Studsmatta bäst i test 2024

Studsmatta bäst i test 2024

Berg Favorit blir utsedd till Studsmatta bäst i test 2024 hos Produkttestarna. Läs mer om alla testvinnare nedan.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test

Studsmatta bäst i test 2024 - Berg Favorit

Berg Studsmatta Favorit

Hög säkerhet & bra kvalitet

Premium

Studsmatta bäst i test 2024 i Premiumklassen - Salta Premium

Salta Premium Studsmatta

Säker & snygg design

Budget

Trekkrunner Colosseum

Mycket prisvärd

Produkterna har utvärderats på:

Säkerhet

Användarbetyg

Byggkvalitet

Prisvärde

Testets betyg:
5
(7)
  • Pris: Din budget avgör den studsmatta i listan som du har råd med, och ger dig möjlighet att köpa större studsmattor med bättre byggkvalitet och roligare studskänsla. Fundera över den budget som du känner dig bekväm med!
  • Storlek: Vilken storlek behöver du på din studsmatta? För den större familjen behövs förstås en större studsmatta. En stor studsmatta är dessutom mer kul att ha till fester, eftersom alla får hoppa!
  • Säkerhet: Detta gäller särskilt för dig med barn. Ett bra säkerhetsnät, robust byggkvalitet och stryktåliga fjädrar innebär säkrare studsande och längre hållbarhet.
Bäst i test
Studsmatta bäst i test 2024 - Berg Favorit

Berg Studsmatta Favorit

Byggkvalitet

Säkerhetscertifiering

Diameter/bredd: 430 cm

Antal fjädrar: 96

Max personvikt: 120 kg

Studsmatta bäst i test 2024

Berg Favorit 430 är en väl genomtänkt och säker studsmatta med massvis av studs för pengarna. Studsmattan kommer med säkerhets-certifiering och hög byggkvalitet, vilket motiverar förstaplats till just denna studsmatta.

Säkerhet är förstås det viktigaste med en studsmatta, särskilt för dig med små barn. Så med denna Berg kommer ett bra säkerhetsnät med på köpet. Slittålig och robust – perfekt för den större familjen!

Säkerhet

Med Berg Favorit får du extra säkerhet tack vare ett tjockare kantskydd i stryktålig PVC. Vad gäller byggkvalitet står sej denna studsmatta utmärkt bra och den högre kvaliteten på den plast som använts innebär längre hållbarhet med ökad säkerhet.

Ramen har en diameter på över 4 cm för god hållbarhet. Fler personer kan hoppa på studsmattan samtidigt. Duken är här tillverkad av tåligt polypropen och klarar en maximal vikt (per person) på 100 kg.  Skyddsnätets ingång har en smart självstängande entré för extra säkerhet.

Fantastisk studskänsla

Med en hoppduk på över 4 meter i diameter kan hela familjen njuta av den goa studs-känslan hos Berg:s Studsmatta. Fjäder-systemet med långa Goldspring Solo-fjädrar ger mer flexibilitet och härligare studsande. De är dessutom galvaniserade vilket säkerställer lång hållbarhet och minimalt med gnissel.

Sammanfattning

För dig som vill ha en kvalitativ studsmatta till ett riktigt bra pris, är Berg Studsmatta Favorit ett bra alternativ att spana in. Säker och hållbar konstruktion, en rimlig prislapp och en riktigt bra studskänsla.

Premium
Studsmatta - Salta Premium

Salta Premium Studsmatta

Kvalitet & säkerhetsfokus

Elegant design i flera storlekar

Diameter/bredd: 396 cm

Antal fjädrar: 54 (guldgalvaniserade)

Max personvikt: 150 kg

Salta Premium Studsmatta är en innovativ och spännande produkt med fokus på kvalitet, säkerhet och hållbarhet. Här ges en elegant design, utomordentlig byggkvalitet och en hög säkerhet. En snygg premium-matta som passar utmärkt i alla trädgårdar.

Studsmatta bäst i test 2024 Premium

Med Salta Premium Studsmatta får du en klockren design som ser riktigt elegant ut i trädgården. Modellen kommer här med en vacker svart ram som snyggt matchar mattan och det praktiska säkerhetsnätet. Även benen är förstås svartlackerade, och tillverkade av galvaniserat stål som extra premium. Snyggare än såhär blir det inte när man talar om studsmattor tycker vi. Trots den eleganta designen finns fokuset här självklart främst på hållbarhet och säkerhet

Utomordentlig byggkvalitet

Vid köp av en premiumprodukt vill du förstås ha en byggkvalitet som matchar pengen, och det är precis vad vi får här. . Det innebär rostfritt stål, stryktålig polypropylen och EPE-skum. Fjädrarna är guldgalvaniserade och även skruvarna är gjorda på galvaniserat stål. Till köpet får du dessutom en garanti på upp till tre år! Detta är alltså en produkt som du kan förlita dig på.

Säkerhet i fokus

Hög byggkvalitet medför förstås riktigt bra säkerhet. Användare på upp till 150 kg kan studsa och glädja sej åt studskänslan på Salta´s Premium-matta. Säkerhetsnätet har dessutom ett blixtlås för att säkerställa att ingen trillar ur samt att inga små barn smiter in när de inte ska. Salta Premium Studsmatta är säkerhetscertifierad enligt EU:s säkerhetsstandarder.

