Höj & Sänkbart Skrivbord

Höj och Sänkbara Skrivbord Bäst i Test 2022

2022-06-23

Produkttestarna samarbetar med annonsprogram i syfte att få provision via affiliate-länkar.

Många av oss sitter uppenbart väl mycket, speciellt då vi arbetar. Men även under ledig tid spenderas ofta många timmar för både nytta och nöje med skärmtid. Det är alltså lätt att förstå vikten av genomtänkt ergonomi och bra byggkvalité när vi investerar i nya produkter i denna kategori – både för bekvämlighet och i förlängningen för vår hälsa.

Studier visar att långvarigt statiskt sittande är bland de främsta orsakerna till många hälsoproblem som både fetma och hjärtsjukdomar. Belastning på nacke och rygg påverkar oss även negativt vid stillasittande arbete. Att kroppen mår bra av rörelse och variationer av kroppshållningen vet vi alla –  därför är ett höj- och sänkbart skrivbord som smidigt erbjuder just detta en riktigt bra investering för oss som ägnar betydande tid med skrivbordsarbete och / eller tid vid bildskärmen överlag.

Produkterna har utvärderats på:

SKRIVBORD BÄST I TEST

Bästa Höj och Sänkbara Skrivbordet 2022

iiglo Ergo E-Zee

5/5

BÄSTA GAMINGBORD

Bästa Höj och Sänkbara Skrivbordet 2022 Gaming

Arozzi Arena Gaming

4.8/5

PRISVÄRT SKRIVBORD

MaxMount

4.5/5

POPULÄRT GAMINGBORD

Svive Altair

4.6/5
Höj och Sänkbara Skrivbord

1 | iiglo Ergo E-Zee - Bästa Skrivbord 2022

Bästa Höj och Sänkbara Skrivbordet 2022

Bästa Höj och Sänkbara Skrivbord 2022 – iiglo Ergo E-Zee är ett stabilt bord i kraftigt trä med tystgående motorer. Bordet passar bra för både kontoret och tar liten plats i hemmet. Bredden är 120 cm och djupet mäts till 60 cm. iiglo kommer med 4 förinställda lägen samt antikollision funktion. Höjd-anpassningen som gäller är här mellan 73-123 cm och justeras enkelt med en knapptryckning. iiglo kommer med 2 tystgående motorer och  bordet kan väljas i trä, svart, körsbär samt i vitt.

Här har du ett riktigt stabilt bord med tystgående motorer för höjning/sänkning. Bordet kommer delvis monterat, och på bara 5 minuter är bordet färdigmonterat, vilket många konsumenter uppskattar. Här finns 4 förinställda lägen för höjning/sänkning vilket underlättar då du snabbt får önskat läge med bara ett knapptryck och skrivbordets många användare är nöjda.

Stabilt och kompakt

Bordets yta är på 145×67 cm, så det finns gott om plats för fler skärmar, trots att det inte tar stor plats. Designen är snygg och modern med raka linjer. Det massiva träslaget gör bordet  mycket stabilt. Du kan öka höjden på E-Zee från 74-115 cm med en knapptryckning.  Som tillbehör finns en låda, fotstöd samt ett ståstöd att köpa till för den som önskar.

Tyst motor och anti-kollisionssensorer

Motorn är väldigt tyst (<50 dB) och bordet är även utrustat med antikollisionssensorer som automatiskt backar motorn om ett hinder kommer i vägen för höjdjustering. En bra och uppskattad funktion. 

Specifikationer
Kraftigt träslag med slitstarkt laminat yta..
Mått BxD: 120×60 cm.
Höjd: 73 cm – 123 cm.
Justerbara fötter.
Justerbara stöd för stabilisering och inställning.

2 | Arozzi Arena Gaming Desk - Bästa Skrivbord Gaming

Bästa Höj och Sänkbara Skrivbordet 2022 Gaming

Ett perfekt bord för gaming! Stor yta, plats för fler skärmar. Du har en stor tvättbar musmatta gjord av microfiber på gummibotten samt en robust MDF-platta på hela bordet. Tvättbar och tålig! X Bordet har stora hål bak på bordet för kabelhantering och bildskärmsanslutning. Bordet kan höjas eller sänkas mellan ca 71-81 cm. Bordet får fina kundbetyg av köpare.

Här har du ett av de bästa gamingborden på marknaden. Stabilt och gediget. Med sin svängda yta, en mikrofibermusmatta på gummibotten samt en robust MDF-platta så har du här det ultimata bordet för just gaming. Men den passar även såklart dig som arbetar. Att bordet är svängt ger dig en bekväm avlastning för armen med god ergonomi.

Stor yta för fler skärmar 

Bordet har en stor yta på 160×82 cm, vilket är tillräckligt för att få plats med din dator, laptop, tangentbord och högtalare. Benen är tillverkade i stål och själva bordsytan, som är något rundad för bättre ergonomi, är tillverkad i kraftigt trämaterial. Bordet tål ca 80 kg av datorer/skärmar etc.  Med sin stora yta kommer du att ha ett perfekt bord för gaming eller annat.  

