Steamer bäst i test 2023

Vi har granskat marknadens utbud av steamers för att hitta de bästa inom sina prisklasser.
Läs om produkterna nedan och ta del av köpguiden för att hitta rätt luftfuktare för dig.

Vi har jämfört:

Hur bra steamern är på att göra plagg skrykelfria

Hur ofta man behöver fylla på med vatten

Vilka funktioner steamern har

Om steamern spiller vatten

Om steamern är bevkäm och enkel att använda

Vilka tillbehör som medföljer

BÄST I TEST

Steamer bäst i test 2023 Steamery Cirrus No.3

Steamery Cirrus 3 Iron Steamer

Mycket smidig och effektiv​

Effekt: 1200 w

Vattentank: 90 ml

Automatisk avstängning

Läs rescension | Läs hela vårt test

PREMIUM

Steamer - Philips ComfortTouch GC557

Philips ComfortTouch GC557​

Inbyggt steaming board​​

Effekt: 2000 w

Vattentank: 1,8 l

Ångutsläpp: 40 g / min

Läs rescension

BUDGET

Philips STH3000 bästa budget Steamer 2023

Philips Steamer STH3000​

Kraftull trots bra pris

Effekt: 1000 w

Vattentank: 100 ml

Ångutsläpp: 20 g / min

Läs rescension

  • Handhållen eller stående steamer? Välj en handållen steamer om du snabbt vill kunna fräscha upp ett fåtal plagg. Välj en stående steamer om du vill kunna steama många kläder samtidigt.
  • Ångkapacitet: Ju högre ångkapacitet, desto mer effektivt kommer strykjärnet att ta bort skrynklor och veck från dina kläder.
  • Vattentankens storlek: En större vattentank gör att du kan stryka fler plagg utan att behöva fylla på vatten.
  • Automatisk avstängning: Detta är en viktig säkerhetsfunktion som stänger av strykjärnet automatiskt när det inte används under en viss tid.
  • Effekt: Ju högre effekt, desto kraftfullare.
  • Sladdens längd: En längre sladd ger dig mer rörelsefrihet när du stryker.
  • Användarvänlighet och grepp: Det är viktigt att strykjärnet känns bekvämt i handen och är lätt att använda.
Bäst i test 2023
Steamer bäst i test 2023 Steamery Cirrus No.3

Steamery Cirrus 3 Iron Steamer

Enkelt att få kläderna skrynkelfria​

Ångan fräschar upp kläderna​

Läs hela vårt test

Bäst i test

Vi har testat Steamery Cirrus 3 Iron Steamer. Steamery är ett svenskt företag som erbjuder en rad intressanta produkter inom just klädvård. Bland dessa hittar vi den handhållna Cirrus 3 iron.

Anti-puff funktion

Cirrus 3 har en anti-puff funktion som minimerar risk för vattenstänk vid användning. Även om funktionen inte är helt felfri så tycker vi att steamern gör ett bra jobb i jämförelse med andra steamers i mellanprisklassen. Om man vill undvika vattenstänk helt så kan man hålla steamern lite längre ifrån kläderna och jobba långsammare.

Steam och strykfunktion

En funktion som vi uppskattar med Cirrus 3 är att man både kan stryka och steama kläder. Det går alltså bra att pressa steamern för en, ja, pressad look – eller steama längre ifrån kläderna för att endast få bort skrynklor.

Hur fungerar steamern?

Allt man behöver göra är att fylla i vattenbehållaren, koppla i steamern i ett utag och klicka på av/på-knappen. Efter ungefär 15-30 sekunder är steamern redo att användas.

Flexibla placeringar av kläder

Steamern är designad för att kunna steama kläder oavsett om de hänger upp eller ligger ner mot en plan yta. Du kan antingen placera kläderna på en slät yta, som en bordsskiva med en handduk som underlag, eller hänga dem från en klädhängare. För bästa resultat och minimal risk för vattenstänk rekommenderas att hänga kläderna när du steamar.

Design

Designen är kompakt och produkten är lätt i vikten på 0.86 kg, vilket gör den enkel att både förvara och ta med sig på resa.

