Studsmatta – bäst i test

2022-01-08

Bästa Studsmatta 2022

Barn, vuxna och tonåringar – ålder spelar ingen roll alls, utan studsmattan är allas favorit under soliga sommardagar! En bra studsmatta innebär säkert lekande för hela familjen och är utmärkt att ha till grillfester eller födelsedagspartyn. Det som skiljer en bättre studsmatta från en sämre en är dock inte alltid självklart, därför har vi listat användarfavoriter nedan så att du enkelt kan hitta en studsmatta som passar just din situation.

I denna artikel har vi på Produkttestarna sammanställt en lista över dem allra bästa studsmattorna som går att köpa idag, sett till pris, funktionalitet och byggkvalitet. Lycka till med köpet!

BÄST I TEST

Bästa studsmatta 2022

Berg Studsmatta Favorit

5/5

PREMIUM

Bästa studsmatta 2022

Salta Premium Studsmatta

4.7/5

BUDGET

Exit Silhouette Studsmatta

4.4/5
Innehåll

1 | Berg Studsmatta Favorit - Bäst i Test 2022

Bästa studsmatta 2022

Denna fina studsmatta från Berg är ett populär val som ger riktigt mycket studs för pengen man betalar. Studsmattan kommer med säkerhets-certifiering och hög byggkvalité samt går att hämta hem till en rimlig slant.

Säkerhet är förstås det viktigaste med en studsmatta, särskilt för dig med små barn. Så med denna Berg kommer ett bra säkerhetsnät med på köpet. Slittålig och robust – perfekt för den större familjen!

Säkerhet

Med Berg Favorit får du extra säkerhet tack vare ett tjockare kantskydd i stryktålig PVC. Vad gäller byggkvalitet står sej denna studsmatta utmärkt bra och den högre kvaliteten på den plast som använts innebär längre hållbarhet & ökad säkerhet. Ramen har en diameter på över 4 cm, vilket innebär bra hållbarhet, samt att fler personer kan hoppa på studsmattan samtidigt. Själva hoppduken är tillverkad av tålig polypropen och tål en maximal vikt (per person) på 100 kg.  Skyddsnätet har en självstängande ingång och en riktigt bra konstruktion för att du ska kunna känna dig säker på att ingen trillar ur trampolinen under studsandet.

Prisvärd

Bra studsmattor kan kosta över 10,000 kronor, men med Berg Favorit blir det billigare. Favoriten erbjuder riktigt bra byggkvalitet som gör att du kan känna dig säker på att du får en produkt som kommer hålla under många års användning.

Fantastisk studskänsla

Med en hoppduk på över 4 meter i diameter kan hela familjen njuta av den goa studskänslan hos Berg:s Studsmatta. Goldspring Solo-fjädrarna är långa, vilket innebär mer flexibilitet och härligare studsande. De är dessutom galvaniserade vilket säkerställer lång hållbarhet och minimalt med gnissel. Studsen är anpassad för användare mellan 30 och fullvuxna 100 kg. Den mer flexibla studsen ger bättre kontroll för hopparen och gör det enklare att öva volter på ett säkert sätt!

Sammanfattning

För dig som vill ha en kvalitativ studsmatta till ett riktigt bra pris, är Berg Studsmatta Favorit ett bra alternativ att spana in. Säker och hållbar konstruktion, en rimlig prislapp och en riktigt bra studskänsla! Det är just därför som denna studsmatta blivit bäst-i-test 2022 på vår lista.

2 | Salta Premium Studsmatta - Premium

Bästa studsmatta 2022

För dig som är ute efter den allra bästa studsmattan finns denna variant från Salta. Salta Premium Studsmatta är en innovativ och spännande produkt med fokus på kvalitet, säkerhet och hållbarhet. Här får du en elegant design, utomordentlig byggkvalitet och en hög säkerhet. Perfekt för familje-hopp eller när du har hoppsugna gäster och till barnens födelsedagsfest! En snygg och premium studsmatta som passar utmärkt i alla trädgårdar.

Elegant design

Med Salta Premium Studsmatta får du en klockren design som ser riktigt elegant ut i trädgården. Detta tack vare en vacker svart ram som perfekt matchar den stiliga hoppmattan och det praktiska säkerhetsnätet. Benen är förstås svartlackerade, och tillverkade av galvaniserat stål för extra premiumkänsla. Snyggare än såhär blir det inte när man talar om studsmattor!

