Kaffebryggare bäst i test

2022-04-03

Bästa Kaffebryggaren 2022

Är du på jakt efter en ny kaffebryggare till kontoret eller köket? Här på Produkttestarna har vi sammanställt en lista över de bästa bryggare på marknaden idag – sett till såväl pris som prestanda. Oavsett om det är en budgetvänlig produkt eller den allra hetaste kaffebryggaren du är ute efter, kan du spana in listan nedan. Lycka till med att hitta bästa kaffebryggaren för dej!

BÄST I TEST

Bästa Kaffebryggaren 2021

Moccamaster
KBG962 AO

4.8/5

PRISVÄRD TERMOSBRYGGARE

Bästa kaffebryggaren 2022

Philips
HD7546

4.6/5

BÄSTA BUDGET

Bästa kaffebryggaren 2022

Electrolux
EKF3300

4.2/5

MANUELL

Bodum
Chambord

4/5
Innehåll

1 | Moccamaster KBG962 AO – Bästa Kaffebryggare 2022

Bästa Kaffebryggaren 2021

Moccamaster KBG962 AO. Denna härliga produkt från Moccamaster erbjuds i ett flertal olika färger och har en snygg design som passar väl i alla kök. Här får du möjlighet att brygga hela 10 koppar på endast sex minuter. Det är alltså en utmärkt modell för dig med en större familj, eller för dig som inte nöjer dig med en enslig kopp kaffe under de kalla vintermånaderna.

En enkel produkt som håller i längden

Att brygga kaffe behöver inte vara så komplicerat. Allt du egentligen behöver är ett värmeelement, en vattenbehållare, och ett filter. Det är precis det du får med denna stiliga produkt från det välrenommerade företaget Moccamaster.

Denna kaffebryggare är bekväm och enkel att använda. Du får här inte bara ett, utan två värmeelement för att säkerställa en god värme under bryggningsprocessen, och det gör dessutom att temperaturen på kaffet hålls stadig när bryggningen väl är slutförd. Moccamaster KBG962 AO har även ett automatiskt droppstopp och automatisk nedstängning efter 40 minuter.

Fem års garanti

Eftersom produkten inte konstruerats med en mängd avancerade funktioner är det också mindre risk att något går fel med bryggaren. Skulle maskinen likväl krångla har du fina fem års garanti på produkten, vilket kan utökas till tio år om du registrerar dig på Moccamasters hemsida. Du är alltså garanterad gott kaffe i många år framöver med denna produkt!

Övriga egenskaper

• Eftersom maskinen är tillverkad av aluminium är den enklare att rengöra och håller i flera år.
• En indikator på maskinen lyser upp när det är dags att rengöra din Moccamaster. Regelbunden rengöring förlänger livslängden på denna typ av produkt.

2 | Philip s HD7546 – Bästa termosbryggaren 2022

Bästa kaffebryggaren 2022

Philips HD7546. Med denna trevligt designade kaffebryggare från Philips får du gott kaffe på ett användarvänligt och snabbt sätt, samtidigt som du värnar om miljön. Modellen stänger nämligen direkt av sej när kaffet väl är bryggt, och termoskannan håller därefter kaffet varmt i flera timmar. Det är alltså en perfekt produkt för dig som vill minska på elkostnaden och brygga miljövänligt.

Tålig Termoskanna 

Denna okrossbara termiskt isolerade vattenkanna är tillverkad i rostfritt stål. Kaffet droppar direkt ner i kannan, och det hålls därefter varmt i flera timmar efter att du satt igång produkten. Till skillnad från liknande produkter använder alltså Philips HD7546 inte ett värmeelement för att hålla kaffet varmt, vilket sparar energi och är mer miljövänligt.

Stoppa kaffebryggningen när det passar

Tack vare det automatiska droppstoppet kan du hälla upp en kopp kaffe när det passar dig och sedan låta maskinen fortsätta brygga kaffe, och ta med dig termoskannan till annat rum eller utflykten.

Löstagbar filterhållare

För att göra det enkelt för dig medan du rengör produkten eller fyller på kaffe är filterhållaren till denna produkt löstagbar. Det går alltså smidigt att ta ut denna och rengöra såväl hållaren som insidan av själva maskinen. Det blir dessutom enklare att sätta in ett nytt filter och fylla på med mer kaffe.

3 | Electrolux EKF3300 – Kaffebryggare Budget

Bästa kaffebryggaren 2022

Electrolux EKF3300. Kvalité-tillverkaren Electrolux erbjuder ofta bra vitvaror till en prisvärd peng. Denna kaffebryggare från företaget är inget undantag, och är ett utmärkt alternativ för dig som vill ha en billig kaffebryggare som ändå erbjuder dig det du vill åt: fin-fika i dess renaste form.

