Riskokare bäst i test

Riskokare bäst i test

Bäst i test

Tefal Classic 2 RK1011

Tefal
Classic 2

5/5

För familjen

Hamilton Beach 37541​

Hamilton
Beach 37541

4.2/5

Prisvärd

Champion CHRK210

Champion
CHRK210

3.9/5

Premium

Cuckoo CRP R0607F

Cuckoo
CRP-R0607F

4.8/5

Vilken riskokare är bäst i test 2023?

Tefal Classic 2 blir bäst i test – du får valuta för pengarna med en användarvänlig design, god funktionalitet och smidigt riskok.

Läs mer om testvinnarna här nedan och missa inte heller våra köptips inför ditt val.

Produkterna har utvärderats på:

Uppdaterad 1 februari, 2023

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Produktöversikt

1 | Tefal Classic 2 - Bäst i test 2023

Tefal Classic 2 är en pålitlig och prisvärd riskokare som levererar perfekt, fluffigt ris varje gång. Riskokaren är dessutom lätt att hålla ren. Det i samband med priset gör att Tefal Classic 2 blir utsedd till .

Automatisk värmehållning

Fördelen med en riskokare är att du slipper hålla koll på riset medan det kokar. Med automatisk värmehållning kan Tefal Classic 2 dessutom se till att riset hålls varmt tills dess att du är redo att äta.

Non-stick beläggning

Krispigt ris på botten av riskokaren ger en extra god smak till maten, men innebär samtidigt mer tid vid diskbänken. Med en non-stick beläggning blir rengöringen betydligt enklare, även vid de tillfällen då du låter riset koka lite längre.

Sammanfattning

Klassisk funktionalitet till ett utomordentligt pris. Tack vare bland annat automatisk värmehållning och non-stick beläggning blir Tefal Classic 2 utsedd till bäst i test.

Produktöversikt

2 | Hamilton Beach 37541 - Riskokare För familjen

Har du en större familj och eventuellt ett par gäster blir det snabbt svårt att laga tillräckligt med ris i en vanlig riskokare. Till det behövs en produkt som Hamilton Beach.

Tidsinställd riskokning

Hamilton Beach går att ställa in femton timmar i förväg för perfekt varmt ris till maten. Funktionen passar även utmärkt till bland annat bakning. Riskokaren slår automatiskt över till varmhållningsfunktionen när tillagningen väl är klar.

Snabbkokning

Med snabbkokning kan du laga ris på bara några minuter för en mer hälsosam kolhydratskälla. Perfekt till wok, restmat och hämtmat.

Rymlig

Med en kapacitet på upp till 4.75 liter kan denna produkt laga tillräckligt med ris för att mätta familjen i flera dagar. Den extra volymen gör riskokaren enklare att använda till en hel del annat. Ånga grönsaker, baka kakor och mycket mer med Hamilton Beach.

Sammanfattning

Med en högre kapacitet och god funktionalitet är Hamilton Beach rätt val för den större familjen. Dessutom ingår fem års garanti.

3 | Champion CHRK210 - Riskokare Budget

Med en billigare prislapp och mer grundläggande funktionalitet är Champion CHRK210 vårt val i den lägre prisklassen – stabil riskokare under exempelvis  den tuffa studietiden.

Sparar energi

En effektiv design för just riskokning gör att riskokaren sparar energi vid användning jämfört med tillagning på spis. Bra för elräkningen och bra för miljön. Det går dessutom snabbare att laga ris med Champion CHRK210.

500W i effekt

Den höga effekten innebär snabb uppvärmning och en kortare tillagningstid. Det gör det dessutom möjligt för dig att använda spisen till annat.

Prisvärd

Till det billiga priset får du god funktionalitet samt tillbehör som mätkopp och plastspatel. Champion CHRK210 är därför en prisvärd produkt som passar utmärkt till dig som vill spara en peng på ditt köp av riskokare.

Sammanfattning

För dig som är på jakt efter en multifunktionell och användarvänlig riskokare till en billigare peng är Champion CHRK210 värd att rekommendera. Här får du en energieffektiv produkt som tillagar perfekt ris på nolltid, dessutom ingår praktiska tillbehör som mätkopp och plastspatel.

4 | Cuckoo CRP-R0607F - Premium

Färre kalorier per gram av kolhydrater gör ris till ett hälsosamt alternativ till potatis och pasta. Om du äter ris oftare än inte kan det vara värt att investera i en produkt som håller i längden och erbjuder extra bra funktionalitet. 

Produkttestarna rekommenderar Cuckoo CRP-R0607F till dig som har en mer flexibel budget.

Toppmodell med all funktionalitet du behöver

Denna premiumprodukt har all funktionalitet som du behöver och lite extra. Bland annat ingår:

  • Programmerbart ångtryck
  • Programmerbara tillagningsfunktioner
  • Självrengöringsfunktion
  • 3D-uppvärmningsteknologi
  • Patenterad säkerhetsångventil

Mer än bara riskokning

Tack vare den goda funktionaliteten kan denna produkt användas till mer än bara riskokning. Baka bröd eller tårtor, koka soppa eller gör din egen yoghurt. Rätt riskokare ger dig ett mer flexibelt kök och är minst lika praktiskt som en airfryer.

Sammanfattning

Cuckoo CRP-R0607F är inte en produkt som rekommenderas till alla, inte minst på grund av det dyrare priset. Om du inte behöver den extra funktionaliteten eller om du inte kokar ris ofta blir ett budgetalternativ bättre. Men om du är en sann risälskare är detta rätt produkt.

Nedan hittas en lista över vanliga frågor och svar kring riskokare.

Ris och särskilt brunt ris är ett mer hälsosamt alternativ jämfört med potatis, pasta och bröd. Men de allra flesta svenskar har ingen aning om hur man lagar ris ordentligt. Ofta blir det antingen bränt eller överkokt risgrynsgröt.

Med en riskokare kan vem som helst laga perfekt ris på begäran. Allt som krävs är ett par knapptryck. Om du äter ris ofta är en riskokare därför att rekommendera.

Till skillnad från vad namnet kanske antyder går en produkt av denna typ att använda till mycket mer än endast tillagning av ris. Allt från tårtor till soppa går att laga i en riskokare, och det går ofta snabbare. En riskokare är dessutom enklare att rengöra efter användning.

Den allra främsta fördelen med en riskokare är att det öppnar upp en kokplatta på din spis som du kan använda till annat. Det i samband med en airfryer ger dig fler möjligheter i köket.

Exempel på mat som går att laga i en riskokare inkluderar bland annat:

  • Grönsaker
  • Dumplings
  • Grytor
  • Quinoa

Mindre produkter av denna typ behöver flera omgångar för att laga tillräckligt med ris för en större familj. Om ni är flera som ska äta rekommenderas Hamilton Beach, som har en kapacitet på hela 4.5 liter. Det innebär gott om ris för alla barn och eventuellt några gäster.

Det är inte ett måste att tvätta riset, men om du inte gör det kommer riset inte att vara lika fluffigt. Den extra stärkelsen som blir kvar kan även leda till bränt ris på botten av produkten.

Riskokare är designade för att vara så smidiga som möjligt att använda. Allt du behöver är en mätkopp för att mäta ut rätt mängd vatten och ris. Hur mycket vatten som behövs varierar en del beroende på typen av ris ifråga. Därefter kan du addera salt, peppar och olja efter smak samt slå på produkten.

Senast framtagna tester

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Antal betyg: 1

Relaterade tester