Bluetooth-högtalare bäst i test

Senast uppdaterad: 2020-10-17

 Med de nya bäst testade bluetooth högtalare får du grymt ljud både hemma och när du är på språng. I vårt bäst i test tittar vi närmre på 3 populära bluetooth högtalare som vi rankar som bäst inom sina respektive prisklasser. Topplistan baseras på användaromdömen, expertomdömen, pris och funktion. Nedan kan du se vinnarna, läsa våra köptips, få information om varje produkt och läsa guiden längre ned på sidan. 

Vi önskar dig lycka till i jakten på en bra högtalare 🙂

BÄST I TEST

Sonos Move bluetooth högtalare

Sonos Move

4.5/5

👍 Stödjer många streamtjänster
👍 Stöd för multiroom

BxDxH(mm): 160x126x240
Produktvikt: 3 kg
Batteritid (drift): 10 h

KRAFTFULL

JBL Xtreme 2 Bluetooth Högtalare

JBL Xtreme 2

4.4/5

👍 2 x 20 W
👍 AUX, Inbyggd mikrofon

BxDxH(mm): 288x132x136
Produktvikt: 2,3 kg
Batteritid (drift): 15 h

LITEN

JBL Flip 5 bluetooth högtalare

JBL Flip 5

3.5/5

👍 Liten & smidig
👍 Pris

BxDxH(mm): 181x69x74
Produktvikt: 0,54 kg
Batteritid 0(drift): 12 h

Innehåll

1 | SONOS MOVE - Bäst i test

Sonos Move bluetooth högtalare

Vår vinnare & Bäst i test

Sonos och kvalité är synonyma när det kommer till högtalare. Många har väntat på en portabel bluetooth högtalare med batterifunktion från företaget och nu är finns den alltså på butikshyllorna. Med Move tar här Sonos steget in i  segmentet mobila bluetooth högtalare med den pondus man förväntat sig. Ljud och byggkvalité är i kategorins  toppklass, med två digitala klass-D förstärkare synkade med en mid-woofer + en nedåtriktad diskant klår ingen i prisklassen Sonos Move på fingrarna. 

Move kommer med både wifi , bluetooth och AirPlay 2 samt ett massivt stöd för streamtjänster. Röststyrning stöds via Amazon Alexa, Apple Siri och Google Assistant (endast wifi). Modellen kan även självklart parkopplas till andra befintliga Sonos högtalare.

Som high-end produkt finns självklart även exklusiva funktioner tom t.ex smarta – Trueplay. Tekniken kalibrerar här högtalaren automatisk för bästa ljud utifrån vad som spelas och aktuell omgivning med hjälp av de inbyggda mikrofonerna – även i realtid under förflyttning ! (endast wifi).

För utflykten är Move även här med sina 3 kg storebror till de flesta andra i kategorin, vilket kan vara värt att tänka på i sammanhanget. Batteritiden är upp till acceptabla 11 h och vad väder & vind gäller är produkten IP56-klassificerad, ett gott skydd med andra ord.

Sammantaget är Sonos Move en bluetooth högtalare i premiumklassen i ett segment som annars tyvärr ofta lovar mer än vad som levereras. Men smakar det så kostar det ofta och så även här. Med en aktuell prislapp kring 4.500 kr är modellen ett toppval med ett topp-pris. Veni vidi vici.

Sökresultat

Webbresul

2 | JBL Xtreme 2 - Kraftfull

JBL Xtreme 2 Bluetooth Högtalare

Kraftfull

JBL Xtreme 2 är en kapabel bluetooth högtalare med en effekt på duktiga 2 x 20 W. Högtalarens ljudbild som får mycket bra kritik i fackpressen är balanserad, med för segmentet bra tryck i basen, tydligt mellanregister och en ren och klar diskant.

Xtreme 2 kan tack vare JBL Connect+ kopplas synkroniseras att spela tillsammans med andra kompatibla högtalare. Det inbyggda batteriet klarar 15 h speltid och modellen tillåter även laddning (powerbank-funktion) av andra enheter via USB-porten.
Med sin IPX7-konstruktion behöver man inte oroa sig för att plocka med den till stranden, det här är en tålig maskin och den medföljande axelremmen gör det resan dit lite enklare.

Modellen kommer med ett 3,5 mm-uttag för anslutning av enheter utan bluetooth samt en brusreducerande mikrofon för samtal.

Laddningstid: 3,5 h. Bluetooth: 4.2. . Mått: 136x288x132 mm.

