Bluetooth-högtalare bäst i test 2024

Bluetooth-högtalare bäst i test 2024

Bluetooth-högtalare bäst i test 2024 – Vi jämför fem av dagens bästa bluetooth-högtalare i skiftande prisklasser. JBL Boombox 2 blir bäst i test, en kundfavorit med bra ljudkvalitet och bra bas. Fortsätt läsa för att se alla produkter i testet.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test

Bluetooth-högtalare bäst i test 2024 - JBL Boombox 3

JBL Boombox 3

Bra ljudkvalitet och bas

Premium

Sonos Move bluetooth högtalare

Sonos Move

Bäst ljudkvalitet

Produkterna har utvärderats på:

Ljudkvalitet

Diskant

Bas

Användarbetyg

Testets betyg:
5
(12)
Bäst i test
Bluetooth-högtalare bäst i test 2024 - JBL Boombox 3

JBL Boombox 3

Tung Bas

Batteritid: 24h

Wi-Fi

Kraftfull 80 W

Bluetooth-högtalare bäst i test 2024

Bluetooth-högtalare bäst i test 2024 – JBL Boombox 3 har mycket bra ljudkvalitet och bas med sina stadiga 2x40W. Med ljudkvaliteten, batteritiden och handtaget för enkel mobilitet i åtanke så blir JBL Boombox 3 bäst i test.

Boombox användare är nöjda och även recensenter på de större bransch-sidorna nickar belåtet till senaste Boomboxen. Så ska vi börja med sammanfattningen så gäller här: Rejält med tryck, tung bas om man så önskar och ett batteri som spelar dygnet runt – i 24 imponerande timmar.

Ljudbild

Boombox gör bäst ifrån sig, i högre volymer när basen framhävs. Högtalarens ljudbild tung i basen, men även de högre frekvenserna gör bra ifrån sig, medans mellanregistret är lite skuffat åt sidan. Bestyckningen är 2 mellanregister, 2 diskanthögtalare och en kraftfill subwoofer.

Men det är inte bara det tunga ljudet som ger höga poäng, JBL har på något sätt lyckats skicka med batteri nog att driva denna, ändock relativt stora modell, i hela 24h på en laddning, toppklass kort och gott.

Sammanfattning

Den som letar efter en bluetooth högtalare som kan leverera bra tryck med fet bas under lång tid tycker vi ska kolla in JBL Boombox.

Premium
Sonos Move bluetooth högtalare

Sonos Move Bluetooth-högtalare

Bäst ljud

Koppla samman fler enheter

Bluetooth-högtalare bäst i test 2024 – Premium

Sonos Move. Sonos och kvalitet är synonyma när det kommer till högtalare. Många har väntat på en portabel bluetooth högtalare med batterifunktion från företaget och nu är finns den alltså på butikshyllorna.

Med Move tar här Sonos steget in i segmentet mobila bluetooth högtalare med den pondus man förväntat sig. Ljud och byggkvalitet är i kategorins toppklass, med två digitala klass-D förstärkare synkade med en mid-woofer + en nedåtriktad diskant klår ingen i prisklassen Sonos Move på fingrarna.

Conect

Move kommer med både wifi , bluetooth och AirPlay 2 samt ett massivt stöd för streamtjänster. Röststyrning stöds via Amazon Alexa, Apple Siri och Google Assistant (endast wifi). Modellen kan även självklart parkopplas till andra befintliga Sonos högtalare.

Som high-end produkt finns självklart även exklusiva funktioner tom t.ex smarta – Trueplay. Tekniken kalibrerar här högtalaren automatisk för bästa ljud utifrån vad som spelas och aktuell omgivning med hjälp av de inbyggda mikrofonerna – även i realtid under förflyttning ! (endast wifi).

För utflykten är Move även här med sina 3 kg storebror till de flesta andra i kategorin, vilket kan vara värt att tänka på i sammanhanget. Batteritiden är upp till acceptabla 11 h och vad väder & vind gäller är produkten IP56-klassificerad, ett gott skydd med andra ord.

