Värmefläkt bäst i test 2024

Värmefläkt bäst i test 2024

Vi jämför de mest populära värmefläktarna på marknaden för att hitta de som är bäst inom sina användningsområden och prisklasser. Jämför våra val av bästa varmluftsfläktar 2024 nedan och ta del av guiden för att hitta rätt varmluftsfläkt för dig.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Vi har jämfört:

Hur mycket värmefläkten värmer

Om värmefläkten kan vara på under natten utan att störa

Hur stor yta värmefläkten täcker

Om värmefläkten är enkel att flytta eller kan rotera

BÄST I TEST

Bästa Värmefläkt i test 2024 - Mill CUS1800MECW

Mill CUS1800MECW

Minimalistisk och snygg design

Kraft: 1800 W

Roterar: Nej

Passar: 40 m2

Värmelägen:

Ljudnivå: 35.6 dB

Läs rescension

PREMIUM

Värmefläkt bäst i test Premium - Smart Mi Smart Fan Heater

Xiaomi Smart Mi Fan Heater

Kan vara på under natten & app

Kraft: 2000 W

Roterar: Ja, 90⁰

Passar: 40 m2

Värmelägen: 16 – 30 °C

Ljudnivå: 35.6 dB

Läs rescension

BUDGET

Värmefläkt Adax VV9 T

Adax VV9 T

Liten och lätt att flytta runt

Kraft: 2000 W

Roterar: Nej

Passar: 29 m2

Värmelägen: 3

Tystlåten

Läs rescension

 • Kombifläkt – en produkt för alla klimat.
 • För användning i badrum – kontrollera IP-Klass.
 • Säkerhet – Undvik okända tillverkare.
Bäst i test 2024
Bästa Värmefläkt i test 2024 - Mill CUS1800MECW

Mill CUS1800MECW

Prisvärde

Goda omdömen

För rum upp till 40 kvm

Elegant, minimalistisk stil

1800W

Överhettningsskydd

Tippskydd

Bästa värmefläkt 2024

Mill CUS1800MECW är en kompakt varmluftsfläkt med en elegant och minimalistisk design. Trots den mindre storleken har värmefläkten en effekt på 1800W. Med säkerhet i fokus samt en attraktiv prislapp passar Mill CUS1800MECW till de flesta behov. Produkten blir därför vårt val som bästa värmefläkt 2024.

Kompakt kraftfull värmefläkt

Mill CUS1800MECW värmer snabbt upp rum på upp till 40 kvadratmeter tack vare en hög effekt sett till den mindre storleken. Samtidigt känns produkten i sig inte varm när du rör den. För din säkerhet kommer värmefläkten utrustad med överhettningsskydd samt en tippomkopplare.

Flytta runt Mill CUS1800MECW från rum till rum utan problem, eller göm undan den i förrådet när sommarvärmen gör entré. Med en vikt på knappt 2 kg är detta en lätthanterlig värmefläkt.

Minimalistisk stil

Mjuka kanter i samband med en slående kontrast gör att Mill CUS1800MECW lätt smälter in i det moderna rummet. Utseende är inte A och O, men lägg på en hög effekt och en användarvänlig design så har du här ett komplett paket.

Mill Compact är lätt att använda med en mekanisk termostat och två temperaturer att välja mellan. Den är golvstående med en snygg fot tillverkad av aluminium. *Noterbart är att värmefläkten lämpar sig bäst till rum på mellan 20 och 30 kvadratmeter enligt användares omdömen. 

Premium
Värmefläkt bäst i test Premium - Smart Mi Smart Fan Heater

Xiaomi Smart Mi Fan Heater

Temperaturjustering, schemaläggning.

Värms upp på nolltid.

Styr via App med Wi-Fi.

2000 W.

90⁰ Oscillering.

Ljudnivå: 35.6 dB.

Skydd mot överhettning & barnlås.

Vi har testat Smart Mi Fan Heater, en smart värmefläkt som kan schemaläggas och ställa in temperatur via app. Nu är det enkelt att vakna upp till perfekt temperatur. Vi har använt värmefläkten i två vintrar nu och är mycket nöjda.

Funktioner: temperatur, schemaläggning och mer

Det bästa med Smart Mi Fan Heater är att man själv kan ställa in önskat temperatur via appen på mellan 16 till 30 grader. Man kan även stänga av belysningen och ljudindikatorn helt och hållet, så att den passar för att sova med. Den är mycket tystlåten och vi störs inte alls av ljudet.

Vidare kan man även schemalägga när värmefläkten ska starta och stoppa, så att man exempelvis kan somna svalt och vakna med behaglig inomhusvärme. Det finns även fördröjd avstängning, skydd mot överhettning och barnlås.

