Stektermometer bäst i test 2024 – 5 populära stektermometrar

Stektermometer bäst i test 2024 – 5 populära stektermometrar

Stektermometer bäst i test 2024 – När fem populära stektermometrar tas till bäst i test hissar vi Meater+ till testvinnare, en enkel och smart stektermometer med bra app där du kan se temperaturen. Se genomgången av våra idéer om dagens bästa stektermometrar.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test

Stektermometer bäst i test 2024 - Meater​+

Meater+​

Precis mätning och bluetooth-notis

Premium +

Stektermometer bäst i test 2024 Premium -Muurika Meater Block

Meater Block

Bluetooth och stilig laddstation

Bästa Budget

Stektermometer bäst i test 2024 Budget - Weber Instant Read stektermometer

Weber Instant-Read

Precis mätning till bra pris

Produkterna har utvärderats på:

Precision

Funktioner

Kvalitet

Betyg

Testets betyg:
5
(6)
  • Bluetooth: Den stora fördelen med en stektermometer utrustad med Bluetooth är att du kan få en notis när maten är klar.
  • Digitalt: Visst fungerar de klassiska analoga modellerna lika bra, men funktionerna på de digitala varianterna är bättre och mer precisa.
  • Trådlöst: Om du grillar mycket utomhus är en trådlös stektermometer att föredra. Medan grillen går varm kan du förbreda resten av måltiden i köket och samtidigt hålla koll på köttet.
  • Budget: Dyrare varianter har betydligt högre precision och lång livslängd.
Bäst i test
Stektermometer bäst i test 2024 - Meater​+

Meater+​ – Stektermometer bäst i test 2024

Precis mätning

Bluetooth-notis

Meater+ som blir vår testvinnare är en helt trådlös stektermometer med smidig Bluetooth koppling & app för både iOS och Android.

Bästa Stektermometer Test 2024

Meater+​ passar bra för både gasolgrill, kolgrill, ugn och stekpanna. Här finns dubbla temperatursensorer, en finess som mäter både köttets temperatur samt omgivande områdets temperatur.

I appen får du information om rekommenderade grillgrader för olika typer av kött. Som bonus kan du spara dina egenanpassade temperaturer och timers. När inställd grillnivå nås meddelar termometern om att maten är klar.

Meater är av rostfritt stål, och grilltermometern är vattentät samt kan handdiskas. Det uppladdningsbara batteriet räcker i 24 timmar. Laddningen sker i det snygga medföljande träetuiet.

Sammanfattning

Meater+​ är enkel, precis, kommer med smart funktion och har en snygg förvaring. Om du vill ha det bästa en stektermometer kan erbjuda så rekommenderar vi Meater+.

Premium
Stektermometer bäst i test 2024 Premium -Muurika Meater Block

Meater Block Stektermometer

Premiumvalet

Fyra stektermometrar medföljes

För dig som tar din matlagning på största allvar finns det inget som mäter sig med den trådlösa Meater Block, som består av fyra stektermometrar. Till Muurikkas app kan du koppla upp stektermometern via Bluetooth eller WiFi och få största möjliga översikt över tillagningen. När stektermometern inte används så kan den förvaras och laddas i en snygg laddstation av trä.

Mycket hjälpsam app

Till Meater Block kommer möjligheten att koppla upp dig mot en dedikerad app. Med denna får du bland annat färdiga temperaturinställningar och exakta grafer som visar tillagningens steg. I appen hittar du även funktioner som temperaturförslag, rekommenderad vilotemperatur och måltemperatur. På så vis kan du säkra upp att få önskat resultat varje gång.

Tack vare att en sensor mäter av den omgivande temperaturen kan du dessutom få information som hjälper dig att avgöra om köttet måste flyttas till en svalare eller varmare del av ugnen eller grillen, allt för att du ska få den perfekta tillagningen.

Den smarta stektermometern

Stektermometern är utrustad med två sensorer. Du kan mäta både den exakta innertemperaturen på köttet och temperaturen på ugnen eller grillens omgivning.

I appen kan du även få information till appen om hur länge maten behöver vila för att du ska kunna presentera den helt perfekt till dina gäster.

Sammanfattning

Meater Block blir vårt premiumval bland stektermometrar 2024. Vill du ha flest funktioner kombinerat med en snygg laddstation i trä så kan denna vara valet för dig.

Budget
Stektermometer bäst i test 2024 Budget - Weber Instant Read stektermometer

Weber Instant-Read

Precis och prisvärd

För dig som vill ha en enkel, precis och prisvärd lösning så är Weber Instant-Read ett bra alternativ. Temperaturen avläses på displayen.

Tillförlitlig stektermometer

Precisionen av temperaturen för stektermometrar är överlag bra. Instant-Read ger dock en mycket god noggrannhet, vilket gör att du med lugn och ro kan veta när du nått önskad temperatur.

Lättanvänd

Här får du en trådlös stektermometer utan krångel, där du snabbt och enkelt kan läsa av temperaturen för att uppnå goda resultat varje gång.

Sammanfattning

En temperaturmätare som håller sig till grunderna. I prisklassen en av de snabbare och mer exakta termometrarna.

