Massagestol bäst i test

2021-10-21

Bästa Massagestolen 2021

Det finns inget bättre för ömma muskler efter en lång arbetsdag än att få slappna av en stund i en bra massagestol. Moderna stolar är långt ifrån de tråkigt designade och oerhört ömtåliga produkterna som var standarden ett par årtionden tillbaka. Teknologin har utvecklats så pass att de numera kan leverera både avancerade behandlingar och tilltalande estetisk form i ett och samma paket. Kort sagt en produkt som du slipper gömma bort i något hörn när gästerna kommer över på besök.

Men vilka egenskaper är det du borde leta efter i en produkt av denna typ? Här på Produkttestarna har vi sammanställt förslag över de populäraste och bästa stolarna på marknaden idag som en liten guide med tips och produkt-rekommendationer.

BÄST I TEST

Bästa Massagestol 2021

Beurer MC 5000 Deluxe

5/5

PREMIUM

Bästa Massagestolen 2021

InSportLine Marvyn

5/5

BUDGET

Trademax Be Basic

4.4/5

PRISVÄRD

Beurer 800 Deluxe

4.8/5
Innehåll

1 | Beurer MC 5000 Deluxe - Bäst i Test

Bästa Massagestol 2021

Beurer MC 5000 är en massagestol som tar dig till en helt ny värld med lyxigt avslappnande funktioner helt på dina egna villkor. Massagestolen erbjuder nämligen 5 olika program och möjlighet för shiatsu, punkt- och rullande behandlingar. För dig som vill ha en produkt i toppskiktet på marknaden sett till pris kontra prestanda är populära MC 50o0 vårt bästa tips.

Funktioner som ingår är bland annat kroppsscanning för en skräddarsydd massageupplevelse. Stolen i sig är dessutom väl ergonomiskt genomarbetad. Med det i sammanhanget rimliga priset blir just Beurer MC 5000 Deluxe bäst-i-test här på Produkttestarna.

Kroppsscanning

Alla är vi olika, och en bra produkt i denna kategori bör ha denna funktion. Beurer MC 5000 skannar därför av din kropp för att anpassa behandlingen utefter just din kropp och dina behov. 

Skräddarsydd massageupplevelse

Utöver kroppsscanningen får du dessutom möjlighet att enkelt ändra på inställningarna för att få en massage som passar ditt humör för stunden. Alternativen blir många med denna massagestol. Du får bland annat möjlighet till:

  • Shiatsu mjuka fingermassage.
  • Klappande effekt som går lite djupare.
  • Klassisk knådande rörelser.
  • Rullande funktion längs ryggraden för att lindra ryggvärk.

Det går även att ändra på intensiteten och positionera massagehuvuden precis där du vill ha dem. Sist, men inte minst, går det att ställa in MC 5000 på de tre programmen Relax, Refresh och Therapy för lite omväxling.

Ergonomisk massagestol

En bra massagestol behöver kunna erbjuda mer än enbart massage, den ska även ha en generellt god ergonomi. Här får du mjuka luftpressande kuddar som ger dig support längs ryggen, ner till låren och ända ner till vaderna. Du kan alltså luta dig tillbaka och slappna av oavsett hur länge du väljer att sitta på din Beurer MC 5000.

Sammanfattning

Beurer MC 5000 Deluxe massagefåtölj är en produkt i segmentets toppklass och utvecklad av en branschledande tillverkare med hög tillförlitlighet. Här ges professionella massageprogram i ditt eget hem precis när du känner för det. Kroppsscanning, justerbara inställningar och en bra anpassad ergonomi för ändamålet.  Beurer MC 5000 blir vårt förstaval och bäst i test.

2 | InSportLine Marvyn - Massagestol Premium

Bästa Massagestolen 2021

Du som är villig att betala en slant extra för än mer komfort och funktion har här kanske hittat rätt produkt. InSportLine Marvyn är en massagestol som erbjuder allt du kan tänkas behöva i en produkt av denna typ. Marvyn passar därför alldeles utmärkt också till dig som älskar gymmet, eftersom dina ömma muskler får precis den behandling och lindring som de behöver efter tuffa träningspass.

Denna massagestol erbjuder en god och stryktålig konstruktion, en tystgående och effektiv motor med avancerade funktioner. En produkt helt utan kompromisser!

God och stryktålig konstruktion

När du betalar för en premiumprodukt förväntar du dig förstås kvalité rakt igenom. Massagefåtöljen här är klädd i syntetiskt läder som håller både färgen och formen så länge du tar hand om den ordentligt. Med en robust ram klarar fåtöljen av att massera användare på upp till 100 kg. Den tuffare ramen innebär dessutom mer komfort när du sitter på massagestolen, eftersom hela kroppen får ordentligt stöd från nacken ända ner till fötterna.

Tystgående och effektiv motor

Trots modellens höga motor-effekt är InSportLine en tystgående stol. Här finns 150W effekt vilket ger massagestolen möjlighet att hantera även mer kraftfulla funktioner.

Avancerade funktioner

Massage-alternativen blir många med InSportLine Marvyn. Du kan välja mellan helkroppsmassage eller isolerad samt mellan fem olika typer. Det inkluderar shiatsu, knådande, flaxande, knackande och kombinationer av dessa. Du kan även välja till lufttrycksmassage och justera intensiteten utefter eget tycke.

Det som verkligen skiljer InSportLine Marvyn från konkurrensen är Zero Gravity-funktionen – att sväva på moln medan du kopplar av med känslan av tyngdlöshet blir riktigt unik!