Tillbehör: Strykningshandske

Med köpet inkluderas en praktisk strykningshandske. Vi använder vanligtvis steamern utan handske, men vill man exempelvis kunna sträcka ut plagget samtidigt som man steamar så är det ett välkomnat tillbehör.

Om du ska steama väldigt många plagg dagligen så rekommenderar vi en produkt med större vattentank, exempelvis premiumvalet i detta test.

Sammanfattning

Cirrus No.3 från Steamery är en mycket bra steamer som vi efter att ha testat verkligen kan rekommendera. Den gör det den ska på ett riktigt bra sätt och vi är mer än nöjda med resultatet.

Premium
Steamer - Philips ComfortTouch GC557

Philips ComfortTouch Steamer

Vertikalt Steaming Board​

Ångkapacitet: 40 g/min​

Effekt: 2000 W​

Vattentank: 1800 ml​

Produktvikt 5.38 kg​

För dig som steamar mycket

Philips ComfortTouch är en steamer i premiumklassen med väldigt rymlig vattentank och medföljande vertikal steaming board.

Kraftfull

Denna steamer har en ångkapacitet på imponerande 40g/min, vilket gör den till en av de mer kraftfulla steamers på marknaden. Men kraften betyder inte att den är hård mot dina kläder. Med ComfortTouch funktionen kan du säkert fräscha upp även de mest känsliga tyger som ull och siden, utan risken för brännmärken eller skador.

Optimal ångstyrka med 5 inställningar

På steamerin finns fem ånginställningar som gör att du kan justera nivån utefter plagg. Sidenplagg får en varsam behandling på mildare inställningar, medan ullkappor kan fräschas upp med högre ångkraft.

Låsfunktion för smidig steaming

Denna steamer har en galge med en unik låsfunktion, som gör det enkelt att fästa dina kläder under steamingprocessen. Galgen är även justerbar i längd och kommer med en säkerhetsfunktion som aktiverar standbyläget när vattentanken blir tom.

Tillbehör och säkrare användning

Värmeskyddande handske – Philips ComfortTouch kommer med en värmeskyddande handske som garanterar att du kan steam dina kläder utan att bränna dig.

Borste – För de tjockare plaggen inkluderar produkten en särskild tillbehörsborste. Borsten gör att ångan effektivt kan nå fibrerna i grövre textilier som ytterkläder, och ger ett imponerande resultat.

Sammanfattning

Spar tid med ComfortTouch. Ska mycket steamas så tycker vi att Philips ComfortTouch är förstahandsvalet för dig.

Budget
Philips STH3000 bästa budget Steamer 2023

Philips Steamer STH3000

30 Sekunders starttid​

Ljusindikator​

Höga användarbetyg​

Effekt: 1000 W

Strömsladd: 2 m​

Vattentank: 100 ml​

Philips STH3000 steamer hjälper dig att snabbt och enkelt ta bort skrynklor för många olika typer av tyg till ett bra pris. Vill du ha en liten och effektiv steamer så är STH3000 värd att överväga.

Snabb Steamer

STH3000 blir varm på 30 sekunders och har en liten avtagbar vattentank på 100 ml. Kombinera med en effekt på 1000 W och du får en liten, smidig och effektiv steamer som tar bort skrynklor samtidigt som dina plagg fräschas upp.

Effektivt resultat på alla tygtyper

Philips STH3000 kan användas på vardagskläder fina silkestyger och till och med tjocka sofftyger eller gardiner utan risk för brännmärken. Vill du ha en prisvärd och enkel steamer så kan STH3000 vara rätt val för dig.

Konsumentbetyg
Tefal Access Steam Care Plus steamer

Tefal Access Steam Care Steamer

Flera bra tillbehör​

Snabb uppvärmning​

Stryksula i gjuten aluminium​

Uppvärmning: 40 sekunder​

Vattentank: 200 ml​

Ångkapacitet: Upp till 30 g/min​

Om du vill kunna fräscha upp skjortan i sista minuten är Tefals steamer Access Steam Care Plus en bra kompis att ha nära till hands. Här får du precision i ditt strykande med tre ånginställningar och hög kontinuerlig ångproduktion trots den mindre storleken.

