Bänkdiskmaskin

Bänkdiskmaskin bäst i test 2022

2022-04-03

Produkttestarna samarbetar med annonsprogram i syfte att få provision via affiliate-länkar.

För mindre ytor är en bänkdiskmaskin ett självklart val. Dock skiljer sig varianterna åt, och vi har därför granskat marknaden för att hitta de bästa alternativen just nu. Bänkdiskmaskinerna har utvärderats på programval, antal kuvert, ljudnivå och miljömärkning.

Produkterna har utvärderats på:

BÄST I TEST

Bänkdiskmaskin bäst i test 2022

Bob Mini diskmaskin​

5/5

TYSTLÅTEN

Bästa bänkdiskmaskin 2022

Bosch SKS62E32EU

4.7/5

PRISVÄRD

Candy CDCP 6/E​

4.4/5

1 | Bob Mini diskmaskin - Bäst i Test 2022

Bänkdiskmaskin bäst i test 2022

Vill man ha det senaste och mest innovativa bland bänkdiskmaskiner så kan man vända blicken till Bob mini från Daan Tech. Här får du en minst sagt unik och trevlig design samt funktioner som andra alternativt helt enkelt inte kan erbjuda.

Mini är ledordet

Tittar man så storleken på bob mini så blir det snabbt tydligt att denna får plats även i de minsta av köksytor.

Mått: 34 cm bred, 49 cm hög och 49 cm djup.

Innovativa funktioner

Wi-Fi, automatisk dörröppning efter färdigt program, expressprogram på 20 minuter (ja, du läste rätt!) och till och med UV-C disinfektion. Ja, funktionerna är många, välgenomtänkta och användbara.

Till din Bob Mini får du korgar som erbjuder högsta justerbarhet för just din typ av disk.

Om du väljer easywater som tillägg så kan du koppla direkt til ett vattenintag. Alternativt kan du välja karaffen för att fylla på med vatten.

En av de kanske bästa egenskaperna med Bob Mini är att den passar för två personer och diskar färdigt på endast 20 minuter! 

Sammanfattning

Daan Tech har gått till ritbordet och resultatet är den mest avancerade bänkdiskmaskinen som finns. Vårt val av bästa bänkdiskmaskinen just nu.

2 | Bosch SKS62E32EU - Tystlåten

Bästa bänkdiskmaskin 2022

Utöver att lämna disken ren och torr så erbjuder Bosch SKS62E38EU en rad olika finesser som gör diskningen bättre. 

Program

För dig som önskar ha torr disk redo att använda direkt efter färdigt program så är ExtraDry ett bra alternativ. Om gästerna väntar kan du däremot sätta igång snabbprogrammet. Även Eco-programmet för en mer sparsam diskning samt glas 40°C finns till förfogande till de känsliga finglasen.

Funktioner

EcoSilence Drive håller ljudnivån för bänkdiskmaskinen nere, och för det står vi tacksamma til den borstlösa motorn som tar bort det annars typiskt förekommande bullret som ofta associeras med diskmaskiner.

ActiveWater minskar mängden vatten som används vilket gör denna bänkdiskmaskin till ett miljövänligt val gentemot klassisk handdisk.

Aquastop säkerställer att det inte sker några vattenskador. Skule olyckan mot förmodan vara framme så erbjuder Bosch skydd mot vattenskador motsvarandes bänkdiskmaskinens livslängd. 

I övrigt får du en display som visar återstående tid, och nästintill displayen hittar du knappar för att navigera bland programvalen samt starta diskmaskinen.

Sammanfattning

Vi gillar designen och sammanfattar Bosch SKS62E38EU som en väl genomtänkt bänkdiskmaskin med alla de finesser man önskar sig ha och kan förvänta sig i det övre prissegmentet. Bra val!

3 | Candy CDCP 6/E - Prisvärd

Med Candy CDCP 6/E får du god prestanda för priset. Bänkdiskmaskinen har plats för 6 kuvert vilket passar 1-2 personer, oc har 6 program att välja mellan. Om du vill använda så lite energi och vatten som möjligt så finns eco cycle tillhands. Vill du att disken ska vara färdig tills det att du är hemma från jobbet så är det bara att aktivera fördröjd start.

Givetvis är denna modell fristående och kompakt för enkel placering även i de mindre köken. När programmet är klart så lyser indikatorn upp med ren och torr disk.

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Röster: 1

Relaterade artiklar