Steamer bäst i test 2022

Steamer bäst i test 2022

Bäst i test

Steamery Cirrus 3 Iron Steamer Bäst i test

Steamery
Cirrus 3 Iron Steamer

5/5

Alternativ

Bästa Steamer 2022

Philips
ComfortTouch GC557

4.2/5

Budget

Princess Steamer

Princess
332846

3.9/5

Vilken steamer är bäst 2022?

Ibland behöver man snabbt släta ut en skrynklig skjorta, och då finns det inte mycket man hellre vill ha än en riktigt bra steamer. Steamern värms upp på några sekunder, och därefter ångar du ut alla skrynklor medans den hänger på galgen eller ligger mot en slät yta.

Men vilken är bäst? Det har vi tagit reda på  i detta test, och vi utser Cirrus 3 Iron Steamer från Steamery till vinnare i testet – en nytänkande, effektiv och snygg steamer.

Nedan kan du läsa mer om den och alla testvinnare samt få råd inför ditt val av steamer.

Alla steamers har utvärderats på:

Uppdaterad 6 september, 2022

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Produktöversikt

1 | Steamery Cirrus 3 Iron Steamer - Bäst i test 2022

Steamery är ett svenskt företag som erbjuder en rad intressanta produkter inom just klädvård. Bland dessa hittar vi Cirrus 3 Iron steamer, deras handhållna steamer och bäst i test hos produkttestarna.

Cirrus 3 Iron Steamer är en väl genomtänkt steamer som andas kvalitet och har en elegant utformning till skillnad från andra steamers. Du jobbar enkelt och effektivt bort skrynklor på plaggen och fräschar upp dem samtidigt. Det finns en anti-puff egenskap som minskar vattenstänk.

Med Cirrus 3 Iron Steamer får du det bästa av både steamers och strykjärn – du kan nämligen stryka kläderna likt ett strykjärn för en mer pressad look, eller få en mer naturlig look genom att hålla steamern någon centimeter ifrån tyget.

Hur fungerar steamern?

Steamern har ett skydd för frontplattan samt en av/ på knapp så att du kan hålla steamern kopplad i eluttaget. Steamern kan även stå upprätt eller ligga ned, och det tar ungefär 30 sekunder innan steamern har värmts upp. Sedan är det bara att börja steama! Kläderna kan antingen ligga ned mot en slät yta med exempelvis en handduk som underlag, eller hänga från en klädhängare.

I övrigt är steamern lättvikt och kan tas med på resa. Du får även en händig strykningshandske.

Sammanfattning

I sin prisklass är Cirrus 3 Iron Steamer från Steamery svår att konkurrera med. Med kvalitet, design och funktion i åtanke blir Cirrus 3 vårt förstaval och bäst i test i vår genomgång av steamers 2022.

Produktöversikt

Pilo 2 Fabric Shaver från Steamery

Tips! Steamery har även mycket effektiv noppborttagare – en liten smart pryl som hjälper dig ta bort noppor och ludd från tyger snabbt och enkelt.

2 | Philips Steam&Go GC363 - Populär

Bästa Steamer 2022

Philips GC363 är en populär steamer med SmartFlow-teknik, vilket ger optimalt ångflöde och modellen är dessutom extra tystgående. Här ges ett snabbt resultat för att ta bort skrynklor på kläder, allt från ull till siden. Med användbara funktioner och bra prestanda för pengarna blir GC363 varmt rekommenderad hos produkttestarna.

Fler lägen

Steamern fungerar både horisontellt på vilken plan yta som helst, men även vertikalt med kläder på en galge. Den är enkel att använda, och du fyller på den avtagbara vattenbehållaren under kranen. Vattenbehållaren rymmer 70 ml.

Konstant ånga

Philips GC363 har en konstant ånga på ca 24 g per minut. Den stora spridningen av ånga genom fibrerna desinficerar och tar bort lukt från alla typer av tyger.

SmartFlow-teknik

Philips GC363 har SmartFlow-teknik, vilket innebär ett optimerat ångflöde, vilket ger dig en perfekt och bra temperatur för alla typer av tyger.

Tillbehör: Borste för tjockare tyger.

3 | Philips ComfortTouch - Alternativ

Philips ComfortTouch Steamer är en modell i premiumklass där inget lämnats åt slumpen. Här har vi inte endast en steamer utan ett helt koncept med ett separat ställ/board tillsammans med den snyggt integrerade steamern.

Kapaciteten är som förväntat i toppklass med ett ångutsläpp på stadiga 40g/min. Med ComfortTouch fräschas även de mest svårtvättade ull och ömtåliga sidenplaggen säkert släta & fina utan risk för brännmärken eller annan skadlig påverkan.

