Kaffebryggare med termos - bäst i test

2022-01-15

Bästa kaffebryggaren med termos 2022

Är du en kaffeälskare som inte gärna nekar påtåren ? Då är en bryggare med termoskanna ett perfekt val. Du kan brygga många koppar, och kaffet håller sig varmt i ca 2-4 timmar beroende på modell. Du sparar tid, då du slipper brygga nytt ofta, vilket du behöver göra i en vanlig bryggare med glaskanna, där kaffet blir sämre, och smakar bittert efter en viss tid, då den stått på kokplattan för länge.

Fördelarna är många med en  termosbryggare, tidsbesparing samt ett gott resultat, som dessutom håller värmen i många timmar. På vissa modeller kan du reglera styrkan på bryden, du kanske inte vill ha det så starkt, då ställer du bara in det du önskar. Du slipper givetvis hälla över i en separat termos, vilket kan vara bekvämt. Du brygger direkt ner i termoskannan, och kan lätt ta med termosen på en utflykt. Om du behöver kapacitet för många personer så finns en modell med dubbla termoskannor.

Vi har nedan valt ut de bästa termosbryggarna från budget och till lite dyrare modeller. Vi har baserat urvalet genom  expertbetyg samt konsumentbetyg.

Lycka till med ditt köp!

BÄST I TEST 2022

Bästa Kaffebryggare med termos 2021

Siemens TC86503

5/5

PREMIUM

Moccamaster KBGT741

4.7/5

BUDGET

Melitta Enjoy 2.0 Therm

4.4/5

POPULÄR

Philips Gaia HD7546

4.1/5
Innehåll

1 | Siemens Sensor For Senses - Bäst i Test 2022

Bästa Kaffebryggare med termos 2021

Bryggare med sensorstyrt värmesystem, vattnet värms upp till 92-96 grader. Därefter en konstant temperatur på mellan 80-85 grader. Har AromaSense+ för bästa smak.

 Siemens TC86503 är en populär kaffebryggare med termos, som är dubbelisolerad, för att behålla värmen länge. Den brygger 8-12 koppar kaffe åt gången och har en stor behållare på 1,5 liter, har droppstopp samt automatisk avstängning. Kaffebryggaren håller kaffet varmt i flera timmar i termosen, och håller då en värme på ca 80-85 grader.

Sensorstyrd värme

Kaffebryggaren har så kallat sensorstyrt värmesystem, vilket innebär att vattnet värms upp till  92-96 grader. Kaffet håller därefter en konstant temperatur på mellan 80-85 grader, vilket är riktigt bra jämfört med andra modeller, som brukar hålla kaffet varmt till en lägre temperatur.

Via en sensor i vattentanken justeras rätt mängd vatten med bryggkaffet så att aromen bevaras och blir optimal, via AromaSense Plus, som med sensorer känner av, och reglerar så att smaken på kaffet blir som bäst.

Timer

Det finns en inbyggd timer, vilket möjliggör för dig att ställa in timern kvällen innan, för att få ditt kaffe färdigt på morgonen.

Viktigt att avkalka

Denna modell har ett avkalkningssystem, och den indikerar när det är dags att avkalka bryggaren. På det sättet förlänger du kaffets arom, och bryggarens livslängd. Den är dessutom lätt att rengöra. Modellen blir vårt toppval i Bästa Kaffebryggaren med termos 2022.

2 | Moccamaster KBGT741 - Premium

En bryggare som får toppbetyg av bl a Råd&Rön. Brygger ca 10 koppar på endast 6 minuter. Garanti på 5-10 år från Moccamaster.

Moccamasters kaffebryggare håller alltid hög kvalitet. Modellen brygger mycket gott kaffe, och har fått toppbetyg av bl. a Råd&Rön, Amazon med flera. Bryggaren är även certifierad av ECBC som garanterar gott kaffe. Denna populära variant av Moccamaster får även fina omdömen av konsumenter.

