KAMIN - bäst i test

2022-03-18

Bästa Kaminen 2022

Något många önskar, och som faktiskt ger riktigt hög mysfaktor till ditt hem, är en elektrisk kamin eller en kamin med bränsle på bioetanol. Här har du bra alternativ om du inte har skorsten. Men vissa föredrar ändå en elektrisk kamin, och de är oftast energisnåla, och flameffekten får du via LED-belysning. Du får en härlig mysfaktor i ditt hem, och flammorna i kaminen ser väldigt realistiska ut. De flesta kaminer styr du via en fjärrkontroll, där du kan ställa in den temperatur du vill ha, du kan även somna till kaminens lugnande flammor och kan via en timer ställa in när kaminen ska stängas av. Kaminen känner även av om det blir kallare i rummet, och sätts då igång om du har valt värmefunktionen. Du kan även utesluta värme, och kan endast ha de elektriska lågorna/flammorna som en mysfaktor.

Med sina realistiska visuella lågor ger den en dekorativ atmosfär i din hemmiljö. Det finns en mängd olika kaminer med design som; modern, klassiskt, retro eller nostalgiskt. Fördelen med elkaminer är att höljet blir inte varmt, så du behöver inte vara orolig för att ditt barn ska bränna sig.

Nu är det upp till dig att välja vilken modell du önskar, och du kommer inte att bli besviken, då din kamin kommer att ge dig hög mysfaktor i ditt hem, och kan även värma upp ditt hem snabbt, vilket är riktigt bra under kalla vintermånader.
Vi önskar dig lycka till med ditt köp!

BÄST I TEST 2022

Bästa kamin 2022

Tagu Magna

5/5

BIOETANOL

bästa kamin 2022

Westbo Carl E

5/5

BUDGET

Tagu Powerflame

4.4/5

PREMIUM

Tagu Gala

4.1/5
Innehåll

1 | Tagu Magna - Kamin Bäst i Test

Bästa kamin 2022

Elkamin i klassisk, rustik design. Värmer rum på ca 37 kvm. Är tystgående, har timer, värmefunktion, termostat. Energisnål. 109 cm bred. En snygg och verklighetstrogen elkamin.

Tagu Magna med flerskiktad tålig beläggning är en snygg elkamin med design i klassisk rustik stil. Den är enkel att installera, och du kan placera den var som helst i ditt hem, och den kräver varken bränsle eller skorsten. Du styr den enkelt med den medföljande fjärrkontrollen. Effekten är på 1500 W, och kan värma ett rum på ca 37 kvm.  Tagu Magna är miljövänlig och budgetvänlig. Tack vare den inbyggda digitala termostaten sparar du energi. Förutom sin snygga design och alternativa funktioner som exempelvis värmefunktion, kan du ställa in tider för varje dag i veckan, när du vill att kaminen ska vara på samt stängas av. Det finns en sömntimer som du kan aktivera inför natten. Kaminen är tystgående, vilket många uppskattar.

Inbyggd digital termostat

Tack vare den inbyggda digitala termostaten stängs kaminen av automatiskt när rummet når den valda temperaturen och slås på igen om det behövs. Om ett fönster eller en dörr lämnas öppet i mer än 30 minuter kommer kaminen att känna av temperaturskillnaden, och går på automatiskt då temperaturen sänks, eller stängs av då önskad värme uppnåtts.

Energibesparande flammeffekt

Flammeffekten kan fungera med eller utan värme, så att du kan njuta av din eldstad året runt. Flammeffekten är på 10W, vilket är mindre än energiförbrukningen för en vanlig glödlampa. Med timern kan du även ställa in kaminen så att den stängs av automatiskt.

Realistisk design i sten

Magna by Tagu har en snygg design vilket ger en varm och mysig atmosfär i ditt hem. Den dekorativa eldstaden är tillverkad med en mångskiktad tålig  finish på ytorna. Kaminen är inte så tung, så du kan lätt flytta den om du vill byta rum för placering. 

2 | Westbo Carl E - Kamin Bioetanol

bästa kamin 2022

Bioetanoldriven kamin för dig som vill ha riktig eld. Lågorna är tunna och klara, och avger ingen sot eller rök. Värmer ca 45 kvm rum. Snygg, fristående, miljövänlig, och ej farlig för din hälsa. Placera den var du vill i ditt hem för hög mysfaktor. 

Här har du en mycket snygg bränslekamin med hög mysfaktor, och du behöver ingen skorsten för att driva ut sotet. Den drivs av bioetanol, som är ofarlig, och producerar inte farlig gas som påverkar din hälsa negativt. Westbo Carl E bioetanolkamin kombinerar den visuella designen även med värmekälla, vilket ger dig bra värme i ett rum som är ca 45 kvm.

