Höj och sänkbart skrivbord bäst i test 2023

iiglo Ergo E-Zee blir utsedd till bästa höj- & sänkbara skrivbordet 2023. Nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips inför ditt köp.

Bäst i test

iiglo E Zee höj- och sänkbart skrivbord bäst i test

iiglo Ergo E-Zee

Bra arbetsyta, tystgående

Prisvärd

Direkt interior standard höj- och sänkbart skrivbord

Direkt Interiör Standard

Prisvärd

Gaming

Höj- och sänkbart skrivbord - Arozzi Arena 

Arozzi Arena Gaming

Heltäckande musmatta

Produkterna har utvärderats på:

Byggkvalitet

Betyg

Funktioner

Pris

Testets betyg:
()
Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

  • Vill du ha ett rakt eller svängt arbets- eller gamingbord? En svängd yta i mitten ger dig bättre ergonomi.
  • Yta: Behöver du en större arbetsyta, eller räcker det med ett mindre bord?
  • Gameing? Då kan en svängd modell vara bättre. Du har då musen närmare dig, bekvämt på höger eller vänster sida. Mer ergonomiskt.
Bäst i test 2023
iiglo E Zee höj- och sänkbart skrivbord bäst i test

iiglo Ergo E-Zee

2 tystgående motorer

Kompakt och stabil

Justerbara fötter.

Kompakt och stabil

Mått BxD: 120×60 cm.

Höjd: 73 cm – 123 cm.

iiglo Ergo E-Zee är ett stabilt bord i kraftigt trä med tystgående motorer. Bordet passar bra för både kontoret och tar liten plats i hemmet. Bredden är 120 cm och djupet mäts till 60 cm. iiglo kommer med 4 förinställda lägen samt antikollision funktion.

Höjd-anpassningen som gäller är här mellan 73-123 cm och justeras enkelt med en knapptryckning. iiglo kommer med 2 tystgående motorer och bordet kan väljas i trä, svart, körsbär samt i vitt.

Här har du ett riktigt stabilt bord med tystgående motorer för höjning/sänkning. Bordet kommer delvis monterat, och på bara 5 minuter är bordet färdigmonterat, vilket många konsumenter uppskattar. Här finns 4 förinställda lägen för höjning/sänkning vilket underlättar då du snabbt får önskat läge med bara ett knapptryck och skrivbordets många användare är nöjda.

Stabilt och kompakt

Bordets yta är på 145×67 cm, så det finns gott om plats för fler skärmar, trots att det inte tar stor plats. Designen är snygg och modern med raka linjer. Det massiva träslaget gör bordet mycket stabilt. Du kan öka höjden på E-Zee från 74-115 cm med en knapptryckning. Som tillbehör finns en låda, fotstöd samt ett ståstöd att köpa till för den som önskar.

Tyst motor och anti-kollisionssensorer

Motorn är väldigt tyst (<50 dB) och bordet är även utrustat med antikollisionssensorer som automatiskt backar motorn om ett hinder kommer i vägen för höjdjustering. En bra och uppskattad funktion.

Premium
Direkt interior standard höj- och sänkbart skrivbord

Direkt Interiör Standard

2 tystgående motorer

Tystgående motorer

Minnesfunktion

Stabilt höj och sänkbart skrivbord med en 2,5 cm tjock spånskiva i laminat – slitstarkt och tåligt. Direkt Interiör kommer med 2 tystgående motorer med minnesfunktion – önskad höjd enkelt med ett knapptryck. Flertalet valbara storlekar med alternativ av vit, svart, mörkgrå, valnöt, björk samt ek.

Direkt Interiör är ett stabilt bord med snygg design. Den passar perfekt i ditt hem eller på kontoret och serien finns dessutom i en mängd storlekar att välja på för bästa anpassning efter behov. Skrivbordet är producerat i Sverige och håller hög kvalitet.

Här finns två motorer som är inkapslade och de fungerar säkert och ljudlöst. Du justerar höjden via en knapp till höger. Bordsmotor utrustad med smart teknik som känner av om golvet är plant och slutar fungera om det inte är helt plant. En bra funktion som ger dig säkerhet. Bordet finns i ett antal färger eller träslag: vit, svart, mörkgrå, valnöt, björk samt ek.

Smart minnesfunktion

Tack vare smart minnesfunktion så hittar du snabbt önskad höjd. Du behöver inte justera höjden, utan den hittar snabbt din förinställning, tidsbesparande och smart.

Slitstark och vattentålig

Bordsskivan på skrivbordet har en 2,5 cm tjock spånskiva av slitstarkt material samt ytskikt av laminat, därför är bordet inte så tungt. Det är lätt att rengöra, och med laminat behåller du kvalitén länge. Det är mycket slitstarkt och tåligt. Du kan spilla vad som helst, och det förstör ej bordsskivan.