Utomordentlig byggkvalitet

Vid köp av en premiumprodukt vill du förstås ha den bästa byggkvaliteten som pengar kan köpa, och det är precis vad du får vid köp av Salta Premium Studsmatta. Trots den eleganta designen har fokuset här främst legat på hållbarhet och säkerhet. Det innebär rostfritt stål, aluminium med premiumkänsla, stryktåligt polypropylen och EPE-skum. Fjädrarna är guldgalvaniserade och även skruvarna är gjorda på galvaniserat stål. Till köpet får du dessutom en garanti på upp till tre år! Detta är alltså en produkt som du kan förlita dig på.

Säkerhet i fokus

Den utomordentliga byggkvaliteten medför förstås riktigt bra säkerhet. Användare på upp till 150 kg kan njuta av den härliga studskänslan på Salta Premium Studsmatta. Säkerhetsnätet har dessutom ett blixtlås för att säkerställa att ingen trillar ur samt att inga små barn smiter sig in när de inte får. Salta Premium Studsmatta är säkerhetscertifierad enligt EU:s säkerhetsstandarder.

Sammanfattning

Denna härliga studsmatta rekommenderas till dig som vill ha det absolut bästa, och inte har något emot att betala lite extra för det. Vid köp av Salta Premium Studsmatta får du en elegant design, utomordentlig byggkvalitet och suverän säkerhet som garanterar en trevlig upplevelse helt utan risk. En premiumprodukt till mer än bara namnet!

3 | Exit Silhouette Studsmatta - Budget

För den mindre familjen som inte behöver en lika stryktålig och tung studsmatta finns Exit Silhouette – en studsmatta med riktigt härlig studskänsla och ett oslagbart pris! Med denna produkt får du en något mindre studsmatta som ändå levererar finfint studsande, bra säkerhet och robusta delar. Dessutom ingår ett riktigt bra säkerhetsnät på köpet!

Oslagbart pris

Det låga priset till trots får du här en produkt som kan konkurrera med jättarna på marknaden. Med Exit Silhouette inkluderas allt du behöver i ett enda kompakt paket; allt du själv behöver göra är att montera ihop studsmattan! Galvaniserat stål, innovativt fotskyddssystem, säkerhetsnät, stryktåliga ben och mycket mer ingår vid köp av denna prisvärda ”studsare”.

Bra säkerhet

Den tåliga skyddskanten täcker fjädrarna och ramen för att skydda såväl dig som studsmattan. Studsmattan har dessutom ett unikt fotskyddssystem som säkerställer att foten inte råkar hamna mellan fjädrarna. Fjädrarna själva är galvaniserade och har en bra spännkraft, vilket innebär en riktigt trevlig studskänsla. Säkerhetsnätet ser till att ingen trillar ur medan de studsar på mattan.

Sammanfattning

Exit Silhouette Studsmatta ger dig mycket skoj och bus för pengarna. Här kan kompisarna njuta av härligt studsande samtidigt, på ett säkert, smidigt och snyggt sätt!

Köpguide

Mindre studsmattor

Du som är ute efter en mindre studsmatta kan ta en titt på budgetalternativet på vår lista. Trots det billigare priset får du riktigt bra säkerhet och en härlig studskänsla vid köp av Exit Silhouette Studsmatta! Hopparean ligger på omkring 7.5 kvadratmeter, vilket är lägst på listan.

Studsmatta som träning?

All form av fysisk aktivitet är förstås bra och nyttigt för kroppen, men för dig med fokus på fitness är en studsmatta inte det mest optimala valet. Detta eftersom du vid studsen mest använder dig av momentum krafter snarare än dina muskler. Det är däremot ett bra sätt att öva upp motorik och balans på.

Att studsa på studsmatta är alltså mest för skojs skull, men det kan bli svettigt om du försöker dig på tricks! Det rekommenderas dock att du gör detta på ett säkert sätt.

Studsmattor & barn?

En studsmatta brukar vara bland det roligaste som barn vet, och kan därför sägas vara bra för barn. Det är dessutom den perfekta produkten att ha till barnets födelsedagsfest.

Studsmattan gnisslar

Om studsmattan gnisslar beror det på att fjädrarna gnider mot varandra, vilket leder till oljud och en sämre studskänsla. För att motverka detta kan du smörja mekaniken med olja vid behov.

Vi hoppas ni hittar en STUDSMATTA att trivas med!

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Röster: 1

Relaterade artiklar