Fotbad bäst i test 2023

Bäst i test

Beurer FB 35​ fotbad

Beurer FB 35

5/5

Prisvärd

Beurer FB 21

Beurer FB 21

4.5/5

Budget

OBH Nordica Foot Spa Infra Heat 6063 fotbad

OBH Nordica 6063

4.2/5

Vilket fotbad är bäst 2023?

Vi vet att det stora utbudet av fotbad kan göra det knepigt att väja – man vet att man vill unna sig ett nytt, riktigt bra fotbad, men vilket? Här hittar du fem av de bästa fotbaden som finns på marknaden idag. Det finns något för alla börser och med vår undersökning kan du enkelt hitta ett fotbad som passar just dej.

Populära Beurer FB 35 blir med högt prisvärde utsedd till fotbad bäst i test 2023 hos Produkttestarna. Nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips inför ditt köp.

Fotbaden har utvärderats på:

Uppdaterad 30 januari, 2023

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Produktöversikt

1 | Beurer FB 35 - Fotbad Bäst i test 2023

Bästa fotbad 2023 blir Beurer FB35 som är ett väldigt populärt val på grund av att det erbjuder olika massagefunktioner, tempererat vatten, 16 magneter för magnetsfältsbehandling, aromafilter för olika baddofter med mera. Kort sagt, här får du ett väldigt mångsidigt fotbad från pålitliga Beurer.

Vad skiljer ett bra fotbad från ett riktigt bra fotbad? Vattnet kallnar förvånansvärt snabbt i ett fotbad, så tempererat vatten är ett stort plus. Spa-känslan förstärks med vibrationsmassage, bubbelpassage, lugnande infraröda lampor och inte mindre än 16 magneter. Med tanke på hur väldesignad den här produkten är förtjänar den sannerligen utmärkelsen Bäst i Test. Fotbadets dubbelväggar håller temperaturen väl och sparar dessutom energi.

Hemmaspa med aromaterapi

Du kan njut av en extra avslappnande fotbehandling i ditt eget hem med fotbadets aromafilter. Lägg dina egna favoritdofter i det avtagbara aromafilter som ingår i köpet för att förhöja atmosfären ytterligare. Då bubblar det skönt mellan tårna, doftar gott och både IR-ljusen och magneterna stimulerar fotens reflexområden och ökar blodcirkulationen.

Fotbadet är också praktiskt utformat med anti-halkskydd. Både massagerullarna och stänkskyddet är avtagbara. Så det är bara att slappna av och luta sig tillbaka och trycka igång den 30 minuter långa vibrationsmassagen. Pedikyrtillbehör ingår också. Sammantaget är Beurer FB 35 vårt toppval och Bästa Fotbadet 2023.

Produktöversikt

2 | Beurer FB 21 Prisvärd

Beurer FB 21 är ett praktiskt, prisvärt och mycketpopulärt fotbad med väldigt mycket att erbjuda till ett i sammanhanget lågt pris.

Vi tycker att det är FB 21 är ett prisvärt alternativ då det kostar mindre än andra fotbad med samma funktioner kort och gott. Här hittas en stimulerande bubbelmassage, vibrationsmassage, temperaturkontroll, stänkskydd och infraröd ljusterapi.

Även om fotbadet inte har några massagerullar kan man ändå njuta av bubblor, vibrationsmassage och djup, skön värme med de infraröda lamporna. Det är precis vad fötterna förtjänar efter en lång dag.

3 | OBH Infrared Foot Spa – Fotbad Budget

Bästa fotbad 2023 BudgetOBH Nordica 6063 Infra Heat Foot Spa år ett underbart fotbad när man inte vill lätta så mycket på plånboken. Fotbadet erbjuder tre olika program, med både vibrationsmassage och- bubbelmassage.

Även om designen är enkel så är den funktionell med inbyggda värmeslingor längs botten. Om man vill ha ett varmt fotbad gäller det att fylla på med vatten i rätt temperatur, eftersom värmefunktionen har rapporterats vara något svag.

Den infraröda punktbehandlingen skapar en väldigt avslappnande fotbehandling, speciellt i kombination med massagefunktionerna. Infraröda lampor används också för att stimulera blodcirkulationen, vilket lindrar både smärta och värk. Fotbadet kommer med stänkskydd och två massagerullar som du använder precis som du vill för att njuta av en skön stund.

Fotbadet är vitt och ljusblått och rymmer 4,6 liter vatten. För att kunna erbjuda konsumenter ett budgetalternativ har man valt en minimal design och fokuserat på de viktiga massagefunktionerna som alla vill ha – det vibrerar och bubblar precis som det ska. Med ett OBH Nordica 6063 Infra Heat Foot Spa kan man unna sig ett behagligt fotbad i sitt hem.