5 Typinställningar av ånga

Med hela fem distinkta inställningar finns alltid en nivå som passar det aktuella plagget optimalt. Siden behandlas varsamt på en lite mildare nivå, medans modellens mer kraftfulla ångfunktion passar perfekt till att ta hand om en kappa i ullmaterial till exempel.

Tillbehör – Handske & Borste

Med modellen kommer praktiska och bra tillbehör.

När man hanterar varm ånga ska man alltid var alert – på de kraftigare inställningarna är ångan riktigt varm. Med modellen kommer därför en värmeskyddande handske som säkerhet för att slippa resultatet att få fina plagg men sveda på handen.

En tillbehörsborste anpassad för att optimera resultatet när t.ex tjockare ytterkläder eller andra grövre textilier behöver steamas. Med borstens hjälp ges ångan en enklare väg att effektivt penetrera fibrerna i tyget, ett tillbehör värdigt en premiumprodukt med andra ord.

  • Praktisk låsfunktion finns tillgänglig på galgen, denna lilla finess gör arbetet betydligt bekvämare – funktionen är även ställbar i längd för att passa både långa och lite mindre långa steamers.
  • Vertikalt Steaming Board. Göm & Glöm strykbrädan. Här får de ett fast och stadigt vertikalt underlag att steama dina textilier mot. Praktiskt värre tycker vi.​
  • När vattentaken så småningom blir tom aktiveras standbyläget som säkerhet.​

Sammanfattning

Philips ComfortTouch GC557 är varianten för de som vill ha en one-in-all steam-lösning för säker och enkelt hantering med bra resultat. Med tanke på mycket goda användaromdömen, praktiskt handhavande & design, samt utmärkta resultat blir ComfortTouch tämligen enkelt vårt val i premiumklassen.

4 | Princess 332846 - Budget

Budgetmodell från Princess med bra kapacitet och snabb uppvärmning, på endast 40 sekunder. Kommer med en större vattenbehållare på 260 ml.

Bäst i budgetprisklassen

Princess 332846 är en populär Steamer med god kvalitet trots sitt låga pris. Den fungerar på alla typer av tyger, och gör ett bra jobb, oavsett om du vill ta bort skrynklor från lakan och gardiner eller ojämnheter på din skjorta. Modellen fungerar även bra även för känsliga textilier som kräver varsam hantering, som silke och spets. Trots sin lilla storlek gör den ett bra jobb. Princess steamer är utrustad med en stor och avtagbar 260 ml vattenbehållare.

Snabb uppvärmning

Denna Steamer tar endast 40 sekunder att värma upp och är utformad för att döda 99% av alla bakterier och damm-kvalster. Princess ger en jämn stabil ånga, god nog för att trolla bort skrynklor och ge en slät fin yta på både kläder & tyger.

Två inställningar

Här finns två olika ånginställningar så att du även kan ånga tyger som både ull och silke. Medföljer gör även en borste som du kan använda för att ånga tjockare tyger som badrockar och andra tyngre material. Borsten som medföljer avlägsnar alla mindre hårstrån och dammpartiklar som har samlats på dina kläder eller gardiner. Som säkerhetsfunktion finns en automatisk avstängning efter åtta minuters inaktivitet, bra!

God ergonomi

Den ergonomiskt designade Steamern från Princess är med sina 1.13 kg lätt att arbeta med och du kan enkelt stryka kläderna medan de sitter på galgen och steama dina gardiner medan de hänger uppe.

Tillbehör: Borste för tjockare tyger

Sammanfattning

Princess 332846 är med tanke på låg prisnivå,  mängden nöjda användare samt bra specifikationer ett attraktivt köp. Bästa valet i budgetklassen just nu.

5 | Philips Steam & Go GC351/20 - Prisvärd

Philips-Steam&Go-GC351Bild2

Philips Steam & Go GC351/20 hjälper dig att snabbt och enkelt ta bort skrynklor för många olika typer av tyg för en mindre peng utan att tulla på Philips-kvalité.

Snabb & Effektiv

Med bara 1 minuts starttid, avtagbar 70 ml vattentank och kraftfull ånga, så är den idealisk om du snabbt behöver en slät och fin skjorta. När du tar bort skrynklor med varm ånga, så tas även bakterier bort, upp till 99%

Avtagbar vattenbehållare

Denna steamer från Philips har ett konstant ångutsläpp på 20 g/min. Den är kraftfull och ger gott resultat. Du får skrynkelfria kläder snabbt. Det är lätt att fylla på vatten i den avtagbara behållaren, som är på 70 ml.

