Fotbad bäst i test 2024

Fotbad bäst i test 2024

Vi listar fem populära fotbad och jämför via funktioner, pris och användarbetyg. Beurer FB 35 utses till bästa fotbad 2024 med fördelen av många funktioner och en bra prisbild. Se vidare för att hitta bästa fotbadet för just dig.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test

Bästa​ fotbad 2024 - Beurer FB 35

Beurer FB 35

Betyg

9

Infraröda lampor

Prisvärd

Fotbad - Beurer FB 20

Beurer FB 20

Betyg

8

Infrarött ljus, uppvärmning

Budget

Fotbad OBH Nordica Foot Spa Infra Heat 6063

OBH Nordica 6063

Betyg

7

Prisvärd

Produkterna har utvärderats på:

Funktioner

Pris

Infraröd

Betyg

Testets betyg:
4.6
(11)
 • Ett fotbad kan erbjuda olika funktioner för massage och fotvård​
 • Vissa fotbad kontrollerar temperaturen väldigt väl​
 • Infraröda lampor används för att öka blodcirkulationen​
 • En starkare motor tenderar att innebära bättre massagefunktioner​
 • Extra tillbehör kan förekomma, så som stänkskydd och pedikyrtillbehör​
Bäst i test 2024
Bästa​ fotbad 2024 - Beurer FB 35

Beurer FB 35 Fotbad

Infraröda lampor

Aromaterapi

Vibrations- och fotreflexmassage

Magnetsfältsbehandling

Magneter: 16

Bästa fotbad 2024

Beurer FB 35 har det man önskar av ett fotbad och även det man inte visste att man ville ha. Fotbadet har en rad olika massagefunktioner, tempererat vatten, 16 inbyggda magneter för magnetfältsterapi, infraröda lampor och ett aromafilter för att tillsätta dina favoritdofter. Lyxig fotvård kort o gott.

Fotbad med tempererat vatten

Beurer FB 35 har tempererat vatten som håller vattnet varmt. Annars kyls vattnet ner väldigt snabbt. Det finns vibrationsmassage, bubbelfunktion och infraröda lampor. Dessa funktioner, tillsammans med de 16 inbyggda magneterna, bidrar till en förbättrad blodcirkulation och stimulerar fotens reflexzoner.

Hemmaspa med aromaterapi

Fotbadet tar avkopplingen ett steg längre med sitt inbyggda aromafilter. Det avtagbara filtret låter dig tillsätta dina egna favoritdofter, vilket förhöjer den redan avslappnande atmosfären. Kombinationen av doft, bubblor, infraröda lampor och magnetfältsterapi gör att du får en fulländad spaupplevelse i bekvämligheten av ditt eget hem.

Design

Beurer FB 35 är också utformat med användarvänlighet i åtanke. Anti-halkskyddet säkerställer att enheten står stadigt under användning, medan de avtagbara massagerullarna och stänkskyddet gör rengöringen enkel. En 30-minuters vibrationsmassage och medföljande pedikyrtillbehör rundar av denna väl genomtänkta produkt.

Sammanfattning

Beurer FB 35 är väl värd utmärkelsen bäst i test, och levererar spaupplevelse i bekvämligheten av ditt eget hem.

Prisvärd
Fotbad - Beurer FB 20

Beurer FB 20

Vibrations- och fotreflexmassage

Infraröda lampor

3 olika pedikyrtillbehör

Funktioner: 3

Tempererat vatten: Ja

Beurer FB 20 är ett lite billigare alternativ till FB 35. Fotbader är praktisk, prisvärd och mycket omtyckt av dess användare.

För att kompensera för färre inbyggda funktioner, fokuserar denna modell på det väsentliga: en kraftfull vibrationsmassage. Detta ger en grundläggande, men ändå effektiv, stimulering av fotens reflexzoner och förbättring av blodcirkulationen.