Slutligen kan värmefläkten rotera med en svängradie på 90° för jämn spridning av värmen. Alla nämnda funktioner kan man styra direkt via appen Mi home som enkelt kopplas med Wi-Fi.

Varm luft på nolltid

Något annat som vi tycker om är att värmefläkten blir varm direkt. Efter bara 2 sekunder så får du varm luft. Värmefläkten använder ett keramiskt uppvärmningssystem för att kunna åstadkomma detta.

Sammanfattning

Xiaomi Smart Mi Fan Heater är den bästa värmefläkten vi testat i premiumklassen 2024.

Budget
Värmefläkt Adax VV9 T

Adax VV9 T

5 års garanti

Tystgående

Passar rum upp till 29 m2

3 värmelägen

Steglös termostat

Säkerhet mot överhettning

Adax VV9T är en värmefläkt med bra kundomdömen. Konsumenter tycker den är väldigt tyst, bra med 3 värmelägen/effektnivåer och att den tar liten plats i hemmet.  Värmekapaciteten är på 2 kw, och den lämpar sig väl för att värma ett rum på ca 29 kvadratmeter.

Adax VV9T har tre effektlägen: 800/1200/2000 W. Det finns även ett standard fläktläge utan varmluftsfunktion. Den roterande fläkten på VV9T är relativt stor och är därmed jämförelsevis mycket tystgående. Fläkten har en steglös termostat så du snabbt och enkelt når den önskade temperaturen i rummet.

Här är en varmluftsfläkt som tillverkas i en konstruktionen av stål – hållbart med andra ord. Den kommer med 5 års garanti, vilket är ett trevligt plus.

Sammanfattning

Adax varmluftsfläkt är en tystgående värmefläkt med 3 värmelägen/effektlägen, produkten kommer med fina 5 års garanti. Konsumenter är väldigt nöjda med sina köp, framförallt för att den är så tystgående och tar liten plats. Även den steglösa termostaten som för övrigt har skydd mot överhettning ges + för.

Prisvärd
Värmefläkt - Lyfco 9000W

Lyfco 9000W

Prisvärde

Kraftfull

9000W

Skyddsklass: IP24

Spänning: 400V 3-fas

2 värmeinställningar

Bästa värmefläkt 2024 för Garage / förråd och sommarhus – Denna värmefläkt från Lyfco kan vara en riktigt bra lösning för både underhåll via termostat och snabbuppvärmning av till exempel ett garage eller fritidshus. Med en maxeffekt på stadiga 9000W värms utrymmen på upp till ca 80 m² utan längre väntetider.

Värmefläktar är som bekant inte särskilt komplicerade produkter att använda så vi tittar direkt på de specifikationer och prestanda modellen har.

Värmefläktens funktioner

Lyfco:s värmefläkt kan justeras via effektlägen i intervallen 60 (kallfläkt-cirkulation) – 4500 samt 9000 W, gott om kraft med andra ord och som säkerhetsfunktion finns ett överhettningsskydd medans fläktens hölje är värmeisolerat som skydd mot att bränna sej vid kontakt.

Att fläktar låter mer eller mindre är ”sen gammalt”, här mäts 57 dB vilket i sammanhanget landar i kategorin tystgående.

Sett till kapacitet, funktion och prisbild ligger modellen mycket bra till i detta segment av värmefläktar – vårt tips i kategorin kort & gott.

Vägghängd
Mill Invisible WiFi värmefläkt

Mill Invisible WiFi

Tystgående

Passar rum upp till 12 m2.

Schemalägg uppvärmning.

Wi-Fi styrning via medföljande app.

Mill Invisible WiFi är ett smart element i ny och modern element design. Mill, som för övrigt är ett norsk företag, kommer med Wi-Fi styrning via app för att enkelt schemalägga när värmen behövs under dygnet, svalt på natten och lite varmare vid uppstigning t.ex.

Appen stödjer ett flertal placeringar med olika inställningar för att underlätta om du vill använda produkten i olika rum. Funktion för att styra fler element i grupper eller individuellt finns också.

Användare är nöjda med sina köp och plussar för snabb uppvärmning, bra schemaläggningsfunktion och att produkten är tystgående. Ett bra alternativ till en lite mer traditionell värmefläkt tycker vi.

Premium
Värmefläkt Duux Stream

Duux Stream

7 meter räckvidd

Kombi Värme / Kyla

Ljudnivå > 30 db

4 svalkande val

2 värmeinställningar

90⁰ vertikal justering.