Att ladda upp från tom till full tank tar 6,5h, så man får alltså planera lite. Via de 2 usb portarna placerade på baksidan kan du även ladda (powerbank-funktion) upp andra enheter.

Sammanfattning

Sammantaget är Sonos Move en bluetooth högtalare i premiumklassen som levererar bra fantastiskt bra tryck.

Budget
Bluetooth-högtalare bäst i test 2024 - Budget - JBL Carge 5

JBL Charge 5

Kraftfull 40 W

Dedikerad diskant-tweeter

Bästa Bluetooth-högtalare 2024 – Budget

JBL Charge 5. Storsäljaren Charge har så landat med den nya uppgraderade version 5. Mycket är sig likt och varför ända på ett vinnande koncept ? Nåväl – det finns avgörande skillnader förutom en bredare prislapp.

Den största förändringen ligger i att man med Charge 5 har vässat ljudbilden med en dedikerad 20 mm doom tweeter vilket ger ett bredare och behagligare sound. Uteffekten har också ökats till 40W vs 30W för 4:an.

Tycker man version 4 spelar bra (vilket den gör), så får man här ännu ett snäpp bättre ljud & mer kraft kort o gott. JBL har också uppgraderat Bluetooth från version 4.2 till 5.1 vilket ger en mindre förbättring av mottagning. IPX-klassen som värderar hur pass tålig produkten är mot vatten & damm är även den något högre här.

Koppla

För par-koppling av fler enheter använder sig nya modellen av senaste tekniken PartyBoost medans version 4 har JBL connect. Fördelen med den nya tekniken ligger främst med stabilare anslutningar via bluetooth 5.1 då fler högtalare är uppkopplade. Teknikerna är inte kompatibla med varandra vilket kan vara bra att veta.

Uppskattar man att kunna köra via sladd till sin högtalare så ska man här veta att JBL valt att ta bord AUX-ingången på den nya modellen av Charge. Ljudspecialisterna på rtings.com ger efter en djuplodande runda i labbet jämförelsevärdet 6.3 mot 5,7 till den nya modellens fördel.

Smidig
JBL Flip 6 bluetooth-högtalare

JBL Flip 6 Bluetooth-högtalare

Ultraportabel

Bäst ljud i prisklassen

JBL Flip 6 är en till storleken mindre bluetooth högtalare med en vikt på bara 0.54 kg, en klar fördel när det handlar om att plocka med sig på utflykter t.ex. Ljudet denna lilla högtalare levererar är likväl riktigt bra och kombinationen mellan modellens smidighet och ljudkvalitet har gjort Flip till en storsäljare världen över.

Denna version nr. 6 levererar 20 W jämfört med tidigare modells 16 w, bas och midrange har vässats ytterligare, en liten uppgradering av batteriet har gjorts så enheten laddar batteriet ca 1 timme snabbare. En annan nyhet är att 6:an faktiskt flyter om den skulle råka tappas i vattnet.

På minuskontot noterar vi att denna version av Flip inte längre kommer med varken AUX-ingång eller inbyggd mikrofon.

Prisvärd
Denver TSP 120 partyhögtalare

Denver Partyhögtalare

RGB

Denvers Partyhögtalare – stor pjäs till liten peng – Om det är vad som står på menyn finns dessa släpbara bluetooth högtalare att hämta hem. Hjul och utdragbart handtag får du med på köpet på den mindre modellen.

Bluetooth högtalarna från Denver kommer med uppladdningsbara batterier som presterar 4 respektive 2 timmars musikspelande enligt specifikationerna. Bra prestanda för modeller av dessa storlek. Förutom bluetooth fungerar det att spela upp även via aux 3,5″ och USB-minne.

8 W bjuds att lyssna till via ett 8″ baselement & en 1″ diskant på den mindre modellen TSP-120. Den större BPS-350NR kommer hem med 35W och dubbla 6,5”-basar & en 2”-diskant.

Här finns även en trevlig inbyggd RGB-belysning som stämningshöjare. Måtten på TSP-120 stannar på 25,6x21x43 cm med en matchvikt på 2,8 kg. För BPS-350NR gäller måtten 25x24x59,5 cm & 5,35 kg.