Personvåg bäst i test 2024

Personvåg bäst i test 2024

Vi jämför 6 personvågar på precision, mätvärden, funktioner, betyg och pris. Withings Body+ blir utsedd till bästa personvågen 2024, en precis och prisvärd våg som kan mäta fett, muskler, benmassa och vätska. Se vidare och hitta vågen som passar just dig bäst.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test

Personvåg bäst i test 2024 - Withings Body+

Withings Body+

Många Funktioner

Premium

Personvåg bäst i test 2023 Premium - Garmin Index S2

Garmin Index S2

WiFi/Bluetooth & Garmin Connect

Budget

Bästa personvåg 2023 i budgetprisklassen - Xiaomi Mi Smart Scale 2

Xiaomi Mi Smart Scale 2

Mobilapp & Bluetooth

Produkterna har utvärderats på:

Precision

Funktioner

Prisvärde

Användarbetyg

Testets betyg:
5
(7)
 • Studier visar att det med personvågar blir enklare att hålla i form​
 • Med dessa personvågar kan du se hur vikten är fördelad mellan muskler, fett, fettfri massa ben och vatten.
 • Om du har en pacemaker så bör du ej använda en smartvåg.
Bäst i test 2024
Personvåg bäst i test 2024 - Withings Body+

Withings Body+ Personvåg

Trendgraf

Bluetooth / WiFi

Exakta mätningar

Dimensioner: 327x327x23mm

Kapacitet: 180 kg

Användarigenkänning: Ja

Upplyst display: Ja

Personvåg bäst i test 2024

Withings Body+ är inte bara en personvåg, det är din personliga viktcoach direkt i ditt hem. Med högsta mätnoggrannhet ger den dig detaljerad insikt i din viktutveckling genom en lättförståelig trendgraf som visar dina åtta senaste vägningar.

Dessutom är den kompatibel med populära hälso- och fitnessappar som Apple Health, Google Fit och Fitbit. Med sömlös synkronisering mellan vågen och dina favoritappar, har det aldrig varit enklare att följa ditt välmående.

En viktcoach i badrummet

Withings Body+ levererar detaljerad data om kroppssammansättning, vikt och BMI med imponerande precision. För en omfattande översikt kan du ladda ner Health Mate-appen, kompatibel med både Android och iOS, som ger dig insikter inom vikt, allmän hälsa, sömnkvalitet och daglig aktivitet.

Det är bevisat att man enklare når sina mål om man mäter dem. Trendgrafen gör ett utmärkt jobb i att hålla dig medveten om hur din vikt förändras över tid, vilket gör det enklare att nå dina mål.

Sammanfattning

Vill du ha ett effektivt verktyg för att nå en viss kroppssammansättning så är Withings Body+ det bästa valet.

Premium
Personvåg bäst i test 2023 Premium - Garmin Index S2

Garmin Personvåg Index S2

Vikttrend

Wifi & Bluetooth

Garmin Connect App

Dimensioner: 350x310x30mm

Kapacitet: 180 kg

Användarigenkänning: Ja

Upplyst display: Ja

Bästa Personvåg 2024 – Premium

Garmin Index Smart 2 är en avancerad smart våg som inte bara mäter din vikt, utan också ger en komplett kroppsanalys. Funktioner som mäter kroppsfett, benmassa och muskelmassa ger här en holistisk bild av din hälsa.

En av de stora fördelarna med denna smartvåg är den användarvänliga displayen som direkt visar alla dina mätvärden. Du slipper därmed öppna en separat app för att se denna värdefulla information.

Smart personvåg med detaljerad analys

Garmin Index Smart 2 synkroniserar automatiskt all insamlad data via WiFi eller Bluetooth. Det är möjligt att skapa fler profiler om fler än en person ska använda vågen. Med den tillhörande appen Garmin Connect, kompatibel med iOS, Android och Windows, kan varje användare sätta personliga mål och även mäta sömn och daglig aktivitet.

Sammanfattning

Garmin Index Smart 2 är en användarvänlig smartvåg med höga användarbetyg. bra display och funktionalitet. Dess mångsidighet och intuitiva användargränssnitt gör den till ett bra hjälpmedel för att nå dina personliga mål. Garmin Index S2 finns i vit och svart variant med elegant finish.

Budget
Bästa personvåg 2023 i budgetprisklassen - Xiaomi Mi Smart Scale 2

Xiaomi Mi Smart Scale

Prisvärd

Bluetooth

Dimensioner: 300 x 300 x 20 mm

Kapacitet: 150 kg

Användarigenkänning: Ja

Upplyst display: Ja

Bästa Personvåg 2024 – Budget

Xiaomi Mi Smart Scale 2 framstår som ett utmärkt budgetval med 10 olika kroppsmätningar; inklusive vikt, muskelmassa, kroppsfett, benmassa, BMI, vätskenivå, basalomsättning och visceral fettnivå.

