Bästa Kombinerade Tvättmaskin med Torktumlare bäst i test

Senast uppdaterad: 2020-10-14

I vårt test av kombinerad tvättmaskin med torktumlare presenteras de tvätt/torkar som får bäst betyg av användare & expert-test. Topplistan baseras på användaromdömen, expertomdömen, pris, kvalité och funktion. Här kan du se vinnarna och få 3 bra produkt-tips, nedan kan du läsa mer om varje tvätt-tork och hitta guiden med några tips på vägen och en genomgång av de vanligare teknikerna.

Vi önskar dig lycka till att hitta en tvätt & torktumlare att trivas med.

BÄST I TEST

Bästa Tvätt och torktumlare 2020 - Bosch WVG30443SN

Bosch WVG30443SN

3.5/5

👍Tystgående.
👍 Restfuktighet 44 %
👍 AllergiPlus + HygienCare

Tvättkapacitet: 7 Kg. Torkkapacitet: 4 Kg. Ljudnivå Tvätt/Centrifug/Tork:
47 / 74 / 59 dB db. Restfuktighet: 44%. Energiklass: A

BÄST TORKRESULTAT

Bästa kombinerade tvättmaskin med torktumlare

Electrolux EW7W5268E5

4.4/5

👍 Tvätt/Tork med ett knapptryck.
👍 Restfuktighet 44 %.
👍 Pris.

Tvättkapacitet: 8 Kg. Torkkapacitet: 4 Kg. Ljudnivå Tvätt/Centrifug/Tork:
51 / 76 / 60 db. Restfuktighet: 44%. Energiklass: A

SMART

Bästa kombinerade tvättmaskin med torktumlare 2020

LG F2J7HM1W

4.5/5

👍 Smart ThinQ.
👍 Tvättkapacitet 7 Kg.
👍 Lättplacerad – 45 cm djup.

Tvättkapacitet: 7 Kg.
Torkkapacitet:
4 Kg.
Ljudnivå Tvätt/Centrifug/Tork:
57 / 73 / 57 db.
Restfuktighet: 53%.
Energiklass: B

Innehåll

1 | Bosch WVG30443SN - Bäst i Test

Bästa Tvätt och torktumlare 2020 - Bosch WVG30443SN

Kvalitét med allergi och miljöhänsyn

Bosch WVG30443SN är en populär kombinerad tvättmaskin med torktumlare med bra funktioner och bra programutbud. Modellen kommer med en energisnål EcoSilence Drive som i kombination med Bosch Anti-Vibration konstruktion ger en bra stabilitet med tyst gång och mindre vibrationer.

Programmen som finns tillgängliga är:

 • Allergi+, Mix, Fintvätt/Siden, Supersnabb 15 samt Ylle-/handtvätt. Här finns även ett automatiskt tvätt- och torkprogram för 4 kg. HygienCare: tvättprogram för hygienisk tvätt samt funktionsprogrammet DrumClean för rengöring och underhåll av trumman.

Allergi+ / HygienCare
Bosch har här satsat hårt på att anpassa sin produkt för att minimera allergisk påverkan och maskinen har för detta fått ECARF-kvalitetsstämpel.

 • Allergi+ – ger en förlängd tvättcykel på fast temperatur med högre vattennivå och längre sköljcykel. En videodemonstration av tekniken finns här.
 • HygienCare –  är ett hygieniskt tillval som ger en förbehandling med varmluft innan tvätt och som kombinerat med lägre temperaturer vid själva tvätt-fasen ger en bättre hygienisk tvätt.

Energi – Miljö
Dagens vitvaror är inte längre de energitjuvar som fallet var tidigare, så en uppgradering av en äldre tvätt/tork är inte bara bra för miljön utan spar även en hel del  på elräkningen.
Testvinnaren från Bosch är också testets mest energisnåla tvättmaskin med torktumlare med en energiförbrukning på  låga 4.76 kWh vid användning av  standardprogrammet med tvätt+tork.

 • Självrengörande kondensor
  Denna modell är försedd med en självrengörande kondensor vilket resulterar i en lägre energiförbrukning då en ren kondensor innebär en lägre energiåtgång för hela torktumlaren.
 • Active Water Plus
  En flödessensor reglerar automatiskt vattenförbrukningen utifrån mängden tvätt som finns i trumman – tekniken benämns Active Water Plus – en bra funktion som spar på både energiförbrukning och miljö.

Funktioner
Bosch tvätt och torktumlare kommer med en mängd funktioner och inställningar, nedan är de viktigare.

