort och ofta är både dyra samt riskerar torka om skrivaren inte används regelbundet. I längden kan det som var billigt initialt bli dyrt efterhand.

Det finns visserligen tips och trix för att hålla patronerna fräscha längre – plocka ur patronerna från skrivaren och förvara dessa svalt i en försluten plastpåse med patronhuvudet nedåt. Nackdelen är dock uppenbar – osmidigt.

Patroner/toner:

Här gäller det för den prismedvetne att göra en liten research då priserna kan variera rejält. Till många av de vanligare modellerna finns även ett utbud av sekundära tillverkare av patroner/toners med klart lägre pris än originaltillverkarens variant.

Tester / Omdömen

Brother DCP-L3550CDW
Brother HL-L2350DW

”With reliable performance, good text quality, and low upfront and long-term costs…earned the HL-L2350DW our Best Laser Printer on a Tight Budget award.”

”The Brother HL-L2350DW is the perfect printer to sit quietly in the corner of the small office home office and get the job done when it needs to.” 

HP Color Laser 150nw

Användares omdömen baserat på ca: 200 recensenter hos pricerunner.se

Användares omdömen baserat på ca: 100 recensenter hos amazon.co.uk

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 6

RELATERADE ARTIKLAR