Populär
Professional Secrets stektermometer

Professional Secrets stektermometer

Hög precision och temperaturspann

Professional Secrets är ett stabilt val för kocken som kräver en hög precision och ett brett temperaturspann. Modellen mäter temperaturer från -50°C till +350°C vilket gör att den passar lika bra för glasstillverkning som på grillen. En mycket lättanvänd och snabbt mätande stektermometer.

Snabb och exakt stektermometer

En viktig funktion stektermometrar är hur snabbt temperaturen kan mätas. Detta är viktigt för den som prioriterar precision. Professional Secrets visar temperaturen på endast två sekunder vilket är klart godkänt. En annan fördel med snabb mätning är att du då även kan mäta temperaturen i olika delar av exempelvis köttbiten.

Tydlig display

Stektermometern är försedd med en stor display vilket gör den mycket lättavläst och tydlig. På displayen kan du läsa av decimaler av temperaturen, så att du enkelt kan se om temperaturen i ugnen eller grillen är på väg uppåt eller nedåt. För att göra displayen ännu mer tydlig vänder sig siffrorna efter vilket håll som termometern är vänd åt.

Tål det mesta

Professional Secrets stektermometer är helt klar framtagen för att kunna hålla många år framåt. Då den är vattentålig underlättas rengöringen, dock ska du undvika att köra den i din diskmaskin eller att låta den ligga under vattenytan under en längre tid. Termometern levereras dessutom med ett skyddsfodral med fästanordning.

Sammanfattning

En perfekt stektermometer för dig som vill ha balans mellan pris och funktion då denna är något dyrare än budgetvarianterna på marknaden. Denna stektermometer är väldigt precis men kommer utan plusfunktioner som exempelvis App & Bluetooth.

Populär
Stektermometer - Weber iGrill 3 '

Weber iGrill 3 Stektermometer

Många positiva omdömen

Endast kompatibel med vissa av Webers grillar

Med sina många funktioner och sitt överkomliga pris har denna stektermometer blivit en storsäljare. Här får du tillgång till Webers app med en rad praktiska förinställningar att använda dig av. Termometer kommer även med en stor upplyst display som går att fästa på grillenSmart säger vi.

OBS – Notera att iGrill 3 endast fungerar med Genesis II, Genesis II LX och Spirit II gasolgrillar.

Temperaturanvisning i appen

Numer använder vi oss av appar för det mesta som vi tar oss för, och grillningen är inget undantag. Webers egna app laddar du ned gratis till din iPhone eller Android. Därifrån kan du sedan följa tillagningen in i minsta detalj.

Här hittar du dessutom ett stort urval av användbara funktioner som hjälper dig vid grillen. Bluetoothen har en räckvidd på 45 meter.

Upp till fyra temperaturgivare

iGrill 3 levereras med två temperaturgivare, och det är möjligt att lägga till två till temperaturgivare.

Magnetiskt fäste

En smidig, lättläst och trådlös display gör att du kan läsa av temperaturen från utsidan av grillen. Displayen har ett magnetiskt fäste som gör att du enkelt fäster den på utsidan. Displayen kan även aktiveras med hjälp av rörelsesensorn, vilket gör det enkelt att hålla displayen ren.

Endast kompatibel med vissa grillar

Trots de många användbara funktionerna som gjort denna modell till en av de populäraste måste en liten brasklapp tilläggas. iGrill 3 kan enligt Weber själva endast användas med Genesis II, Genesis II LX och Spirit II gasolgrillar.

Sammanfattning iGrill 3 Stektermometer

En helt klart användbar stektermometer som kommer med de funktioner som förväntas av en termometer i denna prisklass. Ett stort plus att flera temperaturgivare kan anslutas vilket ger dig ännu mer kontroll över temperaturen. Ett uppenbart minus är dock att den endast är kompatibel med ett urval av grillar.

Guide – Stektermometer bäst i test 2024

Att få till den där perfekta kött- eller fiskbiten till dina gäster är en svårslagen upplevelse för alla matlagare. Utan en stektermometer till hands kan jobbet närmre en gissningslek.

Med en stektermometer kan du vara säker på att du kommer att servera maten precis som du och dina gäster önskar den. Stektermometrar används av såväl hemmakockar som proffs och finns i ett brett urval av modeller.

Vanliga frågor och svar

Prisskillnaden mellan just stektermometrar är stor. Idag finns stek- & grilltermometrar med mer avancerade funktioner än vad en mobiltelefon hade på 90-talet, så se till vad just du behöver och vill veta.

På denna sida har vi listat de bästa digitala stektermometrarna, men för den gamle hederlige matlagaren finns förstås även analoga alternativ. Fördelen med en digital stektermometer är att den till exempel kan ställas in för att meddela dig när önskad temperatur är uppnådd. På de mer avancerade modellerna finns även fler hjälpsamma funktioner som exempelvis bluetooth-koppling.

Flera digitala stektermometrar levereras med fler än en temperaturgivare. Detta underlättar på flera sätt. Dels är det ett smidigt sätt att mäta innertemperaturen i olika delar av exempelvis en köttbit. Men det underlättar även när du vill tillaga flera saker samtidigt. Med fler givare får du full kontroll på allt som tillagas.

Senast färdigställda tester