 • Auto Dry: Torkar tvätten till önskad torrhetsgrad.
 • SpeedPerfect: Tidsoptimera för 65% kortare tid.
 • VarioPerfect: Energi- eller tidsoptimering av program.
 • Sensorstyrd torkning: Maskinen avslutar automatiskt torkningen när tvätten är torr.
 • Timer – senarelagd tvättstart på upp till 24 timmar.
 • Säkerhet: Elektronisk barnspärr. AquaStop med livstidsgaranti mot vattenskada.
 • Valbar hastighet på centrifugering upp till 1 500 rpm.
 • Automatisk Mängdavkänning.

Sammanfattning
Sammantaget är Bosch WVG30443SN en kombinerad tvätt och tork som ger bra valuta för pengarna och modellen är inte oväntat populär bland konsumenterna.

Man anser i hög grad att maskinen är prisvärd – har en övergripande känsla av kvalité – att maskinen är jämförelsevis  tystgående – att modellen trots sina många funktioner är intuitiv och lätt att förstå – samt sist men inte minst ger ett bra tvätt och torkresultat.

Bosch WVG30443SN blir med bra funktioner, goda omdömen och ett för kvalitén rimligt pris vårt val av Bästa kombinerade tvättmaskin med torktumlare 2020.

Här kan du ta del av modellens Manual.

2 | Electrolux EW7W5268E5 - Prisvärd

Bästa kombinerade tvättmaskin med torktumlare

Funktioner – Prisvinnare

Electrolux EW7W5268E5 är en storsäljande tvätt / torktumlare med fina 8 kg i tvättkapacitet, 4 kg torkkapacitet och 1-knapp tryck för tvätt med påföljande torkprogram. Modellen är uppskattad av sina användare och är ett gott val – speciellt med tanke på dess pris som ligger mycket bra till i klassen.

Maskinen från Electrolux kommer med en mängd av olika program för all typ av tvätt/tork.

Program:

 • Tvättprogram: Anti-allergi – Bomull – Centrifugering / Tömning – Denim – Eco 40-60 – Fintvätt – Outdoor – Sport Wear – Steam FreshScent –  Syntetiskt – Sköljning – Trumrengöring – OneGo 1h 1kg samt Ylle.
 • Torkprogram: Stryk-torrt, Skåp-torrt och Extra torrt.
 • Steam FreshScent: Skonsamt ångprogram för att fräscha upp vardagsplagg och passar även bra för ömtåligare plagg med t.ex spets.
 • OneGo 1h 1kg: Blandade material (bomull och syntet). Komplett kortprogram för att tvätta och torka en tvätt på upp till 1 kg. Programtiden är 1 timme.
 • Anti-Allergy: Program som kör en kortare tvätt-fas med en temperatur över 60 °C för att ta bort mikroorganismer och bakterier. Därefter körs ytterligare en sköljning för att säkerställa att tvättmedelsrester, pollen och allergiframkallande ämnen avlägsnas.

Funktioner:

DualCare – Är Electrolux system för att känna av vilken typ av tvätt som finns i trumman – därefter justeras temperatur och trumrörelser för att ge ett optimalt tvättresultat.
SensiCare – System som väger din tvätt och tidsoptimerar längden på programmet efter tvättmängden i kombination med DualCare systemet.
Wash&Dry – Tvätta och torka dina kläder på med en enkel knapptryckning.

Sammanfattning
Användare är mycket nöjda med sin maskin och det har vart svårt att finna något väsentlig emot, viss kritik har riktats mot att displayen har ett alltför starkt sken.

På + sidan finns det mer att ta del av – användare anser maskinen vara mycket prisvärd, att tvätt och torkresultat blir bra, att modellen är mycket tystgående, enkel att förstå samt bra funktioner.

För mer information kan du söka i manualen som finns klicka här.
Se produktinformation från tillverkaren: klicka här.

3 | LG F2J7HM1W - Smart

Bästa kombinerade tvättmaskin med torktumlare 2020

Smart – Tystgående – Populär

LG F2J7HM1W – LG:s modell är en uppskattad kombinerad tvättmaskin med torktumlare med bra funktioner och goda omdömen. Med en tvättkapacitet på 7 kilo samt en torkkapacitet på 4 kilo räcker maskinen bra även för den lite större familjen.

Maskinen kommer med en mängd bra variationer av program. Trots sin kapacitet har modellen ett djup på endast 45 cm vilket gör den mer lättplacera än andra maskiner i klassen.

Tvättprogram: Användningsklar. Babyvårdande, Bomull, Bomull Stor, Blandade Material, Fintvätt, Förtvätt, Hygien, Skonsamt, Snabb 30 min, Sportkläder, Tvätt + Torktumling, Täcken samt Ömtåligt.

Program Torktumlare: Eco, Normal Eco, Låg Temp och Stryk-Torrt.