Tystgående motor

Du sänker eller höjer bordet via en knapp på sidan. Funktionen drivs av en tystgående motor, vilket många konsumenter uppskattar. Du kan höja eller sänka bordet ca 10 cm, från ca 71-81 cm, via en knapp på sidan. 

Stor musmatta av gummi

Här har du en stor yta att röra din mus på, då hela ytan är täckt av mikrofiberduk, som är vattentåligt och enkel att rengöra. Om du råkar spilla läsk eller annat så behöver du inte vara rädd för att skada bordet, då materialet tål en hel del. Du kan använda diskmedel och vatten för rengöring.     

Smart kabelhantering

Kabelhanteringen för skriv/gamingbordet är mycket genomtänkt. För att undvika lösa kablar har Arozzi Arena tre hål anpassat för kablar, placerade längst upp till vänster, överst i mitten respektive uppe till höger. Det finns nät fastskruvade under skrivbordet vilket underlättar för kabelhantering, då dessa hålls på plats i näten.

Specifikationer:
Bordsyta: 160x82cm
Motordriven höjning,  71-81 cm
Vattentålig musmattai microfiber
Smart kabelhantering och bildskärmsanslutning

3 | MaxMount Skrivbord - Bästa Skrivbord Budget

Söks ett bra och prisvärt höj- och sänkbart skrivbord som passar lika bra för kontoret som för gaming rundan kan man ta en titt på ett stabilt & motordrivet skrivbord från svenska MaxMount.

Skrivbordet kan höjas eller sänkas mellan ca 73-123 cm medans ytan är valbar mellan antingen 120 respektive 140 cm bredd, Djupet mäts till 60 cm för bägge varianterna. 3 olika färg alternativ finns att välja mellan.

4 | Svive Altair - Bästa Gamingbord Alternativ

Perfekt stabilt bord med mjuk heltäckande musmatta som är tvättbar. Bredden är 160 cm och djupet 80 cm. Passar bra för gaming eller som vanligt kontorsbord. Har hål för kabelhantering. Finns 3 olika höjdalternativ: 71,75,79 cm. Bordet har justerbara stöd för finjustering så att det står stabilt. Får bra recensioner av köpare.  

Med Svive Altair har du ett perfekt gamingbord, men du kan även använda det som ett vanligt skrivbord såklart. Vad som utmärker bordet är den mjuka heltäckande musmattan som täcker hela bordet. Det uppskattas av många konsumenter, särskilt de som gamear då man inte behöver tänka på att hålla sig inom en begränsad yta för att styra musen. Bordet är tillverkat i stabilt träslag och finns i ett flertal färger.

Fler förinställda höjdinställningar

Här har du gott om plats för fler skärmar, kanske en skrivare eller annat. Bordets är 160 cm brett och djup är på 80 cm. Bordet är något svängt, vilket ger dig bättre ergonomi. Med tre olika höjdalternativ kan du enkelt justera bordet för att få den höjd som passar dig, 71, 75 samt 79 cm finns som förinställning. Svive Altair har solid konstruktion av metall, dessutom har skrivbordet justerbara stöd för finjustering, vilket är en fördel så att bordet står riktigt stabilt. 

Tvättbar musmatta

Musmattan är avtagbar och tvättbar, perfekt om du råkar spilla något. Kabelhanteringen är smart, det finns 3 hål för dessa, så att du slipper en massa sladdar på bordet. Här har du ett stabilt bra arbets- eller gamingbord, och att det dessutom är enkelt att montera ger det extra plus.

Specifikationer:
Enkel montering
3 förinställda lägen
3 kabelhål och kabelorganisatör
Tvättbar musmatta
Solid ram och ben i metall
Justerbara stöd för stabilisering och inställning

5 | Direkt Interiör Standar - Skrivbord Prisvärde

Stabilt och lätt bord med en 2,5 cm tjock spånskiva i laminat – slistarkt och tåligt. Har 2 motorer för höj- sänkning. Dessa har minnesfunktion, och du får därför önskad höjd enkelt med ett knapptryck. Storlek på bordet är 120×80 cm. Finns i vit, svart, mörkgrå, valnöt, björk samt ek.

Här har du ett stabilt bord med snygg design. Den passar perfekt i ditt hem eller på kontoret. Med sitt mindre format med en bredd på endast 120 cm, så tar den inte så stor plats. Djup är 80 cm. Skrivbordet är producerat i Sverige och håller hög kvalitet. Det finns två motorer som är inkapslade  och de fungerar säkert och ljudlöst. Du justerar höjden via en knapp till höger. Bordsmotorerna är utrustade med smart teknik som känner av om golvet är plant och slutar fungera om det inte är helt plant. En bra funktion som ger dig säkerhet. Bordet finns i ett antal färger eller träslag: vit, svart, mörkgrå, valnöt, björk samt ek.

