Värmefläkt bäst i test

Senast uppdaterad: 2020-10-15

Produkttestarna har tittat närmre på 3 av marknadens värmefläktar / varmluftsfläktar för att ta reda på vilka som är bäst i test i olika prissegment. Topplistan baseras på användaromdömen, expertomdömen, pris och funktion. Nedan kan du se vinnarna, få 3 snabba köptips, läsa mer om varje produkt och läsa köpguiden längre ned på sidan. 

Vi önskar dig lycka till med ditt köp 🙂

BÄST I TEST

Bästa Varmluftsfläkt 2020- Duux Stream

Duux Stream

4.9/5

👍 Kombi Värme / Kyla
👍 Ljudnivå

Effekt: 1500w
Timer: Upp till 8 timmar
Ljudnivå: 30-55 dBA
Vikt; 3,6 kg

PRISVÄRD

Wilfa FH-1 Varmluftsfläkt

Wilfa FH-1

4/5

👍 Golv-stående / vägghängd
👍 IP21

Effekt: 1000 / 200W
Vikt; 2.2 kg
Färgval: Svart, Vit, Röd, Grå

POPULÄR

Varmluftsfläkt bäst i test 2020

Adax VV9T

4/5

👍 Tystgående
👍 5 års garanti

Effekt: 200W
Vikt; 5 kg
Färgval: Vit

BUDGET

Delonghi HFX30C18IW varmluftsfläkt

Delonghi HFX30C18

4/5

👍 Liten & Lättplacerad
👍 Design

Effekt; 900/1800 W
Vikt: 1.3 kg
Färgval: Svart, Vit, Grå, Brun

Köptips | Se hela guiden

Innehåll

Värmefläkt bäst i test 2020

1 | Duux Stream - Bäst i test

Bästa Varmluftsfläkt 2020- Duux Stream

Kombi-fläkt i toppklass

Stream är en kombi-fläkt i premiumklassen från DUUX – företaget som producerar kvalitétsprodukter och vart en ledande tillverkare i branschen under tjugo år.

Duux Stream är en en 2-i-1 modell som värmer på vintern och svalkar under sommaren. Här finns 2 inställningar för värmefläkt samt 4 för kylande effekt. Med goda 80-graders horisontell oscillering samt och upp till 90⁰ vertikal vinkeljustering sprider Stream värme/svalka i rummet efter behov. Inställningar för fläkten görs antingen via en led-belyst touchpanel eller via den medföljande fjärrkontrollen. Modellen är på hela 1500 watt vilket ger att räckvidden landar på fina 7 meter med ett cirkulationsluftflöde på 1 200 m³ per timme.

Tyst och säker

När det kommer till ljudnivå presterar modellen utmärkt med ett värde under 30 db, och vad säkerhet gäller är produkten helt konstruerad i brandbeständiga material. Med dessa premiumegenskaper belönades Duux Stream med den prestigefyllda utmärkelsen Red Dot Design Award.

Som premiumprodukt och med kombi-funktion för både värme och svalka är prislappen uppenbart högre än för enklare modeller, men fördelarna är uppenbara. Förutom goda prestanda har man här ett alternativ som hjälper till att anpassa inomhusklimatet både kalla och varma dagar. Användare ger högsta betyg och är mycket nöjda med produkten.

Fördelar:

 • 2 värmeinställningar + 4 svalkande.
 • Ljudnivå >30 db.
 • 80 graders horisontell svängning.
 • 90⁰ vertikal vinkeljustering.

2 | Wilfa FH-1 - Prisvärd

Wilfa FH-1 Varmluftsfläkt

Prisvärd & populär

Från norska Wilfa kommer en populär och prsisvärd portabel varmluftsfläkt med trevlig design. FH-1 har ett djup på praktiska 9,5 cm vilket gör den lättplacerad. Fläkten kan dessutom monteras på väggen för att spara golvyta.

Värmeinställningarna är på 1000 respektive rejäla 2000w. Wilfa FH-1 är ip21-klassad och kan allså även användas i badrum för att värma, dock med ett minimiavstånd på 1 meter från våta källor.

 • Tystgående.
 • IP21-klassad.
 • Termostat med frostvakt.

Användare är nöjda med produkten och plussar för att modellen är relativt tystgående samt smidig att förflytta. Enstaka kritik finns mot att fläkten skramlar.

Produkten är testad och certifierad av Nemko.

