Tandblekning bäst i test 2024

Tandblekning bäst i test 2024

Vi har granskat marknaden på tandblekningsprodukter för hemmabruk. Nedan ha vi listat de som gav bäst resultat.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Vi har jämfört:

Resultat

Om ilningar uppstod

Efter hur många behandlingar vi såg resultat

Om tandblekningslösningen är skonsam mot tänder och emalj

BÄST I TEST

Dentway kit tandblekning hemma bäst i test

Dentway
Starter Kit

Betyg

10

Mycket bra resultat

Typ: Tandskenor

Resultat efter: 3-7 behandlingar

Behandlingstid: 20 min

Läs rescension

PREMIUM

Tandblekning Premium - Swiss Clinic Whitening System

Swiss Clinic
Whitening System

Betyg

10

Bäst resultat

Typ: Tandskenor

Resultat efter: 3 – 7 dagar

Behandlingstid: 45 min

Läs rescension

BUDGET

BeconfiDent Teeth Whitening X3 Strips

BeconfiDent
Teeth Whitening X3 Strips

Betyg

8

Peroxid- och parabenfri

Typ: Strips

Resultat inom: 10 dagar

Behandlingstid: 15 min

Läs rescension

 • Välj en peroxidfri produkt: För en skonsam och effektiv tandblekning, välj produkter som är fria från peroxider. Det finns alternativa, mindre frätande kemikalier som är EU-godkända och mer naturliga. Användning av peroxidbaserade produkter kan skada emaljen och göra dina tänder mer sköra.
 • Munskenor eller strips? Tandblekningskit med munskenor tenderar att ge mer pålitliga och effektiva resultat jämfört med whitening strips. Stripsen kan ibland glida av, särskilt om de blir hala av gelen. Munskenor håller gelen på plats, vilket gör den blekande effekten mer konsekvent.
 • Är tandblekningspennor bra? Tandblekningspennor kan erbjuda goda resultat, men de är generellt inte lika effektiva som strips eller munskenor med blekande gel. De kan dock vara ett bra alternativ för dem som vill prova på tandblekning utan en större investering. Märken som har fått höga kundbetyg inkluderar WhiteOne, Dentaworks och Beconfident. Notera dock att tandblekningspennor kräver en längre användningsperiod för optimala resultat.
Bäst i test
Dentway kit tandblekning hemma bäst i test

Dentway Starter Kit

Snabbt resultat

Bästa tandblekning hemma

Dentway ger ett kit för bra tandblekning utvecklad i samråd med tandläkare för att garantera både resultat och säkerhet. Produkten är fri från peroxider och parabener, och ger synligt resultat efter 3-7 behandlingar. Dessutom har detta startkit från Dentway fått utmärkta kundomdömen.

Startkit

Dentways Startkit inkluderar två tandskenor och blekningsgel. Alternativt kan du välja färdigförpackade strips som redan har gelen applicerad. För de som redan äger tandskenor exempelvis från tandläkaren så finns möjligheten att enbart köpa blekningsgelen, som har fått höga betyg från konsumenter för dess snabba och effektiva resultat.

Peroxidfri gel

Blekningsgelen är peroxidfri och pH-neutral, vilket gör den effektiv för att ta bort missfärgningar utan att skada emaljen eller tandköttet. Gelen kan även köpas separat för de som redan har bettskenor av högre kvalitet.

Positiva omdömen

Många konsumenter har uttryckt hög tillfredsställelse med produkten, med kommentarer som ”Överträffade förväntningarna, mina tänder blev betydligt vitare efter endast ett fåtal behandlingar.”

Startkit eller strips – vad är bäst?

Dentway har så kallat Startkit, där ingår 2 bettskenor samt gel. Det finns även färdiga förpackningar med så kallade strips, som redan har denna gel på stripsen. Båda alternativen är effektiva. Det viktigaste är att den aktiva ingrediensen möter tänderna så att de bleks.

White strips tandblekning

White Strips är utvecklade och godkända av tandläkare och varje förpackning innehåller 28 remsor; 14 för övre raden och 14 för nedre raden. För optimala resultat, undvik att borsta tänderna precis innan applicering. Remsorna bör sitta på i cirka 20 minuter, och du bör se synliga resultat efter cirka 6 behandlingar.

