Sodastream bäst i test 2024

Sodastream bäst i test 2024

Vi har granskat marknaden på produkt för att hitta de bästa inom sina prisklasser.
Läs om produkterna nedan och ta del av köpguiden för att hitta rätt produkt för dig.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Vi har utvärderat:

Byggkvaliteten och designen

Kunders omdömen

BÄST I TEST

SodaStream Art Bäst i test

SodaStream Art

Snygg och robust

Quick Connect-system

Smart kolsyrekontroll

Läs rescension

PREMIUM

Sodastream Arke Carbonator

Aarke Carbonator III

Premiumkänsla

Unik design i polerat rostfritt stål

Precisionsmunstycke

Läs rescension

BUDGET

Bästa SodaStream Budget - Gaia

SodaStream Gaia

Bäst prisvärdhet

Bra omdömen

Diskmaskinssäker

Läs rescension

  • Hur många flaskor behöver du? Detta eftersom du får avdrag på inköpspriset vid pant av en tom gasflaska. Du som vill värna om budgeten borde alltså välja ett alternativ som kommer med en 60-liters gaspatron.
  • Snap-lock: En Snap-lock låsmekanism blir mycket enklare att använda dig av än att behöva skruva fast flaskan runt ventilen varje gång du vill kolsyra ditt vatten. Produkten känns dessutom mer premium med Snap-lock.
  • Pris: En Sodastream går att hitta i många olika prisklasser, men om du är ute efter avancerad funktionalitet behöver du förstås höja budgeten något. En dyrare produkt gör det enklare att exempelvis justera kolsyrenivån.
Bäst i test 2024
SodaStream Art

SodaStream Art

Quick Connect-system

Smart kolsyrekontroll

Bästa Sodastream

Letar du efter en snygg och funktionell kolsyremaskin? SodaStream Art är 2024 års bäst i test vinnare då denna kolsyremaskin kombinerar stil med bra funktioner, och blir ett trevligt tillskott i alla kök.

Modern & minimalistisk design

SodaStream Art står ut med sin moderna och minimalistiska design. Den kommer i diskreta färger som svart och vitt, med metalliska accenter som ger en lyxig känsla. Den ovala formen säkerställer att den inte tar onödigt mycket plats och ser elegant ut på köksbänken.

Användarvänlig sodastreamer

Det är otroligt enkelt att använda denna kolsyremaskin. Fyll den medföljande återanvändbara karbonatflaskan med vatten, tryck på knappen, och njut av uppfriskande kolsyrat vatten inom någon sekund. Dessutom kan du smidigare än någonsin anpassa mängden kolsyra för att sedan kanske lägga till de smaker du tycker bäst om.

Variera dina drycker

Förutom kolsyrat vatten kan du experimentera och skapa din egen favoritdryck med olika smaker eller enkelt välja de färdiga smaksättningar du tycker bäst om.

Miljövänlig val

En kolsyremaskin är den perfekta produkten för dig som värnar om miljön så varför inte välja en grönare livsstil med vår testvinnare. Den återanvändbara karbonatflaskan sparar naturen hundratals plastflaskor varje år. Dessutom, genom att använda kolsyremaskiner minskar transporten av butiksköpt läsk, vilket i sin tur leder till mindre koldioxidutsläpp.

Sammanfattning

Om du vill ha den bästa kolsyremaskinen 2024 som är både stilren och effektiv, är SodaStream Art vårt bästa tips som topp-val via prestanda till ett rimligt pris.

Premium
Sodastream Arke Carbonator

Aarke Carbonator III

Unik design i polerat rostfritt stål

Precisionsmunstycke

Sodastreamer Premium

Aarke Carbonator III snyggt designad i rostfritt stål toppar vår lista som den bästa sodastreamern 2024 i premiumprisklassen. Med elegant form och avancerad teknik är det valet för dig som vill ha extra allt.

Elegans möter funktion

Carbonator III bjuder inte bara på en snygg design, den levererar också när det kommer till prestanda. Det unika precisionsmunstycket säkerställer en perfekt och kontrollerad spraystråle, vilket ger en effektivare karbonatisering av vattnet. Resultatet? Perfekt kolsyrat vatten varje gång.

Snygg design i rostfritt stål

Till skillnad från traditionella kolsyremaskiner har Aarke Carbonator III en slank och kompakt design, vilket gör den till en stilfullt tillägg på varje köksbänk. Sodastreamern finns tillgänglig i fem olika färger: Guld, Koppar, Silver, Svart och Vit. Oavsett vilket val du gör ger det polerade stålet en stark premiumkänsla.

Innovation i varje detalj

Aarke III står ut från mängden inte bara med sitt utseende utan även med dess teknik. Istället för den traditionella skruvmekanismen har denna ett precisionsmunstycke. Plus, ingen oro för kompatibilitet då den fungerar med alla standard gaspatroner på marknaden.

