Sodastream - bäst i test

2022-01-15

Bästa Sodastream 2022

Svenskt kranvatten är förstås bland det godaste vattnet i världen, men ibland känns det väldigt tråkigt att dricka vanligt kranvatten varje dag. För att göra vardagen lite mer spännande kan du dricka kolsyrat vatten istället. Det är mer stimulerande för smaklökarna och passar bättre till maten. Köper du kolsyrat vatten i butik kostar det förstås en del extra pengar, och innebär dessutom en hög av PET-flaskor i hemmet.

Du som vill slippa springa ut till matbutiken för flera tunga flaskor kolsyrat vatten borde fundera över att investera i en Sodastream istället. En SodaStream är en maskin som kolsyrar vanligt kranvatten. Det går därefter att blanda det kolsyrade vattnet med saft eller annat smaksättande medel för hemmagjord läsk!

I vår artikel hittar du de allra bästa produkterna av denna typ på marknaden. Kom igång med en Sodastream redan idag, för att spara pengar och njuta av gott kolsyrat vatten hemma!

BÄST I TEST 2022

Bästa Sodastream 2021

SodaStream
Spirit One Touch

5/5

PREMIUM

Bästa Sodastream 2021

SodaStream
Power

4.7/5

PRISVÄRD

SodaStream
Genesis Megapack

4.4/5

UNIK DESIGN

Aarke
Carbonator 3

4.1/5
Innehåll

1 | SodaStream Spirit One Touch - Bäst i Test 2022

Bästa Sodastream 2021

Snygg Sodastream som ger ett stilfullt intryck. Med bara ett knapptryck får du din soda. Justera mängden kolsyra enligt eget individuellt val. Kolsyrepatron samt pet flaska medföljer.

Du som vill ha en kolsyremaskin i en härlig och modern design har här hittat rätt produkt. SodaStream Spirit One Touch erbjuder dig allt du behöver i en kolsyremaskin. Produkten har en snygg minimalistisk design, en återanvändbar karbonatflaska och är dessutom otroligt enkel att använda! 

Med ett enda knapptryck får du uppfriskande kolsyrat vatten. Du kan dessutom justera mängden kolsyra i drycken till att passa just din smak. Perfekt för dig som föredrar mindre kolsyra i din läsk! SodaStream Spirit One Touch blir därför bäst-i-test här på Produkttestarna.

Minimalistisk design

Detta är en produkt designad på minimalistiskt vis, för att säkerställa att den passar alla möjliga kök. Till skillnad från många andra kolsyremaskiner hittar du inga konstiga färger eller klumpiga former i denna maskin. SodaStream Spirit One Touch har en snygg, oval design som ser riktigt elegant ut. Exempel på färger är svart och vitt. Produkten har dessutom metalliska accenter.

Miljövänlig

En kolsyremaskin är den perfekta produkten för dig som värnar om miljön. Detta eftersom den återanvändbara karbonatflaskan på 1 liter gör det möjligt för dig att spara på flera hundra plastflaskor per år! Det går dessutom åt mindre bränsle i transport om alla väljer att använda en kolsyremaskin istället för att köpa läsk i butik.

One Touch

När det är dags för kolsyrat vatten vill du förstås att det ska vara enkelt och gå fort. Med SodaStream Spirit One Touch behövs bara, som namnet antyder, endast ett knapptryck för att komma igång. Fyll karbonatflaskan med vatten, och tryck på knappen för snabbt kolsyrat vatten! Du kan sedan blanda det kolsyrade vattnet med olika smaksättning. Det går exempelvis att använda vanlig saft för lite extra smak!

Summering

SodaStream Spirit One Touch är ett fantastiskt alternativ för dig som vill ha en enkel och praktisk kolsyremaskin till ett bra pris. Här får du allt du behöver i en kolsyremaskin i ett snyggt format, och dessutom en minimalistisk design.

2 | SodaStream Power - Premium

Bästa Sodastream 2021

 Snygg och elegant SodaStream. Smart LED indikator finns för individuell justering av kolsyra. Snap-lock låsmekanism för att enklare kunna skruva på pet flaskan. Kolsyrepatron samt pet flaska medföljer.

Du som vill ha den allra bästa produkten på marknaden måste köpa en SodaStream Power! Detta är en prisbelönt och innovativ produkt som erbjuder dig något avancerad funktionalitet jämfört med resterande produkter på listan. Till detta kommer förstås en något högre prislapp. 

Något som är riktigt speciellt med denna produkt är att du kan välja olika kolsyrenivåer tack vare LED-indikatorer.