Ultrasnabb uppvärmning

Tefal Access Steam Care Steamer kommer utrustad med en stryksula i gjuten aluminium som värms upp på nolltid. Handångaren producerar dessutom kontinuerlig ånga på 30 gram per minut för att släta ut de mest envisa vecken.

Funktioner för flexibel textilvård

Med Tefal Access Steam Care Plus får du inte bara en vanlig klädsteamer. Denna högpresterande enhet kommer med tre anpassningsbara inställningar, utformade för att hantera en mångfald av textiler – allt från delikata tyger till tjocka material. Dess 1600W effekt garanterar snabb och effektiv ångning, medan den innovativa ångprecisionen säkerställer ett fläckfritt resultat varje gång.

Praktisk och portabel design

Trots sin kraftiga prestanda är denna steamer kompakt och lätt att förvara. Den kommer också med en löstagbar 200 ml vattentank för enkel påfyllning och rengöring.

Bonus tillbehör

Förutom enhetens avancerade funktioner medföljer fyra praktiska tillbehör för att göra din textilvård komplett: en ångkåpa för fokuserad ångning, en dörrkrok för upphängning, en klädborste för att ta bort damm och ludd, samt en vertikal strykbräda som kan hängas på en dörr för maximal användarvänlighet

Sammanfattning

Den ultrasnabba uppvärmningen gör Tefal Access Steam Care Plus till den perfekta handångaren för snabb uppfräschning i sista minuten. Vi rekommenderar denna steamer till dig som exempelvis snabbt behöver fixa till kläderna på morgonen precis innan jobbet.

Populär
Steamer - Philips SteamGo GC362

Philips Steam&Go GC362

SmartFlow-teknik​

Effekt: 1300 W​

Vattentank: 70 ml​

Ångkapacitet: 24 g/min​

Produktvikt 0.95 kg.

Philips GC362 är en populär, lätt och kraftfull steamer som kan steama både vertikalt och horisontellt. En liten och effektiv steamer i mellanprisklassen.

Fler lägen

Steamern fungerar både horisontellt på vilken plan yta som helst, men även vertikalt med kläder på en galge. Den är enkel att använda, och du fyller på den avtagbara vattenbehållaren under kranen. Vattenbehållaren rymmer 70 ml.

Konstant ånga

GC362 har en konstant ånga på ca 24 g per minut. Den stora spridningen av ånga genom fibrerna desinficerar och tar bort lukt från alla typer av tyger.

SmartFlow Steamer

Philips GC362 har en SmartFlow-teknik som gör att du får en optimal steamingtemperatur för alla typer av tyger. Det medföljer en borste som underlättar när man ska steama tjockare tyger.

Sammanfattning

Vill du ha en kompakt men kraftfull steamer till bra pris så är Philips Steam&Go GC362 ett bra val.

Kompakt
Steamer Philips STH3020

Philips Steamer STH3020

Prisvärde

Löstagbar vattentank

Kompakt och hopfällbar

Vattentank: 120 ml​

Ångkapacitet: Upp till 20 g/min​

Effekt: 100 w​

STH3020 från Philips är en populär och bra handhållen steamer med stabil ångfunktion och riktigt bra användaromdömen. Steamern är smidig att arbeta med då vikten stannar på bara 0.5 kg. Detta gör STH3020 till ett bra alternativ både hemma och på resan för problemfri ångstrykning.

Trots ett pris i den lägre delen i produktkategorin så är STH3020 en mycket effektiv steamer med en konstant ånga på 20g per minut samt en god effekt på 1000 watt.

Effektiv på alla typer av tyger

Denna steamer är lämplig för alla typer av tyger, från känsliga material till tjockare material, och med sin effektiva ångteknik kan du även få bukt på svårare veck. Modellen fungerar även utmärkt att steama gardiner med vilket görs smidigt medans de hänger uppe.

Tar bort lukt

Philips STH3020 är bra på att ta bort lukt från kläder. Om du haft en skjorta i garderoben en längre tid så kan en snabb uppfräschning med ånga göra underverk. På tal om skjortor och andra ofta mer känsliga material kan man med Philips steamers känna sig trygg då ångplattan i metall kan tryckas mot kläderna utan risk för brännskador.