Smart minnesfunktion

Tack vare smart minnesfunktion så hittar du snabbt önskad höjd. Det underlättar och ger dig snabbt din förinställda höjd. Du behöver inte justera höjden, utan den hittar snabbt din förinställning, tidsbesparande och smart. 

Slitstark och vattentålig

Bordsskivan på skrivbordet har en 2,5 cm tjock spånskiva av slitstarkt material samt ytskikt av laminat, därför är bordet inte så tungt. Det är lätt att rengöra, och med laminat behåller du kvalitén länge. Det är mycket slitstarkt och tåligt. Du kan spilla vad som helst, och det förstör ej bordsskivan.
Bordet har ett stativ i kraftig metall. Stativet är pulverlackerat med en härdad yta som gör det mycket hållbart och stabilt. Stativet passar alla bordsskivor  som är 60-80 cm breda samt 100-200 cm långa. Därför kan du lätt byta ut din bordsskiva.

Specifikationer:
Spånskiva av laminat
Storlek: 120×80 cm
Två tystgående motorer
Stativ i metall
Motor med minnesfunktion

Köpguide

Att stå och arbeta ger dig många fördelar, och det är bra för kroppen med variation. En studie gjord av American Cancer Society visade att av 123 000 vuxna som arbetade sittandes mer än 6 timmar om dagen ökade dödligheten med upp till 37%. Så det finns många fördelar med ett höj- och sänkbart bord.

Fördelar med att använda ett höjdjusterbart skrivbord:

Du förbränner cirka 45 kalorier mer per timma än om du sitter ner och arbetar. Man rör sig mer då man står och arbetar. Så det är bättre för din hälsa helt enkelt. Du förebygger risk för viktuppgång, metabola sjukdomar och fetma.

Några andra fördelar med att stå upp:

Att stå upp efter en måltid sänker blodsockernivån.

Risken minskas för att utveckla permanent hjärtsjukdom och typ 2-diabetes,

Minskar rygg- och nacksmärta, vilket kan ge dig bestående men vid för mycket sittande

Stressnivån minskar och rörlighet i kroppen ger dig fler fördelar

Med en varierande arbetsställning kan man undvika belastningsskador som ryggvärk, musarm med mera. Det är viktigt att variera, att stå upp ger dig många hälsobesparande fördelar. Visste du om att om du sitter mer än 6 timmar om dagen ökar dödligheten med upp till 37% 

Hur fungerar motordriven höjdjustering?

Du justerar bordet via en knapp som sitter på sidan av bordet. Det drivs av en eller fler motorer. Ofta finns förinställda höjdnivåer som gör det snabbare att nå önskad höjd. Vissa bord är även lutbara, vilket vissa föredrar, samt kan ge dig bättre ergonomi. 

Ett annat alternativ är handvev, som du höjer manuellt. Men smidigast är eldriven höjdning/sänkning. Dessa bord är oftast lite dyrare, men ger smidigare lösning. Du trycker  bara på en knapp och elmotorn gör jobbet åt dig smidigt och snabbt. Dessutom har vissa modeller en minnesfunktion. Du kan spara förinställd optimal höjd anpassat för just dig.

Att tänka på när du väljer ett höj- och sänkbart skrivbord

Modellen. Vill du ha en böjd framsida för mer ergonomi eller en rak modell som bättre passar in i rummet? En svängd bordsskiva lämpar sig bäst för de som gamear

Om du föredrar en billig modell med vev eller en premiummodell med elektrisk justerbarhet och minnesfunktion är upp till dig.  

Behöver du fler skärmar på bordet? Vill du ha en heltäckande musmatta som är vattenavvisande? Det kan passa bra för dig som gamear mycket. Du slipper tänka på att hålla dig innanför musmattan. Du får en stor yta vilket ger dig mer rörelsefrihet.

Vilket material är bäst?

Ett gediget bord tillverkat i massivt trä är det bästa hållbara alternativet, men spånskivor är ganska lämpliga för kontoret, då de är mer lätta att flytta runt vid behov. Särskilt populära material för bordsskivor är spånskivor, även kallade MDF-skivor, som är tillverkade i komprimerat spånmaterial. Materialet är lättare, mer mångsidiga men fortfarande stabilt.
För att göra bordsskivan mer solid och hållbar är spånskivor ofta täckta med melamin. Ramen eller benen på det höj- och sänkbara bordet är vanligtvis gjorda av pulverlackerad metall eller stål. 

Kabelhantering

Oftast har dessa bord med motor smart kabelhantering. Det brukar finnas hål för att få undan kablar från skärmar eller datorer, mellan 1-3 hål med bra placering längre bak på bordet.

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Röster: 1

Relaterade artiklar