Kombinerad Tvättmaskin och Torktumlare Bäst i Test 2022

Bäst i test

LG F2DV707S2WS

5/5

Premium

Kombinerad tvättmaskin med torktumlare bäst i test 2022

AEG L7WDK161E2

4.2/5

Prisvärd

Bästa Kombinerad Tvättmaskin och Torktumlare 2022

Electrolux EW7W5468E6

4.5/5

Prisvärd

bästa tvätt och torktumlare 2022

Cylinda FTTK4275E

4.5/5

Vilken är den bästa kombinerade tvättmaskinen och torktumlaren 2022?

LG F2DV707S2WS blir utsedd till bästa tvätt och tork kombi 2022 hos Produkttestarna. Nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips inför ditt köp.

Produkterna har utvärderats på:

Uppdaterad 7 oktober, 2022

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Produktöversikt

1 | LG F2DV707S2WS - Bäst i Test 2022

LG F2DV707S2WS är en populär kombinerad tvättmaskin med torktumlare som erbjuder många bra funktioner, program och får goda omdömen. Med en tvätt-kapacitet på 7 kilo samt en torkkapacitet på 5 kilo räcker maskinen bra även för den lite större familjen och blir vårt tips som bästa kombinerade tvättmaskin och torktumlare 2022.

Exempel av Tvättprogram: Bomull, Steam Allergy Care, Baby Steam Care, Hand/Wool 30°C, Quick 30 min, Eco 40-60, Mixed Material. Silent Wash, Ylletvätt, Fintvät, Endast torkning, Endast centrifugering, Rengöring av trumman, Låg temp. torktumling, Ladda ned program wifi.

Smart ThinQ

Som en teknikproducent i världsklass anammas även kunskapen i LG:s vitvaror. Denna tvätt/tork som tillhör Smart ThinQ klassen – är utrustad med ett flertal smarta finesser.

Tvätt & torktumlaren känner t.ex automatisk av typen av tvätt som placerats i trumman och anpassar därefter via systemet AI DD automatiskt tvättprogrammen  för bästa möjliga tvättresultat.

En annan innovativ och smart funktion med namnet Smart Diagnosis kan hjälpa till att lösa eventuella funktionsproblem som uppstår.

LG ThinQ heter appen som finns tillgänglig för både iOS och Android. Här kan du till exempel se när tvätten är klar, ytterligare tvättprogram finns för nerladdning om så önskas via wifi, maskinen är även kompatibel med Google Assistant.

Sammanfattning

De som köpt maskinen är överlag nöjda med tvätt/torktumlaren från LG. Den enstaka kritik vi funnit gäller maskinens torkförmåga – och rådet som ges för bästa torkresultat är att inte köra maskinen proppfull. Ett råd som för övrigt gäller alla modeller av tvätt/tork maskiner.

Modellen ges annars plus för både bra tvätt och torkresultat och att konceptet tvätt / tork nonstop är tidsbesparande. LG ThinQ appen anses ok och man är överens om att maskinen är relativt tystgående. Även bruksanvisningen plussas för att vara tydlig.

Med bra omdömen, smarta tekniker och ett för segmentet konkurrenskraftigt pris anser vi LG F2DV707S2WS vara ett toppval i kategorin kombinerad tvättmaskin med torktumlare.

Produktöversikt

2 | AEG L7WDK161E2 - Premium

Med AEG L7WDK161E2 får du många bra och användbara program som skonsamt tvättar dina kläder för att behållea dess kvalitet. Med en torkkapacitet på 6 kg och användbara funktioner så är L7WDK161E2 det bästa premiumvalet.

Många smarta program som DualSense för skonsam tvätt.  Med “ProSense” vägs de kläder du ska tvätta, och programmet anpassas efter vikt och material via sensorer, därför sparar du energi och pengar. Många program för olika material samt även för impregnerade kläder. 