Sammanfattning

Med fina recensioner och bra pris är Philips Steamer STH3020 kanske marknadens mest prisvärda handhållna steamer just nu.

Stor vattentank
Philips GC48860 steamer

Philips Steamer GC488/60

Easy Rinse​

Smidig användning​

Vattentank: 1400 ml​

Ångkapacitet: Upp till 35 g/min​

Effekt: 1800W​

Philips GC488/60 är en steamer med stor vattentank. Perfekt för dig som vill kunna steama mycket åt gången. Med Easy Rinse-avkalkning, dubbla justerbara stänger och smidig förvaring gör denna steamer strykandet till en enkel sak.

Designad för smidig användning

Vare sig du har ont om tid eller stryker väldigt ofta är det viktigt att din steamer är lätt att använda och stryker snabbt. Tack vare kraftfull ånga på upp till 35 gram per minut slätar Philips GC488/60 skrynkliga kläder utan problem.

Efter att du har använt produkten ser funktionen Easy Rinse till att förhindra uppbyggnad av kalk. Det ger produkten en längre livslängd. Den löstagbara vattentanken är genomskinlig så att du direkt vet när det är dags att fylla på. När du är klar är det bara att fälla ihop produkten och förvara den i exempelvis garderoben.

Stryk längre med en större vattentank

Tack vare en rymlig vattentank på hela 1.4 liter kan du stryka mycket längre innan du behöver fylla på med vatten. Det är en stor fördel ifall ni är flera i familjen. Det i samband med den högre effekten på 1800W betyder att du här har ett komplett paket för strykandet.

Sammanfattning

Philips GC488/60 är en användarvänlig produkt som gör strykandet så enkelt som möjligt. Den rymliga vattentanken tillsammans med en inbyggd avkalkningsfunktion och kraftfull ånga gör denna steamer till det utmärkta alternativet för dig som har ont om tid.

Budget
Steamer - Philips SteamGo GC299

Philips SteamGo GC299

Effektiv & Prisvärd​

Automatisk avstängning​

Uppvärmning: 1 minut​

Ångkapacitet: 20 g/min​

Ångpuff: 20 g/min​

Vattentank: 60 ml​

Effekt: 1000 W​

SteamGo GC299 är ännu en steamer i Philips populära SteamGo serie – och här är valet i seriens lägre prisnivå.

Prisvärd Steamer

GC299 är en enklare men kompetent 1000 W steamer i samma snygga design som övriga Philips GO steamers. Med ångkapacitet & puff på 20 g/min till ett lite lägre pris är det ett stilfullt och gott alternativ i den lägre prisklassen. Höga betyg av denna steamers användare plussas för här.

Tillbehör: Borste för tjockare tyger.

Design
Princess 332846 steamer

Princess Steamer 332846

Ergonomiskt handtag​

Automatisk avstängning​

Låsbar ångknapp​

Ånginställningar: 2​

Ångkapacitet: Upp till 25 g/min​

Uppvärmning: 40 sekunder​

Princess 332846 är en lite annorlunda men intressant designad steamer i budgetprisklassen. Med bra kapacitet och en snabb uppvärmning på endast 40 sekunder är Princess ett starkt val i prisklassen.

Populära Princess

Princess 332846 är en populär Steamer med god kvalitet trots sitt låga pris. Den fungerar på alla typer av tyger, och gör ett bra jobb, oavsett om du vill ta bort skrynklor från lakan och gardiner eller ojämnheter på din skjorta.

Modellen fungerar även bra även för känsliga textilier som kräver varsam hantering, som silke och spets. Trots sin lilla storlek gör den ett bra jobb. Princess steamer är utrustad med en stor och avtagbar 260 ml vattenbehållare.

Snabb uppvärmning

Denna Steamer tar endast 40 sekunder att värma upp och är utformad för att döda 99% av alla bakterier och damm-kvalster. Princess ger en jämn stabil ånga, god nog för att trolla bort skrynklor och ge en slät fin yta på både kläder & tyger.

Två inställningar

Här finns två olika ånginställningar så att du även kan ånga tyger som både ull och silke. Medföljer gör även en borste som du kan använda för att ånga tjockare tyger som badrockar och andra tyngre material. Borsten som medföljer avlägsnar alla mindre hårstrån och dammpartiklar som har samlats på dina kläder eller gardiner. Som säkerhetsfunktion finns en automatisk avstängning efter åtta minuters inaktivitet.

