Värmefläkt bäst i test

Värmefläkt bäst i test 2022

1 månad sedan

Produkttestarna samarbetar med annonsprogram i syfte att få provision via affiliate-länkar.

Bästa värmefläkten 2022

Produkttestarna har tittat närmre på ett flertal av marknadens värmefläktar / varmluftsfläktar för att ta reda på vilka som är bäst i test i olika prissegment. Topplistan baseras på användaromdömen, expertomdömen, pris och funktion. Nedan kan du se bra alternativ och få lite snabba tips, läsa mer om varje produkt och läsa köpguiden längre ned på sidan.

Produkterna har utvärderats på:

BÄST I TEST

Bästa Varmluftsfläkt 2022- Duux Stream

Duux
Stream

5/5

PREMIUM

Bästa Varmluftsfläkt 2021

Wilfa
FH-1

4.7/5

PANEL

Mill
Invisible WiFi

4.4/5

PRISVÄRD

Varmluftsfläkt bäst i test 2022

Adax
VV9 T

4.5/5
Läs om produkterna

1 | Produkt - Bäst i Test 2022

Bästa Varmluftsfläkt 2022- Duux Stream

Stream är en kombi-fläkt i premiumklassen från DUUX – företaget som producerar kvalitétsprodukter och vart en ledande tillverkare i branschen under tjugo år.

Duux Stream är en en 2-i-1 modell som värmer på vintern och svalkar under sommaren. Här finns 2 inställningar för värmefläkt samt 4 för kylande effekt. Med goda 80-graders horisontell oscillering samt och upp till 90⁰ vertikal vinkeljustering sprider Stream värme/svalka i rummet efter behov. Inställningar för fläkten görs antingen via en led-belyst touchpanel eller via den medföljande fjärrkontrollen. Modellen är på hela 1500 watt vilket ger att räckvidden landar på fina 7 meter med ett cirkulationsluftflöde på 1 200 m³ per timme.

Tyst och säker

När det kommer till ljudnivå presterar modellen utmärkt med ett värde under 30 db, och vad säkerhet gäller är produkten helt konstruerad i brandbeständiga material. Med dessa premiumegenskaper belönades Duux Stream med den prestigefyllda utmärkelsen Red Dot Design Award.

Som premiumprodukt och med kombi-funktion för både värme och svalka är prislappen uppenbart högre än för enklare modeller, men fördelarna är uppenbara. Förutom goda prestanda har man här ett alternativ som hjälper till att anpassa inomhusklimatet både kalla och varma dagar. Användare ger högsta betyg och är mycket nöjda med produkten.

 • 2 värmeinställningar + 4 svalkande.
 • Ljudnivå >30 db.
 • 80 graders horisontell svängning.
 • 90⁰ vertikal vinkeljustering.

2 | Wilfa FH-1 - Prisvärd

Bästa Varmluftsfläkt 2021

Från norska Wilfa kommer en populär och prsisvärd portabel varmluftsfläkt med trevlig design. FH-1 har ett djup på praktiska 9,5 cm vilket gör den lättplacerad. Fläkten kan dessutom monteras på väggen för att spara golvyta.

Värmeinställningarna är på 1000 respektive rejäla 2000w. Wilfa FH-1 är ip21-klassad och kan allså även användas i badrum för att värma, dock med ett minimiavstånd på 1 meter från våta källor.

 • Tystgående.
 • IP21-klassad.
 • Termostat med frostvakt.

Användare är nöjda med produkten och plussar för att modellen är relativt tystgående samt smidig att förflytta. Enstaka kritik finns mot att fläkten skramlar.

Produkten är testad och certifierad av Nemko.

3 | Mill Invisible WiFi - Panel

Panelelement

Mill Invisible WiFi är ett smart element  i ny och modern element design. Mill, som för övrigt är ett norsk företag, kommer med Wi-Fi styrning via app för att enkelt schemalägga när värmen behövs under dygnet, svalt på natten och lite varmare vid uppstigning t.ex.

