Ångstation bäst i test 2023

Tefal Pro Express Ultimate blir utsedd till bästa ångstation 2023 hos Produkttestarna – en mycket effektiv ångstation som anpassar kraft och ånga automatiskt för bästa resultat. Nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips inför ditt köp.

Bäst i test

Ångstation bäst i test 2023 Philips PerfectCare 7000

Philips PerfectCare 7000

Mycket effektiv

Premium

Tefal Pro Express Ultimate GV9611 ångstation bäst i test

Tefal Pro Express Ultimate

Smarta sensorer

Budget

Steamer Philips Essential

Philips PerfectCare Essential

Bäst i budgetprisklassen

Produkterna har utvärderats på:

Effekt

Byggkvalitet

Funktioner

Omdömen

Testets betyg:
()
Adam Lundgren skribent

Av Adam Lundgren

  • Smart funktionalitet gör strykandet enklare: Smart funktionalitet i din ångstation, som exempelvis automatisk temperaturjustering, gör strykningen mycket enklare, särskilt för dig som inte stryker kläder väldigt ofta. Håll utkik efter detta!
  • Behöver du en portabel ångstation? Bärbarhet är något som är väldigt viktigt för vissa, och inte viktigt alls för andra. Om du behöver en portabel ångstation borde du hålla utkik efter en produkt med kompakt design som du lätt får plats med i resväskan.
  • Högre effekt är inte alltid bättre: En högre effekt innebär vanligtvis mer kraft för din ångstation, vilket ofta resulterar i smidigare strykning. Men för dig som inte är ute efter perfektion kan en produkt med lägre effekt duga alldeles utmärkt.
  • Steam Boost rekommenderas: Med Steam Boost-funktionalitet kan du få ut extra kraft ur din ångstation vid behov – riktigt bra för mer envisa plagg som behöver extra mycket strykning. Håll utkik efter Steam Boost i din nästa ångstation!
Bäst i test 2023
Ångstation bäst i test 2023 Philips PerfectCare 7000

Philips PerfectCare 7000

Mycket effektiv

OptimalTEMP-teknik

Easy De-Calc-teknik

SteamGlide Elite Stryksula

Ångkapacitet: 120g/min

Ångpuff: 600 g/min

Ångtryck: Max 8.0 bar

Volym: 1800 ml

Effekt: 2100W

Philips PerfectCare 7000 PSG7030 är en ångstationen med kapacitet och prestanda i kategorins toppklass som ger oss den automatiska & smarta stryksäkra OptimalTemp tekniken och Stemglides stryksula i version Elite. Vårt tips som ångstation bäst i test 2023.

Smart & säker

Med OptimalTEMP-teknologin ångstryker du dina kläder automatiskt utan krångliga inställningar, snabbt och säkert utan risk för överhettning med trissta färg och material-konekvenser som följd. Tekniken hjälper oss här även till en problemfri borttagning av envisa veck oavsett vilket tygmaterial du placerar under stryksulan.

Apropå stryksulan så är sulans ytbehandling på PerfectCare 7000 utrustad med Philips patenterade topplina Stemglide Elite som ger maximal hållbarhet mot att repas via hela fem lager och dedikerad titan som ger en förstklassig glidförmåga oavsett om du behandlar känslig siden eller tuffare jeanstyg

Prestanda

Tittar vi vidare på ångstationens mer statiska prestanda hittar vi en kontinuerlig ånga på upp till 120 g/min vilket är mer än tillräckligt och nästintill standard på dagens ångstationer. Ångpuffen som ger en extra dos där det behövs motar svårare skrynklor och fläckar med en rejäl effekt på stadiga 600 g/min medans ångtrycket ståtar med hela 8 Bar.

Mer mått & funktioner

Vattentanken är som brukligt är avtagbar samt lätt att fylla på och måttar in på väl tilltagna 1,8 liter vilket ska räcka upp till ett bastant strykpass på upp till välgörande 2 timmars användning.

Under tiden arbetar här Philips Easy De-Calc-teknik förtjänstfullt med att samla kalk och hålla koll på när behållaren behöver tömmas – en indikatorlampa gör oss då uppmärksamma som påminnelse här.

Sammanfattning

Philips PerfectCare 7000 PSG7030 blir vårt tips som Ångstation bäst i test 2023 här på Produkttestarna, och det av väldigt goda skäl. Här ges det utmärkt prestanda via Philips smarta och irl användarvänliga funktioner i samarbete med teknik i segmentets absoluta framkant. En ångstation som sammantaget icke på något sätt räds att tämja de skrynkligaste av finskjortor och partyblusar som ”härdats” av att rumla om på både festligheter och i tvättkorg.

