Laserskrivare bäst i test 2024

Canon i-Sensys blir tipset som bästa laserskrivare i test 2024. Se mer om testvinnarna och hitta den laserskrivare som passar dig bäst.

Bäst i test

Laserskrivare Bäst i test 2024 - Canon i-Sensys LBP6030b

Canon i-Sensys​

Snabb & kvalitativ utskrift

Populär

Laserskrivare Premium 2023 - HP Color LaserJet Pro M454d

HP Color LaserJet Pro​

27 sidor per minut

Budget

Laserskrivare Bäst i test Budget -  Brother HL-L2400DW

Brother HL-L2400DW​

Pris vs kvalitet

Produkterna har utvärderats på:

Kvalitet

Pris

Funktioner

Färgåtergivning

Testets betyg:
()
Adam Lundgren skribent

Av Adam Lundgren

Canon i-Sensys​ – Laserskrivare bäst i test 2024

Bäst i test 2024
Laserskrivare Bäst i test 2024 - Canon i-Sensys LBP6030b

Användarvänlig​

Snabb utskrift

Passar kontoret och hemmet​

Utskriftshastighet: 18 sidor / minut

Färg: Svartvit

i-Sensys kan vara rätta alternativ för dig som är på jakt efter en prisvärd och praktisk laserskrivare. Canon i-Sensys LBP6030b som är en effektiv laserskrivare med all funktionalitet du kan tänkas behöva blir vårt tips som bäst i test.

För hemmabruk eller till det mindre kontoret är enkelt synonymt med bättre och särskilt när man talar om skrivare – en kategori av produkter som vi alla vet kan vara mer eller mindre krångliga att få att göra som vi vill.

Funktioner

Utskriftshastigheten ligger på 18 sidor per minut. Noterbart är att det tar knappt åtta sekunder för den första utskriften. Trots den imponerande hastigheten är detta en energieffektiv och tyst skrivare.

Denna laserskrivare är kompakt, med en minimalistisk design som sätter det praktiska i fokus. Det innebär att du slipper huvudvärken när det är dags att skriva ut ett viktigt dokument. Skrivaren ansluts via USB och bjuder på alla standardfunktioner.

Canon i-Sensys har plats för 150 pappersark, och kan mata ut upp till 100 ark innan det blir dags att hämta upp utskrifterna. Vårt toppval med kvalitet & bra prislapp.

Premium
Laserskrivare Premium 2023 - HP Color LaserJet Pro M454d

HP Color LaserJet Pro​

Skriv ut via mobil

Avancerade säkerhetsfunktioner​

Dubbelsidig utskrift i färg​

Utskriftshastighet: 27 sidor/min​

Färg: Ja​

Laserskrivare bäst i test 2024 Premium – Du som använder skrivaren lite oftare kan hitta fördelarna av en multifunktionell produkt som erbjuder det lilla extra. Denna suveräna färglaserskrivare från HP har det mesta man behöver – och lite till!

HP Color LaserJet Pro är en utmärkt skrivare som passar de flesta med behov av färgutskrifter på ett rimligt vis – en premiumprodukt med ett långt bättre pris än många andra liknande färgskrivare på marknaden.

Den tydliga designen innebär snabb och smidig installation och enkel användning för alla i kontoret. Trots det enkla handhavandet kommer LaserJet Pro med inbyggda säkerhetsfunktioner och avancerade säkerhetsprotokoll som ser till att skrivaren inte blir den svaga länken i ditt nätverk.

Sammantaget

HP:s färglaser är både prisvärd och populär i produktkategorin med sina fördelar av snabb utskriftshastighet, mobilutskrift, färgutskrift och trådlös kommunikation. Vare sig den ska användas som en familje eller företagskrivare så kan HP Color LaserJet Pro leverera på ett säkert och fullgott sätt.