Appen stödjer ett flertal plaser med olika inställningar för att underlätta om du vill använda produkten i olika rum. Funktion för att styra fler element i grupper eller individuellt finns också.

Användare är nöjda med sina köp och plussar för snabb uppvärning, bra schemaläggningsfunktion och att produkten är tystgående. Ett bra alternativ till en lite mer traditionell värmefläkt tycker vi.

Effekt: 700 W
Praktisk WI-FI kontroll via app.
Schemalägg uppvärmning.
Automatiska program
Passar rum upp till 12 m2.
Överhettnings- och tippskydd.
Storlek: 400 x 650 x 86 mm.

4 | Keramisk värmefläkt 1500 W - Budget

Värmefläkt 1500 W. En enklare modell av värmefläkt som kommer med två värmelägen, 750 och 1500 W. Termostatvredet håller automatiskt rumstemperaturen på önskad nivå. Man kan dessutom använda modellen som fläkt utan värme funktionen.

Värmefläkten är oscillerande om så önskas eller ställs i fast läge. Som säkerhetsfunktioner finns självklart överhettningsskydd men även tippskydd. Värmefläkten bör placeras på en jämn yta och minst 30 cm från övrig interiör.

En enklare värmefläkt till ett bra pris som gör vad en värmekälla är tänkt att göra under den kallare delen av året. Ett prisvärt budgetval.

5 | VÄRMEFLÄKT TERMO 2000W - Garage / Förråd

Bästa Värmefläkt 2022

TERMO 570024 är en värmefläkt i metall speciellt anpassad för lite tuffare miljöer i t.ex garage eller i förrådet. Effekten är på 2 KW och kommer med termostat. Populär Robust & Prisvärd.

6 | Adax VV9 T - Populär

Varmluftsfläkt bäst i test 2022

Adax VV9T är en värmefläkt med bra kundomdömen. Konsumenter tycker den är väldigt tyst, bra med 3 värmelägen/effektnivåer och att den tar liten plats i hemmet.  Värmekapaciteten är på 2 kw, och den lämpar sig väl för att värma ett rum på ca 29 kvadratmeter.

3 Effektlägen

Adax VV9T har tre effektlägen: 800/1200/2000 W. Det finns även ett standard fläktläge utan varmluftsfunktion. Den roterande fläkten på VV9T är relativt stor och är därmed jämförelsevis mycket tystgående. Fläkten har en steglös termostat så du snabbt och enkelt når den önskade temperaturen i rummet.

Adax VV9T är en varmluftsfläkt som tillverkas i en konstruktionen av stål – hållbart med andra ord. Den kommer med 5 års garanti, vilket är ett trevligt plus.

Sammanfattning

Adax VV9T är en tystgående värmefläkt med 3 värmelägen/effektlägen, produkten kommer med fina 5 års garanti. Konsumenter är väldigt nöjda med sina köp, framförallt för att den är så tystgående och tar liten plats. Även den steglösa termostaten som för övrigt har skydd mot överhettning ges + för.

 • 3 värmelägen
 • Steglös termostat
  Säkerhet mot överhettning
 • Passar rum upp till 29 m2
 • Höjd: 240 mm
 • Djup: 130 mm
 • Bredd: 300 mm

7 | Honeywell HZ445E4 - Stabil

Bästa Luftfuktare 2022

Honeywell HZ445E4 är en trevligt designad termostatstyrd  varmluftsfläkt från fläktspecialisterna Honeywell.  Modellen kommer med Digitala LED-lampor som anger aktuell samt önskad  rumstemperatur.

Fast, 180 ° eller 360 ° surroundvärme kan väljas manuellt via den digitala kontrollpanelen eller via den medföljande fjärrkontrollen. En timerfunktion på 1-8 timmars tid finns också att använda sej av.

Det här är en modell som står stadigt med sin breda fot och stabila design – men produkten kommer självklart ändock med en säkerhetsavstängning vid eventuell vältning samt har även ett generellt överhettningsskydd. 

