Luftvärmepump

Luftvärmepump bäst i test 2022

2022-05-08

Bästa Luftvärmepump 2022

Att använda sej av en luftvärmepump är ett smart, energi / kostnads-effektivt sätt att hantera både värme och svalka i ditt hem. Så vi tar en titt på konsumenternas populäraste val 2022 av luftvärmepumpar med dess för och eventuella nackdelar.

BÄST I TEST 2022

Luftvärmepump bäst i test 2022

Mitsubishi
Hero MSZ-LN25VG2

5/5

BUDGET

Bästa Luftvärmepump 2022

QLIMA
S-4232

4.4/5

POPULÄR

Luftvärmep

Panasonic
CS-HZ25XKE

4.1/5
Luftvärmepump Bäst i Test

1 | Mitsubishi Electric Hero 2.0 - Bäst i Test

Luftvärmepump bäst i test 2022
Bästa Luftvärmepump 2022 – Mitsubishi Electric Hero 2.0 är ett populärt toppval av luftvärmepump med en kapacitet att effektivt kyla rum upp til 50 m² samt värma ytor upp till till 125 m². Med sin Wi-Fi kapacitet kan kyla/värme anpassas från distans via app för mobil.

Luftflödet kan styras höjd och sidledes i önskade riktningar eller ställas i fast position. En smart valbar funktion i framkant är här modellens speciella sensor som kan placera personers position i rummet för att sedan justera luftflödet utefter det. Flödet kan även arbeta med samtidig cirkulation i både höjd och sidled tack vare sin smarta ”double flap” funktion då fläktens vinge på modellen här är delad.

Mitsubishi Hero är dessutom en av marknadens tystaste värmepumpar med fina 19 dB på lägsta nivån – ett specifikt nattläge finns också där även utomhusdelens ljudnivå sänks ytterligare uppskattas naturligtvis.

Med nya Hero 2.0 kommer också en avancerad luftrening via ett Plasma Quad Plus-filter – luften renas effektivt från både allergener, bakterier och virus samt motverkar även pollen, mögel och andra typer av mikropartiklar.

Luftvärmepumpen manövreras enkelt via fjärrkontrollens tydliga display där till exempel info om aktuell temperatur samt inställningar i övrigt presenteras. Förutom att anpassa önskad temperatur och effekt kan även luftflödets riktningen samt en vecko-timer med upp till 28 lägen justeras.

Övrigt
– Mitsubishi Hero 2.0 kommer med 5 års garanti.
– Steglös underhållsvärme +10°C – 31°C.
– App för fjärrstyrning: MELCloud.

Med smarta funktioner och en bra prisbild från en branschledande tillverkare blir Mitsubishi Electric Hero 2.0 vår vinnare av Luftvärmepump bäst i test 2022.

2 | Qlima S-4232- Luftvärmepump Budget

Bästa Luftvärmepump 2022
Qlima S-4232 – en luftvärmepump som framförallt sticker ut med en lite lägre prislapp och blir sålunda vårt budgetalternativ i genomgången. Med Inverter-teknologi, låg ljudnivå, Wi-Fi och en kapacitet för 40 m²  får man mycket luftvärmepump för pengarna här.

Qlima´s inverter teknologi ska ge en jämnare fördelning av luftflödet och uppges minska energiåtgången med upp till 35%, och när modellens ljud mäts hamnar vi på behagliga 21db. 4 fläkthastigheter finns på menyn samt ett turboläge när det är bråttom att kyla/värma.

För luftrening kommer modellen med 3st anti-allergi filter medan avfuktningens kapacitet landar på upp till 28,8 l/dygn. Siffror vars prestanda står sej gott vs betydligt dyrare modeller.

S-4232:an kommer som sagt med en Wi-Fi funktion där en USB sätts i huvudenheten för att enkelt fjärrstyras vi app. Tittar vi vidare på funktioner hittar vi ett läge för underhållsdrift på 8°C, en funktion för autostart vid strömavbrott, programmerbar timer samt till exempel en värmekabel med extra frostskydd för utedelen.

Med en rejäl pris-rabatt gentemot konkurrenterna samt bra prestanda + WiFi kompabilitet blir Qlima S-4232 vår ideé till bästa luftvärmepump i budgeklassen.

3 | Panasonic CS-HZ25XKE - Luftvärmepump Premium

Luftvärmep
Panasonic CS-HZ25XKE – En mycket populär och välbeprövad serie luftvärmepumpar med höga användarbetyg och tillförlitlighet från kvalité-säkra Panasonic. Med hög prestanda för kyla / värme och nya Nanoe-X systemet som står för en mycket avancerad luftrening är produkten ett intressant val.

HZ25;an lämpar sej väl att serva ytor upp till 100m² och är speciellt anpassad till vårt geografiskt lite kallare klimat med fullgod uppvärmning vid utomhus temperaturer ända ned till stadiga -35°C.

Nya luftreningssystemet Panasonics Nanoe-X tar ytterligare steg för en mer effektiv luftrening. Tekniken neutraliserar pollen, mögel och allergener samt dåligt lukt i inomhusluften – samt upp till 99,9 procent av luftburna virus och bakterier.

Är det tänkt att använda pumpen i fritidshuset finns självklart en funktion för underhållsvärme där temperaturen kan anpassas mellan 8-15°C.

Fjärrstyrning kan många gånger vara praktiskt, och med Wi-fi funktionen kan HZ25XKE enkelt kontrolleras via Panasonic Comfort Cloud appen för platta eller mobiltelefon –  iOSAndroid.

Med fina användaromdömen är  Panasonic HZ25XKE ett säkert alternativ med specialanpassning utifrån vårt kallare klimat. Priset ligger inte oväntat högre här med nya teknikeroch Panasonic´s erkända kvalité-stämpel inom segmentet.

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Röster: 2

Relaterade artiklar