Smart ThinQ
Som en teknikproducent i världsklass anammas även kunskapen i LG:s vitvaror. LG F2J7HM1W – som tillhör Smart ThinQ klassen – är utrustad med ett flertal smarta finesser.

Tvätt & torktumlaren känner t.ex automatisk av typen av tvätt som placerats i trumman och anpassar därefter via systemet 6 Motion DD trummans rörelseschema i 6 variationer för bäst möjliga tvättresultat.

En annan innovativ och smart funktion med namnet Smart Diagnosis kan hjälpa till att lösa eventuella funktionsproblem som uppstår, hur tekniken fungerar kan beskådas i en video här.

LG ThinQ heter appen som finns tillgänglig för både iOS och Android. Här kan du till exempel se när tvätten är klar, ytterligare 20 tvättprogram finns för nerladdning om så önskas.

Sammanfattning
De som köpt maskinen är överlag nöjda med tvätt/torktumlaren från LG. Den kritik som ges gäller mest maskinens torkförmåga – och rådet som ges för bästa torkresultat är att inte köra maskinen proppfull.

Modellen ges annars plus för både bra tvätt och torkresultat och att konceptet tvätt / tork nonstop är tidsbesparade. LG ThinQ appen anses ok och man är överens om att maskinen är relativt tystgående. Även bruksanvisningen plussas för att vara tydlig.

Med generellt bra omdömen, smarta tekniker och ett för segmentet konkurrenskraftigt pris anser vi LG F2J7HM1W vara ett av de bättre köpen i kategorin kombinerad tvättmaskin med torktumlare.

KÖPGUIDE

Kombinerad Tvättmaskin & Torktumlare

Bästa Kombinerad Tvättmaskin och Torktumlare 2020

Image credit Electrolux.

Bästa kombinerade tvättmaskin med torktumlare 2020

Har den gamla tvätt och torktumlaren gjort sitt och det behövs köpas en ny kan du iallafall räkna med lite lägre elkostnader som väger upp. Äldre modeller är ofta riktiga energitjuvar och utvecklingen har gått fort med nya energisnåla vitvaror.
En kombinerad tvätt och torkmaskin är då ett smidigt alternativ och speciellt om utrymmet är lite begränsat.

De vanligare programmen

Allergi program
Många av oss har allergi av något slag och allergierna har ökat markant de senaste decennierna bland befolkningen i stort. För tillverkare av tvätt & torktumlare har det inneburit att man tagit fram specialprogram som är effektivare på att motverka allergiska reaktioner.

Programmen arbetar ofta med ånga, lägre temperaturer och fler och längre sköljningar av tvätten för att minska antalet allergener och bakterier. Anti-Allergy, Allergy+ samt olika benämningar av Hygien är nu vanliga på dagens maskiner.

Centrifugering
Funktionen klassas av tillverkarna i en skala mellan A – G där A är bästa klassen, de maskiner som finns på marknaden idag är nästan uteslutande A,B eller C. Kvalitén på tvätt/torkens centrifugering är kanske lite viktigare än man först kan tro. Att tvätten torkar snabbare på tvätt-linan efter en effektiv centrifugering är ju uppenbart, och ska tvätten torktumlas torr gäller då samma sak – mindre fukt – snabbare tork med mindre energiåtgång.

Just centrifugering är faktiskt en mycket energieffektiv metod att få fukten ur tvätten, så en bra centrifug-funktion på tvätt/torken spar alltså mycket energi & tid i tork-fasen då torktumlaren inte behöver arbeta lika länge vilket spar på både elräkning & miljö.

Här har man som konsument att se på klassificeringen A,B,C, antal varv per minut och begreppet restfuktighet. Generellt gäller att ju högre antal varv per minut och dess lägre restfuktighet – ju bättre resultat på centrifugeringen. Det kan dock vara värt att i sammanhanget påminna om att det inte bara är fördelar här – centrifugeringen sliter en del på kläderna och finare plagg kanske man helst centrifugerar i lägre hastigheter.

Ljud
Att lyssna till ljudet av tvätt o torktumlare är kanske inte allas favoritsyssla, och finns dessutom tvätt/torken i nära anslutning till övriga rum kan det vara en god idé att titta på maskinens ljudnivå. Ett par decibel hit eller dit spelar väl ingen  roll ?

Faktum är att  en höjning med 10 dB(A) uppfattas av örat som en fördubbling av ljudnivån*. Tillverkaren ska på en tvätt/tork ge specifikationer av ljudnivåer för både tvätt, centrifugering och tork-fas.

* Källa Energimyndigheten

Lycka till att hitta en tvättmaskin & torktumlare att trivas med!

EXPERTTESTER

Användarrecensioner på
bosch-home.se

Användarrecensioner på
electrolux.se

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 5

RELATERADE ARTIKLAR