Temperaturkontroll

Beurer FB 20 erbjuder en stabil temperaturkontroll, vilket är en viktig faktor för att bibehålla en konstant och behaglig vattentemperatur. Dess enkelväggskonstruktion är effektiv, även om den inte är lika energibesparande som dubbelväggarna i FB 35.

Badsalt & Bubblor

Även om FB 20 saknar det avancerade aromafiltret som finns i FB 35, kan du fortfarande njuta av en avslappnande atmosfär. Fyll enkelt badet med ditt val av badsalt eller olja för att skapa en hemmaspa-upplevelse som passar din smak och ditt humör.

Fotbadet saknar här massagerullar men du kan ändå njuta av bubblor, vibrationsmassage och djup, skön värme med de infraröda lamporna. Precis vad fötterna förtjänar efter en lång dag.

Användarvänligt

Liksom sin dyrare motsvarighet, har Beurer FB 20 också en praktisk och användarvänlig design. Den kommer med anti-halkskydd för extra säkerhet och enkel rengöring tack vare avtagbara komponenter. Enheten är kompakt och lätt att förvara.

Sammanfattning

Står prisvärde i fokus så kan vi varmt rekommenderad Beurer Fotbad FB 20.

Budget
Fotbad OBH Nordica Foot Spa Infra Heat 6063

OBH Infra Heat Foot Spa

Billigt alternativ

Infraröda lampor

Vibration & bubbelmassage

Funktioner: 4

OBH Nordica 6063 Infra Heat Foot Spa är det optimala valet för dig som söker en högkvalitativ fotbad utan att göra en alltför stor investering. Med tre olika program som inkluderar både vibrations- och bubbelmassage, levererar denna modell en mångsidig och tillfredsställande behandling för dina fötter.

Funktionell design

Trots sin enkla estetik, är fotbadet utrustat med inbyggda värmeslingor längs botten. Det är dock viktigt att notera att värmefunktionen har rapporterats vara något svag. För att uppnå optimal värme rekommenderas det att fylla badet med vatten i önskad temperatur från början.

Infraröd punktbehandling

En av de mest framstående egenskaperna hos detta fotbad är den infraröda punktbehandlingen. Denna funktion, i kombination med de olika massagealternativen, skapar en djupt avslappnande upplevelse. Infraröda lampor bidrar dessutom till att stimulera blodcirkulationen, vilket kan lindra smärta och värk effektivt.

Användarvänliga detaljer

Fotbadet kommer med ett stänkskydd och två avtagbara massagerullar, vilket ger dig friheten att anpassa din fotvårdsrutin efter eget behov. Det är enkelt att använda och rengöra, vilket gör det till ett praktiskt val för hemmabruk.

Kompakt fotbad

Med en kapacitet på 4,6 liter och en färgpalett i vitt och ljusblått, har OBH Nordica 6063 Infra Heat Foot Spa en minimalistisk men ändå funktionell design. För att kunna erbjuda ett budgetvänligt alternativ har fokus lagts på de mest eftertraktade massagefunktionerna. Detta fotbad vibrerar och bubblar precis som man skulle förvänta sig, vilket gör det till ett utmärkt val för en avkopplande fotbehandling i hemmet.

Sammanfattning

OBH Nordica 6063 Infra Heat Foot Spa är et kompakt fotbad med balans mellan pris och prestanda. Ett utmärkt val i mellanprisklassen.

Lyx
Fotbad Beurer FB 50

Beurer Fotbad FB 50

Flera olika behandlingar

Infraröda lampor

Vibrerande & bubblande massage

Timer

Avtagbar rulle

Vattenuppvärmning: 5 nivåer

Det mest lyxiga fotbadet vi testat. Med funktioner som brusmassage, magnetterapi, ljusterapi, reflexologi, zonterapi och bubbelfunktion, erbjuder detta fotbad en unik och anpassningsbar behandling varje gång.