Bordet har ett stativ i kraftig metall. Stativet är pulverlackerat med en härdad yta som gör det mycket hållbart och stabilt. Stativet passar alla bordsskivor som är 60-80 cm breda samt 100-200 cm långa. Därför kan du lätt byta ut din bordsskiva.

Gaming
Höj- och sänkbart skrivbord - Arozzi Arena 

Arozzi Arena Gaming Desk

Tystgående motor

Vattentålig

Smidig kabelhantering

Bordsyta: 160×82 cm

Motordriven höjning: 71-81 cm

Mått BxD: 120×60 cm.

Ett grymt höj-& sänkbart skrivbord för gaming! Stor yta, plats för fler skärmar. Du har en stor tvättbar musmatta gjord av microfiber på gummibotten samt en robust MDF-platta på hela bordet. Tvättbar och tålig! X Bordet har stora hål bak på bordet för kabelhantering och bildskärmsanslutning. Bordet kan höjas eller sänkas mellan ca 71-81 cm. Bordet får fina kundbetyg av köpare.

Arozzi Arena är ett av de bästa gamingborden på marknaden. Stabilt och gediget. Med sin svängda yta, en mikrofibermusmatta på gummibotten samt en robust MDF-platta så har du här det ultimata bordet för just gaming. Men den passar även såklart dig som arbetar. Att bordet är svängt ger dig en bekväm avlastning för armen med god ergonomi.

Stor yta för fler skärmar

Bordet har en stor yta på 160×82 cm, vilket är tillräckligt för att få plats med din dator, laptop, tangentbord och högtalare. Benen är tillverkade i stål och själva bordsytan, som är något rundad för bättre ergonomi, är tillverkad i kraftigt trämaterial. Bordet tål ca 80 kg av datorer/skärmar etc. Med sin stora yta kommer du att ha ett perfekt bord för gaming eller annat.

Tystgående motor

Du sänker eller höjer bordet via en knapp på sidan. Funktionen drivs av en tystgående motor, vilket många konsumenter uppskattar. Du kan höja eller sänka bordet ca 10 cm, från ca 71-81 cm, via en knapp på sidan.

Stor musmatta av gummi

Här har du en stor yta att röra din mus på, då hela ytan är täckt av mikrofiberduk, som är vattentåligt och enkel att rengöra. Om du råkar spilla läsk eller annat så behöver du inte vara rädd för att skada bordet, då materialet tål en hel del. Du kan använda diskmedel och vatten för rengöring.

Smart kabelhantering

Kabelhanteringen för skriv/gamingbordet är mycket genomtänkt. För att undvika lösa kablar har Arozzi Arena tre hål anpassat för kablar, placerade längst upp till vänster, överst i mitten respektive uppe till höger. Det finns nät fastskruvade under skrivbordet vilket underlättar för kabelhantering, då dessa hålls på plats i näten.

Gaming
Svive altair höj- och sänkbart skrivbord

Svive Altair

Tvättbar

Enkel kabelhantering

Förinställda lägen: 3

Perfekt stabilt bord med mjuk heltäckande musmatta som är tvättbar. Bredden är 160 cm och djupet 80 cm. Passar bra för gaming eller som vanligt kontorsbord. Har hål för kabelhantering. Finns 3 olika höjdalternativ: 71,75,79 cm. Bordet har justerbara stöd för finjustering så att det står stabilt. Skrivbordet ges bra recensioner av köpare.

Med Svive Altair har du ett perfekt gamingbord, men du kan även använda det som ett vanligt skrivbord såklart. Vad som utmärker bordet är den mjuka heltäckande musmattan som täcker hela bordet. Det uppskattas av många konsumenter, särskilt de som gamear då man inte behöver tänka på att hålla sig inom en begränsad yta för att styra musen. Bordet är tillverkat i stabilt träslag och finns i ett flertal färger.

Fler förinställda höjdinställningar

Här har du gott om plats för fler skärmar, kanske en skrivare eller annat. Bordets är 160 cm brett och djup är på 80 cm. Bordet är något svängt, vilket ger dig bättre ergonomi. Med tre olika höjdalternativ kan du enkelt justera bordet för att få den höjd som passar dig, 71, 75 samt 79 cm finns som förinställning.

Svive Altair har solid konstruktion av metall, dessutom har skrivbordet justerbara stöd för finjustering, vilket är en fördel så att bordet står riktigt stabilt.

Tvättbar musmatta

Musmattan är avtagbar och tvättbar, perfekt om du råkar spilla något. Kabelhanteringen är smart, det finns 3 hål för dessa, så att du slipper en massa sladdar på bordet. Här har du ett stabilt bra arbets- eller gamingbord, och att det dessutom är enkelt att montera ger det extra plus.

Populär
iiglo Ergo höj- och sänkbart skrivbord

Iiglo Ergo

Enkelt att växla mellan sitta / stå läge

Ihopfällbar

Söks ett stabilt och hopfällbart höj- och sänkbart skrivbord som passar lika bra för kontoret som för gaming rundan kan man ta en titt på det smarta & gasdrivna skrivbord från populära Ergo serien.

