Luftkylare bäst i test

Senast uppdaterad: 2021-02-24

En luftkylare är ett prisvärt alternativ till den klassiska AC:n. Produkttestarna har tittat närmre på de luftkylare som finns för att ta reda på vilken som är bäst i test inom sina respektive prisklasser. Topplistan baseras på användaromdömen, expertomdömen, pris och funktion. Nedan kan du se vinnarna, få 5 snabba köptips, läsa mer om varje produkt och läsa köpguiden längre ned på sidan. 

Vi önskar dig lycka till med ditt köp 🙂

BÄST I TEST

Bästa Luftkylare 2021

AEG LK 5689​​

4.6/5

KRAFTFULL

Bästa Luftkylare 2021 - Honeywell CL30XC

Honeywell CL30XC

4.4/5

POPULÄR KOMBI

Bästa Luftkylare 2021

Tristar AT-5464

4.5/5

LITEN

Evapolar evaLIGHT

3.5/5

Köptips

✅ <b>Testare: </b> Linus

Testare: Linus

Sann prylnörd i grunden, med intresse för teknik. Från en konsument till en annan.

Läs mer om mig >>

1 | AEG LK 5689 - Bäst i Test

Bästa Luftkylare 2021

Prisvärd

AEG LK 5689 är en prisvärd luftkylare som svalkar bra, är enkel att flytta och har en god kapacitet. Vattentanken på 4,5 liter räcker för 20 timmars bruk, och täcker en yta på upp till 20 kvadratmeter.

Till luftkylaren medkommer kontroll för justering av 3 hastighetslägen samt på- & avstängning. Luftströmmen går att justera vertikalt så att man enkelt kan rikta luften dit man önskar. På luftkylaren finns även en display för enkel manövrering samt information kring hur mycket vatten som finns kvar i vattentanken

Sammanfattning: Ett bra och prisvärt alternativ till den klassiska AC:n.

Innehåll

2 |Honeywell CL30XC - Kraftfull Luftkylare

Bästa Luftkylare 2021 - Honeywell CL30XC

Kraftfull & rymlig 3-i-1

Honeywell CL30XC är en något mer kraftfull luftkylare i modern design och passar bra att kyla rum upp till 30 kvadratmeter. CL30XC är en 3-i-1 lösning som kombinerar sina kylande funktioner med att även fungera som både luftrenare och luftfuktare med möjlighet att ställa in önskad kombination/nivå.

Luftkylaren har en avtagbar vattenbehållare på stabila 30 liter och här finns också  en indikator som uppmärksammar när det är dags att fylla på vattentanken. Ett eget fack för frysklampar finns även för att öka den kylande effekten.

CL30XC har 4 fläktstyrkor att välja mellan – hög, medel, låg och sleep och gallret kan oscillera vertikalt för att förbättra luftcirkulationen och du kan även justera luftströmmen efter eget önskemål.

Modellen har en inbyggd timer som kan ställas på upp till 8 timmar med automatisk avstängning och kylaren kommer med praktiska hjul för att lättare flyttas mellan t.ex vardagsrum och sovrum.

Kylarens inställningar styrs enkelt via den LED-upplysta digitala kontrollpanelen eller via den medföljande fjärrkontrollen.

  • Egenskaper:
  • Kyler upp till 30 kvm.
  • Luftfuktare – Justerbara nivåer.
  • Luftrening – Kolfilter, Anti-dammfilter.
  • Is-fack för snabbare kylning.
  • Timer, Fjärrkontroll, Display.

Användare ger produkten bra betyg och man tycker att denna 3-i-1 lösning är prisvärd. Man rekommenderar att använda funktionen för is-klampar för avsevärt bättre kylning.

Delade åsikter gäller , som så ofta vid produkter med fläkt – ljudnivån. Några anser den hög medans en majoritet anser att modellen är jämförelsevis tystgående.

3 | Tristar AT-5464 - Populär

Bästa Luftkylare 2021

Populär

Tristar AT-5464 är en luftkylare med funktion för att även fukta luften. Modellen kommer med 3 hastigheter varav ett sleep-mode. Fläkten är oscillerande och den avtagbara vattentanken rymmer hela 9 liter. Här ges möjligheten att förutom vatten även använda kylklampar, vilket rekommenderas för bättre kyleffekt.

De mekaniska vreden för styrning är enkla och lätta att manövrera och modellen kan även styras via den medföljande fjärrkontrollen. För bekväm förflyttning finns 4 hjul att rulla kylaren på till önskad plats. Ljudmässigt ligger Tristars luftkylare på 62 db vilket är rimligt för storleken. En justerbar timer som kan ställas på 1-8 timmar finns också att använda sig av.

  • Egenskaper:
  • Kyler & Fuktar luften.
  • Tre hastigheter.
  • Timer-funktion.

4 | Evapolar evaLIGHT - Liten

Liten och snygg

Denna lilla kub  evaLIGHT från Evapolar är en snygg och smidig luftkylare som samtidigt renar och fuktar luften, detta på en yta av 3 kvadratmeter. evaLIGHT kan kopplas in via USB, och givetvis går det utmärkt att då använda en powerbank för maximal flexibilitet.

Cirkeln eller hjulet på toppen av luftkylaren går att rotera för att kontrollera styrkan av fläktsystemet. Vattentanken på 0,8 liter är avtagbar för enkel påfyllning, och kan hållas i drift ungefär 8h innan vattentanken behövs fyllas på.

evaLIGHT är i mångas ögon både en luftkylare och en inredningsdetalj med sin stämningsbelysning i ett antal olika färger. Önskar man går det givetvis att stänga av belysningen helt.

KÖPGUIDE

Vad är en luftkylare

En luftkylare sprider vattenånga med hjälp av en fläkt, vilket ger en kylande effekt. 

Fuktar luften

Luftkylare fuktar även luften vilket är bra för att uppnå en optimal luftfuktighet i hemmet. En god luftfuktighet är bl.a. bra för att motverka torr hud, torra ögon och astma. Vill man få full kontroll över luftfuktigheten så är det dock fördelaktigt att använda en luftfuktare med hygrometer som mäter luftfuktigheten.

Rengör luften

Luftfuktare som har dammfilter kan även hjälpa till att avlägsna dammpartiklar, vilket i sin tur kan minska symtomen för dammallergier och dig som är känslig för damm.

När är en luftkylare ett bra alternativ?

En luftkylare är ett prisvärt alternativ till en AC. De kräver ingen installation, är portabla och kostar betydligt mindre än en AC. Dessutom drar de väldigt lite el och kan i vissa fall ofta kopplas in med USB. En luftkylare kyler bättre än en vanligt fläkt tack vare vattnet som avdunstar med fläkten. Dock kyler de inte till samma effekt som en AC, och man kan inte uppnå samma kyla samma kontroll över inomhustemperaturen.

Tips! Har du redan en fläkt hemma så kan du testa att ställa ett kallt glas framför fläkten och eventuellt få en påminnande effekt som en luftkylare.

EXPERTTESTER

Det saknas tyvärr bra genomförda tester på luftkylare. Vi har därför utgått från användarbetyg, pris och funktioner när vi sammanställt listan för de bästa luftkylarna. Givetvis uppdaterar vi guiden så fort ett bra test har färdigställts.

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 7

RELATERADE ARTIKLAR