Ångstation bäst i test 2024

Ångstation bäst i test 2024

Vi granskar marknadens via Ångstation bäst i test 2024 för att hitta de bästa inom sina prisklasser. Läs om alla ångstationer i testet nedan och ta del av köpguiden för att hitta rätt produkt för dig.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Vi har jämfört:

Ångstationens prestanda (effekt, ångkapacitet, ångpuff, ångtryck)

Vattenbehållarens kapacitet

Ångstationens ergonomi

BÄST I TEST

Ångstation bäst i test 2024 Philips PerfectCare 7000

Philips PerfectCare 7000

Mycket bra resultat

Effekt: 2100W

Ångkapacitet: 120g/min

Ångpuff: 600 g/min

Ångtryck: Max 8.0 bar

Volym: 1800 ml

Läs rescension

PREMIUM

Ångstation bäst i test Premium - Tefal Pro Express Ultimate II

Tefal Pro Express Ultimate II

Bäst resultat

Effekt: 2600W

Ångkapacitet: 180g/min

Ångpuff: 650 g/min

Ångtryck: Max 8 bar

Volym: 1900 ml

Läs rescension

BUDGET

Ångstation bäst i test Budget - Philips PerfectCare Compact Plus GC7920

Philips PerfectCare Compact Plus

Bäst prisvärdhet

Effekt: 2400W

Ångkapacitet: 120g/min

Ångpuff: 430 g/min

Ångtryck: Max 6.5 bar

Volym: 1500 ml

Läs rescension

  • Smart funktionalitet gör strykandet enklare: Smart funktionalitet i din ångstation, som exempelvis automatisk temperaturjustering, gör strykningen mycket enklare, särskilt för dig som inte stryker kläder väldigt ofta. Håll utkik efter detta!
  • Behöver du en portabel ångstation? Bärbarhet är något som är väldigt viktigt för vissa, och inte viktigt alls för andra. Om du behöver en portabel ångstation borde du hålla utkik efter en produkt med kompakt design som du lätt får plats med i resväskan.
  • Högre effekt är inte alltid bättre: En högre effekt innebär vanligtvis mer kraft för din ångstation, vilket ofta resulterar i smidigare strykning. Men för dig som inte är ute efter perfektion kan en produkt med lägre effekt duga alldeles utmärkt.
  • Steam Boost rekommenderas: Med Steam Boost-funktionalitet kan du få ut extra kraft ur din ångstation vid behov – riktigt bra för mer envisa plagg som behöver extra mycket strykning. Håll utkik efter Steam Boost i din nästa ångstation!
Bäst i test 2024
Ångstation bäst i test 2024 Philips PerfectCare 7000

Philips PerfectCare 7000

Mycket effektiv

OptimalTEMP-teknik

Easy De-Calc-teknik

SteamGlide Elite Stryksula

Ångkapacitet: 120g/min

Ångpuff: 600 g/min

Ångtryck: Max 8.0 bar

Volym: 1800 ml

Effekt: 2100W

Ångstation bäst i test 2024

Philips PerfectCare 7000 PSG7030 är en ångstationen med kapacitet och prestanda i kategorins toppklass som ger oss den automatiska & smarta stryksäkra OptimalTemp tekniken och Stemglides stryksula i version Elite. Vårt tips som bästa ångstation 2024.

Smart och enkel att använda

Denna ångstation anpassar temperaturen automatiskt utefter vad du stryker, vilket gör processen av att stryka kläder betydligt mer smidig och snabb än att manuellt behöva ställa in temperatur. Funktionen säkerställer också att du inte råkar skada kläderna, då temperaturen inte blir för varm för plagget. Detta kan annars orsaka brännskador och färgblekning.

Stryksulan glider enkelt och smidigt över plaggen, vilket tåls att understrykas som ett mycket stort plus. Oavsett vilket material du stryker så gör ångstationen ett bra jobb; siden, linne, bomull, ull, polyester, denim och mer.

Prestanda

Ångkapaciteten på 120 g / min gör denna ångstation kraftfull nog för de flesta typer av material. Du kan ångstryka allt från tjocka lager som denim och bomull, till svårarbetat linne, till sängkläder. Även textilier som dukar och fodral går bra att ångstryka och ger bra resultat.

Det finns en ångpuff på 600 g / min när veck, skrynklor och fläckar inte vill ge sig.

En uppskattad funktion med PerfectCare 7000 är att den under ångstrykningens gång samlar upp kalk i en behållare. En indikatorlampa berättar när behållaren behöver tömmas. Detta minskar kalkavlagringar på ångstationen, vilket förlänger dess livsländ och prestanda markant.

Rymlig vattentank

Vattentanken på 1,8 liter är avtagbar och enkel att fylla på. 1,8 liter vatten räcker till hela 2 timmars användning.

Under tiden arbetar här Philips Easy De-Calc-teknik förtjänstfullt med att samla kalk och hålla koll på när behållaren behöver tömmas – en indikatorlampa gör oss då uppmärksamma som påminnelse här.