Arbetsytan kan höjas eller sänkas mellan ca 12-50 cm och bordets bredd mäts till 95 cm medans djupet är 40 cm.

Smarta lösningar för just detta bord är att här finns förborrade hål för att enkelt montera ett bildskärmsfäste samt en innovativt funktion för telefon eller platta med möjlighet till horisontellt och vertikal anpassning, praktiskt! Varianten är dessutom konstruerat med möjlighet att helt fällas ihop när skrivbordet inte används vilket ger en smidig förvaring.

Ett lite annorlunda höj- och sänkbart skrivbord som med många funktioner och goda användaromdömen snabbt blivit ett av segmentets populäraste val på marknaden.

Köpguide

Många av oss sitter uppenbart väl mycket, speciellt då vi arbetar. Men även under ledig tid spenderas ofta många timmar för både nytta och nöje med skärmtid. Det är alltså lätt att förstå vikten av genomtänkt ergonomi och bra byggkvalité när vi investerar i nya produkter i denna kategori – både för bekvämlighet och i förlängningen för vår hälsa.

Studier visar att långvarigt statiskt sittande är bland de främsta orsakerna till många hälsoproblem som både fetma och hjärtsjukdomar. Belastning på nacke och rygg påverkar oss även negativt vid stillasittande arbete. Att kroppen mår bra av rörelse och variationer av kroppshållningen vet vi alla – därför är ett höj- och sänkbart skrivbord som smidigt erbjuder just detta en riktigt bra investering för oss som ägnar betydande tid med skrivbordsarbete och / eller tid vid bildskärmen överlag.

Att stå och arbeta ger dig många fördelar, och det är bra för kroppen med variation. En studie gjord av American Cancer Society visade att av 123 000 vuxna som arbetade sittandes mer än 6 timmar om dagen ökade dödligheten med upp till 37%. Så det finns många fördelar med ett höj- och sänkbart bord.

Vanliga frågor och svar

  • Du förbränner cirka 45 kalorier mer per timma än om du sitter ner och arbetar. Man rör sig mer då man står och arbetar. Så det är bättre för din hälsa helt enkelt. Du förebygger risk för viktuppgång, metabola sjukdomar och fetma.
  • Att stå upp efter en måltid sänker blodsockernivån.
  • Risken minskas för att utveckla permanent hjärtsjukdom och typ 2-diabetes.
  • Minskar rygg- och nacksmärta, vilket kan ge dig bestående men vid för mycket sittande
  • Stressnivån minskar och rörlighet i kroppen ger dig fler fördelar
  • Med en varierande arbetsställning kan man undvika belastningsskador som ryggvärk, musarm med mera. Det är viktigt att variera, att stå upp ger dig många hälsobesparande fördelar. Visste du om att om du sitter mer än 6 timmar om dagen ökar dödligheten med upp till 37%

Du justerar bordet via en knapp som sitter på sidan av bordet. Det drivs av en eller fler motorer. Ofta finns förinställda höjdnivåer som gör det snabbare att nå önskad höjd. Vissa bord är även lutbara, vilket vissa föredrar, samt kan ge dig bättre ergonomi.

Ett annat alternativ är handvev, som du höjer manuellt. Men smidigast är eldriven höjdning/sänkning. Dessa bord är oftast lite dyrare, men ger smidigare lösning. Du trycker bara på en knapp och elmotorn gör jobbet åt dig smidigt och snabbt. Dessutom har vissa modeller en minnesfunktion. Du kan spara förinställd optimal höjd anpassat för just dig.

Vill du ha en böjd framsida för mer ergonomi eller en rak modell som bättre passar in i rummet? En svängd bordsskiva lämpar sig bäst för de som gamear

Om du föredrar en billig modell med vev eller en premiummodell med elektrisk justerbarhet och minnesfunktion är upp till dig.

Behöver du fler skärmar på bordet? Vill du ha en heltäckande musmatta som är vattenavvisande? Det kan passa bra för dig som gamear mycket. Du slipper tänka på att hålla dig innanför musmattan. Du får en stor yta vilket ger dig mer rörelsefrihet.

Ett gediget bord tillverkat i massivt trä är det bästa hållbara alternativet, men spånskivor är ganska lämpliga för kontoret, då de är mer lätta att flytta runt vid behov. Särskilt populära material för bordsskivor är spånskivor, även kallade MDF-skivor, som är tillverkade i komprimerat spånmaterial. Materialet är lättare, mer mångsidiga men fortfarande stabilt.
För att göra bordsskivan mer solid och hållbar är spånskivor ofta täckta med melamin. Ramen eller benen på det höj- och sänkbara bordet är vanligtvis gjorda av pulverlackerad metall eller stål.

Oftast har dessa bord med motor smart kabelhantering. Det brukar finnas hål för att få undan kablar från skärmar eller datorer, mellan 1-3 hål med bra placering längre bak på bordet.