Bettskenor

Dentaway erbjuder också ett kit med två tandskenor och en 9 ml blekningsgel, tillräcklig för cirka 36 behandlingar. Skenorna kan bäras i cirka 2 timmar eller 30 minuter två gånger per dag för snabbare resultat.

Användarinstruktioner

För att använda bettskenorna, värms de upp i varmt vatten innan gel appliceras. Placera dem sedan i munnen och låt sitta i cirka 20 minuter, morgon och kväll. Efter några dagars användning bör du se en märkbar skillnad.

Sammanfattning

Dentaway erbjuder en rad flexibla och effektiva tandblekningsalternativ, från strips till bettskenor och separata gelförpackningar. Är du ny inom tandblekning och inte har en bettskena så är startkitet det bästa valet.

Premium
Tandblekning Premium - Swiss Clinic Whitening System

Swiss Clinic Whitening System

Bäst resultat

Missfärgade tänder eller bara sugen på att ljusa upp ditt leende? Whitening System från Swiss Clinic ståtar som marknaden mest populära premiumval. Med denna produkt kan du inom bara några dagar få en vitare nyans på dina tänder. En effektiv investering i ditt leende har aldrig varit lättare.

En skonsam och säker tandblekning

Tandblekningsprocessen är utformad för att vara så skonsam som möjligt, både för tandkött och emalj. Inte nog med att den är EU-godkänd och CPNP-registrerad; den är också framtagen i samråd med tandläkare för att garantera en säker och effektiv upplevelse, helt utan ilningar.

Varaktigresultat utan tandläkarbesök

Behandlingen är både enkel att utföra och tidseffektiv. Inom en tidsram av 3-7 dagar kan du se noterbara resultat. Med Whitening System får du samma strålande resultat som du skulle hos tandläkaren, men till en kostnad som är 40-50 % lägre. Efter en fullständig behandling kan din nya tandnyans hålla i sig i 1-2 år.

Användarguide: Steg-för-Steg

 1. Förberedelser: Borsta tänderna noggrant.
 2. Forma Tandskenan: Doppa en skena i 80°C varmt vatten i 2-4 sekunder och sätt in den i munnen.
 3. Applicera Gel: Applicera 0.5 ml tandblekningsgel i varje tandskena.
 4. Behandlingstid: Starta med en 45-minuters session och öka tiden med 15-20 minuter för varje följande behandling.
 5. Upprepa: Fortsätt dagligen tills önskat resultat uppnås, vilket vanligtvis tar mellan 3-14 dagar.

Innehåll

Ingredienserna inkluderar Propylene Glycol, Glycerin, Aqua, Sodium Bicarbonate, och mer. Allt utvalt för att ge dig en skonsam men effektiv tandblekning.

Medföljer

 • 2 x Formbara tandskenor
 • 1 x Förvaringsbox för tandskenorna
 • 3 x Whitening tandblekningsgel á 3 ml

Sammanfattning

 • Användarvänlig: Enkel att utföra behandlingen hemma.
 • Ekonomisk: Får plats med upp till 18 behandlingar.
 • Hög Kvalitet: Utvecklad och EU-godkänd i samarbete med tandläkare.

Med Swiss Clinic Whitening System kan du säkerställa ett vackert och hållbart leende, direkt med bekvämligheten i ditt eget hem.

Budget
BeconfiDent Teeth Whitening X3 Strips

BeconfiDent Teeth Whitening

Peroxid- och parabenfri

BeconfiDent Teeth Whitening X3 Strips är en populär tandblekslösning. Produkten är godkänd av Läkemedelsverket och består av 85% naturliga ingredienser, helt fri från från peroxider och parabener. Varje förpackning innehåller 20 tandblekningsremsor för 10 dagars användning, och synlig resultat efter endast tre dagar

Snabbt och effektivt resultat

BeconfiDent utnyttjar den innovativa Dual Boost X3-tekniken, vilket möjliggör snabbare och mer effektiva resultat. Enligt företaget kan du förvänta dig upp till tre nyanser vitare tänder på bara fem dagar, med optimal effekt uppnådd efter en 10-dagars behandlingscykel. Denna teknik har genomgått rigorösa tester för att säkerställa att den inte skadar emaljen eller orsakar irritation.

Skonsam tandblekning

Formulan innehåller en Dual Boost gel med en minimal mängd av 0,1% peroxid, som effektivt avlägsnar missfärgningar. Den aktiva ingrediensen coco-sulfat, tillsammans med 32% bikarbonat, bidrar till en skonsam men effektiv blekning.

