Massagefåtölj bäst i test

Massagefåtölj Bäst i Test 2022

Bäst i test

Bästa Massagefåtölj 2022

Beurer MC 5000 Deluxe

5/5

Premium

Bästa Massagefotölj 2022

InSportLine Numana

5/5

Budget

Bästa Massagefåtölj 2022 Budget

vidaXL Massagefåtölj

4.6/5

Vilken Massagestol är bäst i test 2022?

Beurer MC 5000 Deluxe blir utsedd till bästa massagefåtölj 2022 hos Produkttestarna. MC 5000 Deluxe är en funktionsrik och prisvärd massagestol med många olika uppskattade massageprogram.

Nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips inför ditt köp.

Produkterna har utvärderats på:

Uppdaterad 7 september, 2022

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Produktöversikt

1 | Beurer MC 5000 Deluxe - Massagefåtölj Bäst i Test

Bästa massagefåtölj 2022 – Beurer MC 5000 är en massagefåtölj som tar dig till en helt ny värld med lyxigt avslappnande funktioner helt på dina egna villkor. Massagestolen erbjuder nämligen 5 olika program och möjlighet för shiatsu, punkt- och rullande behandlingar. För dig som vill ha en produkt i toppskiktet på marknaden sett till pris blir MC 5000 bäst i test. 

Funktioner som ingår är bland annat kroppsscanning för en skräddarsydd massageupplevelse. Stolen i sig är dessutom väl ergonomiskt genomarbetad. Med det i sammanhanget rimliga priset blir just Beurer MC 5000 Deluxe bäst-i-test här på Produkttestarna.

Kroppsscanning

Alla är vi olika, och en bra produkt i denna kategori bör ha denna funktion. Beurer MC 5000 skannar därför av din kropp för att anpassa behandlingen utefter just din kropp och dina behov. 

Skräddarsydd massageupplevelse

Utöver kroppsscanningen får du dessutom möjlighet att enkelt ändra på inställningarna för att få en massage som passar ditt humör för stunden. Alternativen blir många med denna massagestol. Du får bland annat möjlighet till:

  • Shiatsu mjuka fingermassage.
  • Klappande effekt som går lite djupare.
  • Klassisk knådande rörelser.
  • Rullande funktion längs ryggraden för att lindra ryggvärk.

Det går även att ändra på intensiteten och positionera massagehuvuden precis där du vill ha dem. Sist, men inte minst, går det att ställa in MC 5000 på de tre programmen Relax, Refresh och Therapy för lite omväxling.

Ergonomisk massagestol

En bra massagestol behöver kunna erbjuda mer än enbart massage, den ska även ha en generellt god ergonomi. Här får du mjuka luftpressande kuddar som ger dig support längs ryggen, ner till låren och ända ner till vaderna. Du kan alltså luta dig tillbaka och slappna av oavsett hur länge du väljer att sitta på din Beurer MC 5000.

Sammanfattning

Beurer MC 5000 Deluxe massagefåtölj är en produkt i segmentets toppklass och utvecklad av en branschledande tillverkare med hög tillförlitlighet. Här ges professionella massageprogram i ditt eget hem precis när du känner för det. Kroppsscanning, justerbara inställningar och en bra anpassad ergonomi för ändamålet.  Beurer MC 5000 blir vårt toppval som bäst i test 2022.

Produktöversikt

2 | InSportLine Numana - Massagestol Premium 2022

Bästa Massagefotölj 2022

Du som är villig att betala en slant extra för än mer komfort och funktion har här kanske hittat rätt massagefåtölj. InSportLine Numana är en massagestol som erbjuder allt du kan tänkas behöva i en produkt av denna typ. Numana passar därför alldeles utmärkt också till dig som älskar gymmet, eftersom dina ömma muskler får precis den behandling och lindring som de behöver efter tuffa träningspass.

Denna massagefåtölj erbjuder en god och stryktålig konstruktion, en tystgående och effektiv motor med avancerade funktioner. En produkt helt utan kompromisser!

God och stryktålig konstruktion

När du betalar för en premiumprodukt förväntar du dig förstås kvalité rakt igenom. Massagefåtöljen här är klädd i syntetiskt läder som håller både färgen och formen så länge du tar hand om den ordentligt. Med en robust ram klarar fåtöljen av att massera användare på upp till 150 kg.

Den stabila ramen innebär dessutom mer komfort när du sitter på massagestolen, eftersom hela kroppen får ordentligt stöd från nacken ända ner till fötterna.

Tystgående och effektiv motor

Trots modellens höga motor-effekt är InSportLine en tystgående stol. Här finns 150W effekt vilket ger massagestolen möjlighet att hantera även mer kraftfulla funktioner.

Avancerade funktioner

Massage-alternativen blir många med InSportLine Numana. Du kan välja mellan helkroppsmassage eller isolerad samt mellan fem olika typer. Det inkluderar shiatsu, knådande, flaxande, knackande och kombinationer av dessa. Du kan även välja till lufttrycksmassage och justera intensiteten utefter eget tycke. En skön värmefunktion för ryggen hittar vi också hos denna premiumstol med inställningar mellan 40° C till 50° C. Fjärrkontroll med LCD-display.