Mijövänligt bränsle

Bioetanol är miljövänligt, och ett bra alternativ för att skapa en mysig atmosfär i lägenheten eller i stugan. Om du letar efter en fristående kamin, som ej är vedeldad, så är Westbo Carl E ett bra val, vilket ger ett klassiskt utseendet på en vedeldad spis utan sot, aska och rök. Kaminen ör tillverkad i gjutjärn, och har en effekt på cirka 1,5 kW. Den kräver ingen installation och kan ställas på valfri plats i ditt hem.  

Miljövänlig och ekonomisk

En kamin med bioetanol som bränsle är ett bra val, det är ett bränsle som helt och hållet är biologiskt. Bioetanolbränsle är en klar vätska som avger en ljus och naturlig låga när den brinner. Bioetanol har ren förbränning, så du får fortfarande den grundläggande eldstaden utan farliga ångor eller partiklar som andra vedeldade eller gaseldade eldstäder producerar. Detta säkerställer inte bara ett rent utsläpp utan är också miljövänligt. Det behövs ingen skorsten eller extra ventilation. Den avger omedelbar värme och har rena, fina organiska lågor som ger naturlig mysfaktor i ditt hem.

3 | Tagu Powerflame Firebox 23'' - Kamin Budget

Tunn, snygg elkamin som passar in i alla typer av rum. Den monteras på väggen, är tystgående, har timer, 7 värmelägen, termostat, justerbara flammlägen. Har LED-belysning, energisnål samt har ett mycket bra, lågt pris.

Tagu Powerflame Firebox är snygg elkamin med många funktioner. Djupet är endast på 15 cm, så den tar inte stor plats i ditt hem. Du monterar den på en vägg som passar, och styr den med fjärrkontrollen som medföljer. På LED-displayen kan du enkelt se värmeinställningar och funktioner. När en funktion ändras från kontrollpanelen eller fjärrkontrollen indikerar den detta. Skärmen stängs av automatiskt efter 60 sekunders inaktivitet. Tagu Powerflame är en tyst elkamin som värmer rum upp till 37 kvm. Den har även justerbar styrka för flammorna. Tack vare energibesparande LED-lampa på 10W så sparar du energi, den avger mindre energi än vad en vanlig glödlampa gör.

Känner av temperaturförändringar

Om ett fönster eller en dörr av misstag lämnas öppet i mer än 30 minuter känner elkaminen av det och stängs av automatiskt. För att återgå till normal drift räcker det med att hålla in värmeknappen i 3 sekunder eller stänga av och slå på enheten igen.

Inbyggd termostat

Tagu Powerflame Firebox är miljövänlig och budgetvänlig. Tack vare den inbyggda digitala termostaten sparar du energi. Termostaten håller en värme på ca 17- 27° C. När rummet når den valda temperaturen stängs värmaren automatiskt av och slås på igen om det behövs. Du kan justera temperaturen på termostaten när värmen är på.

7 värmeinställningar

Du kan förinställa den värme du önskar via fjärrkontrollen, för varje dag hela veckan. Du kan ställa in när den ska slå på/av vid en viss temperatur eller vid vissa tidpunkter. Du kan ställa in upp till sju olika värmelägen, och välja vilka dagar och tider du önskar ha kaminen på. En förinställd värme definierar starttid, sluttid, rumstemperatur och dagar.

Timer vid läggdags

Du kan ställa in kaminen så att den stängs av automatiskt efter den tid du valt. Tryck på timer-funktionen på fjärrkontrollen för att ställa in tiden du önskar, från 1-9 timmar. Kaminen stängs av automatiskt efter den valda tiden. Perfekt om du vill somna till en mysig värmekälla, men önskar svalt under natten.

4 | Tagu Gala - El-Kamin Premium

Eldriven kamin med snygg snidad design. Träfanérytorna på kaminen är av Royal Walnut. Ger realistiska flammor, värmer rum på ca 40 kvm. Styrs med fjärrkontroll, har inbyggd termostat, fler värmelägen, timer. Har LED-belysning. Bredden är 116 cm, så här har du en robust kamin som ger hög mysfaktor.

Tagu Gala är en elektrisk kamin som sticker ut med sin snygga design och användbara funktioner. Träfanérytorna på kaminen har en träyta av hög kvalitet, Royal Walnut faner. Kaminen har en snygg design som påminner om lite mer gammaldags kamin, och man kan nästan tro att detta är en riktig kamin med riktig eld, så är du ute efter en unik och robust kamin med gammaldags design, då har du hittat rätt.
Du kan ställa den var du vill, då den drivs av el. Den har realistiska flammor som ger dig ett mysigt sken. Du behöver varken bränsle eller skorsten. Bredd på kaminen är 116 cm, vilket ger dig en fullstor och snygg kamin. Den värmer snabbt upp ett rum på ca 40 kvm.
Tagu Gala ger dig värme i rummet eller bara hög mysfaktor, den har många funktioner och skapar en trevlig atmosfär i ditt hem. 

Några funktioner är:

– Ställ in värmeprogrammet för varje dag i veckan med det automatiska uppvärmningsprogrammet. Du kan ställa in värmaren för att slå på/av vid en viss temperatur vid vissa tidpunkter.