Extra tunna strips

De extra tunna remsorna är ergonomiskt utformade för att passa både över- och underkäken perfekt. Detta säkerställer en jämn applicering och maximal effektivitet.

Dual Boost för snabbare resultat

Formulan innehåller en Dual Boost gel med en minimal mängd av 0,1% peroxid, som effektivt avlägsnar missfärgningar. Den aktiva ingrediensen coco-sulfat, tillsammans med 32% bikarbonat, bidrar till en skonsam men effektiv blekning.

Användning

 1. Öppna förpackningen och använd remsorna direkt.
 2. Applicera remsorna försiktigt på både över- och underraden av tänderna.
 3. Låt remsorna verka i 15-30 minuter.
 4. Upprepa processen dagligen i 10 dagar för bästa resultat.
 5. Efter varje behandling, borsta tänderna för att avlägsna eventuella rester.

Sammanfattning

BeconfiDent Teeth Whitening erbjuder en snabb och säker metod för tandblekning, stödd av positiva kundrecensioner och godkänd av Läkemedelsverket. Med sin Dual Boost X3-teknik och ergonomiska design, är detta en produkt som levererar på sitt löfte om vitare tänder på ett skonsamt och effektivt sätt.

Skonsam
Ekulf Pure Shine Whitening Strips

Ekulf Pure Shine Whitening

Skonsam mot emaljen

Ekulf Pure Shine Whitening Strips är en tandblekningsprodukt som har utvecklats i nära samarbete med tandläkare för att garantera en skonsam och effektiv behandling. Produkten har fått höga betyg från konsumenter och erbjuder synliga resultat inom några dagar, även om optimal effekt uppnås efter en 14-dagars behandlingscykel.

28 remsor

Varje förpackning av Pure Shine innehåller 28 remsor, tillräckligt för en fullständig 14-dagars behandlingscykel. Användare rapporterar att de ser en märkbar skillnad redan efter några dagar, inklusive en minskning av gula fläckar på tänderna.

Naturliga ingredienser

Ekulf Pure Shine Whitening Strips är formulerade med 100% naturliga ingredienser och är fria från giftiga kemikalier. Produkten har även en antibakteriell effekt och bidrar till att neutralisera dålig andedräkt. Den aktiva blekande ingrediensen är PAP (Phthalimidoperoxycaproic acid), som är både giftfri och nedbrytbar för kroppen.

Användningsanvisningar

 1. Se till att dina händer är torra innan du hanterar remsorna, eftersom de är känsliga för fukt.
 2. Applicera remsorna försiktigt på tänderna, med gelsidan mot emaljen.
 3. Låt remsorna verka i 30 minuter.
 4. Skölj munnen noggrant för att avlägsna eventuella rester.

  Behandlingen kan upprepas efter 4 veckor vid behov.
  Om du är gravid eller ammar ska du inte använda denna produkt.

Sammanfattning

Ekulf Pure Shine Whitening erbjuder en naturlig och effektiv lösning för tandblekning, stödd av tandläkare och uppskattad av konsumenter. Med sin 14-dagars behandlingscykel och 100% naturliga, giftfria ingredienser, är detta en pålitlig och säker metod för att uppnå ett ljusare leende.

Premium
White One Teeth Whitening Kit

White One Teeth Whitening

Effektiv och säker

White One Teeth Whitening Kit är premiumalternativet som gav bäst resultat. Tandblekningskitet är både effektivt och säkert, godkända av EU och fria från skadliga kemikalier. Synliga resultat efter bara några användningar.

Användning

Efter ungefär 5 appliceringar ser du resultat. Om du upprepar behandlingen under 10 dagar får du bäst effekt.

Startkit

White One’s kit inkluderar en tandblekningspenna, blue light plasmaljus, tandblekningsmunspray och tandkräm. Kitet kommer även med en tandkarta, som gör det enkelt att mäta och följa dina framsteg.

Instruktioner för tandblekning

Under en 14-dagarsperiod bör du använda tandblekningspennan i kombination med blue light plasmaljus för optimala resultat. För att bibehålla din nya tandnyans rekommenderas det att du fortsätter att använda den medföljande tandkrämen och munsprayen. Tandkartan hjälper dig att mäta och följa dina framsteg.