Kaffebryggaren är handtillverkad i Holland, och uppfyller alla de krav som ställs på god kvalitet som även ger gott kaffe, därför är den certifierad av European Coffee Brewing Centre.

Snabb bryggtid

KBGT741 brygger ca 10 koppar på bara 6 minuter, vilket är optimal tid för en bryggning. Modellen ger en temperatur på  92–96 grader, vilket är något varmare än medelbryggaren. För bästa resultat så rekommenderar Moccamaster att man fyller termoskannan med hett vatten innan bryggning.

Optimal smak

Om vattnets temperatur är över 96 grader så kan det smaka beskt, och är det under 92 grader, så blir resultatet tunt och förlorar sin optimala smak. Därför är denna Moccamaster ett utmärkt val för att få optimal kaffesmak.

Brygger tyst

Denna Moccamaster brygger ditt kaffe med ovanligt låg ljudnivå, och du slipper “sörplet” i slutet som många bryggare brukar ha. Bryggaren lämnar alltid kvar lite vatten i systemet, därför slipper du detta oljud. Det finns automatisk droppstopp-funktion som gör att det inte blir något spill.

Enkel rengöring

Eftersom många delar är avtagbara så är den väldigt lätt att göra ren. Tänk även på att avkalka den med jämna mellanrum, för bättre smak på kaffet, och för att bevara kannans hållbarhet.

Garanti

Du får 5 års garanti på alla Moccamasters bryggare, och kan få 10 års garanti, om du registrerar bryggaren på Moccamasters hemsida.

3 | Melitta Enjoy 2.0 Top Therm - Budget

Kaffebryggare i lågbudget modell, med bra kundomdömen. Modellen håller fikat varmt i ca 4 timmar och har automatisk avstängning efter 15 minuter för bra säkerhet.

Här har du en enkel bryggare med termoskanna, med ett lågt pris, och som håller ditt kaffe varmt länge. Den får fina omdömen av många konsumenter, och en av dem säger; Termoskannan håller värmen bra, testade brygga varmt vatten och det höll fortfarande 70 grader efter 4 timmar.

Kaffebryggaren har en vattenbehållare på 1,25 liter, och du kan brygga ca 10-15 koppar beroende på storlek å kopp. Det tar ca 6 minuter att brygga ca 10 koppar, vilket är en bra tid.

Automatisk avstängning

Kaffet håller en temperatur runt ca 82 grader, och bryggaren stänger av sig själv efter 15 minuter om du inte använder den. Den stoppar även bryggning då du tar bort kannan från plattan för att hälla upp en kopp.

Välj din styrka

Du kan välja den styrka du vill ha på kaffet, och den optimala bryggtemperaturen ger dig full smak med perfekt temperatur. Filterhållaren är svängbar, vilket gör det lätt att sätta i ett filter. Det finns droppstopp, och vattenbehållaren har markeringar för vattennivå.

Viktigt att avkalka

Regelbunden avkalkning förlänger bryggarens livstid. En indikator visar dig när det är dags att avkalka, mycket beror på vattnets hårdhet. LED-indikatorn visar när avkalkningsprogrammet behöver köras. Delarna är löstagbara, vilket gör rengöring enkel.

4 | Philips Gaia HD7546 - Populär

Populär kaffebryggare med stöttålig kanna. Här finns aromakontroll och du väljer själv styrkan på denna snabba bryggare.

Philips Gaia HD7546 är även en uppskattad kaffebryggare med termos som får fina betyg av konsumenter. En av dem säger; Köpte denna för några veckor sedan, bästa köpet! Den brygger snabbt, kaffet är varmt och kannan är smidig att hälla ur samt har ett bra handtag. Rekommenderar verkligen denna bryggare.

Du kan brygga ca 10-15 koppar med denna bryggare. Den ger ett välsmakande resultat med rik arom, beroende på val av bryggkaffe såklart. Här finns droppstop samt automatisk avstängning.

