Doftpinnar bäst i test

Senast uppdaterad: 2020-09-06

Att doft påverkar vårt sinne och välmående är ingen nyhet. Sedan urminnes tider har vi använt oss av dofter för att skapa känslor. Numer finns de mycket praktiska doftpinnarna som utöver att lämna en underbar doft även extraknäcker som en vacker inredningsdetalj. 

Vi på Produkttestarna har luktat på utbudet för att hitta de som både doftar bäst, och samtidigt skapar en välkomnande och trevlig känsla i hemmet. Dessa kan man ha i hemmet länge utan att tröttna på doften.

Uppfriskande, harmonisk, lyxig eller somrig. Det är helt upp till dig. Vi har valt ut några av våra favoriter nedan som du kan läsa om. Längre ned finns lite smarta tips och intressant läsning om doftpinnarnas många fördelar. Vi hoppas att du hittar en ny favorit!

Indisk Ros och Söt Mandelolja

Doftpinnar The Ritual Of Ayurveda

Rituals
The Ritual Of Ayurveda

4.5/5

Lyxig Champagne Doft

Doftpinnar - Voluspa Fragrant Oil Embossed - Crisp Champagne Doftpinnar

Voluspa
Crisp Champagne Diffuser

4.4/5

Cederträd och Apelsin

The Ritual of Happy Buddha - Doftpinnar

Rituals
The Ritual of Happy Buddha

3.5/5

Orange & Bergamot

Doftpinnar MOLTON BROWN ORANGE & BERGA

Molton Brown
Orange & Bergamot

3.5/5

Köptips | Se hela guiden

Innehåll

1 | Rituals
The Ritual Of Ayurveda

Doftpinnar The Ritual Of Ayurveda

Doftpinnar rituals är en av de populäraste pinnarna på marknaden – och för en anledning. Dessa doftstickor utsöndrar en ljuvlig doft av mandelolja och indisk ros. En härlig, dov och diskret doft som hjälper att balansera kropp, sinne och själ. Dessa doftpinnar fungerar att placera i alla rum och är en ljuvlig kombination med varandra, med spår till fantastiska Indien.

Sammanfattning: Ett prisvärt alternativ med mild doft av Indisk ros och söt mandelolja.

2 | Voluspa
Crisp Champagne Diffuser

Doftpinnar - Voluspa Fragrant Oil Embossed - Crisp Champagne Doftpinnar

Dessa doftpinnar är verkligen en lyx i sig! Förutom en vacker design på behållaren, utgör de dessutom en fantastisk champagne doft med vanilj och ekfat. Dessa doftpinnar kan räcka så långt som upp till sex månader och det finns inga sulfater eller parabener i produkten.

Sammanfattning: Lyxigare variant med doft av champagne, vanilj och ekfat.

3 | Rituals
The Ritual of Happy Buddha

The Ritual of Happy Buddha - Doftpinnar

Rituals gör det igen och denna gång bjuds vi på härliga och naturliga dofter av cederträd och apelsin. En söt doft som passar alla rum och som håller runt tre månader. Både uppfriskande och naturlig doft och sprider sig härligt i rummet.

Sammanfattning: Snygga doftpinnar av apelsin och cederträd, för både en söt och naturlig doft i hemmet.

4 | Molton Brown
Orange & Bergamot

Doftpinnar MOLTON BROWN ORANGE & BERGA

I en lite elegantare diffuser från Molton Brown kommer här den friska doften Orange & Bergamot. En härligt fräsch citrusdoft som passar i alla rum, en perfekt present till dej själv eller någon annan. Doften levereras i en snygg glasflaska där pinnarna sedan utsöndrar doften. 

Sammanfattning: Molton Brown tar fram den mycket uppskattade doften Orange & Bergamot. Här rekommenderas att börja med 1 till 2 pinnar och fylla på efter önskemål om dofteffekt. 

Medföljer gör 8 pinnar och tänk på att det kan ta några timmar innan effekten av doften känns av.

5 | Floris
Oud & Cashmere

Bästa doftpinnar 2020 - FLORIS OUD & CASHMERE

Floris presenterar Oud & Cashmere – detta är en doft med tydlig maskulin & elegant karaktär. Med en lättsam citrus-ton som bas anas både svartpeppar, kardemumma och kryddnejlika som i samklang med bärnsten, mysk, cashmere och vanilj fulländar denna exklusiva doft.

Kanske lite mer för honom – men allra bäst tillsammans.

Diffusern är klassikskt stilren och rymmer 200 ml.

KÖPGUIDE

Vad är doftpinnar?

Idag gillar de flesta en god och behaglig doft i hemmet och doftljus är nästan alla bekanta med, men inte alla vet vad doftpinnar är. Vilka doftpinnar är bäst och vilka man ska undvika?

Doftpinnar sitter i en behållare som innehåller doftolja. Denna olja kommer doftpinnarna suga upp och därefter sprida en underbar doft i rummet som doftoljan står i. Eftersom oljan absorberas av pinnarna tar det lång tid innan all olja är absorberad och därför är det en produkt som skapar en långvarig doft i hemmet. Förutom den goda lukten, är det även en del som tycker att doftpinnar är en fin dekoration att ha i rummet. I många fall är produkterna som säljs i vackra designer, så att de går att snyggt placeras i önskat rum.

