Doftpinnar bäst i test

Doftpinnar bäst i test

2022-04-05

Produkttestarna samarbetar med annonsprogram i syfte att få provision via affiliate-länkar.

Bästa doftpinnar 2022 – Att doft påverkar vårt sinne och välmående är ingen nyhet. Sedan urminnes tider har vi använt oss av dofter för att skapa känslor. Numer finns de mycket praktiska doftpinnarna som utöver att lämna en underbar doft även extraknäcker som en vacker inredningsdetalj. 

Vi på Produkttestarna har luktat på populära doftpinnar för att hitta de som doftar bäst och skapar en välkomnande och trevlig känsla i hemmet. Uppfriskande, harmonisk, lyxig eller somrig. Det är helt upp till dig. Vi har valt ut några av våra favoriter nedan som du kan läsa om. Längre ned finns lite smarta tips och intressant läsning om doftpinnarnas många fördelar. Vi hoppas att du hittar en ny favorit!

Vi har utvärderat doftpinnarna på:

Indisk Ros och Söt Mandelolja

Bästa Doftpinnarna 2022

Rituals The Ritual Of Ayurveda

5/5

Lyxig Champagne

Voluspa Crisp Champagne

4.7/5

Cederträd och Apelsin

Bästa Doftpinnarna 2022

The Ritual of Happy Buddha

4.4/5

Black Cashmere

K.Lundqvist Stockholm Black Cashmere

4.5/5
Läs om produkterna

1 | Rituals - Doftpinnar bäst i test 2022
The Ritual Of Ayurveda

Bästa Doftpinnarna 2022

Sammanfattning:
Ett prisvärt alternativ med mild doft av Indisk ros och söt mandelolja.

Mandelolja & Indisk Ros

Doftpinnar från rituals är en av de populäraste pinnarna på marknaden. Dessa doftstickor utsöndrar en ljuvlig doft, här av mandelolja och indisk ros.

En härlig, dov och diskret doft som hjälper att balansera kropp, sinne och själ. Dessa doftpinnar fungerar att placera i alla rum och utgör en ljuvlig kombination i dofternas samspel –  Ayurveda med spår till fantastiska Indien.

2 | Voluspa
Reed Diffuser Crisp Champagne

Sammanfattning:
Lyxigare doftpinnar från Voluspa med en finstämd doft av champagne, vanilj och ekfat.

Champagne med vanilj och Ekfat

Dessa doftpinnar är verkligen en lyx i sig! Förutom en vacker design på behållaren, utgör de dessutom en fantastisk champagne doft med vanilj och ekfat. Dessa doftpinnar kan räcka så långt som upp till sex månader och det finns inga sulfater eller parabener i produkten.

3 | Rituals
The Ritual of Happy Buddha

Bästa Doftpinnarna 2022

Sammanfattning:
Snygga doftpinnar från härliga Rituals – apelsin och cederträd, för både en söt och naturlig doft i hemmet.

Cederträd och Apelsin

Rituals är en riktig favorit vad gäller doftpinnar. Denna gång bjuds vi på härliga och naturliga dofter av cederträd och apelsin. En söt doft som passar alla rum och som håller runt tre månader. Både uppfriskande och naturlig doft och sprider sig härligt i rummet.

4 | K. Lundqvist Stockholm
Black Cashmere

Sammanfattning:
Cashmere – i maskulin lyxklass. Kanske lite mer för honom – men allra bäst tillsammans.

Black Cashmere – här i en elegant maskulinare karaktär. Doften kommer med en tydlig komposition där anslag av cederträ, tonkabönor samt toner av mysk fulländar denna exklusiva doft. Diffusern är klassikskt – 120 ml.

5 | Sense
Prisvärd Väldoft

Sense-Neroli-Gardenia

Sense är en lyxig men prisvärd serie doftpinnar från Hemtex som här kommer med 7 fiberpinnar och 75 ml doftolja i en elegant behållare. Serien erbjuder väldoft i flertalet unika och fräscha dofter. Mått:8 x 23 cm.

Sense Citrus Vanilla ger den klassiskt eleganta doften av härlig vanilj blandad med söt & fräsch citrus.

Doftpinnarna Sense Fresh Cotton kommer i en fräsch och behagligt luftig väldoft av nytvättade & soltorkade bomullslakan.

Sense Vetiver Lavender i en samlad & balanserad komposition av lavendelfrö och raffinerat vetivergräs.

6 | The Friendly Home

doftpinnar bäst i test 2021

Doftoljorna från The Friendly Home är rena utan ftalater. Basen är ECO Friendly och biologisk nedbrytbar, ursprung från sojabönan. Tillverkas i parfym-distriktet Grasse i Frankrike. Innehåller 100 ml. Mått: höjd: 70 mm, bredd 70 mm. Fiberklädda pinnar.

doftpinnar bäst i test 2021

Citrus från The Friendly Home. Doft av apelsinblomma med citrus karaktär.
Noter av apelsin, pomerans samt bergamott.

Köpguide

Vad är doftpinnar?

De allra flesta uppskattar god och behaglig doft i hemmet och doftljus är nästan alla bekanta med, men inte alla vet vad doftpinnar är. Vilka doftpinnar är bäst och vilka man ska undvika?

Doftpinnar sitter i en behållare som innehåller doftolja. Denna olja kommer doftpinnarna suga upp och därefter sprida en underbar doft i rummet som doftoljan står i. Eftersom oljan absorberas av pinnarna tar det lång tid innan all olja är absorberad och därför är det en produkt som skapar en långvarig doft i hemmet. Förutom den goda lukten, är det även en del som tycker att doftpinnar är en fin dekoration att ha i rummet. I många fall är produkterna som säljs i vackra designer, så att de går att snyggt placeras i önskat rum.