Budget
Laserskrivare Bäst i test Budget - Brother HL-L2400DW

Brother HL-L2400DW​

Dubbelsidig utskrift​

Nöjda användare​

Utskriftshastighet: 30 sidor / minut

Plats för: 250 ark

Minneskapacitet: 64 MB

Laserskrivare bäst i test 2024 Budget – Populära Brother HL-L2400DW är en smidig och lättplacerad monolaserskrivare med mycket goda omdömen och bra recensioner. Modellen passar utmärkt för bekväma & prisvärda utskrifter med en hastighet på 30 sidor/min.

Laserskrivarens funktioner

HL-L2400DW kommer med trådlös utskrift via dator, platta eller telefon, men har även stöd för att kopplas trådat via usb-anslutning. Skrivaren ger även möjlighet till dubbelsidiga utskrifter med en upplösning av 2400×600 dpi. Medföljer vid köp gör en starttoner för upp till 700 sidors utskrift.

Sammantaget

Med laserskrivaren från Brother får man en hel del skrivare för en rimlig peng och användare är också mycket positiva till sina köp. Man plussar på bred front framförallt för dess prisvärde, snabba skarpa utskrifter, den dubbelsidiga utskriften samt en enkel installation av skrivaren.

Brother HL-L2400DW uppfyller även kraven för miljöstandarder som Svanen och Blå Ängeln vilket vi ger ett extra plus för.

Prisvärd färg
Laserskrivare färg - HP Color Laser 150nw

HP Color Laser

Färgutskrift​

Prisvärd

Utskriftshastighet: 18 sidor / minut

Utskriftshastighet färg: – 4 sidor / min

Dokumentstöd: A4, A5, B5, ANSI A

Minneskapacitet: 64 MB

HP Color Laser 150nw är en lättplacerad färglaser, och HP själva säger att modellen faktiskt är världens minsta färglaserskrivare i sin klass. Med en utskriftsupplösning vid både svartvit och färg på 600×600 dpi ges bra och tydliga utskrifter.

Egenskaper

Modellens utskriftshastighet är på goda 18 sidor per minut i svart/vit och 4 sidor per minut i färg. Anslutning kan ske via usb och wifi men modellen har även stöd för fast anslutning via ethernet samt för utskrifter via Wi-Fi Direct om åtkomst till nätverk skulle tappas.

Appar – Som brukligt numer kommer denna HP med appar för Android och iOS. Med HP-Smart appen kan du även skriva ut material från din smartphone, surfplatta samt från Google Cloud Print och Apple Airprint. Utskrifter kan ske förutom på normalt skrivarpapper även på anpassat returpapper, glansigt papper, kort, etiketter, OH-film samt kuvert.

Sammantaget

Avslutningsvis ges här generellt bra omdömen av skrivarens användare för tydliga utskrifter, en enkel installation samt ett bra inköpspris – viss kritik nämns dock mot en lite krånglig wifi-anslutning bör nämnas.

3-i-1 funktion
Multifunktionsskrivarebäst i test 2024 - Brother DCP-L2620DW

Brother DCP-L2620DW

Kopiera, scanna, faxa​

Skriv ut från smartphone ​

Monolaserskrivare

2-sidig utskrift

LCD-kontrollpanel

Utskriftshastighet: 32 sidor / minut

Brother DCP-L2620DW är en 3-i-1 skrivare med laserteknik – Att modellen är populär är lätt att förstå med bra funktioner till ett mycket rimligt pris. Förutom utmärkta utskrifter finns här även möjlighet att både scanna och kopiera.

Egenskaper

Skrivaren stödjer WebConnect för att kunna scanna direkt till molntjänster som Google Drive, Dropbox™ eller Microsoft® OneDrive. Anslutningen kan göras via 5 GHz Wi-Fi eller USB och ett 128MB internminne ger bra fart på dina utskrifter. Inmatningsfacket är på rejäla 250 A4 ark.

Användare plussar främst för den enkla installationen via app, flertalet funktioner modellen erbjuder utifrån prisbilden, att skrivaren är tystgående vid drift samt helt tyst i stand-by läget och naturligtvis även för riktigt bra utskrifter.