Snap-lock

Med en vanlig SodaStream måste du skruva fast flaskan innan du kan kolsyra vattnet. Detta innebär onödigt slit på maskinen, och känns klumpigt tack vare den obekväma vinkeln du måste göra detta på. SodaStream Power använder därför en snap-lock låsmekanism för att skruva fast flaskan. Det innebär att allt du behöver göra är att trycka in flaskan för att komma igång!

LED-indikatorer

Tack vare LED-ljus blir det lätt att välja en kolsyrenivå som passar just dig. Med en vanlig SodaStream måste du hålla koll på tiden själv för att justera kolsyrenivån. SodaStream Power visar dig hur kolsyrat vattnet är med LED-ljus. Det blir riktigt praktiskt!

Flaska och gaspatron ingår

Du slipper köpa till extra tillbehör med SodaStream Power, eftersom en gaspatron samt 1-liters flaska ingår på köpet. Flaskan är tillverkad av glas, vilket ger det hela en extra premiumkänsla som matchar designen. Gaspatronen räcker dessutom till 60 liter kolsyrat vatten! Detta är alltså en prisvärd produkt, trots det något högre priset.

Summering

Med SodaStream Power får du alltså tillgång till något avancerad funktionalitet som inte går att hitta i liknande produkter. Här får du en Snap-lock låsmekanism som blir mycket smidigare än att skruva fast flaskan. Du får dessutom LED-indikatorer som talar om för dig hur kolsyrat vattnet är. Flaska och gaspatron ingår på köpet!

3 | SodaStream Genesis Megapack - Prisvärd

Lättanvänd Sodastream  med 2 petflaskor samt 2 fuse flaskor medföljer. Kolsyrepatronen räcker till 60 liter!

Detta megapaket är ett riktigt prisvärt alternativ för dig som vill ha en simpel SodaStream utan extra funktionalitet. Med SodaStreamen ingår här två PET-flaskor om 1 liter, två mindre Fuse-flaskor på en halv liter, samt en full gaspatron. 

Du får alltså ett komplett paket vid köp av SodaStream Genesis Megapack. Gaspatronen räcker dessutom till 60 liter kolsyrat vatten! Detta blir därför ett riktigt bra alternativ för dig som är ute efter den mest prisvärda produkten.

Kompakt

Vid köp av köksapparater vill du förstås ha produkter som är kompakta, och inte tar upp alltför mycket utrymme på köksbänken. Annars blir det rätt krångligt om du redan har en oljefritös, en airfryer och kanske en popcornmaskin i köket. Som tur nog är SodaStream Genesis riktigt kompakt relativt till andra liknande produkter. Den smälter därför smidigt in med resterande köksutrustning, och det blir lätt att få plats med produkten oavsett kök.

Läsk för hela familjen!

Det är vanligt att få mellan ingen och en enda flaska vid köp av en SodaStream. För dig som vill att hela familjen ska kunna njuta av olika sorters läsk duger detta förstås inte. Med SodaStream Genesis Megapack får du fyra flaskor av två olika sorter. De har dessutom olika färg, för att det ska vara enklare för dig att särskilja mellan olika typer av drycker. Perfekt för den större familjen!

Medföljande kolsyrepatron

Den första gaspatronen du köper är vanligtvis dyrare, eftersom du inte har en tom patron att panta med. SodaStream Genesis Megapack inkluderar en gaspatron som räcker till 60 liter av kolsyrat vatten! Det innebär över en månads läsk med en enda patron. När patronen väl är tom kan du panta behållaren för att spara halva priset på din nästa gaspatron. Detta prisvärda alternativ förblir alltså prisvärt även framöver!

Summering

Du som vill ha en simpel men prisvärd produkt utan alla de senaste funktionerna borde ta en titt på SodaStream Genesis Megapack. Här får du nämligen allt du behöver för att komma igång: en full gaspatron, fyra flaskor och – förstås – kolsyremaskinen själv. Det blir riktigt bra för dig som vill spara pengar på köpet!

4 | Aarke Carbonator 3 - Unik Design

Snygg design i rostfritt stål, har precisionsmunstycke samt kontrollerad spraystråle. Ger mer effektiv karbonatisering av vattnet för perfekt resultat!. Gaspatron eller pet flaska ingår tyvärr ej. Finns i fem olika varianter, metall, silver m.m.

Detta är en produkt för dig som vill ha en något unik design på din kolsyremaskin. Aarke Carbonator 3 har en riktigt spännande och elegant form som du inte hittar i någon annan produkt på marknaden. Det är dessutom en riktigt smal och kompakt produkt. Perfekt för dig som inte vill ha en vanlig SodaStream!