Applicera remsorna på både över- och underraden av tänderna och låt dem verka i 30 minuter. Upprepa denna process cirka tre gånger, med en dags mellanrum mellan varje användning, för att uppnå bästa möjliga resultat.

White One Strips 3D

För de som föredrar strips erbjuder White One sin Strips 3D-lösning. Varje förpackning innehåller 28 remsor (14 för övre raden och 14 för nedre raden), och du bör se synliga resultat efter ungefär tre dagars användning.

Godkända av EU

Både tandbleknings-kitet och Strips 3D är godkända av EU och innehåller inga ämnen som kan skada emaljen eller tandköttet. Det är särskilt viktigt att välja produkter som är fria från skadliga ämnen, som peroxider.

Sammanfattning

White One erbjuder en rad tandblekningsalternativ som är både effektiva och säkra. Med flera olika produkter att välja mellan, inklusive ett komplett kit och snabbverkande strips, finns det en lösning för alla som söker en ljusare och vitare leende.

Guide: Tandblekningsmetoder för ett vitt leende

Alla har vi önskat oss vitare tänder. Särskilt när livets små nöjen som kaffe, te och åldrande kan påverka tandfärgen. Lyckligtvis finns det en rad olika tandblekningsalternativ som kan hjälpa dig att uppnå ditt drömleende. Här är en omfattande guide för att hjälpa dig att göra det bästa valet.

Professionell Tandblekning

För de som eftersträvar de mest bestående och pålitliga resultaten är tandblekning på en tandläkarklinik oftast det mest effektiva valet. Denna metod kostar mer än andra alternativ men garanterar högkvalitativa resultat.

Prisvärt med Whitening Strips

Whitening strips erbjuder en kostnadseffektiv och användarvänlig metod för tandblekning. Efter att ha applicerat remsorna på tänderna i cirka 20 minuter, kan du förvänta dig synliga förbättringar redan efter några gånger. Dock bör du vänta minst 4 veckor mellan varje behandling för att skydda tandemaljen.

Tandblekningskit: Bettskenor och Gel

Ett tandblekningskit består av formbara bettskenor och en blekningsgel. Gelen appliceras på skenorna, som du sedan bär i munnen. Det finns varierande användningstider, antingen i cirka 2 timmar eller 30 minuter två gånger om dagen. Förbättringar blir synliga efter flera sessioner.

Naturliga alternativ: EU-godkända blekämnen

Om du föredrar en mer naturbaserad metod, erbjuder EU-godkända ämnen som PAP (Phthalimidoperoxycaproic acid) en giftfri och biologiskt nedbrytbar lösning. Dessa ämnen finns bland annat i form av geler och krämer.

Specialtandkrämer för ett vitare leende

Det finns även tandkrämer specifikt utformade för att bleka tänder. Deras effektivitet kan dock variera, så det rekommenderas att konsultera vår produktguide för att hitta de mest effektiva produkterna.

Så väljer du

Att finna den mest lämpliga metoden för tandblekning kan vara svårt, men denna guide ger en omfattande översikt över dina valmöjligheter. Oavsett metod är det viktigt att noggrant följa tillverkarens instruktioner för att få ett säkert och effektivt resultat.

Vanliga frågor och svar

Airflow: Det finns så kallad Airflow behandling. Tänderna poleras med salt, vatten och luft. Tänderna poleras med kraftfull luft, för att “blästra” bort missfärgningar. Behandlingen tar cirka 30 minuter. Det gör inte ont med denna metod, den är smärtfri. De som testat denna metod tyckte att tänderna kändes rena efter, och behandlingen gjorde tänderna 2 nyanser ljusare. Bäst nytta för dem som har missfärgade tänder pga rökning eller kaffe, te. Kostnad: ca 600 kr för 15 minuter. Men det kan behövas längre tid för mer missfärgade tänder.

Airflow: Det finns så kallad Airflow behandling. Tänderna poleras med salt, vatten och luft. Tänderna poleras med kraftfull luft, för att “blästra” bort missfärgningar. Behandlingen tar cirka 30 minuter. Det gör inte ont med denna metod, den är smärtfri. De som testat denna metod tyckte att tänderna kändes rena efter, och behandlingen gjorde tänderna 2 nyanser ljusare. Bäst nytta för dem som har missfärgade tänder pga rökning eller kaffe, te. Kostnad: ca 600 kr för 15 minuter. Men det kan behövas längre tid för mer missfärgade tänder.