Varje pinne som är placerad i behållaren suger upp oljan, har du fler pinnar kommer det därför lukta starkare. Pinnarna är gjorda utav en speciell träsort som gör att doften stannar kvar länge och det är just denna ihållighet som gjort doftpinnar så populära idag.

Vad för doft passar i rummet?

Olika rum har olika känsla och därmed kommer val av doft påverka atmosfären i rummet. Istället för doftljus så kan pinnarna istället förgylla rummet med en ljuvlig doft.

Du placerar helt enkelt bara doftpinnarna på den plats i rummet du önskar dofta gott och därefter kommer hela rummet fyllas med den ljuvliga doften. Så vilka doftpinnar är bäst och vilka ska man köpa? Eftersom det handlar om personliga preferenser beroende på lukt och det finns många olika produkter att välja mellan. Vi tänkte här guida dig igenom köpet och ge tips om vilka doftpinnar eller doftstickor, som är populära bland människor idag och som kan verka intressanta att ha i hemmet.

Fördelar med doftpinnar i rummet

Det finns många fördelar att använda doftpinnar jämfört med t.ex. rökelser eller doftljus. Eftersom doftpinnar alltid luktar, behöver du inte tänka på att tända dem eller att de brinner ned snabbt. Hur länge en doftpinnar luktar beror helt på den olja som pinnen suger till sig och styrkan beror på märke. Att dyrare doftpinnar luktar längre är dock inte alltid sant..Ju längre doftpinnar doftar, desto bättre.

Istället för rökelser eller doftljus kan även vissa använda t.ex en spray och därmed få rummet att lukta gott, detta är dock inte optimalt eftersom den kan fastna på möbler och tyger, eller i vissa fall även ge av sig fläckar. Det är inte heller det miljövänligaste.

Förutom detta är även doftpinnar snygga och en vacker dekor att ha i rummet, oavsett om du placerar den på fönsterbrädan med blommorna eller i bokhyllan. I många fall är behållarna till oljan fint dekorerat med moderna eller vackra designer. Var du väljer att placera doftpinnarna och hur designen ska se ut är givetvis helt upp till dina egna preferenser.

Aromaterapi är faktiskt en grej – är vi omringade av goda dofter mår vi oftast bättre, speciellt om det är en specifik favoritdoft som du har. Det finns många sätt att skapa goda dofter i rummet och förutom doftpinnar är det även populärt med rökelser, doftljus, diffusers och liknande produkter. Men nu pratar vi om våra älskade pinnar!

Kombinera och äventyra med olika dofter

Det finns enormt många alternativ att välja när det handlar om doften på doftpinnarna. Eftersom det är en doft, kan det vara svårt att veta exakt vilken som tilltalar dig bäst. Därför kan det alltid vara smart att välja olika dofter och därefter se vilken som är din favorit.

Tänk även på att inte döma doftpinnarna för snabbt! Ibland kan man köpa hem doftpinnar, placerar dem i rummet men så kommer det ingen doft. Ingen fara, ibland tar det lite tid innan pinnarna kan suga upp sig vätskan och absorbera lukten. Vänta därför några timmar så att doftpinnarna hinner dela med sig av den ljuvliga doften.

Det spelar ingen roll om du är ute efter en naturlig doft av ren tvätt, eller en mer exotisk doft som skapar känsla av sommar och palmträd. Allt beror helt vad du är ute efter för doft och känsla! En rolig kombination kan vara t.ex. doftpinnar som luktar nytvättat i sovrummet, men i vardagsrummet placerar du doftpinnar med en ljuvlig kaneldoft. Doftpinnar vanilj kan skapa en härlig och söt doft i rummet, perfekt i köket! Att kombinera doftpinnarna med de olika rummen kan vara roligt och experimentellt.

Tips för att få ut det mesta av dina doftpinnar

Vill du få ut så mycket doft som möjligt från dina doftpinnar, är det bäst att placera dem i ett litet rum. Är det ett större rum kan man även ha flera placerade på olika områden i rummet.

Ju färre doftpinnar du använder, desto mildare lukt kommer avges. Det går därför att anpassa styrkan på dofterna beroende på antal pinnar och hur stort rumme är. Ställer du t.ex doftpinnarn på ett ställe där det blåser mycket, kommer du inte märka av doften lika mycket jämfört med en placering där det är vindstilla.

Eftersom doftpinnar håller längre än ljus eller rökelser är de mer praktiska än andra produkter. Det finns inte heller någon brandfara och är därför något som dessutom är ett bättre alternativ om du har barn i hemmet. För bäst effekt av doftpinnarna, se till så att rummet inte är för stort och att de är placerade vid så lite rörelse som möjligt. I många fall kan doftpinnar hålla i flera veckor.

Är dyra doftpinnar bättre?

Många vill gärna köpa billiga doftpinnar, men vad är egentligen bäst från ett ekonomiskt perspektiv? Håller dyrare doftpinnar en längre tid och därmed behöver du möjligtvis inte köpa lika ofta? Sanningen är att priset inte har något med livslängden på doftpinnarna. Därför är det alltid bäst att experimentera för att se vilka som passar dig bäst.

Tänk även på att det finns många doftpinnar refill som du kan köpa, om det bara är så att du behöver fylla på med ny olja men du har fortfarande pinnar kvar- eller vise versa. Detta kan vara bra att göra när du väl hittat de bästa doftpinnarna för dig.

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 4.4 / 5. Antal betyg: 5

RELATERADE ARTIKLAR