Riskokare bäst i test 2024

Riskokare bäst i test 2024

Vi jämför 4 populära riskokare och Andersson REC 2.2 blir vårt val som riskokare bäst i test 2024 med sin användarvänliga design med bra funktionalitet och ett tilltalande prisläge. Se vidare för mer information om alla testvinnare.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test 2024

Bästa Riskokare 2024 - Andersson REC 2.2

Andersson REC 2.2

Betyg

10

Automatisk värmehållning

För familjen

Riskokare bäst i test 2024 Premium -  Ariete 2904

Ariete 2904

Betyg

9

Keramisk Nonstick

Prisvärd

Riskokare bäst i test 2024 Prisvärde - Champion CHRK210

Champion CHRK210

Betyg

8.5

Prisvärd

Produkterna har utvärderats på:

Resultat

Rengöring

Funktioner

Omdömen

Testets betyg:
5
(4)
  • Automatisk värmehållning rekommenderas, eftersom funktionen säkerställer att ditt ris hålls varmt tills dess att maten är redo att serveras​.
  • Non-stick beläggning gör det betydligt enklare att hålla riskokaren ren.
  • Snabbkokning är en praktisk funktion för dig som inte har mycket tid över till matlagningen​
Bäst i test 2024
Bästa Riskokare 2024 - Andersson REC 2.2

Andersson REC 2.2 Riskokare

Automatisk värmehållning

Kapacitet: 1,8 liter

Nonstick-beläggning

Effekt: 700W

Riskokare bäst i test 2024

Andersson REC 2.2 är en pålitlig och väl fungerande riskokare i borstat stål som levererar perfekt fluffigt ris varje gång. Denna bäst i test riskokare är även lätt att rengöra och kommer med ett prisläge som gör att Andersson REC 2.2 blir utsedd till bästa riskokare 2024.

Koka ris med autopilot

Fördelen med en riskokare är att du slipper hålla koll på riset medan det kokar då riskokaren automatiskt stängs av när riset är klart. Med automatisk värmehållning kan REC 2.2 dessutom se till att riset hålls varmt tills dess att du är redo att äta.

Riskokare med Non-stick beläggning

Krispigt ris på botten av riskokaren ger en extra god smak till maten men innebär samtidigt mer tid vid diskbänken. Men med en non-stick beläggning blir rengöringen betydligt enklare även vid de tillfällen då du låter riset koka lite längre. Som säkerhetsfunktion har här locket utrustats med en smart ventil som förhindrar att det inte kokar över.

Sammanfattning

Klassisk funktionalitet till ett utomordentligt pris. Tack vare bland annat automatisk värmehållning och non-stick beläggning samt en produkt helt fri från både PFOA och PTFE blir Andersson REC 2.2 utsedd till vår bäst i test riskokare.

Premium
Riskokare bäst i test 2024 Premium - Ariete 2904

Ariete 2904 Riskokare

Perfekt för familjen

Kapacitet: 3 liter

Keramisk Nonstick-beläggning

Varmhållningsfunktion 24 timmar

Effekt: 650W

Riskokare bäst i test premium

För en större familj och eventuellt ett par gäster blir det snabbt svårt att laga tillräckligt med ris i en standard riskokare och det är här vi vänder oss till Ariete 2904 som också plussar med en trevlig vintage-design.

Funktioner

Denna multicooker kommer med hela 5 funktioner att ha till hands: ris, steka, ånga, slow cooking och varmhållning och produkten klarar en ugnstemperatur på upp till 200 grader.

Rymlig riskokare

Med en kapacitet på upp till 3 liter vatten och 1,8 liter ris kan denna riskokare laga tillräckligt med ris för att mätta både familj och gäster. Den extra volymen gör riskokaren också bekväm att använda till en hel del annat som att ånga grönsaker och mycket mer. Ett praktiskt lock av glas och medföljande ångkorg bör också nämnas på pluskontot.

Sammanfattning

Med en högre kapacitet, trevlig design och mångsidiga användningsområden kan Ariete 2904 vara rätt riskokare för den större familjen. Riskokaren finns i ett flertal färgval och medföljande tillbehör är måttbägare, sked, ångkorg och hållare.

Prisvärd
Riskokare bäst i test 2024 Prisvärde -  Champion CHRK210

Champion Riskokare

Snabb uppvärmning

Kapacitet: 1.5 liter

Effekt: 500W

Riskokare bäst i test prisvärde

Med en smalare prislapp och mer grundläggande funktioner är Champion CHRK210 vårt som bästa riskokare i den lägre prisklassen.