Slutsats

Aarke Carbonator III är mer än bara en kolsyremaskin; det är en kombination av stil och teknik. För dem som önskar en unik och högpresterande sodastreamer som skiljer sig från mängden, erbjuder Aarke Carbonator III en oslagbar upplevelse med en design i rostfritt stål och avancerad karbonatiseringsteknik.

Budget
Bästa SodaStream Budget - Gaia

SodaStream Gaia

Pris

Diskmaskinssäker

Prisvärd kolsyremaskin

Vårt val i den lägre prisklassen är likväl en kvalitativ sodastream, så vill du njuta av fräscht bubbelvatten utan krångel erbjuder Gaia en enkel och effektiv lösning utan onödiga tillägg.

Kompakt

Vid köp av köksapparater vill du förstås ha produkter som inte tar upp alltför mycket utrymme på köksbänken. Som tur är SodaStream Gaia en slim maskin relativt till andra liknande produkter. Den smälter därför smidigt in med resterande köksutrustning vare sig det är en airfryer eller popcornmaskin.

Summering

För den medvetna konsumenten som söker en enkel, funktionell och prisvärd kolsyremaskin, står Sodastream Gaia ut som ett självklara alternativ.

Premium
SodaStream Premium - Skare Soda Maker 2

Skare Soda Maker 2

Högkvalitativa material

Lätt att anpassa mängden kolsyra

Höga användarbetyg och recensioner

Kolsyremaskin med alla +

En elegant designad SodaStream i polerat mattsvart eller mattvitt stål – Tystgående och individuell justering när kolsyran ska adderas som med lysande betyg från både konsumenter och recensioner ger extra poäng.

Summering

Här låter vi design, användares 4.7 snittbetyg via 89 konsumenters recensioner hos professionella Bagaren och Kocken samt en stabil M3 rekommendation och skruvkorkar i metall tala för sig själva. Premium.

Köpguide

Svenskt kranvatten rankas ofta som något av det renaste och godaste i världen. Trots detta kan det ibland kännas monotont att konsumera det dagligen. För den som söker variation och en uppfriskande smakupplevelse är kolsyrat vatten ett utmärkt alternativ.

Inte bara ger det en piggare smak, det kompletterar ofta maträtter på ett föredömligt sätt. Att köpa kolsyrat vatten från butiker kan dock bli kostsamt över tid och bidrar dessutom till en ökad mängd PET-flaskor i hemmet.

Bli Sodasmart

Önskar du en lösning för att slippa bära tunga flaskor med kolsyrat vatten från matbutiken? Överväg att skaffa en SodaStream. Med en SodaStream kan du enkelt kolsyra ditt kranvatten hemma och dessutom tillsätta saft eller andra smaksättare för att skapa din egen läsk.

Vanliga frågor och svar

Vilka smaker av läsk kan du få med en SodaStream? Möjligheterna är förstås oändliga, eftersom du kan skapa en helt egen blandning av smaksättningar för ditt kolsyrade vatten. Du kan exempelvis blanda vattnet med citronjuice eller saft. Du mixar in smaksättning efter det att du kolsyrat vattnet, inte före. Annars får du socker och dylikt i din SodaStreams ventil.

Det går även att köpa smaksättning med SodaStream-märke. En flaska av dessa räcker vanligtvis till 7 liter av läsk. Exempel på smaker är Cola, Lemon & Lime samt Apelsin. Det finns även sockerfria alternativ! Du som hellre undviker läsk kan köpa aromer som exempelvis Hallon.

Allra bäst blir en glasflaska, eftersom den är enklare att rengöra, håller i längden och inte absorberar lukt. Det går dock alldeles utmärkt med en vanlig plastflaska, exempelvis SodaStreams egna Fuse-flaskor som är tillverkade av BPA-fri plast. För dig med en SodaStream går det inte att köpa vilken flaska som helst; öppningen på din flaska måste nämligen gå att skruva fast runt ventilen.

Släng inte bort din tomma kolsyrepatron! När det är dags att köpa ny kolsyrepatron kan du nämligen spara en bra summa pengar genom att panta din gamla. Du kan spara halva priset vid pant av en gasflaska. Detta samtidigt som du värnar om miljön!

Det rekommenderas inte att du placerar en SodaStream-apparat i en diskmaskin. Detta kanske gick med äldre varianter, men moderna produkter av denna typ innehåller elektriska komponenter som inte tål maskindisk. Du måste alltså rengöra din SodaStream för hand, men som tur nog är det inte särskilt ofta du behöver rengöra din kolsyremaskin!

En vanlig gasflaska ger dig upp till 60 liter kolsyrat vatten. Detta beror förstås på hur mycket kolsyra du använder. Föredrar du riktigt hårt kolsyrat vatten blir siffran förstås lägre, medan du som gillar lätt kolsyrat vatten kan använda dig av gasflaskan under en längre period.

Senast färdigställda tester