Här hittar vi en premiumklassad kombinerad tvätt- och tork tvättmaskin med DualSense-teknologi som anpassar temperatur, trumrörelse och program efter plaggens material och mängden tvätt. Allt från bomull- till ylleplagg tvättas och torkas skonsamt. Tvättmaskinen har en kapacitet på 10 kg, samt torkar 6 kg kläder. Den får mycket fina kundomdömen, och uppskattas för sin kapacitet och specialprogram.

ProSense med sensorer

Med ProSense®-teknik vägs de kläder du ska tvätta, de vägs automatiskt, och sensorer anpassar tvättprogrammet så att varje plagg får rätt tvättid. Med detta sparar du både tid, vatten och energi.

Extra stor trumma

Tvättmaskinen har en extra stor och trumma med ett speciellt trummönster som sliter mindre på dina kläder. Kläderna tvättas skonsamt med den speciellt utformade trumman. Vid torktumling ger den god effekt då kläderna bibehåller sin form samt kvalitet bättre. Trumman har extra många hål, därför luftas dina kläder bättre vid centrifugering, de slits inte lika mycket.

Skonsam torkning för impregnerade kläder

NewOutdoor torkprogram är ett torkprogram anpassat för impregnerade kläder, så att de bibehåller sin kvalitet. Du kan tvätta/torka regnjackor, snowsuits, softshell jackor och andra sport- och ytterkläder med impregnering. Kvalitén bevaras och de impregnerade kläderna tvättas skonsamt.

Sammanfattning

Här gör du ett bra köp, god kvalitet, många program, och med skonsam tvätt för dina kläder. 

Program: Eco 40-60, Cottons, Syntet, Delicates, Ylle/Handtvätt, Outdoor, Anti-allergi, NonStop 60min, Steam, Sköljning. Många bra program för alla typer av kläder.

3 | Electrolux PerfectCare 700 - Bra köp

Electrolux Electrolux EW7W5468E6 är en storsäljande tvätt / torktumlare med fina 8 kg i tvättkapacitet, 5 kg torkkapacitet och 1-knapp tryck för tvätt med påföljande torkprogram. Modellen är uppskattad av sina användare och är ett gott val – speciellt med tanke på dess pris som ligger mycket bra till i klassen.

Maskinen från Electrolux kommer med en mängd av olika program för all typ av tvätt/tork.

 • Program: Eco 40-60, Cottons, Syntet, Delicates, Ylle, Steam FreshScent, Centrifugering/Tömning, Sköljning, Machine Clean, Anti-allergi-ånga, Outdoor, Denim, MixCare, Quick 20 Wash&Dry 60.

Funktioner:

 • DualCare – Är Electrolux system för att känna av vilken typ av tvätt som finns i trumman – därefter justeras temperatur och trumrörelser för att ge ett optimalt tvättresultat.
 • SensiCare – System som väger din tvätt och tidsoptimerar längden på programmet efter tvättmängden i kombination med DualCare systemet.
 • Wash&Dry – Tvätta och torka dina kläder på med en enkel knapptryckning.
 • MixCare – Skonsamt och effektivt vardagsprogram för tvätt på upp till 5 kg. Auto anpassar tids & energiförbrukning utifrån tvättens storlek oavsett om det gäller tvätt, tvätt-torkning eller endast torkprogram. Används 30 °C tvättprogrammet hinns det med på snabba 69 minuter

Sammanfattning

Användare är mycket nöjda med sin maskin och det har vart svårt att finna något väsentlig emot, viss kritik har riktats mot att displayen har ett alltför starkt sken.

På + sidan finns det mer att ta del av – användare anser maskinen vara mycket prisvärd, att tvätt och torkresultat blir bra, att modellen är mycket tystgående, enkel att förstå samt bra funktioner. Ett populärt val vi gärna tipsar om  i vår genomgång av Bästa Kombinerade Tvättmaskin Med Torktumlare 2022.

4 | CYLINDA FTTK4275E - Prisvärd

CYLINDA FTTK4275E. Med specifikationer på fina 7 kg för tvätt samt 5 kg kapacitet för torkning är denna prisvärda maskin fråm Cylinda ett gott alternativ med en i sammanhanget trevlig prislapp.

