Steamer bäst i test

Uppdaterad: 2022-04-03

Bästa Steamer 2022

Ibland behöver man snabbt släta ut en skrynklig skjorta, du kanske ska ha den på jobbet, och behöver något som snabbt kan göra den skrynkelfri. Du har inte tid att värma upp ett strykjärn, och ta fram en strykbräda. Då är en Steamer ett perfekt val. En Steamer värms upp på några sekunder, och därefter ångar du ut alla skrynklor, och vad som är så bra är att du kan ha skjortan hängandes på galgen, och ånga den fin och slät.

I vår genomgång av Bästa Steamer 2022 har vi har valt ut modeller som har fått bra betyg från experter och/eller konsumenter. Dessa Steamer kommer från kända leverantörer som garanterar dig kvalitet. Allt ifrån budgetmodell till lite dyrare modeller.

BÄST I TEST 2022

Bästa Steamer 2022

Philips Steam&Go GC363

4.7/5

PREMIUM

Bästa Steamer 2022

Philips ComfortTouch GC557

4.7/5

BUDGET

Princess Steamer

Princess
332846

4.4/5

POPULÄR

Philips-Steam&Go-GC351

Philips Steam&Go GC351

4/5

1 | Philips Steam&Go GC363 - Bästa Steamer 2022

Bästa Steamer 2022

Philips GC363 är en populär steamer med SmartFlow-teknik, vilket ger optimalt ångflöde och modellen är dessutom extra tystgående. Här ges ett snabbt resultat för att ta bort skrynklor på kläder, allt från ull till siden. Med bäst funktioner och prestanda för pengarna blir GC363 vår rekommendation som Bästa Steamer 2022.

Fler lägen

Steamern fungerar både horisontellt på vilken plan yta som helst, men även vertikalt med kläder på en galge. Den är enkel att använda, och du fyller på den avtagbara vattenbehållaren under kranen. Vattenbehållaren rymmer 70 ml.

Konstant ånga

Philips GC363 har en konstant ånga på ca 24 g per minut. Den stora spridningen av ånga genom fibrerna desinficerar och tar bort lukt från alla typer av tyger.

SmartFlow-teknik

Philips GC363 har SmartFlow-teknik, vilket innebär ett optimerat ångflöde, vilket ger dig en perfekt och bra temperatur för alla typer av tyger.

Tillbehör: Borste för tjockare tyger.

Philips Steam&Go GC363 är en mycket lättanvänd produkt, vilken användare också ofta påpekar. Man plussar i hög grad för ett bra skrynkelfritt resultat. Med tanke på ett i jämförelse lågt pris, rimligt anpassade funktioner med bra resultat samt goda användaromdömen blir modellen vårt val av bästa steamer 2022.

Innehåll

2 | Philips ComfortTouch - Bästa Steamer 2022 Premium

Bästa Steamer 2022

Philips ComfortTouch Steamer är en modell i premiumklass där inget lämnats åt slumpen. Här har vi inte endast en steamer utan ett helt koncept med ett separat ställ/board tillsammans med den snyggt integrerade steamern.

Kapaciteten är som förväntat i toppklass med ett ångutsläpp på stadiga 40g/min. Med ComfortTouch fräschas även de mest svårtvättade ull och ömtåliga sidenplaggen säkert släta & fina utan risk för brännmärken eller annan skadlig påverkan.

5 Typinställningar av ånga

Med hela fem distinkta inställningar finns alltid en nivå som passar det aktuella plagget optimalt. Siden behandlas varsamt på en lite mildare nivå, medans modellens mer kraftfulla ångfunktion passar perfekt till att ta hand om en kappa i ullmaterial till exempel.

Tillbehör – Handske & Borste

Med modellen kommer praktiska och bra tillbehör.

När man hanterar varm ånga ska man alltid var alert – på de kraftigare inställningarna är ångan riktigt varm. Med modellen kommer därför en värmeskyddande handske som säkerhet för att slippa resultatet att få fina plagg men sveda på handen.

En tillbehörsborste anpassad för att optimera resultatet när t.ex tjockare ytterkläder eller andra grövre textilier behöver steamas. Med borstens hjälp ges ångan en enklare väg att effektivt penetrera fibrerna i tyget, ett tillbehör värdigt en premiumprodukt med andra ord.

