Ångstation bäst i test

2022-03-18

Bästa Ångstation 2022

En ångstation är det ultimata sättet att hålla dina kläder skrynkelfria och stiliga på ett bekvämt sätt. Med en ångstation kan du nämligen stryka kläderna utan att plocka fram strykbrädan. Ångstationer lämpar sig därför även bra för dig som ofta reser i arbete eller nöje och samtidigt vill se välklädd ut. Ångstationer är dessutom rimligt portabla produkter som du lätt får plats med i resväskan; fräscha kläder befinner sig alltid enbart några minuter bort med en bra ångstation.

BÄST I TEST

Bästa Ångstation 2022

Tefal Pro Express Ultimate GV9611

5/5

PRISVÄRD

Bästa Ångstation 2022

Philips PerfectCare Compact Plus GC7933

4.7/5

BUDGET

Philips PerfectCare Compact Essential GC6833

4.4/5
Innehåll

1 | Tefal Pro Express Ultimate GV9611 - Ångstation Bäst i Test

Bästa Ångstation 2022

Tefal Pro Express Ultimate är precis som namnet antyder, den ultimata ångstationen för resultatinriktade både hemma och på resande fot. Här får du en produkt som med lätthet utmanar vanlig strykning. Detta tack vare smarta funktioner som ser till att kraften och ångan som maskinen levererar ligger på precis rätt nivå för ett optimerat resultat. 

Tefal Pro är utrustad med intelligenta sensor, har en snygg och portabel design samt rejält med kraft – till ett riktigt bra pris! Sammantaget sätter vi Tefal Pro Express Ultimate till bäst i test här på Produkttestarna.

Intelligenta sensorer

Med intelligenta sensorer som känner av rörelsen av strykjärnet blir din strykning alltid perfekt optimerad för dina kläder. Sensorerna ser nämligen till att precis rätt mängd ånga levereras till kläderna, vilket innebär bättre strykning och helt skrynkelfria klädesplagg. Från kontrollpanelen kan du dessutom justera inställningar för att hantera olika typer av tyg. Detta säkerställer att dina kläder får den strykning de behöver.

Snygg och portabel design

Den snygga designen är något som utmärker Tefal Pro Express Ultimate, men det är förstås inte den viktigaste egenskapen hos en ångstation, men fina prylar är alltid lite trevligare.

Det mindre formatet på denna ångstation blir dock riktigt användbart, eftersom det innebär smidig bärbarhet för de stunder då du behöver fixa till resegarderoben i hotellrummet eller när du övernattar hos kompisen.

Kraft i ett kompakt format

En bra ångstation är en kraftig ångstation. Genom att använda ny högtrycksteknologi erbjuder Tefal Pro Express Ultimate både snabb och effektiv strykning. För vanligt skrynkel kan ångstationen kontinuerligt producera 180g ånga per minut, medan mer envisa klädesplagg kan behöva produktens Steam Boost-funktion som levererar mer än stabila 630g ånga per minut.

Sammanfattning

Tefal Pro Express Ultimate blir bäst-i-test här på Produkttestarna, och det av väldigt goda skäl. Här får du nämligen utmärkt prestanda i ett kompakt och portabelt format. Smart funktioner gör strykningen mycket enklare, även utan en strykbräda. Den snygga designen blir såklart pricken över i:et.

2 | Philips PerfectCare GC7933- Prisvärd Ångstation

Bästa Ångstation 2022

Philips PerfectCare Compact Plus GC7933 är en prisvärd, snabb och  kraftfull  ångstation med höga användaromdömen. Effekt och snabbhet är såklart bra och ångstationen från Philips har en hel del att erbjuda dig som är på jakt efter ett billigare alternativ.

Philips PerfectCare Compact har en riktigt bra balans mellan pris och prestanda. Här får du OptimalTEMP-teknologi, SteamGlide Plus stryksula och en lätt modell som kan hantera alla möjliga plagg.

OptimalTEMP

Med OptimalTEMP-teknik behöver du inte själv justera temperaturen vid strykning. Detta sker helt automatiskt och varierar beroende på materialet ifråga. Philips garanterar därför att strykjärnet aldrig bränner några klädesplagg, tack vare denna smarta funktion. Inbyggda sensorer gör arbetet mycket enklare!

Ultralätt design

Den ultralätta designen ger dig full kontroll över hela processen och innebär dessutom en mer portabel ångstation. Den låga vikten på PerfectCare Compact gör det mycket enklare att få klädesplagget precis så som du vill ha det utan större ansträngning.

Sammanfattning

Philips PerfectCare Compact är en ångstation som erbjuder en bra balans mellan pris och prestanda. Här får du OptimalTEMP-teknologi, Smart Calc Clean avkalkning-system, samt en ultralätt design som innebär enklare strykning. En riktigt bra produkt för dig som behöver en prisvärd ångstation!

3 | Philips PerfectCare Compact Essential - Budget

Ännu en ångstation från Philips gör sig förtjänt av en plats på vår lista! Detta budgetalternativ är en kompakt ångstation som hanterar all grundläggande strykning.

Du går miste om en del av de  smartare funktionerna som går att hitta i dyrare produkter, men Philips PerfectCare Compact Essential sköter strykningen riktigt bra ändå, särskilt med tanke på det trevligt låga priset.