Enkel rengöring

Tack vare det automatiska droppstoppet slipper du spilla kaffe på produkten, och detta i samband med den praktiska formen på kaffebryggaren gör den enkel att rengöra vid behov. Genom att öppna locket på ovansidan kan du även rengöra insidan på produkten och komma åt filtret.

Rymmer 12 koppar per omgång

Du får med denna produkt en vattenbehållare med en kapacitet på 1,65 liter, och kan därför brygga 12 koppar per omgång. Det är en perfekt storlek för familjen, och har du gäster kan alla serveras kaffe samtidigt.

Extremt prisvärd

Sett till det låga priset är detta en mycket prisvärd produkt. Vid köp kaffebryggaren får du automatisk avstängning, en avtagbar filterbehållare med droppstopp, och en rymlig kanna och vattenbehållare. Det är alltså en rätt simpel produkt, men inkluderar allt du behöver för att kunna njuta av en god kopp kaffe. Är du ute efter ett alternativ som inte slår hårt mot budgeten är Electrolux EKF3300 ett prisvärt val.

Övriga egenskaper

• Automatisk avstängning efter 40 min
• On/off-knapp med belysning
• Indikatorer för vattennivå på såväl kannan som behållaren

Specifikationer:

Effekt: 1100W
Vattenbehållare: 1,65 liter
Vikt: 1,85kg

4 | Bodum Chambord
Manuell bryggare

Bodum Chambord. Denna kaffebryggare från det nordiska företaget Bodum – som grundades redan år 1944 i Köpenhamn – är en klassisk kaffebryggare som lämpar sig utmärkt till dig som helst vill undvika en elektronisk produkt.

Detta är alltså en presskanna, och erbjuder inga avancerade funktioner. Bryggaren är dock praktisk, smidig att använda och lätt att ta med på utflykten.

Fransk pressteknik

Detta traditionella sätt att brygga kaffe på skiljer sig från droppmetoden som övriga produkter på denna lista använder sig av. Tekniken är dock enkel, och resulterar i utmärkt kaffe. Så här gör du:
• Koka upp vattnet. Den optimala värmen är mellan 92 och 96 grader eftersom det är vid den temperaturen som kaffet erhåller den absolut bästa smaken.
• Häll i malet kaffe i presskannan och häll på det varma vattnet. Kannan rymmer upp till 8 koppar kaffe.
• Låt stå ett tag. Hur länge du bör låta kaffet brygga varierar beroende på typen av kaffe.
• Pressa ner det metalliska filtret. Detta filtrerar ditt kaffe, och slutresultatet blir härligt kaffe utan sediment.

Snygg design

Designen på denna produkt är simpel och elegant, och passar därmed utmärkt i köket. Detta till skillnad från många andra kaffebryggare som tenderar att se lite klumpiga ut, och som även tar upp en hel del utrymme på köksbordet.

Rengöring

Rengöringen bör göras för hand och går relativt fort. Alla delar till bryggaren går att ta isär och rengöra separat. Sedan är det bara att låta allt lufttorka tills dess att du är redo för nästa omgång kaffe.

Specifikationer:

Effekt: 0W (eller effekten på din valda metod av vattenuppvärmning)
Vattenbehållare: 1 liter
Vikt: cirka 300g

5 | Tillbehör Kaffebryggare - Rubicson Mjölkskummare

För oss som gillar att addera lite mjölk i vår brygd kan en mjölkskummare ge lite extra lyx & barista känsla. Rubicsons mjölkskummare fungerar lika bra för både varm och kall mjölk.

 Denna mycket prisvärda modell har 4 lägen att variera med: Tät eller luftig skumning med uppvärmning, enbart skumning eller enbart uppvärmning. Lite lyx i vardagen för en mindre peng.

Köpguide

Kaffe-tåren är för många en helig del av vardagen, och är dessutom mer hälsosamt än du kanske tror. En rykande het kopp innehåller såväl antioxidanter som livsviktiga vitaminer, exempelvis vitaminerna B2 och B5. Ämnet koffein har även det en hel del fördelar. Koffein kan skärpa sinnet och hjälpa dig fokusera, och kan dessutom förbättra din prestation i fysiska aktiviteter.

En stadig kopp innan träningen kan hjälpa dig pressa hårdare och få ut mer av varje individuell träning, varför många toppatleter och bodybuilders dricker kaffe eller äter koffeintabletter precis innan ett träningspass. Det sätter även igång din metabolism, vilket innebär att du bränner mer kalorier utan någon ytterligare ansträngning. En måttlig förbrukning av kaffe har inte visat sig ha någon negativ påverkan på din hälsa, och är alltså helt ofarligt!