80⁰ horisontell svängning.

Stream är en kombi-fläkt i premiumprisklassen från DUUX – företaget som producerar kvalitettsprodukter och vart en ledande tillverkare i branschen under tjugo år.

Duux Stream är en en 2-i-1 modell som värmer på vintern och svalkar under sommaren. Här finns 2 inställningar för värmefläkt samt 4 för kylande effekt. Med goda 80-graders horisontell oscillering samt och upp till 90⁰ vertikal vinkeljustering sprider Stream värme/svalka i rummet efter behov.

Inställningar för fläkten görs antingen via en led-belyst touchpanel eller via den medföljande fjärrkontrollen. Modellen är på hela 1500 watt vilket ger att räckvidden landar på fina 7 meter med ett cirkulationsluftflöde på 1 200 m³ per timme.

Tyst och säker

När det kommer till ljudnivå presterar modellen utmärkt med ett värde under 30 db, och vad säkerhet gäller är produkten helt konstruerad i brandbeständiga material. Med dessa premiumegenskaper belönades Duux Stream med den prestigefyllda utmärkelsen Red Dot Design Award.

Som premiumprodukt och med kombi-funktion för både värme och svalka är prislappen uppenbart högre än för enklare modeller, men fördelarna är uppenbara. Förutom goda prestanda har man här ett alternativ som hjälper till att anpassa inomhusklimatet både kalla och varma dagar.

Användare ger högsta betyg och är mycket nöjda med produkten.

Populär
Värmefläkt - Stadler Form Anna

Stadler Form Anna

Vinnande Design

Passar rum upp till 25 m².

Anti-dammfilter

Två värmelägen

Inbyggt lutningsskydd

Stadler Form Anna är en uppskattad värmefläkt av den bättre klassen och kommer med 2 valbara värmenivåer på 1200 respektive 2000 W. Här har tillverkaren lagt manken till att ge oss en riktigt trevlig design dessutom vilket tyvärr är lite ovanligt i segmentet.

Varmluftsfläktens funktioner

Värmefläkten Anna är producerad med ett säkert keramiskt PTC värmeelement som värmer rum på ett bra sätt upp till 25 m². Som produkt i den bättre nivån hittar vi bra säkerhetsanpassningar i form av såväl ett inbyggt lutningsskydd, överhettningsskydd med självreglerande effekt samt en automatiskt avstängningsfuntion vid överhettning.

Vi tycker denna lösning är ett av de bättre valen på marknaden och köpare är nöjda med fina 4,7 / 5 i betyg i skrivande stund på prisjakt.

Liten
Värmefläkt Keramisk 1500 W

Keramisk 1500 W

Värmer bra

Oscillerande

Liten och smidig

750 & 1500 W

Termostat

En enklare modell av varmluftsfläkt som kommer med två värmelägen, 750 och 1500 W. Termostatvredet håller automatiskt rumstemperaturen på önskad nivå. Man kan dessutom använda modellen som fläkt utan värme funktionen.

Värmefläkten är här oscillerande om så önskas eller ställs i fast läge. Som säkerhetsfunktioner finns självklart överhettningsskydd men även tippskydd. Värmefläkten bör placeras på en jämn yta och minst 30 cm från övrig interiör.

En enklare värmefläkt till ett bra pris som gör vad en värmekälla är tänkt att göra under den kallare delen av året. Ett prisvärt budgetval.

Garage
Värmefläkt Termo 2kW

Termo 2000W

Pris

Robust

Kraftfull

2 KW

Termostat

TERMO 570024 är en värmefläkt i metall speciellt anpassad för lite tuffare miljöer i t.ex garage eller i förrådet med en effekt på 2 KW. Passar rum upp till 29 m2 och kommer med termostat. Populär Robust & Prisvärd.

Smidig
Delonghi HFX30C18IWx300 värmefläkt

DeLonghi HFX30C18

Termostat.

Justerbar bas.

Varmluft + svalkande fläkt.

Tippskydd.

900 eller 1800 W.

Med varmluftsfläkten från De’Longhi kan du välja mellan två värmeinställningar – 900 eller 1800 W. Modellen är lättplacerad o lättflyttad via ett handtag med en vikt på bara 1,3 kilo och måtten: Bredd:192 mm – Djup:191 mm – Höjd:279 mm. Trots sin ringa storlek rekommenderas denna värmefläkt till rumsytor upp till 55 m².

De’Longhis varmluftsfläkt kommer med en elektrisk termostat så du kan justera temperaturen efter behag och under varmare delar av året kan modellen användas som svalkande fläkt utan värmefunktionen. En bra finess på denna modell är att basen är justerbar för att stå stadigt på ojämna underlag.