Fotmassage

Du kan använda massagefunktionerna utan att fylla badet med vatten för en ren fotmassage. Om du istället föredrar ett traditionellt fotbad utan massage, är det enkelt att ta bort de avtagbara massagerullarna.

Temperaturkontroll

Beurer FB 50 är designad för att maximera komforten med sina fem temperaturnivåer, som varierar mellan 35 och 48 grader Celsius. Denna pålitliga temperaturfunktion kompletteras av en rad olika massage- och spabehandlingar, inklusive magnetterapi och pedikyr, för en ultimat avkopplande upplevelse. Allt styrs enkelt via en intuitiv LED-skärm, där du också kan ställa in en timer för automatisk avstängning mellan 20 och 60 minuter.

Lyxigt fotbad

Medan ett vanligt fotbad kan vara avslappnande, tar Beurer FB 50 upplevelsen till en helt ny nivå med sina infraröda lampor, pålitliga värmefunktion och mångsidiga behandlingsalternativ. Det finns ingen tvekan om att detta är det mest lyxiga fotbadet för hemmabruk.

Sammanfattning

Beurer FB 50 står som vår rekommendation i premiumprisklassen.

Bra val
Fotbad Medisana FS885

Medisana FS885

Anpassningsbar temperatur

Infraröda lampor

Timer

Funktioner: 2

Medisana FS885 erbjuder en rad funktioner som massage, timer, och en inbyggd värmefunktion med anpassningsbar vattentemperatur, allt styrt via den digitala skärmen.

Inställbar vattentemperatur

Ställ in din önskade vattentemperatur med en imponerande räckvidd mellan 20°C och 48°C. Den digitala skärmen ger dig en exakt avläsning av vattnets temperatur och möjliggör även timerinställningar på 20 – 60 minuter. Motorn på 390 W ger kraft nog för ett avslappnande fotbad.

Fotbadets design

Trots avsaknaden av infraröda lampor och magneter, är det tydligt att detta fotbad har designats med en stark fokus på prestanda. Det är det ideala valet för dem som prioriterar precision i temperaturkontroll och önskar en konsekvent uppvärmd fotvårdsupplevelse från början till slut.

Medisana FS885 funktioner

För en ännu mer avkopplande upplevelse, erbjuder fotbadet olika massagefunktioner. Du kan njuta av både bubblor och vibrationer, och de inbyggda massagerullarna ger en extra dimension av komfort och avslappning.

Sammanfattning

Vill du kunna ha full kontroll över temperaturen via en enkel display så kan Medisana FS885 vara det rätta valet för dig.

Köpguide – Bästa Fotbad 2024

Fotbad kan onekligen ge många +fördelar. Att ge sina fötter ett skönt fotbad kan vara ett bra sätt att lindra trötthet och spänningar samt hjälpa till att lindra ömmande muskler och leder.

Fotbadet kan också hjälpa dig att slappna av rent generellt och bidra till att minska svullnad i fötter och vrister samt lösa upp förhårdnader och ge lindring vid besvär som nageltrång. Fotbadet är dessutom ett säkert sätt att förbättra din allmänna cirkulation och då explicit naturligtvis bra för blodcirkulationen till just dina fötter.

Om man vill försäkra sig om att fotbadet är riktigt varmt i minst 20 minuter bör man satsa på ett fotbad med bra temperaturkontroll. Vill man öka blodcirkulationen så ska man vända sig till ett fotbad med infraröda lampor. Det finns även hopfällbara varianter för enkel förvaring.

Vanliga frågor och svar

Ta fotbad i den mån du har tid och lust. Det är helt upp till dig att bestämma hur ofta du vill njuta av ett fotbad. Om du exempelvis står upp många timmar på jobbet har du ett större behov av fotbehandling jämfört med någon som sitter ner större delen av dagen.

Fyll fotbadet med varmt vatten och plugga in elkontakten med torra händer. Använd fotbadets kontroller för att aktivera funktioner och ställa in temperaturen om fotbadet har en anpassad temperaturkontroll. Om apparaten har en timerfunktion kan du även ställa in hur länge du vill att fotbadet ska stå på.