3 | JBL Flip 5 - Smidig

JBL Flip 5 bluetooth högtalare

Bäst i klassen

JBL Flip 5 är en till storleken mindre bluetooth högtalare med en vikt på bara 0.54 kg, en klar fördel när det handlar om att plocka med sig på utflykter t.ex. Ljudet denna lilla högtalare levererar är likväl riktigt bra och kombinationen mellan modellens smidighet och ljudkvalité har gjort Flip till en storsäljare världen över.

Denna version nr. 5 levererar 20 W jämfört med tidigare modells 16 w,  bas och midrange har vässats ytterligare, en liten uppgradering av batteriet har gjorts så enheten laddar batteriet ca 1 timme snabbare. En annan nyhet är att 5:an faktiskt flyter om den skulle råka tappas i vattnet.

På minuskontot noterar vi att denna version av Flip inte längre kommer med varken AUX-ingång eller inbyggd mikrofon. 

Letar man efter en ultraportabel bluetooth högtalare med prisklassens bästa ljud så finns Flip 5 i 11 olika färger att välja på.

KÖPGUIDE

Bästa Bluetooth Högtalare 2020

Image credit: Sonos

Mobila Högtalare

Kärt barn har många namn brukar man säga, mobilhögtalare – bärbar bluetooth högtalare – trådlös högtalare och alla varianter av dessa kombinationer.

Nåväl – idén är enkel – de vi har tittat på är högtalare med bluetooth för trådlös koppling, möjligheter till batteridrift och att kunna ta med dem hemifrån för att njuta musik/pod efter egen smak.

Modeller

Modellerna är många liksom tillverkare och prisnivåer. En bra utgångspunkt innan köp är såklart att fundera på vart bluetooth högtalaren främst ska användas. Är det för hemmabruk är kanske en lite större modell inte något problem, utan snarare en fördel. Är den tänk att även tas med ut i parken, semesterresan eller grannens trädgård kan det vara bökigt att ta med sej en större 5 kg:s pjäs såklart.

I vår genomgång ovan finns därför de modeller vi anser mest köpvärda efter hur de är tänkta att användas.

Ljudkvalité

Tumregeln att en större högtalare har större förutsättningar att ljuda bättre och högre en liten är ett faktum. Ett annat faktum är också att även en liten bluetooth högtalare kan låta utmärkt bra men inte leverera samma kraft som den större. Här gäller det att kompromissa mellan hur högt man vill kunna spela och hur tungt man önskar bära.

Ljudkvalitén på modellerna skiljer sig självklart åt, där både storleken och de komponenter produkten har är avgörande. Ljudkvalité är självklart ett mätbart begrepp, men i verkligheten tycker många av oss lite olika. Vissa av oss vill att basen ska ha prio medans stråkkvartettens förespråkare vill ha en mer samlad ljudbild.

Forskningen säger dock att ljud med jämna svängningar är behagliga för örat att lyssna på medans ojämna svängningar uppfattas som oljud. Modellerna vi gått igenom ger alla riktigt bra ljud i alla register utifrån storlek / prislapp och levererar enbart jämna svängningar såklart :-).

Lycka till i jakten på den perfekta högtalaren!

Experttester / Omdömen

För att underlätta din research av mobila bluetooth högtalare samlar vi här aktuella tester från bransch-pressen samt matnyttiga recensioner från de användare som redan har köpt och testat produkten.

SONOS MOVE

”Väntan är över. Sonos-fantaster har under flera år efterfrågat en portabel, väderbeständig och batteridriven högtalare för att kunna njuta av all musik överallt – även utomhus. Nu är den här och vi är överförtjusta!”

”The Sonos Move is an excellent, smart, great-sounding speaker that is truly wireless. Packing wifi and Bluetooth, a 10-hour battery, easy charging, a durable case, weather resistance and loud, punchy sound, you could take this portable powerhouse practically anywhere.”

“Built to go anywhere, but just as happy at home, the Sonos Move may be the only speaker you need.”

Användaromdömen hos prisjakt.nu

3.7

 

JBL XTREME 2

”Loud, proud and great JBL sound – what more do you need.”

   

”..this speaker hammers out the sound. It’s loud and crisp, while delivering clean bass that really thumps no matter what musical genre you happen to throw its way.”

”With great sound and a versatile design, this is the best outdoor speaker of the summer”

Användaromdömen hos prisjakt.nu

3.9

JBL FLIP 5

”Loud, proud and great JBL sound – what more do you need.”

4.8 Overall Score  

”On tracks with intense sub-bass content, like The Knife’s ”Silent Shout,” the Flip 5 delivers impressive thump for its size.”

EDITOR RATING: EXCELLENT (4.0)

Användaromdömen hos prisjakt.nu

4.3

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 3

RELATERADE ARTIKLAR