Varje pinne som är placerad i behållaren suger upp oljan, har du fler pinnar kommer det därför lukta starkare. Pinnarna är gjorda utav en speciell träsort som gör att doften stannar kvar länge och det är just denna ihållighet som gjort doftpinnar så populära idag.

Vad för doft passar i rummet?

Olika rum har olika känsla och därmed kommer val av doft påverka atmosfären i rummet. Istället för doftljus så kan pinnarna istället förgylla rummet med en ljuvlig doft.

Du placerar helt enkelt bara doftpinnarna på den plats i rummet du önskar dofta gott och därefter kommer hela rummet fyllas med den ljuvliga doften. Så vilka doftpinnar är bäst och vilka ska man köpa? Eftersom det handlar om personliga preferenser beroende på lukt och det finns många olika produkter att välja mellan. Vi tänkte här guida dig igenom köpet och ge tips om vilka doftpinnar eller doftstickor, som är populära bland människor idag och som kan verka intressanta att ha i hemmet.

Fördelar med doftpinnar i rummet

Det finns många fördelar att använda doftpinnar jämfört med t.ex. rökelser eller doftljus. Eftersom doftpinnar alltid luktar, behöver du inte tänka på att tända dem eller att de brinner ned snabbt. Hur länge en doftpinnar luktar beror helt på den olja som pinnen suger till sig och styrkan beror på märke. Att dyrare doftpinnar luktar längre är dock inte alltid sant..Ju längre doftpinnar doftar, desto bättre.

Istället för rökelser eller doftljus kan även vissa använda t.ex en spray och därmed få rummet att lukta gott, detta är dock inte optimalt eftersom den kan fastna på möbler och tyger, eller i vissa fall även ge av sig fläckar. Det är inte heller det miljövänligaste.

Förutom detta är även doftpinnar snygga och en vacker dekor att ha i rummet, oavsett om du placerar den på fönsterbrädan med blommorna eller i bokhyllan. I många fall är behållarna till oljan fint dekorerat med moderna eller vackra designer. Var du väljer att placera doftpinnarna och hur designen ska se ut är givetvis helt upp till dina egna preferenser.

Aromaterapi är faktiskt en grej – är vi omringade av goda dofter mår vi oftast bättre, speciellt om det är en specifik favoritdoft som du har. Det finns många sätt att skapa goda dofter i rummet och förutom doftpinnar är det även populärt med rökelser, doftljus, diffusers och liknande produkter. Men nu pratar vi om våra älskade pinnar!

Kombinera och äventyra med olika dofter

Det finns enormt många alternativ att välja när det handlar om doften på doftpinnarna. Eftersom det är en doft, kan det vara svårt att veta exakt vilken som tilltalar dig bäst. Därför kan det alltid vara smart att välja olika dofter och därefter se vilken som är din favorit.

Tänk även på att inte döma doftpinnarna för snabbt! Ibland kan man köpa hem doftpinnar, placerar dem i rummet men så kommer det ingen doft. Ingen fara, ibland tar det lite tid innan pinnarna kan suga upp sig vätskan och absorbera lukten. Vänta därför några timmar så att doftpinnarna hinner dela med sig av den ljuvliga doften.

Det spelar ingen roll om du är ute efter en naturlig doft av ren tvätt, eller en mer exotisk doft som skapar känsla av sommar och palmträd. Allt beror helt vad du är ute efter för doft och känsla! En rolig kombination kan vara t.ex. doftpinnar som luktar nytvättat i sovrummet, men i vardagsrummet placerar du doftpinnar med en ljuvlig kaneldoft. Doftpinnar vanilj kan skapa en härlig och söt doft i rummet, perfekt i köket! Att kombinera doftpinnarna med de olika rummen kan vara roligt och experimentellt.

Tips för att få ut det mesta av dina doftpinnar

Vill du få ut så mycket doft som möjligt från dina doftpinnar, är det bäst att placera dem i ett litet rum. Är det ett större rum kan man även ha flera placerade på olika områden i rummet.

Ju färre doftpinnar du använder, desto mildare lukt kommer avges. Det går därför att anpassa styrkan på dofterna beroende på antal pinnar och hur stort rumme är. Ställer du t.ex doftpinnarn på ett ställe där det blåser mycket, kommer du inte märka av doften lika mycket jämfört med en placering där det är vindstilla.

Eftersom doftpinnar håller längre än ljus eller rökelser är de mer praktiska än andra produkter. Det finns inte heller någon brandfara och är därför något som dessutom är ett bättre alternativ om du har barn i hemmet. För bäst effekt av doftpinnarna, se till så att rummet inte är för stort och att de är placerade vid så lite rörelse som möjligt. I många fall kan doftpinnar hålla i flera veckor.

Är dyra doftpinnar bättre?

Många vill gärna köpa billiga doftpinnar, men vad är egentligen bäst från ett ekonomiskt perspektiv? Håller dyrare doftpinnar en längre tid och därmed behöver du möjligtvis inte köpa lika ofta? Sanningen är att priset inte har något med livslängden på doftpinnarna. Därför är det alltid bäst att experimentera för att se vilka som passar dig bäst.

Tänk även på att det finns många doftpinnar refill som du kan köpa, om det bara är så att du behöver fylla på med ny olja men du har fortfarande pinnar kvar- eller vise versa.

Vi hoppas att du hittar doftpinnar att trivas med! 🙂

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 3.9 / 5. Röster: 23

Relaterade artiklar