Premium
Tefal Pro Express Ultimate GV9611 ångstation bäst i test

Tefal Pro Express Ultimate

Smarta sensorer

Högtrycksteknologi

Effektiv

Ångkapacitet: 180g/min

Ångpuff: 650 g/min

Ångtryck: Max 8 bar

Volym: 1900 ml

Effekt: 2600W

Tefal Pro Express Ultimate GV9620 är som namnet antyder den ultimata ångstationen sett till prestanda. Smart funktionalitet säkerställer att kraften och ångan som är på precis rätt nivå för bästa resultat.

Intelligenta sensorer

Med intelligenta sensorer som känner av rörelsen av strykjärnet blir din strykning alltid perfekt optimerad för dina kläder. Sensorerna ser nämligen till att precis rätt mängd ånga levereras till kläderna, vilket innebär bättre strykning och helt skrynkelfria klädesplagg. Från kontrollpanelen kan du dessutom justera inställningar för att hantera olika typer av tyg. Detta säkerställer att dina kläder får den strykning de behöver.

Snygg och portabel design

Den snygga designen är något som utmärker Tefal Pro Express Ultimate, men det är förstås inte den viktigaste egenskapen hos en ångstation, men fina prylar är alltid lite trevligare.

Det mindre formatet på denna ångstation blir dock riktigt användbart, eftersom det innebär smidig bärbarhet för de stunder då du behöver fixa till resegarderoben i hotellrummet eller när du övernattar hos kompisen.

Kraft i ett kompakt format

En bra ångstation är en kraftig ångstation. Genom att använda ny högtrycksteknologi erbjuder Tefal Pro Express Ultimate både snabb och effektiv strykning. För vanligt skrynkel kan ångstationen kontinuerligt producera 180g ånga per minut, medan mer envisa klädesplagg kan behöva produktens Steam Boost-funktion som levererar mer än stabila 650g ånga per minut.

Sammanfattning

Tefal Pro Express Ultimate blir bäst-i-test i premiumprisklassen här på Produkttestarna. Här får du toppprestanda i ett rimligt kompakt och portabelt format. Smart funktioner gör strykningen mycket enklare, även utan en strykbräda. Den snygga designen blir såklart pricken över i:et.

Budget
Steamer Philips Essential

Philips PerfectCare Essential

OptimalTEMP

Inbyggd Steam Boost-funktion

Ångkapacitet: 120g/min

Ångpuff: 360 g/min

Ångtryck: Max 6 bar

Volym: 1300 ml

Effekt: 2400W

Bästa Ångstation 2023 Budget – Ännu en ångstation från Philips gör sig förtjänt av en plats på vår lista! Detta budgetalternativ är en kompakt ångstation som hanterar all grundläggande strykning.

Med Essential modellen går man förvisso miste om en del av de smartare funktionerna som går att hitta i dyrare produkter, men Philips PerfectCare Compact Essential sköter strykningen riktigt bra ändå, särskilt med tanke på det trevligt låga priset.

Compact Essential erbjuder dig hög effekt för obehindrad ånga, OptimalTEMP-teknologi, samt etn läsfunktion för smidig transport. Ett budgetalternativ som ger dig mycket för pengarna!

Hög effekt

Högre effekt innebär mer effektiv strykning för en ångstation. Trots det billigare priset levererar Philips PerfectCare Compact Essential hela 2400W i effekt. Enligt Philips själva är produkten garanterad att inte bränna trots att produkten pumpar ut dubbelt så mycket ånga mot många av konkurrenterna mäktar med. Perfekt för stunder då du snabbt behöver komma igång!

OptimalTEMP-teknologi

Med OptimalTEMP slipper du som sagt bekymra dig över temperaturen i din ångstation. Ångstationen kan hantera allt från jeans till ömtåligare material som silke utan att du själv behöver justera någon inställning. OptimalTEMP anpassar ångningen utefter det material du har framför dig, vilket gör det bekvämt att komma igång.

Bärlås

Det inbyggda bärlåset gör denna kompakta ångstation ännu enklare att bära runt för de stunder då du behöver eller vill byta miljö under strykningen. Du kan också smidigt och enkelt låsa strykjärnet till själva stationen för enklare transport.

Sammanfattning

Philips PerfectCare Compact Essential GC6840 är en ångstation som har mycket att erbjuda dig som är på jakt efter en ångstation för en mindre peng. Här finns hög effekt trots ett billigare pris samt avancerade funktioner som OptimalTEMP och ett smidigt inbyggt bärlås. Ett bra alternativ för dig som vill spara en peng gentemot toppmodellerna.

Populär
Ångstation - Philips PerfectCare GC7933 

Philips PerfectCare GC7933

SteamGlide Plus Stryksula

Smart Calc Clean avkalkningssystem

OptimalTemp Teknologi

Ångkapacitet: 120g/min

Ångpuff: 450 g/min

Ångtryck: Max 6,5 bar

Volym: 1500 ml

Effekt: 2400W

Philips PerfectCare Compact Plus GC7933 är en prisvärd, snabb och kraftfull ångstation med höga användaromdömen. Effekt och snabbhet är såklart bra och ångstationen från Philips har en hel del att erbjuda dig som är på jakt efter ett billigare alternativ.