Modellen från Cylinda kommer med en mängd program soma lätt anpassas med variablar för temp & centrifig och torktid. Centrifughastigheten här landar på max 1200 varv/min vilket är bra för klassen.

Program

Cylindas tvätt/tork kommer med Stor tydlig display med många program som skrynkelfritt, siden och ullprogram men också med specialprogram för snabbtvätt/tork på 15 minuter. Tvätt-/torkcykelns standardprogram är på 390 minuter medans enbart tvättprogramets standard är på 208 minuter.

 • Program: Snabbtvätt/tork 30°/33 min, Allergisäker 30°,40°, 50°, 60°/ 177 min, Bomull 60 °/205 min, Bomull 40 °/ 200 min, Eco 20 °/ 103 min, Syntet: 40°/ 110 min, Ylle & silke 30°/ 43 min, Duntäcke 0°,30°, 40°/ 99 min, Torkning bomull 5 kg 135 min.
 • Valbara temperaturer: 90 °, 80 °, 70 °, 40, 60 °, 20 °, 0°.
 • Funktioner: Mängdavkänning, Steglöst reglerbar fördröjd start, Automatisk vattennivåanpassning, Indikering återstående tid, Snabbtvätt 15 min, Mängdavkänning, Justerbara fötter.
 • Specifikationer: Trumvolym:60 liter. Tvättkapacitet: 7 kg. Tvättklass: A. Ljudnivå Tvätt: 58 dB. Torkkapacitet: 5 kg. Restfuktighet: 53 %. Ljudnivå tork: 66 dB. Torksystem: Kondensation. Centrifug: 1200 varv/min. Centrifugklass: B. Ljudnivå Centrifugering: 77 dB. Total effekt: 2200 W. Energiklass Tvätt: D. Energiklass Tvätt/Tork: E. Säkring: 10 A. H:8445 mm, B: 597 mm, D: 619 mm. Vikt: 78.00 kg.

5 | Bosch WNA134L0SN - Populär

Bosch WNA134L0SN är en populär kombinerad tvättmaskin med torktumlare med bra funktioner och bra programutbud. Modellen kommer med en energisnål EcoSilence Drive som i kombination med Bosch Anti-Vibration konstruktion ger en bra stabilitet med tyst gång och mindre vibrationer.

Program:

 • Allergi+, Mix, Fintvätt/Siden, Supersnabb 15 samt Ylle-/handtvätt. Här finns även ett automatiskt tvätt- och torkprogram för 4 kg. HygienCare: tvättprogram för hygienisk tvätt samt funktionsprogrammet DrumClean för rengöring och underhåll av trumman.

Allergi+ / HygienCare

Bosch har här satsat hårt på att anpassa sin produkt för att minimera allergisk påverkan och maskinen har för detta fått ECARF-kvalitetsstämpel.

 • Allergi+ – ger en förlängd tvättcykel på fast temperatur med högre vattennivå och längre sköljcykel.
 • HygienCare –  är ett hygieniskt tillval som ger en förbehandling med varmluft innan tvätt och som kombinerat med lägre temperaturer vid själva tvätt-fasen ger en bättre hygienisk tvätt.

Energisnål

Dagens vitvaror är inte längre de energitjuvar som fallet var tidigare, så en uppgradering av en äldre tvätt/tork är inte bara bra för miljön utan spar även en hel del  på elräkningen.
Testvinnaren från Bosch är också testets mest energisnåla tvättmaskin med torktumlare med en energiförbrukning på  låga 4.76 kWh vid användning av  standardprogrammet med tvätt+tork.

 • Självrengörande kondensor
  Denna modell är försedd med en självrengörande kondensor vilket resulterar i en lägre energiförbrukning då en ren kondensor innebär en lägre energiåtgång för hela torktumlaren.
 • Active Water Plus
  En flödessensor reglerar automatiskt vattenförbrukningen utifrån mängden tvätt som finns i trumman – tekniken benämns Active Water Plus – en bra funktion som spar på både energiförbrukning och miljö.

Funktioner

Bosch tvätt och torktumlare kommer med en mängd funktioner och inställningar, nedan är de viktigare.