Ett fotbad är bra för avslappning, uppvärmning, välbefinnande och det lindrar också ömma fötter, spruckna hälar, med mera. Det får både sinnet och kroppen att må bra.

Det tar ungefär 10 minuter för dina muskler i fötterna slappna av, men du kan njuta av ditt fotbad längre än så när du har tid. Lyxa till det med ett längre fotbad när du har möjlighet. Om du gör det riktigt bekvämt för dig och slappnar av i hela kroppen under tiden kommer du få ut det mesta av ditt fotbad.

Många fotbad erbjuder massagefunktioner av olika slag. Det är också vanligt att fotbaden kommer med avtagbara massagerullar som man kan använda om man vill för zonterapi. Vi har många muskler i våra fötter och en fotmassage i kombination med ett fotbad kan göra underverk för trötta fötter.

Kan man då använda sitt fotbad med epsomsalt och andra badsalter? Då det varierar mellan olika fotbad är det bäst att läsa manualen för sitt fotbad innan man adderar några salter.

Eteriska oljor sprider härliga dofter, men vi rekommenderar att du läser din manual först innan du adderar olja till ditt fotbad, eftersom inte alla tillverkare avråder användare från att göra det.

Alla våra utvalda fotbat i testet är elektriska fotbad. Det innebär att man pluggar in de med en elkontakt för att aktivera fotbadets funktioner. Men om man inte vill använda el så går det bra att fylla fotbadet med varmt vatten och ta ett fotbad på så vis. Det finns också fotbad som kan användas för torr fotmassage.

Det är vanligt att få spruckna hälar och det gör väldigt ont och det kan också leda till infektion. Anledningen till varför det är så vanligt är att vi står och går på våra hälar dag in och ut, samt att det är lätt att glömma bort att smörja in fötterna med fotkräm regelbundet.

Fotvård i hemmet kan verkligen hjälpa dig att ta hand om dina fötter så att det inte uppstår några förhårdnader, som sedan torkar och vidare leder till sprickor. Kombinera ditt fotbad med en fotfil och fotkräm för en komplett fotvårdbehandling. Det finns också krämer för hälsprickor och andra förhårdnader som kan behandlas med fotbad som en viktig del av din fotvårdsrutin.

Om man har ömma fötter kan man använda sig av ett fotbad för att öka blodcirkulationen och slappna av musklerna. Många fotbad har massagefunktioner, massagerullar och även infraröd ljusterapi och extra funktioner som kan få dina fötter att må väldigt got.

Ett fotbad med bikarbonat sägs hjälpa mot nagelsvamp, men vi ger inte ut medicinska råd på den här sajten.

 • Tänk på att det lätt skvätter lite vatten, även om det finns ett stänkskydd. Ta hand om trägolvet där hemma genom att lägga en handduk under fotbadet, men notera att halkskydden på undersidan då inte har någon verkan.
 • Förbered dig och ta fram allt du vill inkludera i din fotvårdsrutin innan du stoppar i fötterna i vattnet, annars måste du torka fötterna och resa dig upp en, två eller tre gånger för att hämta fotfilen, fotkrämen, handduken, och så vidare.
 • Skölj av fötterna före och efter ditt fotbad för optimala resultat.
 • Häll i vattnet precis innan du påbörjar ditt fotbad, annars kan temperaturen hinna sjunka.
  Passa på att fila fötterna med fotfilen efter fotbadet när huden är mjuk.
 • Det är ett perfekt sätt att förebygga förhårdnader på. Fotfilen filar bort döda hudceller från fötterna och får dem att kännas lena och mjuka.
 • Picken över i:et är att smörja in fötterna med en fotkräm. Massera in krämen så att den går djupt i in huden och återfuktar den ordentligt.

Senast färdigställda tester