Spar energi

En effektiv design för just riskokning gör att riskokaren sparar energi vid användning jämfört med tillagning på spis. Bra för elräkningen och bra för miljön och det går dessutom snabbt att laga ris med Champion CHRK210.

500W effekt

Den höga effekten innebär snabb uppvärmning och en kortare tillagningstid vilket gör det bekvämt för dig att snabbt använda spisen för de övriga rätterna.

Prisvärd Riskokare

Till det billiga priset får du god funktionalitet samt tillbehör som mätkopp och plastspatel. Riskokaren från Champion är därför en prisvärd produkt som passar utmärkt till dig som vill spara en peng på ditt köp.

Sammanfattning

För dig som är på jakt efter en multifunktionell och användarvänlig riskokare till en billigare peng är Champion CHRK210 värd att rekommendera. Här får du en energieffektiv produkt som tillagar perfekt ris på nolltid, dessutom ingår praktiska tillbehör som mätkopp och plastspatel.

Premium
Riskokare Champion CHRK210 Cuckoo CRP R0607F 

Cuckoo CRP-R0607F

Multifunktionell

Kapacitet: 1.08 liter

Effekt: 890W

Riskokare premium

Med färre kalorier per gram kolhydrater är ris ett mer hälsosamt alternativ till potatis och pasta, så om du äter ris oftare än inte kan det vara värt att investera i en produkt som håller i längden och erbjuder det lilla extra.

Extra funktioner

Denna premiumprodukt har all funktionalitet som du behöver och lite extra. Bland annat ingår:

  • Programmerbart ångtryck
  • Programmerbara tillagningsfunktioner
  • Självrengöringsfunktion
  • 3D-uppvärmningsteknologi
  • Patenterad säkerhetsångventil

Mer än bara riskokning

Tack vare den goda funktionaliteten kan denna produkt användas till mer än bara riskokning. Baka bröd eller tårtor, koka soppa eller gör din egen yoghurt. Rätt riskokare ger dig ett mer flexibelt kök och är minst lika praktiskt som en airfryer.

Sammantaget

Cuckoo CRP-R0607F är inte en riskokare som rekommenderas till alla, inte minst på grund av det dyrare priset. Om du inte behöver den extra funktionaliteten eller om du inte kokar ris ofta kan ett budgetalternativ passa bättre. Men om du är en sann risälskare är detta rätt produkt.

Guide – Riskokare bäst i test 2024

Ris och särskilt brunt ris är ett mer hälsosamt alternativ jämfört med potatis, pasta och bröd. Men de allra flesta svenskar har ingen aning om hur man lagar ris ordentligt. Ofta blir det antingen bränt eller överkokt risgrynsgröt.

Med en riskokare kan vem som helst laga perfekt ris på begäran. Allt som krävs är ett par knapptryck. Om du äter ris ofta är en riskokare därför att rekommendera.

Till skillnad från vad namnet kanske antyder går en produkt av denna typ att använda till mycket mer än endast tillagning av ris. Allt från tårtor till soppa går att laga i en riskokare, och det går ofta snabbare. En riskokare är dessutom enklare att rengöra efter användning.

Den allra främsta fördelen med en riskokare är att det öppnar upp en kokplatta på din spis som du kan använda till annat. Det i samband med en airfryer ger dig fler möjligheter i köket.

Exempel på mat som går att laga i en riskokare inkluderar bland annat:

Grönsaker, Dumplings, Grytor och Quinoa.

Mindre produkter av denna typ behöver flera omgångar för att laga tillräckligt med ris för en större familj. Om ni är flera som ska äta rekommenderas Hamilton Beach, som har en kapacitet på hela 4.5 liter. Det innebär gott om ris för alla barn och eventuellt några gäster.

Det är inte ett måste att tvätta riset, men om du inte gör det kommer riset inte att vara lika fluffigt. Den extra stärkelsen som blir kvar kan även leda till bränt ris på botten av produkten.

Riskokare är designade för att vara så smidiga som möjligt att använda. Allt du behöver är en mätkopp för att mäta ut rätt mängd vatten och ris. Hur mycket vatten som behövs varierar en del beroende på typen av ris ifråga. Därefter kan du addera salt, peppar och olja efter smak samt slå på produkten.

Senast färdigställda tester