Sammanfattning

Vi utser Philips PerfectCare 7000 PSG7030 till bäst i test med dess prestanda, funktioner och prisvärdhet i åtanke. En ångstation som sammantaget inte räds att tämja de även skrynkligaste av finskjortor och partyblusar som härdats av att rumla om på både dansgolv och tvättkorgar.

Premium
Ångstation bäst i test Premium - Tefal Pro Express Ultimate II

Tefal Pro Express Ultimate II

Smarta sensorer

Högtrycksteknologi

Effektiv

Ångkapacitet: 170g/min

Ångpuff: 590 g/min

Ångtryck: Max 8 bar

Volym: 1200 ml

Effekt: 3000W

Ångstation bäst i test 2024 Premium

Tefal Pro Express Ultimate II är den kraftfullaste ångstationen i testet. Den kommer med många smarta och användbara funktioner som gör ångstrykningen enklare och snabbare. Därför blir denna ångstation från Tefal vår rekommendation i premiumprisklassen.

Intelligenta sensorer

Med intelligenta sensorer som känner av rörelsen av strykjärnet blir strykningsresultatet alltid perfekt. Mängden ånga optimeras automatiskt för dina kläder; sensorerna ser nämligen till att precis rätt mängd ånga levereras till kläderna, vilket resulterar i bättre strykning och helt skrynkelfria klädesplagg. Från kontrollpanelen kan du dessutom justera inställningar för att hantera olika typer av tyg. Detta säkerställer att dina kläder får den strykning de behöver.

Snygg och portabel design

Pro Express Ultimate II känns premium och har dessutom en snygg design. Ångstrykjärnet är kompakt i sin utformning, vilket gör den enklare att ta med till resan eller på landstället. Något man inte kommer undan är dock dess vikt på 5,3 kilo.

Kraft i ett kompakt format

Ultimate II är en av de mer kraftfulla ångstationerna på marknaden. Den använder en högtrycksteknologi som ger både snabb och effektiv strykning. För vanligt skrynkel kan ångstationen kontinuerligt producera 170g ånga per minut, medans skrynklorna på mer envisa klädesplagg blir ett minne blott efter att Steam Boost funktionen används, som genererar 590g ånga per minut.

Sammanfattning

Tefal Pro Express Ultimate II blir bäst i test i premiumprisklassen tack vare dess imponerande prestanda, smarta funktionalitet, ergonomiska utformning och design som känns premium.

Budget
Ångstation bäst i test Budget - Philips PerfectCare Compact Plus GC7920

Philips PerfectCare Compact

OptimalTEMP

Inbyggd Steam Boost-funktion

Ångkapacitet: 120g/min

Ångpuff: 430 g/min

Ångtryck: Max 6.5 bar

Volym: 1500 ml

Effekt: 2400W

Bästa ångstation 2024 Budget

Philips PerfectCare Compact Plus är vårt förstahandval i den lägre prisklassen. Ångstationen kommer med god prestanda och de grundläggande funktioner man gärna ser att en ångstation har. Bra användarbetyg plussas för även här.

Essential-modellen går förvisso miste om en del av de smartare funktionerna som finns hos dyrare produkter. Oavsett blir resultatet mycket bra, och ångkapaciteten säkerställer att du kan stryka alla möjliga tyger, från tuffare denim till finare linne.

Compact Essential erbjuder dig hög effekt för obehindrad ånga, OptimalTEMP-teknologi, samt etn läsfunktion för smidig transport. Ett budgetalternativ som ger dig mycket för pengarna!

Hög effekt

Högre effekt innebär mer effektiv strykning för en ångstation. Trots det billigare priset levererar Philips PerfectCare Compact Plus hela 2400W i effekt. Enligt Philips själva är produkten garanterad att inte bränna trots att produkten pumpar ut dubbelt så mycket ånga mot många av konkurrenterna mäktar med. Perfekt för stunder då du snabbt behöver komma igång!

OptimalTEMP-Teknologi

Med OptimalTEMP slipper du som sagt bekymra dig över temperaturen i din ångstation. Ångstationen kan hantera allt från jeans till ömtåligare material som silke utan att du själv behöver justera någon inställning. OptimalTEMP anpassar ångningen utefter det material du har framför dig, vilket gör det bekvämt att komma igång.

Bärlås

Det inbyggda bärlåset gör denna kompakta ångstation ännu enklare att bära runt för de stunder då du behöver eller vill byta miljö under strykningen. Du kan också smidigt och enkelt låsa strykjärnet till själva stationen för enklare transport.

Sammanfattning

PerfectCare Compact Plus är en ångstation som har mycket att erbjuda dig som är på jakt efter en ångstation för en mindre peng. Här finns hög effekt trots ett billigare pris samt avancerade funktioner som OptimalTEMP och ett smidigt inbyggt bärlås. Ett bra alternativ för dig som vill spara en peng gentemot toppmodellerna.

