Moccamaster bäst i test 2024

Moccamaster bäst i test 2024

Vi har jämfört 5 populära moccamasters. Manual utsedd blir bäst i test, en bryggare godkänd av ECBC som brygger 10 goda koppar kaffe på bara 6 minuter och många bra funktioner. Nedan kan du läsa mer om alla testade moccamasters och få tips inför ditt köp.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test

Bästa Moccamaster - Manual MOC53

Moccamaster Manual MOC53

Fantastiskt gott kaffe

Termoskanna

Moccamaster KBGT741 Thermo

Moccamaster KBGT741

Termoskanna

Produkterna har utvärderats på:

Smak

Funktioner

Byggkvalitet

Betyg

Testets betyg:
5
(16)
  • Kapacitet: Säkerställ så att den bryggare du väljer kan brygga tillräckligt många koppar åt gången.
  • Kvalitet: Samtliga Moccamasters är godkända av ECBC, en kravställare av kaffebryggare.
  • To-go: Välj en termoskanna om du vill kunna ta med dig drycken.
  • Underhåll: Bryggare med droppskydd kräver mindre underhåll pga. minskad kalkavlagring.
  • Garanti: Få 10 års garanti när du registrerar produkten på Moccamasters hemsida.
Bäst i test
Bästa Moccamaster - Manual MOC53

Moccamaster Manual MOC53

Dubbla värmeelement.

Automatisk avstängning.

Kapacitet: 1.25 L ( 10 koppar)

Bryggtid: 6 minuter

Storsäljaren Manual är en tystlåten och populär kaffebryggare som brygger kaffe på 6 minuter och har en kapacitet på 10 koppar / 1,25 liter. 

Värmeelementet håller kaffet varmt efter att bryggningen är färdig, och filterbryggaren stänger av sig själv efter ca 40 minuter. Modellen har en smart och automatisk droppstopp-funktion, vilket många köpare uppskattar.

Handtillverkad

Moccamaster Manual är handtillverkad, och varje produkt är noggrannt testad på Moccamasters fabrik i Holland för att säkerställa dess kvalitet. Manual kommer med fem års garanti på själva bryggenheten. Kannan är utformad i glas och bryggaren maskinen är gjord i reptåligt aluminium.

Godkänd av ECBC

Denna modell är godkänd av välrenommerade ECBC – European Coffee Brewing Center. Det betyder att kaffebryggaren har fått ett av de främsta erkännanden och som endast de bästa kaffebryggarna får. En kvalitetsstämpel som bekräftar att modellen har korrekt bryggtemperatur, bryggtid, och serveringstemperatur.

Sammanfattning

Moccamaster Manual är en premiumprodukt med snygg design, uppskattade funktioner och många positiva omdömen från köpare.

Termos
Moccamaster KBGT741 Thermo

Moccamaster KBGT741

Låg ljudnivå

Integrerad termos

Kapacitet: 1.25 L ( 10 koppar

Bryggtid: 6 minuter

Med Moccamaster KBGT741 i temosbryggarens premiumklass bryggs ett riktigt gott kaffe. På 6 minuter får du 10 rykande koppar samtidigt som KBGT741 är en av de tystare på marknaden.

Modell KBGT741 har en automatisk droppstopp-funktion, vilket innebär att du kan pausa bryggningen och ta en kopp kaffe även under själva bryggningen. 

Här finns ett blandningslock, vilket säkerställer att aromerna blandas noggrant för bästa möjliga smak. Bryggaren är handtillverkad i Holland likt andra Moccamasters och genomgår tester innan de skickas till återförsäljarna.

Optimal Kaffetemperatur

På denna bryggare finns en mikrobrytare som aktiveras om en kanna avlägsnas under bryggningen, så att kaffet inte spiller på plattan. Vattnet värms initialt upp till 92-96 grader, och ger dig därefter en optimal temperatur för kaffe på ca 85 grader.