Effektivt resultat på alla tygtyper

Philips Steam & Go ger bra resultat på nästan alla typer av tyger, från finaste silktyger till tjocka sofftyger eller gardiner. Det finns även en medföljande borste för bättre resultat på tjockare material, och för att borsta bort eventuella partiklar innan användning.

Du kan använda den på även de mest känsliga tygerna utan oroar dig för brännmärken. En skyddshandske mot värme medföljer, vilket ger dig säker användning när det gäller att skydda dig mot het ånga.

Tillbehör som ingår: Borste, för tjockare tyger, Handske för extra skydd.

6 | Philips Steam&Go GC361 - Bra Betyg

Philips-Steam&Go-GC361Bild2
Out of Stock
Out of Stock

Philips GC361 är en populär och bra Steamer med god ångfunktion. Steamern värms upp snabbt på bara några sekunder. Den är liten och kompakt, perfekt att ha med på resa. Trots sitt lilla format så är GC361 för klassen mycket effektiv med en konstant ånga på 22g per minut samt en god effekt på 1200 watt.

Effektiv på alla typer av tyger

Denna steamer är lämplig för alla typer av tyger, från känsliga till hårdare material. Med sin kraftfulla ånga kan du även få bukt på svårare veck. Modellen fungerar även utmärkt att stryka gardiner med, och det kan göras enkelt också medans de hänger uppe. Tack vare en borste som medföljer så är den även perfekt för användning på tjockare tyger, borsten underlättar inträngning av ångan för att effektivare göra materialet slätt.

Tar bort lukt

Philips GC361 är även effektiv på att ta bort lukt från kläder. Om du haft en skjorta i garderoben länge, så kanske den luktar lite illa, men det kan du få bort med denna steamer. Även denna modell kommer med Philips SmartFlow-teknik.

Sammanfattning

Philips Steam&Go GC361 är en lättanvänd produkt och inte mycket skiljer från vår vinnare. En något lägre effekt generellt med ett likartat pris ger dock en lägre rank. Användare plussar för ett bra skrynkelfritt resultat.

Med goda användaromdömen, tyst gång & bra resultat tycker vi att modellen är ett bra köp.

Out of Stock

En Steamer är ett bra val om du behöver få skrynkelfria kläder snabbt utan att behöva plocka fram ett strykjärn och strykbräda. Steamern värms upp snabbt, och du ångar dina kläder eller andra tyger och får ett bra resultat utan krångel. Ångan som kommer ur Steamern har ett jämnt och snabbt flöde som ger bra effektivitet, och den slätar ut ditt plagg eller gardiner blixtsnabbt.

En Steamer är mycket enkel att ta med på resan med sitt oftast kompakta format och låga vikt, och de har blivit väldigt populära pga sin effektivitet, och många föredrar en sådan jämfört mot ett strykjärn.

En större Steamer har oftast en större vattentank där du fyller på med vatten, och du slipper göra det så ofta, men den kan också kännas lite tung. Väljer du en mindre och lättare modell, så behöver du fylla på vatten oftare, men du slipper riskera att trötta ut/få ont i armen då du ångar. Så den är ett bättre val ur ergonomisk synpunkt.

Nej, du får inga brännmärken, och du ska hålla den en bit ifrån ditt plagg för bästa effekt. En Steamer kan du ställa in värmen på, på vissa modeller, och det brukar medfölja en värmehandske så att du inte bränner dig. Men dina kläder får inga brännmärken, jämfört med en strykjärn, där du kan få brännmärken om du inte är uppmärksam.

Om du ångar dina skjortor med en steamer så behöver du inte tvätta dem lika ofta. Ångan tar bort upp till 99,9% av bakterier från dina plaggs fibrer, därför sparar du både på ditt plagg och är bra ur energisynpunkt, då du inte behöver tvätta plaggen lika ofta.

Du kan ånga alltifrån bomull till finaste siden, även ullplagg. Du kan även ånga kashmir och syntetmaterial.

Ja, det kan du, och du kan även ånga dina gardiner som är upphängda. Därför är en Steamer ett väldigt bra val jämfört med ett strykjärn. Du sparar tid och slipper bränna dina plagg eller gardiner, eller lakan.

Du kan köpa en Steamer prisklasser mellan ca 300-2000 kr. Många konsumenter har varit nöjda med en billigare variant, men det beror på hur mycket du ska ånga, och vilka material du vill släta ut. Men såklart så kan det finnas fler inställningar generellt på en dyrare modell, t.ex bättre kapacitet av ångflödet och att den klarar fler olika typer av tyger med mera.

Senast framtagna tester

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 4.4 / 5. Antal betyg: 8

Relaterade tester

Kommentarer är stängda.