 • Auto Dry: Torkar tvätten till önskad torrhetsgrad.
 • SpeedPerfect: Tidsoptimera för 65% kortare tid.
 • VarioPerfect: Energi- eller tidsoptimering av program.
 • Sensorstyrd torkning: Maskinen avslutar automatiskt torkningen när tvätten är torr.
 • Timer – senarelagd tvättstart på upp till 24 timmar.
 • Säkerhet: Elektronisk barnspärr. AquaStop med livstidsgaranti mot vattenskada.
 • Valbar hastighet på centrifugering upp till 1 500 rpm.
 • Automatisk Mängdavkänning.

Sammanfattning

Sammantaget är Bosch WVG30443SN en kombinerad tvätt och tork som ger bra valuta för pengarna och modellen är inte oväntat populär bland konsumenterna.

Man anser i hög grad att maskinen är prisvärd – har en övergripande känsla av kvalité – att maskinen är jämförelsevis  tystgående – att modellen trots sina många funktioner är intuitiv och lätt att förstå – samt sist men inte minst ger ett bra tvätt och torkresultat.

Bosch WNA134L0SN blir med bra funktioner, goda omdömen och ett för kvalitén rimligt pris ett toppval i kategorin.

Har den gamla tvätt och torktumlaren gjort sitt och det behövs köpas en ny kan du iallafall räkna med lite lägre elkostnader som väger upp. Äldre modeller är ofta riktiga energitjuvar och utvecklingen har gått fort med nya energisnåla vitvaror.
En kombinerad tvätt och torkmaskin är då ett smidigt alternativ och speciellt om utrymmet är lite begränsat.

Många av oss har allergi av något slag och allergierna har ökat markant de senaste decennierna bland befolkningen i stort. För tillverkare av tvätt & torktumlare har det inneburit att man tagit fram specialprogram som är effektivare på att motverka allergiska reaktioner.

Programmen arbetar ofta med ånga, lägre temperaturer och fler och längre sköljningar av tvätten för att minska antalet allergener och bakterier. Anti-Allergy, Allergy+ samt olika benämningar av Hygien är nu vanliga på dagens maskiner.

Funktionen klassas av tillverkarna i en skala mellan A – G där A är bästa klassen, de maskiner som finns på marknaden idag är nästan uteslutande A,B eller C. Kvalitén på tvätt/torkens centrifugering är kanske lite viktigare än man först kan tro. Att tvätten torkar snabbare på tvätt-linan efter en effektiv centrifugering är ju uppenbart, och ska tvätten torktumlas torr gäller då samma sak – mindre fukt – snabbare tork med mindre energiåtgång.

Just centrifugering är faktiskt en mycket energieffektiv metod att få fukten ur tvätten, så en bra centrifug-funktion på tvätt/torken spar alltså mycket energi & tid i tork-fasen då torktumlaren inte behöver arbeta lika länge vilket spar på både elräkning & miljö.

Här har man som konsument att se på klassificeringen A,B,C, antal varv per minut och begreppet restfuktighet. Generellt gäller att ju högre antal varv per minut och dess lägre restfuktighet – ju bättre resultat på centrifugeringen. Det kan dock vara värt att i sammanhanget påminna om att det inte bara är fördelar här – centrifugeringen sliter en del på kläderna och finare plagg kanske man helst centrifugerar i lägre hastigheter.

Att lyssna till ljudet av tvätt o torktumlare är kanske inte allas favoritsyssla, och finns dessutom tvätt/torken i nära anslutning till övriga rum kan det vara en god idé att titta på maskinens ljudnivå. Ett par decibel kan göra stor skillnad i ljudnivå.

Faktum är att  en höjning med 10 dB(A) uppfattas av örat som en fördubbling av ljudnivån. Tillverkaren ska på en tvätt/tork ge specifikationer av ljudnivåer för både tvätt, centrifugering och tork-fas.

Senast framtagna tester

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 4.7 / 5. Antal betyg: 14

Relaterade tester

Kommentarer är stängda.