Sammanfattning

Ett bra val av Moccamaster med termosens fördelar samt en låg ljudnivå och gott  kaffe som slutresultat.

Mini
Kaffebryggare Moccamaster Cup-one

Moccamaster Cup-one

Smidigt format

Godkänd av ECBC

Kaffe på 4 minuter

Många färgalternativ

Moccamaster Cup-one –  Om du söker en bra enkoppsbryggare så har du en riktigt bra variant från Moccamaster här som ges fina betyg i test. Den är godkänd av ECBC (European Coffee Brewing Centre), vilket innebärsäkrar rätt bryggtid och rätt brygg & serveringstemperatur.

Köparna har här lite olika åsikter angående köpet men det stora flertalet är nöjda då den lämpar sig bra för det lilla hushållet och kaffet blir Moccamaster gott. Vissa nämner att man ibland måste rengöra bryggaren så att filterhållaren släpper igenom vatten vilket vi kan tycka vara rimligt.

Kompakt modell

Här har du en liten och lättskött modell som brygger 0,3 liter kaffe på ca 4 minuter. Den har en effekt på 1090 W och stängs av automatiskt när vattenbehållaren är tom. Vattnet värms upp mellan 92-96 grader, och temperaturen på kaffet håller ca 80-84 grader. Bryggaren finns i flertal färger.

1,8 L
Moccamaster CD Grand AO

Moccamaster CD Grand AO

Brygger mycket kaffe

Auto off & droppstopp

Kapacitet: 1.8 L ( 10 koppar)

Bryggtid: 7 minuter

Moccamaster CD Grand AO utmärker sig med att brygga hela 1,8 L gott kaffe på ypperligt snabba 7 minuter. Bryggaren har en snygg design i polerat stål som skiljer sig åt något från övriga Moccamasters.

Grand är lättskött och har många användbara finesser som automatiskt droppstopp, två värmeelement och automatisk avstängning efter 40 minuter. finns i färgerna vitt och polerat stål.

Dubbla värmeelement

Dubbla värmeelement innebär att ditt kaffe bryggs med en temperatur, och håller värmen när behållaren placeras under det andra “elementet”. På så sätt hålls kaffet varmt och i optimal temperatur för att drickas. Först bryggs kaffet till 92-96 grader, och sedan hålls kaffet varmt med optimala serveringstemperaturen på 80-85 grader. Detta betyder att modellen är godkänd av kraven från ECBC.

Sammanfattning

Många goda omdömen, stor bryggkapacitet och smarta funktioner gör Moccamaster CD Grand AO till ett utmärkt alternativ.

Kontoret
Moccamaster CDGT 20 Thermo

Moccamaster CDGT 20 Thermo

Separata värmeelement

Automatiskt droppstopp

Bryggtid: 6 minuter

Moccamaster CDGT 20 Thermo är seriens dubbla termosbryggare och kontorets favoritbryggare med en rejäl kapacitet om 20 koppar på snabba 6 minuter.

När det gäller kaffe på kontoret kan det ibland vara bråttom. Räddaren Moccamaster CDGT 20 Thermo brygger 20 snabba koppar smakrikt kaffe på 6 minuter då kannorna rymmer 1,25 liter stycket.

Via bryggarnas två separata värmeelement värms kaffet som alltid hos moccamaster upp till perfekta 92-96 grader, varefter värmeplattan ser till att hålla kaffet varmt på drickbar temperatur. Bryggaren är tillverkad i Holland och godkänd av European Coffee Brewing Centre.

För bästa kontroll och resultat av processen finns ett blandningslock som ser till att kaffearomerna blandas perfekt. Ett automatiskt droppstopp hittas och för säker kontors-brygg kommer denna dubbelfilters kaffebryggare med en automatiskt bekväm standard avstängningsfunktion.