 – Med sömntimern kan du ställa in kaminen så att den stängs av automatiskt efter den tid du valt.

 – Med den inbyggda digitala termostaten, så kan den känna av temperaturen i rummet, om du exempelvis har ett öppet fönster, kommer kaminen att känna av detta, och då stängs den av automatiskt. 

– Tack vare den inbyggda termostaten sparar du energi. Termostatens temperatur är inställd på 17 – 27 °C. När rummet når den valda temperaturen stängs värmaren av automatiskt, och sätts på då temperaturen sjunker. 

Miljövänlig LED-belysning

Tagu Gala imiterar eld med moderna LED-lampor. Tack vare det får du den visuella effekten av en öppen spis, samt möjlighet till uppvärmning. Flameffekten fungerar med eller utan värme, och du kan njuta av din kamin året runt. Flameffekten är 10W, vilket är mindre än energiförbrukningen för en vanlig glödlampa. Du styr funktionerna för kaminen med fjärrkontrollen.

Här har du en mycket snygg kamin med snidat mönster vilket ger dig en antik känsla, för dig som uppskattar det, och att den även avger värme är perfekt för kalla vinterdagar. Lite dyr i inköp, men den kommer hålla många år, och ibland är det värt att lägga lite mer pengar för något man verkligen vill ha. Dessutom är den väldigt tystgående.

Köpguide Kaminer

Vad är fördelen med en elkamin jämfört med en bioetanoldriven?

Vissa föredrar en verklig eld, och då är en kamin som drivs av bioetanol ett alternativ, om du inte har skorsten. Den brinner med en svag ljus låga och orsakar varken rök eller sot i ditt hem. Du häller bara i vätskan, och tänder på, så har du din eldstad.

En kamin som drivs av elektricitet gör den enkel att använda, du styr bara din kamin med en fjärrkontroll för olika effektlägen eller värme. En eldriven kamin kan ge samma mysfaktor, men den drivs av el, och det är LED-belysningen som ger dig effekten av brinnande vedträ. Du ser flammor, som hos vissa lite dyrare kaminer kan se väldigt realistiska ut, och de ger en väldigt hög mysfaktor i ditt hem.

Du får med en fjärrkontroll, och med den styr du din kamin, och väljer om du vill ha värme eller ej, vill du använda timern, kan du bara ställa in de tider som kaminen ska vara igång.

Kan elektriska kaminer ge värme?

 Ja, de flesta kaminer kan värma ditt hem, och det brukar finnas olika värmelägen, beroende på hur varmt du föredrar. Den värmer rummet du befinner dig i, och oftast brukar den kunna värma ett rum på ca 40 kvm. Fördelen med elkaminer är att du kan flytta den till vilket rum du vill. De brukar inte vara så tunga att bära, om du väljer en liten eller mellanmodell. Det finns även de som sätts upp dekorativt på väggen, och som då tar mindre plats.

Mindre kaminer ger mindre värme, men generellt kan de avge ganska god värme i ett mindre rum. En termostat kan känna av om det blir för kallt och reglerar då värmen efter det, så den sätts på, alternativt stängs av om det blir för varmt i rummet.

Vad bör jag tänka på när jag väljer en elektrisk kamin?

Förutom vilken storlek du önskar, så kan du välja modeller där du kan styra flam-effekten, du kan få den mer intensiv eller svagare belysning på vedträna i din kamin. Vissa modeller har denna funktion. Vill du ha även värmefunktion, så har de flesta modeller det, men hur stor yta de kan värma upp varierar. Tänk på bredd, höjd och djup, var ska kaminen placeras? Du kanske vill ha en tunn modell som du kan montera in i väggen, så att den tar så liten plats som möjligt. Dessutom bör du tänka på om du vill ha timerfunktion eller termostatfunktion som finns i vissa modeller.

Det som skiljer produkter och märken från varandra är flameffekten och hur realistisk flammor som visas. Titta gärna på en Youtube video för att försäkra dig om att du ska få vad du vill ha.

Är elektriska eldstäder säkra?

Ja, eftersom de drivs av el, så är de säkra. Eftersom höljet till elektriska eldstäder inte värms upp utgör de ingen fara för barn, och inga skadliga ämnen eller gaser släpps ut i ditt hem. Höljet är oftast tillverkad i magnesiumoxid och glasfiber, vilket ger ett verklighetstroget stenmaterial, och den elektriska eldstaden brukar vara tillverkade av högkvalitativt MDF-trä, vilket ger intryck av verklighetstroget träslag.  

Är de enkla att installera?

Ja, du kan placera din el-kamin eller bränsle-kamin var du vill, och de är lätta att flytta till annat rum om du önskar det. Vissa modeller är något tyngre, men generellt väger de runt ca 20-30 kg.

Lycka till med ditt val av kamin!

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 0 / 5. Röster: 0

Relaterade artiklar