Philips PerfectCare Compact Essential erbjuder dig hög effekt för obehindrad ånga, OptimalTEMP-teknologi, samt etn läsfunktion för smidig transport. Ett budgetalternativ som ger dig mycket för pengarna!

Hög effekt

Högre effekt innebär mer effektiv strykning för en ångstation. Trots det billigare priset levererar Philips PerfectCare Compact Essential hela 2400W i effekt. Enligt Philips själva är produkten garanterad att inte bränna trots att produkten pumpar ut dubbelt så mycket ånga mot många av konkurrenterna mäktar med. Perfekt för stunder då du snabbt behöver komma igång!

OptimalTEMP-teknologi

Med OptimalTEMP slipper du bekymra dig över temperaturen i din ångstation. Ångstationen kan hantera allt från jeans till ömtåligare material som silke utan att du själv behöver justera någon inställning. OptimalTEMP anpassar ångningen utefter det material du har framför dig, vilket gör det bekvämt att komma igång.

Bärlås

Det inbyggda bärlåset gör denna kompakta ångstation ännu enklare att bära runt för de stunder då du behöver portabel strykning. Du kan smidigt och enkelt låsa strykjärnet till själva stationen för enklare transport.

Sammanfattning

Philips PerfectCare Compact Essential GC6833 är en ångstation som har mycket att erbjuda dig som är på jakt efter en ångstation för en mindre peng. Här finns hög effekt, trots ett billigare pris, samt avancerade funktioner som OptimalTEMP och inbyggt bärlås. Ett bra alternativ för dig som vill spara en peng gentemot toppmodellerna.

Köpguide

Vad exakt är en ångstation?

En ångstation består av en vattenbehållare som är ansluten till ett strykjärn. Ånga förs till strykjärnet via en slang och du får på så vis bort veck ur dina kläder. Konstruktionen på en ångstation innebär att du inte nödvändigtvis behöver en strykbräda för din strykning, utan det går alldeles utmärkt att stryka kläder som hänger på en galge eller dylikt.

Skillnaden mellan ångstation och strykjärn

Ångstationer och strykjärn utför precis samma arbete fast på lite olika sätt. Det alternativ som är bäst beror förstås på dina behov, men ångstationer erbjuder en allt-i-ett lösning som kan vara attraktivt för dig på resande fot. Strykresultatet blir minst lika bra – om inte bättre – med en ångstation.

Ett vanligt strykjärn kräver att du använder en strykbräda för din strykning. Vattenbehållaren är dessutom mycket mindre relativt till en ångstation.

Med en ångstation kan du stryka medan plagget hänger på en galge; detta tack vare den större vattenbehållaren som kan ligga på upp till 2 liter i volym. Detta innebär att du kan stryka kläder precis varsomhelst, utan att du behöver göra i ordning en strykbräda eller plocka av gardinerna. Kompromissen blir dock att det tar en aningen längre tid för en ångstation att nå optimal temperatur relativt till ett strykjärn, men det handlar bara om en eller två minuter extra. Ångstationer är vanligtvis både större och tyngre än strykjärn.

Avkalkning för ångstation

En ångstation i sig behöver egentligen inte avkalkas. Det är däremot rekommenderat att du sköljer ur vattenbehållaren regelbundet (ungefär en gång per månad). Använd ej avkalkningsmedel eller vinäger vid underhåll av din ångstation. Vissa modeller av ångstation kommer med en inbyggd kalkuppsamlare.

Ångstation eller steamer?

En steamer är en smidig produkt som du kan använda med en hand för strykning både vertikalt och horisontellt. Resultatet blir inte riktigt lika bra som med en ångstation eller ett strykjärn, men fungerar ändå bra som ett portabelt alternativ. Steamers tenderar dessutom att vara en del billigare.

Med en ångstation får du möjlighet till professionell strykning på begäran. Detta innebär dock vanligtvis en dyrare produkt som dessutom är tyngre och mindre portabel. Trots det är en ångstation en allt-i-ett lösning som gör strykningen mycket enklare för dig.

Strykbräda för ångstation

För allra bästa resultat med strykjärnet rekommenderas en strykbräda, men en stor fördel med ångstation är just att du kan stryka vertikalt. För dig som inte har utrymmet för en strykbräda, eller som helt enkelt inte vill plocka fram den för de stunder då du snabbt behöver komma igång med strykningen, är en ångstation alltså ett utmärkt alternativ.

Reservdelar för ångstation

Det kan vara svårt att hitta reservdelar ifall din ångstation skulle bli trasig. Kontaktar du tillverkaren direkt kan du i vissa fall köpa delar från dem. Gäller garantin fortfarande för din ångstation kan du dessutom skicka in din ångstation för lagning.

Experttester

Om du är intresserad av att läsa mer om vad experter har att säga om ångstationer kan du ta en titt på detta test utfört av Råd och Rön. I testet undersöktes 20 olika ångstationer. Produkter från Philips och Tefal lyckades allra bäst enligt experterna!

Lycka till med ditt val av ångstation.

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 0 / 5. Röster: 0

Relaterade artiklar