Snygg design i rostfritt stål

Denna produkt har en stark premiumkänsla med polerat stål som ser riktigt stiligt ut på köksbänken. Aarke Carbonator 3 har dessutom en helt annan design relativt till andra produkter på marknaden, med ett precisionsmunstycke istället för en vanlig låsmekanism.

Du kan köpa Aarke Carbonator 3 i fem olika varianter: Guld, Koppar, Silver, Svart och Vit. Rostfritt stål är förstås det enda som använts i denna produkt!

Unik låsmekanism

Istället för att skruva fast flaskan som du gör med andra kolsyremaskiner på marknaden har Aarke Carbonator 3 ett precisionsmunstycke som ger dig en kontrollerad spraystråle. Detta leder till mer effektiv karbonatisering av ditt vatten för ett perfekt resultat!

Produkten är kompatibel med alla vanliga gaspatroner på marknaden, vilket innebär att du inte behöver betala extra för någon dedikerad typ av gasflaska.

Summering

För dig som vill ha en riktigt snygg kolsyremaskin som avviker från normen är detta helt rätt val. Med Aarke Carbonator 3 kan du fortsätta använda dig av samma gaspatroner, men allt annat med produkten är rätt annorlunda från konkurrensen. Snygg design i rostfritt stål och unikt precisionsmunstycke ger dig en riktigt elegant produkt!

Köpguide

 

Olika smaker kan fås med SodaStream

Vilka smaker av läsk kan du få med en SodaStream? Möjligheterna är förstås oändliga, eftersom du kan skapa en helt egen blandning av smaksättningar för ditt kolsyrade vatten. Du kan exempelvis blanda vattnet med citronjuice eller saft. Du mixar in smaksättning efter det att du kolsyrat vattnet, inte före. Annars får du socker och dylikt i din SodaStreams ventil.

Det går även att köpa smaksättning med SodaStream-märke. En flaska av dessa räcker vanligtvis till 7 liter av läsk. Exempel på smaker är Cola, Lemon&Lime samt Apelsin. Det finns även sockerfria alternativ! Du som hellre undviker läsk kan köpa aromer som exempelvis Hallon.

Vilken SodaStream-flaska är bäst?

Allra bäst blir en glasflaska, eftersom den är enklare att rengöra, håller i längden och inte absorberar lukt. Det går dock alldeles utmärkt med en vanlig plastflaska, exempelvis SodaStreams egna Fuse-flaskor som är tillverkade av BPA-fri plast. För dig med en SodaStream går det inte att köpa vilken flaska som helst; öppningen på din flaska måste nämligen gå att skruva fast runt ventilen.

SodaStream byta kolsyrepatron

Släng inte bort din tomma kolsyrepatron! När det är dags att köpa ny kolsyrepatron kan du nämligen spara en bra summa pengar genom att panta din gamla. Du kan spara halva priset vid pant av en gasflaska. Detta samtidigt som du värnar om miljön!

Går det att stoppa en SodaStream i diskmaskinen?

Det rekommenderas inte att du placerar en SodaStream-apparat i en diskmaskin. Detta kanske gick med äldre varianter, men moderna produkter av denna typ innehåller elektriska komponenter som inte tål maskindisk. Du måste alltså rengöra din SodaStream för hand, men som tur nog är det inte särskilt ofta du behöver rengöra din kolsyremaskin!

Mest prisvärda SodaStream

Det mest prisvärda alternativet på marknaden är SodaStream Genesis Megapack. Detta eftersom du får fyra flaskor av olika storlek och färg, samt en full gaspatron på köpet. Detta i samband med det redan billiga priset innebär en riktigt prisvärd produkt med ett pris som inte går att slå.

Hur många liter kolsyrat vatten kan jag få med en SodaStream?

En vanlig gasflaska ger dig upp till 60 liter kolsyrat vatten. Detta beror förstås på hur mycket kolsyra du använder. Föredrar du riktigt hårt kolsyrat vatten blir siffran förstås lägre, medan du som gillar lätt kolsyrat vatten kan använda dig av gasflaskan under en längre period.

Experttester

Om du är intresserad av vad experter har att säga om olika SodaStreams på marknaden kan du ta en titt på detta test från Råd och Rön. I testet fick exempelvis SodaStream Genesis och SodaStream Power riktigt bra betyg!

Vi hoppas ni hittar en SODASTREAM att trivas med!

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Röster: 2

Relaterade artiklar