4 | Beurer FB 50 - Lyxigt & Glamoröst

Beurer FB 50​ fotbad
Out of Stock
Out of Stock

Bästa fotbad i premiumklassen – Beurer FB 50. Det här är det perfekta fotbadet för den som vill lyxa till det ordentligt där hemma. Med sköna funktioner som brusmassage, magnetterapi, ljusterapi, reflexologi, zonterapi och bubbelfunktion kan man njuta av en ny massage varje gång man tar fram fotbadet

Här kan du också använda massagefunktionerna utan att fylla fotbadet med vatten när man bara vill ha en fotmassage. Om man å andra sidan vill ha ett fotbad utan massage går det också att ta bort de avtagbara massagerullarna.

Helt perfekt temperatur

Fotbadet har designats för användarens totala välbefinnande med fem olika temperaturnivåer – 35 till 48 grader. Denna temperaturfunktion är väldigt pålitlig och kombineras med olika typer av massage och spabehandlingar som magnetterapi och pedikyr för ultimat njutning. Man ställer enkelt in sin temperatur, timer och behandlingar med den fina LED-skärmen. I köpet ingår även tre olika pedikyrtillbehör som man fäster i mitten av fotbadet. Timern kan ställas in på 20-60 minuter för automatisk avstängning.

Ett vanligt fotbad är väldigt avslappnande men med de infraröda lamporna, värmen och alla funktioner kan man verkligen vara snäll mot sig själv. Det råder inga tvivel om att det här är det lyxigaste fotbadet för hemmabruk om man är beredd att betala priset.

Om man planerar att använda det ofta så kan man se det som en investering i sitt eget välbefinnande. Eftersom det är en riktigt bra produkt av toppkvalitet så kan man räkna med att det fungerar felfritt under lång tid.

Out of Stock

5 | Medisana FS885 - Alternativt Fotbad

Medisana FS885 är ett klassiskt och elegant fotbad med fokus på god kvalitet och perfekt temperatur. Det erbjuder massagefunktioner, timerfunktion, inbyggd värmefunktion med anpassningsbar vattentemperatur, digital skärm och massagerullar. Om man vill slappna av riktigt ordentligt med ett skönt fotbad är det här ett väldigt bra alternativ.

Ställ in vattentemperaturen precis som du vill ha det med den anpassningsbara värmefunktionen. Välj en temperatur mellan 20°C – 48°C. Med den digitala skärmen kan man se precis hur varmt vattnet är och ställa in timern på 20, 30, 40, 50 eller 60 minuter. Den kraftfulla motorn på 390 W visar att det här är en kraftfull produkt av god kvalitet.

Tidlös design

Även om detta fotbad inte har några infraröda lampor eller magneter, märks det att produkten har designats med fokus på prestationsanda. Därför är det här ett utmärkt fotbad för de som sätter stort värde på att kunna ställa in sin ideala temperatur och lita på att vattnet är värmt till perfektion från början till slut.

Med massagefunktionerna kan man lyxa till det med bubblor och vibrationer för extra avslappning och använda massagerullarna för en rogivande fotbehandling.

Att ”bli med” fotbad kan onekligen ge många +fördelar. Att ge sina fötter ett skönt fotbad kan vara ett bra sätt att lindra trötthet och spänningar samt hjälpa till att lindra ömmande muskler och leder.

Fotbadet kan också hjälpa dig att slappna av rent generellt och bidra till att minska svullnad i fötter och vrister samt lösa upp förhårdnader och ge lindring vid besvär som nageltrång. Fotbadet är dessutom ett säkert sätt att förbättra din allmänna cirkulation och då explicit naturligtvis bra för blodcirkulationen till just dina fötter.

Om man vill försäkra sig om att fotbadet är riktigt varmt i minst 20 minuter bör man satsa på ett fotbad med bra temperaturkontroll. Vill man öka blodcirkulationen så ska man vända sig till ett fotbad med infraröda lampor. Det finns även hopfällbara varianter för enkel förvaring.

Ta fotbad i den mån du har tid och lust. Det är helt upp till dig att bestämma hur ofta du vill njuta av ett fotbad. Om du exempelvis står upp många timmar på jobbet har du ett större behov av fotbehandling jämfört med någon som sitter ner större delen av dagen.

Fyll fotbadet med varmt vatten och plugga in elkontakten med torra händer. Använd fotbadets kontroller för att aktivera funktioner och ställa in temperaturen om fotbadet har en anpassad temperaturkontroll. Om apparaten har en timerfunktion kan du även ställa in hur länge du vill att fotbadet ska stå på.