Sammanfattning

Studsmattan från Sata rekommenderas till dig som vill ha det absolut bästa, och inte har något emot att betala lite extra för det. Vid köp av Salta Premium Studsmatta får du en elegant design, utomordentlig byggkvalitet och suverän säkerhet som garanterar en trevlig upplevelse helt utan risk. En premiumprodukt till mer än bara namnet!

Budget
Studsmatta Colosseum

Trekkrunner Colosseum

Stege och säkerhetsnät ingår

CE certifierad & Svensk manual

Diameter/bredd: 305 cm

Antal fjädrar: 60

Max personvikt: 150 kg

Colosseum från Trekkrunner är en mindre studsmatta till bra pris. En stabil konstruktion med ram av galvaniserat stål, UV-resistent PP, CE märkning samt medföljande stege och ett rejält säkerhetsnät finns också på plats här.

Studsmatta bäst i test 2024 Budget

Colosseum blir studsmattan som kniper förstaplatsen i budgetprisklassen med konstruktion och utrustning som inte står övriga efter. Att prisbilden är så pass pressad får helt enkel förklaras med att tillverkaren är relativt ny på den svenska marknaden och initialt får pressa marginalerna för att ta marknadsandelar.

Utförande & Säkerhet

Konstruktionen är riktigt stabilt här i ett utförande med en ramdiameter på 38 mm & 1,35 mm tjock galvaniserat stål och även studsmattans ben har dessa specifikationer. Den stadiga konstruktionen gör att hoppsugna studsare på upp till 150 kg kan ta sej an mattan – ett mått så gott som något på att modellen är byggd med stabilitet och säkerhet i åtanke.

Säkerhetsnätet är här 180 cm högt och fästs i de konvexa stolparna för optimal rymd inne i studsmattan medans kantskyddet är tillverkat av det bättre & hållbarare valet (jmf standard PE) – en vadderad 20mm tjock PVC. Colosseum:s studsmatta är CE certifierad och kommer med en svensk manual och svenska säkerhetsföreskrifter & säkerhetsmärkning.

Sammanfattning

Colosseum studsmatta ger onekligen mycket studs och säkerhet per spenderad krona – så väljer man att gå utanför de sedan länge etablerade tillverkarna kan man spara en bra peng och likväl få en studsmatta av hög kvalitet med samma CE certifiering som övriga i testet. Prisvärt var ordet vi letar efter här.

Studsmattan finns i 4 valbara storlekar mellan 3.05 – 5.5m i diameter och i färgvalen svart, rosa och blå.

Prisvärde
Studsmatta 2023 - Exit Silhouette

Exit Silhouette

Bra prisläge

Bra Fotskyddssystem

Diameter/bredd: 427 cm

Antal fjädrar: 80

Max personvikt: 120 kg

I den lägre prisklassen hittar vi även populära Exit Silhouette – en studsmatta med både rejäl studs och en angenämare prislapp. Med Exit får du en lite mindre studsmatta än ovanstående modeller men som ändå levererar glädje med fint studsande, bra säkerhet och robusta delar. Ett riktigt bra säkerhetsnät sitter även här såklart på plats.

Det låga priset till trots får du här en studsmatta som kan konkurrera med jättarna på marknaden. Med Exit Silhouette finns allt som behövs för ivriga ”studsare” i ett mer kompakt utförande. Galvaniserat stål, innovativt fotskyddssystem, säkerhetsnät och stryktåliga ben är på plats även här.

Bra säkerhet

Den tåliga skyddskanten täcker både fjädrar och ram för att skydda såväl hoppglada som studsmatta. Mattan har dessutom ett unikt fotskyddssystem som säkerställer att foten inte råkar hamna mellan fjädrarna. Fjädrarna själva är galvaniserade och har en bra spännkraft, vilket resulterar en riktigt trevlig studskänsla. Säkerhetsnätet ser till att inga akrobater trillar ur medan de studsar på mattan.

Sammanfattning

Exit Silhouette Studsmatta ger dig mycket skoj och bus för pengarna. Här kan kompisarna njuta av härligt studsande tillsammans på ett säkert sätt. Vårt förslag i den mindre storleken.

Guide – Studsmatta bäst i test 2024

Barn, vuxna och tonåringar – ålder spelar ingen roll alls när vi möter studsmattan – allas favorit under soliga sommardagar! En bra studsmatta ska ge säkert lekande för hela familjen och är ett populärt nöje både till vardags, grillfester och födelsedagspartyn.

Det som skiljer en bättre studsmatta från en sämre är dock inte alltid självklart, därför har vi listat användarfavoriter nedan så att du enkelt kan hitta en studsmatta som passar just dina behov.

Vanliga frågor och svar

All form av fysisk aktivitet är förstås bra och nyttigt för kroppen, men för dig med fokus på fitness är en studsmatta inte det mest optimala valet. Detta eftersom du vid studsen mest använder dig av momentum krafter snarare än dina muskler. Det är däremot ett bra sätt att öva upp motorik och balans på.

Att studsa på studsmatta är alltså mest för skojs skull, men det kan bli svettigt om du försöker dig på tricks! Det rekommenderas dock att du gör detta på ett säkert sätt.

Om studsmattan gnisslar beror det på att fjädrarna gnider mot varandra, vilket leder till oljud och en sämre studskänsla. För att motverka detta kan du smörja mekaniken med olja vid behov.

Senast färdigställda tester