Prisvärd och stilren våg

Denna prisvärda smartvåg erbjuder en mängd högteknologiska funktioner och kan skilja mellan upp till 16 olika användarprofiler automatiskt. Förbättra din hälsouppföljning genom sömlös data-synkronisering med den kostnadsfria Mi Fit-appen, som är kompatibel med både iPhone och Android – Inget behov av manuell datainmatning med andra ord!

Design och teknik

Denna digitala våg blandar en minimalistisk design med avancerade funktioner för att hjälpa dig att uppnå dina vikt- och fitnessmål. Med dess låga profil på bara 20 mm och rundade hörn i härdat glas, erbjuder vågen inte bara en sofistikerad look, men även extra säkerhet och stabilitet tack vare sin antislip-yta.

En av de unika funktionerna är LED-displayen som lyser upp endast när du står på vågen, vilket bevarar dess eleganta utseende.

Viktanalys

För exakta vikt- och hälsoanalys använder Xiaomi Smart Scale 2 högkvalitativa 304L-elektroder. Dessutom försäkrar den snabba och pålitliga Bluetooth-anslutningen att all din hälsodata överförs effektivt till dina smarta enheter.

Sammanfattning:

Xiaomi Mi Smart Scale 2 är en stilren och användarvänlig smartvåg som erbjuder en rad premiumfunktioner till ett budgetvänligt pris. Det gör den till ett idealiskt val för den kostmedvetna konsumenten.

Populär
Personvåg Beurer BF 700​

Beurer BF 700

Bluetooth & App

Användarigenkänning

Mäter BMI, Vätska, Ben & muskelmassa

Kapacitet: 150 kg

Beurer BF 700 står ut som en funktionsrik och kostnadseffektiv personvåg som levererar mätresultat i en klass som vanligtvis förknippas med dyrare modeller. Den kombinerar användarvänlighet och estetisk design med kapaciteten att hantera upp till åtta individuella användarprofiler, komplett med automatisk igenkänning.

Användarprofiler

För nya användare är det enkelt att skapa en unik profil genom att ange parametrar som längd, ålder och aktivitetsnivå. Att lägga till denna information gör att mätningen blir mer precis. Därefter sker en smidig Bluetooth-anslutning för automatisk synkronisering med Beurer Health Manager-appen, som lagrar data och genererar insiktsfulla rapporter med grafer och information.

Personvåg med smart teknik

Beurer BF 700 är en smart våg som mäter inte bara din vikt utan också BMI, hydreringsnivå, benmassa och muskelmassa. Den använder en avancerad bioelektrisk impedansteknik för att snabbt och noggrant analysera din kroppssammansättning. Genom att sända en svag elektrisk ström genom din kropp, kan vågen ta reda på hur din vikt fördelas mellan vätska, ben, fett och muskler. Allt detta görs på bara några sekunder, vilket ger en användarvänlig och effektiv upplevelse.

Sammanfattning

Beurer BF 700 gör det enkelt att hålla full kontroll på din vikt och kroppssammansättning. För bästa resultat, väg dig vid samma tidpunkt varje dag.

Prisvärde
Smart personvåg - Huawei Smart Scale 3

Huawei Smart Scale 3

Bra Prisvärde

Dimensioner: 300 x 300 x 24 mm

Kapacitet: 150 kg

Användarigenkänning: Ja

Huawei Smart Scale 3 som kommer med ett svårslaget prisvärde samtidigt som den levererar en djupgående analyser via 11 kroppsindikatorer är ett intressant alternativ i den lägre delen av prisskalan.

Prisvärd personvåg med bluetooth

Scale 3 utför snabba och precisa mätningar av bland annat kroppsvikt, BMI, benmassa, kroppsfett och muskelmassa. All data synkroniseras automatiskt med Huawei Body Fat Scale App via Bluetooth, vilket gör processen enkel och effektiv. Appen är kompatibel med både iPhone och Android.

Bra design och utförliga kroppsanalyser

Huawei Smart Scale 3 erbjuder en avancerad lösning för dig som vill hålla koll på din kroppsvikt och hälsa. Utöver viktövervakning tillhandahåller vågen djupgående analyser av 11 olika kroppsvärden, inklusive kroppsvätskenivå, procent kroppsfett, BMI, muskelmassa, puls samt visceralt fett.

Stabilitet och noggrannhet är viktiga egenskaper för en personvåg, och Huaweis Smart Scale levererar på båda fronterna. Dess justerbara fötter ser till att vågen står stabilt, även på ojämna underlag för maximal mätnoggrannhet.

Appen

För en ännu mer fullständig hälsoprofil, kompletteras vågens funktioner med en användarvänlig app. Appen Huawei Health erbjuder diagram, grafer och individanpassade hälsotips för att hjälpa dig nå dina mål. Denna heltäckande lösning gör det enkelt att förstå och förbättra viktiga hälsomått som vattenhalt i kroppen, visceralt fett och mineralhalten i skelettet.

Sammanfattning

Vi tycker att Huawei Smart Scale 3 är en prisvärd smartvåg med en användarvänlig app och omfattande analysmöjligheter. Ett bra val med högt prisvärde i kategorin för hälsomedvetna konsumenter.