Sammanfattning

För en trivsam morgon på jobbet där många vill åt samma sak samtidigt finns en hjälpande hand i form av CDGT 20 Thermo från Moccamaster.

Köpguide

Bryggare från Moccamaster hyllas ofta som de bästa kaffemaskinerna och vinner test för sin kvalitet, och med all rätt. Att samtliga modeller brygger gott kaffe är givet, men hur varianterna skiljer sig åt och vilken som passar dig är vad vi har försökt besvara i tetta test.

Vanliga frågor och svar

Moccamaster är ett populärt varumärke i kaffekretsarna, och anledningen till detta är att bryggarna brygger riktigt gott kaffe och håller väldigt länge. Tanken är att du ska kunna använda din Moccamaster i många år framöver efter ett köp. Det är även därför de är dyrare än många budgetvarianter av kaffebryggare.

  • Värmeelement: En Moccamaster kommer med två separata värmeelement; ett till vattnet och ett som håller kaffet varmt, vilket alltid är uppskattat då man oftast dricker mer än bara en kopp. 
  • Auto-off: Många modeller har en auto-off funktion, vilket innebär att bryggaren stänger av sig själv efter 40 minuter. Men det finns även bryggare där du kan ställa in tiden för avstängning.
  • Kanna: Bryggarna kommer med antingen en glaskanna eller termoskanna. 
  • Droppstopp: De flesta modeller har s.k droppstopp, vilket innebär att du kan ta en kopp kaffe även under själva bryggningen.
  • Kalkindikator: Vissa varianter kommer med inbyggd kalkindikator, som blinkar när det är dags att avkalka bryggaren.

De flesta moccamasters kan brygga ca 10 koppar kaffe per omgång. Annars finns både enkoppsbryggare och dubbel-bryggare i sorimentet.

Enkoppsbryggaren cup-one brygger kaffe på rekordlåga 4 minuter. Annars brygger de flesta modeller kaffe på 6 minuter.

Moccamasters använder antingen en glaskanna eller termoskanna, där den sistnämnda lämpar sig utmärkt för exempelvis utflykter.

Dosering

För att få rätt mängd kaffepulver, använd dubbelt så många kaffemått som antal koppar. 5 strukna kaffemått till 10 koppar, 3 strukna mått till 6 koppar osv. Vill man ha starkare kaffe kan man experimentera med att öka doseringen utefter tycke och smak. Givetvis är det även viktigt att använda sig av högkvalitativt kaffe till din Moccamaster för bästa smakupplevelse.

Rengöring

Att hålla rent sin Moccamaster är viktigt, då det annars kan bildas ett kalklager vilket påverkar både smak på kaffet och kaffemaskinens livslängd. För att slippa att det droppar kondensvatten eller kaffe ner på värmeplattan så måste ventilen hållas ren. 

Plattan är producerad i rostfritt stål, men täcks med tiden av ett tunt lager kalk. Därför är det viktigt att även torka av den och rengöra regelbundet. Konstruktionen är gjort som så att plattan är enkel att ta upp och sätta på plats igen. 

I diskmaskinen

Glaskannan och termoskannan ska inte diskas i diskmaskin. Lock och filterhållare kan eventuellt diskas i ett program med låg temperatur på diskmaskinen, men vi hänvisar till respektive produkts bruksanvisning för mer information om vad som kan och inte kan diskas i diskmaskin.

Avkalkning

Avkalkningslampan berättar när det är dags att avkalka din Moccamaster. Utöver det kan man som tumregel avkalka var 2-3 månad beroende på hur kalkrikt vattnet är, eller efter ca 40 bryggningar. Det finns ett speciellt avkalkningsmedel som är färdigblandat för just Moccamaster vilket räcker i 3 omgångar, och kan därefter inköpas hos återförsäljare eller i webbshop.

Det är även bra att använda det medföljande rengöringsmedlet som medföljer Moccamastern, som underhåll mellan avkalkning av bryggaren.

Senast färdigställda tester