God ergonomi

Den ergonomiskt designade Steamern från Princess är med sina 1.13 kg lätt att arbeta med och du kan enkelt stryka kläderna medan de sitter på galgen och steama dina gardiner medan de hänger uppe.

Sammanfattning

Princess 332846 kan med tanke på en låg prisnivå, mängden nöjda användare samt bra specifikationer vara ett intressant alternativ.

Vanliga frågor och svar

Ja. Idag finns modeller som både stryker och pressar veck lika effektivt som ett strykjärn.

För att kunna vecka behöver du en steamers som kan hållas mot själva tyget. Vill du endast jobba bort det skrynliga på kläderna så duger de flesta utmärkt för detta.

En Steamer är ett bra val om du behöver få skrynkelfria kläder snabbt utan att behöva plocka fram ett strykjärn och strykbräda. Steamern värms upp snabbt, och du ångar dina kläder eller andra tyger och får ett bra resultat utan krångel. Ångan som kommer ur Steamern har ett jämnt och snabbt flöde som ger bra effektivitet, och den slätar ut ditt plagg eller gardiner blixtsnabbt.

Steamern är mycket enkel att ta med på resan med sitt oftast kompakta format och låga vikt, och de har blivit väldigt populära pga sin effektivitet, och många föredrar en sådan jämfört mot ett strykjärn.

En större Steamer har oftast en större vattentank där du fyller på med vatten, och du slipper göra det så ofta, men den kan också kännas lite tung. Väljer du en mindre och lättare modell, så behöver du fylla på vatten oftare, men du slipper riskera att trötta ut/få ont i armen då du ångar. Så den är ett bättre val ur ergonomisk synpunkt.

Nej, du får inga brännmärken och du ska hålla den en bit ifrån ditt plagg för bästa effekt. En Steamer kan du ställa in värmen på, på vissa modeller, och det brukar medfölja en värmehandske så att du inte bränner dig. Men dina kläder får inga brännmärken, jämfört med en strykjärn, där du kan få brännmärken om du inte är uppmärksam.

Ja! Om du ångar dina skjortor med en steamer så behöver du inte tvätta dem lika ofta. Ångan tar bort upp till 99,9% av bakterier från dina plaggs fibrer, därför sparar du både på ditt plagg och är bra ur energisynpunkt, då du inte behöver tvätta plaggen lika ofta.

Du kan ånga allt från bomull, silke till finaste siden, även ullplagg. Du kan även ånga kashmir och syntetmaterial. Det är alltid bra att vara extra försiktig om plagg som man bryr sig mycket om – håll gärna lite avstånd mellan steamern och klädesplagget eller testa först på en liten yta för säkerhets skull.

Ja, det kan du, och du kan även ånga dina gardiner som är upphängda. Därför är en Steamer ett väldigt bra val jämfört med ett strykjärn. Du sparar tid och slipper bränna dina plagg eller gardiner, eller lakan.

Du kan köpa en Steamer prisklasser mellan ca 300-2000 kr. Många konsumenter har varit nöjda med en billigare variant, men det beror på hur mycket du ska ånga, och vilka material du vill släta ut. Men såklart så kan det finnas fler inställningar generellt på en dyrare modell, t.ex bättre kapacitet av ångflödet och att den klarar fler olika typer av tyger med mera.

Ja, det går att använda kranvatten, men om din vattenkran har hårt vatten så kan det skada steamern och orsaka kalk. Därför är det en bra idé att tvätta behållaren regelbundet eller använda mjukt eller destillerat vatten.

Ja, men som tumregel är det bra att vara försiktig till början och använda lägre temperaturer eller hålla steamern längre ifrån. Därefter kan man steama närmre om tyget inte reagerar. Annars går det bra att steama allt ifrån soffan till kudden.

Senast färdigställda tester

Airfryer bäst i test 2023

Sockervaddsmaskin bäst i test 2023

Luftrenare bäst i test 2023

Babysitter bäst i test 2023

Doftpinnar bäst i test 2023