Att starta dagen med nybryggt är ett utmärkt sätt att vakna till, och är även väldigt gott. Innan du haft ditt kaffe kan det dock tyckas jobbigt att släpa dig till köket och brygga en kopp. Med hjälp av en ordentlig kaffebryggare kan du ställa in maskinen till att börja brygga en halvtimme innan larmet går, och på så sätt vakna upp till den ljuva doften av nybryggt kaffe.

Dagens kaffebryggare kommer även med ett flertal andra avancerade funktioner. De kan exempelvis hålla ditt kaffe varmt i flera timmar, säga till när det är dags för en noggrann rengöring, och inkluderar ofta löstagbara filter.

Går det att hitta en kaffebryggare med inbyggd kvarn ?

Detta går säkert, men det gör produkten mer komplicerad och därmed dyrare. Det rekommenderas istället att du köper dessa produkter separat. Mindre komplicerade produkter är dessutom enklare att laga, och med en god garanti på båda produkter behöver du inte bekymra dig även om något skulle bli trasigt.

Automatisk avstängning – varför behövs det ?

Det är lätt hänt att du glömmer stänga av maskinen efter användning. I bästa fall innebär detta bara ytterligare elkostnader, men i värsta fall kan det leda till en trasig maskin eller eventuellt en brand. Automatisk avstängning är därför en utmärkt funktion, eftersom det sparar på el och säkerställer att maskinen inte lämnas påslagen i onödan.

Hur fungerar kaffebryggare med timer ?

Dessa kaffebryggare har vanligtvis en simpel display där du kan ställa in den nuvarande tiden samt tiden som du vill att bryggaren ska sätta igång. På så sätt kan du ställa in maskinen till att köra igång en halvtimme innan morgonlarmet tjuter till, och njuta av ditt kaffe direkt när du vaknar. Är du en väldigt morgontrött person kan doften av kaffe även hjälpa dig vakna till. Har du maskinen tillräckligt nära räcker doften av kaffet som ett naturligt och avslappnade larm – mycket bättre än att tvingas höra mobilen tjuta varje morgon!

Behöver jag verkligen en kaffekvarn ?

Det går självklart utmärkt att köpa färdigmalet kaffe. Det sparar en del tid och slutresultatet smakar även gott. För dig som verkligen njuter av ditt kaffe, eller som kanske är lite extra kräsen, kan det dock vara värt att investera i en kaffekvarn. Kaffekvarnar är väldigt simpla produkter, och är inte heller särskilt dyra, men erbjuder dig en hel del funktionalitet för priset.

Med en kaffekvarn får du själv välja dina kaffebönor, och kan även blanda olika bönor efter eget tycke. Färskmalet kaffe har en framhävd smak, och du kan dessutom tillsätta olika kryddor och frön för en mer aromatisk smak. Detta är vanligt i exempelvis turkiskt eller arabiskt kaffe.

Hur viktigt är automatiskt droppstopp i en kaffebryggare ?

Ett automatiskt droppstopp innebär att du närsomhelst kan välja att hälla upp en kopp kaffe innan allt kaffe är bryggt. Detta ser till att du slipper stå och vänta på ditt kaffe. Du undviker dessutom att kaffe droppar på värmeelementet, vilket inte är särskilt trevligt. Med ett automatiskt droppstopp slipper du lukten av bränt kaffe, och det är alltså en helt nödvändig funktion du bör hålla utkik efter!

Vilken kaffebryggare passar bäst för en person ?

Bor du ensam behöver du inte en stor kaffebryggare som tar upp en massa plats i köket. En mindre kaffebryggare är vanligtvis billigare, vilket innebär att du kan få flera avancerade funktioner till ett lägre pris. Ett exempel på en bra produkt är Philips HD7546. Kaffebryggaren har en något mindre volym, men erbjuder en praktisk, termiskt insulerad kanna som du enkelt kan ta med dig när det är dags att dra till jobbet.

Hur många skopor kaffe bör jag använda i min kaffebryggare ?

Detta varierar självklart en del beroende på typen av kaffe samt eget tycke. Vanligtvis räcker det med en skopa för varje dl vatten du har i bryggaren. Detta bör dock justeras utefter vad du själv föredrar och hur starkt du vill ha ditt kaffe.

Vilken kaffebryggare är bäst för en större familj ?

Den rymligaste produkten på denna lista är även den billigaste: Electrolux EKF 3300. Det är ett utmärkt alternativ om du vill spara en del pengar men säkerställa att hela familjen får kaffe på en gång. Är du villig att justera budgeten en del rekommenderas dock produkten som blev bäst i test, det vill säga Melitta Aroma Elegance DeLuxe, som brygger omkring sex koppar kaffe per omgång. Det räcker definitivt för en medelstor familj!

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Röster: 6

Relaterade artiklar