Tandblekning kan göras med väteperoxid i samband med plasmaljus, Du gör denna behandling hos en salong eller hos tandläkaren. Den är ganska dyr, kostar ca 3000 kr för ca 40 minuters behandling. Men den är mycket effektiv, och ger ett varaktigt resultat. Kan hålla upp till 3 år.

Först rengörs tänderna, tandsten tas bort. Därefter penslas en gel med väteperoxid på tänderna. Med hjälp av en plasmalampa bleks tänderna. Behandlingen kan vara lite obehaglig, och det kan ila i tänderna efteråt, dock ej alltid enligt vissa. Men du får ett bra resultat. Vill man va fin, får man lida pin, som man brukar säga.

Strips/Remsor

En billigare metod att använda sig av är så kallade strips, som du lägger på dina tänder. Stripsen har en blekande gel, som oftast är skonsam mot emaljen. Du sätter på remsorna på över- och undertänderna, låt sitta på i ca 20-30 minuter, och upprepa behandlingen i ca en vecka för bäst resultat. Ibland kan du se effekt efter endast några behandlingar, beroende på vilket märke du köper.

Blekning med anpassad skena

Du kan köpa egna bettskenor från ett bra märke, eller köpa färdigt kit där de medföljer. Du får med en blekande gel som du lägger på bettskenorna.
Du värmer bettskenorna under varmt vatten innan du sätter på gelen, och sätter därefter in dem i munnen. Låt sitta i ca 20 minuter morgon och kväll, och efter några dagar kommer du att se skillnad.

Tandblekningsskum

Du borstar först tänderna i en minut, därefter borstar du tänderna med rengöringsskum i ca 2 minuter. Gör detta varje morgon och kväll i ca tre veckor för bäst resultat.

Tandkräm med polermedel

Det finns en uppsjö av tandkräm med polermedel för vitare tänder. Konsumenter tycker att de som gav bäst effekt för vitare tänder var bl a : Denivit, Brilliant Smile Sweden, Marvis whitening mint, Opalescence Whitening, Whiteamin från Beconfident. Dessa har fått bra kundbetyg, och konsumenterna såg god effekt. Effekten av vithet på tänderna kan variera beroende på produkt.

Tandblekningspennor kan ge gott resultat, men är inte lika effektiva som strips eller munskenor med blekande gelé. De som har fått bästa kundbetyg är WhiteOne, Dentaworks, Beconfident. Men du behöver använda pennan en längre tid för att uppnå fullgott resultat. Behandlingstiden är 14 dagar, därefter behöver tänderna vila. Upprepa därefter behandlingen efter några veckor.

Man ska helst undvika produkter med peroxid, då denna ingrediens kan skada dina tänder samt ge ilningar då peroxid är ganska starkt. Om du ändå väljer en produkt med peroxid, välj en med låg halt av peroxid. Endast produkter med högst 0.1% väteperoxid får säljas direkt till konsument. Du bör även inte bleka för ofta, då det kan skada dina tänder.

Är du gravid ska du undvika att bleka tänderna, om du inte med säkerhet vet att produkten ej innehåller skadliga kemikalier. Viktigt att undvika produkter med natriumperborat/sodium perborate om du vill bli gravid, dessa ämnen kan påverka möjligheten att bli gravid.

Den mest naturliga och minst skadliga ingrediensen som finns i många tandblekningskit är PAP (Phthalimidoperoxycaproic acid). PAP är giftfritt och är biologiskt nedbrytbart. Det skadar inte emaljen eller tandköttet, vilket peroxid kan göra. Bikarbonat används i vissa produkter, och är bättre än peroxider.

Det finns några produkter du kan testa, även om det inte kan mäta sig med att bleka tänderna med etablerade märken. Ett helt naturligt alternativ kan vara cocosolja och gurkmeja, som kan bleka dina tänder något, men troligtvis inte lika effektivt som produkterna på marknaden, men värt att testa om du bara vill ha lite vitare tänder.

Man kan även borsta tänderna med bikarbonat ibland, men ska ej borsta för ofta, högst ca 2 ggr/månad, annars kan det skada emaljen. Men störst effekt av vitare tänder får du med en godkänd produkt på marknaden.

Senast färdigställda tester