Användare tycker produkten gör sitt jobb att värma även större ytor på ett bra sätt, man plussar även för dess design och det smidiga handtaget vid förflyttning. Kritik finns i viss mån mot ljudnivån.

Mini
Värmefläkt Gelia

Gelia Värmefläkt

Termostat.

Överhettningsskydd.

Värme: 1000 W & 2000 W + Kallfläkt.

– Gelia är en minivariant med ett minipris som landar en effekt på 2 kW – Värmefläkten som är den klart populäraste i den lägsta prisklassen kommer med stickpropp, överhettningsskydd, termostat och en indikatorlampa. Tre effektlägen hittas via en kall fläkt och värme via 1000 W och 2000 W.

Populär
Värmefläkt Honeywell HO 5500RE

Honeywell HO-5500RE

Fjärrkontroll.

360 ° surroundvärme.

Rek. rumsyta: Upp till 22 kvm.

Tippskydd.

Timer: 1 – 8.

Överhettningsskydd.

Honeywell HO-5500RE är en trevligt designad termostatstyrd varmluftsfläkt från fläktspecialisterna Honeywell. Modellen kommer med Digitala LED-lampor som anger aktuell samt önskad  rumstemperatur.

Fast, 180 ° eller 360 ° surroundvärme kan väljas manuellt via den digitala kontrollpanelen eller via den medföljande fjärrkontrollen. En timerfunktion på 1-8 timmars tid finns också att använda sej av.

Detta är en modell som står stadigt med sin breda fot och stabila design – men produkten kommer självklart ändock med en säkerhetsavstängning vid eventuell vältning samt har även ett generellt överhettningsskydd.

Prisvärd
Värmefläkt Tristar KA 5074

Tristar KA-5074

Lätt & smidig att flytta.

900 & 1800 Watt.

Digital kontrollpanel.

Överhettning samt lutningsskydd.

3 inställningar & oscillationsfunktion.

Avfrostningsläge.

Tristar KA-5074 är en effektiv värmefläkt i trevlig design som kommer med med tre olika effektlägen. Modellen värmer snabbt upp ditt rum genom en oscillerande cirkulation av luftströmmen. Effekten är här på max 1800W.

Med en storlek på 26 x 26 x 61 cm är Tristars varmluftsfläkt lätt att flytta runt med det praktiska bärhandtaget. Som säkerhetsfunktion finns ett inbyggt skydd mot överhettning samt ett lutningsskydd som stänger av fläkten om den skulle falla sidledes.

Köpguide – Varmluftsfläkt bäst i test 2024

Varmluftsfläktar är ett riktigt bra alternativ när du behöver värma upp ett rum snabbt, använda som frostvakt, samt som komplement till standarduppvärmning då kylan slår till. Vissa modeller fungerar även bra att värma upp kalla badrum och driva ut fukt – se då till att produkten har en säkerhetsklass på minst IP 21.

Många av modellerna har även mer eller mindre avancerade funktioner för att agera svalkande fläkt under de varmare perioderna på året.

Vanliga frågor och svar

Värmefläktar drar relativt mycket energi – men kostnaden är kanske inte så stor som många tror. En modell på 1000 w – kostar ungefär med skatter och avgifter inräknade ca 1,50 kr per timme att använda.

 • Termostat – Funktionen slår av och på apparaten vid din förvalda temperaturinställning.
 • Frost-vakt – En funktion där värmen startas när temperaturen går under 0 grader, funktionen används ofta för att hålla garage, källare och liknande frostfria.

r

Det absolut första du ska göra innan rengöringen är att säkra att produkten är strömfri – ta ur elkontakten. Apparaten kan sedan rengöras med fuktig trasa, eventuellt med ett svagt rengöringsmedel typ diskmedel. Använd aldrig starka typer av rengöringsmedel då dessa kan skada produkten. Där det är svårt att komma åt kan ibland en dammsugare vara till hjälp.

 • Demontera aldrig varmluftsfläkten – vare sig för rengöring eller felsökning. Felaktiga åtgärder kan göra produkten farlig att använda.
 • Se till att el-ledningen inte hamnar i direkt kontakt med varmluftsfläkten under drift.
 • Täck aldrig apparaten med tyger etc.
 • Dekorera aldrig värmekällan med vare sig färg, klistermärken eller tyg osv.
 • Lämna aldrig en påslagen varmluftsfläkt utan tillsyn.
 • Undvik produkter från okända tillverkare med mycket låga priser.

Senast färdigställda tester