Populär
Ångstation - Philips PerfectCare GC7933 

Philips PerfectCare GC7933

SteamGlide Plus Stryksula

Smart Calc Clean avkalkningssystem

OptimalTemp Teknologi

Ångkapacitet: 120g/min

Ångpuff: 450 g/min

Ångtryck: Max 6,5 bar

Volym: 1500 ml

Effekt: 2400W

Philips PerfectCare Compact Plus GC7933 är en prisvärd, snabb och kraftfull ångstation med höga användaromdömen. Effekt och snabbhet är såklart bra och ångstationen från Philips har en hel del att erbjuda dig som är på jakt efter ett billigare alternativ.

Philips PerfectCare Compact har en riktigt bra balans mellan pris och prestanda. Här får du OptimalTEMP-teknologi, SteamGlide Plus stryksula och en lätt modell som kan hantera alla möjliga plagg.

OptimalTEMP

Med OptimalTEMP-teknik behöver du inte själv justera temperaturen vid strykning. Detta sker helt automatiskt och varierar beroende på materialet ifråga. Philips garanterar därför att strykjärnet aldrig bränner några klädesplagg, tack vare denna smarta funktion. Inbyggda sensorer gör arbetet mycket enklare!

Ultralätt ångstation

Den ultralätta designen ger dig full kontroll över hela processen och innebär dessutom en mer portabel ångstation. Den låga vikten på PerfectCare Compact gör det mycket enklare att få klädesplagget precis så som du vill ha det utan större ansträngning.

Sammanfattning

Philips PerfectCare Compact är en ångstation som erbjuder en bra balans mellan pris och prestanda. Här får du OptimalTEMP-teknologi, Smart Calc Cl avkalkning-system, samt en ultralätt design som innebär enklare strykning. En riktigt bra produkt för dig som behöver en prisvärd ångstation!

Guide – Ångstation Bäst i Test 2024

En ångstation är det ultimata sättet att hålla dina kläder skrynkelfria och stiliga på ett bekvämt sätt. Med en ångstation kan du nämligen stryka kläderna utan att plocka fram strykbrädan. Ångstationer lämpar sig därför även bra för dig som ofta reser i arbete eller nöje och samtidigt vill se välklädd ut. Stationerna är dessutom rimligt portabla produkter som du lätt får plats med i resväskan; fräscha kläder befinner sig alltid enbart några minuter bort med en bra ångstation.

Vanliga frågor och svar

En ångstation består av en vattenbehållare som är ansluten till ett strykjärn. Ånga förs till strykjärnet via en slang och du får på så vis bort veck ur dina kläder. Konstruktionen på en ångstation innebär att du inte nödvändigtvis behöver en strykbräda för din strykning, utan det går alldeles utmärkt att stryka kläder som hänger på en galge eller dylikt.

Ångstationer och strykjärn utför precis samma arbete fast på lite olika sätt. Det alternativ som är bäst beror förstås på dina behov, men ångstationer erbjuder en allt-i-ett lösning som kan vara attraktivt för dig på resande fot. Strykresultatet blir minst lika bra – om inte bättre – med en ångstation.

Ett vanligt strykjärn kräver att du använder en strykbräda för din strykning. Vattenbehållaren är dessutom mycket mindre relativt till en ångstation.

Med en ångstation kan du stryka medan plagget hänger på en galge; detta tack vare den större vattenbehållaren som kan ligga på upp till 2 liter i volym. Detta innebär att du kan stryka kläder precis varsomhelst, utan att du behöver göra i ordning en strykbräda eller plocka av gardinerna. Kompromissen blir dock att det tar en aningen längre tid för en ångstation att nå optimal temperatur relativt till ett strykjärn, men det handlar bara om en eller två minuter extra. Ångstationer är vanligtvis både större och tyngre än strykjärn.

En ångstation i sig behöver egentligen inte avkalkas. Det är däremot rekommenderat att du sköljer ur vattenbehållaren regelbundet (ungefär en gång per månad). Använd ej avkalkningsmedel eller vinäger vid underhåll av din ångstation. Vissa modeller av ångstation kommer med en inbyggd kalkuppsamlare.

En ångstation i sig behöver egentligen inte avkalkas. Det är däremot rekommenderat att du sköljer ur vattenbehållaren regelbundet (ungefär en gång per månad). Använd ej avkalkningsmedel eller vinäger vid underhåll av din ångstation. Vissa modeller av ångstation kommer med en inbyggd kalkuppsamlare.

En steamer är en smidig produkt som du kan använda med en hand för strykning både vertikalt och horisontellt. Resultatet blir inte riktigt lika bra som med en ångstation eller ett strykjärn, men fungerar ändå bra som ett portabelt alternativ. Steamers tenderar dessutom att vara en del billigare.

Med en ångstation får du möjlighet till professionell strykning på begäran. Detta innebär dock vanligtvis en dyrare produkt som dessutom är tyngre och mindre portabel. Trots det är en ångstation en allt-i-ett lösning som gör strykningen mycket enklare för dig.

För allra bästa resultat med strykjärnet rekommenderas en strykbräda, men en stor fördel med ångstation är just att du kan stryka vertikalt. För dig som inte har utrymmet för en strykbräda, eller som helt enkelt inte vill plocka fram den för de stunder då du snabbt behöver komma igång med strykningen, är en ångstation alltså ett utmärkt alternativ.

Senast färdigställda tester