Luftkylare bäst i test

Bäst i test

Bästa Luftkylaren 2022

Olimpia Splendid

5/5

Premium

Bästa Luftkylare 2021

DeLonghi EV250

4.5/5

Populär

Bästa Luftkylare 2022

Tristar AT-5464

4.2/5

Liten

Evapolar evaLIGHT

4.2/5

Uppdaterad april 28, 2022

Läs om produkterna

1 | Olimpia Splendid - Luftkylare Bäst i test

Luftkylare bäst i test 2022

Bästa luftkylare 2022 – När sommaren är här vet vi att det ofta kan bli rejält varmt inomhus. Svårt att sova och allmänt jobbigt kort o gott. Men med en bra luftkylare kan man ta sej igenom den värsta anstormningen på ett lite behagligare sätt.

Olimpia Splendid Pelér 20 är en kraftfull luftkylare med en stor vattentank på 20 liter. Din rumstemperatur sänks med ca 1-4 grader och luftkylaren är energisnål då den inte har någon kompressor som en AC har. Modellen passar för ytor på upp till ca 55 kvm och du fyller smidigt på den extra stora vattentanken som rymmer 20 liter på plats.

Här finns ett filter som filtrerar bort smuts och damm, så att din inomhusluft hålls ren. En rejäl tydlig touch-display hittas och kyleffekten kan även hanteras via den medföljande fjärrkontrollen. 

Olimpia får bra betyg av konsumenter som tycker den gör sitt jobb ordentligt. En av modellens användare säger: ”Håller väldigt länge, blir bra kyla, lite mer funktioner än vad som behövs egentligen”.

Ställ vid fönster för bästa effekt

Pelèr 20 har 4 hjul vilket gör den enkel att flytta runt utan besvär dit den behövs som mest. Luftkylaren hanterar här luft på upp till 600 kvm/timme och har en lufthastighet på 9 m/s. För bästa effekt placeras alltid produker i denna kategori helst vid ett öppet fönster.

Ingen kompressor, energisnål

Om man är känslig kan AC produkter som bekant vara störande vad gäller luftvägar och slemhinnor, en luftkylare är då ett bättre val då den använder sig av enbart vatten för att få en avkylningseffekt.

Sammanfattning

Här har du verkligen en bra luftkylare som kommer att ge dig sval skön luft för en större yta. Modellen passar därför även bra på arbetsplatser. Vårt val som bästa luftkylare 2022.

2 | DeLonghi EV250 - Luftkylare & Luftrening

Bästa Luftkylare 2021

Populär Mulifunktion

DeLonghi EV250 är en populär flerfunktionell luftkylare i modern design och passar bra att kyla rum upp till max 20 kvadratmeter. EV250 är en 2-i-1 lösning som kombinerar sina kylande funktioner med en luftrenarfunktion. Modellen arbetat här med jonisering, som avger ett moln av negativa joner i rummet för att rena luften.

Luftkylaren har en avtagbar vattenbehållare på 4,5 liter och här finns också  en indikator som uppmärksammar när det är dags att fylla på vattentanken.

EV250 har 3 fläktstyrkor att välja mellan – hög, medel, låg samt 3 vindlägen (naturlig, normal, sova). Gallret kan oscilleras vertikalt efter eget önskemål för att förbättra luftcirkulationen.

Modellen har en inbyggd timer på upp till 24 timmar och kylaren kommer med praktiska hjul för att lättare flyttas mellan t.ex vardagsrum och sovrum.

Luftkylarens inställningar styrs enkelt via den LED-upplysta digitala kontrollpanelen eller via den medföljande fjärrkontrollen.

  • Egenskaper:
  • Passar upp till max 20 kvm.
  • Luftrening – Joniserande.
  • Motoriserad svängfunktion.
  • Timer, Fjärrkontroll, Display.

Användare ger produkten bra betyg och man tycker att denna 2-i-1 lösning är prisvärd. Man rekommenderar att använda is-klampar i vattnet för avsevärt bättre kylning.

Delade åsikter gäller , som så ofta vid produkter med fläkt – ljudnivån. Några anser den hög medans en majoritet anser att modellen är jämförelsevis tystgående. Sammantaget tycker vi att DeLonghi EV250 är ett av toppvaenl av som Bästa Luftkylare 2022.

3 | Tristar AT-5464 - Populär

Bästa Luftkylare 2022

Populär

Tristar AT-5464 är en luftkylare med funktion för att även fukta luften. Modellen kommer med 3 hastigheter varav ett sleep-mode. Fläkten är oscillerande och den avtagbara vattentanken rymmer hela 9 liter. Här ges möjligheten att förutom vatten även använda kylklampar, vilket rekommenderas för bättre kyleffekt.

De mekaniska vreden för styrning är enkla och lätta att manövrera och modellen kan även styras via den medföljande fjärrkontrollen. För bekväm förflyttning finns 4 hjul att rulla kylaren på till önskad plats. Ljudmässigt ligger Tristars luftkylare på 62 db vilket är rimligt för storleken. En justerbar timer som kan ställas på 1-8 timmar finns också att använda sig av.

  • Egenskaper:
  • Kyler & Fuktar luften.
  • Tre hastigheter.
  • Timer-funktion.