Brother DCP-L2620DW Your Efficient 3-in-1 A4 Mono Laser Printer

Sammanataget

Med Brother DCP-L2620DW får man mycket för sina pengar. En kompetent och uppskattad laserskrivare med snabba utskrifter, kopiering och scanner funktion samt goda testresultat och fina omdömen av dess användare.

Guide – Laserskrivare bäst i test 2024

En laserskrivare ger mer högkvalitativa textutskrifter än klassiska bläckstråleskrivare, samtidigt som de kostar mindre i längden. Laserskrivare använder sig av en toner som håller betydligt längre än bläckpatronerna i en bläckskrivare och blir i slutrutan billigare i drift.

Den generellt något högre inköpskostnaden av en laserskrivare sparar man därav relativt snabbt in. Många laserskrivare har även stöd för appar för smidig hantering av utskrifter, scanning med mera.

De mest populära tillverkarna av laserskrivare är Brother och HP, men det finns många tillverkare och modeller att välja bland. Vilken laserskrivare som passar dig beror uppenbart på dina behov. I detta test tittar vi tittar närmre på tre populära laserskrivare som blir bäst i test inom sina respektive segment baserat på funktion, pris samt omdömen.

Vanliga frågor och svar

Nog kan det vara knepigt att välja rätt bland alla olika typer av skrivare som finns på marknaden. En uppsjö av mer eller mindre nyttiga funktioner finns tillgängliga och prisintervallet är stort. Bläckstråleskrivare eller laser, trådlöst, ethernet eller inget nätverk alls ? Svartvit eller färgutskrift, dubbelsidig utskrift och kanske en scanner ? Vi går igen de vanligaste alternativen som finns att välja på. Fördelar och nackdelar.

Visst vore det trevligt att ha en skrivare med alla high-end funktioner stå och glänsa vid utskriftsplatsen. Men handen på hjärtat, vilka behov har du/ni egentligen ? Att köpa funktioner som inte används är en dyr hobby och inte minst gäller det skrivare. Exklusiva funktioner ger rejäla utslag på prislappen så investera i en skrivare som är kompatibel med dina/era behov.

Fördelar: En mono-laserskrivare (svart/vit) är det klart billigaste alternativet i längden om man ska skriva ut text och inte behöver färger. En mono-laserskrivare i bra kvalitet kan fås runt tusenlappen idag. Färglaserskrivare har kommit ner i pris ordentligt senaste tiden och är numer ett bra alternativ även för hemmabruk.Utskriften sker betydligt snabbare med en laserskrivare, utskriftsresultatet är tydligare och riskerar inte bli kladdigt som i fallet med bläckstråleskrivare.

Nackdelar: Generellt högre inköpspris. Färglaserskrivare specifikt ger fortfarande relativt dyra utskrifter vid färgutskrift.

Fördelar: En bläckstråleskrivare är generellt lite billigare i inköp, även de med färgutskrift och wifi går att hitta i hyfsad kvalitet under tusenlappen. En annan fördel är att bläckstråle-modellerna ofta är lite mindre och därför mer lättplacerade – även om just den skillnaden i och med teknikutvecklingen blir allt mindre. Fotoutskrifter – även en relativt enkel bläckstråleskrivare kan skriva ut fotografier med bra färgspektra.

Nackdelar: Nackdelen med bläckstråleskrivare är att Utskrifterna är ”blöta” innan bläcket hinner torka och riskerar att bli kladdiga. Bläckpatronerna tar slut jämförelsevis fort och ofta är både dyra samt riskerar torka om skrivaren inte används regelbundet. I längden kan det som var billigt initialt bli dyrt efterhand.

Det finns visserligen tips och trix för att hålla patronerna fräscha längre – plocka ur patronerna från skrivaren och förvara dessa svalt i en försluten plastpåse med patronhuvudet nedåt. Nackdelen är dock uppenbar – osmidigt.