Philips ComfortTouch GC557 är varianten för de som vill ha en one-in-all steam-lösning för säker och enkelt hantering med bra resultat. Med tanke på mycket goda användaromdömen, praktiskt handhavande & design, samt utmärkta resultat blir ComfortTouch tämligen enkelt vårt val i premiumklassen.

3 | Princess 332846 - Bästa Steamer Budget

Princess Steamer

Budgetmodell från Princess med bra kapacitet och snabb uppvärmning, på endast 40 sekunder. Kommer med en större vattenbehållare på 260 ml.

Bra Budgetval

Princess 332846 är en populär Steamer med god kvalitet trots sitt låga pris. Den fungerar på alla typer av tyger, och gör ett bra jobb, oavsett om du vill ta bort skrynklor från lakan och gardiner eller ojämnheter på din skjorta. Modellen fungerar även bra även för känsliga textilier som kräver varsam hantering, som silke och spets. Trots sin lilla storlek gör den ett bra jobb. Princess steamer är utrustad med en stor och avtagbar 260 ml vattenbehållare.

Snabb uppvärmning

Denna Steamer tar endast 40 sekunder att värma upp och är utformad för att döda 99% av alla bakterier och damm-kvalster. Princess ger en jämn stabil ånga, god nog för att trolla bort skrynklor och ge en slät fin yta på både kläder & tyger.

Två inställningar

Här finns två olika ånginställningar så att du även kan ånga tyger som både ull och silke. Medföljer gör även en borste som du kan använda för att ånga tjockare tyger som badrockar och andra tyngre material. Borsten som medföljer avlägsnar alla mindre hårstrån och dammpartiklar som har samlats på dina kläder eller gardiner. Som säkerhetsfunktion finns en automatisk avstängning efter åtta minuters inaktivitet, bra!

God ergonomi

Den ergonomiskt designade Steamern från Princess är med sina 1.13 kg lätt att arbeta med och du kan enkelt stryka kläderna medan de sitter på galgen och steama dina gardiner medan de hänger uppe.

Tillbehör: Borste för tjockare tyger

Princess 332846 är med tanke på låg prisnivå,  mängden nöjda användare samt bra specifikationer ett attraktivt köp. Bästa valet i budgetklassen just nu.

4 | Philips Steam & Go GC351/20 - Populär & Prisvärd

Philips-Steam&Go-GC351Bild2

Philips Steam & Go GC351/20 hjälper dig att snabbt och enkelt ta bort skrynklor för många olika typer av tyg för en mindre peng utan att tulla på Philips-kvalité. Citat från en av konsumenterna: ”Har använt steamer nu i några veckor och är jättenöjd.”

Snabb & Effektiv

Med bara 1 minuts starttid, avtagbar 70 ml vattentank och kraftfull ånga, så är den idealisk om du snabbt behöver en slät och fin skjorta. När du tar bort skrynklor med varm ånga, så tas även bakterier bort, upp till 99%

Avtagbar vattenbehållare

Denna steamer från Philips har ett konstant ångutsläpp på 20 g/min. Den är kraftfull och ger gott resultat. Du får skrynkelfria kläder snabbt. Det är lätt att fylla på vatten i den avtagbara behållaren, som är på 70 ml.

Effektivt resultat på alla tygtyper

Philips Steam & Go ger bra resultat på nästan alla typer av tyger, från finaste silktyger till tjocka sofftyger eller gardiner. Det finns även en medföljande borste för bättre resultat på tjockare material, och för att borsta bort eventuella partiklar innan användning.

Du kan använda den på även de mest känsliga tygerna utan oroar dig för brännmärken. En skyddshandske mot värme medföljer, vilket ger dig säker användning när det gäller att skydda dig mot het ånga.

Tillbehör som ingår: Borste, för tjockare tyger, Handske för extra skydd.

Philips Steam & Go GC351 producerar kraftfull och effektiv ånga trots sin lilla storlek, och ger dig möjlighet att stryka dina kläder medan de sitter på galgen eller där gardinerna hänger. Den är även perfekt för resor, med det lilla och behändiga formatet. Den enda kritik vi kan finna är att vatten behövs fyllas på relativt ofta. 

Med tanke på modellens popularitet och goda omdömen är modellen ett säkert val i kategorin.