Ett elektriskt fotbad är väldigt enkelt att använda. Man fyller det med varmt vatten, pluggar in elkontakten med torra händer och sedan sätter man sig ner och för ner fötterna i fotbadet. Slå på apparaten och anpassa fotbadets inställningar enligt dina egna preferenser.

Det enda man behöver ha i ett fotbad är vatten. Vissa fotbad går också att använda med badsalter och eteriska oljor, som man väljer själv.

Ett fotbad är bra för avslappning, uppvärmning, välbefinnande och det lindrar också ömma fötter, spruckna hälar, med mera. Det får både sinnet och kroppen att må bra.

För de flesta konsumenterna är Beurer FB 35 det bästa fotbadet, eftersom det är bäst i test. Men vi har alla olika behov, budgetar och preferenser. Beurer FB 50 är också ett utmärkt fotbad om man har en större budget. På den här sidan hittar du de fem bästa fotbaden på marknaden just nu.

Det tar ungefär 10 minuter för dina muskler i fötterna slappna av, men du kan njuta av ditt fotbad längre än så när du har tid. Lyxa till det med ett längre fotbad när du har möjlighet. Om du gör det riktigt bekvämt för dig och slappnar av i hela kroppen under tiden kommer du få ut det mesta av ditt fotbad.

Många fotbad erbjuder massagefunktioner av olika slag. Det är också vanligt att fotbaden kommer med avtagbara massagerullar som man kan använda om man vill för zonterapi. Vi har många muskler i våra fötter och en fotmassage i kombination med ett fotbad kan göra underverk för trötta fötter.

Beurer är ett väldigt populärt märke när det kommer till fotbad. De erbjuder fotbad i flera olika prisnivåer vilket innebär att det finns något för alla budgetar.

Kan man då använda sitt fotbad med epsomsalt och andra badsalter? Då det varierar mellan olika fotbad är det bäst att läsa manualen för sitt fotbad innan man adderar några salter.

Eteriska oljor sprider härliga dofter, men vi rekommenderar att du läser din manual först innan du adderar olja till ditt fotbad, eftersom inte alla tillverkare avråder användare från att göra det.

Alla våra utvalda fotbat i testet är elektriska fotbad. Det innebär att man pluggar in de med en elkontakt för att aktivera fotbadets funktioner. Men om man inte vill använda el så går det bra att fylla fotbadet med varmt vatten och ta ett fotbad på så vis. Det finns också fotbad som kan användas för torr fotmassage.

Det är vanligt att få spruckna hälar och det gör väldigt ont och det kan också leda till infektion. Anledningen till varför det är så vanligt är att vi står och går på våra hälar dag in och ut, samt att det är lätt att glömma bort att smörja in fötterna med fotkräm regelbundet.

Fotvård i hemmet kan verkligen hjälpa dig att ta hand om dina fötter så att det inte uppstår några förhårdnader, som sedan torkar och vidare leder till sprickor. Kombinera ditt fotbad med en fotfil och fotkräm för en komplett fotvårdbehandling. Det finns också krämer för hälsprickor och andra förhårdnader som kan behandlas med fotbad som en viktig del av din fotvårdsrutin.

Om man har ömma fötter kan man använda sig av ett fotbad för att öka blodcirkulationen och slappna av musklerna. Många fotbad har massagefunktioner, massagerullar och även infraröd ljusterapi och extra funktioner som kan få dina fötter att må väldigt got.

Ett fotbad med bikarbonat sägs hjälpa mot nagelsvamp, men vi ger inte ut medicinska råd på den här sajten.

  • Tänk på att det lätt skvätter lite vatten, även om det finns ett stänkskydd. Ta hand om trägolvet där hemma genom att lägga en handduk under fotbadet, men notera att halkskydden på undersidan då inte har någon verkan.
  •  Förbered dig och ta fram allt du vill inkludera i din fotvårdsrutin innan du stoppar i fötterna i vattnet, annars måste du torka fötterna och resa dig upp en, två eller tre gånger för att hämta fotfilen, fotkrämen, handduken, och så vidare.
  • Skölj av fötterna före och efter ditt fotbad för optimala resultat.
  • Häll i vattnet precis innan du påbörjar ditt fotbad, annars kan temperaturen hinna sjunka.
  • Passa på att fila fötterna med fotfilen efter fotbadet när huden är mjuk. Det är ett perfekt sätt att förebygga förhårdnader på. Fotfilen filar bort döda hudceller från fötterna och får dem att kännas lena och mjuka.
  • Picken över i:et är att smörja in fötterna med en fotkräm. Massera in krämen så att den går djupt i in huden och återfuktar den ordentligt.

Senast framtagna tester

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 4.6 / 5. Antal betyg: 9

Relaterade tester