3 | Adax VV9 T - Populär

Varmluftsfläkt bäst i test 2020
Adax VV9T är en värmefläkt med bra kundomdömen. Konsumenter tycker den är väldigt tyst, bra med 3 värmelägen/effektnivåer och att den tar liten plats i hemmet.  Värmekapaciteten är på 2 kw, och den lämpar sig väl för att värma ett rum på ca 29 kvadratmeter. 3 Effektlägen Adax VV9T har tre effektlägen: 800/1200/2000 W. Det finns även ett standard fläktläge utan varmluftsfunktion. Den roterande fläkten på VV9T är relativt stor och är därmed jämförelsevis mycket tystgående. Fläkten har en steglös termostat så du snabbt och enkelt når den önskade temperaturen i rummet. Adax VV9T är en varmluftsfläkt som tillverkas i en konstruktionen av stål – hållbart med andra ord. Den kommer med 5 års garanti, vilket är ett trevligt plus. Sammanfattning Adax VV9T är en tystgående värmefläkt med 3 värmelägen/effektlägen, produkten kommer med fina 5 års garanti. Konsumenter är väldigt nöjda med sina köp, framförallt för att den är så tystgående och tar liten plats. Även den steglösa termostaten som för övrigt har skydd mot överhettning ges + för.
 • 3 värmelägen
 • Steglös termostat Säkerhet mot överhettning
 • Passar rum upp till 29 m2
 • Höjd: 240 mm
 • Djup: 130 mm
 • Bredd: 300 mm
Produktbeskrivning hos tillverkaren: Adax

4 | De'Longhi HFX30C18 - Budget

Delonghi HFX30C18IW varmluftsfläkt

Lätt & Smidig

Med varmluftsfläkten från De’Longhi kan du välja mellan två värmeinställningar – 900 eller 1800 W. Modellen är lättplacerad o lättflyttad via ett handtag med en vikt på bara 1,3 kilo och måtten: Bredd:192 mm – Djup:191 mm – Höjd:279 mm. Trots sin ringa storlek rekomenderas denna värmefläkt till rumsytor upp till 55 m².

De’Longhis värmefläkt kommer med en elektrisk termostat så du kan justera temperaturen efter behag och under varmare delar av året kan modellen användas som svalkande fläkt utan värmefunktionen. En bra finess på denna modell är att basen är justerbar för att stå stadigt på ojämna underlag.

 • Termostat.
 • Varmluft + svalkande fläkt.
 • Frostvakt-funktion.
 • Justerbar bas.

Användare tycker produkten gör sitt jobb att värma även större ytor på ett bra sätt, man plussar även för dess design och det smidiga handtaget vid förflyttning. Kritik finns i viss mån mot ljudnivån.

5 | Tristar KA-5045 - Bra Konsumentbetyg

Värmefläkt bäst i test 2020

Cirkulär värmespridning

Tristar KA-5045 är en populär värmefläkt i trevlig design som kommer med med tre olika effektlägen.

Modellen värmer snabbt upp ditt rum genom en effektiv 360 graders cirkulation av luftströmmen. Effekten är här på max 1800W.

Med en höjd på 56 cm och en vikt på 1,9 Kg är Tristars varmluftsfläkt lätt att flytta runt med det praktiska bärhandtaget. Som säkerhetsfunktion finns ett inbyggt skydd mot överhettning samt ett lutningsskydd som stänger av fläkten om den skulle falla sidledes.

Köpare är överlag positiva till modellen med omdömen från utmärkt bra till enstaka klagomål på hög ljudnivå på högsta effekt. Du kan ta en titt på betygen på amazon.co.uk.

 • Digital kontrollpanel.
 • Justerbar termostat – två lägen på 900 och 1800 Watt.
 • Normal Fläktfunktion för den varmare årstiden.
 • Utrustad med överhettning och lutningsskydd.
 • Storlek 22 x 22 x 32,2 cm.

KÖPGUIDE

Varmluftsfläktar är ett riktigt bra alternativ när du behöver värma upp ett rum snabbt, använda som frostvakt, samt som komplement till standarduppvärmning då kylan slår till. Vissa modeller fungerar även bra att värma upp kalla badrum och driva ut fukt – se då till att produkten har en säkerhetsklass på minst IP 21.

Många av modellerna har även mer eller mindre avancerade funktioner för att agera svalkande fläkt under de varmare perioderna på året.

Elkostnad
Varmluftsfläktar drar relativt mycket energi – men kostnaden är kanske inte så stor som många tror. En modell på 1000 w – kostar ungefär med skatter och avgifter inräknade ca 1,50 kr per timme att använda.

Funktioner
– Termostat – Funktionen slår av och på apparaten vid din förvalda temperaturinställning.
– Frost-vakt – En funktion där värmen startas när temperaturen går under 0 grader, funktionen används ofta för att hålla garage, källare och liknande frostfria.

Rengöring
Det absolut första du ska göra innan rengöringen är att säkra att produkten är strömfri – ta ur elkontakten. Apparaten kan sedan rengöras med fuktig trasa, eventuellt med ett svagt rengöringsmedel typ diskmedel. Använd aldrig starka typer av rengöringsmedel då dessa kan skada produkten. Där det är svårt att komma åt kan ibland en dammsugare vara till hjälp.

Säkerhet
– Demontera aldrig varmluftsfläkten – vare sig för rengöring eller felsökning. Felaktiga åtgärder kan göra produkten farlig att använda.
– Se till att el-ledningen inte hamnar i direkt kontakt med varmluftsfläkten under drift.
– Täck aldrig apparaten med tyger etc.
– Dekorera aldrig värmekällan med vare sig färg, klistermärken eller tyg osv.
– Lämna aldrig en påslagen varmluftsfläkt utan tillsyn.
– Undvik produkter från okända tillverkare med mycket låga priser.

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 4

RELATERADE ARTIKLAR