Med Bluetooth och inbyggda högtalare kan du också låta musiken eller kanske ljudboken strömma medan massagen ger dej välbehövlig återhämtning.

Det som verkligen skiljer InSportLine Numana från konkurrensen är Zero Gravity-funktionen – att sväva på moln medan du kopplar av med känslan av tyngdlöshet blir riktigt unik!

Sammanfattning

InSportLine Numana är en härlig massagestol som erbjuder extraordinär funktionalitet. Rekommenderas till dig som inte vill göra några kompromisser i ditt val av en den nya massagestolen.

3 | vidaXL - Massagefåtölj Bästa Budget

Bästa massagefåtölj 2022 Budget – Som en riktig prisvinnare kan du plocka upp denna sköna massagestol som erbjuder dig bra funktioner till en billig peng. vidaXL Massagefåtölj ger dig en enklare stol med inbyggd fotpall och fokus på det grundläggande.

Här får du en elektrisk massagestol som erbjuder dig 6 olika massagepunkter och en behaglig värdefunktion i en genomtänkt ergonomisk snygg design.

6 olika massagepunkter

Trots det lägre priset får du här möjlighet till en bra massage med massagepunkter runt rygg och svank via flertalet olika massageprogram. 

Värme

Detta är en mindre funktion som du ändå kommer uppskatta rejält! Värme är nämligen det perfekta botemedlet för ömma muskler. Aktivera funktionen och stolen värms för en riktigt mysig upplevelse, särskilt under kalla vinterkvällar.

Ergonomisk design

Mjukdelar är tillverkad av Polyester medans ramen är trä – tillsammans ges en massagefåtölj som är både robust och slitstark, samt bekväm att sitta på. Ryggstödet kan här justeras bakåt och fotstödet uppåt så att man kan få massagen i en mer bekvämt liggande position om man föredrar det.

Den praktiska designen med fotpall blir ett stort plus för denna massagetstol och är något du inte ofta hittar i budgetklassen.

Sammanfattning

Ett billigare pris innebär inte alltid otillräcklig kvalité. vidaXL är en massagefåtölj som ger bra prisvärde: 6 olika massagepunkter, värmefunktion och en ergonomisk och bekväm design till ett riktigt lågt pris.

4 | vidaXL Massagestol- Prisvärd Massagestol

För dig som är på jakt efter en balans mellan pris och prestanda rekommenderas även vidaXL massagefåtölj. Här får du de funktioner du förväntar dig av en bra massagestol i en prisvärd, kompakt och estetiskt tilltalande kombination.

Trots det låga priset relativt våra ovan nämnda topp-val  ger vidaXL massagefåtölj en riktigt lyxig känsla med ett snyggt och elegant konstläder. Massagestolen ger möjlighet att variera mellan olika massageinställningar via en tydlig kontrollpanel vid det högra armstödet.

Sammanfattning

vidaXL varianten är en massagestol som ger bra valuta för pengarna med sitt konkurrenskraftiga pris gentemot liknande produkter. 

Det finns inget bättre för ömma muskler efter en lång arbetsdag än att få slappna av en stund i en bra massagestol.

Moderna massagestolar är långt ifrån de tråkigt designade och oerhört ömtåliga produkterna som var standarden ett par årtionden tillbaka. Teknologin har utvecklats så pass att de numera kan leverera både avancerade behandlingar och tilltalande estetisk form i ett och samma paket. Kort sagt en produkt som du slipper gömma bort i något hörn när gästerna kommer över på besök.

Zero Gravity är en funktion som är designad att efterlikna NASAs Zero Gravity-stol som förbereder astronauter på tyngdlöshet i rymden. Detta åstadkommer man genom att höja benen så att de är positionerade i linje med hjärtat och genom att fördela vikten jämt över stolen. Detta är bra för blodcirkuleringen och blir även riktigt avslappnande, särskilt för dig som spenderar hela dagen på fötterna!

Massagestolar med gaming-design är produkter som trendat en hel del på senare tid. Gentemot vanliga gamingstolar innebär dessa  ett högre pris men med sämre masseringsförmåga än en riktig massagestol. Välj hellre en äkta specialanpassad massagestol och använd den som en gamingstol.

Det går absolut att hyra en massagestol för dig som endast vill prova på en produkt av denna typ. Det är dock värt att ha i åtanke att du kan prova på massagestolar i butik, och att hyra hem en massagestol blir otroligt dyrt på väldigt kort tid. Hyr du en bra massagestol kan det kosta över 15,000 kronor per år. Till exakt samma pris kan du istället köpa en alldeles egen massagestol, och använda den precis hur länge du vill!

För arbetsplatsen kan det däremot vara mer rimligt att hyra en massagestol istället. Detta eftersom det räknas som avdragsgill friskvård och ofta är det din arbetsgivare som hyr in produkten. Att bära in din egna stora och tunga massagestol till arbetsplatsen känns lite överkurs kanske. 

Senast framtagna tester

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Antal betyg: 3

Relaterade tester