Budget+
Andersson BYS 2.3 personvåg budget

Andersson BYS Personvåg

BMI för 12 användare

Vikt, fettprocent & vätska

Kapacitet: 150 kg

Användarigenkänning: Ja

Upplyst display: Ja

Andersson BYS 2.3 är en enkel men funktionell personvåg i budgetklassen. Förutom att mäta vikt, får du även information om BMI, fettprocent och vätskenivå. En bakgrundsbelyst display med stora, lättlästa siffror gör det enkelt att snabbt se dina mätresultat.

Smarta funktioner

Som standard visas vikt och BMI direkt på displayen. Andersson BYS 2.3 går dock ett steg längre genom att erbjuda möjligheten att spara upp till 12 användarprofiler med automatisk igenkänning.

Som standard information visas vikt samt BMI. Med Andersson kan 12 användarprofiler med autoigenkänning sparas för att följa sin individuella utvecklingskurva.

Sammanfattning

Andersson BYS 2.3 är en kostnadseffektiv personvåg som erbjuder en solid uppsättning funktioner för att möta de flesta individers behov av viktkontroll. Med positiva omdömen och en prisvärd prislapp är Andersson BYS 2.3 ett bra val.

Köpguide – Personvåg bäst i test 2024

Upptäck kraften i moderna smarta personvågar som erbjuder mer än bara viktuppgifter. Med dessa teknologiskt avancerade vågar får du en djupare insikt i din hälsa genom att spåra en rad mätvärden, inklusive kroppsfett, muskelmassa, benmassa och vatteninnehåll. Koppla enkelt din personvåg till din smartphone för bättre hälsostatus över tid och fatta välgrundade beslut.

Automatisk identifiering och synkronisering är standardfunktioner i många smarta personvågar. De kan automatiskt känna igen användaren och skicka individualiserad data direkt till din mobilapp via Bluetooth eller WiFi. Således får du smidig och omedelbar tillgång till dina hälsodata.

När det kommer till funktioner och exakthet varierar detta mellan olika modeller. Medan vissa smarta vågar kommer med röstuppläsning, har andra avancerade funktioner som trendgrafer och USB-anslutning. Det är viktigt att välja en våg som uppfyller dina specifika behov.

Vanliga frågor och svar

När man ska köpa en ny våg kan man tänka på vågens användarvänlighet, noggrannhet, kvalitet, funktioner och design. En billigare prislapp kan innebära att mätningarna är mindre exakta, speciellt om vågen erbjuder många funktioner.

I vår topplista hittar du flera personvågar med hög precision, exempelvis vårt bäst i test tips Withings Body+.

Många nya funktioner och mätområden finns tillgängliga nu tack vare ny teknik, inklusive vattenmassa och benmassa, vilket innebär att man kan få en djupare insikt i sin kroppssammansättning.

En personvåg kan ha funktioner inom ett flertal mätområden, som ger användaren en större förståelse för sin kroppssammansättning.

 • BMI – Detta står för ”body mass index”, vilket är ett värde som används för att avgöra vilken viktklass som personen befinner sig i: undervikt, normalvikt, övervikt eller fetma. Värdet räknas ut genom att jämföra vikten i förhållande till längd, kön och ålder. Denna beräkning kan göras mer exakt med information om viktuppdelning på fett, vätska, muskler och ben.
 • BMR + AMR– Förkortningen BMR står för ”Basal Metabolic Rate”, som även kallas för basalomsättning. Värdet kompletteras med värdet för aktivitetsomsättning (AMR – Active Metabolic Rate) för att specificera hur mycket energi kroppen bränner dagligen under vila och aktivitet.
 • Personvåg Kroppsfett & Muskelmassa – Det är inte alltid man går ner i vikt när man börjar träna regelbundet, vilket kan bero på att fett omvandlas till muskler. Många smartvågar erbjuder användare möjligheten att se hur vikten är fördelad. Med vissa vågar kan man även mäta fettfri massa.
 • Vätska – Se hur mycket av kroppsvikten som består av vatten i procent. Detta värde varierar kraftigt under dagens gång och därför bör man väga sig samma tid på dygnet – gärna på morgonen. Denna procent varierar extra mycket för kvinnor på grund av menscykeln.
 • Benmassa – Benmassan varierar beroende på kön, ålder och vikt. Vågarna beräknar in detta i sina viktanalyser för att ge korrekta rapporter.
 • Väg dig samma tid på dygnet och gärna efter ett toalettbesök.
 • Kvinnor bör ta hänsyn till att kroppsvikten varierar under menscykeln.
 • Var inte blöt när du väger dig.
 • Köp en våg som har alla funktioner du vill ha.
 • Se till att vågen inte står fuktig över en längre tid.
 • Hur ofta ska man då väga sig? Det är väldigt personligt. Känn efter själv och hitta en balans som passar just dig allra bäst.
 • Om du har en pacemaker eller är gravid bör du ej använda en smartvåg. Detta eftersom att mätningen sker med bioelektrisk impedansteknik, som skickar svag ström genom kroppen för att mäta kroppsmassans densitet.

Senast färdigställda tester