Hög prestanda             

Philips Gaia HD7546 har hög en prestanda på 1000 Watt. Vattenbehållaren rymmer 1,25 liter vatten. Det räcker gott för ett större sällskap, då den brygger snabbt.

Dubbel isolering håller varmt

Kannan har ergonomisk design i svart och stål, är mycket stöttålig tack vare stålet i kannan som är av hög kvalitet. Det finns aromakontroll, där du kan justera kaffets styrka för att hamna rätt för just din smak.

Kaffet hålls varmt i ca 2 timmar, och håller då en temperatur på ca 65 grader, tack vare dubbel isolering inuti kannan. När bryggningen är klar så stängs bryggaren av automatiskt.

Lätt rengöring

Kannan och de avtagbara delarna är lätt att hålla rena, dock finns ej en indikator för avkalkning, så detta får man ha koll på själv. Men det är bra att rengöra och avkalka efter tillverkarens rekommendationer för att säkerställa bästa arom.

5 | Moccamaster CDGT 20 - För kontoret

Med 2 termoskannor får du kaffe till hela kontoret eller till festen. Kaffet hålls varmt i ca 2 timmar, och du får garanti på mellan 5-10 år från Moccamaster.

Här kan du göra gott kaffe till hela kontoret, eller om du har en stor fest. Du får kaffe med god arom i flera timmar. Den brygger ca 20 koppar kaffe på endast 6 minuter. Den får bra betyg av konsumenter, och är även certifierad av  Europeiska Kaffebryggar-centret i Oslo som garanterar gott kaffe.

Gedigen kvalitet

De två termoskannorna på vardera 1,25 liter från Moccamaster, är tillverkade för hand i Holland, och har god kvalitet. Det finns droppstopp, och kaffebryggaren slutar brygga så fort du tar bort kannan från plattan, vilket ger mindre spill. Termoskannorna håller kaffet varmt i ca 2 timmar.

Garanti 5-10 år

Du får 5 års garanti från Moccamaster, och om du även registrerar din produkt på Moccamasters hemsida, så får du 10 års garanti.

Köpguide

Bästa Kaffebryggaren med Termos 2022

 

Varför ska jag köpa en bryggare med termos?

Med en kaffebryggare med termos håller du kaffet varmt i flera timmar utan att kaffet förlorar aromen, eller smaken.

Hur länge håller kaffet varmt i termosen?

I ca 2-4 timmar har du varmt kaffe, tiden varierar beroende på modell. Vissa modeller har en högre temperatur på kaffet då det bryggs, så kolla upp detta innan du köper, om det är viktigt att få ett varmare kaffe. Temperaturen brukar vara mellan 65-96 grader beroende på modell. Efter ca 2 timmar så håller kaffet något lägre temperatur, men det finns även modeller som kan hålla värme på ca 70 grader efter 4 timmar, till exempel Melitta Enjoy 2.0 Top Therm. Annars brukar de flesta hålla en värme på ca 85 grader i ca 2 timmar.

Vad är optimal temperatur för bästa kaffet?

Med en temperatur över 96 grader kan kaffet smaka beskt, och är det under 92 grader, så blir kaffet tunt och förlorar perfekt smak. Men generellt så håller kaffet god smak även vid ca 85 grader, det är då också lagom varmt.

Vad är fördelen med en bryggare med termos?

Fördelen är att ditt kaffe kan stå länge utan att förlora smak eller arom. I en vanlig bryggare, då kaffekannan står på kokplattan, så blir smaken sämre, värmen gör att det bildas garvsyra, som ger en bitter smak på kaffet. Därför är en bryggare med termos ett perfekt val för kaffeälskaren.

Vi hoppas ni hittar en Termosbryggare att trivas med!

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 0 / 5. Röster: 0

Relaterade artiklar