Bänkdiskmaskin bäst i test 2024

Bänkdiskmaskin bäst i test 2024

Bosch SKS62E32EU blir utsedd till bänkdiskmaskin bäst i test 2024 hos Produkttestarna. Nedan kan du läsa mer och få tips inför ditt köp.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test

Bänkdiskmaskin bäst i test 2023 - Bosch SKS62E32EU

Bosch SKS62E32EU

Bra prestanda

Premium

Bänkdiskmaskin Bob mini - Bäst i test Premium 2023

Bob Mini diskmaskin​

Innovativ

Budget

Bänkdiskmaskin Logik LDWTT20N 

Logik LDWTT20N

Prisvärd

Produkterna har utvärderats på:

Diskförmåga

Funktioner

Interiör

Användarbetyg

Testets betyg:
5
(2)
Bäst i test
Bänkdiskmaskin bäst i test 2023 - Bosch SKS62E32EU

Bosch SKS62E32EU

Vattenskydd

Startfördröjning

Bredd: 55 cm

Kuvert: 6

Program: 5

Utöver att lämna disken ren och torr så erbjuder Bosch SKS62E32EU även en rad olika finesser som gör diskresultatet bättre.

Program

För dig som önskar ha torr disk redo att använda direkt efter färdigt program så är tillägget ExtraDry  ett bra alternativ och om gästerna redan välkomnats kan du bekvämt sätta igång snabbprogrammet. Ett Eco-program för en mer sparsam ekonomisk & ekologisk diskning finns självklart på plats samt ett glas 40°C anpassat till de mer känsliga godsen.

Funktioner

EcoSilence Drive håller ljudnivån för bänkdiskmaskinen nere, och för det står vi tacksamma til den borstlösa motorn som tar bort det annars typiskt förekommande bullret som ofta associeras med diskmaskiner.

ActiveWater minskar mängden vatten som används vilket gör denna bänkdiskmaskin till ett miljövänligt val gentemot klassisk handdisk.

Aquastop säkerställer att det inte sker några vattenskador. Skule olyckan mot förmodan vara framme så erbjuder Bosch skydd mot vattenskador motsvarandes bänkdiskmaskinens livslängd. 

I övrigt får du en display som visar återstående tid och nästintill displayen hittar du knappar för att navigera bland programvalen samt starta diskmaskinen.

Sammanfattning

Vi gillar designen och sammanfattar Bosch Serie 4 som en väl genomtänkt bänkdiskmaskin med alla de finesser man kan önska och förvänta sig i det övre prissegmentet.

Premium
Bänkdiskmaskin  Bob mini - Bäst i test Premium 2023

Bob Mini diskmaskin​

WiFi & App

Justerbar interiör​

Bredd: 34 cm​

Snabbprogram: 20 minuter

Automatisk dörröppning​

Vi har fått möjligheten att testa denna nytänkande Bob Mini diskmaskin från Daan Tech. Vill man ha det senaste och mest innovativa bland bänkdiskmaskiner så kan man vända blicken till Bob mini. 

Här får du en minst sagt unik och trevlig design samt funktioner som andra alternativt helt enkelt inte kan erbjuda.

Mini är ledordet

Tittar man så storleken på bob mini så blir det snabbt tydligt att denna får plats även i de minsta av köksytor.

Mått: 34 cm bred, 49 cm hög och 49 cm djup.

Innovativa funktioner

Wi-Fi, automatisk dörröppning efter färdigt program, expressprogram på 20 minuter (ja, du läste rätt!) och till och med UV-C disinfektion. Ja, funktionerna är många, välgenomtänkta och användbara.

Till din Bob Mini får du korgar som erbjuder högsta justerbarhet för just din typ av disk. Om du väljer easywater som tillägg så kan du koppla direkt til ett vattenintag. Alternativt kan du välja karaffen för att fylla på med vatten.

En av de kanske bästa egenskaperna med Bob Mini är att den passar för två personer och diskar färdigt på endast 20 minuter! 

Sammanfattning

Daan Tech har gått till ritbordet och resultatet är den mest avancerade bänkdiskmaskinen som finns.

Budget
Bänkdiskmaskin Logik LDWTT20N 

Logik LDWTT20N

Snabbprogram

Eco Program

Bredd: 55 cm

Kuvert: 6

Program: 6

Logik LDWTT20N är vårt tips som bästa bänkdiskmaskinen 2024 i den lägre prisklassen – med bra specifikationer som matchar testets övriga maskiner och en tyst gång gör prislappens fördel modellen till ett intressant alternativ.

Specifikationer

Bänkdiskmaskinen från Logik har här plats för 6 kuvert som tas hand om via modellens 6 program med inställningar för temperatur varav ett även här är ett mer miljövänligt eco-program. Skulle man få extra bråttom att få ren disk har maskinen även ett snabbprogram till hands.

Info angående status ges via lysdioder och en interiör med bestick-korg och övre sidopanel kan också nämnas.

Som säkerhetsfunktion hittar vi  här ett skydd mot att maskinen fylls mer än tänkt för att förhindra läckage och eventuella ovälkomna vattenskador som följd – plus på det!

Sammantaget

Som bänkdiskmaskin ger Logik LDWTT20N de funktioner som behövs för en mindre slant, här saknas förvisso funktionen för startfördröjning men kan man klara sej utan det är maskinen tveklöst till sin fördel via prislapp, tyst gång och matchande diskprestanda.

Mellanklass
Candy CDCP 6 E bänkdiskmaskin

Candy CDCP 6/E

Led Infopanel

Eco Program

Bredd: 55 cm

Kuvert: 6

Program: 6

Candy CDCP 6/E som är en bänkdiskmaskin med ett prisläge i mellanprisklassen som följer standarden med 6 kuvert och har även 6 program till ditt förfogande.

Om du vill använda så lite energi och vatten som möjligt så finns miljöprogrammet eco cycle tillhands.  En funktion för fördröjd start samt LED belyst infopanel är andra funktioner att nämna.

Givetvis är även denna modell fristående och kompakt för enkel placering även i de mindre köken. När programmet är klart så lyser indikatorn upp med ren och torr disk.