Sammanfattning

InSportLine Marvyn är en härlig massagestol som erbjuder extraordinär funktionalitet. Rekommenderas till dig som inte vill göra några kompromisser i ditt val av en den nya massagestolen.

3 | Trademax Be Basic - Budget

För mindre än en tiondel av priset på vårt premiumalternativ kan du plocka upp denna sköna budgetstol som erbjuder dig bra funktion till en billig peng. Be Basic ger dig, som namnet antyder, en enklare stol med fokus på det grundläggande.

Här får du en elektrisk massagestol som erbjuder dig 6 olika massagepunkter, uppvärmande sits och en gennomtänkt ergonomisk design.

6 olika massagepunkter

Trots det lägre priset får du här möjlighet till en helkroppsmassage med massagepunkter runt rygg, svank och ben. Du kan dessutom variera dessa punkter via tre olika inställningar för olika intensitet. Du kan här välja mellan totalt fem olika massageprogram.

Uppvärmande sits

Detta är en mindre funktion som du ändå kommer uppskatta rejält! Värme är nämligen det perfekta botemedlet för ömma muskler. Trycker du på en knapp på stolen värms hela sitsen upp för en riktigt mysig upplevelse, särskilt under kalla vinterkvällar.

Ergonomisk design

Stolen är tillverkad av tyg, skum och järn som tillsammans bildar en massagefåtölj som är både robust och slitstark, samt bekväm att sitta på. Tack vare ett justerbart ryggstöd och fotstöd kan du anpassa stolen efter dina egna behov och sitta bekvämt.

Den ergonomiska designen blir ett stort plus för denna budgetstol, och är något du inte ofta hittar i billigare massagestolar. Du kan dessutom justera ryggstödet så att det ligger helt horisontellt.

Sammanfattning

Ett billigare pris innebär inte alltid otillräcklig kvalité. Trademax Be Basic är en massagestol som ger bra prisvärde: 6 olika massagepunkter, uppvärmande sits och en ergonomisk och bekväm design till ett riktigt lågt pris.

4 | Beurer 800 Deluxe - Prisvärd

För dig som är på jakt efter en balans mellan pris och prestanda rekommenderas även Beurer 800 Deluxe. Här får du de funktioner du förväntar dig av en premiumprodukt i en prisvärd, kompakt och estetiskt tilltalande kombination.

Trots det något billigare priset relativt våra ovan nämnda topp-val  ger Beurer 800 en riktigt lyxig känsla med ett snyggt och elegant konstläder. Massagestolen ger möjlighet att variera mellan olika massageprogram,  har en trådlös handkontroll samt den utmärkta funktionen automatisk kroppsskanning.

Justerbara massageprogram

Det är kanske inte alltid man är på humör för en rullande eller shiatsu-massage, så ibland kan det vara skönt att variera, Här kan du välja mellan olika massageprogram som exempelvis tappning och knådning, samt välja mellan programmen Relax, Hälsa och Terapi. Du kan dessutom ställa in massagestolen på att även massera dina lår och dina fötter. Intensiteten går att ställa in på tre olika inställningar.

Trådlös handkontroll

Du kontrollerar upplevelsen helt genom den medföljande trådlösa handkontrollen, vilket gör det riktigt enkelt att ställa in produkten på rätt inställning medan du lutar dig tillbaka och kopplar av. Det blir dessutom enklare att justera inställningar för gäster eller andra familjemedlemmar som inte vet vilka funktioner massagestolen kan erbjuda.

Automatisk kroppsscanning

Automatisk kroppsscanning är en funktion som tar en massagestol till nästa nivå, genom att anpassa massagehuvuden utefter just din specifika kropp. Det innebär en skräddarsydd massage varje gång oavsett vem som använder stolen.

Sammanfattning

Beurer 800 Deluxe är en massagestol som ger bra valuta för pengarna. Här får du mer avancerad funktionalitet såsom automatisk kroppsscanning och fullt justerbara program till ett konkurrenskraftigt pris gentemot liknande produkter. 

Köpguide

Massagestol gaming

Massagestolar med gamindesign är produkter som trendat en hel del på senare tid. Gentemot vanliga gamingstolar innebär dessa  ett högre pris men med sämre masseringsförmåga än en riktig massagestol. Välj hellre en äkta specialanpassad massagestol och använd den som en gamingstol.

Vad är Zero Gravity i en massagestol?

Zero Gravity är en funktion som är designad att efterlikna NASAs Zero Gravity-stol som förbereder astronauter på tyngdlöshet i rymden. Detta åstadkommer man genom att höja benen så att de är positionerade i linje med hjärtat och genom att fördela vikten jämt över stolen. Detta är bra för blodcirkuleringen och blir även riktigt avslappnande, särskilt för dig som spenderar hela dagen på fötterna!

Går det att hyra en massagestol?

Det går absolut att hyra en massagestol för dig som endast vill prova på en produkt av denna typ. Det är dock värt att ha i åtanke att du kan prova på massagestolar i butik, och att hyra hem en massagestol blir otroligt dyrt på väldigt kort tid. Hyr du en bra massagestol kan det kosta över 15,000 kronor per år. Till exakt samma pris kan du istället köpa en alldeles egen massagestol, och använda den precis hur länge du vill!

Massagestol till arbetsplatsen

För arbetsplatsen kan det däremot vara mer rimligt att hyra en massagestol istället. Detta eftersom det räknas som avdragsgill friskvård och ofta är det din arbetsgivare som hyr in produkten. Att bära in din egna stora och tunga massagestol till arbetsplatsen känns lite överkurs kanske. 

Vi hoppas ni hittar ett bra alternativ att trivas med!

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 0 / 5. Antal betyg: 0

Relaterade artiklar