5 | Philips Steam&Go GC361 - Bra Betyg

Philips-Steam&Go-GC361Bild2

Philips GC361 är en populär och bra Steamer med god ångfunktion. Steamern värms upp snabbt på bara några sekunder. Den är liten och kompakt, perfekt att ha med på resa. Trots sitt lilla format så är GC361 för klassen mycket effektiv med en konstant ånga på 22g per minut samt en god effekt på 1200 watt.

Effektiv på alla typer av tyger

Denna steamer är lämplig för alla typer av tyger, från känsliga till hårdare material. Med sin kraftfulla ånga kan du även få bukt på svårare veck. Modellen fungerar även utmärkt att stryka gardiner med, och det kan göras enkelt också medans de hänger uppe. Tack vare en borste som medföljer så är den även perfekt för användning på tjockare tyger, borsten underlättar inträngning av ångan för att effektivare göra materialet slätt.

Tar bort lukt

Philips GC361 är även effektiv på att ta bort lukt från kläder. Om du haft en skjorta i garderoben länge, så kanske den luktar lite illa, men det kan du få bort med denna steamer. Även denna modell kommer med Philips SmartFlow-teknik.

Philips Steam&Go GC361 är en lättanvänd produkt och inte mycket skiljer från vår vinnare. En något lägre effekt generellt med ett likartat pris ger dock en lägre rank. Användare plussar för ett bra skrynkelfritt resultat.

Med goda användaromdömen, tyst gång & bra resultat tycker vi att modellen är ett bra köp.

Köpguide

Varför ska man välja en Steamer ?

En Steamer är ett bra val om du behöver få skrynkelfria kläder snabbt utan att behöva plocka fram ett strykjärn och strykbräda. Steamern värms upp snabbt, och du ångar dina kläder eller andra tyger och får ett bra resultat utan krångel. Ångan som kommer ur Steamern har ett jämnt och snabbt flöde som ger bra effektivitet, och den slätar ut ditt plagg eller gardiner blixtsnabbt.

En Steamer är mycket enkel att ta med på resan med sitt oftast kompakta format och låga vikt, och de har blivit väldigt populära pga sin effektivitet, och många föredrar en sådan jämfört mot ett strykjärn.

Vad är det för skillnad på en mindre och större Steamer ?

En större Steamer har oftast en större vattentank där du fyller på med vatten, och du slipper göra det så ofta, men den kan också kännas lite tung. Väljer du en mindre och lättare modell, så behöver du fylla på vatten oftare, men du slipper riskera att trötta ut/få ont i armen då du ångar. Så den är ett bättre val ur ergonomisk synpunkt.

Kan man bränna sina kläder med en Steamer ?

Nej, du får inga brännmärken, och du ska hålla den en bit ifrån ditt plagg för bästa effekt. En Steamer kan du ställa in värmen på, på vissa modeller, och det brukar medfölja en värmehandske så att du inte bränner dig. Men dina kläder får inga brännmärken, jämfört med en strykjärn, där du kan få brännmärken om du inte är uppmärksam.

Du behöver inte tvätta lika ofta!

Om du ångar dina skjortor med en steamer så behöver du inte tvätta dem lika ofta. Ångan tar bort upp till 99,9% av bakterier från dina plaggs fibrer, därför sparar du både på ditt plagg och är bra ur energisynpunkt, då du inte behöver tvätta plaggen lika ofta.

Vilka tyger kan man ånga ?

Du kan ånga alltifrån bomull till finaste siden, även ullplagg. Du kan även ånga kashmir och syntetmaterial.

Kan jag ånga kläder som hänger på en galge ?

Ja, det kan du, och du kan även ånga dina gardiner som är upphängda. Därför är en Steamer ett väldigt bra val jämfört med ett strykjärn. Du sparar tid och slipper bränna dina plagg eller gardiner, eller lakan.

Prisbild ?

Du kan köpa en Steamer prisklasser mellan ca 300-2000 kr. Många konsumenter har varit nöjda med en billigare variant, men det beror på hur mycket du ska ånga, och vilka material du vill släta ut. Men såklart så kan det finnas fler inställningar generellt på en dyrare modell, t.ex bättre kapacitet av ångflödet och att den klarar fler olika typer av tyger med mera.

Vi hoppas ni hittar en Steamer att trivas med!

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 4 / 5. Röster: 5

Relaterade artiklar