4 | Evapolar evaLIGHT - Smidig Luftkylare

Evapolar evaLIGHT​ Luftkylare

Liten och snygg

Denna lilla kub  evaLIGHT från Evapolar är en snygg och smidig luftkylare som samtidigt renar och fuktar luften, detta på en yta av 3 kvadratmeter. evaLIGHT kan kopplas in via USB, och givetvis går det utmärkt att då använda en powerbank för maximal flexibilitet.

Cirkeln eller hjulet på toppen av luftkylaren går att rotera för att kontrollera styrkan av fläktsystemet. Vattentanken på 0,8 liter är avtagbar för enkel påfyllning, och kan hållas i drift ungefär 8h innan vattentanken behövs fyllas på.

evaLIGHT är i mångas ögon både en luftkylare och en inredningsdetalj med sin stämningsbelysning i ett antal olika färger. Önskar man går det givetvis att stänga av belysningen helt.

Sammantaget blir evaLIGHT vårt tips som den bästa luftkylare i mini-formatet.

5 | TVINS Arctic Air Ultra - Smidig II

TVINS Arctic Air Luftkylare

Liten & Populär

Populära TVINS Arctic Air Ultra är en mini variant som kyler, renar & fuktar luften i ditt hem. Med prisfördel tampas Arctic Air med ovanstående modell som toppval i storleksklassen.

TVINS Arctic ges goda omdömen och kommer även med en lättare prislapp. Designen når kanske inte upp till toppvalet av mini kylare i mysfaktor, men det är ju en smaksak. En enklare led belysning samt ett justerbart galler för luftströmmen kan adderas till funktionerna.

Tittar vi på kapacitet finns här en vattentank som ska klara upp till 8 timmars arbete på sina 750 ml. Då denna luftkylare även agerar luftrenare finns ett luftfilter som också är utbytbart.

Populär mini-kylare med ett trevilgt pris och förmåga att utföra det den ska göra kort o gott.

6 | Ravanson KR-1011

Ravanson KR 1011 Luftkylare

Ravanson KR-1011 är en luftkylare med en kyleffekt på 75 W via isklampar och/eller vatten med ett luftflöde om 410 m3/h. Luftströmmen är oscillerande och kan varieras i 3 fasta hastighetslägen vi kontrollpanelen.

Som medelstor modell rymmer vattentanken praktiska 4 liter och luftkylaren kan programeras för automatisk avstängning via en timerfunktion. Ljudnivån stannar på max 64 dB vilket är inom standard-omfånget för produktkategorin. Som säkerhetsfuntion är modellen utrustad med ett skydd mot överhettning. 

KR-1011 ges goda omdömen och kan vara ett intressant alternativ med en jämförelsevis låg prislapp som extra argument.

En luftkylare är ett prisvärt alternativ till den klassiska AC:n. Produkttestarna har tittat närmre på marknadens luftkylare för att ta reda på vilka som är de bästa valen inom sina respektive storlekar  & prisklasser. Topplistan baseras på användaromdömen, expertomdömen, pris och funktion.

En luftkylare sprider vattenånga med hjälp av en fläkt, vilket ger en kylande effekt.

Fuktar luften

En Luftkylare fuktar även luften vilket är bra för att uppnå en optimal luftfuktighet i hemmet. En god luftfuktighet är bl.a. bra för att motverka torr hud, torra ögon och astma. Vill man få full kontroll över luftfuktigheten så är det dock fördelaktigt att använda en luftfuktare med hygrometer som mäter luftfuktigheten.

Rengör luften

Luftfuktare som har dammfilter kan även hjälpa till att avlägsna dammpartiklar, vilket i sin tur kan minska symtomen för dammallergier och dig som är känslig för damm.

En luftkylare är ett prisvärt alternativ till en AC. De kräver ingen installation, är portabla och kostar betydligt mindre än en AC. Dessutom drar de väldigt lite el och kan i vissa fall ofta kopplas in med USB. En luftkylare kyler bättre än en vanligt fläkt tack vare vattnet som avdunstar med fläkten. Dock kyler de inte till samma effekt som en AC, och man kan inte uppnå samma kyla samma kontroll över inomhustemperaturen. Tips! Har du redan en fläkt hemma så kan du testa att ställa ett kallt glas framför fläkten och eventuellt få en påminnande effekt som en luftkylare.

Utgående | AEG LK 5689

Bästa Luftkylare 2022

Prisvärd

AEG LK 5689 är en prisvärd luftkylare som svalkar bra, är enkel att flytta och har en god kapacitet. Vattentanken på 4,5 liter räcker för 20 timmars bruk, och täcker en yta på upp till 20 kvadratmeter.

Till luftkylaren medkommer kontroll för justering av 3 hastighetslägen samt på- & avstängning. Luftströmmen går att justera vertikalt så att man enkelt kan rikta luften dit man önskar. På luftkylaren finns även en display för enkel manövrering samt information kring hur mycket vatten som finns kvar i vattentanken

Sammanfattning: Ett bra och prisvärt alternativ till den klassiska AC:n & Vårt val av Bästa Luftkylare 2022 när det kommer till prisvärde.

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 4.4 / 5. Röster: 14

Relaterade artiklar