Philips PerfectCare Compact har en riktigt bra balans mellan pris och prestanda. Här får du OptimalTEMP-teknologi, SteamGlide Plus stryksula och en lätt modell som kan hantera alla möjliga plagg.

OptimalTEMP

Med OptimalTEMP-teknik behöver du inte själv justera temperaturen vid strykning. Detta sker helt automatiskt och varierar beroende på materialet ifråga. Philips garanterar därför att strykjärnet aldrig bränner några klädesplagg, tack vare denna smarta funktion. Inbyggda sensorer gör arbetet mycket enklare!

Ultralätt design

Den ultralätta designen ger dig full kontroll över hela processen och innebär dessutom en mer portabel ångstation. Den låga vikten på PerfectCare Compact gör det mycket enklare att få klädesplagget precis så som du vill ha det utan större ansträngning.

Sammanfattning

Philips PerfectCare Compact är en ångstation som erbjuder en bra balans mellan pris och prestanda. Här får du OptimalTEMP-teknologi, Smart Calc Cl avkalkning-system, samt en ultralätt design som innebär enklare strykning. En riktigt bra produkt för dig som behöver en prisvärd ångstation!

Köpguide

En ångstation är det ultimata sättet att hålla dina kläder skrynkelfria och stiliga på ett bekvämt sätt. Med en ångstation kan du nämligen stryka kläderna utan att plocka fram strykbrädan. Ångstationer lämpar sig därför även bra för dig som ofta reser i arbete eller nöje och samtidigt vill se välklädd ut. Ångstationer är dessutom rimligt portabla produkter som du lätt får plats med i resväskan; fräscha kläder befinner sig alltid enbart några minuter bort med en bra ångstation.

Vanliga frågor och svar

En ångstation består av en vattenbehållare som är ansluten till ett strykjärn. Ånga förs till strykjärnet via en slang och du får på så vis bort veck ur dina kläder. Konstruktionen på en ångstation innebär att du inte nödvändigtvis behöver en strykbräda för din strykning, utan det går alldeles utmärkt att stryka kläder som hänger på en galge eller dylikt.

Ångstationer och strykjärn utför precis samma arbete fast på lite olika sätt. Det alternativ som är bäst beror förstås på dina behov, men ångstationer erbjuder en allt-i-ett lösning som kan vara attraktivt för dig på resande fot. Strykresultatet blir minst lika bra – om inte bättre – med en ångstation.

Ett vanligt strykjärn kräver att du använder en strykbräda för din strykning. Vattenbehållaren är dessutom mycket mindre relativt till en ångstation.

Med en ångstation kan du stryka medan plagget hänger på en galge; detta tack vare den större vattenbehållaren som kan ligga på upp till 2 liter i volym. Detta innebär att du kan stryka kläder precis varsomhelst, utan att du behöver göra i ordning en strykbräda eller plocka av gardinerna. Kompromissen blir dock att det tar en aningen längre tid för en ångstation att nå optimal temperatur relativt till ett strykjärn, men det handlar bara om en eller två minuter extra. Ångstationer är vanligtvis både större och tyngre än strykjärn.

En ångstation i sig behöver egentligen inte avkalkas. Det är däremot rekommenderat att du sköljer ur vattenbehållaren regelbundet (ungefär en gång per månad). Använd ej avkalkningsmedel eller vinäger vid underhåll av din ångstation. Vissa modeller av ångstation kommer med en inbyggd kalkuppsamlare.

En ångstation i sig behöver egentligen inte avkalkas. Det är däremot rekommenderat att du sköljer ur vattenbehållaren regelbundet (ungefär en gång per månad). Använd ej avkalkningsmedel eller vinäger vid underhåll av din ångstation. Vissa modeller av ångstation kommer med en inbyggd kalkuppsamlare.

En steamer är en smidig produkt som du kan använda med en hand för strykning både vertikalt och horisontellt. Resultatet blir inte riktigt lika bra som med en ångstation eller ett strykjärn, men fungerar ändå bra som ett portabelt alternativ. Steamers tenderar dessutom att vara en del billigare.

Med en ångstation får du möjlighet till professionell strykning på begäran. Detta innebär dock vanligtvis en dyrare produkt som dessutom är tyngre och mindre portabel. Trots det är en ångstation en allt-i-ett lösning som gör strykningen mycket enklare för dig.

För allra bästa resultat med strykjärnet rekommenderas en strykbräda, men en stor fördel med ångstation är just att du kan stryka vertikalt. För dig som inte har utrymmet för en strykbräda, eller som helt enkelt inte vill plocka fram den för de stunder då du snabbt behöver komma igång med strykningen, är en ångstation alltså ett utmärkt alternativ.

Senast färdigställda tester

Sockervaddsmaskin bäst i test 2023

Luftrenare bäst i test 2023

Babysitter bäst i test 2023

Doftpinnar bäst i test 2023

Riskokare bäst i test 2023