8 | Tristar KA-5045 - Bra Konsumentbetyg

Tristar KA 5045

Tristar KA-5045 är en populär värmefläkt i trevlig design som kommer med med tre olika effektlägen. Modellen värmer snabbt upp ditt rum genom en effektiv 360 graders cirkulation av luftströmmen. Effekten är här på max 1800W.

Med en höjd på 56 cm och en vikt på 1,9 Kg är Tristars varmluftsfläkt lätt att flytta runt med det praktiska bärhandtaget. Som säkerhetsfunktion finns ett inbyggt skydd mot överhettning samt ett lutningsskydd som stänger av fläkten om den skulle falla sidledes.

Köpare är överlag positiva till modellen med omdömen från utmärkt bra till enstaka klagomål på hög ljudnivå på högsta effekt.

 • Digital kontrollpanel.
 • Justerbar termostat – två lägen på 900 och 1800 Watt.
 • Normal Fläktfunktion för den varmare årstiden.
 • Utrustad med överhettning och lutningsskydd.
 • Storlek 22 x 22 x 32,2 cm.

9 | De'Longhi HFX30C18 - Prisvärd

Med varmluftsfläkten från De’Longhi kan du välja mellan två värmeinställningar – 900 eller 1800 W. Modellen är lättplacerad o lättflyttad via ett handtag med en vikt på bara 1,3 kilo och måtten: Bredd:192 mm – Djup:191 mm – Höjd:279 mm. Trots sin ringa storlek rekomenderas denna värmefläkt till rumsytor upp till 55 m².

De’Longhis värmefläkt kommer med en elektrisk termostat så du kan justera temperaturen efter behag och under varmare delar av året kan modellen användas som svalkande fläkt utan värmefunktionen. En bra finess på denna modell är att basen är justerbar för att stå stadigt på ojämna underlag.

 • Termostat.
 • Varmluft + svalkande fläkt.
 • Frostvakt-funktion.
 • Justerbar bas.

Användare tycker produkten gör sitt jobb att värma även större ytor på ett bra sätt, man plussar även för dess design och det smidiga handtaget vid förflyttning. Kritik finns i viss mån mot ljudnivån.

Köpguide

Varmluftsfläktar är ett riktigt bra alternativ när du behöver värma upp ett rum snabbt, använda som frostvakt, samt som komplement till standarduppvärmning då kylan slår till. Vissa modeller fungerar även bra att värma upp kalla badrum och driva ut fukt – se då till att produkten har en säkerhetsklass på minst IP 21.

Många av modellerna har även mer eller mindre avancerade funktioner för att agera svalkande fläkt under de varmare perioderna på året.

Elkostnad

Värmefläktar drar relativt mycket energi – men kostnaden är kanske inte så stor som många tror. En modell på 1000 w – kostar ungefär med skatter och avgifter inräknade ca 1,50 kr per timme att använda.

Funktioner

 • Termostat – Funktionen slår av och på apparaten vid din förvalda temperaturinställning.
 • Frost-vakt – En funktion där värmen startas när temperaturen går under 0 grader, funktionen används ofta för att hålla garage, källare och liknande frostfria.

Rengöring

Det absolut första du ska göra innan rengöringen är att säkra att produkten är strömfri – ta ur elkontakten. Apparaten kan sedan rengöras med fuktig trasa, eventuellt med ett svagt rengöringsmedel typ diskmedel. Använd aldrig starka typer av rengöringsmedel då dessa kan skada produkten. Där det är svårt att komma åt kan ibland en dammsugare vara till hjälp.

Säkerhet

 • Demontera aldrig varmluftsfläkten – vare sig för rengöring eller felsökning. Felaktiga åtgärder kan göra produkten farlig att använda.
 • Se till att el-ledningen inte hamnar i direkt kontakt med varmluftsfläkten under drift.
 • Täck aldrig apparaten med tyger etc.
 • Dekorera aldrig värmekällan med vare sig färg, klistermärken eller tyg osv.
 • Lämna aldrig en påslagen varmluftsfläkt utan tillsyn.
 • Undvik produkter från okända tillverkare med mycket låga priser.

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 4.6 / 5. Röster: 11

Relaterade artiklar